Új privát üzeneted érkezett!

Szia Petine!
Mosódiót szerintem a boltban sem tudod megfogni :) Van belőle darabos, folyékony, poralakú. De Pesten kapható több helyen is, én a Holdboltban ill. a Rákóczi téri bioboltban szoktam venni. Nem erősebben mos, mint a mosószóda, hanem másképp - kíméletesen, tehát a gyapjút és kényes textíliákat is lehet vele mosni - eredetileg is erre használják.
Szappant óriási választékban a Holdboltban szintén kapni. Én a Weleda körömvirágosával mosom magam és csemetét is (ha nagyon összekoszolja magát, mert őt egyébként semmivel), nincs illata.

indianyo

Tricikli:

Mi itt vettuk
Happyland Kft. 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a. www.happyland.hu

Mosodio: legolcsobban eddig a Jozsef koruti bioboltban lattam. Pelenkat sose mostam vele.

Szappan: a Holdboltban van illatmentes novenyi szappan.
biobaba

sziasztok
koszonom a valaszokat, cimeket tudnatok irni, csak egyet talaltam meg igy rakeresve (Jozsef krt. 44? en a Jozsef koruton csak mososzodat vettem eddig a vegyszerboltban). Holdbolt=Nap-Ra?
Petine
petine

Holdbolt a Napraval egy ceg, a Szabolcska Mihaly utcaban vannak, a 11. keruletben.

Jozsef korutinak nem tudom a szamat, ki van ra irva, h Bio Csemege, ha a Rakoczi ter felol megy a Blaha fele a bal oldalban van.
biobaba

Indi, mi itt vettük a triciklit: http://www.fairplaytrade.hu/
A miénk nem pedalos, ilyen: http://www.a-winther.com/pages/mini-vik ... 431.20.php
15 ropi volt.
A pedalos is nagyon jopofa!
Szerintem, ha kinézel egyet biztos meg tudjak rendelni.
Ugy rémlik a Happyland katalogusaban elég sok Winther jarganyt lattam...
Fabol nem tudok. Vagyis volt egy-két dolog a fair play trade-nél, ha jol emlékszem, de nem kis vasgyuroknak valo, nem tüntek tul strapabironak. Azért nézd meg szerintem, mert elég homalyosan emlékszem...

Petine, szia!
DM-ben talan a frosch termékek környezetbaratak (az van rairva, h 98%-ban lebomlik). Azt viszont nem tudom, h mennyire környezetbarat az elöallitasuk :? (a honlaprol nem derül ki igazan).
A hold boltban vannak jo szappanok, de nem kifejezetten olcsok...
Azért nézz be oda szerintem, h amég nem voltal, érdemes.
saara

Petine, esetleg itt nézz körül: http://www.tudatosvasarlo.hu/bioboltok/city.php

A József körútit nem találom, a 44. alatt valami Borostyán biobolt van, Biobaba szerintem nem arra gondolt (legalábbis kiírva tényleg az van rá, hogy Bio csemege).

Pindi
pindi

Úgy rémlik, hogy a DM-ben is vannak teljesen natúr szappanok. Pl. van egy hatos (?) kiszerelésű, az natúrnak tűnik, vagy az Alverde szappanok? De csak tipp...

Nekem a kedvencem az a nagy kocka olívaszappan. Olyan kedvesen rusztikus... :)

Pindi
pindi

Szerintem József krt 25. Pár perc séta a Blaháról.

Az Alverde szappanok jók, biok, de illatosak. Natúrt sajna nem tudok.

KépKép
KépKép
safrany

Igen, 25:)

Pindi, az a hatalmas kocka oliva szappan? Azt hogy lehet hasznalni? Tok jol nez ki, de akkora szappannal keptelenseg furdeni/kezet mosni:)

DM-ben tenyleg vettem egy tobb szappanos tiszta novenyi szappant egyszer. Illatmentes. dalli van rairva. A szappanoknal volt valahol legalul, de h kaphato-e meg???
biobaba

Lányok!

Lanolin mennyire jó? Most olvastam hogy allergizálhat.

Gyerkőcnek bőrére mit kentek? Asszem kérdeztem korábban is, de visszatérek rá, mert annyira száraz a bőrük. És nem szeretnék sokat költeni rá, csak ha tényleg nincs semmi más, mint a biotestápolók és olajok.
És jobb, ha a fürdővízbe nem teszünk semmit? Nem szárít így jobban?

Biobaba!
Régebben írtál a deodról. Mit is használsz? És hol lehet venni? Napra? Én most vettem laverát, de nem jött be.

Orsi
osoa75

A fluorral kapcsolatban mi az álláspontotok? Gondolom, inkább nem mint igen.

Olaszo-ban a csecsemőknek javasolják adni. :roll:

Orsi
osoa75

Találtam egy linket, durva:

http://www.ketezeregy.hu/egesz/fluor.html
osoa75

Fluort itt is szoktak javasolni. En nem adok, meg olyan fogkremet veszunk, amiben nincs.

En ferfi deot hasznalok:) Holdboltbol. Annemarie Borlind.
http://href.hu/x/2bsl
Kiprobaltam Hauschkat, Laverat - nem igazan jottek be, de ez a Borlind igen. De nem garantalom, h neked is bejon. Syerintem eyek elegge egzentol fuggnek. Bar a boltban levo lany is ilyet hasznal, o javasolta nekem is, h probaljam ki:)

Szaraz borre mandulaolaj v olivaolaj jo. Azert ezek, mert igy olcsobban meguszhatod, mintha vennel vmi speci szert erre.

Lanolin: en szoktam hasznalni gyogyszertari lanolint. De allergizalhat valoban.

B.
biobaba

Nemetorszagban ingyen osztogatjak az orvosok a D vitamin + fluor kombinaciot. Legalabbis ezt irja az ott elo ismerosom. Azt nem tudom, h mennyi fluort tartalmaz.

Ez egy flash:
http://efrirk.antsz.hu/okk/okbi/kiadv/m ... sz_no2.swf

Az ANTSZ honlapjarol http://href.hu/x/2btm:
Fluoridok: a Na-fluorid és a fluoroszilikát használatos, mint peszticid. Bőrön át, lenyelve
és belélegezve is ártalmas. Károsítják a vesetubulusokat, amely akut veseelégtelenséghez
vezet. stb. tovabbiak a linken at.

Gondolom, a mennyiseg is szamit, amit bevisz az ember a szervezetebe. Az allatok kozt is van olyan, amelyik vmi merget tartalmazo novenyt eszik, aztan megse hal meg:) Eszik ra egy kis agyagos foldet. A tapirrol van szo.
biobaba

a masodik link igy roviditve nem mukodik:(

http://209.85.129.104/search?q=cache:bL ... d=50&gl=hu
biobaba

Sziasztok!

Biobaba én nagy szappan tömböket veszek és késsel elvagom tetszö méretre. Mososzappan nagyra, fürdö szappan kicsire :).

Orsi, mi sem fluorozunk. Fogkrém is mentes (weleda - körömviragos --- köszi az ajanlast, bejött :))

Borlind deot ajanlott nekem is a csaj a Holdboltban :). Megvettem, de végül nem tudtam hasznalni. Miota szültem NAGYON érzékeny vagyok a szagokra/illatokra, érdekes. Nekem tul erös.
A Weleda citrus féle deospray jött be. Friss, nem tul erös.
De ez tényleg egyéni kérdés :)

Ma jatszotéren agyondicsért egy nagymama, hogy textil pelust hasznalunk! Olyan jol esett, h nem néznek hülyének:)!
Aztan rajöttem, h talan a mi generacionkkal van a fö gond, mert az idösebbek megszoktak, h sok mindenen sporolnak, nem dobalnak ki akarmit, textil pelussal nöttek fel, stb.
saara

Biobolt: Voltam a Jozsef krt 25. Bio-csemegeben. Nincs mosodio marcius vegeig. De tenyleg csak 2400 Ft/fel kilo. Ha van. A natur szappanok sem olcsok, valoban, de orulok, hogy vegre talaltam. Gyogyszertari (amit babanak felirva adnak) feliratas nelkul 300ft/tubus. Es a szappan legyen inkabb tomb. SZoval koszonom a segitsegeteket, ha legkozelebb osszeszedem magam, meg a gyerekeket, elmegyunk a Szabolcska utcaba is.
Nekem az volt a furcsa (nem nagyon jartam meg ilyen helyen), hogy minden kulfoldinek tunt. Gondolom a zoldsegek azert hazaiak. Nem is letezik magyar gyarto ceg, aki ilyesmivel foglalkozik???

Textilpelus: jo neked, Saara, hogy ilyet tapasztalsz. Nalunk a nagymamak, akik 3 ill 4 gyerekre mostak pelust, mind eldobost adnak rajuk, ha otthagyom oket naluk. Nekem az a tapasztalatom, hogy ok ezt nagy nehezsegkent (mosogep nelkul en sem biztos, hogy csinalnam) eltek meg, ezert fordul vissza a dolog.
Petine
petine

Kornyezettudatossag ? igenytelenseg
Ez a dolog foglalkoztat mar regota, ti hogy latjatok ezt?
Egyszeru peldak:
Hagyom a mosogatoban gyulni egy ideig a koszost, mert 5 tanyer es bogre miatt nem inditom meg a melegvizet, az ugyanis csak 2l viraglocsoloviz- gyujtes utan valik melegge. Es ugyanannyi mosogatoszerrel az ebedet is el lehet meg mosni.
Pelusok a mososzodas mosas utan ronda foltosak.
Furdenek a gyerekek, kerem oket, ne huzzak le rogton a wc-t, mindketten pisiljenek, aztan meg a harmadik bilijet is beleontom, es csak utana.
Meg ilyenek.
Mashogy intezem ezeket a dolgokat, mikor van itt valaki, es mashogy ha csak mi. Es az oviban le kell huzni a wc-t indig, itt meg nem. Ez azert kettos tanitas. Hm?
Erdekel a velemenyetek.
Petine
petine

Köszi lányok! Úgyis menni kell a holdboltba hamarosan.

Saara! Milyen szappant aprítasz? :lol:

Petine!
Ezen valahogy eddig még nem gondolkoztam. Szerintem a gyerekek később megértik ezt (wc-lehúzás). Engem meg mások véleménye nem igazán érdekel. Mióta ufónak néznek azért, mert nem vegyszerezek, mosom a pelust, stb, már nem győzködjük őket, csak csöndben csináljuk a dolgainkat. És én eljutottam oda, hogy jó érzés ez a másság.

(Amúgy nekünk nem foltosak a pelusok, igaz még csak anyatejesek. Neked?)

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

"Es az oviban le kell huzni a wc-t indig, itt meg nem. Ez azert kettos tanitas. Hm?"

Sziasztok, nagyon rég nem írtam ide, csak ehhez szeretnék pár szót, ha megengeditek: én is így csinálom ezeket (mosogatás és wc is, sőt a fürdővizet is elteszem a gyerekkádban és elhasználom felmosásra sőt wc leöntésre ) :oops: Mindkét gyerekem ovis, és persze az oviban le kell húzni a wc-t. És simán lehúzzák, nem probléma ez egyáltalán, tudják, hogy itthon azt kell tiszteletben tartani, amit mi kérünk, az oviban pedig azt, amit a daduska meg az óvó nénik :) De pl fogmosásnál nem pazarolják úgy a vizet az oviban, mint a többi gyerek, mert itthon megszokták a spórolást. Szóval a gyerekek nagyon rugalmasak ezekben, ne aggódj :) És szerencsére nagyon fogékonyak a környezettudatos dolgokra szerintem. :)

Sziasztok,
Klára
klara

Szia Petine!

Szerintem azert az igenytelenseg nem ez, amirol irsz:) Persze kornyezettudatos ember is lehet igenytelen, de a ketto nem egymas vonzata. Egyebkent amirol irsz takarekossag is.

Pelusok nalunk akkor voltak picit foltosak, mikortol mast is evett mar a gyerkoc, de a mosasok sorozatatol kijottek a foltok. Egyszer volt olyan, h olyant kakilt a gyerek, h koromfekete maradt utana a pelus, no azt kidobtam.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Dezodorokról volt szó: használ valaki kristálydeót? Kaptam, nagyon örültem neki, de esküszöm úgy érzem, attól lesz izzadságszagom...

GyeZsu
gyezsu

Petine,
mennyi mososzodat raksz a gépbe?
Nalunk, mint kederült kevés volt 1 ek, most 2-vel és egy kis mososzerrel elég jo az eredmény.
A napsütés majd biztos segit a nagyon foltos darabokon.

Még sosem gondolkodtam azon, amit irtal (igénytelenség).
Szerintem sem az, amit csinalsz. Nalunk is hasonlo a helyzet, de a wc, mosogato stb. ettöl még tiszta :)
saara

Gyezsu, mi a kristalydeo?
nekem volt mar hasonlo érzésem deotol. Lehet hülyeség, de ugy éreztem iritalja a börömet (ingerli) és ezt a reakciot valtja ki. Lepasszoltam.
saara

Nekem van kristalydeom, jut eszembe:) De csak furdes utan hasznalom, akkor egy darabig jo. De van olyan, amikor en is ugy erzem, h budi. De pl egyik ismerosomnek ez a tuti deo. Nem buzlik:)
biobaba

Gyezsu,
nekem jó a kristálydeo, de csak a hideg hónapokban. :oops:
Ami nekem viszont akkor sem vált be, az a Hauschka rózsa és a Weleda citromos... :( Ja, meg próbáltam még két másik bio-t is, azok sem. :(
h_szilvi

Koszonom, hogy sokan hozzaszoltatok az igenytelenseg-problemamhoz. Vegulis nagyjabol igy erzek en is, amiket irtatok, a gyerekek tudjak, hol mit, hogyan kell csinalni, de ez nem foleg az ovi viszonylataban problemas, hanem akkor kicsit :oops: mikor edesanyamat "rendreutasitjak" valami miatt, amit mi mashogy csinalunk itthon. Mert nem szamomra keveset jelento emberek velemenye miatt problemazok, hanem azok miatt, akik kozel vannak, szeretem oket, de eltero a velemenyunk pl. ezekrol a dolgokrol.
Pelusmosas adataim: 2eves, tehat mindenevo, kioblitem, bevagom a pelenkakat egy vodorbe, kb 3 napig ott vannak (mar lusta vagyok ecetes vizezni :oops: es az illoolajat probaltam, de gyanus, hogy az sem tett jot az ekcemara hajlamos bornek) utana elomosas-mosas programmal 60 fokon, kb 3-3 ek. mososzoda, mosopor nelkul

Ha mar az ovoda szoba jott, nem tudtok olyan szervezetet, akik direkt ovisoknak tartanak valami zold foglalkozast? A Humusz-szal beszeltem eddig, ok a kisiskolas programjaikat at tudjak alakitani, es 6000ft/15gyerek arert helyszinre is jonnek. Eddig ovonenik nem nagyon haraptak ra :cry:
Petine
petine

Petine,
meg tudom érteni az igénytelenséggel kapcsolatos problémádat, engem anyukám csesztet néha (de csak finoman), mert pl nem domesztosszal mosok fel, és hasonlók.
De engem már az jobban zavar, és saját magamat tartom igénytelennek, és elkap a lelkifúró, ha pl gyors pakolás, takaritás során a papirt bedobom a közkukába, mert lusta vagyok elmenni a papirkosárig, vagy ha elfelejtem időben elzárni a csapot, mikor engedem a gyerekek fürdővizét, és 5 literrel több megy, stb...
Lényeg a lényeg, szerintem az igazi igényesség pont az, amit csinálsz.

Biobaba,
kérdezted még régebben a bicózást. még nem próbáltam, de az az igazság, hogy szeretnék egy másik bicót magamnak, mert favorit versenybringám van, ami nem tűnik alkalmasnak. Hosszú túrákra jó volt, de gyerekszállitásra nem lesz az. Viszont a nagyfiú ügyesen tekeri már a sajátját.

Szappanfőzés: nincs elfelejtve ugyi? a 3 évesem már teljesen be van lelkesedve, mert be lett neki igérve, hogy teknős, maci, autó, stb alakú szappanokat fogunk csinálni. Azóta a kedvenc játék a szappancsinálás. tudjátok hogyan kell?? Kell hozzá körömkefe, ágnesbetét, és valami játék, pl alvósmaci. a játékot be kell tekerni a betétbe, és rettenetesen sikálni a kefével (néhány betét már ráment). Szóval ha nem megy a főzős módszer, kipróbálhatjuk ezt az alternativát is :)

orsi
orsko

Sziasztok!

Saara, a kristálydeó egy kristályrúd, amit vagy a nedves bőrödre kensz, vagy magát a rudat nedvesíted be. És illattalan. Egyébként pontosan nem tudom :)

Szappanozás nincs felejtve, alternatív megoldás is szóba jöhet :D Művészetek Völgyében a Néprajzi Múzeum vizes kiállításához kapcsolódóan volt szappanos kézművezés, ott glicerin szappant lehetett gyurmászni, meg fehér kockaszappanba lehetett késsel mintát vájni, majd a rést színes szappanforgáccsal kitölteni (vizes kézzel beledörzsőlve a résbe a színes szappanforgácsot.)

Nekem az a problémám ezzel a környezettudatossággal , tudatos táplálkozással, hogy lelkiisemeretfurdalásom van, ha nem úgy csinálom. Jó lenne néha "kikapcsolni", nem törődni vele, lazának lenni, "elengedni". Ha értitek...

Petine, a Rügyecskéknek (alapítvány) vannak ilyen bábelőadásaik, pl. Újrafalvi kaland. Amit én láttam nyáron (a Művészetek Völgyében...) az nem volt túl profi, de a gyerekeknek így is tetszett :), szerintem óvodába is teljesen jó. (Gondolom úgy működik, hogy van egy szövegkönyv, egy paraván, bábok, egyéb kellékek, és amelyik önkéntes éppen ráér, az játszik benne. De művházas gyerekrendezvények programjában is szoktam látni őket, biztos van egy "profi" csapat is :))

GyeZsu
gyezsu

A gyengebb idegzetuek most forduljanak el:)
Regen pisit hasznaltak feheritesre.
Erdelyben pedig a kek festeket ugy nyertek a haziasszonyok, h a posztostol vett kek anyagot vizeletbe aztattak, es az azzal kinyert kekkel szineztek utana a gyapjut, egyebet.

Van egyaltalan valaki, akinek a Hauschka rozsa bevalt? Akit eddig hallottam rola (beleertve magamat is), azt mondtak, h budosebbnek ereztek tole magukat.

Kristalydeo timsobol van, ha emlekeim nem csalnak meg.

Petine, milyen kemeny nalatok a viz? Mintha az Okoszolgalatnal is lattam volna valami ovis programot, de lehet, h iskolas volt.
A Happylandben van egy olyan jatektabla, ami kornyezetvedelemmel foglalkozik. Van egy nagy fem tabla, es mindenfele magneses tartozik hozza. Vizet szennyezo gyartelep, eldobalt szemet stb. 15e Ft, utmutato is van hozza, ha jol emlekszem.

Orsko, Favoritbol sokat ki lehet azert hozni:) Majd mindjart megkeresem, h ferjem szerint melyik a tokeletes bicaj:) Persze 100 folott van az ara.
biobaba

biobaba

Nem tudtok valami irományt a bárányhimlő elleni védőoltásról? Olyasmire gondolok, mint ami a Nagy gyermekkalauzban van, hogy leírják a veszélyeit. A nővérem be akarja adatni. :(
(Én meg közben azon gondolkodom, hogy újraoltassam-e a gyereket, nem fakadt ki a BCG. De ezt csak én tudom, a kiskönyvbe beírták, hogy pozitív, szóval megtehetném, hogy nem adatom be újra...)

Deo: Én a Lush Krystal-ját használom, szódabikarbóna alapú, nekem bevált.

Pindi
pindi

Sziasztok!

Pindi, ez a könyv nagyon jo, minden oltas benne van.
3000 Ft körül van, de érdemes megvenni... :?

http://www.vedooltas.hu/index.php?optio ... &Itemid=26
saara

saara

Nekem csak annyi bajom van ezekkel a konyvekkel, h megtudok dolgokat a vedooltasokrol, aztan ha van valami, amit nem akarok beadatni a gyereknek, ugyse tehetem meg:( Legalabbis torvenyesen. Az meg eleg gaz. Szoval tok jo, h vannak ilyenek, csak...:(
biobaba

Nekem bevált a Lavera Body Spa dezodor. Az illatuk is jó. Kristálydeoval nekem sem jók a tapasztalatok.

Fürdetés: gyakran egy kis olívaolajat teszek a fürdetőkrém mellé, ( úgy látom, jót tesz az ekcémának is. )

Lehet, hogy látszatra igénytelenek vagyunk (anyósom kivan a foltos és szürkés pelusoktól, meg hogy nincs eléggé hypószag), de attól még tisztaság van és a ruhák is tiszták, sőt, még a lelkiismeretem is úgy-ahogy :) Mondjuk kicsit zavar, hogy a fehér már szürkébe fordul, a napocska remélem majd rendbe hozza.

Tényleg, zuhanyzó penésztelenítésére van öteletetek? Egyik este már ágyban voltam, de fura pisszegő hangot hallottam, kimegyek,s látom, a férjem esett neki valami koncentrált pumpás hypószóróval, amit anyósom küldött persze. Ne tudjátok meg, milyen ideges voltam, alig bírtam elaludni. :evil:

KépKép
KépKép
safrany

Pindi, Biobaba!

A Védőoltások pro és kontra szerintem a legmegbízhatóbb, és viszonylag (már amennyire lehetséges) objektív forrás. Abban van szó a bárányhimlőről is. BCG-rőlis érdemes lenne elolvasnod, ugyanis tisztán leírja, hogy a tbc betegség manapság már elkaphatatlan, hacsak nem nyalogatja végig a gyereked az aluljáróban élő embereket... Én nem adatnám be újra, ha ráadásul vki legalizálta a megfakadását is:)
Amúgy tényleg elkerülhetetlenek az oltások, de húzni lehet, illetve vannak kevésbé etikus megoldások is... Mi az elsőt választottuk most épp...

Más:
emargit kenyérsütő oldalán szinte minden kenyérbe kell sikér meg (rozs)kovász. Mi van, ha kihagyom (van olyan, h sikér az élesztő mellett...)? Hol tudok megbízható helyen kapni ilyeneket? A sikér mit tud? Milyen élettani hatása van?

Mostanában elég gyakran aszalok sütőben almát uzsira, de épp elfogyóban a sütőpapírom, gondoltam, hát feltérképezem a helyzetet, mielőtt újabb adagot vennék. Szóval a sütőpapír az teljesen oké, ugye? (Mármint hogy környezetbarátilag illetve egészségileg is... Alufóliába kevésbé raknám...) Hallottam ilyet, hogy szilikonos sütőpapír. Tudtok erről valamit? Azt mosni lehet? És a szilikonos tepsiformák?

klári
pumama

Pindi!

BCG-t én sem adatnám újra be a könyvben leírtak alapján. Egyrészt minden oltásnak vannak kockázatai, ha jól emlékszem a felnőttkori tbc ellen pl. abszolút nem véd. (Egy barátnőm kislányának a könyökén van egy nyirokcsomó duzzanat, a BCG okozhat ilyet. Remélem, kivizsgáltatják.)

Safrany!
En tegnap az Almawin általános tisztítóval estem neki és a kád szélén lévőt egész jól leszedte. Sajnos a szódabikarbónás ecetes súrolásról lemondtam, nem bírom... :oops:

Deo: kipróbálom a logonát, mert lavera nem jött be. (Rettentő büdi voltam... :oops: )

Orsi
osoa75

Sikér - búzafehérje :) Szejtánpor néven is fut, pl. a Holdboltban van, sztem a többi bioboltban is.
Hogy mennyire probléma, ha kihagyod, az a liszt minőségétől függ.

Szilikonos formák/sütőpapír: elmosható, nem kell kikenni semmivel. Az enyémek még csak fél évesek, úgyhogy a tartósságról még nem nyilatkozom.
Hogy a gyártás maga mennyire környezetbarát, és mit lehet vele csinálni, ha elszakad pl. és ki kell dobni... Félek, inkább kényelmes, mint környezetbarát...

Borcsa
KépKépKép
borsts

GyeZsu!

Én is kikapcsolnék néha... :oops:
Most a hétvégén vidéken voltunk és éttermeztünk.
A szálláson hyposzagú ágynemű és törölközők. Zsombornak nagyon csúnya kiütéses lett az arca...Mióta itthon vagyunk, újra szép a bőre.

Már én sem merek lazán megvenni bármit, mondjuk régen simán vettem hotdogot, stb. Most meg úgyérzem, minden tilos.
Ráadásul 30 évig felvágottat reggeliztem, olyan nehéz leszokni, de nagyon szeretnék... Sajnos a padlizsánkrémen kívül más zöldségkrém nem nagyon jön be, van valami reggeli ötletetek (receptes topicba?)

Orsi
osoa75

Sikért nem nagyon használok, ha nem elég jó a lliszt, rétes liszttel is lehet keverni, az segít. Rozskovászt is el lehet felejteni, nem tudom, melyikre gondolsz, lehet házilag készíteni (le van írva ott, hogy hogyan) meg lehet kapni por alakban, de az inkább csak teltebb ízt ad a kenyérnek.

KépKép
KépKép
safrany

Klari, nem a konyvek tartalmaval van bajom a vedooltasok kapcsan, hanem azzal, h nem tehetem meg, h ne adassam be, amit nem akarok:(

Elhuzni, h lehet?

Biobaba
biobaba

Biobaba,
a favorit nagy kedvencem, a Kárpátokat is megmásztam vele fiatalkoromban :)
Most viszont egy masszivabb, kényelmesebb és női vázas bringát szeretnék.

Oltások elhúzása: az 5 hónapos kiscsaj még nem kapta meg a 4 hós oltást, és ebben a taknyos-járványos időszakban nem is fogja. Amúgy én a kötelezőket beadatom, szerintem nem véletlen, hogy azok... nem kötelezőt viszont nem szeretnék.

orsi
orsko

Orsko, tudom, h jo a Favorit. Bar nekem Csepelem volt megboldogult lanykoromban. De ismerek par Favoritot:) Ez a Merida eleg strapabiro muszakilag is, a tarcsafek meg a legbiztonsagosabb:). Csak tok draga. Szerintem noi vazas is van. En se ulnek fel gyerekkel ferfi vazasra. (Bar azok masszivabbak.)

Magat az elhuzast, h csinaljatok? Mondjatok az orvosnak, h most nem... Es az orvos erre mit mond?
biobaba

Orsko, tevedtem. Nincs noi valtozata, csak kisebb vazast lehet belole venni, ha nonemu a vasarlo:)
biobaba

csodaszép ez a bicó, de ennyi pénzem nincs rá.... csepel versenybringa is volt, de ellopták...zárt udvarból...

Az mi gyerekorvosunk nem csinál problémát az oltás egy-két hónapos csúszásából, azt támogatja, hogy taknyos időben ne kapjanak oltást a bébik.

orsi
orsko

Sziasztok!

Veletlenul kerultem ide, remelem nem zavarok!

Candida ugyben szeretnek segitseget kerni, nem tudom jo helyen jarok-e...
Ugy hallottam candida ellen jo a grapefruit mag kivonatot, viszont nem tudom mennyit lehet szedni naponta (nincs meg a csomagolast es semmi info nincs feltuntetve a flakonon).

Ismertek esetleg egy helyet, ahol ezzel foglalkoznak, ahol kezelest is lehet kapni?
Internetes oldalak is erdekelnek.

Koszonom a segitsegeteket elore is!

sziasztok,

Napsi
_napsi-

Szia Napsi!

A www.nlcafe.hu oldalon van candida-szakértő.

amit én tudok: szénhidrát-és tejtermékmegvonás - kivéve az élőflórás joghurtot - mert ez a gomba táptalaja, ezen kívül persze sok egyéb dolog is van még.

indianyo

Oltások elhúzása: az orvos nem tehet semmit, az oltást a védőnőn keresztül küldik a rendelőbe, kvázi az orvos csak beleszúrja a gyerekbe... A védőnő minden hónapban köteles elszámolni az ANTSZ felé, hogy megkapta-e a csemete az aktuálisat. Ha nem, akkor köv. hónapban is jelenti és így tovább... De ő sem kényszeríthet semmire, csak fenyegethet, hogy majd jön a gyám stb. Ahogy én a szavaiból kivettem, ez azt jelenti, hogy mindez egy bő fél év, mire megjelenik az első bírság a postaládámban. Hmm...

Szilikonba ha sütök, nem "szabadul fel" káros anyag? (ld. aluminium) Többiek sütőpapíroznak? (ha nem muszáj, én is olajozom+lisztezem a tepsit, de ez az aszalásnál kivitelezhetetlen...)

klári
pumama

Oltás témához: Én hatalmas oltáshúzó vagyok, legalábbis az itt leírtakhoz képest. A módszer egyszerű: nem kérek időpontot, és ha kérdez a védőnő, megmondom, hogy most éppen ki a taknyos: az aktuális gyerek, a tesó, vagy ki... Ha mindenki meggyógyult, akkor még nem sietem el az időpont kérést, amikor meg kérek, sose fogadok el olyan időpontot, ami a napirendünkhöz nem igazodik ideálisan. Nem fogom felborítani a gyerekek napját egy oltásért! :) Így aztán sokára kapok időpontot, akkor pedig pont beüt egy nátha, ugye... Pici nátha is nátha ám! Ja! És persze pl. karácsony előtt vagy két ünnep között nem oltatok, hát ez egyértelmű. Ha egy oltással már megvan a szokásos fél-egy éves csúszás, lassan beadatom. Még sosem kaptam ÁNTSZ felszólítást, de tudom, hogy az első után még jönne egy pár, mire tényleg történne valami, hát nem kell nagyon megijedni. Sok anyukát ismerek, akik fű alatt nem adatják be. Pindi! A lányom egy hónapja kapta a BCGt (másfél éves lesz, és ez az első BCGje) és nem eredt meg. Még nem látta senki, nem tudom, mi lesz, de ha rajtam múlik, nem kap többet! A BCG a sok-sok előforduló TBCfajták közül csak pár ellen véd és azok ellen sem 100%os biztonsággal. Ezt a dokimtól tudom. A lányom még nem kapta meg a 15 hónaposat, a 3,5 éves fiam pedig a 3 éveset. Ja, az is segít a húzásban, hogy két gyereket egyszerre nem oltatok.

hordozo

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?