Sziasztok!
Jó régen jártam errefelé, pontosabban tegnap olvastam, emg irtam, de aztán nem küldtem el, és fissitettem!
Szóval elment az egész.
Nátán tegnap megkapta a 4 hónapos oltást, egy hónapot csúsztunk vele. Most is szöttyögöt egy kicsit, de a dokinéni ugy itélte meg, hogy megkaphatja. Láza nem volt, mert kapott megelözésképpen délelött is és este alvás elött is egy kúpot.
Apa viszont csak 11-re ért este haza.
Beni jól van, már fürödhet, egyáltalán nem fáj a fütyije.
Kaki: nálunk nem szokott baj lenni, de a kúp tegnap még külön is megtette a hatását. 10 perc kellett csak hozzá és akkorát kakilt!
Karácsony: hát én nem hivok senkit, söt legalább az egyik napot itthon is akarjuk tölteni (azért nem mindkettöt, mert háromfelé (ráadásul nem is közel) kell mennünk, és nem biztos, hogy mindet el tudjuk intézni elötte vagy utána).
Süti: Hát tölem már elvárják, mert minden évben egy doboz sütivel szoktunk beállitani, de ez két gyerek mellett nem tudom, hogy lesz.
A sütönk szuper (légkeveréses-elektromos).
Lajos Marinak van egy Karácsonyi édességek c. könyve, nagyon jó sütik vannak benne, ráadásul jók a receptek is. Ez ugy értem, hogy próbáltam már többször is recepet alapján megcsinálni sütit, és, bár nem vagyok tehetségtelen ilyen szempontból (sem
), nem mindig sikerült. De ez igen, söt a család körében is nagy siker, föleg a mandulás-marcipános korong, és a csokoládés-narancsos keksz. Ezenkivül szoktam mézeskalácsot, narancsos linzert, beiglit csinálni.
Egy kis gond, hogy hát 6 doboznyi kell (itthonra is persze), és elég babaramunka (föleg a diszités). Majd bevonom férjecskémet is, ugyis ha minden igaz, akkor 21-töl itthon lesz két hétig
, csak 30-án kell bemennie.
Az ajándékvásárlással még sehol nem vagyunk, bár már tervezgettünk. Biztos mindenki fog "házi ajándékot" kapni (gyertyát festünk, meg karácsonyfagömböt).
Csics!
Mindenképpen próbálja meg a párod kigazdálkodni a tornapénzt, emrt nagyon jó, hogy ilyen hamar észrevették, és ilyen korán elkezdték tornáztatni.
Nekem ugyan van jövedelmem (munkaviszonyom), de azért nagyon rosszul esne, ha olyanról esne szó, hogy "én pénzem, férjem pénze". Nem, egy család vagyunk. Kiki azt tesz hozzá, amit tud, a férjem a pénzt (meg persze sok minden mást is
), én meg a munkámat: azt hiszed, hogy amióta itthon vagyok, tudja, hogy mi az: WC-t vagy tüzhelyet takaritani??? Pedig elötte volt része benne, mert volt olyan, hogy én értem haza késöbb, és be kellett segitenie a háztartásba. Nem is sirja vissza azokat az idöket, hanem tényleg megbecsüli a munkámat.
Panda!
Nem felejtettem ám el a kérdést, hogy hol dolgozik a férjem, nem titok, a talin egyböl meg is mondtam volna, de itt azért nem biztos, hogy közzé szeretném tenni. Irok majd mélt, jó?
Sasha!
Én is szivesen találkoznék Edinával, remélem sikerül összehozni a talit!
Zsani!
Az oltási csomóhoz pont tegnap mondta a dokinéni, hogy kenjem körömvirágkenöccsel, az segiti felszivódni.
Panda!
Engem viszont anyum 3 héttel elöbb szült (karácsonyra volt kiirva, de én már 1-én kibújtam), ennek ellenére Benit 10 nappal túlhordtam, Nátán meg a kiirás nap született.
Ilke!
Az igazi az lenne, ha a talin le lehetne öket tenni egy nagy takaróra, vagy ilyesmi (ez ugye nyilvános helyen elég megoldhatatlan (lehet, hogy egy játszóházba kéne mennünk?)). Mert akkor ismerkednének!
Beszti
(jó hosszú lettem!
)