Új privát üzeneted érkezett!

KISMAZSI!

Te hány órakkor voltál nála? Én 14:20ra mentem,de kicsit elõbb bejutottam, mert elõbb végzett az elõttem lévõ csaj!
Szóval nem tudom, hogy mi lesz az eredményem,de tuti hogy 1-2-3 hormon nem fog stimmelni! Én nem akarok megint clostit szedni, 1* már szedtem és tulreagáltam! Szoval én végsö esetben (amikor tudjuk hogy más bajom nincs) akarok csak hormonkezelést! Mert ugye ha el vagyok zárodva petevezetékileg, akkor szedhetek én minimanokat is, akkor sem leszek babás! Remélem meg lehet ezt beszélni vele! Te már többször voltál nála? Hányszor? Mi a véleményed róla? Remélem én is maradok nála! Elegem van az orvoscserékbõl!
Szoritok hogy nálad beváljon a closti!
Na sziasztok!
Mamacs
mamacs

LányokKép
Elbúcsuzom átmeneti idõre, pontosan még nem tudom mikor leszek legközelebb netközelben. Kedden kell bemennem a korházba a vizsgálatokra majd hazaengednek és utána csütörtökön lesz a mûtétKép Már tényleg nagyon váromKépA mûtét után új helyen kezdek majd ahol nem lesz net hozzáférésem... Nagyon fogtok hiányozniKép Köszönöm mindenki drukkolását és hogy gondoltok rámKép

Vigyázzatok MagatokraKép

Puszi: Doris
doris

Jajj Doris, ezt nem mondod komolyan?!?!?! A mûtétre egy nagy kalappal (meg az új helyhez is, bár remélem, azt már nem élvezed sokáig, mert úgyis mész szülni!)! Mindenképpen jelentkezz, ha tudsz, nagyon fogsz nekünk hiányozni!
Millió puszi, és mielõbbi babásodást kívánok Nektek:
Viki
vikici

VikiKép
Köszönöm szépenKép Amint módom lesz jelentkezem majdKép Nektek is minden jót és fõként jó egészséget kívánokKép

doris

Doris, Te is vigyázz nagyon magadra, és azért próbálj jelentkezni!

Nagy kalappal a továbbiakhoz! Kép Kép Kép
bogyeszka

LanyokKép
Koszi a drukkot. Ma kell delutan befekudnom a korhazba, es holnap lesz a mutet. Ennek eredmenye donti el a folytatast. Amint tudok jelentkezemKép

Vigyazzatok Magatokra es a babukakaraKép

doris

Szia Doris!
Drukk-drukk ezerrel! Mindenképpen várjuk a jelentkeésedet!
Sok puszi:
Viki
vikici

Sziasztok!

Abban a hitben voltam, hogy a férjem ide is megírta a hírt, hogy megszületett Balázs baba, de szerencsére Viki szemfüles volt, köszönöm.Kép
Köszönöm a drukkolást, a gratulációkat, nagyon jól esett. Szombat óta itthon vagyunk, tejem van bõven, Balázs nagyon jó baba. Eszik, alszik. A bátyja imádja, de kicsit ki van lelkileg, elég nehezen emészti, hogy most éppen nem õ az elsõ. Én nagyon fáradt vagyok, éjjel még 3× fent vagyunk, de két evés közben alvás van.
A kórházról csak jót tudok mondani, a dokimról meg fõleg. Ismét bebizonyította, hogy maximálisan bízhatok benne. (már 9 éve)Minden rendben zajlott, flottul, nem volt semmiféle komplikáció egyikünkkel sem. A mûtét hétfõn volt, másnap már baba-mama szobában voltunk, ami nagyon jó dolog. Ha valakire szintén programcsászár vár, csak javasolni tudom, hogy válasszon szülésznõt. Nagyon jó, hogy veled van valaki a férjeden kívül, aki odafigyel, ellát, stb.

Doris! Szorítok ezerrel, írjál, ahogy tudsz!

Kismazsi!
Fel a fejjel! Nekem mindkét gyerekem clostylbegit segítségével fogant 3 havi szedés után! Nekem nem okozott semmit, nem voltsemmilyen mellékhatása!(Csak terhes lettemKép)

Sziasztok, Rita+Bali
ritasol

Szia Rita!
Még egyszer gratulálok és minden jót kívánok Nektek! örülök, hogy minden simán ment, és a körülmények között jól érezted magad a kórházban. remélem, Balázs-baba ilyen jó kisfiú marad, és továbbra is aludni fog az etetések között. Levike nálunk szerencsére már régóta végigalussza az éjszakát, elõbb-utóbb ez biztosan Nálatok is így lesz.
Azért ha lesz idõd és energiád, nézz be hozzánk, és írd meg, mi van Veletek.
Addig is szorítsunk Dorisnak, lehet, hogy éppen most mûtik...
Sziasztok:
Viki
vikici

Sziasztok!

(az elõbb elszállt egy jó hosszú hozzászólásom, most megpróbálom tömören visszaidézni ...)

Dorisnak nagyon-nagyon drukkolok!!! Kép

Rita, köszönöm a bíztatást! Gratulálok Balihoz! Remélem én is csak ilyen mellékhatást fogok észlelni! Kép

Mamacs, én 10.40-kor voltam. Most másodszor jártam nála és eddig nagyon elégedett vagyok. Alapos és emberi. Aki személyesen ajánlotta, tõle is csupa jót hallottam. Remélem neked is beválik!

M.
kismazsi

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat, jókívánságokat.

Viki, remélem, az éjszakákat elõbb-utóbb átalusszuk, Gergõ 9 hetesen már átaludta. Bali is bebeizonyította már, hogy tud egyfolytában akár 6 órát is aludni, úgyhogy én nagyon bizakodom.

Most próbáljuk a napirendet kialakítani, de még nem tudom kire-mire hallgassak: ösztön, anyu, óra, védõnõ ????

Ha ébresztem, az a baj, hogy lehet, hogy nem is éhes, mert olyankor evés után csinálja a mûsort, fáj a hasa. Ha nem ébresztem, nincs napirend, + leszakad a mellem a tejtõl.

Szóval, most tanulom Bali baba mûködését.

Sziasztok: Rita
ritasol

Sziasztok LányokKép
RitaKép
Mégegyszer szivbõl gratulálok és sok-sok tejcsit meg kitartást kivánok ezekhez az elsõ kissé nehéz hetekhezKép
VikiKép
Jól ráéreztél a dologra...épp a mütõben voltam amikor irtad... Bocsánat, de inkább ide másolom, amit megirtam a "Ma megint megjött"...-ben, mert úgy gyorsabb:

"Most tudok jelentkezni és elõre is elnézést kérek, amiért nem tudom visszaolvasni a soraitokat... Rossz Nélkületek nagyon...
Nos, szerdán este kellett befeküdnöm a korházba. Beöntés,kúp,hashajtó, reggeli beöntés, hüelyöbités után másodiknak vittek be a mütõbe pontban 9 órakkor és háromnegyed 11-kor hoztak ki onnan. Pénteken engedtek haza. Tul.képpen sikerült a mütét, mivel a méhem belsejében lévõ endok felszinét le tudták égetni ill. az elkérgesedett petefészkeimet melyek pco-sak voltak kiluggatták a stimulálhatóség érdekében. Mindkét petevezetõmet átmosták de a bal oldali úgy tünik nem lesz megbizhato. A rossz hir az, hogy a méhem hátsó boltozatán nagyon csunya az endometriosis és nem is mertek hozzányulni mivel a végbelem falába is beépült igy félõ, hogy a beavatkozástol átszakadhatott volna. Most ha megjön a menzim 3 honapig Closty-s stimulálás következik spontán probálkozással aztán mad valószinüleg kaphatunk javaslatot a lombikra. A gázok még nyomnak mindenütt és a köldök varratom fáj egy kicsit de nem vészes, kedden megyek varratszedésreKép MIndenkinek szivbõl köszönöm a sok-sok drukkolást, szoritást és hálás vagyok az sms-ekért amit küldtetek nekem. Nagyon jól esettKép"
Mivel eddig minden rendben volt a hormonjaimmal ezért nem tudom, hogy örüljek-e az elkövetkezõ 3 Closty-s hónapnak de teljesen mindegy, hogy mit érzek, mert ez fog következni... Megpróbálok bizakodó lenniKép
Mindenkinek kitartást a nehéz napokhoz és sok-sok boldogságot a babukákhoz, ha tudok jelentkezemKép

Puszilok Mindenkit: Doris
doris

Sziasztok Lányok,

A segítségeteket szeretném kérni. Orvost szeretnék váltani...no nem azért, mert nem vagyok vele megelégedve, de sajnos karácsony táján szabadságon lesz. Én pedig akkor szülök. szóval Kispapával kiokkumuláltuk, hogy akkor legyen egy közelebbi kórház, és a Margit is egy eshetõség. Egy olyan kérdésem van, hogy szerintetek van olyan orvos, aki ennyi idõsen elvállal...és ráadásul karácsonykor? Nem nagyon szeretnék ügyeletesnél szülni Kép

....szóval örömmel vennék minden hasznos infót.

köszi,

gömb
33+3
gombolyu

Szia Gömb (itt is Kép ),

Itt az egyik lany, Andi osszeszedte tablazat formajaban a Margitos orvosokat:
www.tar.hu/andia/margit_orvosok.html (ez egy összefoglaló táblázat néhány adattal minden orvosról)
www.tar.hu/andia/margit.html (ez pedig a konkrét hozzászólásokat tartalmazza orvosonként csoportosítva)
Szerintem nezegesd vegig, Neked ki lenne szimpatikus, aztan utana fel lehet hivni telefonon a kivalasztott dokit.

DORIS, Kép
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ drukk ezerrel. De ugye nem tunsz el es beszamolsz az esemenyekrol?

Sziasztok,
Gombóc
28+2
gombóc

Szia Gömbölyû!

Én az elsõ gyerekemet úgy szültem a Sóvágó dokinál, hogy a terminus elõtt kb. 4 héttel kerültem hozzá. Akkor dõlt el véglegesen, hogy az addigi dokinál nem szülhetek. Gyakorlatilag az elsõ CTG alkalmával találkoztunk, utána még kétszer, mert aztán szültünk. Igaz, hogy péntek volt, és nappal szültem, de este hétig benn maradt miattam, és én abszolút elégedett voltam Vele. Azóta úgy hallottam nagyon sokan járnak Hozzá, olyat is ismerek, akinek a gondozását már az elején sem vállalta el. Azért egy próbálkozást megér.

Vici (37+3)
Névtelen

Sziasztok Lányok!

Most olvastalak elõször benneteket.
Én is a Sztanyikhoz járok és nekem szimpi, jó gondolkodású, de a kezelésrõl egyelõre nem sokat tudok nyilatkozni.
Mensi elõtti pecséteégetéssel fordultam hozzá pár hónapja, meg persze azért mert kisbabát szeretnénk.
Bromokriptint írt fel, majd Utrogestant (persze voltak vizsgálatok), de sajna pecsételgetés még van, ráadásul hamarabb is kezdõdik...
Peteérésem elvileg doki szerint van, de ebben a hónapban már Clostilbegytet is írt fel 1*1-et 5 napig. Ez állítólag a sárgatest-fázisomat is helyreteszi, hát remélem...
Mindenféle Clostis tapasztalatot és jó hírt szeretettel fogadok!

Doris!
Nagyon sajnálom a problémádat, borzasztó lehet. Mi még csak 6-7 hónapja próbálkozunk, de már ez is rengeteg...
Annyit olvasni az Endo-ról mindenhol. Lehet az, hogy tényleg nem veszi észre az ember??? Állítólag, ha ez a gond, az szeretkezésnél is fáj. Nekem a mensi elsõ napja fájdalmas nagyon.
Kérdeztem a dokim a múltkor errõl, hogy mi van ha... erre mosolygott és azt mondta, hogy nekem biztos nincs. De milyen alap tünetei vannak ennek?

köszi
adél

Sziasztok!
Adél! Kép
Gyere át a "... ma megint megjött ..."-be. Ott biztosan tudnak ilyen ügyekben segíteni.
M.
kismazsi

Sziasztok!

Adél!
A többiek már biztos unják, mert mindenkit ezzel szoktam vigasztalni: Ne félj a clostylbegittõl, nekem mind a két gyerekem azzal jött össze, 3-3 hónap szedés után. HAJRÁ!!
Nekem nem okozott semmilyen mellékhatást, de olyanról is hallottam, akinek igen. Tényleg nézz be a másik topicba, ott sokan járnak hasonló cipõben, mint Te.

Doris!
Mi újság van? Munkahelyed milyen?

Sziasztok, Rita
ritasol

A Béresrõl írtam le rosszvéleményemet a Kórházak, orvosok - negatív topikban.
Csak hogy itt is nyoma maradjon. Nagyon megdühödtem.
Mikoo
mikoo

Én meg oda válaszoltam neked.

Juli
Névtelen

Mikoo, Juli,
szerintem ide is irjatok be a hozzaszolasaitokat, hogy egy helyen minden meglegyen!

Nekem meg mindig a Beres doktor az orvosom, a maganrendelesere jarok, es bevallom, nemreg en is jottem ki tole ugy, hogy nem lehet igaz, hogy 28 hetes terhesen azt se tudja, hogy ki vagyok es honnan szalajtottak (pedig volt mar annyi problema, hogy nem havonta egyszer latott), de ezt betudtam a faradtsaganak, este 1/2 9 volt mar, es meg harman vartak utanam a varoban.
En meg mindig megbizom benne, szakmailag nekem nagyon alaposnak es korrektnek tunik. Kép

Bocsi, ha az en javaslatomra kerestetek fel Ot es nem jott be, es drukkolok, hogy mihamarabb talaljatok olyan orvost magatoknak, akivel jo viszonyban varhatjatok a babatok erkezeset! Kép

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

Szia Gombóc! Most olvasom, hogy ide írtál arra ott, nem is tudom ilyenkor mi van... hát van külön topikja a negatívnak azért gondoltam...
Esetleg szerkesztõi tanácsot kérek, de nem most mert már iszonyú fáradt vagyok.

Köszi
Mikoo
mikoo

Mikoo,
Én azt gondolom, hogy az orvos választás mindig bizalmi viszony. Nekem már az is furcsa, hogy az a doki akihez elotte jártál nem jön be a szabijáról a szülésedre. Holott nyilvánvaló, hogy külön fizetsz neki a szülésért, vagy nem?
Szerintem ne bántódj meg azon amit írni fogok és ezt nem a Béres doki védelmében írom le, de lelkiismeretes orvos nem vállal el egy olyan áldott állapotban lévo not akinek semminemu kórelozményét nem ismeri sot a korábbi szülésénél még csak a szülészoba közelében sem volt. Ez egyszeruen felelosség kérdése, hogy vállaljon el ha ha nem is ismer...
Szerintem válassz másik kórházat, konkrétan tudom, hogy a SOTE I.-en még a 36. héten is elvállalnak szülonoket magánba és így talán az ügyeletes dokit is elkerülheted.
Renata
Renata

Kedves Renáta!
Ne haragudj, de a hozászólásod második felével nem értek egyet. Abban igazad van, hogy "kicsit" fura, ha a választott orvosod nem megy be szabadságról a szülésedre (kivéve ha pl. külföldre utazik). De hol van az elõírva, hogy csak olyan vállalhat el lelkiismeretesen, aki régebbrõl ismer? És mi van azokkal, akiknek nincs is fogadott orvosuk, és az ügyeletes orvos vezeti le a szülésüket? Õ sem volt ott az "elõzményeknél", mégis tudja, mit kell tennie. Erre valók az elõzõ szülésekrõl vagy kórházi kezelésekrõl szóló zárójelentések, meg a kismamakönyv+UH- és egyéb leletek. Szóval én egyáltalán nem gondolom, hogy ez felelõtlenség kérdése lenne egy orvos részérõl (látod, pl. a SOTE-n is vállalnak, és ott sem felelõtlen orvosok dolgoznak). Az más tészta, hogy biztosan vannak olyan orvosok, akik szívesebben veszik, ha egy kismama a terhessége elejétõl fogva hozzá jár, de - mint Mikoo esete is mutatja - sajnos vannak kényszerhelyzetek, és nem hiszem, hogy emiatt ferde szemmel néznének az orvosok az anyukára. Persze az orvosnak biztosan kellemetlen, hogy ha vele egy kórházban dolgozó másik orvos betege ilyen ügy miatt felkeresi, hogy legyen õ az orvosa... de ez megint más téma.
Dr. Czeiner-rõl szóló részen meglepõdtem (amit Mikoo írt), bár nem ismerem, de láttam néhányszor, és nekem is szimpatikusnak tûnt. Ezek szerint az elsõ benyomásra sem hallgathat az ember...

Még annyit, hallottam már olyanról is (másik kórházban), hogy a kismamával a 7. hónap közepén közölte az orvosa (akinek a magánrendelésére járt), hogy õ már nem vezet le szüléseket... na ez sem lehet túl kellemes.
Sziasztok:
Viki
vikici

Sziasztok!
Renáta!
Az terhesség elõtt nem volt orvosom, mivel olyan nõgyogyóhoz jártam, aki nem szülész. A terhesség miatt választottam a Margitban (egy ott dolgozó nõvér ajánlására) a khban szülészt, akihez a terhesség alatt már a magánjába is jártam. Na, hozzá a szülés óta nincs bizodalmam. Onnan meg már biztos ismeritek a sztorit.

Viki!
Teljesen egyetértek veled. Viszont lehet hogy valami félreérthetõ volt, és szeretném tisztázni a Czeiner védelmében, hogy szerintem tényleg tisztességes volt, AMIKOR szólt. Rögtön a kórházi +teszt után. Szóval szerintem õ teljesen rendben van, és azóta is szomorú vagyok, hogy nem szülhetek nála.

Mikoo
mikoo

Szia Mikoo!
Igazad van, kicsit félreolvastam a dr. Czeinerrõl írtakat, bocsánat érte.Kép
Remélem, azért nem ment el a kedved a kórháztól, nekem nagyon tetszik a Margit Kórház. Nem lehet, hogy az elsõ babád tüdõgyulladásának okára azért nem tudott válaszolni a dokid, mert õ sem tudta, hogy mitõl van? Ha egy baba betegen születik, arról azért többnyire nem az orvos tehet, és a baba betegségének megállapítás/kezelése a gyerekorvosok dolga szerintem. És sajnos sok olyan betegség van, aminek az okát nem tudják megmondani, de végülis az a lényeg, hogy gyógyítni tudják.
Remélem, sikerül egy számodra megfelelõ orvost találni és minden rendben lesz.
A lehetõ legjobbakat kívánom Neked:
Viki
vikici

Sziasztok!

Ismeri valaki Szökrényiné Gyöngyi szülésznõt? Az orvosom õt ajánlotta, de mielõtt megkeresem szeretném megtudni, hogy másoknak mi a véleménye róla.

Elõre is köszi a segítséget.

Andi
aandi

Nem tudjátok véletlenül, hogy a Margitban szûrik-e a 36. héten a B csoportú streptococcust?
Ez nem egy kötelezõ vizsgálat, de ez pl. okozhat tüdõgyulladást a születés után.
Névtelen

Viki! Teljesen igazad van most is. A szülés óta persze utánaolvastam ezeknek a dolgoknak. Valószínûleg nem tehet róla, kialakulhat néhány óra alatt (ezért nem is nevesítettem a dokit), de az a problémám hogy ezt nem tudta rendesen "lekommunikálni" velem, és az nagyom hiányzott.

A Margitos gyermekgyógyászokról meg szintén megvan a véleményem. Õk erõszakoltak rá, hogy tápszerezzem a fiamat. Azóta persze ennek is utánaolvastam, és a következõ kisbabámmal pedig már messze el akarom kerülni a tápszert, és mindent meg fogok tenni, hogy legyen elég tejci. Szerintem az se normális napjainkban, hogy az újszülöttdokik és nõvérek csak azt tudják mondani egy kétségbeesett zöldfülü anyukának hogy tápozzon, anélkül, hogy a rengeteg tejturbózó módszer közül csak egyet mondanának.
Idézet a gyerekgyógyász szájából:
-Anyuka, értse meg, NINCS MÁS VÁLASZTÁSA, csak a tápszer.

Bocs mindenkitõl, nem akarom én telenegatívkodni az egész topikot, de ez pl másfél éve forr bennem...

Köszönöm a jókívánságokat. Jólesnek.
Mikoo
mikoo

Szia Mikoo!
Egyáltalán nem baj, ha a negatív tapasztalataidat is leírod, hiszen ez a topic arra (is) való. Én idén nyáron voltam bent, és úgy vettem észre, hogy nagyon szoptatás-pártiak. Nem tudom, mikor Te szültél, hogy volt, hátha azóta változott a szemlélet. Úgy vettem észre, mindenkit arra ösztönöznek, hogy minél többet szoptasson (persze csak a baba-mama szobában tudod megoldani) és hallottam, hogy ajánlgatták az anyukáknak a különbözõ tejserkentõ teákat. Persze biztosan nagy elõnnyel indulsz most, hogy már van egy babád és tényleg azt kell csinálni amit Te jónak érzel.
Találtál már dokit magadnak? Vagy kórházat is váltasz?
Szia:
Viki
vikici

Szija Viki!
2001 nyarán szültem ott. A fiam az intenzíven volt másfél hétig, így sajna nem mehettünk át a "rumiba".
Bár eléggé felvértezõdtem, azért jó ha vannak változások, mert a következõt is szeretném ott szülni.
Elhatároztam, hogy próbálkozom egyet dr. Sztanyiknál és remélem szimpi lesz... Jó lenne már túl lenni ezen a bizonytalan helyzeten.

Üdv a picibabádnak is!
Mikoo
mikoo

Szia Mikoo!
Hát a picibabám sajnos gyengélkedik, éppen várjuk a doktornénit, mert valószínûleg megfázott (csak tudnám, mikor és hol...Kép). Szegénykém nem kap rendesen levegõt, és ez marhára idegesíti.

Szerintem biztosan szimpi lesz, legalábbis nekem még senki nem mondta, hogy neki nem az (mármint azok közül, akik voltak nála). Beleértve engem isKépKépKép.
Majd ha lesz idõd, írd meg a tapasztalataidat, kíváncsian várom
Addig is minden jót:
Viki
vikici

Sziasztok!

Voltam végre Sztanyik dokinál, nagyon szimpi volt!
Nem volt nagyarcoskodó, kedves volt, udvarias és megértõ, sõt még precíz is, s mindezt úgy, hogy nem a várható pénz villogott a szemében. (Persze még nem tudom mi lesz a tarifája). Tök normálisan kikérdezett arról, amit tudnia kell, és türelmesen válaszolt minden kérdésemre. Végre egy doki akinél NEM azt éreztem hogy magában ezt gondolja: "Menjenmáahülyekérdéseivel, jöjjönmáakövetkezõ, mikormehetekmáhaza".
Az is igaz, hogy elmondta hogy nem tudja mikor megy szabira (tehát akkor NEM fog szülni), de ahogy tudni fogja szól... és ha pont beleesek, átad másik dokinak.
Hát... mivel nem akarok tovább kínlódni a keresgetéssel maradok nála. Hozzá tömegek járnak, ennek JÓ oka lehet, viszont 2 órát vártam...

Ezek után pedig NAGYON bízom abban, hogy a sors jól fog alakulni számomra.

Ja, és nem nyomott a kezembe rögtön névjegykártyát a magánjáról...!!!

Off: Viki! Minden jót a picinek, gyógyuljatok hamar! Nekünk is volt megfázás de már túl vagyunk rajta: C-vit., meg hasonlók...
Esetleg egy kis porszi-orszi :o( ?

Mikoo
mikoo

LányokKép
Mindenkinek szivbõl köszönöm a lelki támogatást és azt, hogy gondoltok és gondoltatok rám. Sajnos nincs módom a net-re jönni és válaszolni a mindennapi kérdésekre de ez nem azért van mert nem érdekel, hogy mi van Veletek, hanem mert az új munkakörömben már nincs net hozzáférésem. A munka egyébként érdekes és nagyon kedvesek a kollégák akik tudnak a baba-projectünkrõl és támogatnak és drukkolnak igy sosem okoz gondot az orvoshoz menetelKép
AdélKép
Az endo tényleg tünetmentes ill.csak menzikor görcsöl és fáj, ezért nagyon nehéz elkülöniteni a menzis fájdalmaktól. Felismerni többnyire a meddõség miatt végzett laparoszkópiás mütét során szokták. Nekem jól elkülönithetõ az endo okozta fájdalmam de ez az elhelyezkedése miatt van.

LányokKép
Ezúton szeretném megköszönni a lelki támaszt amit adtatok nekem az év folyamán. Szivbõl kivánok nagyon sok Boldogságot és jó Egészséget mindannyiotoknak és azt, hogy teljesüljön a vágyatok-álmotokKép Magamnak ismét azt kivánom, hogy ez legyen az utolsó kettesben töltött Karácsonyunk és remélem a jövõ év nekünk is meghozza majd a várva várt eredménytKép Most tartok a második Clostis hónapnál a mütét óta és ha még egy cikluson át sem jön össze a baba, akkor megkapjuk a javaslatot a lombikra és mehetünk a BMC-beKép

Mindenkinek minden jót kivánok és remélem egészségben, boldogságban köszönt Rátok az új esztendõKép

doris

Drága Doris!Kép
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél!Kép Szorítok Nektek, hogy az a bizonyos 3. hónap meghozza a "kis eredményt". Remélem, azért lesz alkalmad értesíteni minket is!
Neked is és minden itt megforduló anyucinak-kismaminak-anyuci jelöltnek békés Karácsonyt és nagyon boldog új évet kívánunk!
Viki és Levike (aki már 6 és fél hónapos!)
vikici

sziasztok!

Hol vagytok lányok? Kihalt a topik?
borosibi

Szia Borosibi,
en vagyok-vagyok, csak mas nincs errefele. Kép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!
Én is vagyogatok, de többnyire csak benézek ide, és megállapítom: jééé, de kihalt ez a topic! Lehet, hogy mindannyian ezt csináljuk?KépKépKép
Viki
vikici

Sziasztok!
Az Indexen a Szules, terhesseg topic-ban jelent meg a kovetkezo "Margitos" szulesleiras. En kertem meg a lanyt, hogy irja be ide is, o azt kerte, masoljam be en, mert a babazas mellett nem nagyon van ideje.

Ugyhogy kovetkezzen az I. resz:

"Dec. 16-án hétfõn bevonultam a kórházba megfigyelésre, a cukor miatt. mineden nap ctg, hõmérõzés, miegyéb. marha jó volt, mert a margitban nem teszik külön a terheseket a kismamáktól, így irígykedtem egész nap, amikor hozták a csöppeket etetni...
kedden "bemutatás" vagy mi a szösz volt, a fõfõ doki megnézett, és aztán eldöntötték, hogy csütörtöökön indítás. szerdára voltam kiírva. a doki enxhén brutál volt, mindenem fájt utána. mondták is, hogy volt már aki megszült miatta... annyi hatása lett a vizsgálatnak, hogy délután távozott a nyákdugó. szerdán reggel éreztem, hogy mintha erõsebb folyásom lenne. gondoltam, a nyákdugó maradéka, mert egyáltalán nem volt sok, meg nem is átlátszó. mentem ctg-re, meg meg volt beszélve egy amnioszkópia, gondoltam, majd megkérdem a dokimat, mi ez. jól, le lettem cseszve, mert ez bizony magzatvíz!!! mért nem szóltam elõbb??? mit tudtam én... akkor már vagy két-három órája csordogált, de alig. huss, be a szülõszobára! izgulni sem volt idõm :-) ja, fájás egy szál se, olyan ctg-t produkálltam, melyen csak a bébi mozgott, igen intenzíven. felraktak zselést, hanyatt kellet feküdni, ctg gép rajtam. halál uncsi volt, jól otthagytak. semmi nem volt nálam, mert ugye én csak ctg-re indultam... kértem, legalább a telefonomat hozzák be, meg a könyvemet. elvoltam, mint a befõtt, beindultak egybõl a fájások, nem voltak vészesek. értesítették a szülésznõmet, meg én a férjemet, aki villamosra is szállt. kaptam infúziót: cukor miatt kellett a táp. ja, meg antibiotikumot, a korai magzatburokrepedés miatt. a franc gondolta, hogy csövek fognak kilógni belõlem... mikor letelt a két óra, amíg feküdni kell a zselével, megjött a férjem, de nem engedték be,. mert megvizsgáltak, és jött az elõkészítés. na, a beöntéstõl brutálisan beindultak a fájások, már nem gondolkodtam, kérek-e edát. két ujjnyi voltam, jöhetett. nem volt finycsi a beadás, mert nem nagyon talált a doki célba. de aztán haváj, dídzsé, napfény, mondom, nem is szülünk, csak üdülünk. jókat dumáltunk. sajnos a fájások nem voltak jók, a babó sem nagyon segített, csak tekergette a fejét, ezért még oxitocint is kaptam. a második eda közben labdáztunk, az eléggé beindította a tágulást, helyezkedést. kezdtem aggódni, mert tudtam, nem lesz több, és nem haladtunk valami jól. háromnegyed hat körül ment ki az érzéstelenítés, és még messze voltunk a nyomástól. nem tudom, mi lett volna, ha nincs a négy óra eda és végig úgy fájt volna! a dokim fél hét körül futott be, addig magánrendelt, de már nagyon ideges volt, hogy mi van már és haza küldte a pácienseket... na, csináljunk egy próbanyomást! rendes lett belõle :-) eztán a negyedikre kinn is volt Laura 18 50-kor. ez a rész már nagyon jó volt, bár iszonyatosan feszített, de tudtam, hogy már nincs sok hátra. a párom végig nagyon lelekes volt, simogatott, mondta, hogy nagyon jól csinálom, jó volt, hogy ott volt. a kiscsajt helyben mosdtatták, öltöztették, és aztán az apja karjába nyomták, aki büszkén babázott.
közben engem megpróbáltak összerakni. nem akart leválni a méhlepény, úgy rángatták ki belõlem. ja, akkor kaptam még egy löket edát. aztán a méhem nem akart összehúzódni, úgy elfáradt, kaptam egy brutál összehúzót. meg egy csomót véreztem, vérnyomásom a béka segge alatt tartózkodott. de aztán egy kis cukorral feljebb nyomták :-) biztos, ami biztos, a korai magzatburokrepedés miatt még ki is kapartak és mostak belülrõl. aztán jött a hímzés, aminem a végére kiment az eda, meg a helyi érzéstelenítés, fde mivel már annyi mindent kaptam, nem lehetett többet. már azt hittem kész vagyunk, meg a doki is, kiderült, hogy még vérzek a húgycsõ irányából és még arra is meg kellett stoppolni. na, azt végig éreztem.
na, én eközben nem igazán voltam tisztában azzal, mi történik velem, hogy milyen gázos a helyzet, mert szerencsére nem éreztették, úgy csinálták a dolgokat, mintha minden rendben voltam. én bámultam apját a lányával. hogy gáz volt, azt késõbb mesélték el...
na, egy órával a szülés után lettem "szalonképes", akartuk cicire tenni a nyuszikát, de jött a csecsemõs, hogy cukrot kell nézni nála. sikerült azért egy pár percet kikönyörögni... a család meg kinn várakozott, hogy egy pillantást vethessenek a jövevényre.
a további kórházi élményimet is leírom még majd valamikor... "
Névtelen

Folytatas:

"Kérdeztetek a Margit Kórházról. a brutál doki annyira megrázott, hogy gyorsan el is felejtettem, hogy hívják :-) valami fõorvoshelyettes. azt mondtam, hogy a vizsgálat után kedvesen elnézést kért?
ha nem baj, itt következik a gyerekágyas idõszak története, szerintem tanulságos...
szülés után szépen visszavittek a 6 ágyas szobába, telejsen paff voltan, tolószékben vittek pisilni... másnap is még csak támogatással ment. emiatt nem lehetett átmenni a roominginbe, ami miatt nagyon szomorú voltam. nade két naposan mehetek, mondták. ja,még kaptam két méhösszehúzó szurit is, amit ügyesen a nõvér szopi elé idõzített, úgy ömlött belõlem a vér, mint annak a rendje :-) a nem roominginben kb 3 óránként hozzák a babákat zabálni, nade nem tartják ám az elõírt idõpontokat nagyon... általában fél órát vannak kinn, de volt aki elvitte 20 perc után (amikor sikerült a cicit a szájába varázsolni), de volt jófej is, aki kinnhagyta 1 órát õket (egy ember...) amúgy teáztetják õket, a teában nincs cukor, lényegében forralt víz pár szem teafûvel megízesítve.
ha befektetnek elõbb, nem mondják ám el a házirendet, neked magadtól, meg persze a társaidtól kell mindent tudni. pl. 5kor ébresztés, hõmérõzés, utána le kell adni a reggeli pisit ellenõrzésre, pocakkörfogat mérés, szívhang ellenõrzés, vérnyomás. szóval csak semmi lustálkodás! miután így jól felébredt az ember, 1/2 8 fele jön a reggeli, addig lehet éhen dögleni :-) 9-11 között meg menni kell ctg-re. (csak hogy tudjátok :-)))
naszóval kétnaposan mehettünk a rooming in-be. ez pénteken volt. mint utóbb kiderült, a hétvégén hazaengedhetõket (persze csak feltételesen) kiválogatják és a lázlapot leküldik valahova. így amikor átköltöztem, mondták, hgoy szóljak a diétás kajáról. szóltam. nõvérke: ez meg engem mért érdekel? huhh. másnap vizit. doki. ejnye, milyen rossz a vérképe. hát, igen. fél óra múlva nõvérke hoz vasat, hogy egyem. nem tudta, hogy a dokim már rendelt vasat, és kérte, hogy egyem a sajátomat (amit addig is szedtem). késõbb kérdem: és hol az augmentinem? merthogy azt is kéne 5 napig egyem. hát õ errõl nem tud. ááááá. de azé adott... este megkínáltak egy kis hashajtóval, két zöld bogyóval. lányok, be ne vegyétek mindkettõt!!! én megtettem, én hülye. kb 3 órától kezdve iszonyatos hascsikarásokkkal szaladgáltam vécére, egy idõ után már csak csikarás volt, meg a bélmozgás miatt iszonyú méhgörcseim is voltak. nem aludtam semmit, jól kiborultam. azt mondták, szorri, ez másoknak épphogy meglazítja a székletet. kösz. mikor jött a saját dokim, akinek jól kipanaszkodtam magam, kérdezte, hogy de minek kettõ??? ezek után napokig nem tudtam enni, minden bajom volt, még a hazajövetelünk után is... tök gyenge voltam, és emiatt, meg a hormonok miatt jött is frankón egy kis depresszió. tudtam, hogy ez elõfordul, meg hogy normális, de azt hittem, hogy vége a világnak, és soha nem lábalok ki belõle. micsoda telcsiszámlát csináltam :-) készüljetek fel rá, hogy ez elõfordulhat, de szerencsére nem tart sokáig. ha jön, általában a 3-5. napon. nekem másnapra elmúlt, amikor kicsit kialudtam magam. innentõl már viszonylag könnyebb volt a helyzet. vasárnap mehettünk haza. ja, 4 naposan adják ki a bébket, ha nincs semmi gáz. a du szülötteket 4-8 között, a délelõtt szülötteket pedig reggel nemtudommikor.
és még a roominginrõl. ott is vannak szabályok ám :-) hõmérõzés dettó. reggeleste félhétkor le kell adni a kölköket a csecseõsöknek, vizitre, fürdetésre. itt sem mutatnak meg semmit maguktól. kérdezni kell! van egy nagydarab szõke nõ, az a legnormálisabb, nagyon kedvesen türelmesen válaszol. a többiek kicsit nehezebb esetek...
na, asszem leírtam mindent :-) ha van kérdésetek, ne habozzatok :-)
"
Névtelen

Sziasztok!

Úgy tûnik, kezd kihalni a topic. Vagy már ki is halt? Mindenki máshová írogat?

Mi jól vagyunk, Bali már nagy 3 hónapos baba, túl két oltáson.

Gondoltam, hátha valaki erre téved...

Rita
ritasol

Szia Rita!
Én szoktam errefelé nézelõdni, csak nem ír senki...Kép
Levente már 7 és fél hónapos, szegény már túlvan a mostanában adandó kötelezõ oltásokon, de mi még az agyhártyagyulladás-ellenit is beadatjuk. Ez plusz 3 oltást jelent, pénteken lesz a 2.

Dorist is hiányolom, tudom, hogy az új munkahelyérõl nem tud netezni, pedig õ is sokat irogatott. remélem, azóta már nekik is összejött a baba!

Balázs hogy viselte az oltásokat? Levit a 2. havi viselte meg a legjobban, pedig annak nem kellett volna állítólag.

Utálom mûr ezt a bánatos idõt, még sétálni menni sincs kedvem! Igazán jöhetne már a nyár!!!

Szia:
Viki
vikici

Sziasztok!
Itt vagyok ééén is.
A hosszú nóném szülés olvasásakor tisztára "nosztalgiám" lett... Dr.Brutál neve azért érdekelne!

Magamról röviden annyit, nekem eddig Sztanyik doki teljesen bejött. Nagyon kedves, precíz, és odafigyel arra, akivel éppen foglalkozik. Mindemellett valahogy az az érzésem, hogy szereti a munkáját.

Hááát, ez az esõs idõ nekem is fárasztó, öltöztetni rémálom, fõleg terhesen visel meg ez a procedúra. Ráadásul Zerind is egyre jobban utálja, és állandóan kitépi magát a karmaim közül. Én meg csak fussak utána, ha bírok... haha. Tényleg elég vicces, ahogy én teljes menetfelszerelésben egy-egy kis nadrággal, pulcsival, fél csizmával rohangálok utána a lakásban körbe-körbe, miközben próbálom meggyõzni, hogy milyen jóóóó is lesz mááááá mindjárt sétálni!!!!!!!!

Üdv mindenkinek
mikoo
mikoo

Sziasztok!

Örüök, hogy újra éledünk.
Viki
Bali nagyon jól viselte az oltásokat. A 2 hónapostól éppen hogy volt egy kis láza, de a kúp azonnal levitte. A szúrásnak meg annyira nem volt nyoma, hogy borogatást sem tettem rá. A 3 hónapost, amit most hétfõn kapott, szintén jól viselte. Kúpok, borogatás, de csak a biztonság kedvéért, mert nyoma megint nem volt. Nem piros, nem csomós.Másnap nem volt láza, úgyhogy pikk-pakk átvészeltük. Sokan írták, hogy ettõl az oltástól nyûgösek, sírósak lesznek a babók. Hát, a kivétel erõsíti a szabályt. Bali az egész napot végig aludta másnap is. Semmi nyûgösködés.

Egyébként tök jó baba, 9 hetes kora óta átalussza az éjszakát, és nagyon keveset sír, csak ha oka van rá.
Folyton ülni akar, annyira, hogy még teljesen vízszintesbõl is emeli a fejét.

Mikoo
Zerind milyen név? Érdekes hangzása van, de még soha nem hallottam.

Igen, a Margitos leírás nekem is ismerõs, de csak a második fele, mert én császáros voltam mind a kétszer.

Na, elég a litániából, nehogy elmenjen a kedvetek a sok olvasástólKép

Rita+Bali
ritasol

Szia Rita!
Családomban már nemzedékek óta dívik a régi MAGYAR nevek választása, úgyhogy a fiamé is az. Szerencsére tényleg ritka, én is csak itthon találkozom ezzel a névvel.:-)

Szegény Bali tényleg jól viselte. Nekünk nem volt ilyen szerencsénk anno.

Most meg a fiam is megkapta az agyh.gy. ellenit, viszont nekünk már csak 1 oltás az egész, lévén hogy elmúlt 1 éves! :-) :-) :-) Ráadásul semmi rossz hatása nem volt, se láz, se duzzanat, semmi. Huh, de jó túllenni rajta.

Üdv mindenkinek
mikoo
mikoo

Naaaa! Miért nem lettek jók a kis mosolygók?
mikoo

az orr miatt
Névtelen

KösziKép
mikoo

Sziasztok!
Megdöbbenve olvastam Laura anyukájának Margi kórházi élményét.Nagyon remélem, hogy azért akad valami pozitív élménye is a szülésrõl, és ha a gyermeke éhes akkor nem "zabáltatja" , hanem gyengéden megszoptatja ahogy ezt az ÉDESANYÁK szokták!!!!
cili

Sziasztok,
Hat en is megdöbbenve olvastam ezt a szülestörtenetet..nem is a szüles törtenete miatt,hanem inkabb az anyuka leirasa miattKépNem irigylem ezt a babucitKépNem beszelve arrol hogy külön szotar kell a megerteshez,mert sok ertelmes szot nem tudott leirni..
Sz.C
Névtelen

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?