Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Móni! ez a karika elég sokáig jó nekik, mert nagy hely van benne,. Ugye ez addig tud működni, amíg nem akar felállni a kádban...
Kép

Hanna nagyon szeret benne ülni. :D És én meg pontosan azért szeretem, amit te is leírtál, mint hiány a fürdésnél: nem kell folyton fogni, el tudok mozdulni mellőle stb...

Én Oxfordra szavaznék... :D:D Imádom azt a helyet, bár Kanada is biztos szép hely! :D

Megyek, mert még ma csomó elintézni valóm van. :D

Kérdés:
Ki mit gondol első szülinapra ajándéknak? Illetve mit kértek a rokonoktól ajándékba?

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

SZiasztok!

Mamacka!
Egyidoben irhattuk a hozzaszolasunkat, en nem vettem eszre a tiedet es nem ertettem a Chaterineet, h o milyen gyogyulasrol beszel... :roll: Hat igen, a beteg gyereknel mar csak az rosszabb, ha a szulo is beteg :( De mindez mar a multe! Biztos vagyok benne, h a szopizas zavartalanul folyik :wink:

Andy!
Ugy latszik ez most olyan periodus, nemreg olvastam itt a neten, h oktober-aprilis kozott a csecsemok sokszor 6szor is meghulnek es ez majdnem termeszetes! :shock: En akkor ettol ki voltam akadva, es ugy gondoltam, h ugy-e mi termeszetesen kivetelek leszunk :wink: Azota mar tul vagyunk egy-ket megfazason (meg legcsohuruton), de meg mindig rettegek, h nehogy lebetegedjen. Olyan kiszolgaltatottak ilyenkor... :cry:
De gondolom te mar tenyleg profi vagy a nehezebb idoszakok atveszeleseben 3 gyerekkel! Kitartast es mielobbi gyogyulast!
Akarmennyire furcsan hangzik en nem tudok felszabadultan orulni ezeknek a lehetosegeknek, elegge szorongok az utak miatt. :roll: Allandoan olyan felelmeim vannak, h hogy fogja ZSolti birni, h megzavarja-e a kialakitott rendjet (mintha volna ilyen :P ) , h hogyan tudunk magunkkal vinni mindent amire szuksege van stb.Ugyanakkor persze varom is!
En is imadom Horvatorszagot, bar csak ketszer voltam, egyszer tengerparton.Az orvosok mondjak, h mig kicsik a gyerekek minden evben legalabb egy hetre el kell vinni tengerkozelbe, nagyon jo nekik (es nem csak) a levego. Legalabbis az itteni levego mellett :? Ugyhogy szerintem folytassatok a hagyomanyt :lol: En is megfogadtam valamikor, ugy 8 eve (akkor voltam legeloszor tengerparton ( :( ), h ezutan minden evben kotelezoen elmegyek. (akkoriban meg igy egyes szamban beszeltem) A tavaly nekunk is kiesett... Azert majd kerdeznek egy par dolgot, h hogyan lehet megszervezni egy nyaralast harom (v akar egy!) gyerekkel :D

Chaterine!
Remelem Beni gyogyulofelben van!
Apropo Horvatorszag: en az Isztriai felszigeten voltam, foleg Pulan es el voltam varazsolva tole! Az egesz felsziget olyan mint egy mesebeli hely, az olasz kozelseg miatt (illetve egy idoben olaszorszaghoz tartozott), egy helyen talalhatok a kozepkori emlekek, a hihetetlenul kek tenger, tarka, szuk sikatorok, csende, elrejtett kis vendeglok stb. Melegen tudom ajanlani a felszigetet, mondjuk nem tudom milyen gyerekkel (annak idejen erre nem figyeltem). Pulaban nem volt homokos a part, de eleg kozel hozza mar igen. Ha erdekel meg utananezek.

Eszter!
Nagyon koszi az infokat, utanna nezek az altalad megadott linkeken. Hanna nagyon meggyozo :lol: Bar Zsolti mar fel akar allni a kadban is :roll:
Voltal mar Oxfordban? Nem tudom ez kiderult-e, de en meg nem. Meselj... A mostani tavaszi kiruccanas utan majdnem egy evet ott leszunk, en eppen probalom szokni a gondolatot.

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

Hu, de hosszu voltam :!:
Szulinapi ajandek? hat mar itt van :?: :!:

bangham

Sziasztok!

Doktor néni Spiropent oldatot mondott, és maradhatnak a homeos dolgok is...

Eszter!

Első szülinapra, mi nem szeretnénk sok játékot, mert valahogy a játékokon kívül minden érdekli mostanában...
De azért lesz egy-kettő. Mivel ő fiú, mi veszünk neki egy dömpert, amit tologathat ide-oda és pakolhat bele. 8)
Más nem is jut eszmbe. :(
Ja, de! Mivel amíg zuhanyzok addig a járókában szokott lenni, így , hogy ne sírjon, beteszek neki valami mese DVD-t. De csak a régi klasszikusokat. Naponta 15-20 percig nem árthat a TV. Azokat szereti igazán, ahol zene is van, pl.: Süsü. Az MTV mesetár sorozatban egy csomó jót lehet kapni: Süsü, Pom-Pom, Vizipók, Futrinka utca, Mazsola és Tádé, Mikrobi, Pityke őrmester, Magyar népmesék, Mesék Mátyás királyról, Lolka és Bolka, Kukori és Kotkoda... Én jobban szeretem, ha ezek közül néz valamit, mint ha a tévében most látható mesék közül. De lehet, hogy ez csak nosztalgia a részemről. :D

Ha még eszembe jut valami ajándék, írok.

Catherine

Eurodisneyland is eszembe jutott, de szerintem azt még én élvezném jobban. :D Talán majd jövőre, vagy 3 éves korában, vagy ha nyerünk a lottó. :)
Vendég

Eszter!
Most vettem eszre, h a Hannanak pont olyan jateka van a kadban mint nekunk!Valami rajzfilmfigurak, ugy-e, bar en nem tudom a nevuket. Mi csak vizi szornyecskeknek hivjuk! A zold formabol allandoan Inni akar Zsolti, ugyhogy arra hasznalom, h mig furdik en toltogetem ra a vizet vele, h meg ne fazzon :lol:

bangham

A DVD-k egyébként 1000Ft körüli áron vannak, úgyhogy a rokonoknak sem nagy megterhelés, és szerintem akár 7-8 évesen is megnézi majd őket...
Vendég

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1171280507.9.jpg[/img] ugyanaz a figura lathato :-) [/img]

bangham

Chaterine!
Jo otlet ez a dvd-s! Majd hazafele megbizom a ferjemet, h vegyen nehanyat!
En is ugy vagyok a jatekokkal, h boven sok az amit altalaban kap mindenhonnan.
Vegul milyen cipot valasztottal?

bangham

Móni!

Végül mégsem vettünk neki cipőt, mert amikor rápróbáltuk, nem nagyon akart benne állni. Várunk még. Itthon úgysem kell, kint pedig majd ha jár. 8)

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Hallott már valaki közületek az okos baba programról?
Ha igen, mit?

Catherine
Vendég

catherine - mi ez a program?
ajandek 1.szulinapra :) :lol: nalunk mar minden leheto es lehetetlen fius jatek megvan, egesz jo lenne, ha valaki adna otletet - hatha nincs :wink: mar a bencenek se nagyon tudunk valami okosat kiotleni, karacsony is nehez volt.
eszter is es zsolti is csodasak :!:
horvato.-mi a gyerkocokkel grebastica nevu faluba jarunk, sibeniktol nincs messze, ugyanoda, mert a part lassan melyul, nincsenek, ill. nem voltak sunik, a haziak mar ismeroskent fogadnak es a faluban nincs semmilyen kirakodovasar, disco... - penzkoltes korlatozva :wink: iden szivesen kiprobalnam zadart, azt hallottam, ott homokos a part, vagy zaton willaget - vmi aquapark szeru - csak ez sok-sok penz lenne :roll: :roll: :roll:
gyogyulast a betegeknek - mi is gyogyulunk lassan
szep estet

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

hogyan tudok modositani a hozzaszolasomon - keresem a szerkeszt feliratot, de nem latom :oops: :oops: :oops: segitsetek
koszi
andy
latszik, hogy ezen az oldalon uj vagyok 8)

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

sziasztok!

Vagyunk ám még mi is - csak nagyon elhavazva! :)

Tőmondatokban:
Csillu kinövesztett 2 fogat egy éjszaka alatt- így már 5 van. Nemsoká áttör a következő is4 :shock:
Mondja a kacsának, hogy háp-háp, és pffüüü, ha bekakált. :lol:
Végre átláptük a 8 kilót :!: 73cm, 8100 kg.

Én két hete mindennap fogorvoshoz járok, talán már látni a végét... Emellett arcüreggyulladásom van. :twisted:

Boga megőrít, mert oviban farsang lesz, és ő sárkánynak(!) akar beöltözni. Nehogy megkönnyítse anyuka dolgát. :twisted:

A kismamáknak megint támogatja a az állam a továbbtanulást, úgyhogy gyorsan lehet megint keresgélni! :idea:

A betegeknek jobbulást, majd próbálok visszaolvasni, ha egyenesbe jövök a dolgaimmal.

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Sziasztok!

Andy!
Én úgy tudom, hogy a már elküldött hozzászólást nem tudod módosítani. De javítson ki aki jobban tudja! Küldés előtt, ha az előnézetre kattintasz, akkor látod milyen lesz majd, és akkor még ott van alatta a szövegdoboz, ahol javíthatsz.

Okos Baba programról még nem sokat tudok, de ha mindenki meggyógyul, akkor szombaton elmegyünk Tatabányára egy előadásra ahol meghalgathatjuk miről szól. Amit az interneten találtam róla, abból azt szűrtem le, hogy játékos formában, minden nap foglalkozol a gyerekkel, és ezáltal növeled a tanulási kedvét és a későbbiekben sokkal könnyebben fog neki menni a dolog. Legalábbi engem ez fogott meg benne. Ha tényleg csak játékról van szó, és ezzel könnyebbé tehetem neki az iskolaéveket, akkor hajrá. De nem akarok zsenit faragni belőle! Maradjon csak normális kisgyerek, akinek könnyebben mennek bizonyos dolgok az átlagnál!

Andi!

Örülök, hogy nem tűntél el!
A fogorvos miatt nem irígyellek, de sajnos nekem sem ártana már felkeresni... :oops:
Csillusnak gratulálunk a fogakhoz, a szavakhoz, és a méreteihez! :D :!: :D

Tegnap Beninek is kibújt a 8. foga! :D

Sajnos a betegség még nem múlt el teljesen, sőt úgy néz ki, hogy én is elkaptam tőle. De már van javulás.
Tegnap vettünk ugyanis egy ultrahangos hidegpárásítót! Ez volt a könnyebb része, mert azt tudtam, hogy hol kapok. A nehezebb a Salvus víz volt, de végül az is meglett. Így az esti fürdésnél csináltunk egy kis "sóbarlangot" a fürdőszobából az új szerzeményekkel, és nagyon jó hatása volt. Éjszaka nyugodtan tudott aludni. :) Már amikor sikerüt elaludnia. :? Ez ugyanis csak fél tizenegykor kövekezett be, a szokásos 8-9 órai helyett. A köptető amit most szednie kell, nagyon felpörgeti. alvásról szó sem lehetett. Mászkált mindenfelé, le sem lehetett állítani. :roll:

Most pedig újra alszik így én megpróbálom befejezni az üvegmatricákat, amiket tegnap elkezdtem.

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Már vagy ezer éve nemjártam erre!! :oops: :oops: :oops: Azért visszafogadtok még?
Nem igazán olvastam visszacsak a képeket néztem meg, de minden babó gyönyörű!!!!

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Andi!
En sem irigyellek a fogaszatert, es nekem sem artana egy ut arra... :oops:
Ami a fogakat illeti, nalunk is igy volt: egyszer semmi (pont 8 honaposan bujt ki az elso), aztan rohamosan jott a tobbi, egy honap alatt 6 :!: Most ujra gyanus :roll:
Erdekes, nalunk a Zsolti a kacsanak ga-ga-t mond, igazabol mindennek, bar ha jol meggondolom en sem voltam jo abban, h megkulonboztessem a kacsat a ludtol :oops: :lol: O meg azt mondja nagyon hatarozottan es celiranyosan, h "nem" es kozben razza a fejet a gyengebbek kedveert. A phu-phu-t meg en mondogatom, o meg nagyokat kacag :lol:
Mennem kell

bangham

Zsolti baba - boldog hofordulot !
andi - a fogorvos es az arcureggyulladas se kelllemes, gyogyulast ! csillusnak pedig gratula a fogakhoz, a szavakhoz es kilokhoz :)
catherine - ez a sobarlang megfogott. az ultrahangos kutyurol mar hallottam, a viz az vmi speci? tobb asvany van benne, vagy ??? koszi
mi a heten bejartuk pozsony varos hematologiajat, balint szuletesetol vashianyos, ezt ellenorzik, aztan az oviban is voltunk, bekito hadmuveleten. nem sikerult vmi jol, sot! a tanito neni fegyelmit kap talan, csak az a baj, hogy nem tudom nyugodt szivvel oviba kuldeni a gyerkocot - szinte orulok, hogy most folyik az orra es otthon van. ma homeopatanal jartunk, mert en mar tobb mint 2 hete nem hallok rendesen es faj is a fulem, gyerkocoknel meg ujra orrfolyas, kohoges .... holnap meg a ginekologus var ram, mert uzenetet kuldott, hogy mar tobb mint 1 eve voltam, var - lehet erre nemet mondani :lol: suru a hetunk es szombatra szulinapi bulit terveztunk, de elhalasztjuk - ha mindenki taknyos 8)
szep estet
andi

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

sziasztok!
Kicsit eltűntem, de most visszaolvastam, amiket írtatok. Mi jól vagyunk, a héten több dolgot kellett intéznem, nem sokat voltam itthon úgy, hogy gép elé tudtam volna ülni. Beni már 9 kiló, a héten mérték. Kapott oltást, pneomococcus, ez volt az első, 1 hónap múlva kell a második. A dokinő szerint nem jár rá nekünk támogatás, így 16.000 Ft-t kellett érte fizetnem. :(
Ti milyen oltásokat fogtok beadatni? Nekünk javasolták még a bárányhimlő és az agyhártyagyulladás ellenit. Majd 1 éves korban.
A tavaszi topicban olvastam ma, hogy 1 éves kor előtt ki kell váltani, mert ha nem, akkor többet kell érte fizetni. Jó nem?

Nagyon édesek a gyerkőcök a vízes képeken. :)

Catherine:
Nálatok mi a baj az alvással? hogy éjjel vagy nappal nem alszik? És jobbulást nektek, valóban jó a párásító, nekünk is van egy mezei, de sokat használt, amikor Beni hurutos volt.

Okosbaba programról mindenképpen írj, már én is nézegettem a neten, hogy milyen jó lenne, de mi van ha mégsem fog segíteni, akkor meg csak hiába fizet az ember. Miért pont Tatabányát gondoltad?

Móni: nálatok is már beszélget Zsolti. Beni még nem mond semmit sem,szerintem ő későn fog el kezdeni beszélni.

Andi: hihetetlen, hogy Csillus már mennyi mindnt mond. Meglátszik, hogy nőből van. :)

A DVD ötlet szülinapra tök jó ötlet. Tudtok még valamiket ajánlani? Szerintem ami még nagyon jó és nekünk bevált, az a bébi taxi. Meg van neki egy FP csigája, amibe a formákat bele kell illesztgetni, imádja pakolni.

Na írjatok, sziasztok!!!

Ui: Ti tanultok valamit a babócák mellett? Van időtök?

Anita

KépKép
pusa

boldog 10. hónapot Zsoltinak! :)))))

KépKép
pusa

Sziasztok!

Anna!

Szerintem a többiek nevében is mondhatom, hogy örülünk, hogy visszataláltál! Mi történt Veletek az utóbbi időben?

Móni!

Zsoltinak boldog hófordulót!

Andy!

A vizet Salvus víznek hívják. Ez valamiféle gyógyvíz, ami sok sót tartalmaz. Eddig még én sem hallottam róla. Magyarországon néhány gyógyszertárban és gyógynövényboltokban lehet kapni.
Megnéztem a cimkéjét. Amit mi vettünk, az bükkszéki Salvus természetes alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz... de van egy honlapjuk is: www.salvus.hu
Állítólag összetételét tekinve világviszonylatban is egyedülálló ez a víz. :roll:

Megyek, mert megjött a pizza...

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Koszi mindenkinek a koszontest!

Anna!
En csak azert nem mondtam, h isten hozott kozenk ujra, mert en akkor meg sehol sem voltam! ugy ertem itt, a babaneten :lol: Termeszetesen orulok, h sokan vagyunk! Alizbabarol semmit sem tudok...

Chaterine!
Szeretnek hozatni Pestrol en is olyan parasito szerkentyut, tudnal irni tobbet rola, hol vetted, mennyibe kerult es mekkora? Amiota Zsoltinak legcsoproblemaja volt szeretnek ilyet, de itt nem hallottam, h lenne ilyesmi. Aztan, a vizet kell bele venni allandoan? Hogyan mukodik? Mi a kulonbseg a hideg es meleg parasito kozott es honnan tudjam, h nekunk inkabb melyik kell?

Anita!
Az azert tulzas, h beszel :lol: Mibol gondolod, h Beni keson fog elkezdeni beszelni?
Mit jelent az, h mezei parasito? :roll: Mi is szeretnenk, de meg nem tudjuk milyet, Zsoltinak volt egy legcsohurutja es meg szeretnem elozni a jovoben...
En rajottem, h a baboca mellett meg mindig tobb idom van, mint amikor majd dolgozok es ott lesz a baboca is :wink: Ugyhogy beiratkoztam egy angol kurzusra (heti ket alkalom), nem faraszt ki, kicsit kilepek a mindennapi babazasbol es meg hasznal is. :wink:

Andy!
Nalatok jol osszegyultek a gondok! :shock: Fel a fejjel, ennel mar csak jobb lehet :D

Mamacka!
Mi van veletek :?:

bangham

Sziasztok!

Móni!
Három féle párásítási technológia létezik:
Melegpárásító
A melegpárásítás során először a vizet fel kell melegíteni az elpárologtatáshoz. Ez a két elektróda között történik úgy, hogy az elektromos áram az egyik elektródából a másikba megy át. Az elektródák között a víz közvetíti az elektromosságot. A víz felmelegszik, párává alakul és az erre a célra kialakított lyukon távozik a készülékből. Ha a vízben magas az ásványi anyagok aránya, az elektromos cirkuláció gyorsabb lesz, így a párásítás is erőteljesebb.
Ultrahangos (hideg) párásító
Ez az eljárás magas frekvencián, gyors rezgéssel alakítja át a vizet apró vízcseppeké. A készülék alján lévő kis kvarc tányér másodpercenkénti 1,6 millió rezgéssel működik. A szétporlasztott vízcseppek, egy csőbe kerülnek. A köddé alakított folyadék egy csendes ventillátor segítségével távozik a helységbe, ahol elpárolog.
Ventillátoros (Evaporator) párásítás
Ezzel az eljárással a készülék ventilátora az erre kialakított nyíláson át beszívja a levegőt.
Ez áthalad a nedvesítő betéten, majd a ventilátor segítségével távozik a készülékből a készülék felsőrészén kialakított nyíláson.
Ez a rendszer önszabályzó. Hőmérséklettől függően csak a szükséges vízmennyiséget párologtatja el. Ezért nem szükséges külön készülék a párásítás szabályzására.

De az oldalon egy csomó minden másról is találsz infót. Én úgy tudom, hogy a hideg párásító a jó, a légcsőhurutra és egyébb hasonló megbetegedésekre.
Bővebben: http://bonair.hu/index.php?keret=termek ... 8e51d90e27
Itt a termékeket is megtalálod. Nekem úgy tűnt, hogy ezek a legjobbak, bár biztosan vannak olcsóbbak is! Mi az alapkészüléket vettük meg, a 7131-t. Most akciós! :!: :!: :!:

Nekünk használ! :)

Catherine
Vendég

Anita!

Az alvással az a gond, hogy Beni éjszaka még mindig 2-3 óránként ébred. Bár amikor pár perc után visszaalszik, akkor ez nekem nem gond, de volt mostanában egy olyan időszak, amikor néha fél-egy órán át is ébren volt. :cry:
Remélem a párásító ezen is segít majd, és az ébredések egy része csak a száraz levegőnek volt betudható.

Azért Tatabánya az okos baba programmal kapcsolatban, mert állítólag a sikerességet akkor tudják garantálni, ha 6-40. hét között kezdi el az ember. Beni már ezen is túl van, tehát, ha érdemes, akkor jó lenne minél hamarabb belevágni. Egyébként fél napos előadás van a programról és 8000 Ft-ba kerül családonként, amihez a végén adnak egy összefoglaló jegyzetet. Ennyit tudtam meg róla az interneten és telefonon keresztül.

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Pusa: Mi már beadattuk Máténak az agyhártyagyulladás elleni oltást, és tényleg 1 éves korig érdemes, mert így "csak" kétezer körül volt, utána több tízezer azt mondta a doki. A pneomococcus mi ellen van? Tudom, hogy tudatlan vagyok, de nem tudom...
Én most adtam be felvételi jelentkezést főiskolára, én is úgy gondolom, hogy a gyerek most már mindig itt lesz, és ha még dolgozni is kell járni, akkor hiába lesz nagyobb, szerintem még kevesebb idő lesz. Nem tudom hogy fog sikerülni.

De ha jól emlékszem Catherine, te most fejeztél be valamit, ugye? Egyébként mostanában Máté is teljesen kiszámíthatatlan éjjel, valamelyik nap este 9-12-ig voltunk fent, úgy hogy előtte nyolckor elaludt, aztán úgy ébredt, mintha reggel lenne, elkezdett játszani, ugrálni, stb. Másnap 11-től hajnali kettőig félóránként felébredt, forgolódott, aztán kettőkor akkora hisztibe kezdett, hogy azt hittem ki kell hívni az orvost. Ilyet még nem láttam. Nem tudom mi lehet vele ilyenkor.

Máté a bumm-ot tudja mondani és azt hogy nem-nem. Meg azt, hogy ginggung, az nem tudom mi lehet, de valami jó az biztos, mert ha tele a pocak és minden rendben van akkor szokta mondogatni :)

Sziasztok

Kép
németh

Sziasztok
Már jobban vagyunk... bár apjának megy fel a láza... :( remélem ezt nem kapjuk el!

Én is a születésnapi ajándékon agyalok... valahogy úgy vagyok vele mint Catherine... nem akaropk sok mindent így is tele a ház már egy csomó kacattal ráadásul nagymamáktól is várható ez+az a gyereket meg minden érdekel csak ne játék legyen...
Azért valamit persze kap... varrni mindenképpen szeretnék neki... majd meglátjuk...

Németh
ginggung :) :) :lol: :lol: :lol:
nagyon aranyos...

Áron tegnap miután apja böfögött és ezt szóban is nyomatíkosította "böff" Áron utánozta Böff... :)
A cicit próbálja még utánozni... amikor kérdezem Áron kérsz cicit? Tépi le a ruhám és mondja szi-szi...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Catherine
Mi is hidegpárásítót keresünk...
de az oldalon amit belinkeltél én csak nagyon drágákat találok... :(
Ezt még anyuméktól kapja karácsonyra a manó... nem ártana még fűtési szezonban beszerezni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Valóban azok nem olcsók. :( Mi az akciósat vettük, az most 25000. De a Media Marktban már 10000 körül is láttunk, és az Elekro Word-ben is volt valami akciósan. Mi azért választottuk amit megvettünk, mert svájci cég csinálja. De ha jól tudom az Anyák lapjában is van most akciós kupon, amit a Brendonban lehet beváltani. Szerintem az sem lehet rossz. Nézd meg a honlapjukat!

Catherine
Vendég

Mi lehet köztük a különbség?
Úgy értem mennyire érdemes drágábbat venni... mi lehet a buktató amire figyelni kell? (teljesítmény... alkatrész vagy egyéb? )

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Szerintem érdemes azt nézni, hogy mekkora helyiségben akarod használni. A hideg párásítók közül állítólag az ultrahangos a jobb, de ott, ahol magas a víz ásványianyag tartalma könnyebben tönkremehet. Végig kell gondolnod azt is, hogy csak párásításra akarod-e használni, vagy másra is? Pl.: Salvus vízzel sóterápia, illóolajokkal aromaterápia... Gondolom az is fontos, hogy mennyire tartósak az alkatrészei, bár én ehhez nem értek. Ja, és az sem mellékes, hogy mennyire hangos, főleg, ha éjszaka is szeretnéd használni.
Hirtelen ennyi jutott eszembe...

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Köszi, hogy visszafogadtok! :D :D

Catherine: Annyi mindentörtént velünk ennyi időalatt, hogy nehéz lenne leírni. Inkább összefoglalom miket tudunk már. Lizusnakvan 9 és fél foga, pápát int, ha olyanja van simi-simizikbabát vagy engem, tapsikol, próbálkozik egyedül enni. Mondja hogy anya, baba, hinta,pápá és hogy nem. Akaratos és hisztis, túlságosan elkényeztetett kiscsaj lett. Az evéssel hadilábon állunk ugyanis nem eszi a zöldségeket. Csakgyümölcs, tejpép, husi, sajt és joghurt megy le a torkán.

Németh: A pneumo elleni a tüdögyuszi, középfülgyulladás, komoly-súlyos agyhártyagyull ellen van.

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

sziasztok!

Anna, jó hogy visszajöttél. A lányok úgyis kevesen voltak! :lol: Pogibaba tényleg nagyon ügyi már!
Pá-pá intés megy nálunk is, és puszit is dob, eddig csak a szájával ment, ma már a kezét is használta hozzá. Tapsizás is megy nekünk is, és az evést is próbálgatjuk ezerrel. Ezt én nagyon fontosnak tartom, mert Bogát nem nagyon hagytuk anno ilyen picinek kibontakozni önálló evés terén,(hogy ne maszatoljon annyit) aztán úgy megszokta, hogy etetjük, hogy nagyon nehezen tanult meg egyedül rendesen enni. :oops:

Amit észrevettem a héten, hogy Csillus fél a kutyáktól, és lehet, hogy a maccsoktól is. :cry: Anyunál nagyon megijedt a blökitől, sírt, alig bírtam megnyugtatni. Pedig nekünk is van kutyánk, bár ő kenelben van és nem nagyon szoktuk kiengedni az udvarra gyakran... :roll:

Hidegpárásító: Mamacka, nemrég volt a tv-ben, a babavilágban szó erről, és az volt a végerdemény, hogy a legegyszerűbb a legjobb.
Nekünk Solac tipusú van, pingvin formájú. Az Auchanban vettük, 13000Ft volt. Ebbe nem lehet tenni sem illoolajat, sem mást, mert tönkremegy. Már megtapasztaltuk, mert sajnos egyszer megpróbáltam tenni bele Pulminetta tablettát... Ami viszont bevált, hogy tengeri sót oldunk fel sima vízben egy pohárban, és miután feloldódott teljesen a só, akkor öntünk a sós vízből a párásítóba egy picit. Hurutos betegségeknél nagyon jó és hasznos. Mikor Csilluval kórházban voltunk december végén, ott is szinte csak a párásítás volt a gyógymód. Persze ott fiziológiás sóoldatot tettek a párologtatóba. :roll: Mindenkinek ajánlom fűtési szezonban!!!

Ja, és Catherine, a köptetőt a kórházban nekünk estére nem ajánlották, csak 2x napjában, reggel és este, pont, hogy aludni tudjon a babó.

Jobbulást a betegeskedőknek!!

(OFF: Móni, Székely-Simon Barnát nem ismered véletlenül? Ő is osztálytársam volt... :wink: )

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Sziasztok!

Anna!

Alíz nagyon ügyes! Beni is próbál beszélni, de semmi értelmeset nem szokott mondani. Én pedig nem akarom belemagyarázni a szavakat abba amit mond. 8) Viszont Ő is nagyon akaratos! Úgy érzi, hogy ő az úr a háznál. :) Integetni is szokott, de csak ha ő akarja. Ha kérjük akkor nem csinálja. :?

Andi!

A köptetőt én is úgy tudtam, hogy este nem adjuk, hogy tudjon aludni. Ez így is volt, amikor először volt beteg. De ebben van hörgőtágító is, és ezt este kell... annyi engedményt kaptunk, hogy adhatjuk elalvás előtt 2 órával.

Azt hiszem, hogy ez a Solac típusú párásító akciós most az Auchanban vagy a Media Marktban. (Vagy mindkettőben?)

Catherine
Vendég

Sziasztok
hoztam képeket! :)

esti történet...
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

fogacskák
Kép

köszönöm a párásítós segítséget!
Azt hogy mennyire hangos azt honnan lehet tudni vásárlás előtt??? :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ha azt mondjátok a Solac jó akkor annak gyorsan utánna nézünk...
Bár azért az nem lenne rossz ha kamillát meg sót lehetne vele párologtatni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kipróbáltuk a kölesgolyót! nagyon szereti! Olyan aranyos ahogy egyedül majszolja! Betömi... olyan mint egy hörcsög... majd elnyammogja... harapdálja...
Szerintem ez a kölesgolyóevészet a darabos ételhezszoktatáshoz nagyon jó!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

...és még mindig kölesgolyó... :) :) :)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

kicsilány!
9 és fél fog!!!! :)
Nem semmi! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Áron nagyon aranyos! :D :D :D

A kölesgolyóról mesélne nekem valaki többet?
Hol lehet kapni? Készen, vagy nekem kell elkészíteni? Mennyibe kerül? Mi van benne pontosan?

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Még mindig párásító... Ezt egy másik fórum találtam:
"Tavalyi Solac pingvin párologtatónk-senki ne vegyen ilyet, elnézést az antireklámért vagy csak a miénk volt ennyire gyárihibás...full rendeltetésszerű használat mellett 1 hónap múlva elromlott az ultrahangporlasztóizémizé...majd újabb egy hónap múlva megint,. majd leégett a motor..szóval újat keresünk...de nem tudom hogy merjek-e komolyabbat venni...ha az is befuccsol 3 hónap alatt"
Válasz rá:
"Párásítás:
erről a pingvinről én se hallottam jókat. Van egy topic is a párásítókról, nem sok hozzászólás, érdemes átfutni.
A mi gépünk is egy vacak, alul folyik belőle a víz, kész kis tócsa áll a gép alatt, így nem is nagyon használjuk."

Így gondolkodjon az ember... :?

Catherine
Vendég

Érdemes megnézni a www.globalplaza.hu oldalt! Össze lehet hasonlítani, illetve lehet keresni az áruházláncok akciói között! :)

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Catherine!
Kölesgolyót a Plusban, DM ben és bió boltokban lehet kapni. Zacsis kiszerelésű és nem kell vele semmit csinálni. Bióköles van ráírva. A Plusban a kenyerek környékén lehet megtalálni a polcon. Hanna már 7 hónapos kora óta eszi és nagyon szereti! Nagyon könnyen elolvad a szájukban. Én kölsgolyóval vezetem be az új kaja időpontját. :D

Köszi a sok infót a párásítókról. Már én is épp azon gondolkodtam,hogy kéne egy... :D

Anna!
Örülök,h ogy újra jelentkeztél! :D

Zsoltinak így utólag is boldog hófordulót! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

aronbaba gyonyoru :)
(mamacka nem felsz, hogy vki felhasznalja a kepet gonosz celokra, ahol meztelen- ebben nagyon ovatos vagyok)
parasito - nekunk is pingvines van. csak akkor hasznalom, ha betegek a gyerkocok, mert a butoron nagyon erdekes bevonat kepzodik tole, mintha por lenne + ha tulparasitasz se jo, mert jon a penesz - meg nem volt :wink: mi ajandekba kaptuk, ha en valaszthattam volna, biztos vmi olyat veszek, amibe lehet rakni sooldatot. illoolajak - orvosaink szerint gyerekeknek nem jok. azert en neha hasznalom az eukaliptuszt gyertyas lampaban :wink:

pogi - 9fog :o , nalunk nulla.

sportkocsinkat szeretnem cserelni (6eves pegperego alvaz, nagyon csunya mar), de ami van az olyan jo tagas, amiket meg lattam olyan szukek :roll: ezek a gondok :lol:
a kolesgolyo erdekelne engem is, keszen kaphato?hol?... koszi mamacka
szep estet

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

vok egyszerre irtuk, ugyesebb voltal a kuldessel:) , most mar tudom hol kaphato a kolesgolyo

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

fotok :) szep estet
Kép Bence hiszti Kép Bence kesobb Kép Balint eves kozben Kép Kép Kép Kép emberrakas Kép Kép
andy33

Sziasztok!

Vok: Hannának boldog hófordulót!!!

Andi: Lizus is fél a macsekoktól. Kutyával még nem talizott, de ha ugatnak az utcán akkor rögtön eltörik a mécses.

Andy, Mamacka: Nagyon édesek a fiúk!!!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Eszter köszi a kölesgolyós infót!
Boldog 10. hónapot Hannának! :D :!: :D

Remélem a párásítós dologgal segítettem azoknak, akik gondolkodnak rajta, és nem kell egy egész napot az internet előtt ülniük...

Beni nem fél a kutyáktól. Legalábbis eddig nem vettük észre rajta. Egy kicsi (8 hetes) bichonnal ismerkedett is. Meghúzgálta a bajuszát... :D Nagyon édes volt, és a kutya is, amikor elcsodálkozott mit csinál vele ez a szimpatikus idegen. :shock:
De hát egy bichon sokak szerint nem nevezhető igazi kutyának. Nyolc hetesen pedig tényleg olyan, mint egy plüssállatka.

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Vok!
Nektek is boldog hofordulot! :D Szinten utolag :oops:

Andi!
Csillusnak is boldog hofordulot! Sajnos, igy kapasbol ez a nev sem mond sokat :?
Nagyon ugyes Csillus, h mar pa-t int meg puszit kuld :D Mit jelent pontosabban az, h hagyjatok a babat onalloan enni? Felek, h en is tul ovatos vagyok, nem hagyom, h maszatoljon, meg felek, h felrenyel. Pedig o nagyon szeretne mar mindent kiprobalni! :D Kezdte elutasitani a pepes dolgokat, ujabban a kenyerre szokott ra, mert azt ugye, nem pepesitjuk :roll: Ma adtam a kezebe almat, olyan boldog volt tole, h repult. :D Persze haromszor kellett kikapjam a szekbol es fejre allitsam... :oops:

Chaterine!
Nagyon koszi a sok infot a parasitokrol! Latom mar mindenki erdekelt ez ugyben, ugyanakkor alig lehet kilatni a labirintusbol... :( Nekunk is jobb volna olcsobban, ugyanakkor a sobarlang lenne a legfontosabb es az sem erdektelen, h minosegi legyen... Az altalad kivalasztottban lehet-e illoolajat hasznalni? (ez nem derult ki a termek bemutatojabol)
Egyelore Zsolti erdeklodik a kutyak irant, nagyon forgatja a fejet, ha lat egyet, kizarolag azt nem dijazza (v inkabb en), ha a szomszed pincsije elkezd ugatni, amikor o pont alszik :evil:
Beni jo bator, biztosan azt hitte pluskutyus :D

Andy!
Latom Balint is elszorakozgat az evessel! valami jo trukkot te is mondhatnal nekem, h hogyan lehet ugy csinalni, h ok is boldogok legyenek es en is gyozzem a takaritast utannuk!
Akkor ti a parasitot csak sima vizzel csinaljatok? Ugy is hasznal betegseg eseten?

A kolesgolyot mi is kiprobaltuk, nagyon bejott! :wink:

Mamacka!
Remelem nem haragszol, h "atszolok"(a masik topicba irtad...), de teljesen egyetertek veled! A legfontosabb, h mindketten egyensulyban legyetek es ez nem lehetseges, ha valamelyikotok allandoan elegedetlen, faradt, bosszus stb. Mikor meg kb 3 honapos volt Zsolti, en is probalkoztam hasonloval es pillanatnyilag be is jott, aztan elfelejtette az egesszet :cry: De akkoriban meg tul koran is volt, h foltetlenul ataludja az ejszakat, valoszinu, h ha most szokik hozza, akkor az vegleges(ebb) :roll: maradhat. Vagy legalabb emberibb szokasokat vehet fel (ejszakankent 1-2 ebredes) En most elegedett vagyok az ejszakai alvassal (1 ebredes, neha 2), de a nappali kezd lefarasztani :roll: (neha meg 1 orat sem alszik egesz nap! :shock: )
Mindenesetre a kepeken Aronbaba nagyonis kiegyensulyozottnak latszik :lol: Olyan kis tokeletes, mint a reklambabak!

bangham

Sziasztok!

Móni!

Amit mi vettünk, abban nem lehet illóolajat használni. De ez nekem nem is volt fontos. egy másikban viszont csak azt lehetett volna, és a Salvus vizes párásítás nem működött volna. Ráadásul az 20000-rel drágább lett volna.

Catherine
Vendég

Sziasztok!
Hanna, Csilla - boldog hofordulot :!:
bangham - nem mindig ilyen az asztalka, trukk - neha, ha tudod, hogy tobb idod van, akkor tedd ele a talikat, adj a kezebe kanalat - nem kell minden evesenel. ja, nem art ha nem a legujabb ruhajat adod ra :wink: esetleg masik talba tegyel tobb hamit, hogy a szajaba is jusson :) mit szolsz?
parasito - karacsony elott a bence legcsogyulladassal a korhazban parologtatora volt kapcsolva, ott is csak viz volt - szerintem igy is segit, hiszen a szaraz levegot valtoztatja, de mint mar irtam, ezt ajandekba kaptuk. en olyat valasztanek, ami automatikusan kikapcsol, ha tul paras a levego es amibe mehet a so. illoolaj, mar irtam, hogy gyerekekenek nem ajanlott.
jo ejt
andi

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

sziasztok!
egesz nap sehol senki ???? merre vagytok?
hmmmmmmmmmmmmmmmmmm
pingvines parasitorol meg elfelejtettem, hogy nagyon nem szeretem takaritani - ez talan a legnagyobb hibaja.

na irjatok!!!!!!!!!!!
szep estet
andi

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

sziasztok!

Mi ez a csönd itt???? :shock: Mindenki az adóbevallását töltögeti? :lol: mert én az utóbbi pár napon azzal bíbelődtem. :wink:

Köszönjük a köszöntéseket!

Móni, nálunk annyit jelent, hogy hagyjuk Csillust önállóan enni, hogy mindig kap a kezébe ő is egy kiskanalat, ha azzal eszünk, és- ha kevesebb időt szánok az evésre, akkor egy külön kistányért is kap egy pici kajával, amitől nem megyek falnak ha szétkeni magára, meg a környékére. Viszont ha több időm van vele molyolni, akkor hagyom, hogy ő is a rendes kajás tálkában matasson a kiskanalával- meg persze a kezével is időnként. :lol: Persze nagyon megdícsérem, ha sikerül a kanalával betalálnia a szájába!! :D Most a legújabb, hogy engem próbál meg etetni, amiben igyekszem társ lenni, :lol: így én is eszem az ő bébipapiját, vagy legalábbis úgy teszek, mintha... 8) Imád kézzel enni! Ha darabos a kaja - pl tegnap krumplilevest főztem, abból kapott krumplit és répát, ezt nem turmixoltam már össze, mert elég puhára főtt, meg szét is vagdaltam egy kicsit a kanállal, na meg már ha van foguk, akkor azt használni is kell. Hiába nyújtottam felé a kanálon a répadarabkát, ő inkább nyúlt érte a kezével, levadászta a kanálról, és a kezével gyömöszölte a szájába a falatokat... :lol: ez arra is jó, hogy a keze ügyesedjen, mert a pici is a répa, meg csúszós is. Hát nem mondom, küzdött is vele időnként, mert volt, hogy már az összes ujja a szájában volt, a répadarab, meg már kicsúszott a szájából az ujjai között... :lol:
Bocs, ez kicsit hosszú lett.

De emellett darabos kaját is adok a kezébe. -szerencsére ügyesen rág, nem szokott fuldokolni. Mondjuk az alma nem biztos, hogy a legjobb választás az elején, mert elég kemény. Inkább jó érett, puha körte, puhára főtt répadarab, vagy narancs, mandarin, érett banán... :wink:

Mennem kell, Csillus most ébredezik, majdnem 3 órát aludt!!!!

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?