hali
Reggel beadtam Túró Rudi Danit a bálba. Ott is tudtunk maradni kicsit reggel, és olyan jóóó volt, tavaly sajnos nem tudtam, csak videón láttam a bulit. Nagyon cukik voltak a gyerkőcök, kislányok szinte mindegyike tündér volt, csupa rózsaszínben. A rudi jelmezt nagyon tetszett mindenkinek, nem hitték el, hogy én csináltam. Dani is nagyon kis boldog volt benne. Mikor eljöttünk, akkor mentek át a másik csoportba közösen a 4 bagázs, és zenekar húzta nekik a talpalávalót. Óvónénik is beöltöztek, egyik csoportban matrózok voltak, a miénkben meg cicák, tuti jó arcfestéssel.
Volt nálunk is kekszevő verseny, meg szívószállal szörpivás, meg tánci.
Hát úgy látszik, én vagyok az, akinek a gyerekére több a panasz, mint a dícséret... Tegnap az egyik óvónéni mondta, hogy sok a gond a Danival, nem nagyon akar szót fogadni, csak az egyik óvónéninek, aki a kedvence. Alváskor kikéredzkedett pisilni, aztán nem jött vissza, hanem elbújt a folyosón, frászt hozva ezzel az óvónőre. Majd amikor kimentek az udvarra, akkor előre rohant egyedül az udvarra, nem állt sorba. Szerencsére verekedésről nem számoltak be, de azt egyébként is mindig kérdezem, és mondták, hogy nem nagyon szokott már, csak ha őt gyepálják. Néha olyan karmolásokkal jön haza a hátán, karján... De mindig mondja, hogy nem hagyja magát. Akinek a gyereke időnként odacsap Daninak még sosem panaszkodott a fiamra, én sem neki, valahogy úgy vagyok vele, hogy úgyis lerendezik maguk között. Persze beszélünk róla, hogy nem helyes verekedni. De hogy ezt miért csinálja, hogy elszaladgál, passz. Otthon is könyörögni kell, hogy öltözzön, vagy csináljon valamit, akármilyen formában kérem, akkor sem mindig hatásos, egyedül az elterelő módszer. Ha meg már túl sok gyerek van körülötte, azt nem bírja, még néhánnyal ok, de a tömörülést nem szereti. Pedig még azt sincs, hogy nem visszük gyerekek közé, mert a játszón sok gyerek van, azokkal teljesen jól elvan, meg az ismerősök körében is. Egyébként meg mindig ő csinálja a legtöbb rajzot, kreatív munkát az oviban, nem győzöm hazahordani a kis tálkákban a sókerámiákat, festéseit. A foglalkozásokban is mindig részt vesz, nem húzza ki magát. Kedvenc óvónénije is mondta, hogy nagyon okos gyerek. Csak tartok tőle, hogy ha így viselkedik, akkor a suliban is gondok lesznek. Azt meg végképp nem szeretném, ha emiatt kiközösítenék, mert csak ezt látják belőle, és az igazi értékeit meg nem. De már amikor kicsi volt, és elkezdett járni, akkor szaladt már világgá, sosem jött szépen andalogva kézen fogva mellettünk. Valahogy egy saját kis világban él teljes harmóniában, és lehet nehezebben megy neki az alkalmazkodás. Próbáljuk finoman terelgetni, erőltetni semmit nem szeretnék. Szóval nem könnyű. Talán ahogy idősödik, formálódik majd. A párom szülei is mondták, hogy a férjem volt iszonyat, folyton behívatták őket a viselkedése miatt. Most meg egy nyugodt, botrányoktól mentes ember
Én meg inkább kamasznak voltam hajmeresztő, kicsinek inkább szófogadó. Mindegy majd bemegyünk fogadóórára, ott nyugodtabban tudunk beszélgetni az óvónőkkel, mint az a pár mondat az ajtóban, amíg érte megyünk.
Ami nekem még furi, hogy bármi van a Danival, a páromnak nem mondják, csak nekem, pedig apja is van a gyereknek, sőt nálunk a férjem igényli is, hogy ő is részese lehessen a gyerekkornak. van akinek még az apját sem láttam soha, még közös ünnepeken sem. Pedig a párommal is uúgy meg lehet ezeket a dolgokat beszélni, nem is zárkózik el előle, csak kicsit fura nekem, hogy még mindig sokan azt gondolják, hogy csak az anya lehet a közvetítő a gyerek felé, pedig talán az apa még jobban tud rá hatni sok esetben.
Csics
Hát szerintem a szemed épsége megér annyit, hogy beruházz egy szemüvegre. Munkáltató nem támogatja esetleg? Vagy kontaktlencse?
Ilke
Bala bugyija
Bea
Na, hát azért Anna is felér egy fiúval
És én el sem tudnám képzelni, hogy ő jó kislány, pont olyan jó kis égető boszorkány, szerintem előnyére fog ez válni később, csk addig Te tarts ki idegileg
Szilcsike
Az vigasztaljon, hogy előbb utóbb a szingli is lesz nem szingli és gyerekes, akkor majd ő is meg tudja. Egyébként meg tök mindegy, a nőknek nem a legkönnyebb:
1.ha fiatal, akkor azért nem veszik fel, mert majd férjhez megy és gyereket akar,
2. akinek van már 1 gyereke, az még egyet akar, ha nem többet
3. akinek több gyereke van, annak meg folyton beteg a gyereke, meg amúgy is mindig a gyerek miatt rohan, nem lehet terhelni
Szóval ördögi kör. Pedig szerintem pont egy gyerekes megbízhatóbb, mert biztos melót akar, hogy meg tudjon élni a család. A szinglik meg jönnek-mennek egyik cégtől a másikig.
Túró Rudi Dani