Róki!
Azért örülök, hogy - ha neked úgy tűnik, lassan is - de Zsuzsa kezd magához térni.
MInden rendben lesz, meglátod, és hamarosan újra a régi Zsuzsa fog ugrándozni körülötted.
Környék:
teljesen egyet értek veled, és bár én soha nem laktam Pesten, de abszolút előnynek érzem, hogy akár 5 perc alatt is el lehet jutni bárhová.
Nekem mondjuk tetszik Újpest (is), de azért Robit nem lehetne rávenni, hogy mondjuk Újpest-Központba költözzünk be.
(Na jó, azért meggondolnám én is).
Tej:
Köszi szépen, hogy Te is leírtad a véleményed. Pont rátapintottál a lényegre, valóban félek /félnék kipróbálni. Csak néha úgy érzem, Robi nem teljesen érti a tejtől való félelmeimet, és anno én meséltem is neki, hogy Zsuzsánál milyen tüneteket produkált. Akkor is úgy éreztem, hogy egy kicsit kétkedve fogadja. De elfogadta.
Anyukám is tök hülyének néz már szerintem, és szerintem ő sem érti, hogy eddig miért nem adtam tejet Gergőnek.
Dehát nyilván nem ezek miatt szeretném bevezetni a tejet.
Jobban mondva, igazából valóban magam sem tudom, hogy szeretném-e már, vagy sem.
De most, hogy újra leírtad összefoglalva Zsuzsa kálváriáját, azt hiszem, egyértelmű, hogy várok még.
Na, ez az a Jägermeister-es recept, amit találtam, és délelőtt említettem nektek.
Azt hiszem, egyik este, csak úgy nasinak, mindenképpen megcsinálom.
Ja, én annyit fogok rajta változtatni, hogy szerintem ujjnyi vastag, és kb. 10-15 cm hosszú csíkokra fogom vágni.
Hogy jobban lehessen "tunkolni"
Mézes-mustáros csirkemellfalatok
Hozzávalók:
csirkemell
só
bors
fokhagyma
olaj
mustár
zsemlemorzsa
méz
kevés Jagermeister
Elkészítés: Pácot készítünk: az olajba mustárt és sok reszelt vagy aprított fokhagymát teszünk, tetszés szerinti mennyiségben. A csirkét nem túl apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 24 órán át a hűtőben állni hagyjuk a pácban. Majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. A mártáshoz a mézet és a mustárt fele-fele arányban összekeverjük, kevés Jagermeistert teszünk hozzá. A csirkefalatokat ebbe mártogatjuk, hasábkrumplival vagy salátával tálaljuk.
Na, most lépek, mert megcsináltam a Bodza féle püspökkenyeret.
Igaz, őzgerinc formám nincs, úgyhogy kuglóf formába tettem.
Megjegyzem, még soha nem sikerült kiszednem belőle úgy valamit, hogy ne tört volna el.
De mostmár egy jó ideje hűl, úgyhogy megyek, megkukkantom.