Szia Tapedli!!!
Régen írtál a babanetre!!! Inszemhez tudok ajánlani nőgyógyászt mindkettőtöknek.
Én egy magándokinál kezdtem a pályafutásomat a Margit körúton. Nagyon jófej doki és csinál inszemet is, de előtte sem hormonvizsgálatra, sem kiskatonavizsgálatra, sem HSG-re nem küldött. Azt ondta próbáljunk inszemezni, hátha bejön. Ő csinálta nem em a PCT vizsgálatot( Ez a az össezférhetetlenségi)És mivel azt mondta, hogy nem hagyom feljutni a kiskatonákat csak inszemmel sikerülhet. Ez így oké, de ha a petevezetőim nem átjárhatóak, akkor fölösleges. HA a hormonjaim nem jók, nem tud megfoganni a baba, stb...... Szóval vaktában lövöldözött.
Akkor úgy döntöttem, hogy keresek egy meddőségi központot. Az nlc fórumon találtam rá a Forgács intézetre. E legtöbb jó vélemény erről az intézetről jött. Tavaly februárban volt az első konzultáció, aztán hormonvizsgálat sé kiskatonavizsgálat. A kiskatonavizsgálat eredményét megkaptuk és beszélt is a párom a dokival. Azt mondták neki, nagyon kevés a spontán esélye. A hormoneredményeimet nem mutatták meg, csak azt mondták, hogy jó lett.
A konzultáción azt mondta a doki, hogy próbálkozzunk még pár hónapot és ha nem sikerül menjünk vissza és akkor HSG az inszem miatt.De semmit nem mondott, hogy mit szedjünk, mivel kezeljük a párom problémáját, stb.....Látta, hogy csalódtam, ezért mondta, hogy esetleg addig menjünk el a Krióba egy alaposabb spermavizsgálatra.
Nem értettem, hogy miét mondja, hogy próbálkozzunk, utána meg azt, hogy nézzük meg a Krióban, mert lehet, hogy olyan rossz lesz, hogy csak lombik jöhet szóba.
Ezekután, amikor láttam, hogy itt nem haladunk egyről a kettőre és csak azt mondogatják, hogy legyek türelmes, visszamenetem a régi dokimhoz és egy inszembe belementem, mert nem stimulált, semmit nem kaptam. Nem sikerült.
(
Ezután szünet.
Novemberben a párom elment viszgálatra a Czeizel féle intézetbe. (itt olcsó és körültekintő a vizsgáklat és nem kell hetekkel előtte bejelentkezni. Egy-két nappal előtte is lehet és nem ott kell produkálni, hanem viheted otthonról)Jó lett az eredmény-.
Aztán eldöntötettem, hogy decemberben bejelentkezek a Forgácsba HSG vizsgálatra. viszont ott azt mondták, hogy próbáljam valahol máshol megcsináltatni, mert túl sok a beülti és nem érnek rá.
Hát elkezdtem keresgélni egy orvost, és itt a babaneten ajánlották a mostani dokimat.
Megcsinálta a HSG-t, minden oké volt. Azt mondta, hogy hiába csináltak a Forgácsban hormontükröt, ő azért még megnézné a progeszteron és a prolaktint, mert valami nem jól van, hogy egy hétig pecsételek mensi előtt és ez van amikor már a 17. ciklusnapon elkezdődik. A 19. és a 23. napon mentem vérvételre. Hát bizony igaza lett. Egyik értékem sem jó és ez gátolja a teherbeesést. Most erre kaptam gyógyszert, clostylbegytet. Ezt ebben a ciklusban szedtem és még a következőben fogom. Ha nem jön össze remélem már inszemezhetünk.
Ez a doki a Jászai Mari tértől nem messze rendel. (Magánrendelő, de nem 11E ft) A HSG viszgálatot, a hormonviszgálatokat és az inszemet is a SOTEII-n csinálja(mert ott dolgozik) és ezek mind ingyenesek.
Én neki köszönhetem, hogy jó úton vagyunk és én nem megyek vissza a Forgácsba. Ráadásul, ott 25 lett volna a HSG és 40-45 az inszem. Ettől függetlenül, a Forgács nagyon családias és kedvesek Veled, nem érzed gépiesnek és nem érzed, hogy 1 vagy az ezer közül. De nem lehet minden tökéletes. Nagyon sok munkájuk van. Túl sokan vagyunk sajnos akik ezzel a problémával küzködnek.
Ha érdekel valakit a doki, akkor priviben küldöm.