Petine,
meg tudom érteni az igénytelenséggel kapcsolatos problémádat, engem anyukám csesztet néha (de csak finoman), mert pl nem domesztosszal mosok fel, és hasonlók.
De engem már az jobban zavar, és saját magamat tartom igénytelennek, és elkap a lelkifúró, ha pl gyors pakolás, takaritás során a papirt bedobom a közkukába, mert lusta vagyok elmenni a papirkosárig, vagy ha elfelejtem időben elzárni a csapot, mikor engedem a gyerekek fürdővizét, és 5 literrel több megy, stb...
Lényeg a lényeg, szerintem az igazi igényesség pont az, amit csinálsz.
Biobaba,
kérdezted még régebben a bicózást. még nem próbáltam, de az az igazság, hogy szeretnék egy másik bicót magamnak, mert favorit versenybringám van, ami nem tűnik alkalmasnak. Hosszú túrákra jó volt, de gyerekszállitásra nem lesz az. Viszont a nagyfiú ügyesen tekeri már a sajátját.
Szappanfőzés: nincs elfelejtve ugyi? a 3 évesem már teljesen be van lelkesedve, mert be lett neki igérve, hogy teknős, maci, autó, stb alakú szappanokat fogunk csinálni. Azóta a kedvenc játék a szappancsinálás. tudjátok hogyan kell?? Kell hozzá körömkefe, ágnesbetét, és valami játék, pl alvósmaci. a játékot be kell tekerni a betétbe, és rettenetesen sikálni a kefével (néhány betét már ráment). Szóval ha nem megy a főzős módszer, kipróbálhatjuk ezt az alternativát is
orsi