2001.04.07 16:54
Szerző: Anonymous
Szép napot Mindenkinek!
Tegnap este már írtam egy levelet, aztán már elküldeni nem volt időm. Igaz befejezni sem 100 %-os állapotra. Aztán éjfélkor mondtam a férjemnek, hogy nyugodtan kapcsolja ki a gépet, már nincs erőm ide ülni. De most itt vagyok és a körülményekhez képest pihenten. Hangsúlyozom, a körülményekhez képest. Tudnék aludni 10 órát egyfolytában... :-)
Kedves CsKati!
Mire én rájöttem a kézi mellpumpa használatára... Anyukám segített. Azóta csak azt használom, pedig vettem gépit is, de az nem jött be. (Pesztonka márka, olyat ne vegyél) Már, amikor használom. De én is elkezdek fejegetni, na nem viszem túlzásba, előre nem látható események miatt. Szerintem próbálgasd. Az éjszaka miatt pedig ne aggódj, a párod biztosan megállja a helyét és ripsz-ropsz otthon is leszel. Gondolj arra, hogy téged otthon várnak és biztos nem kell tovább bentmaradnod. A gyógyulás gyorsasága mindig függ a kedélyállapottól. Szerintem legalábbis. Csak a jóra kell gondolni. Kitartás. Írj a fejleményekről.
Ez az éjjeli leszoktatás nem brutális dolog egy kicsit pár hetes korban? Gondoljatok bele, ha ti éhesek vagytok nem esztek? Ő is kiszolgálná magát, ha tudná, de egyenlőre ezt nekünk "kell" megtenni. Azt megértem, hogy nagyobb korban leszoktatni, na de csak azért, mert 7 hetes vagy mert 4 kiló felett van... Badarság. Minden baba más és nem szabad sémát rájuk húzni. Ha majd nem lesz éhes úgysem kell fel a pici. Az én kicsim tegnap éjjel a 2 órási szopit 5 perc alatt elintézte böfivel együtt, de én felkeltem és nem hagytam sírni. Pedig bőven 4,5 kiló felett van. Inkább arra kellene figyelni mi a kicsink igénye, nem pedig arra, hogy mit írnak a nagykönyvben. Egyébként a Picik és Kicsik könyv ír arról, hogy egy pici baba is egyéniség, csak hajlamosak vagyunk a felnőtt szemünkkel gondolkodni. Pedig teljesen más igényei vannak és mi azért vagyunk, hogy így-úgy szolgáljuk őket. Bocs, ha kicsit keménynek tűnik, pedig vidáman írom. :-)))
Kedves Pankamama!
Szerintem addig, amíg fáj ne kezdj bele semmibe, helyettesítsd mással, ezer formája van a szexnek. Inkább ne maradjon benned rossz élmény csak azért, mert már itt az ideje. A párod is biztos megérti. Nálunk is az esték óránkénti szopival telnek, ha kb. 3 hét múlva is így lesz, akkor nekünk is tolódni fog a dolog. Vagy marad a nappal. Most olvastam az oltás utáni megnyugtatásról. A legfontosabb, hogy nagyon öleld magadhoz, ha sír és puszilgasd. Érezze a biztonságot. De lehet, hogy meg sem érzi. Neked is arra kell gondolni, hogy ezzel az oltással, mennyi bajtól megóvod és akkor nyugodt leszel. Én hiszek abban, hogy az anya nyugtalansága átvetődik a picire is és megérzi, hogy vmi nem túl jó közeledik.
Évi!
A teát ne a picinek, hanem magadnak főzd meg és idd meg. Én ezt a Laktoherb teát iszom és a picinek nagyon jó tőle az emésztése. Amúgy sem hasfájós tipus, de, ha csikar a hasikája, biztos sokat számít a tea. Ma reggel ugyan végigcsináltunk pár hasfájásos órát, de tegnap nekem is hascsikarásom volt, valószinű az ment át hozzá is. A resztelt májjal (csirke) lehetett vmi, mert a férjem hasa is fájt nagyon. Pedig hazai volt, nem is menzai. Ha csikar a hasija általában kibontom a pelust, elkezdem törölgetni a popsiját és az segíti a kakilást. Meg imád meztelenül kakilni... De már nem tud túljárni az eszemen. Gondolom én... A tegnap éjszakánk úgy telt, hogy 8-tól 11-ig 3 szopi, aztán alvás 3/4 2-ig, akkor 5 perces szopi böfivel, majd legközelebb kelés 6 órakor. Nagyon jó volt... Azt a 4 órát úgy aludtam át, mintha 20 perc lett volna. Reménykedtem benne, hogy akkor aludni fog még 8-ig legalább, de a hasija felkeltette 7-kor és attól kezdve nem sokat aludtunk. Bár 1/2 10-től 1/2 11-ig még egy kicsit. Jó, mert a hétvégén kimegyek Anyukámékhoz egy közeli faluban laknak, ott ebédelek, pihizek, míg a mama babázik, meg a baba levegőzik. Ott friss levegő van. A városban undorító, főleg, ha déli szél fúj.
Most mennem kell, mert jönnek a barátnőim, szokásos szombat esti szemlélődésre. Megnézik mennyit nőtt a pici egy hét alatt. Imádom ezeket a szombatokat, mert hozzák a külvilág híreit és mert imádom a barátaimat.
Sziasztok:
Geri