Sziasztok!
Dettus,
gratulálok Lencusnak a mászáshoz, na meg a fotópályázathoz is!!!
Roz,
a vizsgálat úgy működött, hogy Lili egyik kezét rá kellett tennie egy fémrúdra, a másik kezének az egyik körömágyához pedig hozzányomtak egy érzékelőt, és még valami harmadikat pedig az allergénekhez. Mindez hozzá volt kötve egy géphez. Ha 100 %-on tudott maradni a mutató, akkor arra nem allergiás, ha visszaesett, akkor igen, nem tetszett a szervezetének. Azért tetszett, mert ugye nem fáj, nem terheli a szervezetét (bár azonnal aludt utána, pedig még korán volt), de irányt mutat. OK, nem hivatalos módszer, ez alapján nem fogom laktózintoleranciára megkapni a magasabb családi pótlékot, de legalább tudjuk. Amúgy Kecskeméten is csinálnak ilyet, ha jól tudom.
Tényleg, laktóz problémát hogyan lehet hivatalosan kimutatni? Azt is terhelni kell?
Bogcsi,
én be fogom ezt adatni, ha jól tudom, ráadásul 2 kell belőle még Lilinek. Mármint az én Lilimnek. Sok boldog szülinapot a lányodnak!!!
Hajny,
ha elkeseredek, akkor sem lesz jobb. Max. nem kap Lili felvágottakat, hanem én sütök neki pulykamellet, csinálok kenőmájast. Szerintem mi is szívesebben eszünk ilyet. Remélem max. egy-két évről van szó. Na meg az a baj, hogy Lili nem engedte végigcsinálni már az összes tartósítószert, van amire nem volt allergiás, van amire igen, de mivel csak párat tudtak megnézni, és vegyes volt a kép, ezért inkább azt mondták, hogy semmit. Ha kicsit nagyobb lesz, és kibírja, akkor meg tudjuk újra csináltatni.
Bepa,
de jó, hogy jelentkeztél!
Képzeljétek, a lányom megszólalt angolul is. Integet a Teletubbiknak, és mondja, hogy bye-bye.