Judit!
Én is olvastam a Suttogó minden megold c. opuszt, kicsit vegyes érzelmekkel. Akkor kezdtem, amikor Kamilla mintagyerekként viselkedett, és mivel passzoltak a szokásai a könyvben leírtakkal, ezért tetszett a könyv. Na amióta nem mintagyerek, rájöttem, h tényleg nem minden olyan jól működik, mint ahogy a nő leírja...hogy majd ő csodát tesz!
Amúgy szerintem is vannak hasznos részek benne, csak nagyon szűrni kell. Ami nehéz, mert próbálgatom, hátha bejön. Aztán mégsem jön be.
De én rájöttem, hol hibázik nálunk a dolog: Kami napközben jól bírja a 4 órát akkora mennyiséggel, amennyit szopizik, van is elég tejem, mert gyakran nem is kér már a második mellből, és fejni is tudok. De keveset eszik így ahhoz, h éjjel jobban bírja, így ugyanúgy ébred 4 óránként, eszik és visszaalszik. ha elkezdek trükközni, h cumi vissza, vagy tea, vagy ringatás, csak magammal tolok ki, mert akkor még 4 órán belül is ébred.
Leszámítva néhány nyűglődős éjjelt, amikor más baja is lehet, szabályos 4 óránként ébredt. Beszéltem erről a dokival, azt mondta, ha nem tud/hajlandó többet enni nappal, hát ez van, kelni kell éjjel, mert ne várjam, h ennyitől átalussza majd az éjszakát. Lehet próbálkozni dolgokkal, adott is tippeket, hát majd meglátjuk, eszik-e így este többet.
Elkezdhetjük az almalevet, és ha minden ok, 5 hóstól adhatok neki főzelékeket is -itt egyetértek vele, mert én nem akarom kivárni a 6 hót - de szerinte ha egyszerre most csak ennyiket eszik, akkor sem fog többet változni a helyzet
Én azért reménykedek, h kicsit javít majd, ha töményebbet is eszik.
Szerintetek?
Visszatérve a Suttogóra, az a napirend, amit leír, nekünk nem ilyen pontos, szabályos, mert nem mindig annyit alszik, amennyit ott leír. Nem is kelünk hétkor másfél órás játékra, meg nem is értem, h lehet olyan, h mindig ugyanannyi ébrenlét után ugyanannyit alszik, este fél 8-kor alvás, stb. De pl. jó az a rész, ami ránk igaz, h addig nem fogja átaludni az éjszakát, míg nem eszik napjában mindig x mennyiséggel többet, kár, h nem tudom rávenni Kamit, h többet egyen.
Az alvásos gyanújelekkel szerintem nagyjából igaza van, csak talán nem működnek olyan jól a babák, mint amilyen terveket ad a megoldásokra. Szerintem se jó, h ringatva altatjuk, de szerintem 4 hósan még nem kell gyökeresen változtatni, bár azért én próbálkozom: beteszem a kiságyba elalvás előtt már, ott nézelődik, stb, így nem kell fél óráig ringatnom, csak 10 perc, és elalszik, és nem is ébred túl korán. A felvesz-leteszt nem nagyon próbáltam, mert alapvetően kami nem sír, ha nem akar visszaaludni, csak elnézelődik, nyivákol, csendben van, megint nyüszög, ezt meg úgy tanácsolja, ha sír. Na most légy okos.
A másik művet nem ismerem.
Nikike, köszi kérdésedet, a kutyák jól elvannak, cukik nagyon, meghirdettük helyi kábeltv-n, és már el is vitték a felét, remélem normális gazdikhoz kerültek. De már egy vagyon volt etetni őket. Hát, hogy roti félék-e...most még hasonlóak, de szőrösebbek, viszont az anyjuk fehér és kuvaszhoz hasonlít
Sziszike, kezdetben nekünk is sok kakis pelus volt, aztán lecsökkent kb napi egyre.