Jó reggeltb Mindenkinek!
Remélem, mindenki nyugodt éjszaka után veti bele magát ebben az Északi-sarkot megszégyenítõen hideg napba!
Manó!
Ez tényleg egyénre szabott. Nekem kezdettõl fogva rengeteg tejem volt, de 1 hónapig kellett adni a Levinek valami speciális (koraszülötteknek való) tápszert (1/3 arányban). Na amíg azt kapta, naponta kakilt, amióta kizárólag anyatejes, azóta van, hogy heti egyszer jön össze a "dolog".
Pedig nincs szorulása, egyszerûen ilyen az emésztése. Az orvosok szerint ez normális... én is próbálkoztama szõlõlével, mert ajánlották, csak azt is mondták, hogy kizárólag magyar szõlõt vegyek (most már nem igazán lehet kapni), és amelyiket nem nagyon permetezték. Na, hol lehet ilyet venni? Szerintem sehol. Amúgy nem is gondoltam volna, hogy ilyen nagy probléma az új étel bevezetése. Bár valószínûleg csak én dramatizálom túl, bocsi érte.
Sajnálom, hogy nincs elég tejcsid, de amit oda tudsz adni, azért az is valami. Látod, én meg nem tudtam már hova pakolni, az apósomék fagyasztó ládája tele van a tejeimmel, és lassan kidobásra kerülnek, mert nem tudtam elpasszolni. Sokan nem szívesen adják oda más anyuka tejét a babájuknak, meg ez ugye nem a gyûjtõbõl van, hanem fagyasztott (bár tök steril, mert magunknak faygasztottam, csak nincs rá szükség).
K-vitamin: azért hoztam fel a témát, mert nekünk a kórházban és ithhon (a házi gyerekorvos) tök mást mond. A kórházban azt mondták, addig kell adni, amíg Levi csak tecsit kap. A védõnõ elég érdekes stílusban (bár ezt már megszoktam tõle) közölte, hogy ez hülyeség, meg minek...stb. A gyerekorvos szintén azt mondta, nem kell. De egyre több helyen olvastam, hogy rájöttek, mégsem árt z a babának, ha addig kapja, míg tejcsizik. Szeretem, mikor a dokik között ilyen nagy az egyetértés...
Te meg döntsd el, mit csinálsz. Én adoma Levinek (most már csak 2 hetente), de a házi gyerekdokinak ezzel nem dicsekszem. Ugyanez volt a tápszerrel. A kórházban mondták, hogy KELL, a védõnõ meg majdnemhogy leidiótázott, hogy ez mekkora baromság, meg hogy kimutatták, hogy a tápszeres babák nem lesznek olyan okosak (na, gondoltam ha ez így lenne, a védõnõ biztosan tápos volt...
). Úúúúúúgy utálom, hogy semmiben nem egységes a vélemény, mi meg itt állunk néha tök kukán és nem tudjuk eldönteni, mit csináljunk
.
Ildikó, Bajna,
üdv közöttünk. Napsugár már most gépelget?
Mi lesz késõbb?
Bera,
mi jövõ szerdán kapjuk az elsõt, ha addig nem tud senki válaszolni, akkor majd megírom. Elõzetesen nekem azt mondta a dokinõ, hogy ezt az oltást meg sem érzik a babák. Mondjuk a 2 hónaposra is azt mondta (nekünk az volt a legrosszabb), a többire mondta, hogy hát igen, ezek megviselik a babákat, nekünk különösebb gond nem volt belõlük. remélem, ez az anyhártya-gyulladásos oltás nem okoz semmi (mármint lázat, levertséget).
Kata007,
Levike még mindig csak tekeredik.
Bár vasárnap már átfordult a hasáról a hátára, jól meg is lepõdött.
Na befejezem, mert kisregényt írtam...
Szép napot mindenkinek!
Viki és Levi