Új privát üzeneted érkezett!

Szia Klári!

Nekem pont e cikk miatt vannak fenntartásaim a szójával kapcsolatban.

Egyszer a pi vízről olvastam valahol, hogy ellenőrizték különböző bioboltokban, és volt, amiben túl sok baktérium volt - bolttól függ, hogy megbízható-e, de hogy valójában mit szűr ki a csapvízből, fogalmam sincs. :(

Én ugyan nem vagyok vega, de nem áll tőlem távol a mentalitás, sokszor főzök ilyesmit. :) A férjem számára elképzelhetetlen az élet hús nélkül sajnos. A te férjed vega? Én hétköznap leginkább vegán főzök, hétvégén húsosan, mert akkor férjem is itthon eszik.

Írok később csicseris recepteket, csak most nem viseli jól Flóra, hogy nem foglalkozom vele. A Biobaba félét próbáltad már, nemrég írta le. Nekünk nagyon ízlett.
Szerintetek mennyi ideig kell főzni a csicserit? Van, aki szerint 20-30 perc is elég, én viszont eddig mindig jó sokáig főztem.

KépKép
KépKép
safrany

Szia Klári!

Nekem pont e cikk miatt vannak fenntartásaim a szójával kapcsolatban.

Egyszer a pi vízről olvastam valahol, hogy ellenőrizték különböző bioboltokban, és volt, amiben túl sok baktérium volt - bolttól függ, hogy megbízható-e, de hogy valójában mit szűr ki a csapvízből, fogalmam sincs. :(

Én ugyan nem vagyok vega, de nem áll tőlem távol a mentalitás, sokszor főzök ilyesmit. :) A férjem számára elképzelhetetlen az élet hús nélkül sajnos. A te férjed vega? Én hétköznap leginkább vegán főzök, hétvégén húsosan, mert akkor férjem is itthon eszik.

Írok később csicseris recepteket, csak most nem viseli jól Flóra, hogy nem foglalkozom vele. A Biobaba félét próbáltad már? Nemrég írta le itt. Nekünk nagyon ízlett.
Szerintetek mennyi ideig kell főzni a csicserit? Van, aki szerint 20-30 perc is elég, én viszont eddig mindig jó sokáig főztem.

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok,

tönkrement mikrosütőmtől hogyan szabaduljak meg? Nem kommunális kukába való hulladék, de azt nem tudom, veszélyes-e, hulladékudvar átveszi-e, stb.
Mit tegyek vele???

orsi
orsko

Orsi :) Nemrégen született az a rendelet, miszerint az elektromos kütyüket forgalmazó cégeknek át kell venniük a használt gépeket - így például tesómék rendre kapják a kiszuperált számítógépeket, amiket aztán egy meghatározott helyre (ezt nem tudom pontosan) továbbítanak. Úgyhogy elméletileg bármely mikrót áruló boltba beviheted. Talán volt erről a Tudatos Vásárlók hírlevelében is szó :idea:

indianyo

Nálunk menő a csicseriborsó krémleves. Beáztatom éjszakára, én bizony 2-3 órát főzöm (friss vízben) zöldségleveskockás vízben, majd turmixolom 1 gerezd áttört fokhagymával , megy bele tejszín és a tetejére sok petrezselyem.
(Most szoptatás alatt nem csinálom.)
h_szilvi

Szilvi, lalecheliga szerint szopi alatt is mehet a hüvelyes, vagy 'puffasztó' kaja, ha azt kívánod. Vagy van vele negatív tapasztalatod? A gyerekdoki rosszul lett, amikor először megnézte Flórát, és halmokban állt a konyhában a főtt kukorica. :D De nem volt semmilyen negatív hatása. Ha valamivel érdemes vigyázni, az a tejtermék.

Megrögzötten szeretem a fűszeres, sőt nagyon csípős ételeket, ezért sokszor főzök indiait. Mint ez a csicseris recept:

Csicseri joghurtos szószban

Száraz serpenyőben megpirítunk 1 babérlevelet, kisdarabka fahéjat, 2 kardamomhüvelyt, amíg illata lesz. Mozsárban porrá törjük. 5 evőkanál átszitált csicserilisztet (én kávédarálóban szoktam csinálni, de sztem helyettesíthető sárgaborsó liszttel is) egy kis vízzel simára keverjük, majd kb 2 és fél pohár vízzel és 2 pohár joghurttal vagy aludttejjel felöntjük. Belekeverjük a fűszerport és 3/4 teáskanál kurkumát, 2 teáskanál őrölt koriandert, 1 teáskanál sót, 10 currylevelet (elhagyható) és egy csokor apróra vágott koriander felét. Állandó keverés mellett felforraljuk és főzzük kevergetve, míg besűrűsödik (kb 5 perc). Belekeverünk 3 pohár puhára főtt csicserit és még egy percig összeforraljuk. 2 evőkanál ghíben vagy vajban megpirítunk (barnára) 2 teáskanál római köményt és két kis szárított csilit. Ezt is a szószba keverjük. Forrón, rizzsel tálaljuk, a tetejére szórjuk a megmaradt korianderzöldet.
Aki kevésbé szereti a fűszereset, vagy idegenek neki ezek az ízek, nyugodtan vissza lehet venni :)

Szoktam olyat is csinálni, hogy csak egy kis hideg sós joghurttal keverem össze a csicserit. És akkor magában eszem, mondjuk uzsonnára. Szerintem nagyon összepasszolnak :)

Legközelebb a marokkói nemzeti leves, a harira receptjét írom le nektek. Csicseris, lencsés, paradicsomos.

KépKép
KépKép
safrany

Sáfrány :) Ez az étel nagyon hasonlít az én kedvenc gudzsaráti ételemhez, amit férjem szerint jobban csinálok, mint első felesége, aki pedig gudzsaráti lány :)

Karhí

Jó minőségű joghurtba keverünk csicseriborsólisztet - kb. fél liter joghurthoz 6 evőkanál liszt - eleinte inkább kevesebbet, aztán majd a főzésnél pótolható - összekeverünk alaposan kézi habverővel csomómentesre.
Kis olajban/ghíben megpirítunk 1 evőkanál lepkeszegmagot (másnéven görögszéna, indiai nevén methi, angolul fenugreek) és 1 evőkanál (lehet több, kevesebb ne legyen) karilevelet, adunk hozzá kurkumát. Hozzákeverjük a joghurtos cs.lisztet és folyamatosan kevergetve főzzük kb. fél óráig, amíg jó sűrű sima nem lesz. Gudzsarátban minden ételbe tesznek egy kis cukrot a só mellett.
Ez az alap, ehhez készül a tarka, fűszeres olajfeltét (elhagyható, Észak-Indiában használatos) különféle fűszereket: koriander, zöld- és szárított vöröscsili, római kömény esetleg ízlés szerint más is, de ez az alap) megpirítunk olajban vagy ghíben és étkezéskor ki-ki tesz az étel tetejére belőle. Rótival (csapáti, kovásztalan teljes kiőrlésű búzából készült kenyérlepény) vagy purival (ugyanaz, csak finomlisztből és olajban sütve) fogyasztják.

Másik kedvencem a pandzsábi Csólé baturá

Kis olajon római köményt, zöld csilit, koriandermagot pirítunk, hozzádunk jó sok fokhagymát és vöröshagymát, együtt tovább pirítjuk majd feldarabolt paradicsommal egy még egy kis ideig. Sózzuk, borsozzuk, őrölt vörös csilit és kurkumát teszünk bele valamint az előzőleg egy éjszakán át beáztatott csicseriborsót és kicsit kevesebb vizet, mint amennyi ellepi. Addig főzzük, míg megpuhul a borsó, pótoljuk az elforrt vizet. Ha elkészült, korianderzölddel és kasturi methivel (görögszéna levele, szárított formában kapható) megszórjuk, egy fél percig együtt főzzük majd purival (olajban sült kenyérlepény) tálaljuk.

indianyo

ui.: a csólé baturába még kell vagy csólé maszálá vagy garam maszálá, amit nem pirítunk.

Csicser borsós uzsonna

Puhára főzött csicseriborsót összekeverünk apróra vágott hgymával, paradicsommal, megszórjuk sóval, borssal, garam maszálával és őrölt csilivel majd rácsaarunk citromlét. jól öszekeverjük, hidegen fogyasztható amúgy kanállal. Északon fekete sóval eszik, ami szerintem - elnézést a kifejezésért - szellentés szagú, azt íze is ehhez hasonlatos. Most hirtelen nem jut eszembe az étel neve, de mindenhol kapható országszerte. Lehet még friss zöld uborkát is hozzá aprítani.

indianyo

Igen, karhi, de gondoltam, nem riogatok itt evvel :) :)
A neten vadásztam, gudzsarati receptek közt volt :)

KépKép
KépKép
safrany

Tök jó, hogy ennyi áutentikus receptet megosztasz velünk :) Engem nagyon lelkesít legalábbis :)

KépKép
KépKép
safrany

nyam! :)
saara

Orsi! A Bajákin lévő hulladékudvar bevesz ilyesmit. (Egyébként igen, az elektromos hulladék veszélyes hulladék.)

Pindi
pindi

Sáfrány!

Nálunk is a család fele húsos, fele hús nélküli. Én mindig úgy főzök, hogy a kaja fele húsos, fele nem. Mondjuk engem nem zavar, ha benne főtt valamiben a hús, kipiszkálom.

hordozo

most le tudtam ulni kicsit elolvasni (egyben :)) a szojarol szolo cikket. Hat az agyamat eldobom... :(

Sára

Kép

Kép
saara

Köszi a recepteket, azt hiszem, egyelőre maradok a krémlevesnél, hiszen nekem még csicserilisztem sincs itthon, nemhogy a többi felsorolt, igenérdekes nevű fűszer... Majd belejövök, és akkor csak leemelgetem a polcról a fentebb írtakat, s szaladok a konyhába:)
Amúgy én is megerősítem ezt a puffadás-dolgot, nincs kihatással a babára, ezt La Leche-n mondták, mikor már túl voltam Juli folyamatos szoptatásán... Én most félpofára tömöm magamba a káposztát nyersen, és semmit nem változtat Bori (4 hónapos) viselkedésén. A tej annál inkább lehet veszélyforrás...

Szójáról biztos találnánk "pro"- cikkeket is, ha nagyon kutakodik az ember, de nekem ez vhogy meggyőző...

Sáfrány!

Mivel én most lettem vegetáriánus, (tejterméket fogyasztok, sőt, egyéb állati terméket, mint tojás is, bár ez utóbbitól is kezdek iszonyodni) Julinak (2,5), sem szeretnék eztán adni, ha nagyinál eszik, megkérem, hogy főzzön vmi húsmenteset. Bori (4 hónapos) még nem érintett a témában :), ő tiszta lappal indul legalább...
Férjemet hajszál választja el a dologtól, csak nem akarja erőltetni, szépen lassan. Ebből kifolyólag itthon nincs húsevés, ha férjem megéhezik rá, talál vhol magának:) , pl. most épp a barátaival vacsorázik, tuti húst eszik...
pumama

Beleakadtam egy alapítvány honlapjába, www.egeszsegvar.hu, nekik írtam, hátha tudnak segíteni víz-ügyben... Amúgy, egész jó honlap.

klári
pumama

Indi,
nem csak akkor kell átvenni a régi gépet, ha újat vesz az ember? Nem akarok újat.

Pindi, köszi :)
orsko

Szia Orsi!

A hulladékudvarokban minden háztartási gépet átvesznek. A Humusz honlapján (www.humusz.hu) megtalálod az adatbázisban az elérhetőségeket.

Lányok, nyissunk már egy új topikot a recepteknek, úgy könnyebb lenne visszakeresni. Egyébként ajánlom figyelmetekbe a Civil Rádióban (Budapesten FM kilencvennyolc) a Góvinda konyhája c. műsort, a vegetárius étkezésről (páratlan szombatokon 10:30-11:00-ig), az archívumból is letölthető: www.civilradio.hu.

Nem tudtam reagálni a homeós orvosokra, de jöhetnek az elérhetőségek, köszönöm!

Amiben én kérnék segítséget: Misunak szeretnék egy indián fejdíszt születésnapjára (március, szóval nem s.o.s.). Gondoltam, szövök egyet, de azért valami toll is kellene rá, ami "ehető" (tudjátok, egyévesnek lesz :)). Van valami ötletetek? Katának pedig festenék egy kötényt meg egy fejkendőt (sokat kuktásodik :)). A kendőt biztosan batikolom - létezik környezetbarát ruhafesték?

GyeZsu
gyezsu

Zsu :) Ételszínezék és színes üdítőitalporok ehetőek - én most ezzel festem a gyapjút. Nem minősül reklámnak, ha leírom, mert ebben a topikban nyilván senki sem iszik ilyeneket: Norbi márkájú italport tesztelem(nem kaptam másfélét), a málna ízű eddig bejött - mármint a színe, mert nem kóstoltam :)

Toll: esetleg szalmaszálra felragasztani vékony pamutfonalat(horgolócérna például nagyon jó lehet), amit rácsomózol, két szélén hosszúra hagyva és utána kikeményíted?

Orsi :) Úgy tudom, hogy nem kell újat venni a gépekből. Öcsikémnek számítógépes/internetes cége van és folyamatosan hordják vissza hozzájuk a használt kütyüket. Majd megkeresem az erre vonatkozó szabályt, hasznos lehet.

indianyo

Por alakban lehet , h nem kapsz itthon korny.barat ruhafesteket, de festonovenyek vannak. Batikolashoz kivaloak. Milyen szinre szeretned?
Sargasbarna: voroshagyma heja, csalan gyoker, koromvirag viragja, safranyos szeklice stb.,
zold: soskaborbolya kereg,
lilas: festomalyva virag,
rozsaszin: rozsaszirom, safranyos szeklice szirom,
barna: csipkebogyo termese, dio levele, luc toboz, tolgy kerge, hagymahej,
fekete: borostyan termesee, tolgy gubacsa,
kek: indigo.
stb.
Gondolom, pamutbol akarod csinalni. Azt hosszabb ideig kell fozni a festoleben. Eloszor lugos vizben be kell avatni az anyagot. A festolebe celszeru sot tenni.
biobaba

Kenderkocban van 58 fele Columbus ruhafestek. Gondolom, szintetikusak. Par festonovenyuk is van. Ne tevesszen meg, h gyapjuhoz adjak, kelmet is lehet vele festeni, csak kicsit maskepp.
biobaba

Indi! :)
Selymet is lehet vajon ételfestékkel (vagy Norbival) festeni? És az nem jön ki egy erős csócsálás vagy mosás hatására?

Pindi
pindi

Pindi :) a gyapjú nem fakult ki eddig ( 3 mosás után), a pamut is elég jól bírja (pelenkát fogok batikolni így), úgyhogy én megpróbálkoznék a selyemmel - egy kis ecetet érdemes beletenni és mikróban gőzölni 3-4 percig az egész holmit majd hagyni a lében kihűlni. Ha főzöd, akkor a gyapjút addig kell, amíg fel nem veszi az összes színt, selyemnél nincs ötletem, de azt is legalább 10-15 percig forralnám.

Utánanéztünk a jogszabálynak jogász ismerősökkel: a gyártó köteles visszavenni a használt darabot, a kereskedő csak akkor köötelezhető erre valóban, ha új terméket vesznek nála.

indianyo

Sziasztok,

ez itt egy reklám helye: egy babanetről megismert anyuka induló vállalkozására szeretném felhivni a figyelmeteket, és invitálni benneteket ide: http://pro-bio.hu/forum
Én úgy örülök neki, ha emberek, főleg ha ismerősök ilyen klassz dolgokba ennyi energiát fektetnek. És szerencsére egyre többen, és többet tesznek. Fény az alagut végén :)

orsi
orsko

Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
szulokhaza

Visszatérve kicsit a vízkérdéshez:
1. Férjem barátja (aki ivóvízzel kapcsolatban írt disszertációt asszem...) ajánlott egy honlapot, megnéztem, elég jó, de nekem még mindig nem jött meg a válasz. Szóval a honlapcím: www.ivoviz.hu, érdemes belekukkantani!

2. Ti mit isztok víz gyanánt? Senki nem jön elő valami félmegoldással????

3. Aszalt szilva puhítására reagáljatok légyszi, ha tudtok! Üvegben bepenészedik amúgy?

4. Gyezsu! Gondolatolvasó vagy! Pont azon törtem a fejemet, hogy az ételekről nyissunk egy új topikot. Nekem az jutott eszembe ötletnek, hogy olykor-olykor csak a heti menü 1-1 finomságát leírja mindenki.

klári
pumama

Klári,
aszalt szilvát éjjelre beáztatod, finom puha és duci lesz reggelre. Csak annyit áztatnék be, amennyi aztnap elfogy.

Mi most még brita vizet iszunk, de tavasszal szertnénk beruházni az amway-esbe (e-spring a neve). Egy ismerősön keresztül megvehetjük részletre. Addig még kihúzzuk a britá
val.

A fordított ozmózisosról hallottam negatívumokat. Számunkra a legnagyobb az, hogy 5 liter víz tisztításához 20 liter "sennyvizet" termel. Ez nem gond, HA meg tudnád oldani, hogy ezzela "szennyvízzel" mossál, mosogass, fürödj, stb. De pl. ismerőseinknek sem tudta megoldani a vízvezetékszerelő (nem kertes házban, ui. kéne egy tartály is, stb.), úgyhogy nekik ez a rengeteg víz megy a lefolyóba. Ez abszolút nem környezettudatos, hiszen nincs annak a víznek semmi baja, ráadásul iszonyat drága is, ha belegondolsz...
h_szilvi

Bennem is felmerült a receptes topik! Csináljuk meg! :)
Én most nem leszek egy hétig, de ha még nem lesz, mire visszajövök, magam veszem kézbe az ügyet. :wink:

Ez a fordított ozmózisos vízszűrő tényleg nagyon nem környezettudatos. :x Mi több, szörnyen hangzik :(
Nem tudom, ennek az egész vízszűrő dolognak olyan üzlet-szaga van nekem. Bizalmatlan vagyok nagyon, de győzzetek meg :)

Van egy barátunk, aki a harmadik világ iránti szolidaritásból nem iszik ásványvizet, csak csapvizet. Szerinte még így is nagyon el vagyunk kényeztetve.

KépKép
KépKép
safrany

A receptes topik :)

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... highlight=

Én is csak terhesség alatt ittam bolti vizet - annyira büdös az itthoni, hogy forgott tőle a gyomrom. Csemege még forralva kapja a csapvizet, de azért egy kevésbé büdös és rosszízű viezt szíveseben innánk - forralatlanul.

indianyo

Sziasztok!

Megcsináltam a receptes topicot: receptek-tudatos táplálkozás

Indianyó! későn láttam, hogy van már egy ilyen :oops:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Tudom, hogy vagytok itt páran lelkes biciklisták, ezzel kapcsolatos a kérdés: két gyereket tudok vinni egyedül a bringán? Egyik elől, másik hátul működhet? Olyan jó lenne...

orsi
orsko

Orsi, viheted ugy, h egyik elol, masik hatul. Bar lehet, h a KRESZ szerint csak hatul lehet vinni. (A kerékpáron egy 10 éven aluli gyermek szállítására alkalmas pótülés, illetve kerékpár utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el.)
En ugy vinnem oket, hogy egyik a hatamon (a kisebb) (KRESZ szerint ez se lehet), masik hatul ulesben. A cucc meg bicajos taskaban.
Buko van?
Ha van jo kezu ismerosod, meg esetleg ilyet csinaltathatsz:)
http://www.triobike.co.uk/default.asp?clicked=406
http://www.kangaroobike.com/
En az utanfutokat nem nagyon szeretem, mert keves info jon a gyerkocok felol. De vannak, akik szivesen hasznaljak.

Biobaba
biobaba

Biobaba,
köszi :)
Valami ilyesmire gondoltam én is, vagyis, hogy a kicsit a hátamon kellene vinni. Elfér igy a nagy a hátsóülésben? Bukója a nagynak van, a kicsinek még nincs. 4-5-6 hónaposra kapható bukó? Nagy túrákat nem tervezek igy, csak helyi közlekedésre használnám, pl majd oviba hordanám igy a nagyot.
orsi
orsko

A legkisebb bukokra azt irjak, h 6 honapos kortol... Nezd meg, h jo-e a fejere. Szerintem erdemes bukot tenni, mert egyreszt szokja, masreszt inkabb a buko torjon...
biobaba

sziasztok!

www.biofalu.hu -ról rudtok valamit? létezik? minket érdekelne...
bocs a kisbetűkért, de a ded ma csak rajtam hajlandó aludni...

Orsi

osoa75

Szia Orsi!

Igen, vannak okofalvak Magyarorszagon. El is lehet menni megnezni oket.

Biobaba
biobaba

Orsi!

Több anyukát ismerek, aki szállított egy gyereket elöl, egyet hátul. Én nem bírtam volna el őket így múlt nyáron, örülök, ha csak a naggyal biztonságosan megyek. De ez erősen testtömegfüggő. (Én is nagyon vágytam rá, de letettem róla.) Szerintem ha a hátadon van a kicsi, nem fér a hátad mögé a nagy, ha a kicsi már nem icipici (a Tiéd nem az).

hordozo

ja igen, az h elfer-e a nagy a hatso ulesben az attol is fugg, h milyen a hatso ules, h van felteve... Amiket altalaban latok, azoknal tenyleg nem ferne el a pici mogott a nagy. Csak en a mienkbol indultam ki:)
biobaba

Jé, arra nem is gondoltam, hogy nem birom el őket együtt... Ma mentünk ügyintézni, a kicsi a hátamon, mint rendesen, és a nagy bealudt a buszon, kénytelen voltam őt is cipelni egy kicsit. Végül is nem szakadtam meg....
Biobaba, még nincs hátsó gyerekülésünk, eddig kölcsönt használtunk, milyen a tietek?
o
orsko

Hát nem tudom, szerintem tök veszélyes úgy bicajozni, hogy rajtad van a gyerek...

Biofalu: szépek a képek a honlapon, mi is elmentünk Máriahalomra. Nagy csalódás volt. Bár magába az ökofaluba végül nem mentünk át, de azokat a házakat megnéztük, amiket az "eladó bioházak" alatt hirdetnek. Kiábrándító volt. :( És kegyetlen messze van még Piliscsabától is, ha esetleg pesti bejárásban gondolkodtok... Egyébként csodálatos a környék, és tényleg jó lenne, ha működne.

Bocs, ha nagyon negatív voltam. :)

Pindi
pindi

http://www.bikes2udirect.com/A0014.html
- ilyen az ulesunk

En a gyerekulest tartom kevesbe biztonsagosnak, mint a haton vivest:) Tok rossz a sulyeloszlas az ulesnel, haton meg nem huz felre a gyerkoc sulya. Meg estunk mar el igy is, ugy is, es huzosabb volt a gyerekulessel.

En 2 gyerekkel, ha rendszeresen akarok bicajozni, akkor valahogy csinaltatnek olyat, amit belinkeltem. Van egy ceg, akik mozgasserulteknek csinalnak bicajfeleket, toluk meg lehetne tudakolni.
biobaba

Kép

2 gyerek 2 mei-tai-ban. szerintem szuper!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

Biobaba!

Ti hogyan rendeltétek meg azt az ülést?(úgy értem, mennyi a plusz postaköltség,illetve mennyi idő a szállítás?) Mi nyárra tervezünk bicajtúrát gyerekekkel (3 éves meg 10 hónaposak lesznek akkor), nem tudom még, hogyan kivitelezhető. Egyelőre egy ülésünk van, de ha alszik abban, akkor bukik a fej:( A tiétekben tényleg nem bukik a feje le alvás közben? Amúgy elég olcsónak tűnik az az ülés.

Szilvi!

Mi az a brita víz, illetve az amwayes ?

klári
pumama

Szia Klari!

Baratnom hozta, nem a postas.:) Tenyleg nem bukik a feje, jo persze, ha puklira megy az ember... De egyebkent jol hatra lehet donteni, es nem bukik a mellkasara a feje.
Annyi hatranya van, h csak a sajat csomagtartojara lehet tenni, es ha mondjuk valtva akarnatok hasznalni az ulest, akkor 2 bicajhoz valo csomagtartot kene hozza venni. Es nem az a csomagtarto van gyarilag hozzacsomagolva, ami a kepen latszik, hanem egy egyszerubb, de szerintem erdemesebb a kepen lathatoval megrendelni, de azt is kulon kell.
Ami meg tok jo benne, h van pici "csomagtartoja", amibe lehet a gyereknek mutyuroket betenni. Nem nagy, de van:) Ami a feneke alatt van, kivulrol latszik a belinkelt kepen.

Biobaba
biobaba

Pindi!

Mi volt nagy csalódás a házakban? Érdekelne. Köszi!

Orsi

osoa75

Orsi!

Más cipelni kettőt, és megint más, hogy van egy borzasztó súlyeloszlású bicajod, és még rajtad is egy gyerek. De mondom, ismerek több anyukát, aki ment két gyerekkel.
Szerintem is biztonságosabb sokkal hátadon egy gyerekkel bicajozni, mint gyereküléssel.

hordozo

Bicót majd kipróbáljuk, mindenféle módon, de lehet, hogy az lesz a megoldás, hogy a nagy a saját bringáján jön mellettünk.
orsko

Mostanában érdeklődött itt vki a fogamzásgátló módszerekről. Tudtok a TCST-n kívül természetes, ámde "tutibiztos", izgulástól (jajajmileszhamegfogan) mentes módszert? Gyógyszer minden szempontből kilőve, a gumi is, ha nem muszáj...

Kaptam egy elég korrekt leírást a vízivásról, viszonylag hitelesnek is tűnik, de ebben kíváncsi vagyok mások véleményáre is, de nem akarom terhelni vele a topikot, aki kéri elküldöm neki magánban, vagy ha nagyon kéritek, idemásolom, de ez egy oldalnyi szöveg, belinkelni nem tudom!

klári
pumama

Klári :)

Vízivás érdekel :)

indianyo

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?