Új privát üzeneted érkezett!

Gyuri,

azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy semmiképpen nem akarunk kihagyni benneteket a találkozóból. nem tudom, hogy az osztályon dolgozók közül kik olvassák ezt a fórumot (Hartman doktor biztos), de bárkit szívesen látunk. azt persze tudom, hogy az időpont nem a legoptimálisabb....
jó lenne az osztályon dolgozók itt, a fórumon megismert neve mögé arcot társítani. mindengyikünk ismer egy-két emberkét, de mindenkinek vannak fehér foltok.
a lényeg: nagyon örülnénk nektek :D :D :D

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Gyuri,

itt, egy másik fórumról egy anyukával leveleztem, ő mondta, hogy őt a védőnője beszélte le - konkrét nevet nem említett. De egyetértek, szerintem sem tisztességes.

Arról nem is beszélve, hogy egy kórház értékét nem az dönti el, milyen nyílászáró van a szülőszobán. Dehát ez mindannyiunk előtt egyértelmű, azt hiszem.

Lehet már tudni, hogy mi fog a kórházhoz tartozni hivatalosan? Például XIX. kerület, Wekerle?

Köszönöm,
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Gyuri!
Csatlakozom Judithoz! Tényleg jobb lenne mindenkit megismerni de én őszintén szólva remélni sem mertem, hogy ez Titeket is érdekel. Igaz nagyon örülök neki.

Tücsök!
Nagyon szívesen adok mindenféle infót.
Ha babysitter vagy dadus szeretnél lenni akkor gyermekgondozóit kell elvégezned, lehet egyből felsőfokú szakképesítés szerezni csak az érettségi kell hozzá, viszont ha csecsemő osztályon szeretnél dolgozni akkor csecsemőápolói szakvizsgát kell szerezned amit (mivel gondolom semmi egészségügyi sulid nincs) csak szakközépiskolában lehet. Utána néztem, van felnőttképzés is és levelező rendszerben csak egy héten egyszer kell bemenni a suliba délután 1-kb6ig. Ez 3 év sajnos és akkor még mindig csak egy középfokú végzettséget adnak :( :( . A felnőttképzés előfeltétele az érettségi (az eredménye nem számít). Ráérsz csak nyár közepe vége felé jelentkezni.
Nagyon segítőkész volt itt a kórházas főnővér felajánlotta, hogy hétköznaponként de10-től szívesen megmutatja a dolgokat ha bemegyek.

Röviden és tömören ennyi. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

Remélem ti is jöttök szerdán a JAF partyra és akkor ott tudunk beszélgetni a "bolondságunkról".

Puszi mindenkinek
Szandra

szandrakiss

Hú csajok a Manócskámmal együtt betegek vagyunk, remélem mindenki rendbe jön szerdáig, mert menni akarunk! :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Mtücsök! remélem hamar meggyógyultok és találkozunk szerdán.

Jó lesz mindenkit megismerni.

Gyuri! szívesen találkoznánk az oszt.dolgozóival is szerdán. Aki épp szabadnapos és van kedve, és kíváncsi ránk jöjjön el. :D

jó éjt Edina
sidney

Gyuri!
Sajnos csak a csajokat tudom én is ismételni, hogy vhogy eszembe sem jutott, hogy Ti is szívesen taliznátok velünk. Meghát az időpont.... De ez annyira, de annyira jól esett, hogy kicsit "megsértődtél" :lol:
De ne aggódj, gépet én is viszek, tutira készülnek fotók, és Dóri ötletét mindenki támogatja, úgyhogy egyszer csak megjelenünk egy bazinagy bekeretezett képpel, és majd leesik az állatok :lol:

Tücsök!
Gyógyuljatok meg, ha már egyszer beígérted, hogy jöttök :wink:

Jujj már nagyon várom a szerdát, kíváncsi vagyok manóra, és hogy megmutatja e a lábaközét 8)

Addig is mindenkinek minden jót, és ha szerdán nem, de csüt-ön tutira írok :lol: :wink:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Már csak két nap... :lol: :lol: :lol: :lol:
Gyuri! Ha kedved van, és ráérsz Téged is szívesen látunk, na meg persze azokat a korházban dolgozókat (orvosok, szülésznők, nővérek, csecsemősök...stb) is szerdán a Lurdy játszóházában 10-kor, ha ráérnek és van kedvük eljönni. Nyugodtan gyertek, majd csinálunk egy jó nagy "JAF-os partyt" a játszóházban! ( ahogy Szandra nevezte :D) 8) :lol:
Úgy látom, hogy a következő talit du-ra szervezzük, akkor talán az osztályról is többen el tudnak jönni, de ezt majd megdumcsizzuk.

Mtücsök!
Remélem én is, hogy meggyógyultok szerdáig, és el tudtok jönni!!

Zsókuci!
Mi volt a 4D-n? Minden oké Kisborsóval? Láttátok mi van a lába között? Emese vagy Zoltán lesz? :lol:

Adra!
Veletek mizújs? Jól vagytok? Szépen gyarapodnak a babák?

Mindenkinek szép napot!
Bárcsak abbamaradna ez a fránya szél! :( :cry: :?

Finike

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Még annyit felejtettem el megkérdezni, hogy tud valaki mondani valamit, hogy az Újhegyi Uszodában tartanak babaúszást (Pancs-Mancs) és ez érdekelne, mert azt tudom, hogy ott hétvégén tartják az órákat, ezért is válaszottam, csak még senkitől sem hallottam tapasztalatokat. A gyermekorvosunk aszisztense ajánlotta. Ha van valakinek erről valami infója, akkor megosztaná velem?

Finike

Kép
Kép
finike

Finike!
Mi járunk Bencével babaúszásra, de én ha jól emléxem, akkor nálunk 4 hós volt az alsó korhatár. Erre feltétlen kérdezz rá!
Mi mondjuk a kispesti uszodába járunk szombatonként. Bence iszonyúan élvezi, eszméletlen, hogy még olyan picinek is miket meg tudnak csinálni. Búvár-reflex, és társaik.
Azért jó ilyen picinek elkezdeni, hogy még véletlenül sem tud kialakulni a víziszony. De úgy képzeld el, hogy olyannyira nem, hogy nyáron Bence a tengerbe ment be úgy, mint egy kis tank. Nem érdekelte, hogy hideg, v. hogy nem ér le a lába. Csak annyi kellett, hogy ott legyünk, esetleg fogjuk a kezét, és annyira élvezte, hogy csak na. Pedig 1,5 éves volt csak.

Egy szó mint száz, én csak ajánlani tudom a bébiúszást, mondjuk elfogult is vagyok, mert én másfél évtizedet töltöttem az uszodában, szóval lételemem a víz.

Zsókuci!
Helyzetjelentés!!!!!! :lol: :lol:

Adra, Dóri!
Mindenki otthon? Minden rendben? Dóri ez a fotós dolog nagyon király ötlet, márcsak össze kell hoznod :lol: :lol: Szerintem mindenki benne van!

Többiek!
Remélem nálatok is minden rendben, és várjuk már a szerdát Bencével. Pontosan hol van a Lurdyban a játszóház? Emeleten, merre?

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok drágák,

látom már érdeklődtök, de csak este 6-ra megyünk a 4D-re... :D
De ígérem, hogy amint hazaértünk, megírom mi volt! Jó? :)

Köszönöm amúgy, jól esik ám :wink: :lol:

Pusza!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Eszti! én nem tudom hogy hol van és milyen a Lurdyban a játszóház. de mindjárt felhívom a keresztúrit és megkérdezem vagy kérek tel.számot.

Zsókuci! akkor este várunk a hírekkel.

Én is nagyon várom már a szerdát.

Edina
sidney

Sziasztok!!!!!

KISLÁNYUNK LESZ!!!! EMESE!!! :D:D:D

Kép

Minden rendben, tökéletesen fejlődik!!!!!!

Később még jövök.

Puszi mindenkinek! :D

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok,

na, újra itt. Nem semmi napom volt ma... de szerintem most nem is kezdek neki, túl hosszú és bonyolult, de a lényeg természetesen a 4D volt :D:D:D:D

Nagyon boldogok vagyunk, hogy minden rendben odabent, és hogy Emese szépen fejlődik! :D Alig állt le, végig izgett-mozgott, mindig hátat akart fordítani :lol: Úgy kellett trükközni, hogy lássuk :D De a nuniját hamar megmutatta :wink: Az utolsó 1-2 percben aludt el, akkor készült az alábbi kép. Fantasztikus volt!

Az adatok:

BPD: 5,05
OFD: 6,06
HC: 17,72
FL: 3,4
AC: 14,94
CRL: 14,34
Súly: 353 g :D

És egy kép:

Kép

Ja és csináltam csajszis vonalzót :D

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Zsókuci! grat Emeséhez. TE kislányt szerettél volna? Örülök, hogy minden rendben. Szerencsére a napod jól zárult.

Edina
sidney

SZIASZTOK!!!

ZSÓKUCI!
Nagyon sok gratula Emeséhez!!! :lol: :lol: :D
Kép

Mi is úgy vártuk már, hogy megtudjuk végre, hogy fiú-e vagy lány. Nekünk a 30. héten mutatta meg mi van a lába között. :oops:
Most gondolom nagyon boldogok vagytok, hogy már ezt is tudjátok! Egyre jobban megismeritek a Ti kis Emeséteket. Ez olyan izgi. 8) :lol:

Én sem tudom merre van a játszóház, de ha megtudom valakitől megírom.

Adra, Dóri!
Remélem minden oké Veletek és a picurokkal. Minden nap gondolok/gondolunk rátok (ugye mondhatom ezt a többiek nevében is)!

Judit!
Szonjus hogy van? Danca nem féltékenykedik?

Mindenkinek szép estét!
Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!!

Én tudom merre van a játszóház!!!!!! :lol: :lol:
Ha a parkoló felöli bejáraton bemegyünk akkor fel a mozgólépcsőn és a második beugró balra. Nagyából így! Különben nem nagy a Lurdy ha elkeveredtek akkor is könnyen meglesz!

Már én is nagyon várom!

Zsókuci!
Nagyon nagy gratula az Emeséhez! Én mint 100%-an lányos anyuka csak azt tudom mondani, hogy szupi dolog a kiscsaj a háznál. Bár ha fiaim lennének akkor meg azok lennének szupik. :) :)
Látom raktál fel képeket ezután meg is nézem.
Sőt most megyek is.....

Sziasztok mindenkinek

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Finike!
Egy ismerősöm járt régen az Újhegyibe nekik nagyon tetszett. Mi Lőrincre járunk a Park usziba immáron lassan 2 éve. Nekem ez nagyon bejön mert nincs semmi kötelező jellege a dolognak, minden gyerek külön szinten van. Nincs olyan, hogy egyszerre le a víz alá meg ilyenek. Igaz azt nem tudom, hogy a másik helyen milyen. Mikor 4 hónapos volt a Tami akkor kezdtük el és még a mai napig járnak (most csak apával) és amint lehet vinni az Edót (három hónaposan itt) akkor négyesben megyünk. Mondjuk ez csak hétfő délelőtt van ezen a helyen.
Különben akinek van kedve tényleg javaslom, hogy próbálja ki ezt a helyet. Semmi extra de nagyon jó amiatt, hogy egyéni a babákkal való foglalkozás.

Na most már megyek szunyálni, nehogy nekem karikásak legyenek szerdára a szemeim :D :D :D :D :D :D

szandrakiss

Sziasztok!

Dóri, hát ez a közös fotó isteni ötlet!!!!!

Holnap megyünk mi is a Lurdyba, remélem nem jön közbe semmi.
Mondjuk sokat nem tudunk maradni, mivel 12-13 óra felé már itthon kell lennünk az alvás miatt.

KépKép
tibicsoki75

Finike!

Én voltam abban az usziban, ha gondolod privibe vagy szerdán beszámolok.

Mindenki jön szerdán? Akkor 10 a játszóházban??? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de, hogy tervezitek kb. mennyit leszünk ott? Vagy mindenki addig amíg jól érzi magát?

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

SZIASZTOK!

ZSÓKUCI!!!! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK A KIS EMESÉHEZ.

Holnapra jó szórakozást, mindenkinek.
Csilla

Kép

Kép

Kép
pocilo

Finike!

Édes a malacka a macival honnan töltötted le?Ha nem gond küld el.
köszi: Csilla :oops:

Kép

Kép

Kép
pocilo

Zsókuci,

Én is gratulálok a kicsi lányhoz!

Nálunk szerencsére minden rendben, én is nagyon árom már a holnapot, kíváncsi vagyok :D
Nekünk is ebéd-alvás van 12-13 óra körül, de szerintem ezzel szinte mindenki így van.
Szonjuska egy angyal, amikor éppen nem alszik, akkor mosolyog ezerrel :D Danca egyre többet dumál, egyre édesebbeket mond...

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Csilla!
Ha rákattintasz a képre jobb egérgombbal, akkor "Kép mentése más néven..." és már el is van mentve. A fórumon valaki használta és én is ezt tettem. :lol:
Jól látom a vonalzódon, hogy Te nemsokára meglátogatod a szülőszobát? Attól még, hogy már túl vagy két szülésen azért izgulsz? Ők természetes úton látták meg a napvilágot? Hogy viseled a várandósságot? Bocsi, hogy ennyit kiváncsiskodok. :) :wink:

Mi is délben kajcsizunk. A hazamenetel legyen gyerkőcfüggő szerintem.
Szóval akkor mindenki tud jönni, kivéve Zsókuci, Dóri, Adra. Ugye?

Már csak egy éjszaka... :lol: :lol:

Finike

Kép
Kép
finike

Amúgy, Szandra és Judit!

Megnéztétek már egymás vonalzóit jobban. Majdnem egyidősek a picik rajta. Néhány nap van mind a két gyerkőc között. Lehet, hogy Ti egymás mellett feküdtetek a kórházban? Tudom Szandra, hogy Te nem látod. Milyen érdekes, most figyeltem fel erre. Danca egyidős Tamarával, és Szonjus is egyidős Edóval.
Csak ennyi észrevételem volt még. 8) :shock: :wink:

Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!
Finike!Köszi a tippet tudod, még nagyon kezdő vagyok a neten. Nagyon izgulok mert mindegy hogy hányszor szült az ember mindegyik más élményt nyújt.Szerencsémre sima szüléseim voltak. Szilárdnál nem ment egyszerűen mert az orvos elég "furcsán" viselkedett,de ez hosszú történet.A Milánal,minden mint a mesében.A Csütörtöki nagyon OKÉ volt. Nos hogy is viselem, se ülni, se állni, se aludni nem tudok rendesen, de minden más rendben van. Most már csak a türelem van fogytán, már nagyon szeretném megölelni a pocaklakót.De mindennek eljön az ideje.
A topikon nagyon helyes babák vannak :D

Csilla

Kép

Kép

Kép
pocilo

Ja még egy pár kérdés? A gyerekágyon a babóknak adnak mindent azaz pelus, posikrém, nekünk bepanten kenőcs?Textil pelus a büfihez stb..?Frissen szültek segítsetek,mit kell nekem vinni a kórházba?Köszi mindenkinek :D :lol: :D

Csilla

Kép

Kép

Kép
pocilo

Pocilo!

Mindent adnak, a mellfejőt nem árt bevinni, hogy hamar legyen tejed. Ha gondolod még eldobható pelust berakhatsz párat, de nem szükséges. Amit adnak ajándékcsomagokat abban, csak 2 vagy 3 db van. Popsikrém mintát is adnak, Sudocreme-t, ha mást szeretsz használni akkor vigyél, plusz ha van bimbóvédőd amit előzőleg használtál a szoptatáshoz akkor azt is vidd.

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok!

Akkor holnap 10kor talizunk. hát az én gyerekeimből kiindulva észre sem veszik az idő múlását a játszóházban. Én is csak annyit tudok hogy az 1.emeleten van a talihelyünk.

Dóri! tuti nem tudtok Ágival egy kicsit odajönni?

ADra! hogy telnek a napok?

jó éjt Edina
sidney

Csilla,

Textilpelust mindenképpen vigyél, abból csak naponta kettőt adnak, nem mindig elég. Nekem az eldobható pelus sem volt elég. Összesen 2 db volt az ajándékcsomagban, és a kisasszony állandóan telerakta csomagját. Én Apával hozzattam be egy pár darabot. Pospsitörlő van a csomagban.

Csajok,

Holnap találkozunk!!!!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok,

nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a gratulációkat! :D:D:D

Holnapra nagyon jó szórakozást kívánok, érezzétek jól magatokat!

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

jó volt találkozni és megismerni Titeket. Gyerekek gyönyörűek.
ezt máskor is megtehetjük, megismételhetjük. és akkor már Adráék és Dóriék is jöhetnek.

Tibicsoki! hívtalak mobilon. HOgyhogy nem jöttetek?

Szandra! várjuk a képeket.

Edina
sidney

Sziasztok!

Nagyon jó volt egy kicsit kimozdulni és megismerni Titeket! Rengeteg gyerkőc volt a játszóházban. Ha majd jönnek Dóriék és Adráék, Zsókuci, Tibicsoki...meg még aki szeretne jönni, akkor már lassan ki kell bérelnünk egy ilyen játszóházat annyian leszünk. Nagyon édesek voltak a gyerekek!!

Judit!
Amikor meghallottam Tőled, hogy negyed óra alatt szopizza le Szonjus az adagját, tátva maradt a szám. Én ezt még elképzelni sem tudtam, mert amíg én szoptattam, az első naptól kezdve másfél-két órán át tartott a szopizás, de még ekkor sem lakott jól és jött hozzá még a tápszer. Nagyon ügyik vagytok! :lol:

Szandra nagyon várjuk a képeket!!!!

Viki teljesen kidölt mikor hazaértünk. Megkajált és egy pici játszás után bedobta a szunyát. :lol: Pedig ő még nem is hancúrozott... 8) :lol:

Mindenkinek további szép napot!
Finike

Kép
Kép
finike

Állandóan akkor jutnak eszembe a dolgok miután elkültem az üzenetemet... :?

Fricky!
Melyik uszodát is mondtad? Mire hazaértem teljesen elfelejtettem a lüke fejemmel. Kispesti? Újpesti? Bocsi.

Finike

Kép
Kép
finike

Szandra!
Azt hiszem az lesz a legjobb, ha megnézed majd a profiljainkat, és egy e-mail segítségével mindenkinek elküldöd a képeket :lol:

Tényleg tök jó volt, el is határoztam, hogy ha nem is heti rendszerességgel, de fogom vinni Bencust máskor is. Úgyhogy csajok ti sem szabadultok :lol: :lol:

Finike!
Kispesti uszi, ott van kőbánya-kispesti metróvégállomásnál. Ha a kispesti centrum felől jössz, azon az úton, ahol a buszok is mennek KÖKIre, akkor ott mész el mellette.
http://www.kispest.hu/text.php?id=419
A központi számot hívod, és ott elmondják, hogy mikor van a következő, ill. kérdezd meg, hogy mikortól (mondom, én 4 hós korra emléxem) lehet vinni, meg ha jól emléxem azoknak akik először mennek, azoknak megvan, hogy mikor menjenek, mert akkor részletesen elmond mindent az oktató is!

Majd a 4D-s uh-ról legkésőbb holnap reggel beszámolok :wink:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Edina, írtam mélt :lol:

KépKép
tibicsoki75

Na Csajok!
Ígéretem szerint, merthogy nagyon izgultok már :lol: 8)

Én is a csajosok táborát fogom erősíteni!

Tehát Dalmady Réka várható születése 2007. június 16-a, jelenleg 319 g-ot nyom :lol:

Jó éjszakát mindenkinek: Eszti

Kép Kép
fricky

Fricky,

Hatalmas gratula neked is a kislányodhoz! :D Nagyon szép neve lesz! :D:D:D

Puszika!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Csajok jó volt a buli! :lol:
Képeket elkeztem átméretezni és felteszem őket ide remélem holnap kész leszek vele.

Sajnos a butaságomnak betudhatóan nem túl sok kép lett jó mert apa elállított rajta valamit és elfelejtette visszaállítani én pedig nem is gondoltam, hogy nem a normál beállításon van :oops: . Persze azért jól megdorgáltam :evil: :lol: .

Mivel nem sok kép lett jó ezért nyugodtan fel tudom tenni.
Mondjuk hál istennek minden manóról van "értékelhető" kép

Dóri!
Legközelebb szükség lenne egy jó fotósra. :) :( :oops: :roll: .

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Eszti!
Köszönöm szépen! :oops:
Nagyon gratulálok Rékához!!! :lol: :D

Szandra!
Az a lényeg, hogy néhány azért sikerült a képek közül. Már ez is valami. :)

Finike

Kép
Kép
finike

Lássátok milyen rendes vagyok most megcsináltam a képeket!

Íme:

Kép Bence a fotogén

Kép Bence a kis csúszdán

Kép Bence enyhén sok laszti társaságában

Kép Danca csak kicsit csibészes tekintettel

Kép Csúszda forever

Kép Ezt meg hogyan szedjem szét?

Kép Vagesz

Első felvonás vége!!!

szandrakiss

Sziasztok!

Fricky! Jaj de jó hírekkel jöttél!!! nagyon örülök hogy minden ok és Nálatok is meglesz a vegyes páros.

Hát tényleg rendszeresíteni kéne ezeket a talikat. vmikor nálunk is összejöhetnénk akkor talán több időm lenne a beszélgetésre is.
Fricky és Mtücsök tőletek nem is tudtam elköszönni, mert benn kellett ülnöm vmelyik játszóban.
Bulcsú még szerencsére megebédelt és után ő is aludt egy nagyot. mikor felébredt mentünk sétizni egyet. JOhanna szülinapi meghívóiból vittük ki egy párat. Úgy elszaladt ez az 5 év vele. Most szültem annyira közeli még az élmény.

Szandra! jók a képek. Milyenek lennének ha "apa" nem állít el rajta vmit?! :D köszi a fotózást én persze szokás szerint itthon hagytam a gépet. :oops:

jó éjt Edina
sidney

Harmadik!

Kép Edó elvan egymagában

Kép Tami lelassúlt

Kép Sidney

Kép Tesók

Kép Párosan szép az élet

Kép Johanna és Bulcsú

Kép Johanna a csúszdán

Kép Kukuccs

Hát ennyi!
Remélem minden gyerkőcről tudtam "menteni" képet. Mégegyszer bocsi a profi minőségért, az egyszer már tuti, hogy fotós nem lesz belőlem.

Fricky!
Tőled is várom a képeket.

Sziasztok

Szandra
Tök vicces, hogy tudom arcokhoz kötni a neveket. :lol: :lol: :lol: :lol:

szandrakiss

Sziasztok,

Szerintem is jól sikerült a mai találka. Nekem is nagyon furcsa, hogy az nevekhez tartozik arc is :D
Mikor megyünk legközelebb??? :lol:

Szandra,

Köszi a fotókat :D

Fricky,

Ezek szerint apának igaza volt, hogy "lányt csinált" :D Gratulálok!

Finike,

Dnacánál még nekem sem ment ilyen jól. Állandóan paráztam, méregettem. Danca sem volt olyan ügyes, mint Szonjus. De az bizots, hogy Dancát sem engedtem órákig lógni a szeren, fél óra után lecsatlakoztattam. Amit annyi idő alatt nem szívott ki, az később sem tett volna...
A másodiknál már te is rutinosabb leszel:-)
Viki így is tündéri :D
Na megyek aludni, mert mindjárt reggel lesz!

Jó éjszakát!

judit

Kép

Kép
karpijudit

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?