Sziasztok!
Akíra!
Hálspénz: hááát, én akinél szültem volns és gondozásra jártam amíg toxémiás nem lettem, az elhajtott, neki terveztem egy kis összeget adni, az általában vett tarifái alapján, de így az ügyeleteshez kerülvén, sőt hogy császároztak, ennek a nőgyógyinak adtam az eredeti felét meg apa az anesztesnek és a műtősnőnek is adott ott hirtelenjében. Nekünk egy kicsit szükség volt "pénzzel kihozni belőlük a legjobbat", mert ugye 27.hétre szültem-és nem ártott ha a legnagyobb odaadással "dolgoznak", ezt pedig egy kis pénz feltuningolja...sajna ez a mai világ, de amikor bentöltött 2hónap alatt beszélgettem anyukákkal, kismamákkal elámultam...sokan a fogadott orvosuknak nem adtak annyit mint én az ügyeletesnek, akit akkor láttam életemben először...meg nemsokára utóljára is...szóval van aki az ügyinek vett egy üveg bort és pááá. attól függ hogy azért az orvosodnál maradsz és csak véletlenül kerülsz ügyihez, vagy helyzettől függ, de nagyon váltózók ezek a dolgok szerintem...van akire előre adja a pénz(mint az hiszem pl.Manó) van aki szülés után közvetlen, van aki "csak" a 6hetes kontrollon...ki mire esküszik...orvos függő is...na eldugultam...
Szilvi!
Jaj de jó!!! Egy "sorstárs". Szóval én kereskedelmi marketing-managerként érettségiztem(olyan jól hangzik, de sz@rt sem ér
)akkoriban nagyon oda voltam a gazdaságtól ezért a ZMNE-VSZTK-ra járok, most 3os vagyok. Gazdálkodás szakon. Viszont eléggé "ellinkeltem" a szülés miatt, utána meg nem tudtam itthon hagyni egy-egy konzultáció miatt, így most nagyon el vagyok maradva, de most meglátom, hogy mit vagyok képes ebben a félévben behozni...ha sikerül folytatom, ha nem akkor...ezért jelentkeztem máshova(febr.15ig lehetett, majd nyáron lesz pótfelvételi, de azok mind költségtérítésesek és csak a lukas helyekre). Közben rájöttem hogy jobban érdekelnek az emberek, a gyerekek-így valami eü-s iskola érdekelne(most hogy így haldoklik meg leépítik-nyerő szakma
) na mindegy. Eltudnám magam képzelni nővérnek, mentősnek, szülésznőnek....de gyerekekkel leginkább...viszont mivel nappalira nem tudok menni, ezekről le kell tennem, mert főiskolán levelezőn munkaviszonyt kell igazolni, így először szakközépbe megyek(újra érettségizem, mert muszáj
) De beadtam az ELTE-gyógypedagógiára és szoc munkásnak is..., gyógypeden, értelmifogyatékos gyerekek felé venném az irányt, szoc.peden pedig szintén gyerekek, mint pl.gyámügy, vagy szociálisan rászorult gyermekek helyzetének javítása...ilyesmi...mellette elkezdek egy eü középsulit, a szenthágotai-n van lehetőségem csak, a felnőttképzés miatt...
de jó suli hír alapján...
Szeretnék valami olyat tenni ami azokon az embereken segít akiken valóban kell, valami olyan vezetőbeosztásban lenni, aki rászorultságot illetően "dönt" vagy bizonyos rossz helyzetben levőkről"dönt", hogy jobbá tegyem ezen emberek életét, de tényleg csak azokét akiknek ez kell is. Nem pofára...osztani a segélyeket...pl.
Ha valaki jár ilyesmire, vagy járna, vagy csak ötlete van akkor szívesen veszem és köszönöm is előre.