Sziasztok LÁnyok!
Na megjöttünk a tortúrából.
Igazából nem volt annyira rémes, mint amire fel voltam készülve.
Egész pontosa Bazsika egy kis hős volt. Szépen kinyújtotta a kezét, aztán mikor nyomogatták, akkor már elbizonytalanodott és visszahúzta volna, de akkor megfogtam neki és egy pillanat alatt vérprofin meg is szúrták. Akkor sírt egy picit, de pár pillanatra rá (miközben a vér még folyt
) már kérdezgette, hogy nyitva van-e a játékbolt és mikor mehetünk már. Most ugyan picit fájlalgatja a kezét, de mindenkinek azt meséli a telefonban, hogy nem is fájt.
Lacinál már nem volt ennyire egyszerű a helyzet. Tőle konkrétan alig tudtak egy fél kémcső vért levenni, mert ugyan négyen fogtuk olyan rő volt benne, hogy annyira sikerült elmozdulnia kétszer is, hogy kicsusszant a vénájából a tű. Szerintem inkább a lefogás miatt ordított nem a fájdalom miatt. Minden esetre nála nem tudnak csinálni teljes vérképet, csak a mono tesztet. Szerencsére a torokváladék nla is megvan, és ez is nagyon fontos, mert lehet, hogy abból kiderül, hogy valami bakteriális fertőzése van és akkor már lehet rá adni a megfelelő gyógyszert.
Viszont a pisigyűjtő zacskón összeestünk Balázzsal a röhögéstől és azon gondolkodtunk, hogy egy kislánynak hogyan lehet felragasztani?
A végé jött a slusszpoén. A teljes vizsgálat 21000
Ft/gyerek. Mivel Lacinak a teljes vérképhez nem lett elég vér, ezért neki csak 4000 Ft-ot fizettünk. Szóval ez a kis kör majdnem 42000 Ft*unkba került.
Utólag ugyan megtudtam, hogy a Madarászhoz tartozunk, de oda akkor sem vinném a gyerekeimet, ha ők fizetnének érte. Egyrészt nagyon sok rosszat hallottam róla, másrészt egyszer elvittem Bazsit az ügyeletre és a hozzáállásuk finoman szólva is bunkó volt. Megkérdezte a doktornő, hogy nem tudnék-e várni 15 percet és akkor már a váltás jön és nem neki kellene adminisztrálni, meg vizsgálgatni. Mindezt úgy, hogy megmondtam, hogy előző este óta hányt a gyerek és 40 fokos láza van. Na aztán én is megkérdeztem tőle, hogy neki meg nem kellene e inkább pályát módosítania, ha ilyen empátiával viseltetik egy 9 hónapos beteg kisgyerek iránt.
Szóval akkor már inkább fizetek.
Tünde
Én már a mononukleózissal is kiegyeznék, csak tudjuk végre, hogy mi a baj. Szerencsére nálunk a fiúk májával meg lépével semmi gond, meg a nyirokcsomók sem nagyon duzzadtak. Lehet, hogy nem is ez a bajuk, csak a doktornénink azt mondta, hogy emiatt ahosszú láz, meg mandulagyulladás miatt erre gyanakszik.
Jucc
Azért kezdtük el ilyen korán a nyaralás szervezést, mert ilyenkor még lehet repjegyet kapni viszonylag olcsón. Később már csak irodán keresztül lehetne, úgy meg elég drága arról nem is beszélve, hogy általában csak szálással együtt csomagban árulják. Mi meg a szállást magunknak foglaljuk. Elég jót sikerült szerintem találni:
http://www.citysiesta.com/accom_descrip ... ccomNr=147
Meg ilyen korán még tényleg elég nagy a választék szállásokból. Ráadásul mi ugye szállodába nem nagyon tudnánk menni csak apartmanba, mert Laci nem alszik velünk egy szobába. Apartmanból meg nem igazán szokott lenni Last minute, úgyhogy arra sem várhatunk.
Davallia
Tudod nekem Laci egy fertőzéssel született, amitől tüdőgyulladást kapott. Utána én is kérdeztem, hogy hogy a tökbe lehet, hogy nem vagyunk koszosak, Balázzsal a vége felé márt óvszert is használtunk, pont a fertőzések miatt, stb. és mégis méhen belüli fertőzést kapott a baba. Azt mondták, hogy lutri az egész és már attól is megfertőződhetünk, hogy ha náthás valaki van a környezetünkben és pisilés előtt
nem mosunk kezet. Én egy tiszta embernek tartom magam, de itthon pisilés előtt egészen odáig nem mostam kezet. Azóta igen.