Új privát üzeneted érkezett!

Túrót én készen vettem a piacon még csak keveset kap...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszönjük :wink:
azért sejtettem szegénykém... olyan kis aranyosak a tüskéi! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Olyan vegtelenul bunko vagyok, de segitsetek mar! :x A babafalvan is, a Lilypen is csinaltam mar vonalzot, de egyszeruen nem megy! Most epp ez utobbin probalkoztam es nagyon merges vagyok :evil: Miutan megvan a "3step" es a kep is ott van, mit kell csinalni? A magyarnal volt, h elkuldeni a cimemre, meg is kaptam, megnyitottam, aztan megint nem tudtam hogyan tovabb. Azokat az url-s adatokat pedig automatikusan kitoltik, mit kell nekem csinalnom :roll:
Bocs :(

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

Képek!
anyával
Kép
este
Kép Kép

fiúk
Kép Kép Kép

hinta
Kép

manóm
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

muffin
Kép Kép Kép

tavasz
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Andi: köszönjük a jókívánságokat!
Csillusnak és Áronnak is boldog hófordulót!!!
Most sajnos csak ennyire futja az időmből, de próbálok jönni majd.
Sziasztok

Kép
németh

A kódot be kell másolnod a profilodban lévő aláírás mezőbe!
A Lylipien azt hiszem a másodikat...

Kép
Kép
Kép
mamacka

A profilodat pedig fennt találod a segédleteknél....

Kép
Kép
Kép
mamacka

koszi a jokivansagokat, aronnak mi is boldog hofordulot kivanunk es a 2 foghoz kulon GRATUĹALUNK !!!! hol van ilyen szep tavasz? bpesten?

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

ja es a muffin, hmmmmmm, megkostolnam :wink:
andy33

Itt Pesten de annyira nem szép... :( félő nem lesz túl sok gyümölcs az idén! :(

Finom is volt! :)
Ribizlis! :)

Jaj Bálint!
Neked is boldogot... meg mindenkinek aki kimaradt :oops:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nektek is elbüszkélkedek... :lol:

Fogyókúrás hírmondó...

Méricke eredménye:
65.5 kiló vagyok! juppijjjé!

Azaz 6 és fél kilót fogytam! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Mamacka!
Koszi, odaig eljuttam, h ha a masodik linkre rakattintotok, akkor bejon a vonalzonk. Persze az is kep nelkul, mert nem tudok olyan kicsi kepet tenni, amilyet kernek :oops:
Ma kiprobaltuk a sult gyumolcsot, nagyon fincsi lett, Zsolti turoval ette. :)
Nagyon jo latni, h vannak ilyen kitarto emberek, oszinten gratulalok a fogyashoz. En csak a reggeli gyumolcsot tartom es nagyon odafigyelek, h ne nassoljak, illetve semmi edesseg... Ugyanis az utobbi idoben rengeteg edeset majszoltam :( Ha leadok 5 kg-ot, meg leszek elegedve magammal. Egyelore :roll:
Elhiszem, h nem valami megnyugtato az a tavasz, de szepnek tenyleg szep :) En itt keszithetnek egy "tel" cimu sorozatot (lehet meg is teszem ha kimegyunk setalni), jo nagy ho esett az ejjel es eddig sem volt valami meleg... :wink:

Kinga! Latom jol lefoglal Mate! En meg nem hallottam, h a cukorbetegek nem szabad egyenek tejtermeket :?: Pedig apum is az.

Andy33!
Irod, h a csaladtagok se nagyon akarjak az ujabb babot. Kik? Ugy tudom a gyerekek mindig szeretnenek egy ujabb tesot! Vagy csak az elso? Vagy a rokonsagra gondoltal? Ra se rants, inkabb csak a ferjedet probald meggyozni :wink: Lam, tudok pofazni egy gyerekkel...
A kadban szoktunk jatekokkal jatszani, csak azert volt a kerdes, mert lattam Aron babat, h duskal a habokban es megkivantam Zsoltinak is.

bangham

Sziasztok!
Mamacka: minden elismerésem a Tied!!! Gratula!
Bangham: nem a túró a baj, hanem az, hogy se sütit, se tésztát nem szabad ennie. Jó, tésztát szokott azért, de csak csínján.
Hogy csináltátok a sült gyümit? Lemaradtam.
Kinga

Kép
németh

sziasztok!

Andi: üdv a csapatban! Gratulálok a 3 fiúhoz! 4.-et vállaltok még? na, egy kislány??? :)

Köszi szépen mindenkinek a gyümölcsös ötleteket, nekem még a gesztenyés kiegészítés jutott eszembe. Gesztenye + alma, geszt.+körte stb.

Mamacka: Áron babának is gratulálok a 2 foghoz! Ahhoz képest, hogy nincs neki több, tök jól elbírkózik a darabos étellel.
tök jó alakja van a muffinodnak! ilyen a sütő? Tegnap én is csináltam, felfaltuk a férjemmel.

Móni: várjuk a téli képeket! igazi étvágygerjesztő lesz!!! én szeretem a havat, de nem itt Pesten a belvárosban szinte.

Csajok, Ti adtok aszalt gyümiket? erre még nem válaszoltatok. :)

Kinga, Máténak boldog 10. hónapot!!!!

Anita

KépKép
pusa

Sziasztok!

Lám, pár napig nem tudok jönni… :lol:

Móni! Sajnos én meg nem ismerem a Bors lányokat. Már nem tartjátok a kapcsolatot? Igazából Szigetszentmiklósra csak suliba jártam, én Halásztelken lakom, közvetlen Szszmiklós mellett van.
Zsolti maratoni alvása nem semmi lehetett! Én is már biztos holt ideges lettem volna!
Csillus ma egyszer aludt nappal (már nem fogom letenni). Mostanában 7-kor kel reggel, utána változó, hogy mikor fárad el. Ma jól bírta, ½ 12-kor vittem föl aludni, és 3-ig aludt. Ha hamarabb kipurcan délelőtt, akkor hamarabb is kel fel, és utána kell még neki egy kis szundi késő délután. Szóval most ez az a bizonyos átmeneti állapot a két és egy alvás között.

Anita! Szerencsére nekem még van egy kevés gyümi a fagyóban –pár hétig elég még. :roll: Dúsítani én is vagy túrót, vagy zabpelyhet szoktam hozzá tenni. Mai reggeli alma-sárgabarack- mandarinlé- túró-zabpehely volt. Fincsi volt, de sajnos nem maradt nekem. :wink: Szoktam még adni körtét, banánt, narancsot/levet, őszibarackot és szilvát. Azért még ennyifélét elég jól lehet variálni. Aszalt dolgokat is lehet adni, bár én még nem próbáltam.
Ha jól emlékszem, Eszter írta régebben, hogy ő ad.

Szia Andy33! Üdv itt, druszám! :D Helyesek a skacok!
Szerintem Bálint már termetben sincs lemaradva, tekintve hogy én lánykám 39 hétre született 3,3kgval és 54 cm-vel, viszont most még csak 7,7kg és 72cm. Igaz, ő kislány, vigyázni kell a vonalaira! :lol:
Bencének utólag is boldog 3-ik szülinapot! Én nagyobb csajom is 3 éves. :D Bálintnak meg boldog 10-ik hófordulót!
Neked már van tapasztalatod… Melyik a nehezebb? A 2 gyerek az egy után, vagy a 3 a kettőhöz képest?
Tescos pelus- téééényleg! Bogánál egy időben használtam a lila zacskósat. Az tényleg jó volt. Csak mostanában nem túl gyakran megyünk Tescoba…

Catherine! Húú, gáz ez a sok éjszakai kelés! Lehet, hogy mégiscsak jobb lenne, ha nem aludna veled a manó?! Legalábbis ebből a szempontból.
Ja igen, mi már a kivit is próbáltuk egyszer. Persze csak a magok nélküli részéből. Ízlett Csillusnak! :)

Kinga! Milyen tejbepapit adsz Máténak? Én egyszer próbáltam hippes tejpépet Csillusnak, de nem ízlett neki, és vagy attól, vagy a Rhinatioltól kiütési is lettek… :cry: A dokinéni meg azt mondta, hogy ha szopizik a picur, akkor nem javasolja a tejpépeket …
Máténak is boldog hófordulót! Csillus 20-ai, nekünk nem most van! J :) Szerintem Andy33-al, illetve Bálintjával kevertél minket…

Mamacka! Gratula Áronnak a két foghoz és a hónapfordulóhoz, neked meg a fogyihoz!
A harmadik képen mit csöpögtetsz Áron szájába?
Muffin- receptet kérek!!! Látom Áronnak is tetszett! Kapott belőle?

Végre tegnap voltunk úszni a csajokkal! Olyan ügyik voltak mindketten! Volt fotózás vízalatt is. Alig várom már, hogy felrakják a képeket a weboldalra!

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

bangham!
hogy látszodjon a kisfiad vonalzója másold be ezt a kódot, csak a végén a * helyett tegyél egy ] jelet.
Egyébkénr édibédi ahogy alszik a szánkóban, látszik rajta, h nagyon élvezi :lol: , vagy fejbevágta az a jó kis hargitai levegő? :)

[img]http://b1.lilypie.com/dHTep.png[/img*
Vendég

Sziasztok!
Bocsi, akkor az Andikat kervertem! De mindenkinek boldog hófordulót :oops:
Most nem tudom hirtelen milyen tejbepapit adok :roll: , azt hiszem milupa, semmi baja nem lett tőle. De mondjuk mi sajnos elég régóta nem szopizunk már. Hála Istennek a múltkori mesekönyv darabtól sem... pffff

Kép
németh

Sziasztok

pusa
A muffin sütő ilyen alakú szilikon forma... szerintem nagyon jó nem kell bele papír mégis könnyen kijön a süti csak rém gusztustalan ronda kék színe van és alig lehet elmosni... :(
A receptet majd leírom csak lent maradt a földszinten... én meg a tetőtérben vagyok... és egy indurkát lusta is :oops:

Andi
Köszönjük a gratulát
áron nem kapott mert tojásos...

németh
Sült gyümi
Öszeszelek banánt almát esetleg körtét leöntöm turmix banán barack alma egyveleggel... lehet bele aszalt gyümölcsöket is tenni...
Be a mikróba kb 15 perc legmagasabb fokozaton...

szia Meli! :wink:

Megyek mert fürde van fél füllel hallom Áron lepisilte az apját! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

SZiasztok!

Koszi, Meli, azert remelem nemcsak ezert jottel at :lol: Most mar csak azt kene valaki elmagyarazza, h hogyan leghet egy kepet annyira lekicsinyiteni, h elfogadjak. (a fenykepezogepet raallitottam a leheto legkisebbre, ezutan meg vagom a kepeket, de semmi sem eleg :roll: )

Hiv a kotelesseg, meg jovok!

bangham

Sziasztok!

Mamacka köszi a receptet!

Pusa neked pedig a köszöntést! (Kicsit lassú a reakcióidőm.)

Bangham: a képpel én is sokat szenvedtem, én Microsoft Office Picture Manager-el tudtam lekicsinyíteni, ha ilyen nincs Neked, akkor nem tudom.

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy Ti adtok-e darabos ételeket a piciknek. Az a bajom, hogy ha olyan konzervet adok Máténak, ami pl. 8 hónapos kortól ajánlott, az már ugye darabosabb, mint ami kisebbeknek való. De ezektől mindig székrekedése van. Hogy fogunk akkor rátérni a rendes ennivalóra?! Pedig adok mellé gyümölcslevet is. Ti nem tapasztaltátok ezt?
Kinga

Kép
németh

Kép vigyorex Kép Jó lett volna, ha előtte nem hányod le a pólódat fiam... [/img]

Kép
németh

bangham
ment pü :)
Vendég

Sziasztok!

Hétvégén nagyszülőknél voltunk vidéken, így nem tudtam jönni. :(

De olyan ritkán látják az unokájukat, és annyira szeretik... Így néha el tudom nézni nekik, hogy egy-egy látogatás után én minimum egy hétig szenvedek Benivel mire visszaszokik a normális rendhez. :cry:
Tegnap például a villamoson ordított negyed óráig, mert nem vettem ki a babakocsiból. :cry: több mint 9 hónap telt el az életéből, de eddig csak itthon sírt. Most már megvolt az első nyilvános hiszti is.

Mi egyébként a 7 fogunk ellenére még mindig nem eszünk darabos ételt. valahogy nincs oda érte. Megrágni nem akarja, egyébként pedig öklendezik tőle. :roll: remélem erről hamarosan leszokik.

De ma már ivott almalevet is! :) :) :) Gyümölcscentrifugával csináltam frissen, és kétszer fél alma levét megitta a csőrös pohárból. Kezdetnek nem rossz. Eddig ugyanis csak az anyatej volt az egyetlen folyadékforrás.

De most mennem kell, mert megint átmászott a másik szobába és utána kell néznem...

Catherine
Vendég

Sziasztok!

vagyok ám én is, csak most még 1 topik is sok. :D Hanna visszaállt a napi 2x 30 perces alvársa, így nem igen jutok géphez. És este meg vagy tv-zek, olvasok, alszok, vagy fordítok. :D

Aszalt gyümi:
Én csak a napon száírtott (tehát nem bolti csomagolt) aszalt gyümölcsöt vettem, mivel a boltiban durva tartósítószerek vannak. Pl az aszalt sárgabarckot kédioxiddal tarósítják.... Egyébként beáztatam vízbe, mejd belefőztem a hamiba. Naaaagyon fini lett tőle!!! Eddig aszalt szivát és sárgabarackot kapott Hanna. A barack tuti, a szilva megcsikarta, így azt hanyagolom.

Tejtermékek:
Én szigorúan tartom magam az 1 évehez a savanyított tejtermékekkel. Majd remélem minél későbbre kerül a síma tejtermékek bevezetése.

Darabos kaja:
Hanna megeszi az egész rizsdarabokat gond nélkül és szerencsére remekül emészti is. :D Szóval nálunk bejött. Pedig nincsen még foga a csajnak. :D

Gesztenye:
Na, ezt még nem kapott Hanna, pedig már olyan sokszor terveztem... :D

Rólunk: Semmi különös nincsen. :D Hanna egyre gyorsabban és nagyobb biztonsággal közlekedik a bútorok mellett. Nagyon ügyi! :D Most 2 hétig az izgalmas dolgokat autónak hívták. Már mondja, hogy ott, nemnem, igen, lámpa most nem jut több eszembe, pedig van még. :D
Hanával azt szoktuk játszani, hogy hátradől a párnára a karomból. És olyan cukin, lassan engedi el magát és már félúton röhög, hogy el fog dőlni. :D Nagyon jó fej. És szól, hogy ő játszani akar és még ne hagyjuk abba, meg ilyenek. Imád fejjel lefele lógni (meg kell hagyni, nekem is a kedvenc dolgom volt. Később a pörgés majdnem elérte ugyan azt a szintet. :D:D)

Megyek, mert épp 3 félét főzök, hogy a héten már ne kelljen Ádinak főzzek. :D

Jóéjt nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok mamik egy kis OFF beszámoló... másik topikból átmásoltam mert már nincs erőm még egyszer... mennem kell aludni lassan azt sem tudom mi az...
Az utóbbi két napot kórházban töltöttük... :(

Fiam a végére már annyira jól lett, hogy szétkapta az egész rendszert! :) :lol: ezért gyorsan hazaküldték! :)
Sok dolga igaz nem volt vele mert már szét van esve :cry:

Lányok ez az egész olyan szinten elrettentő, hogy rosszabb már nem is nagyon lehetne... és mégis lesz :cry: hisz még ez se lesz... :(
Anyák a földön alszanak a gyerek mellett,... matracot tilos bevinni vagy földön vagy az asztalon alszanak... Hála Istennek Áron mivel szopizik kaptunk ágyat de csak úgy ha kell másnak akkor akár éjjszaka is felkeltenek...
Az egész épület esik szét.... kosz mocsok... naponta egyszer töröltek fel valami tömény hipós löttyel... (terjengett a klórgáz)
Betettem a gyereket a ketrecébe egyből elkezdte nyalni a rácsot... gondoltam a körülményekre tekintettel ezt sem nagyon takarítják, elkezdtem... jobb híjján popsitörlővel letörölgetni... mondanom sem kell, hogy még hányásnyomok is voltak rajta... :(

No de kezdem az elején...
Este mire elkezdtem fürdeni Áron felsír... gondoltam a szokásos... apja rémülten behozta a fürdőbe... a gyerek tetőtöl talpig csupa hányás volt nemtudom ennyi hogy fért bele... eleinte reménykedtem, hogy talán ennyi volt, kihányta amit beevett, ugyanis nem volt nyűgös, de egyszercsak öklendezés és folyt tovább a trutyi... szegényem még vagy négyszer...
Olyan édes volt nem sírt csak pislogott a nagy szemeivel... felhívtam a doktornőt... éjjel fél tizenkettő volt :oops:, hogy most mit csináljak... azt mondta vigyük be a Lászlóba... biztonság kedvéért felhívtuk a kórházat ott közlik, hogy beutaló nélkül nem foglalkoznak velünk... :shock:
kérdem honnan vegyünk beutalót éjjnek évadján...
(No ná, hogy ez a beutalósdi is a kormány ámokfutásának köszönhető... friss remek rendelet ami megint csak segít az emberek baján...)
...mondjuk, hogy a doktornő küldött minket ide...
...hát ő nemtudja de ide ne jöjjünk a nélkül...
...ekkor férjem egy kicsit megemelte a hangját, hogy na ne szórakozzanak ... kérdezte, hogy akkor az ügyeletre vigyük? vagy hívjunk mentőt? (ezt háromszor kérdezte meg, mert nemkapott egyértelmű választ, a nő csak azt hajtogatta, hogy beutaló kell.... egyszerűen annyit kellett volna mondania, hogy hívjuk ki előbb az ügyeletet... megjegyzem így utólag jobban is jártunk volna...)
Azt mondja minek mentő nincs kocsijuk?... de van... így végül bevittük...
...morcosan fogadtak...
...a beutalót pótoljuk...
...ezt tudnia kellet volna a doktornőnek... bla-bla
Ha mentőt hívtunk volna nem kellett volna a beutaló
Felvették a gyereket no akkor már megbántam, hogy egyáltalán bevittük... :( :cry: nem volt nagy baj, kicsit volt csak kiszáradva... hála Istennek fosiba nem ment át a dolog, láza sem volt... de sajnos még egy éjjszakára bennt tartották... :(
Másnapra tiszta pötty lett, szerintem az agyonfertőtlenített ágyneműtől... :( de ez a kissebb rossz... örülök, hogy nem szedett össze semmi egyéb fosósat...

Na szóval így néznek ki kórházaink ahova a gyerekeinket vihetjük... és akkor még egyenlőre örülhetünk, hogy van hova vinni...
Persze kinézni is azért néznek így ki mert már nulla költségvetésből gazdálkodnak... arra megy ki az egész, hogy ezt is eladják... (és a jónéppel beetethessék, hogy ugyan már ezért nem volt kár) de ennek az egésznek mi isszuk meg a levét...
Itt jegyzem meg a kórházi személyzettel nem volt semmi bajunk nagyon kedves nővérkék voltak, az éjjszakás doktornéni is olyan kedves volt a gyerekkel, hogy majdnem elolvadtam... Áronom pedig egy hős volt...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
reggeli
Kép

Áronom
Kép
Itt már jól volt befalt egy egész üveg főzit... ennyit itthon sem szokott
Kép Kép
Kép
Nagyon rácuppant a cukros teára... eddig jóformán azt sem tudta milyen egy cumisüveg :lol:
Kép
Kicsi manóm vele sírtam amikor megszúrták... nemgondoltam, hogy ezt ilyen rosszul fogom viselni anyaként... Kép Kép

hazafelé
aznap már annyira jól volt... egyszerűen nem bírtam vele... ugrált az ágyikóban! :)

Kép

Most megyek aludni mert ezt két napja nem volt módom gyakorolni... :)

Még annyit, hogy ma két lépést tett kapaszkodás nélkül és a telefont pedig a füléhez teszi és mondja, hogy hööö hööö cuki
No meg mikor kérdezem, hogy Áron cicit kérsz? Nevet és próbál utánozni szi szi szerintem ez lesz az első szava! :lol: vagy már most az???? :o

Kép
Kép
Kép
mamacka

mamacka - ezt az elmenyt biztosan szivesebben kihaygtad volna, szerencse, hogy mar otthon vagytok, gyogyulast :!:
egyebkent a hetvegen mi is megjartuk a keszultseget, ezert nem is voltam, bence ebredt fel szombat ejjel, hogy faj a fule, aztan orankent, kesobb felorankent ebredt meg, hogy faj a torka, masik fule, szomjas .... es reggel en is szornyu fulfajassal ebredtem, tehat irany a korhaz, ahol szerencsenk volt a felnott ugyeleten, hivtak a fulorrgegeszt - otthonrol jott (szolgalatok nalunk igy neznek ki a hetvegen - nem tudom Magyororszagon hogy van ez), megallapitotta, hogy mindkettonknek kozepfultogyulladasa van. az nap szornyen fajt, azota javult, de meg kicsit suket vagyok. bence szerencsere gyorsabban gyogyult. ja es a beutalohoz. szlovakiaban a keszultsegert 60 koronat kell fizetni, fejenkent, amit csak az ugyeleten lehet elintezni. az ugyeletes gyerekorvos eppen a mentovel ment el, amikor mar kb. fel orat vartunk a bejutasra, ezert fogtam a bencet es atmentunk a felnottekhez. apucink az orrfulgegeszetrol ment vissza a fizetest igazolo szelvenyert, amit csak nagy nehezen adott ki a noverke, mert azt csak az orvosnonek szabad. ez nelkul viszont a bencet nem nezheti meg a szakorvos :roll:
andi - mi a konyebb ? nalunk az attila nagyon feltekeny a bencere. balinttal tobb mint egy honapot a korhazban voltam, tavol a csaladtol, ezert ez nagyon nehez volt. nem tudom egyertelmuen eldonteni, mikor volt nehezebb.
aki nem akar tobb gyerekrol hallani, ferjemen kivul az edesanyam - nagyon felt engem (mondharom csaszarmetszes volt es beijesztettek az orvosok, hogy mar a 3. is hatalmas riziko). egyebkent, amikor igy tobben betegek, vagy veluk en is - jozan eszem sugallja, hogy eleg a harom gyerek, foleg most, mig picik.
tyu micsoda regeny. bocsi, legkozelebb rovidebre fogom, igerem
szep estet
andi
ja es a kepek a gyerkocokrol csodasak, korhaz no coment

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

probalok par kepet
:)
Kép balint szuletes utan 2 hettel Kép balint velem a korhazban, ilyen icipici volt Kép vegre otthon Kép igy indultak a fiuk penteken csavarogni Kép 2007 februar- mar ekkora nagy a balint es az erem finom :)
andy33

Mamacka!

Nem is tudom mit lehet mondani ilyen képek láttán. :( Először azt hittem, egy lebontásra ítélt ház...
nekünk a Péterfyben van a gyerekorvosunk is, így ha egyszer baj lesz, remélem nem történik meg, akkor oda megyünk. Most már látom, az nem is egy rossz kórház. Mármint kinézetre, mert az orvosokkal és a nővérekkel eddig sem volt bajunk. :wink:
Mondták, hogy mi baja volt Áronnak? Calici vírus? Vagy csak gyomorrontás? Mindegy is, a lényeg, hogy túl van rajta! :)

Andi!

Neked sem lehetett egyszerű, hogy a két fiú otthon, te pedig a kórházban a harmadikkal... :roll:

Így én nem is panaszkodom, hogy Beni még mindig nem akar aludni éjszakánként. Rengetegszer felébred, és néha egy órán keresztül kell visszaaltatni. Én még mindig remélem, hogy csak a foga. :? Hogy fogjuk ezt hiányolni, ha 15-16 évesek lesznek... Most legalább tudjuk hol vannak. :wink:

De megyek, megpróbálok adni neki egy kis gyümölcsöt.

Eszter!

Te kinél szültél a Péterfyben?

Catherine
Vendég

Én már csak ilyen furcsa szerzemény vagyok :P
Vendég

Sziasztok!
Remélem már senki nem beteg!!! Ez a kórházas történet teljesen kiborított, annyira elkeserítő...
Andy: a végre otthon c. kép annyira megható! Olyan édesek! Még a könny is majd' kicsordult tőle a szememből.
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Kukk be ide: http://www.mamavar.hu/

Aja
aja

Sziasztok!

Nagyon reg nem jartam erre, mert Zsolti csinalta a programokat :(

Andi! Nem baj az, hogy nem talaltunk kozos ismerost, csak gondoltam hatha... Nem tartom veluk a kapcsolatot. Kulonben pontosan ugy vagyunk mi is az alvassal, mint ti, atmenetben a kettotol az egyig. Meg az orak is megegyeznek :lol:

Mamacka! Szerencse, h tul vagytok rajta! Sokszor nehez eldonteni, h mikor mit lenne helyes tenni. En is igy jartam amikor Zsoltinak legcsohurutja volt, nem tudtam eldonteni, h hivjam a surgosseget v varjam meg a reggelt. Igy utolag tudom, h jobb volt az utobbit valasztani (ha kihivom biztosan befektetnek, a vedono mondta), de mi van ha valami komolyabb tortenik? Es ezek utan meg ilyen korulmenyek :shock: En azt hittem ez csak nalunk lehetseges... Meg szerencse, h a gyerekeknek csodalatos az alkalmazkodo kepesseguk, Aron egesz jol viselte a korhazat.(legalabbis a kepekbol ugy tunik, pont olyan edes, mint kulonben :wink: )

Andy 33! Ezzel a pontositassal mar minden ertheto, tenyleg nem egyszeru igy donteni! Valoszinu, h en is megallnek harom ilyen fiuval... (bar azert remelem, h mar a masodik lany lesz :wink: )

bangham

A teli sorozat egyelore elmarad, mert kozben itt is kitavaszodott! De azert nem felejtettem el! (lehet, h majd majusban :roll: :lol: )

bangham

Andy: Bálint gyönyörűen behozta a korai születés miatti lemaradását, ránéz az ember és egy nagyon egészséges kisfiút lát. gratulálok a kitartásotokhoz, mert gondolom az is kellett bőven a kezdeti nehéz napokon.

Mamacka: Istenem, a görcs állt a gyomromba, amikor olvastam soraid. Örülök, hogy hazakerültetek, gondolom nagyon nehéz lehetett Neked, Áron meg tényleg egy hős volt a képek alapján. Végül mi volt a baj? Vírus? Hihetetlen , milyen körülmények vannak. én is azt hittem, hogy egy bontásra megérett lakóház. És a László az ügyeletes kórház, azért kellett oda vinni?

Remélem most már senki nem beteg!

Rólnuk röviden: Beni nagyon szépen eszi a főzeléket, szereti a Kecskemétit, hippet meg amit én főzök neki. most már megeszi ezeket gyümölcs hozzáadása nélkül. Éjjel csak egyszer kel, de utána vissza is alszik, cicit csak a következő kelésnél, kb. hajnal 5 körül kap. most egy hete erre álltunk be, tök jó, én is kipihentebb vagyok.

megyek, mert fürdés van
Anita

KépKép
pusa

az alvas az nalunk is kulon tema :) az attila nagyon rossz alvo volt, illetve inkabb a nem alvok csoportjaba sorolnam - mindig nagy harc elozte meg az elalvast. Bence - o az ahogy a nayg konyvben meg van irva, szinte az elso pillanatoktol egyedul aludt el, sot nagyobb koraban, ha faradt volt bekeredzkedett az agyba es elaludt. balint - ebred kb. 2x ejjelente, pedig mar volt egy korszaka, amikor ataludta az ejszakat, csak jott egy felsoleguti megbetegedes es azota, hmmmm, ebred. az elsonel en is probalom cici nelkul, de neha feladom.
szabad icipicit panaszkodni?
tegnap az attila hatalmas veralafutassal a hatan jott az ovibol. nagyon vigyaznom kellett, nehogy sikitsak. kepzeljetek, hogy a tanitoneni vegignezte ahogy egy kisfiu veri ot - ma voltam az igazgatononel is es panaszt is irtam ... de meg mindig :evil: :evil: borzasztoooooo

ja es, hogy valami jot is irjak, balint ma kapott eloszor husit es nagyon izlett neki ! :) es meg valami, apucink meguszott egy gerincmutetet - azt mondta ma az orvos, hogy 1 a milliobol, hogy ilyen elofordul. :) :) :)
jo ejt Kép

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

Sziasztok!

Catherine!
Jajjjj, igen! Erre is akartam reagálni, csak ugye az idő törli az ilyet. :D:D
Szóval tuti, hogy talizunk. Én a 414es kórteremben voltam. És Abkarovics volt a dokim. Kiánál kezdtem, mert ő volt az ügyeletes.
Miért voltál bent 2 hétig??? Én "csak" 2,5 napot paráztam rá a dologra és szombat éjjel mentünk be. :D Kedden kintvolt a kiscsaj. :D
Kik voltak a szülésznők nálad?

Andy!
Annnnnnnyira pici volt Bálint!!!!!!! És remekül kinőtte magát!!!!
Bencét sajnálom! De hogy lehet egy óvónő ilyen?????? Nem aza a dolga, hogy vigyázzon a gyerekekre?????? Komolyan! Ilyenkor elgondolkodik az ember,h ogy mennyire oda kell figyelni arra, hogy kivel van a gyerek és annyira lutri. :(
Remélem kap legalább 1 fegyelmit!!!! A következő verekedést meg megakadályozza!!!!

Miért vezeted be ilyen lassan a dolgokat Bencénél? Pl husit azt jóval korábbra ajánlják már. Lehet, hogy írtad, le nem emlékszem. :oops:

Bangham!
Nekem tavaszi sorozat is jöhet! Olyan hegy-domb hiányom van, hogy bármit elfogadok! :D:D:D

Szép napot nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Andy!
Szerintem egy ilyen óvónőnek el kellene gondolkodni rajta, hogy valóban ez-e a megfelelő hivatás neki... :evil: Lenne egy-két jobb tippem is! :)

Eszter!
Már a 34. héten ki volt tágulva a méhszájam 3 centire, és Beni feje is eléggé beékelődött. Először csak itthon kellett feküdnöm, de mivel úgy nézett ki, hogy nem javul a helyzet, így be kellett feküdnöm a kórházba, hogy ne legyen semmi baj. Szerencsére a 37. hétig kibírta bent a kis manó. Akkor viszont megindították a szülést, mert egyértelmű volt, hogy nagyon ki akar jönni, csak valami akadályozza. (köldökzsinór). ennyi a történet.

Catherine
Vendég

Sziasztok mamik!

Áron éjjel megint hányt...
Annyira megrémültem, hogy majdnem elájultam...
Ügyeletes doki nagyon aranyos volt.... megnézte azt mondta, hogy még nem vészes a kiszáradás inkább nem küld minket vissza a kórházba adott hányáscsillapító kúpot... azóta nem is hányt (éjjel kb két nagyon nagy adagot és kisebb öklendezések voltak) csak egy kicsit öklendezett reggel meg bágyadt volt ... a hője felment 37.8-ra...

Reggel felhívtam a dokinénit, hogy mit csináljunk... bevigyem-e megmutatni ... azt mondta, ha feljebb megy a láz hívjuk és kijön...
38.4 ...hívtuk... kijött...
Szerinte ez egy újabb adag vírus amit a kórházban volt szerencsénk összeszedni... megjegyzem most betegebb mint mikor bevittük ugyanis nemcsak hányt de lázas és már fosizik is.... (a kórházban nem vitték túlzásba a fertőtlenítést... én meg sajnos későn kapcsoltam, hogy a gyerek a rácsot nyalja... letakarítottam... hányás nyomok is voltak rajta... )

Hát így állunk... most alszik.. olyan kis aranyos olyan mint egy rongybaba de azért viccelődik meg sokat mosolyog.. ami azért megnyugtató... Doktornénit is megfosztotta a sztetoszkópjától....

Nem mondott rá ő sem semmi különöset csak hogy valami vírus... figyeljük ne menjen 39 fölé a láz... akkor jön a hűtőfürdő...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Mamacka!
Kívánom nektek, hogy minél előbb gyógyuljatok meg, olyan kis elesettek, amikor betegek! És először is vírustól volt a hányás? A kórházi beszámolódat inkább nem kommentálom.

Andy33: és az igazgatónő mit szólt? Erre mondjuk nagyon kíváncsi lennék.

Kinga

Kép
németh

Mamacka!

Nem irígyellek, de főleg Áront sajnálom. :cry: Remélem hamarosan rendbejön, és nem kell megint kórházba menni vele!

Én sem vagyok túlságosan kipihent, de mi ez a Ti betegségetekhez képest... Bár amennyit Beni mostanában alszik, vagy inkább nem alszik, attól félek, hogy ő is könnyebben elkap majd valamit. Sürgősen megoldást kell találnunk az alvásproblémára.
Remélem apával együtt hétvégén kieszelünk valami jót. :?

Catherine
Vendég

sziasztok,
tegnap este beirtam a dolgaim es valami bibi tortent, mert nem tudtam elkuldeni, aztan meg mar megnyitni se az oldalt. vagy en vagyok gyuge, vagy :? nem tudom.

mamacka ! aron babanak mielobbi gyogyulast kivanunk es keruljek ot a csuny virusok :!: nincs annal rosszabb, mint a beteg gyerkoc, illetve az a rosszabb ha te is beteg vagy vele - ebbol mostansag rendesen kivettuk a reszunk
ovi - az iskolatanacs elnoke a ferjem, ezert nem felek attol, hogy a tanitoneni buntetlenul maradna, az igazgatono is szeretne tole megszabadulni, mert furcsa modszerei vannak es rontja az ovi hiret. galantan van 5 szlovak nyelvu, 1 magyar nyelvu ovi (ez a mienk) es az egyik szlovakban van 1 magyar osztaly - ha azt akarjak, sok gyerek jarjon hozzajuk, vigyazniuk kell az ilyen esetekre. kedden megyunk a "targyalasra", pedagogiai ertekezletre. catherine - nekem is lenne par tippem, hova menjen az ovoneni, de most mondjam neki :D :wink:
vok - balint 32.hetre szuletett es en a hozzataplalast ugy kezdtem, hogy nem a szuletesnaptol szamoltam a 6 honapot, hanem figyelembe vettem a koraszulest, ugyhogy karacsony elott kezdtuk a gyumit es januarban az ebedet - eloszor zoldseget, kozben beteg is volt, ezert lassan ment a hamik bevezetese. az orvosok is ket reszre oszlanak e teren, vannak akik azt allitjak, hogy a szuletestol kell szamolni a kort es ugy kezdeni etetni, en a maik csopotnak adnek igazat, 6 honaposan (okt) meg nem volt erett az evesre. hat ezert csak most a husi :)
szep hetveget
andi

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

beleolvastam az elozo oldalakba, de csak nagyjabol :oops: es szeretnem megkerdezni, letezik-e adok-veszek oldal, ahol foleg gyerekeknek lehet hasznalt dolgokat talalni? vok - irtad, hogy vettel furdetokarikat, segitsetek a nevevel. koszi. hazait hasznalom, de mar regen eszrevettem, hogy magyaron hamarabb jelennek meg a dolgok, nagyobb a valasztek stb.
meg egyszer koszi
ja, merre keszultok a nyaron?
tavaly nagyon szomoru voltam, mert ki kellett hagynunk a nyari kirandulasok nagy reszet - a doktorokat jartuk balinttal es a tesok meg voltak roviditve, de iden bepotoljuk - remelem.
pa
andi
andy33

Andy!
Persze, hogy van. :D
Pl a babaneten is van. Ha a www.babanet.hu oldalról indulsz, akkor baoldalt lent van a Piactér. Ott is van sokminden. Én a www.babaszoba.hu oldalt szeretem nagyon!!!! Ott lehet keresni.
Vagy van a www.babaapro.hu az is jó.
Nézd meg őket. Én nagyon sok mindnet a babaszobáról szereztem be.
Nekünk OKBaby fürdetőkarinkánk van. A www.brendon.hu oldalon megtalálod. Ott kb 6000 be kerül. Én 2500ért vettem,d e az extra olcsó volt. :D egyébként oylan 3500 körül mozog az ára és elküldik postán is. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

vok - koszi :)

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

sziasztok mamik, egy gyors bejelentkezés...

Egy kicsit eltűntem...
Mostanság kezdünk magunkhoz térni... mindhárman dögrováson voltunk... elkaptuk Árontól!
Hű... én ilyen vacakul nemtudom mikor voltam utoljára....
Nembírtam abbahagyni a hányást... az előző hét is kijött belőlem... ki kellett hívni az ügyeletet... ment fel a lázam... rázott a hideg fájtak az izmaim... férjem úgyanúgy! no képzelhetitek... kaptam szurit... utánna talán jobb lett ...Közben Áront folyamatosan szoptatni kellett mert legalább tejciből pár kortyot elfogadott... azonkívül se enni, se inni... a ciciből is nagyon keveset... az elején fejnem is kellett úgy bedurrant... persze csak addig amíg el nem kezdtem én is hányni mert akkor meg teljesen leeresztettek... betojtam, hogy mi lesz ha elapad? de talán helyreáll majd...
... én már egy hete szinte semmit nem alszom... teljesen ki vagyok...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Mamacka! Most mar kezdek aggodni! Mi van veletek? A tavaszi babas topicba is beneztem, ott sem jelentkeztel, remelem csak szervezesi gondjaid vannak! :roll: Aronnak jobbulast!

Eszter!
Kb mekkora korig jo az a furdeto karika? Gondolom nagyon megsegitene a furdetest nekunk, mivel majdnem mindig egyedul vagyunk :( Sokaig egyutt furodtunk, gondolhatod milyen volt a kiszallas,torulkozes :roll: Most mar csak ot teszem bele, de allandoan mellette kell guggoljak v hajoljak, majd beletorik a hatam. (pedig mar a -tudom, helytelen- szopitartast is megsinylette!) Nem lattam meg ilyen kutyut, de gondolom olyan, h biztonsagban van benne a baba. Hanna szereti? Ha veletlenul van fotod vele, elkuldhetned! Vajon kulfoldrol is lehet rendelni?
Bocsi, h ennyi ker(d)esem van :oops:

Andy!
Megkerdezni sem merem, h mi lett a tanitonenivel :roll: Mindig haragudtam azokra a nagyokos anyukakra, akik a par honapos babamra nezve mondogattak, h kicsi baba, kicsi gond. Persze, nem kell ezt foltetlenukl hangoztatni, de talan tenyleg igy van, gondolni sem merek arra, h mennyi baj kezdodik, ahogy elkezdenek jarni, aztan oviba, suliba jarni :roll:
Nyar. Mi erre meg gondolni sem merunk (akarom mondani en, mert a ferjem mar felsorolt nehany szobajovo celpontot, koztuk Gyor, Pest, Mecser, Olaszorszag, Parizs :lol: ), mivel most tavaszra kilatasban van ket komoly terv: Anglia (ez majdnem biztos, Oxfordban dolgozik a ferjem, es most latogatjuk meg eloszor kettesben) es Kanada (USA-s atruccanassal egybekotve) :roll: Itt laknak a sogoromek es meg eskuvoi ajandekkent kaptuk a repulojegyet... OLyan tavolinak tunik, elkepzelni sem tudom, pedig mindjart itt van :roll:

Chaterine!
Talaltatok megoldast? Ha igen, velem is osszatok meg, legyszi! Par napja napkozben keptelenek vagyunk aludni, tegnap egesz nap 45 percet aludt!

bangham

Kép zsolti ceklat evett-regi Kép Kép Kép beburkolozva

bangham

Sziasztok!

Mamacka!
Remélem ez a gyógyulás már végleges! 8) El tudom képzelni milyen lehetett, de nem szeretném átélni. Nekem még amikor Beni pár hetes volt begyulladt a mellem, és majdnem 40°C-os lázam volt, ráadásul apának dolgoznia kellett, így csak kettesben voltunk. :cry: Rémálmaimban sem szeretnék még egyszer hasonlót. Pedig akkor még leginkább csak evett és aludt... :)

Most viszont megfázott szegénykém. :( Köhög, és az orrát is porszívózni kell. Viszont már a köhögés is úgy kezdődött, mint egy gyógyuló babánál, jön fel a váladék magától. Az orrát pedig elég naponta 2-3-szor porszívózni. A kedélyállapotán pedig nem is lehet észrevenni semmit. :P Úgyhogy nálunk szerencsére nem nagy a baj. :D :D :D

Móni!
Az alvással eddig semmi, mert a betegség miatt elhalasztottuk a nagy változtatásokat. Talán hét közben, vagy jövő hét végén...
Nálunk Beni egyébként egyedül fürdik a nagy kádban és imádja, hogy ide-oda mászkálhat benne. Kevés vizet engedünk, így ha véletlenül elcsúszna, az sem lenne baj, mert ki tudja emelni a fejét. De így valóban valamelyikünknek folyamatosan ott kell gugolnia mellette. :shock:

Nyár...
Mi szeptemberben már voltunk Benivel nyaralni Horvátországban, amikor majdnem négy és fél hónapos volt. Abban a korban még jól bírta az autózást, sokat aludt. kivéve amikor fájt a foga, mert hát mikor is jöjjön az első fog, ha nem az első nyaraláskor. De hosszabb hétvégére már két hónapos korában is elutaztunk.
Idén nyárra még nincsenek konkrét tervek. Gondolkoztunk Görögországon, mert ott imádják a gyerekeket, és amikor pár éve Krétán és Santorinin voltunk, nagyon jó élményekkel tértünk haza. És az repülővel nincs is messze.
De az is lehet, hogy rábeszélünk még pár barátot akiknek van babájuk, és közösen lemegyünk Horvátországba újra.
De ez még annyira messze van. Vagy nem is?

Catherine
Vendég

mamacka - orulok, hogy jobban vagytok!
bangham - egy csomo gyonyoru ut var ratok. balintnak is valtozik az alvasa, volt egy het, hogy 22.30ig tartott az altatas, ha el is aludt hamarabb, ot perc es fent volt - akkor elovettem a kendonket es abban altattam par napig, lerovidult az altatasido. napkozben is, ha nem alszik es valami fontos dolgom van, pl. ebedet fozni a csalad tobbi tagjanak :wink: , balint a hasamon a kendoben van a legjobb helyen - nem esik le, nem eszik meg semmit a foldrol, amit a batyusok leejtenek ... mi igy mukodunk
carherine - horvatorszag, miota gyerekek vannak, minden evben megyunk, kiveve a tavalyit :( . hol voltatok, melyik reszen.

rolunk : attila es balint ujra nathas :roll: :roll: :roll:

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

Sziasztok!

Andi!
Remélem a fiúk hamar meggyógyulnak! Sajnos Beni nem sokat javul, és egy kicsit olyan, mintha rosszabb lenne ma a köhögése... :cry: Majd meglátjuk mit mond a doktor néni.

Horvátországban mi csak kétszer voltunk eddig. Először Trogirban, tavaly pedig Opatijában. Teljesen más a két hely. De szerintem, ha idén megyünk, akkor is valahova máshova, mondjuk valamelyik szigetre...
Persze közben kirándulgattunk is: Primostenben, a Krka Nemzeti Parkban, Porečben...
Nekem tetszik, de Benivel homokos tengerpartra szeretnék menni. Ott könnyebb várat építeni, mit egy kavicsos strandon, nem is beszélve a lebetonozottról... :wink:

Megyek, adok neki egy kis almalevet, hátha iszik valamit.

Catherine
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?