And!
Megkaptam az SMS-t, köszi szépen! Sajnálom hogy ilyen szar napotok volt.
Remélem Eszti holnapra "megjavul" a nyűgös gyereknél idegtépőbb dolog kevés van...
Barbi:
Már én is gondoltam rá, hogy esetleg a terhesség miatt van, mert mindenféle váladékképződés ilyenkor megszaporodik, ezt tudom. De nem kapok levegőt!!! És hiába fújkodom Sterimarral az orrom és trombitálok állandóan, nem javult... és nekem is ilyen sűrű sárga cucc jön az orromból (már elnézést) ami állítólag arra vall hogy bacis. De már mindenre gondoltam, arra is hogy allergia. Meglátjuk mit hoz az antibio kúra, és ha nem javul, megyek Nyúlnéféle arcüregmosásra én is!
Alvás, Benianyu és a többiek:
A Picik és kicsikben leírja a szerző, hogy van egy ilyen hülye időszak, amikor egy alvás még kevés de kettő már sok, igazán másfél kéne, de hát ezt a gyerek nem tudja... azt javasolja, ilyenkor próbáljuk meg valami csendes, pihentető elfoglaltsággal felfrissíteni a gyereket, hogy ne pörögjön túl. Ezt totyogó korosztályról írta, csak hát gondolom két gyerekkel még nehezebb a totyogót egy csendes pihentető elfoglaltságra bírni, pláne mikor nyűgizik.
Zsuzsa is még mindig ingadozik, de most már egyre inkább csak egyszer alszik napközben.
Juci:
David elviekben hajlandó leszívni Zsuzsa orrát, mert a kórházban szívta, mikor ráijesztettem, hogy a benntmaradt váladék akár az agyhártyájára is rámehet, akkor szívogatta. De ma elmentem 11 felé itthonról, és este hétig nem szívta az orrát, azt mondta, nem volt rá szükség mert nem folyt és nem szürcsögött. Azért jött cucc az orrából mikor én leszívtam fürdés után, igaz tényleg nem sok. De most már bennem is van a para, kicseréltem pl a porszívó filterét, mert az is felmerült bennem, hogy valahogy visszafújja az orrába a bacikat. Az orrszívót minden alkalommal forró vízben kiöblítem, de akarok venni egyrészt egy új orrszívót másrészt fertőtlenítő folyadékot amivel még jobban ki tudom mosni, mert attól félek, visszafertőzi maga az orrszívó ha nem tudom normálisan kitisztítatni.
Majola!
Hú, köszi szépen! Megbeszélem anyukámmal, mert holnap du ő vigyáz Zsuzsára, mert én 2:40-re megyek Siklóshoz, ami azt jelenti, talán fél négyre be is jutok hozzá... mindig csúszik. Úgyhogy szerintem pont oda tudnék érni az Istvánba 4:15-4:30 körül, csak nem tudom biztosra ígérni, mert minden attól függ, mennyi csúszás van a rendelőben. Az jó ha holnap rádtelefonálok vagy küldök egy SMS-t, hogy odaérek-e?
Jucc:
Köszi az érdeklődést. Zsuzsa eltotyorászik itthon, csak csendesebb, kevesebb az energiája, ami talán érthető. Az éjszakánk elég szörnyű volt, mert óránként-kétóránként ébredt és követelte a tápszerét. Aztán David kelt ötkor, akkor átköltöztem Zsuzsához a szobájába, bár most hogy ő a kiságyban van, kényelmesebb helyem van.
Aztán mikor felébredt legközelebb, akkor magam mellé vettem, de éreztem hogy meleg, levetkőztettem body-ra, és úgy aludtunk még nyolcig kb. Reggel mikor mentünk a doki bácsihoz, 38,3 volt popsiban, ezt ő hőemelkedésnek titulálta. Aztán ma is ingadozott a hője, volt hogy 36,8 volt aminek nagyon örültem, de most este pl 37,9-cel raktam le aludni. Azt mondták a kórházban is, meg a doki bácsi is, próbáljam nem csillapítani hacsak nem megy 39 fölé vagy szenved tőle látványosan, mert jobb ha a saját szervezete küzd meg vele a sok gyógyszerelés után. Úgyhogy most nem csillapítjuk a lázát, és tényleg elég jó a hangulata is. Eszik is, éjjel meg vedeli a tápszert. Remélem hogy meghozza a hatását, mint anno amikor nagyon hirtelen meghízott rajta.
Ma este is úgy raktam le aludni, hogy beleraktam a kiságyába, egyet kiáltott mikor kimentem a szobából, aztán elaludt. Még most is olyan furcsa számomra, hogy ez így megy. Azelőtt egy félórás összebújás volt általában az altatás, bár volt hogy két perc alatt elaludt de én ottmaradtam mellette csak hogy halljam a szuszogását. Most azért is próbálok "kemény" maradni, mert tudom ha Szilvi megjön, erre nem lesz alkalmam és jobb ha nem a kistesó érkezésével köti össze hogy már nem bújunk össze este... de remélem azért megoldom majd valahogy az összebújást a két babával. Mert ez az anyaság egyik legjobb része, összebújni a szuszogó babákkal.
Megann:
Szerintem teljesen átlagos bölcsit találtál... illetve még jó is abból a szempontból, hogy egyáltalán van időszakos megőrzés, mert az nem mindenhol van.
A mi bölcsinkben ugye megszállottan egészségmániás a vezetőnő, ezért szinte reformkonyha megy a gyerekeknek, mindennap főzelék, sok zöldség és friss gyümölcs, frissen préselt gyümölcslé, ilyenek. Ez szerintem kivétel lehet, de nagyon szimpatikus. A másik meg hogy itt nem erőltetik az alvást, azt mondták, mindenki a maga ritmusára ébred, nem keltik őket de nem is kényszerítik ágyban maradásra a felébredteket, viszont ennek a hátulütője, hogy ahogy egyre több gyerek felébred, felébresztik a többit is. Bár most a kórházban úgy láttam, hogy a fáradt gyerek az tud olyan hangzavarban is aludni, hogy teljesen meglepő. Zsuzsa is aludt a bölcsiben úgy, hogy ő nem ebéd után aludt a többiekkel, hanem még délelőtt, úgy is hogy az egész csoport körülötte zajongott.
Szobatisztasággal kapcsolatban szerintem meg igaza lehet a dadának, mert ez is olyan egyéni dolog mint a beszédkészség, azt se tudod ráerőltetni a gyerekedre, hogy mikor kezdjen beszélni, azt se, hogy mikor legyen szobatiszta. Ha megérett rá, akkor el lehet kezdeni tanítani, de hogy mikor érik meg arra, hogy felismerje az ingert MIELŐTT megtörténik, ez egyedi dolog.
Bodza:
A Snugli bőven ráér Szilvi születése után, nem hiszem hogy 3-4 hetes kora előtt beleraknám őt. Majd szólok, jó? Ha nem használjátok és útban van, akkor természetesen bármikor visszavesszük.
Göndörzsóf!
Gergőnek boldog szülinapot!!!
David azért szeretné bölcsiben tudni Zsuzsát, mert ő arra számított, hogy majd akkor tud dolgozni itthon, és mire hazajön Zsuzsa, addigra tud vele foglalkozni. Egyéb szempont volt még hogy Zsuzsának legyen egy olyan közege, amibe nem zavar bele a kistesó. Hát ha pont akkor kezdjük visszaszoktatni a bölcsibe, szerintem igenis össze fogja kötni a kettőt, és pont az ellenkező hatást érjük el vele.
Ezért lenne fontos, mivel Zsuzsa nem bölcsiben lesz, hanem itthon, hogy Davidnek legyen egy elkülöníthető dolgozója, de ezellen is tiltakozik. Nem egy könnyű eset.