Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is jól vagyunk. Maximális pihenésnek vetettem magam alá. Febr. 2-án kezdődik a köv félév, az újabb hajtás.

Remekül vagyok, az álomkór kerülget csak. Rosszullétek nincsenek.

Üdv! Mindenkinek. Legyetek kicsit aktívabbak. Korai lesz még a tavaszi fáradtság.

Kép
Kép
Kép
bebi

Sziasztok!

Olyan jó vissza olvasgatni a kismamák írásait, ahogy tapasztalatokat cserélnek. Én imádtam terhesnek lenni, nem tudom ti, hogy vagytok vele. Mostanában én is egyre többet nosztalgiázom, hogy jőhetne a második baba. Amúgy kedden megyek én is nőgyógyászhoz és akkor megbeszéljük a baba dolgot mi is.

Anikó: A terhesség alatt én is a 24 órából 48 -at aludtam volna.
De gondolom ez a két csaj mellett, főleg a Biusnál nem nagyon megoldott. Azért ne tanuld agyon magadat, tartalékolj későbbre is.

Gabi: Fanni lányod igazi rosszcsont. Kiváncsi vagyok majd Kittire ha ennyi idős lesz mint Fanni, hogy mit fog produkálni. Nem csodálom, hogy elvagy fáradva mellette. Ebből a szempontból rossz, hogy nincs otthon a férjed. De azért próbálj pihenni is mellette.

Vigyázzatok mert állítólag nagy vihar közeledik.

Szép estét: Barbara
kutasi kitti

Sziasztok!

Ma voltunk Cintussal allergia vizsgálaton. A tojásra lett érzékeny. Most megpróbálunk egy hónapot teljes megvonással aztán meglátjuk lesz-e javulás. A dokinő azt mondta, hogy ez még semmit nem jelent ebben a korban. Az ekcémája ettől teljesen független is lehet. Amúgy szerencsére jól vagyunk. A héten már elkezdtem bekérni az árajánlatokat a ház átalakításához. Hát, mit mondjak elég húzósak.

Gabi! De jó, hogy fiad lesz. Én mindig úgy szerettem volna, hogy egy fiú, egy lány. Szerencsések vagytok. Jól vagyunk, köszi. Fanni hogy van? A sárga házba nem megyünk, mert én félek a betegségektől. Azért igyekszünk kimozdulni, csak inkább kisebb körben. Ha egyszer van kedvetek átjöhettek ti is.

Barbara! Bocs, hogy kedden olyan sietősre sikeredett a távozás. Legközelebb nem szervezek keresztbe igérem. Remélem Kitti jól van és jól éreztétek magatokat.

Anikó! Én is gratulálok a vizsgádhoz. Nagyon ügyes vagy. Közgázból ilyen jó jegyet szerezni nem könnyű, főleg két gyerek mellett. Ez az aluszékonyság nálam is megvolt. Egyébként a csajokkal hasonlóak voltak az első hónapok?

Judit! Én is Boldog Szülinapot kívánok a kislányodnak, bár tudom, hogy kicsit megkésve. Édesek azon a fotón a lányok.

Jó éjt mindenkinek!

Andi
jazmin2005

sziasztok!

Nálunk kiürült az ovi! Ma már csak 2 csoport volt a 4-ből ,annyira kevesen voltak, hogy összerakták őket! Érdekes, mert nálunk csak Taminak folyik picit az orra, remélem ennél nem is lesz rosszabb! Szaladok is, mert sajna elég nyűgösek. Talán az idő miatt lehet, de próbálom lefogllani őket, ugyhogy rendet rakunk a szobájukban!:)

Judit

mamiblue

Sziasztok,

Én tavaly áprilisban költöztem Szigetszentmiklósra és most 22 hetes terhes vagyok. Nagyon szeretnék kismama jógára járni, de egyenlőre csak a belvárosban találtam tanfolyamot. Tudtok esetleg a környéken vagy csepelen kismama jógát?

Köszönöm előre is,

Lorcika

Kép

Kép
lorcika

Hello!

Minden laborom negatív lett! Csak most két napja olyan rosszul vagyok...nem tudom, hogy ez normális-e, hogy a 12. héten kezdődik a rosszullét!:)

Lorcika: Én nem tudok, csak babamasszást! De van dvd-n, én azt tervezem megvenni!

Írjatok! Hol vagytok?

Judit
mamiblue

Sziasztok!

Én is most olvastam vissza,de nagyon nem volt mit!
Tényleg,hol van mindenki?

Judit!Vigyázz magadra.Más ez a terhesség mint a két lánynál volt?

Lorcika!Üdv!

Nem nagyon érek rá én sem mostanában mert a férjem haza utazott a szüleihez. Igy a két csaj körül most nekem kell mindent megoldanom.
Úton vagyok egész nap.

Jó éjt!

Ildikó
morozildi

Sziasztok!

Mi azért nem voltunk pár napja, mert én elkaptam valamit. Kedden egész nap hánytam, szerdára már valamivel jobban lettem, de fel sem tudtam kelni az ágyból. Cintus kedden anyuékkal, szerdán pedig anyósomékkal volt. Szerencsére ő jól van. Remélem ti is mindannyian.

Andi, Cintia
jazmin2005

Sziasztok!

Mi is azért nem voltunk mostanában, mert Fanni épphogy az egyik fertőzésből rendbejött, már el is kapott egy újabbat.Hányt és hasmenése volt.Ezúttal viszont én se úsztam meg, viszont 1 nap alatt végigvonult rajtam.

Megvan a cukorterhelésem eredménye is.Az éhgyomri 5,4 , terhelés után pedig 4. Nem nagyon hittem a szememnek. A doki azonnali diétára fogott, amit Fanni mellett elég nehéz betartani, mert állandóan etetné a tesót keksszel, banánnal...

Andi! Köszi az invitálást! De szerintem most várjunk még 1-2 hetet a látogatással, hogy Fanni teljesen rendbejöjjön.Habár ő már most is nagyon elemében van, de nem szeretnék átadni semmit.És addig talán az idő is ritkitja egy kicsit a bacikat.

Szép napot Mindenkinek!

Gabi

Kép

Kép
taga

Sziasztok!

Gabi: Biztos jól írtad be az értékeket? A 4 az nem sok! És miért csinálták ilyen korán a terhelést, én úgy tudom, hogy a 24. hét környékén szokták! Persze lehet rosszul tudom, vagyis ha nem jó, még jó hogy ilyen korán kiderült! Jobbulást Fanninak!

Megvettem magamnak a Rubint Réka dvd-t. Na jó, bomabajó kismama nem lesz belőlem, mivel eleve + 10 kilóval indulok, de egyébként kellemes volt a mozgás, picit izomlázam is lett. Vettem 1 kismama joga dvd-t is, de azt még nem volt időm megnézni!

Ildikó: Megmondom őszintén nem nagyon emlékeszem milyen volt a csajokkal a terhesség! Mert igazából semmi különleges nem volt! Most is csak annyi, hogy eddig semmi nem volt, most meg van, hogy a kajára gondolni sem tudok, mert kavarog a gyomrom!

Anikó: Pihenj sokat! Tényleg szuper, hogy ilyen jól bírod a tanulást 2 gyerkőc meg 1 pocaklakó mellett!

Remélem nem leszek hosszú. Bocs, hogy ez nem érint mindenkit, de kiváncsi vagyok a véleményetekre! Itt olvastam a dél-pesti-s topicban, hogy januártól a sima szüléseket a szülésznők vezetik le...Ők vágnak (mondjuk ezt eddig is ők csinálták), ők varrnak. Ha minden rendben megy, doki akár nem is lát! Állítólag euróbában mindenhol így van! Szerintetek ??? Én csak azt nem értem, hogyha egyszerre akár csak 3-4-en szülnek, főleg egy nagyobb kórházban, hogy fogja bírni egyszerre 2 szülésznő? Mikor egy pont szülő nő, azért teljesen lefoglal 2 embert jó 20 percre + a varrás is kb 10-15 perc? Addig ki veszi észre hogy a másiknak vmi baja van?

Na ,mentem is!

Judit
mamiblue

Sziasztok!

Azért csinálták ilyen korán a terhelést, mert Fanninál előjött a terhességi cukor, és diétáznom kellett.160g-os szénhidrát diétán voltam.
A 4 önmagában nem rossz érték, csak itt az a gond állítólag, hogy terhelés után nem ment fel egyáltalán, hanem még vissza is esett. A doki vmi olyasmit magyarázott, hogy ez figyelmeztetés arra, hogy a szervezetem sok cukrot használ fel.És jobb lesz, ha visszafogom magam.
Természetesen normál időben újra meg kell majd ismételnem.

Más:én Fannit ügyeletes orvosnál szültem.A dokival kb.3-szor találkoztam.1.megvizsgált,2.benézett, hogy megvan-e a baba 3.összevarrt 2 öltéssel. A szülésznő viszont szinte mindig ott volt.Igaz, rohangált rendesen, mert pont melegfront volt, és mindenkire rájött a szülhetnék.
De én könnyen beszélek, mert nekem könnyű szülésem volt.A legrosszabb talán a varrás volt a végén.

Csak ennyit akartam most én is.

Jó éjszakát!

Gabi

Kép

Kép
taga

:D Sziasztok! :D

Megmondom őszíntén,hogy mivel nekem ugye még nem aktuális,de azért mellbe vágna ha egy szülésznő vezetné le az egész szülést.Még nem hallottam ilyenről de az én barátnőm igaz nem Pesten él,de szülésznő.Majd megkérdezem mit hallott.Mert valószínű akkor máshol is lesz ilyen.

Ráadásul múlt héten halt meg a nőgyógyászom.Fiatal volt és senki nem tudja mi volt a baja.Tudom,hogy Pécsre már nem mentem volna vissza szülni,de akkor is rossz volt hallani.

Mentem kajáltatni a lányaimat.A férjem is végre hazajön holnap így megint több időm lesz!
További szép napot!
Ildikó
morozildi

Hello!

Gabi: Mindig tanul vmit az ember!:) És bírod a diétát? Miből áll? Gondolom pékárút nemigen ehetsz!:( Sajna én imádom a kenyeret, és mostanában a főtt kaját nem is kívánom, pedig az jobb lenne, mint a vaja kenyér!
A második szülésemnél én is az ügyeletesnél szültem, de azért a kitolásnál ott volt, és "segített", meg persze ő vart! De az elsőnél Matilda a köldökzsinórtól nem tudott rendesen befordulni és beszorult szegénykém, ugyhogy a kb 10-15 perces kitolásból 2 óra lett! Szerintem már az egész osztály ott állt a szülőágyamnál, már amennyire emlékszem, mert már én sem voltam magamnál, már én is oxigént kaptam, meg Mati is amint kibújt végre. Az volt a rossz, hogy a doki annyira rátenyerelt a hasamra, hogy én nem is tudtam tőle nyomni!!!!:( Na mindegy, mert szerencsésen megúsztuk, semmi baja nem lett! De nem szeretnék mégegyszer ilyen szülést, az biztos! Nekem legrosszabb emlékem a varratszedés volt ! :shock:

Ildikó: Kiváncsi vagyok mit mond a szülésznő ismerősöd! Ezt vmi spórolás címén vezették be! Mert ki kell fizetni a dokit, ha az ügyeleti idején kívül jön be!!!Azt hiszem! De aki ragaszkodik a dokijához és fizet a kórháznak is meg ugye a dokinak is, annak ott lehet a dokija!

Kellemes vasárnap estét!

Judit

mamiblue

Sziasztok!

megkérdeztem a szülésznő barátnőmet a dologról és bemásoltam amit ő mondott.

Amíg a paraszolvencia tartja el a szülészeket addig nem fogunk szüléseket levezetni az biztos, én nem is akarnék, mert így az orvosé a felelőség!
Hogy még mi lesz ezen a téren még senki nem tud semmit ezek csak találgatások! Ettől a kormánytól minden kitelik csak azt nem veszik figyelembe, hogy az egészségügyiellátásnak személyi és tárgyi feltételei is vannak!!! A szülésznőknek jelenleg nincsen akkora tapasztalatuk a szülésvezetéssel kapcsolatban mint az orvosoknak, mert mi itt csak aszisztálunk a szüléseknél! Ha itt változtatni akarnak akkor ennek nagy viszhangja lesz!

Mindenki értse úgy ahogy akarja!

Üdv: Ildikó
morozildi

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül zavarlak Titeket ilyesmivel, de szeretnélem megkérni Titeket, hogy szavazzatok a kisfiamra. Már csak 2 nap van hátra, és 75 szavazattal vagyunk lemaradva az elsőtől. Talán még behozható.
Légyszives még szavazzatok még ma és holnap! Esetleg szóljatok néhány ismerőseiteknek is, hogy szavazzannak a Mátéra.

http://www.jatekfutar.hu/szavazolap.html

Referencia szám: 2006_00776 Máté

Köszönöm, hogy szavaztok.

Zsani

Jaaaa....és a kisfiam is írt Nektek:)

Anyukám azt mondta, rajtad múlik, hogy enyém lehet-e az a sárga quad, aminek a fényképét már lassan egy hónapja mutogatja nekem, kérlek ha nem felejtesz el és nem nagy kérés gondolj rám még 2 napig, nagy örömet okoznál nekem…

Máté
Vendég

Sziasztok!

Ildikó: Huha! Az biztos, hogy amit írtam a dél-pestiről az nem találgatás, hanem januártól ezt vezették be! Szerintem nemcsak az orvos felelőssége a szülés, hanem a szülésznőé is, hiszen ő van legtöbbet a szlő nő mellett, nyílván neki kell felismernie, ha vmi nem stimmel! De az biztos, hogy én sem tartom jónak, hogy teljesen a szülésznőkre hárítani mindent! Nekik is megvan a feladatuk, meg a dokinak is!

Voltam gyártelepen uh-on! Ezt a tömeget, majdnem rosszul lettem! Szerencsére elsőre behívtak! Hova akarják csökkenteni ezek az ellátást??Engem meg ez háborít fel, befizetem havonta a rengeteg pénzt a TB-nek és nem tudok egy székre leünlni, amíg várom a sorom! Szerencsére babócával minden rendben, szépen nő és a tarkóredő vastagság is jó.

Anikó, mi van veletek? A nagy pihenésben nézzél azért ide is be néha!:)

Szép napot mndenkinek!

Judit
mamiblue

Sziasztok!
Mi is itt vagyunk ám, csak kicsit sűrűsödtek a dolgaink. Kismamák vigyázzatok magatokra, ne idegeskedjetek, ha időtök engedi sétáljatok nagyokat. :-)
Lili egész nap jön-megy, mostmár, hogy tud járni egy csomó fontos dolga akad. mindenkinek össze kell cserélnie a cipőjét a másikéval, a vizes ruhákat le kell szednie a szárítőról, mert valaki mindíg odateszi, neki kell felmosnia az egész lakást a kisszivaccsal vagy a felmosófával, és sorolhatnám még, szegénykémnek mennyi dolga akad a ház körül. :wink:
Beusom 2. félévet 5-ösökkel kezdte, remélem megjön az ihlete a tanuláshoz mostmár, próbáljuk ösztönözni. :?
megyek, Lili felébredt. sziasztok, Bea
bey78

Sziasztok!

Mostanában eléggé lelassult a topic.Mindenkinek olyan jó hangulata van, mint nekem???Úgy vágynék egy kis igazi télre, ez az idő teljesen kikészít. Olyan "jó" alvókám van, hogy ebben a szélben végigvirrasztom az éjszakákat.Mostanra már egy mosogatórongy is jobban néz ki, mint én.
Fanni bezzeg békésen durmul, nappal pedig pörög ezerrel, és folyamatosan eszik.Épphogy befejezett egy étkezést, már közli, hogy éhes.De még este 9-10 körül is.Ja, és reggel azzal ébred 7 körül, hogy "keksz".
Úgy tűnik, most akarja egyszerre bepótolni, amit a betegsége alatt lefogyott.

Judit! Hát, a diétát egyszerűbb volt az előző terhességemnél betartani, mint most.Fanni engem is állandóan etetne keksszel, banánnal...Vannak aranyszabályok pl.a méz tilos! Tejet reggelire és vacsorára nem szabad inni.Napi 6-szori étkezésre van elosztva ez a 160g szénhidrát.Gyümölcsöt se ehetek büntetlenül.A cukrot, péksüteményeket kerülni kell.
Korábban, ha elmentem vásárolni, bizonyos sorokat kihagytam, és így nem estem kisértésbe, de most Fanni miatt igen is be kell mennem pl.a péksüteményekhez, mert imádja a pogácsát.A pogi mellett meg ott van a kakaóscsiga, amit én imádok.Hát, elég nehéz ellenállni, sőt...most kellene ellátogatnom néhány pékségbe, és akkor tuti elmenne a kedvem az eszegetéstől.
Amikor elkezdtem dolgozni a munkahelyemen, elvittek néhány cukrászdába és pékségbe, utána hónapokig rá se tudtam nézni az ilyen dolgokra.

Sziszikéékről tud vki vmit?Kiköltöztek már az új házba?

Bea!Szegény Lilike, tényleg sok munkája van.Fanni is ezerrel igyekszik mindig szétsöpörni, amit én összesöprök. Szabadidejében pedig eljött a kérdezgetések ideje.Időnként már a plafonon vagyok a sok "mi ez"-től.Főleg, amikor nem is látom, hogy mire kérdez.

Na, szép napot mindenkinek!
Gabi

Kép

Kép
taga

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha lehet.:D

Mi is nemrég(nyáron) költöztünk Miklósra, a Lakihegyi lakóparkba.
Úgy látom egy "szomszédom" is ír a topikba.:D
Magamról: 23 éves vagyok,van egy kisfiam, Dominik, aki márciusban lesz 3 éves. 9 hónapja próbálkozunk a kistesóval...de még nem akart beköltözni a pocakomba, talán majd most.:D
A fiamról egy kép:)
Kép

Ildi!
Ti melyik épületben laktok?Nem is tudtam,hogy ilyen nagy lakások is vannak itt. A miénk 42 nm....hát 4 embernek már elég kicsi lesz,de még megoldható.

Orsi

KépKépKépKép
*orsi*

Sziasztok!

Orsi!
Mi az "N" épületben lakunk.Egyedül nálunk más a korlát a terszon,így nem nehéz észrevenni a mi lakásunkat.
Azért ekkora mert kettő lett egybe nyitva.
Az óvi biztos nektek is aktuális lesz nem ?Léptél már ez ügyben?

Más!!!
Tegnap feltérképeztem Szigetszentmiklós óvodai kínálatát és nem igazán vagyok megelégedve.Ez a rengeteg gyerek egy csoportban borzasztó!!!!
Van valakinek olyan ismerőse akinek a gyerkőce a Napraforgó óviba jár?Ott van a városháza mellett!

További szép napot!

Ildikó
morozildi

sziasztok!

Orsi: Üdv köztünk! Én Tökölön lakom a pesti úti lakótelepen, de itt a mi házunkban is van pár család, akik 45 nm-ben laknak 4-en (2 picivel). Szerintem amíg picik, addig el lehet férni, de én úgy gondolom, hogyha már 10-12 évesek lesznek, biztos "követelik" majd a külön szobát!:)

Bocsánat, hogy mindig morgolodok, de egyszerűen minden nap kitalálnak valamit, amin ideges leszek!
Ildikó: igen, tényleg szörnyű az ovi helyzet, itt nálunk is. Bár ahogy én látom kb a csoport fele jár, ilyenkor télen. Tavasszal meg nyár elején volt, hogy mind a 30 gyerek ott volt! És most ugyanezt csinálják a sulikkal! Bezárják, aztán majd jön a rengeteg gyerek, ugye akik akkor születtek mikor visszahozták a GYED-et. Én is akkor szültem, csak azért tudom. És ha tényleg jó helyet akarsz a lurkódnak, akkor lesz persze, jó pénzért minden!!! :twisted:

Barbara: Veletek mi van? Voltatok vérvételen?

Jó Hétvégét!

Judit
mamiblue

:D Szép jó estét Mindenkinek! :D

Judit!
Nézegettem ma az iwiwet és láttam tettél fel új képeket a csajokról.Jók!
A jó hely meglenne,csak sajnos drága.Voltam én magánoviban is.Minden van ott amit csak akarsz havi 48eft-ért+a külön órák még 10e.ft. :cry:
Szerényen élünk,jó nekünk az állami is!

Ildikó
morozildi

Sziasztok!

Mi is jól eltüntünk, de remélem azért még emlékeztek ránk.

Most egy pár napja Barnabás és én is köhögünk, de szerencsére még lázunk sincs.

Óvodával kapcsolatban: a városháza meletti óvi szerintem egész jó, de nagyon nehéz bejutni. Szinte csak ismerős útján. És ez minden állami óvodára igaz, sajnos. :(

Mindenkinek jó egészséget: anyukáknak, pocaklakóknak és gyerkőcöknek is.
Néha néha benézek azért majd hozzátok Szeretném már a pocakosok táborát növelni, de eddig még nem sikerült:-)

Jó hétvégét.
Üdv: Zsófi és Barnabás
gezso

Sziasztok!

Ildikó!

Mi pedig az "M" épületben lakunk. :)
Ovi ügyben még nem léptem,mi elösször bölcsibe megyünk,mert a kisfiam még nem hajlandó a wc-be produkálni a nagydolgát. (bili nála szóba se jöhetett,soha sem akart ráülni)
A bölcsit sem itt néztük,hanem a 3.-kerületben,mert az jobban útba esik a munkahelyünk felé. Viszont ha végre összejön a kistesó, akkor áthozom ide egy oviba.

Judit!

Igen erre mi is gondoltunk,hogy ha már nagyobbak lesznek külön szobát szeretnének...hát reméljük addigra lesz már egy nagyobb lakásunk,házunk.:)
Ovi helyzet tényleg aggasztó. Néztem a magánovik honlapját is,van amelyik semmivel sem néz ki jobban mint az állami,és hát elkérnek havi 4o ezret. :shock:

Zsófi!

Jobbulást kívánok nektek!
És mielöbbi babásodást is! :wink:

Szégyenlem,de mi még nem nagyon fedeztük fel Miklóst. Mik vannak amiket érdemes megnézni?Mondjuk ha kirándulni szeretnénk van valami jó hely?

UI:Még nem mondtam,hogy mi Szentendréről jöttünk ide.:)

Orsi

KépKépKépKép
*orsi*

:D Halihó! :D

Orsi!

Az "M" az a pirosas ház?
Alexa már tavaly szeptember óta jár bölcsibe Erzsébetre mert mi meg ott dolgozunk.Az én lányom is csak pelusba hajlandó végezni a kakilást de szerintem szeptemberre ez is megoldódik.
A magánovi árát nem jól tudod.Itt miklóson 48e.ft+10e.ft a különóra.Nagyon jól néz ki az egyik,tudom, mert kedden voltam.
Egyszer majdha időd engedi összefuthatnánk.
Hisz nem lakunk messze egymástól!Bár én játszóra nem igen járok le.Amire összeszedem a gyerekeket örülök neki,hogy otthon lehetek.

Jó hétvégét mindenkinek!

Ildikó
morozildi

Sziasztok!

Mi is jól eltüntünk. Kicsit haldoklik is topik.

Voltam a 12 hetes uh-n. Minden rendben. A kicsike nagyon szégyelős volt.

Jó lenne találkozni valamikor. Mondjuk a közeljövőben. Én vállanám a házigazdaságot de a bökkenő az, hogy én Csepelen lakom. De szerettetel látnék mindenkit. Írjatok mi a véleményetek. Melyik délelőtt lenne jó?

Üdv. mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
bebi

Hello!

Képzeljétek voltam ma egy kombinált vizsgálaton, ahol uh-ot, meg vmi hormon értékeket néznek! Azt mondták minden rendben!

Bebi: A mi picurkánk is szégyenlős, csak a hátát mutatta nekünk! Én most lógok a munkahelyemről,de sűrűn bejárunk Csepelre! Lehet, hogy ki kéne nézni egy jó kis játszóházat!

Ildikó: ez a különóra a Helen doron angol? Melyik magánoviban jártál? Mert az van külön is és nekünk, mivel 2 teso, csak 7000 Ft 1 hónap! (mármint koponyánként)

Kutya már a lábam rángatja, le kell vinnem sétálni!

Szép estét!
Judit

mamiblue

:lol: Szép jó estét mindenkinek! :lol:

Judit!
A magánovi a Rákóczi utcában található ami régen babahotel volt most már csak Magánoviként működik.Megmondom őszíntén,hogy nem kérdeztem rá az angolra mert egyenlőre nekem nem aktuális,de szerintem is Helen Doron.A furcsa csak az volt nekem,hogy amikor mondtam,hogy én nem akarom a külön angolt meg az RSG-t akkor azt mondták,hogy ja, azt minden gyereknek fizetik a szülei.Hát sok sikert.
Amíg nálam van a pénz hadd döntsem el én,hogy mit akarok és mit nem.

Én is szívesen találkoznék veletek bármikor csak nekem nincs délelőtt gyerkőcöm. :(

A pocakosok nagyon vigyázzanak magukra,no meg a nem pocakosok is,meg akik majd lesznek(köztük én is!) :D :D :D

Jó éjszakát mindenkinek :!:
Ildikó
morozildi

Sziasztok!

Anikó! Hogy bírod a terhességet Bius mellett? "Elnéző" veled? Fanni időnként megsajnál, amikor reggel alig bírok kikecmeregni az ágyból.Ma odajött és átölelt, és mondta, hogy szeret. Igaz, 2 perc múlva már közölte, hogy gyere öltözz és türelmetlenül várta a reggelijét. A találkozó jó ötlet, de a párom a napokban fog hazajönni és még nem tudom, hogy meddig marad, így én nem tudok időpontot mondani.Talán vmikor a jövő hét 2.felében, mert szerdán még dokihoz kell mennem.

Ildi! Szép jövő elé nézünk! Azt gondoltam, hogy az ovikeresés könnyebb lesz, mint a bölcsi.Szerencsére ez utóbbit egyelőre megúsztuk a tesó-jövetelével.De az ovi jövő szeptemberben aktuális lesz. Az pedig tényleg nevetséges, hogy szinte kötelezővé teszik az RSG-t és az angolt, és nem a szülő választhatja meg.És mi van, ha gyereknek egyáltalán nincs kedve hozzá???Például mi voltunk Fannival Ficánka tornán, de egyáltalán nem jött be neki, akkor nekem kellett volna tovább eröltetni a dolgot???Ehelyett itthon táncol állandóan, és még élvezi is.

Judit!És te hogy bírod a babavárást a két lurkó és a munka mellett?

Orsi! Üdv. köztünk! Mi miatt költöztetek Szentendréről ide? Ha jól emlékszem jó pár oldallal ezelőtt még Baggins írt egy kimerítő tájékoztatót Miklós látnivalóiról.Érdemes elolvasni!

Barbara!Hova tüntetek???

Mit tudtok arról, hogy a kismamáknak megszüntették az ingyenes továbbtanulási lehetőségét???

Szép estét Mindenkinek!

Gabi

Kép

Kép
taga

Hello!

Gabi: szerintem ha állami oviba akarod iratni, akkor már most mehetsz, és felírathatod Fannit, és akkor tuti lesz helyetek! Egyébként én nem dolgozom, most éppen szabin vagyok, május végéig, aztán meg táppénz. Csak férjem cégében szoktam segíteni, csak sajnos ott elég oldószeres a levegő, tehát nem is tudnék ott lenni sokáig, mert nem hiszem, hogy ebben az állapotban egészséges lenne.

Megszüntették!:( ezek, minden jó dolgot! Olyan okosak, egy csomó nőtől elveszik a lehetőséget, hogy könnyebben találjon munkát , ha visszamegy dolgozni!

Megyek, bedugom az ágyba a csajokat, és végre pihenek én is!:)

Judit
mamiblue

Sziasztok!

Tali! Nekem mindegy egyenlőre mikor. Gyerek nélkül is jó móka, lesz belőlük elég. Játszóház erre felé kettő van. Az egyik egy bölcsi a másik meg egy oviba. Elég sokan vannak és nem túl nagy, tehát nem igazán tudnánk dumcsizni. De én minden megoldásban benne vagyok. Kivéve a szabadtéribe, mármint nyár előtt. Akkor jöhet, úgy mint tavaly.

Felsőoktatás: Képben vagyok, mint érdekelt. Szóval a 2008-as tanévtől a kismamák nem mentesülnek a tandíj fizetés alól. Elemben, ha a felvételi lapjával együtt benyújtja a gyes, gyás, gyed igazolását akkor kap plusz 8pontot. Ami elég jó, de ha kéne fizetni én nem tudnék járni. Nem véletlen kezdtem bele gyed alatt. Szemét banda. Minden jó dolgot megvontak. PL: Dupla családi, gyerekek után járó adókedvezmény, lakáshitel után járó adókedvezmény stb... ami engem is érint. Szemét banda. Kíváncsi leszek mennyivel leszünk ezzel előrébb, vagy inkább hátrébb.

Angol ovi, magán ovi, rg, stb... Nekem nem fér bele és nem is tartom jó dolognak. A lényeg az, hogy olyan pedagógusok mellé kerüljenek akik szeretik, tisztelik a gyerekeket és minden energiájukat a tanításukra, okításukra fordítják (magyarul).

Az, hogy nehéz ilyen oviba bejutni főleg egy kisebb városba, tíz évre előjegyzést kel szerezni vagy protekciót, az is az ország vezetésének szőrös hibája. Szerencse itt Csepelen azért nem ilyen vészes a helyzet. A közelben sok jó ovi, isi és pedagógus van.

Csajok! Írjatok! Legyünk kicsit aktívabbak!!!!

Kép
Kép
Kép
bebi

Sziasztok!

Anikó! Látom, Te nagyon képben vagy mindennel.Lenne egy kérdésem ill.több is.Te most GYES-en vagy Biussal? Amikor meg fog születni a kisbaba akkor újra GYED-re lehet menni?
Ha majd egyszer visszamész dolgozni, akkor ki lehet venni egyszerre mind a két gyerekre járó szabadságot vagy célszerűbb lenne még szülés előtt kivenni az egyik gyerekre járó szabit???Csak azért kérdezem ezeket, mert Fannival márc.14-én lejár a GYED-em és Picur csak június végére várható.Az ezzel kapcsolatos irományok pedig nem túl egyértelműek számomra.A szabadságról pedig szinte semmit sem találtam.
Amit én felfogtam, az az, hogy márc.15-től be kell adnom a GYES kérvényt, de hogy utána a baba születését követően jár-e GYED vagy GYÁS, abban már nem vagyok biztos.

Judit! Én kis naiv, azt hittem, kaptam egy kis haladékot a döntésre.Akkor most megint elkezdhetek filozni, hogy Budára vagy ide adjam be Fannit.Ill. meg kellene interjuvolni a főnökömet, hogy egyáltalán számít-e majd rám, hiszen ettől függ, hogy hova járjon oviba a kisasszony.Jaj.. már előre utálom ezt a beszélgetést.

Szép napot!
Gabi

Kép

Kép
taga

Hello

Bebi: Oktatással kapcsoltaban! Ez a szemétség! miért gondolják, hogy csak az érdemes rá, aki ki tudja fizetni!!! A dupla családi pótlékon mit értesz? Hogy iskolakezdés elött volt amikor duplán kaptuk? Ezt is megszünették!
Én attól félek, hogy bezárják a sulikat is, és ott fognak szerencsétlenek nyomorogni 30-35- en 1 osztályban! Nesze neked szinvonalas oktatás!!!

Én most tiszta ideg vagyok, egyébként is! Rakják a falakat a kis házinkónkba(ra) , és most derült, ki, hogy nem jó a terv!!! A hálószobánk olyan kicsi, hogy nem fér el bele normálisan 1 francia ágy...a garázsba nem fér el 2 autó! Szóval fel tudnék robbani!! Most kitaláltuk, hamár ugysem fér el 2 autó, akkor abból csinálunk 1 hálószobát, és a mi eredeti szobánk lesz a konyha, a konyha helyén meg nem lesz semmi, illetve hozzácsapjuk a nappalihoz....és ez a rengeteg pénz, és mászkálhatunk át az udvaron, mert így most oda lesz építve egy garázs! :cry:

Akkor a másik, felmondott az egyik alkalmazottunk, mert neki nem elég nettó 180 e havonta...(8 általános a végzettsége). És megvádolta a többieket, hogy van amikor a saját zsebükre dolgoznak! Na, ilyenkor most mi van???? De egyszerűen el sem tudjuk képzelni férjemmel, hogy ez igaz lenne! De akkor is! Szóval ez nem az én napom, pedig pont ma megyünk még a gépészhez is, meg akkor az építésszel is beszélni kell.....

na, bocs, hogy ilyen sok hülyeséget rátok zúdítok,de ez ma nagyon összejött!

Szép napot ! 8) :twisted:

Judit
Holnapra lenyugszom!
mamiblue

Sziasztok!

Gabi! Sok verzió létezi. Szerintem beszéld meg a munkaügyesetekkel. Én se nagyon értek hozzá. Nem tudom, melyikkel jársz jobban.
- Ha lejár a gyed, kérheted a gyes-t és ha megszületik a pici akkor megigényeled a gyás-t, mert az ugye több
- elmehetsz most szabira ill. szülszabra és aztán gyás-ra
- Ha most nem veszed ki a szabid akkor sem lesz már több, mert a két gyerek között nem dolgozol a másodikra nem jár szabi
- És azt hiszem, az államháztartás oldalán lehet kérdezni is, válaszolnak.

Judit! Ez elég ciki. Milyen tervezőtök volt nektek? Én seggbe rúgnám. Mennyit kell dolgozni nálatok ennyi pénzért? És mit. Tudok valakit, aki munkát keres. Egyéb juttatások is vannak? Mint pl. egészségpénztár, bérlet, kajajegy stb… Ha nem publikus jöhet e-mailba is. Hova küldjük az önéletrajzot???
Dupla családi volt augusztusba az iskolásoknak. Már nincs. Szemetek. És még sorolhatnám. Közbe meg minden ára megy felfelé. Amúgy a sulival kapcsolatban mondasz valamit. Vagy fizetős lesz az általános is. Pedig a mi időnkben még a könyvek is ingyen voltak.
Amúgy nyugi, minden rendbe jön. Hova tűnt el a csíkod? Vagy neked nem is volt. Mintha rémlene valami.

Szép napot!!!

Kép
Kép
Kép
bebi

Sziasztok!

Olyan dolgokról írtok amikre ha én is régondolok gyomor görcsöt kapok. Nálunk áprilisban kell beadni az ovi igénylést, de mivel Barnus februári csak akkor kezdhetne, persz abban is nagyon kételkedem, hogy fel veszik egyáltalán.
Hétvégén arról beszélgettünk anyukámmal, hogy nagyon nehéz most szülőnek lenni. nehéz ovit, iskolát és persze a szülőknek munkát találni és persze megtartani azt. Másrészt tudjál megfelelően mérlegelni, hogy a gyereked mit ,mikor és persze mennyi pénzből tanuljon. Úgy érzem, hogy már óvodás korban nő a szakadék a tehetős és kevésbé tehetős gyerekek között.

nem is szeretek arra gondolni, hogy lesz majd amikor vissza kell mennem dolgozni. Ha a régi meló helymere mennék se vinni se hozni nem tudnám a gyereket az oviból. Már a gondolatától is fáj a szívem, hogy ilyen keveset lehetnék a kisfiammal. most látom minden kis rezdülését, reakcióját és hipsz hopsz egyik napról a másikra csak szinte az esti mesét mondhatnám el neki.

Na jó inkább abba is hagyom,mert szomorú és dühös is vagyok egyben.

Bocs, hogy így rátok zúdítottam a negatív gondoltaimat:-)

Judit!

Mi is épitkeztünk, de hát el sem tudtam volna képzelni, hogy ilyen is megtörténhet. Szépen elterveztétek a házat és most teljesn más lesz???? Nagyon sajnálom, hogy így jártatok. Nem tudom én hogy viseltem volna. Remélem hamarosan jobbra fordulnak a dolgaitok és végül olyan lesz a házatok amiben jól érzitek magatokat.

További szép napot mindnekinek!

Zsófi
gezso

Hello!

Gabi:Nyugodtan halogathatod! Írasd fel mind a 2 helyre bátran! Nálunk mindenki így csinálja. :) Ahová nem mész, oda ugyis rögtön felveszik a következő jelentkezőt....aki utánnad 1 nappal ment! :lol: Van aki mind a 3 oviba feliratja a gyerkőcét itt Tökölön.

Kicsit megnyugodtam, épülnek a falak, és nem lesz olyan rossz mint gondoltam!
Nem is tudtam, hogy Szmiklóson adót kell fizetni a garázs után! Én már lassan csak nevetni tudok, hogy miket ki nem találnak, hogy jól lehúzzanak!

Bebi,Gabi: azt hiszem a szabadság dolgot nem jól tudod. Én 2001 decemberében jöttem el a munkahelyemről, akkor ugye szülési szabira, aztán még gyedről mentem el TGYÁS-ra, és most GYES után kivehettem kb 5 hónapnyi szabadságomat! Tehát biztos, hogy a 2. gyerekre is kaptam szabit. Ami nagyon fontos, hogy szabiról-táppénzre lehet menni, de táppénzről szabira nem. A GYES időszakát meg lehet szakítani 1-szer, úgy, hogy kiveszed a szadijaid, és utánna visszamész GYES-re. De ez nem tudom, hogy mennyire befolyásolja utánna a GYEd összegét.
Szerintem, ha GYEs mellett dolgozol, akkor fogsz kapni GYEd-et utánna ésTGYÁS-t is, de ez nem tuti!

Zsófi: Nem lesz olyan szörnyű, elég jól sikerül kitalálnunk mit is csinájunk. Annyi lesz, hogy a háztól távolabb a kert végében fogunk grázst építeni, és így lesz nekünk kb 22 nm-es hálónk és nem lesz amerikai konyhám, pedig szerettem volna egy konyhaszigetet is!

Nem értem a csajokat, mindig este kezdenek el rohangálni!:(

Judit
mamiblue

Bebi: Privi ment, lehet, hogy 2-szer sikerült elküldenem!

Judit

mamiblue

Szióka!

Csak ámulok és bámulok,hogy megindultatok.
Sajnos én papíron már a gyerek második születésnapja óta dolgozom így én nem éretek ezekhez a dolgokhoz.De ha valakinek nem tiszta valami a nővérem a MÁKnál bérszámfejtő.Nekem is ő segít mindig.

Én aztán benne vagyok az ovi ügyben nyakig és én is azt fogom csinálni,hogy Alexát beiratom mindenhova.Aztán reménykedem,hogy találunk egy ismerőst aki a lányomat bedugja abba ahová én szeretném,hogy járjon.
Annak idején amikor ideköltöztünk mindenki mondta,hogy nagyon rossz a helyzet itt,de,hogy ennyire?Ezt még én sem gondoltam volna.

Judit!
Miután ide költöztök a lányok maradnak utána is Tökölön oviba?
Tudom nem nagy távolság csak kíváncsi vagyok.
Nyárra elkészül a házatok?Most szerencsétek van az idővel!!!

Viszont én imádok itt lakni!Szeretek itthon lenni, mert végre érzem,hogy valami csudát hoztunk össze.
Majd ha sikerül rakok fel egy-pár képet.Mert én is a konyhámra vagyok a legbüszkébb.

Várom továbbra is a pörgéseteket!

Ildikó
morozildi

Hello!

ildikó: Én nem akartam olyan szuper konyhát, csak egy kis takarosat, amiben könnyű rendet tartani, de remélem ez az étkező-konyha megoldás jó lesz! Én is szeretek Tökölön lakni, velünk szemben van 1 játszótér, nem olyan szuper (mert az önkormányzat nagyon elhanyagolja), de olyan jókat szoktak a gyerköcök játszani, mi meg az anyukákal-apukákkal jókat dumcsizunk! De remélem jó lesz a kertes házban is!
Az ovi jó kérdés! Lehet ,hogy majd megpróbálunk átmenni Miklósra, de Tamara nem olyan könnyen illeszkedik be, ezért lehet, hogy ingázunk majd! Végülis itthon leszek tudok velük mászkálni. Viszont Tildust biztos, hogy miklósra íratjuk suliba. örülni fogok, ha év végére kész lesz a ház! Ez attól függ, hogy mennyire lesz munka a cégben, de hitelt is veszünk majd fel a fütési rendszerre, hőszivattyúnk lesz, meg napkollektorunk. Viszont, így , hogy kivettük a garázst a házból, így majdnem 200 nm-es lesz, rosszul vagyok tőle, én csak kb 130 nm-t akartam....

Átszaladok LIDL-be, már olyan régen voltam ott!

Üdv. Judit
mamiblue

Sziasztok!

Köszi a tippeket! Ha GYES mellett lehet dolgozni, akkor az 1.gyerek után járó szabit nem lehet mellette kivenni???
Én kis naivan ugyanis úgy gondoltam, hogy most megigénylem a GYES-t márc.15-től, és mellette kiveszem Fanni után járó szabiaimat.Amikor pedig megszületik Manócska visszamondom a gyest, és igénylem a GYÁS-t, majd pedig a GYED-et. Fanni, amikor betölti a 3.életévet elmegy oviba, így az ő beszoktatása alatt még otthon vagyok.Amikor pedig kismanó kb.2 éves lesz, akkor megpróbálok neki bölcsit keríteni, és az ő beszoktatása alatt pedig kiveszem az utána járó szabikat.
Ez így túl szépen hangzik!Szerintetek lehetséges ez így???
Ildi, a nővérednek mi erről a véleménye, ha esetleg meg tudnád kérdezni, nagyon megköszönném.

Akkor pedig rövidesen nekiállok a még meg nem született gyerekemnek is bölcsihelyet foglalni, akkor talán lesz majd neki vmi.Vagy lehet, hogy inkább még egy gyereket bevállalunk???Végül is hely nálunk lenne, mivel mi egy 140nm-es házban lakunk, csak át kell variálnunk az emeletet, mert most csak két szoba van két hatalmas előtérrel.Idővel szeretnénk még két szobát csinálni.

Szép napot Mindenkinek!

Gabi

Kép

Kép
taga

Sziasztok!

Judit! Ha esetleg még aktuális az állás a férjed cégénél, akkor lehet, hogy az egyik ismerősömet is érdekelné.Pont most írta, hogy az előző munkahelyemen létszámleépítés van, és most közölték vele, hogy viszontlátásra.
Szóval, ha még mindig él, akkor a részleteket légyszí küldd át privibe.
Előre is köszi!

Gabi

Kép

Kép
taga

Sziasztok!

Gabi!
Szombaton jön hozzánk a nővérem akkor megkérdezem tőle.

Judit!
Szerintem Tami jó helyen lesz Tökölön ha nem akarod,hogy 35-en legyenek egy csoportban.
A ház nagyságáról csak annyit,hogy én azt vettem észre mindegy az ember mekkorában lakik mert előbb-utóbb azt is belakja.Legyen szó 100 vagy 200nm-ről.Öten lesztek,legalább lesz hely.

Viszont ha bekukkantasz a www.radeco.hu-ra van mindenféle ami radiátor,korlát,kandalló.Szerintem elképzelhetetlen egy nappaliban.
Mármint a kandalló.A cég a miénk.Folyamatosan keresünk embereket is,ez is rajta van a honlapon.
Ti mivel foglalkoztok?

Fölrakok pár képet a konyhámról.
Kép Kép Kép

Szép napot!

Ildikó
morozildi

Sziasztok!

Judit! Köszi az infókat. Egy haverom az aki keres majd megadom neki a honlapot. Remélem jelentkezik nálatok.
Hogy van az, hogy néha van csíkod néha meg nincs?

Ildi! Szép a konyha, az én csempém is pont ilyen színű. A bútorom színe is hasonló csak nem mdf. És panel konyha, nagyon kicsike.

Ovi kérdés tényleg elszomorító. Itt azért nem ilyen szörnyű a helyzet. Nem gondolkodtatok azon, hogy behordjátok ide?

Lányok senkit nem érdekel a találkozó gondolata? Mert akkor nem erőltetem. Marad a barátság plátói.

Zsófi! Teljesen jogos amiket írtál. Nehéz ma a helyzet. Én sem véletlen döntöttem a harmadik gyerek mellett. Szeretném kihasználni az időt. Így a kicsi nyolc éves koráig itthon lehetek és az már valami. Utána lassan felnőnek már nem szorulnak a pátyolgatásunkra. Szerintem nagyon jó lesz.

Puszka!

Kép
Kép
Kép
bebi

Sziasztok!

:lol: Én szeretnék veletek találkozni és nekem lényegében mindegy mikor. :lol: Csak jövőhéten a szüleimnél leszek Alexával mert karácsony óta nem találkoztunk.Megyek kicsit pihenni.
Hozzám is jöhettek.Nem olyan nagy a lakásunk,de elférnénk. 8) 8) 8)

Csepelre nem szeretném vinni a gyereket épp azért mert az ingázást szeretném elfelejteni.Akkor Erzsébetre is mehetnék.
Megyek mert megjött a barátnőm!

Szióka:
Ildikó
morozildi

Hello!

Délután írtam egy csomó mindent! Csak Tamara elnyomta, most meg csodálkoztam, hogy nincs itt!:(

Na majd holnap!
Bebi, ha alul kiveszed, hogy aláírás hozzáadása, akkor nem rakja be a csikokat! Meg lehet kérdezni, hogy miért lesz császár?

Judit
mamiblue

Sziasztok!

Ok! Akkor Ildikó felírva a listára. Nekem is mindegy mikor. Akkor a jövőhét kicsukva, majd a következő. Nekem a péntekek nem jók mert akkor mikkamakkába vagyunk.

Judit! Két császár metszésem volt már és harmadikra már esélyem sincs, hogy megszüljem simán. Program császár lesz. És miért kapcsolod ki az aláíarást?

Puszka!

Kép
Kép
Kép
bebi

Sziasztok!

Hogy vagytok? Úgy tűnik itt a tavasz!!! Gyönyörű idő van.Egész délelőtt csavarogtunk Fannival ill.apucival. A kisasszony teljesen ki van cserélve most, hogy itthon van az apja is.
Voltunk ultrahangon is, mert múltkor nem tudták rendesen megnézni a gerincét, most a változatosság kedvéért a gyomortelítettséget nem tudták megvizsgálni.De ettől eltekintve minden rendben van, és továbbra is fiút mondtak, pedig most egy másik dokinő volt.

Ildi! Előre is köszi a segítséget! Ma voltunk bent nyomtatványokért a Lőportár u.-ban, de ott nem tudott a nő a kérdésemre válaszolni.Csak azt mondta, hogy GYES mellett lehet dolgozni/amit ugye mi is tudunk/, de a szabadságra nem tudott válaszolni. Remélem, nővéred többet tud majd.

Többiek hol vagytok???Andi, Barbara...???Mi van veletek?

Üdv.
Gabi

Kép

Kép
taga

Sziasztok!

Hova tűnt Mindenki???

Ildi! Köszi szépen a segítséget.Azért írok ide, mert a privin folyamatosan hibát jelez az oldal, és nem vagyok biztos benne, hogy átment a levelem.
Valószínüleg holnap fel is fogom hívni a nővéredet, mert már nagyon aktuális a dolog, és még fogalmam sincs, hogy mi lenne a legjobb megoldás.

Jó éjszakát!
Gabi

Kép

Kép
taga

Sziasztok!

Ezer bocsánat az eltűnésért,sajnos elég kevés időm marad a géphez ülni.

Ma egy ilyet alkottam.:D
Kép

Ildikó!

Igen az M épület az a piros ház.:)
Szívesen találkoznék veled,veletek,csak nem tudom mikor tudnék elszabadulni...(itthon dolgozom)

Fú ne haragudjatok,de nagyon álmos vagyok...holnap mindenképp visszaolvasok.:)

Orsiék:)

KépKépKépKép
*orsi*

Sziasztok!

Ezer bocsánat az eltűnésért,sajnos elég kevés időm marad a géphez ülni.

Ma egy ilyet alkottam.:D
Kép

Ildikó!

Igen az M épület az a piros ház.:)
Szívesen találkoznék veled,veletek,csak nem tudom mikor tudnék elszabadulni...(itthon dolgozom)

Fú ne haragudjatok,de nagyon álmos vagyok...holnap mindenképp visszaolvasok.:)

Orsiék:)

KépKépKépKép
*orsi*

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?