Detti: az E330-cal kapcs. igazad van, közben utánanéztem. Én sem szeretem az E betüs dolgokat, föleg nem a gyereknek, bár én már vagy 10 éve szörnyen egészségesen élek
Fejlödési ugrás: igen,van a 3. hónap után, ezt hivatalosan is mondják, de az enyémnél, és még pár ismerös babánál a 4. hónapban is volt egy, amikor többször kértek enni.
Oltás csomója: lehet masszirozni, borogatni, jegelni (csak max. 10 percig jéggel simogatni, masszirozni), árnika v. körömvirág krémmel kenegetni. Juli másfél hónapja kapta a 3 hónaposat, de még mindig van egy picike csomó. Szoktam kenegetni körömvirág krémmel, de igazából nem zavar, mert ez "természetes" velejárója az oltásnak, és neki nem fáj.
A 4 hónapos oltásnál két oltást kap, egy olyat mint amit 2 hónaposan kapott, és egy olyat, amit 3 hónaposan. Lehet töle láz, kúpot célszerü adni, lábat borogatni.
Kapni fog még Sabin-cseppeket (OPV), úgyhogy vigyetek kiskanalat is magatokkal.
Hozzánk holnap jön a dokinéni oltani Julust, remélem jól viseli majd :I
Ja, alvás: (úgy látszik ma szájmenésem van...) Juli még most sem fix idöpontban ébred, hanem 5 és 7 között valamikor. Mondjuk én nem is eröszakolom, hogy mondjuk x idöpontig nem kelek fel hozzá... Nem tudom, másnál hogy van, de nálunk J. mintha érezné, hogy aznap mikor kell ébredni, hogy a napi programokba jobban illeszkedjen (lehet hogy kinevettek, de meggyözödésem, hogy valamilyen titkos csatornán olvassa a gondolataimat). Tegnap pl. mikor fülészetre kellett mennem, muszáj volt korán ébrednie, mert az apja maradt vele itthon addig mig én orvosnál voltam, és neki idöben kell indulnia dolgozni. Juli 5-kor ébredt, kényelmesen megszoptattam, aztán felöltöztem és elbattyogtam az orvoshoz. Az apája meg idöben indulhatott dolgozni, mert fél 9-re már otthon is voltam. És ilyen már többször is elöfordult...
Egyébként nekem jobban is tetszik, ha 5-kor ébred, mert akkor még visszaalszik kb. 9-ig
Ha meg 7-kor, akkor már nincs szivem visszatuszkolni a kiságyába, mert teljesen felébred, úgyhogy akkor már kezdödik is a nap :=(
zsani