Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ilyen topic még nincs, azt tudom hogy ilyen tárgyú levelezések már voltak, viszont összeszedetten még nem láttam hogy lett volna.
Ezekben a beteges idõszakokban olyan jó lenne ha természetes úton tudnánk gyógyulni, azokkal a kis praktikákkal, módszerekkel amiket dédnagyanyáink (netán nagyanyáink) még ismertek, és hatásosak voltak, de mi már nem alkalmazzuk. Ez egy amolyan mi mire jó gyûjtõ-dosszié lehetne.
Nekem egybõl kérdésem lenne, hátha valaki idekeveredik mostanában! Szóval a hagymateát hogy kell készíteni? Megfõzni? De mit, a belsõ részét, vagy a héját, ha fõzni kell meddig, vagy csak leforrázni. Aki tudna ezzel kapcsolatban épkézláb ötlettel szolgálni nagyon megköszönném!
Remélem keveredik majd valaki még ide!

Sziasztok: Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Beteges idoszak kapcsan jutott eszembe. Terhesseg alatt ugye nem javalltak semmifele gyogyszer szedeset esa munkahelyi dokim eros torokfajasomra javasolta: friss reszelt tormat mezbe belekeverni es azt enni. Hat, majdnem belehaltam, de hasznaltKép
-Afonya
 
 


Hagymatea:
2-3 fej jól megmosott hagymát héjastól összevágni és 1 liter vízben pár percig fõzni. Langyosra hûtve mézzel kortyolgatni.
(Próbálni nem próbáltam, mert a szagát se bírom!)
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 

 
 

Köszi Borcsa! Ki fogom próbálni, mert állítólag köhögésre nagyon jó!(Sajnos nálunk most lesz kin kipróbálni). Nem gyógyszer, hanem gyógyhatású természetes szer a LÁndzsás utifû szirup, egyenlõre most azt nyakaljuk, de azért kiegészítõként kipróbálom a hagymateát is.
Áfonya a Te javaslatod is nagyon klassz!

Gyógynövényekkel kapcsolatban is jó lenne ha összegyûjtenénk a tudásunkat!
Ilyesmire gondolok hogy a hársfatea köhögésre, náthára nagyon jó, a csalántea immunerõsítésre....

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Amikor náthás vagyok, akkor vitaminbombának a következõt csinálom: egy nagy répát lereszelem a sajtreszelõn, ehhez egy citomot hozzányomok, és a belsõ húsát is hozzákeverem, és ehhez mézet keverek.
A lándzsás útifû szirupot mi is nagyon szeretjük, és bejött még a kakukkfûszirup is, amit a gyógyszertárakban kevernek, és olcsóbb is.
Timi
 
 


Timi! Ez is nagyon klassz ötlet, mármint a répás. A kakukkfû-szirup nem nagyon keserû? Mert én kakukkfû-teát csináltam az ajánlott adagolás szerint, és rém rossz íze lett, nem is bírtam meginni. Ez is köhögésre való egyébként? Mármint a kakukkfû-szirup?!

Köszi:Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Ha már gyûjtemény.
Innen szedtem a társalgóból fülfájásra a kövirózsát. Egyetlen levélkét összepréselünk (pl. fokhagymanyomóval), kipréseljük a levét (nekem úgy 6-8 cseppre valót sikerült egy-egy levélkébõl). Egyetlen csepp a fájós fülbe. Lányomnak tavaly télen többször is bevállt. (este csepp és mintha elvágták volna a témát, máskülönben meg 3 napig lámpáztunk, meleg sóztunk).
Kismamáknak fejfájásra (nõvérem perui anyósától): Frissen hámozott krumpli héját tenni a homlokunkra. Nõvérem egyszer próbálta, mûködött neki.

Ildi

Ildi
 
 


Hurutos köhögésre, meghûlésre, babáknak is nagyon kiváló:

Vesztek egy szép nagy szabályos FEKETERETKET. Nagyon alaposan megmossátok (kefével is megszoktam dörzsölni) a kalapját (felsõ rész) levágjátok és karalábévájóval, vagy kiskanállal a belsejét kivájjátok. Az üregbe mézet (nem a bevásárlóközpontban kaphatót) töltötök és egy mélyebb tálkába rakva, lefedve 1 éjszakára állni hagyjátok. A retek levet ereszt és a könnyen iható vízszerû édes folyadékból a babáknak 1-2 kiskanállal elég és nagyon hatásos.
(késõbb hûtõbe tartsátok, mert hamar bepenészedik. A mézet lehet pótolni. A legvégén, amikor a retek már összeesik, kidobom)
 
 


Aki nem bírja a hagymateát, csináljon francia hagymalevest, minden hatóanyag benne van.(egyáltalán nem erõs, sõt inkább édeskés és a gyerkõcök is nagyon szeretik)
A fõzõs topikban vannak jó receptek...

A kakukfûteát nem kell feltétlenül meginni, hanem éjszakára a szobába tenni (esetleg párologtatóba), a belélegzése is gyógyít.

A levegõt és a légutakat is tisztítja, ha citrom, vagy eukaliptuszolajat tesztek párologtatóba. Egyébként karácsonyra szerintem nagyon jópofa ajándék egy teamécseses párologtató egy-egy finom illattal.
 
 


Kaparó torokra, torokfájásra, köhögésre:

1 bögre tejet majdnem felforralni, bele tenni nagy kanál mézet, kis szódabikarbónát és egy darab vajat. Szuper

Gyomorrontásra, hányásra, vírusos hányásra:

káliumhipermangánt (lila folyadék lesz) 1-2 pohárral inni.-ha van még rossz a gyomorban akkor meghányat, ha nincs akkor semmi nem történik, de másnapra tuti jól leszel.- orosz módszerek, nagyon hatásosak!
 
 


Sziasztok,
Gyógyszertári kakukkfûszirup nagyon édes, ne féljetek tõle. A gyerkeim még akkor is innák, ha nem betegek Kép.
Zsóka

Zsóka
 
 


sziasztok,

az én háziorvosom perui, csak magyarországon végzett és most itt él. õ javasolt egy nagyon jó terápiát a torokfájásra:

egy citromot héjastul megsütünk, (serpenyõben szoktuk) a kifolyó illóolajokat, levet egy textilzsebkendõre csepegtetjük, rá egy száraz rongyot teszünk és arra egy nejlont. így tekerjük a torkunk köré éjszakára. ettõl a dunsztkötéstõl reggelre elmúlik a fájdalom.
nekem eddig mindig használt, persze jó sok c-vitamint is szedek hozzá.
mia
mia
 
 


Nagyon jó ötleteket adtok!Kép Olyan klassz hogy ennyi jó gyógymód létezik az antibiotikumok helyett, vagy éppen mellett!

Off. Szofi, szégyen gyalázat hogy még mindig nem válaszoltam, most kidõlt az egész család, de ígérem utána írni fogok, sokat! Puszi!

On.

Sziasztok: Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Eszembe jutott, hogy szoptatós kismamáknak nagyon hasznos lehet:
nekem speckó a 4 gyerekbõl 3-szor volt tejlázam, mondhatom elég rossz dolog. Az elsõnél majdnem fel kellett vágni a mellemet, mert olyan csomós volt stb... Utána hallottam, hogy KELKÁPOSZTA levelet kell rakni a csomósodó mellre. Tényleg sokkal könnyebben megúsztam a másik kettõ esetet.

Ha a feszítõ érzést kezded érezni egy kelkáposzta levél "fõerét" kivágod és kicsit kúp alakúra formálva beteszed a melltartóba, idõnként frissre cseréled. Furán hangzik, de hatásos.

OFF: Bocs!
Norcsi türelmesen várok, mert én sem voltam szupi gyors annak idején!
 
 


Bocs lányok, hogy most egy kicsit aktív vagyok, de eszembe jutott, hogyha már praktikákról beszélünk, így az ünnepek közeledtével nem kéne-e egy-két szépségtrükköt, vagy a szilveszterre való tekintettel "túlélési" ötletet adni egymásnak a "természetesség jegyében"? Nekem van egy pár ilyen és szívesen olvasnék egyebeket is. Vagy menjek át ezekkel más topikra?
 
 


Szofi!

Szerintem jöhet ide is, pláne ha még a topic forgalmát is megnöveli!!!Kép

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Arra gondoltam, hogyha szilveszterezni mentek és amolyan "erezd el a hajamat" buli lesz, a családnak délután süssetek ki egy kis szalonnát és kenyérrel tunkoljátok ki a kisült zsírt. (persze nem kell sokat enni). Így állítólag a belek falán képzõdõ zsír réteg egy ideig kevéssé engedi felszívódni az alkoholt és az ember még ha iszik is, jobban bírja. (remélem nem haragszatok, férjekre is alkalmazható a módszer).

Másnaposságra és gyomorrontásra:
Egy nagy pohár vízbe egy teáskanál ecetet keverjetek el és egy kávéskanál étkezési szódabikarbónát szórjatok bele, azonnal elkeverve.
Borzasztóan felhabzik és rögtön, még a habos formájában meg kell inni.

Várnék extra gyors (bio)szépítkezési tippeket, amit otthon, szilveszter napján még meg lehet csinálni és a család ellátása mellett este kipihentek és szépek lehetünk...
 
 


Sziasztok! MIndenkinek BÚÉK!
Kép

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!!!
Huuu, de régen nem irt mar ide se senki!!! Pedig a téma nagyon érdekes!!! Van valakinek ötlete pld, hogyan lehet a szorongast, stresszt legyözni, dilibogyok nélkül???Apukamnak szeretnék valami természetes gyogymodot KULTURALTAN ajanlani
Irjatok!!!Köszi!!!

Kép
Vendég
 


Kukacz!

Nézz be egy bio boltba és kérd az eladó tanácsát. Reméjük ért hozzá, ha már olyan helyen dolgozik.

sasha
(Túl sok kávét ittál?Kép)

Kép
 
 


Sasha! Igen, mar, ami a KV-t illeti... Amugy elaludnék napközben!!!
Itt nem nagyon vannak bio-boltok, viszont a patikakban elég jok az ilyen cuccok.
Vannak könyveim a témaval kapcs, de a fentebbi, khmkhm...
Szoval kellemetlen.
Vendég
 


Kukacz!
Javaslom nézz be a tminfo.hu-ra, vagy a
www.mav-seelisberg.ch-ra.
Pussz:Erika

Lilypie First Birthday tickers
 
 



Lilypie First Birthday tickers
 
 


Sziasztok!

Ha van kedvetek légyszi segítsetek férjemnek egy kérdõív kitöltésével, ami a
természetgyógyászathoz való hozzáállást, viszonyulást vizsgálja, és egyszer
remélhetõleg doktori disszertáció lesz belõle! Ha van esetleg ismerõsötök, aki
egészségügyben dolgozik, kérlek, szóljatok nekik is!

Köszönöm
camworks.uni.hu

Kép Kép Kép
 
 


Én magam a Sunrider termékeit adom a családomnak. Igen jó hatással vannak mindannyiunkra.
Régen nagyon sokat betegeskedett a kicsi fiam, ezért is kerestem egy gyógynövény családot, mert elegem lett az antibiotikumokból.
Ha érdekelnek részletesebben a termékek érdemes benézni a www.sunriderteaclub.mlap.hu oldalt.
Sziasztok:
Viki
 


norcsi írta: Sziasztok!

Ilyen topic még nincs, azt tudom hogy ilyen tárgyú levelezések már voltak, viszont összeszedetten még nem láttam hogy lett volna.
Ezekben a beteges idõszakokban olyan jó lenne ha természetes úton tudnánk gyógyulni, azokkal a kis praktikákkal, módszerekkel amiket dédnagyanyáink (netán nagyanyáink) még ismertek, és hatásosak voltak, de mi már nem alkalmazzuk. Ez egy amolyan mi mire jó gyûjtõ-dosszié lehetne.
Nekem egybõl kérdésem lenne, hátha valaki idekeveredik mostanában! Szóval a hagymateát hogy kell készíteni? Megfõzni? De mit, a belsõ részét, vagy a héját, ha fõzni kell meddig, vagy csak leforrázni. Aki tudna ezzel kapcsolatban épkézláb ötlettel szolgálni nagyon megköszönném!
Remélem keveredik majd valaki még ide!

Sziasztok: Norcsi


Szia!

A hagymateát úgy készítem, hogy csak a megmosott külső lapokat használom fel. És most jön ami nekem bevált és az a protexin. :D

Andi
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet: