Hali!
Tus
Nekem is gond volt az elején a szoptatással, volt, hogy 10 percenként tettem mellre a babámat, aztán szépen helyreállt a rend. Amikor 3 hetes volt, akkor kezdõdtek a gondok a gyulladással és kisebesedéssel, pedig helyesen volt mellre rakva! Én állandóan a nõvérek nyakára jártam, míg haza nem jöttünk. anyósom is megmutatta, a gyerekorvos és az anyukám is, tehát minden egyben volt, mégis kisebesedett a mellem. Szerintem ez is egyéni, van akinek érzékenyebb a melle, van akinek nem, na meg a babák sem egyformán szipkáznak. Vannak lustácskák és mohók illetve a kettõ között. Én rájöttem, hogy nem kell semmilyen csodaszerrel kenegetni, attól csak bevarasodik és amikor eljön a szopi idõ, akkor újra feltépõdik a seb iszonyú fájdalommal kísérve. Már a régi öregek is megmondták, hogy a baba szája és az anyatej begyógyítja hamar a sebet. Én ezt tettem és bevált.
Sasha
Babaúszás
Mi az Almássy térre járunk, mivel itt kimondottan bababarát víz van, nem klórozzák és a babákon és szüleiken kívül nem járnak mások oda úszni. Mondjuk nem is nagyon lehetne, mert a medence elején csak térdig ér, és a legmélyebb részen is csak nyakig ér a víz. De nem is vinném oda, ahol nyugdíjas nénikék uszikálnak mûanyag virágos úszósapiban és aranykeretes szemüvegben...
Szóval 3 hónapos kortól kezdve lehet járni, mi 4 hónaposan kezdtük, mivel pont akkor indult új csoport. ez azért is jó, mert a babáknak kb. 6-7 hónapos korukig mûködik a búvárreflexük, ami a víz alatti merülésnél fontos. A mi csoportunkban van pár idõsebb baba 10 hónapos illetve 1 év fölötti baba, hát õk eléggé félõsek, míg a picik nagyon kis ügyik.
A
www.babauszas.hu oldalon olvashatsz bõvebben, mi és hogyan történik.
4 alkalom 6800 pénz, de ha 1x nem tudsz menni, akkor az nem veszik el és be lehet pótolni.
A légkör nagyon családias, az öltözõben kialakítottak több pelusozót, fûtenek, az öltözõszekrényeket zárják és õrzik, van járóka is, ahová a nagyobbakat be lehet tenni, amíg öltözik valaki. ez az összeg nem személyenként van, hanem csak maga az oktatás ára, ugyanis mi is hárman járunk a párommal, de bejöhet akár más hozzátartozó nézelõdni. Ha van kedved egyszer bekukkolhatsz! Nagyon klassz.
Foglalkozás elején masszírozzuk a bébiket, utána zuhanyzás, aztán együtt belemegyünk a vízbe. A víz alá nem az elsõ alkalommal megyünk, és ha a baba valamit nem akar azt nem is erõltetik, hanem mindenki a saját üteme szerint halad, mindenkire figyel az oktató.
Dani tényleg nagyon boldog és jókedvû baba, szerintem köszönhetõ ez a gondtalan kismamaságnak illetve a jókedvúre sikeredett szülésnek is, na meg mindenki imádja itthon, sokat van több ember között, nem csak engem lát egész nap.
Járunk babamasszírozásra, ez is kiegyesúlyozottá teszi a babákat. Nagyon szereti, ha masszírozzuk, közben "énekelget" a falon lévõ képeknek. Nagyon édi!
Na, nem áradozok többet.
Csináltam klassz karácsonyi girlandokat, és kicsordult a könnyem, amikor megláttam Dani arcát, ahogy a karácsonyi égõkre rácsodálkozott. És még nincs karácsony! akkor bömbölni fogok?
Pusszantás mindenkinek és szép 7végét.