Sziasztok Csajszik!
Huhhh kicsit kemény volt a mai napunk... nem tudom, Lillácskának a foga jön-e, vagy ez a bolond idő a baja, de egész nap olyan nyűgös és rosszkedvű volt szegénykém...
Csak erre a két dologra tudok gondolni, mert amúgy egyáltalán nem úgy néz ki, mint aki beteg lenne...
majd szétszakad a fejem, szerencsére most alszik a kisasszony.
Látom, többeteknél aktuális a hozzátáplálás, és mi kicsit előrébb vagyunk, leírom, nálunk hogy ment / megy:
Mi 5 hónapos koráig (mínusz 2-3 nap) vártunk a hozzátáplálással, majd így haladtunk:
0. fázis: (ez még 5 hónapos kor - 1-2 hét körül lehetett) pár kanál almalé, de bevallom, Nekem az a fajta nagyon-nagyon óvatos bevezetés, hog első nap 1 kanál, másnap 2, majd 4... szóval az már túl óvatosnak tűnt, így adtunk neki, amennyi jólesik. Volt olyan nap, hogy úgy jött ki a lépés, hogy nem is kapott almalevet.
1. fázis: mi biza' kipróbáltuk a bolti (Hipp) körtepürét, amire az van ráírva, hogy 4 hónapos kortól. Gondolván, hogy már 5 hónapos is elmúlt a gyerek, mi baja lehet. Persze fokozatosan adtuk neki, Aventes pohárban mérve olyan 20-30 mililiternyit.
2. fázis: otthoni reszelt alma (nagyszülők hatalmas örömére, hogy végre ők is etethetik a drága imádott legelső kisunokjáukat).
A körtét és az almát is nagyon szívesen fogadta, minden nap csak 1 étkezésre adtunk neki, tulajdonképpen desszertként, szopi után. (Kicsit vártunk mindig, hadd ülepedjen le a pociban a tej).
3. fázis: ez van most, tulajdonképpen az igazi "próbálkozós időszak".
Eddig már ettünk almát, körtét, krumplis almát, őszibarackos almát, sütőtököt, és ma finomfőzeléket is. (A krumplis almán és a natúr almán kívül mindent "bolti" formában, éljenek a modern anyukák...)
Tegnap járt nálunk a védőnő, és mondott egy csomó okosságot a főzelékevéssel kapcsolatban (így 6 hónapos kortól), összeírtam magamnak Wordben, ha vki szeretné, szívesen elküldöm mailben.