Ja, frankfurti leves:
A kelkáposztát csíkokra vágom, és egy egész vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával felteszem főni.
Meghintem majorannával, őrölt köménnyel és borssal. Ha már majdnem puha a káposzta, beleteszem a felkarikázott virslit (szigorúan frankfurtit).
Lisztből és pirospaprikából tejfölös habarást csinálok, és így sűrítem.
Van egyébként, aki nem is tesz bele fokhagymát, sőt, hagymát sem, hanem hagymás rántást csinál neki.
Duda!
Szóval, itt vagyok (kész a krumpifőzim
).
Köszi szépen, hogy ilyen kimerítő választ adtál.
Hogy őszinte legyek, amikor azt olvastam az írásodban, hogy jobb környékre mennétek, akkor rögtön a közbiztonság jutott eszembe.
Azért lepődtem meg annyira, mert arról a környékről azt hittem, hogy nem egy VIII. kerület (mondjuk Mátyás tér és környéke...)
De így már értem, és abszolút egyet értek az érveiddel!!!
Az biztos, hogy Gazdagréten sokkal jobb lesz nektek, akkor meg főleg, ha mindketten a XI. ker-ben dolgoztok.
Tényleg szimptaikus környék, bár lakást mi ott nem nézegettünk még, csak egyszer - kétszer, mikor jöttünk haza Balcsiról, akkor mondtam Apának, hogy térjünk le ott az autópályáról, és kertek alatt menjünk.
Imádok azon a környéken kocsikázni (Törökbálint, Budaörs,II, XI, XII, kerület, stb.)
Költözés szempontjából nekünk az nagyon messze van, nálunk (főleg nálam) mindenképpen szempont, hogy közelebb legyünk anyumékhoz.
Ráadásul mi is mindketten a XIII. kerületben dolgozunk. Illetve Robi napközben a XI-ben, de reggel ő is a Váci úti raktárban kezd...
Látod, ebbe szmogos, szennyezett levegőjű dolgoban bele sem gondoltam....
De talán azért, mert mi elsősorban Dunakesziben gondolkodunk, vagy mondom, újabban Káposztásmegyer, azért az meg nem olyan vészes, mint mondjuk a belvárosban...
Tényleg, Káposztásmegyer:
tudnál esetleg némi infót arról, hogy melyik környéket érdemes jobban szemügyre venni??
Vagy inkább, mi az, amit messziről kerüljünk el??
Mekkora a különbség Káp.I. és Káp. II. között???
Benianyu! Rád is számítok!
Ezt pedig nem tudom, félve teszem fel...
Nehogy félreértsétek légyszí, de mikor először mondtam Robinak, hogy Káp.megyer, akkor rögtön feltette a kérdést: az nem a bogaras lakótelep???
Lehet, hogy rosszul tudja, és én sem hallottam még erről.
Nekem egy kollégám lakik a KÜlső Szilágyi úton, ott, ahol a villamos megy. Az nekem jó környéknek tűnik, és eddig még ő sem panaszkodott bogarakra.
Békásmegyerről tudom, hogy az a denevéres, meg poloskás lakótelep.
Dehát oda nem nagyon költöznénk amúgy sem.