Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kovacsne!
Hat,a sirdogalas nem jo dolog - altalanosan rosszkedved van, vagy mindig valami mas keserit el? Ha esetleg tudod, mi az ami bant, probalj meg tenni ellene!
Cumisuveg-tekintetben (bar semmi tapasztalatom nincs, meg sosem babaztam) annyit tudok mondani, hogy jo ha van par db, de alapvetoen nem akarom hasznalni. Ha muszaj is inkabb kiskanalbol etetnem vagy poharbol itatnam a babat - felnek, hogy a cumi utan nem kell neki majd a cickom. Sok ilyen remsztorit lehet hallani, szoval amig csak tehetem, mellozni fogom a cumisuvegeket cumistol mindenestol. nekem egyebkent 4 db 125 millisem lett: 2-t a Poppet. hu-rol rendeltem probakeppen, 2 pedig a szopigeppel jott, a csomag tartalmazta, ugy, mint Panninal (tehat gyanitom o is Avent Isis-t vett, mint itt annyian).

Zsebori!
Neked elfelejtettem irni korabban, hogy igen, megtalaltam a prosiban a Zsebi dekorokat (nekunk eloszor egy masik katalogus jott, abban azert nem lattam) es tetszik nagyon! Megprobalom kitalalni, hogyan juthatnek el Auchanba, sajna nincs kozel hozzank, de vannak otleteim...

Gedeiapu sajna panaszkodik, hogy nincs jooool, igy amikor meglepetesszeruen hazaugrott egy csekkert es par puszira, a kezebe nyomtam valami Aspro-C feleseget meg egy C vitamint, hogy azonnal vegye be. Remelem nem lesz itt nekem igazabol beteg! Annyira tudja magaba szuggeralni, hogy meg itt valoban lebetegszik nekem oszt akkor jol nezek ki! :D Fozhetem a teat literszam! :D (A, ma en is amugy is egesz nap teat iszom mezzel, jol esik, jo citromos, nyami!)
kami

Kami! Ha hétfőn megyünk be, utána kiugorhatunk az Auchanba! Már ha lesz erőnk :D Újpest Központtól 1 busszal ki lehet jutni! Nekem is kéne pár dolog és nem akarom Gábort elrángatni, mert nagyon utálja...

Kovácsné! Fel a fejjel! Ez a hangulat ingadozás most normális! Lehet, hogy holnap már folyton vigyorogni fogsz :D Elvégre két gyönyörű babóca lapul a pocodban :D
Vendég

Mai képek:

Kép Kép Kép Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Kovácsné:

Én is renniet szedek vagy nilacidot, csak szombaton olyan gyorsan jött a gyomorfájásom, hogy nem volt időm semmit bevenni, meg ezek szerint nem is lett volna értelme, mert valószínű akkor is ki jött volna az aminek ki kellett jönnie.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Kami:
A cumisüvegben teljesen igazad van, épeen van az egyik ismerősünk ilyen helyzetben.
Hét és fél hónapra jött a baba, inkubátorban volt az intenzíven és csak lefejt anyatejet evet cumisüvegből, most már az intenzívről kiengedték, sőt valószínű már haza is engedik a hétvégén, de most már nem hajlandó szopizni. Neki sokkal egyszerűbb, hogy a cumisüvegből folyik a tejcsi, mint hogy a ciciből megdolgozzon érte.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Hu, Lin, szep nagy a pocid, egy kerek kisdinnye lakik benne :D
kami

Na, hat igen, sok ilyen sztorit hallottam mar es nem igazabol tetszik a cumisuveg-otlet. Ez inkabb a nyugati orszagokban jo, ahol nagyon sok kismama nem is akarja szoptatni a babat a kezdetektol fogva... ok tudjak hasznalni a sok cumisuveget, de mi szerintem mas kultura vagyunk, itt meg "divatos" a szoptatas... mekem a meglevo 4 cumisuveg is sok, de ugy vagyok vele, vegszukseg eseten jol fog jonni... valamire...
kami

HOL VAN MINDENKI??? Vagy menjek en is punnyadni? Vegulis el is faradtam a nagy rendrakasban :( Na jo, akkor irany az agy...
kami

Na, itt vagyok, csak szunyókáltam egyet :D Aztán meg kiteregettem!

Kami! Minden hónap 24-ig lehet leadni a pappert, úgyhogy a hétfő még OK :D

Lin! Jó nagy a pocid :D
Tegnap voltunk sétálni, ez ott készült rólam/rólunk:

Kép
Vendég

Barbi,Lin!
Szép nagy pocitok van!!! :P

Most ment el a barátnőm aki egy koraszülött intenzíven dolgozik.Mondott egy-két érdekességet,de inkább nem mondanám el mert szomorú babatörténetek felelőtlen szülőkkel.
Tőle hallottam most azt is,hogy a kókuszmatracon keresztül nem mindig érzékel a légzésfigyelő!Ezt ki kell próbálni valahogy!!!
Vendég

Sziasztok!
Egy bugyutanak tuno kerdes: nektek a doki megszamolta UH-n a baba mind a 20 ujjat? Vagy az nem lehetseges?
Sagi, csak annyit mondj, mitol voltak felelotlenek a szulok? Mit csinaltak / nem csinaltak, hogy abbol tanulhassunk!!!

Barbi! Az a baj, hogy a promo csak 18-ig el, ami e het csutortok :( Ha esetleg addig megis mentek gaborral, szolj mindenkepp!!!
kami

Kami!
Mondjuk szülés után 2 órával hazavitték a babát és másnap már apnoezott és úgy vitték a PIC-be újraéleszteni!Jól van a baba!!!!

Vagy már az első héten ment és mindenki látogatta a babát,bevittek valami rs vírust ami a felnőtteknél csak egy enyhe nátha,de a babának légzésmegállást okozott.Szerencsére ez a baba is jól van már,de őt is újraélesztették!
Szerintem ennyi elég.
Ne haragudjatok,hogy leírtam!!!!
Vendég

Kami!
Ne is mond,egyáltalán nem bugyuta kérdés.Nekem is többször eszembe jut,hogy meg van-e mindene...Na és most meg a tv-ben a híradóban mutatják,hogy a doki nem látta az uh-on...Jaaaaajjjj!
Vendég

Neeem, dehogy, Sagi, ezek fontos dolgok! Tudnunk kell, hogyan elozhetunk meg folosleges bajokat. En mondjuk amugy se terbeztem Canossa-jarast a orhazban, csakis a paromat varom, mindenki tajekoztatva van, hogy latogatas csak ha mar itthon vagyunk. Elhozni se akarom tul hamar a babat, mert bar mindenhol jo, de legjobb itthon, megiscsak a korhaz az, ahol megtanitanak pl sziptatni es felkeszitenek mindenfele okossaggal a babagondozasra...

Epp a Hirados dolog miatt kerdeztem, hogy vajon ti lattatok-e ujjacskakat - en megvallom, nem emlekszem kulon ujj-vizsgalatra, a vegtagokat lattam mar a 9 honap soran, a 4D UH-n szepen latszott minden, azota csak nem tuntek el - de az ujjakat sosem szamoltuk (nem is gondolom, hogy lehet... vagy nemtom...)
kami

Hááát Kami... Nem ígérek semmit. Gábor most hívott, hogy még csak most indul el bentről :( Múlt héten is ez volt végig... 8ra ment, és 7kor jött el :( Most kezd megint elegem lenni ebből... Arról nem is beszélve, hogy ő is kikészül - szombaton fél 1ig aludt...

Sági, nem semmi sztorik... Mondjuk a szülők megérik a pénzüket :evil:
Vendég

Kami!
A második történetben a baba sajna nem a kórházban hanem már otthon az első két hétben szedte össze a vírust a látogatóktól.Jobban járt volna ha a kórházban szedi össze szegény!
Vendég

Otthon is karantenban lesz Aron legalabb egy honapig :D Van email, van digi fenykepezo - aki nem erti meg, hogy egy frissen szuletett baba nem allatkerti majom, akit akkor nezhet meg, amikor akar, akkor sorry...
kami

sziasztok kismamik!

n n csinik vagytok, már annyira szeretnék én is feltenni pocis képet, de igen ritkán fotózunk, és akkor se töltöm fel a gépre, na de legkésőbb a jövő héten, mert csak jövő szerdáig dolgozom!!! subidubiiiiiiii :lol:

tök nem hülyeség a végtag/apróbb részek számolgatása, én megszámoltam itthon a dvdről, h minden ujjacska a helyén van-e. :oops: lehet, h hülyeség, főleg azért, mert nem valószínű, h bármin változtatna, ha mégsem, de azért megnyugtató volt látni...

sági!
sztm se hülyeség leírni ilyen eseteket, legalábbis én nem paráztatásnak veszem, hanem olyannak, amiből esetleg tanulhatok. jó, ezek tényleg extrémostobaságok voltak, de azok a leglelkifurdalásosabb hibák, amik abból adódnak, h "jaj, nem is gondoltam volna, h baj lehet". arról nem is beszélve, h sztm tök sokat számít vészhelyzetben, ha az ember már legalább hallott az adott problémáról/átfutott az agyán valaha, mintha derült égből villámcsapás.

otthoni látogatók
én is azt gondolom, h aki nem bírja tűrtőztetni magát, az inkább a kórházba jöjjön, mint otthonra, oda az első pár hétben nem hiányzik látogató.

légyszi aki mostanában volt uhn, nézze meg nekem a leletén a méhlepény fokozatát, mert még mindig nem találtam róla objektív infót, ugyh kicsit izgulok

majus3

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat... úgy tűnik, az új antibio hat és Zsuzsának ma csak egyszer ment fel a láza 38,5-re popsiban, azt is délelőtt és azóta nem! És ezt egy teljesen láztalan éjszaka után! Miután már több mint két hete naponta többször 39 feletti lázakat produkált szinte folyamatos lázcsillapítás mellett, ez nagyon nagy szó! Olyan jó lenne ha már tényleg a gyógyulás felé haladna!

Sajnos én is meg David is összeszedtük a fosós-hányós vírust a kórházban. :? Szerencsére úgy tűnik, egy enyhébb lefolyású valamit, mert csak kétszer hánytam, tegnap éjjel, és most egész tűrhetően vagyok, várom hogy elmúljon a hasmenés hogy visszamehessek a kórházba Zsuzsa mellé. Most anyukám van vele, tegnap éjjel riasztottam hogy váltson engem, de őneki meg egy-két hete volt 40 fokos láza és torokgyulladása, meg az öcsémnek is, és hát ezért nem szerencsés az se ha ő van ott Zsuzsával, de még mindig jobb mint ha mi lennénk bent egy akut fertőzéssel mint ő egy remélhetőleg gyógyulttal. Azt meg végképp nem akartam hogy még ezt a vírust is átadjuk Zsuzsának az összes többi baja mellé.

Hát senkinek se kívánom a kórházi tartózkodást gyerekkel, szörnyen megkínozzák őket, az ember már azon bőg hogy miken megy keresztül a gyógyulás reményében... Zsuzsa egy kis hős... minden félórában csinálnak vele valamit, képzeljétek el hogy jönnek a nálatok hatszor akkora lények, elvisznek, lefognak, és azt csinálnak veled amit akarnak, ami jobb esetben csak kellemetlen de rosszabb esetben még fáj is. Szóval borzasztó lehet.

Nekem meg közben magas lett a vércukor eredményem (az újabb) bár nem egetverően magas, de kéne tartanom egy 180 grammos cukorbeteg diétát ami a kórházi körülmények között tkp lehetetlen... most meg örülök ha egy pár szem ropitól nem émelygek. És hát vissza kéne menni egy diabetológia kontrollra. De majd akkor ha Zsuzsa kijött a kórházból...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Roki,

Hat, nem irigyellek :( Gyors jobbulast kivanok mindannyiotoknak, vigyazz magadra es a picibabara, a dokik - barmilyen kegyetlennek tunik is kivulrol - vigyaznak Zsuzsara. Remelem mihamarabb otthon lehettek vegre mindannyian!!!

Te figyu: egyszer nem azt irtad, hogy tartod ezt a 180 g-os dietat? Vagy azt Zsuzsa alatt kellett csinalnod? Mar nem emlekszem, de tudom, hogy errol mar irtal egyszer, hogy milyen jo! Adnak etrend mintat is, vagy csak utmutatot, hogy miket ehetsz? Es a 180 gramm szenhidratot lebontjak etkezesekre, vagy mindegy, hogy eszed meg, csak a vegeredmeny ne haladja meg a napi 180 grammot?
kami

Kami:

Zsuzsával csináltam, mert akkor is kicsit magas lett a vércukrom. Most még magasabb.

Akkor lazán vettem a dolgot és sacc per kábé tartottam be a 180 grammot, és ha mondjuk több csúszott be de az gyümölcs volt, akkor azt megengedhetőnek véltem.

Igazából ezt úgy kell csinálni, mint egy kalóriaszegény diétát, van egy táblázatod, hogy milyen kajában mennyi a szénhidrát, és számolgatnod kell, hogy összességében ne haladja meg a 180 grammot. Az igazi diétán élőknek még arra is vigyázni kell, hogy a 180 grammot körülbelül egyformán osszák el 5 étkezés között, amit szigorúan időre kell elfogyasztani, hogy a vércukor szint ne ingadozzon.

Praktikusan ehhez az kell, hogy a kezedben legyen a táblázat, előre megtervezd az étkezéseidet, egy konyhai mérleggel leméricskéld az adagodat, majd napi ötször ugyanabban az időben el is fogaszd az ennivalót.

A kórházban néha arra sincs időm, hogy pisilni kimenjek vagy leüljek bármit is enni, nemhogy nekiálljak ilyesmit méricskélni... arról nem is beszélve, hogy mivel nem adnak ott ennivalót a szülőnek, ezért vagy a büfében tudok magamnak beszerezni azt ami van, vagy az van amit anyukám/David behoznak. Anyutól pl kértem teljes kiőrlésű rozskenyeret (amit nem talált a Tescóban, ami mindjárt árulkodik arról, mennyi fogalma van arról, mit kell keresni, pedig igazán részletesen leírtam) meg azt, hogy ha főz nekem, akkor az húsból és zöldségből álljon, de hát ez olyan távol áll tőle, hogy el se tudja képzelni, milyen egy csak zöldségből és húsból álló diéta amiben nincs liszt, fehér kenyér, krumpli, rizs vagy tészta. A saláta neki meg max a csalamádé, ő nem tud friss salátát készíteni, pedig az lenne az igazi...

Úgyhogy egyelőre jobb híján kerülöm a finomított cukrot meg a fent említett szénhidrát forrásokat amennyire lehet, bár most hogy elkapott ez a vírus, a gyomorkímélő diéta pedig pont a főtt krumpli és társai... szóval nem könnyű.

Másrészről mivel 3 négyzetméterre vagyunk szűkítve Zsuzsával aki gyakran azt hajlandó megenni amit engem is lát enni, és ő nem ehet tejterméket, ezért én is tartom magam (legalábbis a szeme előtt) a tejtermékmentes diétához.

Tényleg az lenne a nyerő ha fincsi salátákat tudnék gyártani magamnak, most jól meg is kivántam őket (asszem múlóban a fránya vírus). Meg hát van egy csomó "magyaros" relatíve szénhidrátmentes kaja - székelykáposzta, húsleves (krumpli nélkül), meg ilyenek. Még a paradicsomos káposztát akartam írni, de szerintem abba raknak cukrot...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! :)

Tegnap már nem tudtam jönni, mert este értünk haza!

Lin!
Nagyon szépen gömbölyödsz, jó nagy a pocakod! :)

Kovácsné Bea!
Köszi a pocakdicséretet, persze, hogy híztam, de igaziból csak a pocakomra. Bár mostanában kezdem érezni a csípőmön is, de nem izgat! :) Cumisüveg nekünk is van (a mellszívóhoz adták Avent ISIS), de nem tervezem a használatát. Pont most olvasgatom a Picik és kicsik c. könyvet, amiben teljesen jól le van írva, hogy a baba megszokik egyfajtát: vagy a cicibimbót vagy a cumisüveget. A kettőt nagyon nehezen tudja kombinálni. Ezért írják, hogy ha teát, vizet vagy akármi mást kell is adni neki, azt inkább pohárból vagy kanálból. Ha nagyobb lesz (fél év után) akkor már inkább lehet cumiztatni.
Ja, és ne sírdogálj, nem tesz jót. Tudom, hogy felesleges mondani, nekem is vannak hangulatingadozásaim.

Barbi!
Neked is jó nagy a pocid, olyan szép kerek! :) Na, nekiálltál a ruhamosásnak? :P

Május!
Nekem az uh leleten rajta van, hogy I-es fokozató méhlepény. Lehet, hogy ezt nem mindenkinek írják rá?

Róki!
Örülök, hogy Zsuzsa jobban van kicsit, tudom, hogy nagyon nehéz most nektek. Keresztfiam kb. ugyanilyen idősen került kórházba mandulagyulladás és tüdőgyuszi keverékével. A szívünk majd meg szakadt, amikor a kis lesoványodott sápadt gyereket kellett vígasztalni, mert akkor nem lehetett vele benn maradni a kórházban... na, de nem is írok ilyen szomorú dolgokról... :( Gyógyuljatok meg minél hamarabb!!!

Hát csajok, a tegnapi tv-zés után én is feltettem a kérdést, hogy vajon megszámolták már az ujjait a bébinek? Nem. Rá van írva a leletre, hogy durva rendellenesség nem látható. De ez mindenkinek rajta van, ez egy standard szöveg... rögtön beparáztam, úgyhogy mindjárt átnézem a tegnapi uh-ról készült dvd-t, hátha látok rajta valamit! :shock: :shock:

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem...
Nemsokára indulok a védőnénihez.
Ja, tegnap megvettük a fejvédőt és baldachint is. Nekem másfajta tetszett volna, de mivel eddig szinte mindent én választottam Buksinak, ezért ezt az apja választotta. Neki ez tetszett. Majd teszek fel róla képet.

Na, majd még jövök! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Mivel már rég láttátok a táblát, ezért azt is felteszem. Kiegészítettem két oszloppal így közeledve a nagy napok felé: úgyhogy majd mindenki írja meg, hogy pontosan mikor, milyen adatokkal született a bébije! :)

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Köszönöm szépen apoci dicséreteket, nem olyan szép kerek, mert egy kicsit lent fekszik a pici drágám.

Kami:
Én teljesen görögdinnyének érzem, olyan nagy, de hát a babóca ilyen nagy, ami persze nem baj, hagy növögesen csak.

Fekvés:
Most úgy érzem átlósan fekszik, a bal combom irányában és fent jobboldalt érek mozgásokat és talán meg is fordult, talán fejjel lefelé van.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Nekem éjszaka annyit forgolódott, hogy még fájt is (vagy csak álmodtam? :shock: ), úgyhogy még az is lehet, hogy megfordult. A védőnőnél megpróbálom kideríteni.

Timi
Kép Kép
timocska

Szasztok Kismamik!

Nekem is mocorgott az ejjel es bennem is megfordult, hogy nnna, most biztosan fejjel lefele van mar :D De mar csak holnapig kell varni es valszeg kiderul tipitapi-modon...

Roki, hat, nem konnyu mostanaban neked (ja, a Tescoban teljes kiorlesu akarmilyen kenyeret is alig lehet kapni, legalabbis itt a Vaci utiban, ami pedig nem kicsi, nemhogy t.k. ROZSkenyeret... en a t.k. kenyeremet altalaban a Match-bol szerzem be... lehet, h telleg nem talalt anyukad...) Nem tudjatok azt csinalni, hogy az egyikotok a korhazban van (mondjul eppen te) es David vasarol felvagottat (a husban szinte nincs szenhidrat), fejessalatat, meg amit meg szeretnel, es bent osszerakjatok salinak? Vagy forditva? Ez a dieta eleg kemenyen hangzik... 180 gramm szenhidrat... Allitolag a taplalkozasunk kb egyharmadat szenhidratnak kell(ene) kitennie... okos kismamakonyvem szerint... 600 g kaja egy nap igen elerhetetlenul hangzik...

Lin, ne aggodj, nekem ugyanilyen a pocim :D Az en gorogdinnyem is inkabb lent van, ami allitolag jo jel... Ja, es attol, hogy a pocid nagy, meg nem biztos, hogy a baboca is giga - mas is kozrejatszik a pocimeretben!!!
kami

Sziasztok!

Róki! Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehezen alakulnak a dolgaitok :( Remélem a kórházban miharabb ki tudják kúrálni Zsuzsát - hosszú távra! Kitartást nektek a hazamenetelig! Mikor lesz David műtétje? Vagy azt most (érthető okok miatt) csúsztatjátok?

Május, én most nagyon szűkszavú leletet kaptam :( A méhlepényről nincs is más infó, csak hogy a mellső falon tapad...

Igen, kimostam a babarucikat, már meg is száradtak, úgyhogy mindjárt megyek vasalni :D Aztán megyek, a védőnő bemutat a gyerekorvosnak, utána meg hallgatunk szívhangot!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Bea! Tényleg az AVENT ISIS mellszívót vettem, Kami jól gondolta. És ki is próbáltam! :lol: Persze nem jött semmi, de az érzés miatt érdemes volt! Elég fura volt és kicsit fájt is. :roll:

Majus! Én is megnéztem a leletemet, nekem csak annyit írnak a méhlepényről, hogy "mallső falon, normál helyzet, normál vastagság".

Uh.: én is hiányolom, hogy ujjakat nem számoltak, de én megszámoltam a DVD-n a kéz ujjakat, és megvan a 10! Sajna a lába nem látszott annyira, így csak remélem, hogy ott is minden ok. Nem mintha bármit is lehetne csinálni, ha vmi nem stimmelne...

Pocak: Az enyém inkább fönt van, Gergő meg fejjel lefelé, de nem olyan jó érzés, hogy szétrúgja a gyomromat...persze bármikor megfordulhat, de ha már irányban van, akkor akár maradhat is! Az első szülött faros fiúkat mindig császározzák, úh. nem bánom, ha így marad! :)

Pocak2. : tegnap este hat óta gyakorlatilag folyamatosan kemény a hasam, és ha állok fáj is. Este bevettem 2 MagneB6-ot, meg ma reggel is, de nem nagyon múlik...szerintetek ez meddig tekinthető normálisnak?
Vendég

Jav.: mallső=mellső
Vendég

Kami:

A zöldségekben szinte alig van szénhidrát, viszont nagy az űrtartalma, tehát megtölt, úgyhogy én pl sokat ettem szendvics gyanánt puffasztott búzakenyeret (a la Norbi vagy Abonett), jó sok sonkával, sajttal és rengeteg uborkával, paradicsommal, paprikával. Joghurtból is van cukormentes, csak a benne levő tejcukor tartalmat kell számolni... ebédre mondjuk valami levest, húst meg párolt zöldséget. Akkor ez azért volt valamivel könnyebb, mert a munkahelyemen volt menza ahol tök jól főztek, és volt miből válogatni. (Igaz, friss saláta ott sem volt.) Szóval a 180 gramm még nem olyan gáz.

Egyébként az "igazi" cukorbeteg diétának még kalóriahatára is van, azt hiszem 1600 kalória egy nap, amit nem könnyű betartani. De hát ezek már a 2. típusú diabéteszeseknek valók, ami időskorban, főleg túlsúlyos embereknél alakul ki, ahol fontos a testsúly csökkentése is, ami terheseknél nem cél. Tehát elvileg én ehetem a teljes kiőrlésű kenyeremet libamájas zsírral. :lol:

Van a Tescoban teljes kiőrlésű rozskenyér, mert ott (is) szoktam venni, csak nem friss hanem vákumcsomagolt, úgy néz ki mint egy barna tégla! :) Én amúgy is szeretem, mert tök jó magvas és tartalmas és kifejezetten egészséges, még rá is van írva, hogy cukorbeteg diétára alkalmas. Azt finom Prosciutto sonkával és csípős mustárral... :)

Timocska:

Én el nem tudom képzelni, hogy otthagyni Zsuzsát napokra, hetekre egyedül a kórházban... még úgy is itthon tipródtam, hogy anyukám tegnap este elalvás után pár órára hazaszaladt mellőle, nehogy felébredjen és ne találjon ott senkit. Borzasztó barbár dolognak tartom azt a régi kórházi rendet, hogy a szülő csak látogatni mehet be, iszonyú lehet egy pici gyerek számára, és nem is jó. Otthagyják egész napra egy rácsos ágyban, mint valami börtöncellában, és csak szadizni veszik ki amikor be kelle adni gyógyszert vagy csinálni vele valamit. Így is borzasztó élmény nekik az egész, hát még ha nincs ott egy vigasztaló támpont. Egy csecsemőnek se jó, de hát ők még csak fekszenek, de egy nagyobb gyerek számára, aki már mobilis és van valamennyi értelme...

Barbus!

Ne is mondd... miután nem sikerült elintézni David TB-jét, felhívtam őket, ahogy megbeszéltük, január elején, hogy időpontot kérjek a műtétre. Már decemberben meg akarták műteni, azzal hogy nem jó várni, de kikönyörögtük a januárt... errefel most február 6-ra adtak egy KONTROLL (!!!) időpontot, hogy majd akkor megmondják, mikor operálják. Egyre nagyobb az esélye, hogy pont akkor lesz, mikor én szülni megyek. Hiába mondtam nekik... nem hatotta meg őket. :? Csak tudnám akkor mit paráztattak decemberben, hogy ez olyan rohadt sürgős, ha most hirtelen ennyire ráér... érted...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pann:

Igyál sok-sok folyadékot és feküdj le, illetve bele egy kád meleg vízbe. Amúgy mikor bekerültünk a kórházba múlt héten, nekem elkezdett teljesen szabályszerűen pár percenként rohadtul bekeményedni a hasam, én is nagyon megijedtem, de hát gondoltam, hogy az idegességtől van, meg hogy nem figyeltem magamra és nem ittam eleget, és nem mentem pisilni elég gyakran (a tele hólyag miatt is keményedhetsz). Úgyhogy elkezdtem vedelni a vizet, figyelni a pisilésre, és másnap mikor mentem az Istvánba a vércukor vizsgálatra, felcaplattam a szülészetre két vérvétel között megkérdezni a szülésznőmet, hogy mit csináljak, MagneB6, stb. Tudod mit mondott? Hogy igyak egy kis bort. :lol: Meg hát hogy próbáljak lazítani.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi a tanácsokat, lehet, hogy mindjárt eresztek egy kád vizet....az a fura, hogy gyakorlatilag FOLYAMATOSAN kemény. Nincs szünet, vagy csak félóránként kb. 5 perc, aztán újra visszakeményedik. :?

Igyak bort? :lol:
Vendég

Szia Pann,

Ne aggodj, szerintem nincs semmi baj, abban en is hiszek, hgy az alkohol segit (anno azt hasznaltak magnezium helyett infuzioba amikor mehosszehuzodasokkal mentek a nok befekudni, lazitja az izmokat, csakugy, mint a magnezium es a meleg viz...), de persze csak modjaval! Ha van otthon valami borocska, igyal nyugodtan egy poharral. Annyi nem art, teged viszont megnyugtat, ellazit. Meg jobb, ha a kadban kortyolod el, ha van otthon furdoolajad, hat akkor tegyel kicsit a vizbe - ha nincs, sima hab- vagy tusfurdo is segit - dolj hatra es LAZULJ! (De vigyazz, bor elott ne egyel magneziumot, ne keverd a kettot, bar nemtom a Mg meg az alkohol hogy hatnak egymasra, vagy hogy mi mas van meg a Mg tablettaban...)

Nekem egyebkent minden reggel es este mensi-szeru erzes van a pocimban, es ahogy telik az ido, egyre erossebben erzem. Tegnap meg ma pl tizedmasodperc alatt magamhoz tertem reggel... Szoval lassan, de biztosan jonnek ezek a joslofajasok vagy mik es hat mindig azon tunodom, melyik nap marad tartos es egyre surubb a fajas... Zsebi persze tojik bele, tancol odabent, szoval ilyenkor azert megnyugszom...
kami

Pann, az anyukám is azt mondta, hogy anno mindig bort/konyakot itattak az orvosok mikor terhesen keményedett a hasa.
Nem lehet amúgy, h Gergő nyomul oda a falához folyamtosan? Nekem is volt egy ilyen napom néhány hete, alig bírtam hazamenni..

Róki, igen, annyira szuper, h ott lehettek Zsuzsával. Én 8 éves voltam, mikor tüdőgyulladással egy hétig kórházban voltam, és a szüleim csak ablakon! keresztül "látogathattak". Hát eddigi életem egyik legmeghatározóbban rettenetes hete volt, folyamatosan végig bőgtem az egészet, és persze ettől egyre lázasabb voltam. Az anyukám meg persze kint bőgött az ablak alatt stb.

Május, most nincs nálam a lelet, de este megnézem mit írnak méhlepény ügyben. Mondani nem mondott semmit.

Nekem a kezén megszámolta a doki az ujjakat, határozottan úgy rémlik.

Nem tom mi volt ma éjszaka, mert Boldi is helyet vátoztatott, remélem, csak a tengelye körül, és a fejét lent tartja, de a rugdosás most a másik oldalról jön (vagyis a kis domború háromszög amit kinyom az oldalamon, és aztán látványosan végighúz rajta... :D )

Kép
Kép
agiboldi

Megjöttem a védőnőtől! :)
Kis aranyosan mondta, hogy két hét múlva kijön és odaadja a kelengyelistát. Én nem tudom, hogy ezek hol élnek, de két hét múlva akár már meg is szülhetek! :shock: :shock: Bármi lehet, nem értem, miért kell ennyire a végére hagyni! :evil: :evil:

Pann!
Majd írj, hogy a fürdő, a bor ellazított-e. :) Biztos segíteni fog, próbálj meg tényleg eleget inni és pihizni! Gergő meg még maradjon odabenn jó sokáig! :)

Kami!
Egyszer-kétszer nekem is előjött ez a mensi szerű érzés, igaz, úgy heti egyszer, de nagyon fura. Neked meg már tényleg lehetnek jóslófájások, nem lehet tudni, hogy Zsebi mikor unja meg a benti életet! :) Olyan izgi! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ilyen rácsvédőt vettünk:

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Már értem, hogy miért ez a rácsvédő tetszik a párodnak: olyan, mintha sörözne rajta a maci!!! :lol: :lol:
Vendég

Jaja, Timo, barmikor johet. Olyan fura volt, amikor a vedono a mult heten azt mondta (holnap lesz egy hete), hogy nnna, mar csak 2 hetet kell kibirnunk, utana barmikor megszulethet, tokeletesen erett baba lesz. Ket het! Es ebbol az elso ma letelik!!!! ANYAAAM!!!

De tok furcsa, a nappalok olyan hamar eltelnek, hogy szinte csak ejszaka jut eszembe lefekveskor "beszelgetni" a babaval. Ha napkozben beszelek is hozza, hogy "na Zsebi, apadat megolom ha hazajon" (mert epp eltokitett valamit vagy 100szori figyelmeztetes ellenere se azt csinalta, amit kertem, vagy "jaj, Zsebikem, apad egy nagy dinnye", mikor aranyos dolgot veszek eszre, amit Gedeiapu csinalt, vagy akarmi - szoval ezeket a dolgokat inkabb magamnak mondogatom, csak odateszem, hogy "na Zsebi". De amikor lefekszem, minden ejjel elbucsuzom tole, elmondom neki, hogy szeretem es hogy varjuk es hogy maradjon, amig jol esik, lehetoseg szerint forduljon be, de ha ugy nem kenyelmes, maradjon, ahogy van, en nem banom... szoval akkor hosszasan beszelek neki gondolatban es lehet h csak bekepzelem, de mintha erezne es reagalna. Olyankor ugyanis mindig elkezd mocorogni (pedig mar fekszem egy ideje es TV-zem, szoval nem a poziciovaltas az oka...) Es halal higgadt vagyok, mar nem izgulok semmin, egyszeruen csak varom, hogy mikor jon a szules es eshetek tul rajta...
kami

Nekem egyre többször jut eszembe a szülés: hogy kezdődik, honnan fogom tudni, hgoy menni kell, milyen lesz, amikor elfolyik a magzatvíz, mennyire fog fájni, simán megy-e, mennyire tágulok, meddig tart stb. Aztán utána milyen gyorsan megy az összeszokás, vajon jó anyuka leszek-e, tudni fogom-e mindig, hogy mit kell csinálni, jól gondját viselem-e majd Buksinak.... stb. Néha borúsabb dolgok is eszembe jutnak...

Pann!
:D :D :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Roki!
Örülök,hogy Zsuzsa már jobban van,csak így tovább és Te is nagyon vigyázz magadra!!! :P

Pann!
Az alkohol az tényleg jó.Épp tegnap olvastam Az a 9 hónapban,hogy anno alkohollal lazították a kismamákat és be is vált!

Timo!
Milyen jópofák ezek a védőnők!!!Nagyon aranyos a rácsvédő.Mit vettetek még?Ne izgulj a szülés miatt,úgyis fogod tudni,hogy mikor jött el az idő,ha meg nem egy telefon a kórházba vagy a dokinak elmondod,hogy mit érzel és ők majd megmondják mi legyen!!!
Az meg természetes,hogy jól fogog gondjátviselni Lillának!!!Rossz dolgokon meg ne járjon az eszed!!!!!!

Kami!
KÉT HÉT!!!ANYÁÁÁÁMMM!!!!
Vendég

Ahh, Timo, a szulesen agyalason en mar tulvagyok :D Mostmar csak csendes megadassal turom, hogy ezek a gondolatok atmenjenek a fejemen. Epp most irok listat, hogy holnap miket akarok megkerdezni Tibatol. Szuleses es korhazas kerdesek - remelem mindre fogja tudni a valaszt... Azon meg egyaltalan nem agyalok, hogy hogyan fogom csinalni a babaval. Nem felek tole... mindenre van megoldas, ha bena vagyok, arra is. De szerintem nem leszek bena :D A betegsegektol mndjuk felek, rohanni a dokihoz, ha gaz van (marpedig biztos lesz gaz, Roki errol biztos tudna sokat irni...)... ez a resze nem hianyzik, de persze nem kivansagmusor...

Sagi, ha nekem 2 het, akkor neked kb 3, szoval csak nyugi :D
kami

Ági!
Ezen kívül semmit... a pihenőszéket néztük még meg, de úgy gondoltuk, még átgondoljuk itthon, kell-e, illetve szétnézünk a net-en, hol mennyibe kerül! Ja, és még ágyra való pelenkázó feltétet is néztünk volna, de nem volt. Ez azért kell, mert nekünk nem fér külön pelenkázó komód, úgyhogy ilyen kell.

Ti hogy vagytok? Összeraktátok már a kiságyat?

Timi
Kép Kép
timocska

Kiságy!Hát nagy keservesen összeraktuk.Minden pálcikát meg kellett faragni,mind a két végét mert a nem mentek bele a lyukakba.Nagy élmény volt.Szidtuk még az RS megépítőjét is! :evil:
Nekünk is csak ilyen pelenkázólapunk van,a Mária babadiszkontban vettük.

Ja,olyan rosszul aludtam az éjjel,iszonyatosan fájt a hátam.Ilyen még nem volt.Be is paráztam egy kicsit,mert mondta a Hábi,hogy van akinak erős hátfájással indul a vajúdás és onnan sugárzik a fájdalom a hasba és a lábba.De szerencsére nem,reggelre elmúlt.Igaz Szabolcs közölte,hogy akkor ma pakoljam össze a tatyót,őt ez megnyugtatná!Nem akarom.Lahat nem akarok tudomást venni róla,hogy engem is utolér majd az idő?!
Vendég

Ági!
Én is halogatom a pakolászást... valahol tudat alatt én is tolnám még, hogy van még idő, még nem jöhet a bébi! Pedig legalább megnyugtató lenne, hogy akármi is lesz, csak felkapod és legalább a te cuccod megvan, azzal nem kell másnak törődni! Úgyhogy pakolj csak össze szépen! :)

És tegyél majd fel képet a kis kuckóról! Már ha akarsz és tudsz! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Csináltam kis töltött paprikát, küldök belőle kicsit Buksinak is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Lanyok! Mi ez a nyavaly? Tessek osszepakolni! Aztan eldughatjatok a taskat, hogy ne is lassatok, de legyen keszenletben a cucc! Ejnyebejnye! Ne legyetek mar ilyen babonasak! :D

Sagi, milyen agyat is vettetek az RS-ben? nekunk a gabival semmi gond nem volt (Faktum), ami volt, azt Gedeiapu generalta maganak :D es tok gyorsan ossze lehetett rakni.
kami

Sziasztok!

Én is megjöttem!
Hallgattunk szívhangot, minden rendben! Emma próbált elmenekülni (egyszer bele is rúgott a szerkenytyűbe :D), de már nem nagyon tud :D Le is mázsált a védőnő,és hát megvan az eredménye az aktívabb itthoni életnek, mert az elmúlt 1 hónapban semmit sem híztam! Szóval egyenlőre tartom a +12 kilót.
Találkoztam a gyerekorvossal is: nagyon szimpi volt! Meg én is neki :D Szerencsére :D
Hazafelé bementem a henteshez meg a zöldségeshez és vettem egy csomó finomságot! Még a boltba is le kéne szaladnom, mert kell egy pár dolog, de előtte szusszanok egyet :D

Pann! Írd meg, hogy bevált-e a bor meg a fürdő - lehet, hogy délután én is benevezek egy ilyenre :D

Timi! Édes a rácsvédő! És tényleg olyan, mintha sörözne a maci :D :D :D

Kami! Neked már olyan izgi!!! Irigyellek :D Mondjuk ahogy szalad az idő, nemsokára már mi is itt fogunk tartani :D
Egyébként nem hülyeség, amit írsz: napközben én sem beszélek nagyon (ugye magában nemigen beszél az ember :D), de este amikor Gábor hazajön és mesél, meg beszélgetünk, akkor Emma is "beszáll" :D Olyan édes, mindig üdvözli apát :D

Sági! Én is csak úgy nagyjából pakoltam össze a kórházi cuccokat hasonló okból :D Még ne legyen meg a tudat, hogy minden kész! Bár nekem van +1 hónapom :D De megértelek!
Hát mi is szídtuk az Rs-t anno! Nekünk a szekrény volt nagy szívás... Gábor iszonyú pipa volt! Én meg próbáltam nyugtatni... De amit Kami is írt, hogy nekik sem volt semmi gond, a barátnőméknek sem... Úgy látszik ez ilyen szerencsejáték...

Timi! Töltött paprika - nyam-nyam!!! Pont reggel gondoltam rá, hogy milyen régen ettünk, pedig én imádom! :D Csinálok is a héten, csak van még gombám, amit nem akarok megrohasztani a hűtőben...
Megyek, megeszem az ebédem - én zöldségben párolt pipi husit csináltam sajttal-tejföllel nyakon öntve :D
Vendég

Hú, kicsit félreérthető voltam: szóval a védőnő mondta, hogy azért nem akart előre semmit mondani a gyerekorvosról, mert régóta ismeri, jó szakember, és ha vki szimpi neki, azzal nagyon kedves, de ha nem, akkor egy igazi hárpia tud lenni - szóval azért is akart ilyen korán bemutatni neki, hogy kiderüljön még időben, hogy mi a dörgés :D Szerencsére velem nagyon kedves volt :D
Vendég

Hú, most látom, hogy ma vagyunk kereken 30 hetesek :shock:
Vendég

Kami!
Ti az RS-ben ott vettétek ahol a sok kiságy volt?Na mert az egy külön cég.Valószínű azért nem volt problématok vele.Mi a fenyőcuccok között bukkantunk a kiságyra,az RS-nek ez az kiságya van.Mi szinte minden bútorunkat az RS-ben vettük,mindig morgunk rá,de utána elégedettek vagyunk a végeredménnyel! :?
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?