Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok újdonsült anyukák.

Nyitok egy új topicot, már olyan sokan lettünk, hogy szerintem érdemes kicserélni gondolatainkat, tapasztalatainkat az elso napok, hetek történéseirol.

Mi most vagyunk 10 naposak, nekem ez az elso délelottöm, hogy már nem akar mindig leragadni a szemem. Csongor jó kisbaba (bár nem akarom elszólni magam) de még így is nehezen áll át a szervezetem arra, hogy 2-3 órákat tudok aludni egyfolytában. Meg lehet ezt szokni?

Kérdés: Babuci szinte minden szopizás közben "rottyant" egyet a pelusba. Remélem ez normális, nekem kicsit soknak tunik.

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Szia Évi!
Szerintem szerencés vagy, hogy tíz nap után már nem akar leragadni a szemed...És hidd el, meg lehet szokni azt is, hogy 2-3 órékat tudsz aludni egyfolytában. Nem könnyû, majd' kipurcan bele az ember, de meg lehet szokni. És megéri! Kép Ha szerencés vagy, a lurkó nemsokára átalussza az éjszakákat...
A mindne szopizás alatti kakilás is normális (Ábel fiam is így volt vele), és az is, ha csak minden harmadnap van vmi a pelusban...
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Kedves Evi!

Nagyon jo egeszseget nektek. Azert ha nem is ragad le a szemed napkozbe, pihenjel meg egy darabig te is Csongorral napkozbe. Sose tudhatod milyen ejszaka var rad. Ez nalam alap szabaly volt elso 3 honapba. Sot tejcsinek is nagyon jot tesz ha sokat pihensz.

Az elso honapban nekem is minden szopizas alatt kakiltak a lanyok. Aztan kb 1 honapos koruk utan mar csak napi egy aztan volt mikor heti 1 kaki volt csak. De doktornenink szerint ez egy csak anyatejes babanal teljesen normalis dolog. Most mi Liacskaval kemeny 4 honapunkkal 2-3 naponta kakilunk, de volt mar 5 napos kihagyasa is. De mig jokedvu es mosolygos a baba addig nagy gond nincs.

Hajnalka
napocska (napocska)

Kedves Évi!

Csatlakozom az elõttem szólókhoz, teljesen normális a minden szopizás alatti rottyantás. Az én fiam annak idején amíg csak szopizott, mindig rottyantott is közben, így aztán én mindig szoptatás után pelenkáztam Olivért, nem pedig elõtte, ahogy a kórházban tanították.

Egyébként én a védõnõmtõl azt a tanácsot kaptam, hogy az elsõ 2 hétben otthon is annyit pihenjek, minta kórházban lennék, ez megalapozza a jó tejtermelést. Így is tettem, és nagyon bejött, egy éves koráig szoptattam a fiam, akkor is csak azért hagytam abba, mert õ nem igényelte. Ellentétben a nõvérem szülés után nem sokkal elkezdett újra takarítani, háztartást vezetni, és õ csak 4 hétig tudta szoptatni a lányát. Szóval pihizz sokat!

Ha a babócád hamar átalussza az éjszakákat, akkor nagyon szerencsés vagy, állítólag ha eléri a baba a 4 kilós súlyt, akkor már nincs igazán szüksége éjszakai szopásra, ha nem igényli, nem kell felébreszteni (én eleinte felébresztettem a fiam buta módon).

Boldog napokat kívánok nektek!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)

Sziasztok Lányok!

Jó ez az új topic, remélem itt is olyan sokan megfordulunk, mint a másikban. Van egy kis szusszanásnyi időm, bár nekem is inkább pihenéssel kellene töltenem, ahogy Krisztina javasolta, de csak nem múlik már ezen a 10 percen. És úgy szerettem volna feljönni kicsit.

Nagyon jól telt az itthoni közös 2 éjszakánk, gyakorlatilag csak szopizni kelt fel kétszer a kislányunk, aztán aludt is vissza. A ciciért is csak nyöszörög, ha felébred, nem kezd el már az elején sírni. Aztán reggel fél kilenckor ébredtünk mindkét nap, szopizás és leraktam "nézelődni" a kiságyába. Egy óra nézelődés után pedig elaludt. Most is alszik. Addig amig nézelődött elintéztem pár dolgot itthon és most majd pihenek vele. Álldott jó kislány.

Kíváncsi vagyok a többi velem "egykorúra", mi újság náluk.Remélem van időtök egy kicsi.

Sziasztok:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

Geri, megkaptad az e-mailem?
Az én kisfiam már kezd huncut lenni. Állandóan elszórakozik a cicin, aztán meg éhes marad, és etethetem újra. Szerencsére az éjszakák még nyugodtan telnek, általában reggel 5-6 óra körül van mindig valami. Vagy bukás, vagy csuklás, ha más nem akkor egy kis nyugi. De utána ma is aludtunk 10 óráig. Ki kell tapasztalni, de nálam a 3 óránként szopizás egyenlore muködésképtelen.
Én nem tudom, más hogyan csinálja, de nekem nem sok idom van pihenni mellette. Pedig anyukám itt van, délután meg a férjem babázik, de úgy eltelik a nap, hogy ágyat alig látok.
De én sem bírom ki, hogy néha fel ne nézzek a netre.
Jut eszembe, nálatok ki fürdeti a kicsit? Nálunk a férjem és olyan ügyes!!! Olyan édesek együtt!
No, egyenlore ennyi.
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!
Krisztina!Meg kell hogy cafoljalak (viszont itt kivanok Nektek sok Boldogsagot az uj kis ferfiuhoz a csaladotokban es vigyazz majd nehogy ferfi uralom teremjen :-)))))
Csak azt szeretnem mondani a pihizeshes es a tejtermeleshez,hogy nekem vodorszamra omlott a tejem (szo szerint egy plastik tartoba gyujtodott mig nem szoptattam), viszont a szules utani 4.nap mar dolgoztam.(Nekunk az irodank lent van )
Ugyhogy pihenesrol sajnos szo sem volt viszont meg a mai napig szoptatok (1 eves mult a pici)
es hozzafuznem hogy azota sem pihenek tobbet.
Nem tudom,szerintem ez is mint minden a sajat szervezettol fugg ! Persze en is minden kismamanak a sok pihenest ajanlom hisz az a legjobb !
Sziasztok,
Csilla
LCsilla

Szia, Csilla!

Köszi a jókívánságokat! (Valójában jó dolgom van, mert a fiúk versengnek azért, hogy ki kényeztethessen és bújhasson hozzámKép))

Ha munka mellett is ennyi tejed van/volt, akkor nagyon szerencsés alkat vagy! Jó, hogy van egy ilyen példa is, de abban nem vagyok biztos, hogy ez általános. Mindenesetre minden újdonsült anyukának sok-sok tejcsit kívánok!

krisztina (krisztina)

Kedves Évi!

Nem kaptam e-mailt, nem tudom milyen címre küldted. Ha arra, amelyikről én küldtem Neked, akkor az a Nagynénémék postafiókjában heverészik. Az e-mail címem most csináltam: kudi75@hotmail.com. Ide, ha még egyszer elküldöd az e-mailt, biztos megkapom.
Hálistennek a pici borzasztóan nyugodt baba, ha leteszem képes 1,5 órákat elnézelődni és elég, ha ránézek időnként, megsimogatom megpuszilgatom, nagyon jól elvan. Aztán alszik, eszik. A hangját csak gügyögés közben hallom, vagy álmában. Annyira jó fej... Nekünk általában sikerül a 3 3,5 óránkénti szopizás, felkel, aztán hajrá. Úgyhogy éjjel is aludtam összesen 7 órát, meg délelőtt is egyet és még készülök egyet hamarosan.
Gondoltad volna, hogy ide eljutunk? Ez hülye kérdés, de számomra olyan hihetetlen ez az egész. Ültünk nagy pocakkal a gép előtt, vártuk a nagy napot, aztán most itt vagyunk, tele kérdésekkel és tanácsokkal. Szerintem és a doktorbácsink szerint is, amíg a pici jól érzi magát a bőrében, addig mindent jól csinálunk vele. Ha nem 3 óránként szopik, hanem 5 vagy 2 és attól mosolyog és nyugodt, akkor ne változtassunk. Az igényei úgyis változni fognak később. Jól néznénk ki, ha mindent a saját igényink szerint alakítanánk. Olvasd el a Picik és kicsik c. könyvet, egyszerűen csodálatosan írja le, hogy hogyan kell bánni a gyerekekkel. Én abból a pár mondatból, ami az újszülöttekre vonatkozik sok mindent tanultam.
Hogy álltok látogatókkal? Van már roham? A férjed kibulizta magát?
Nálunk a fürdetés első alkalommal Anyukámé volt, aztán tegnap a férjem tartotta én meg fürdettem, de ma szeretném, ha a férjem csinálna mindent, mert szerintem kell ez a kapcsolatukhoz, ami amúgy is csudi jó.

Apropó, a kakis pelenka kontra Apuka szindróma természetes vagy csak az én szerelmem finnyás?

Sziasztok:

Geri
geri (geri)

Sziasztok,
A mitõl van sok tej témához: szerintem elsõsorban alkati adottság, hogy a mamának sok-e a teje, másodsorban lelki-pszichikai, (mennyire vagy kipihent, vagy fáradt, nyugtalan, ideges vagy nyugodt, jókedvû), és harmadsorban az étkezésen (fõleg a folyadékfogyasztáson) múlik a tejtermelés.
Minden friss mamának jó szoptatást! Kép (Olyan édesek, ahogy ott szuszognak a melleden, közben a pici öklük kapálódzik, kapaszkodik mindenhová, aztán egyszercsak rádnéz, és elmosolyodik, a mosolyból huncut kis vigyor lesz, amitõl kinyílik a száj, és csurog rajta ki a tejcsi... Kép )
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Szia Geri!

Már kiváncsi voltam, hogy ,megszületett-e a babád. A tanulós rovatban láttalak és aztán véletlenül máshol megtudtam, hogy mostanságra vártad a nagy napot, így kicsit kováncsi voltam, mikor jelentkezel ismét. Szóval gratulálok és sok boldogságot a picihez. Ha pedig mind a ketten (hárman)boldogok vagytok, akkor biztos mindent jól csinálsz szerintem is.

Szia
Barcsi
barcsi (barcsi)

Sziasztok Lányok!

Zsóka, hogy Neked milyen igazad van. Majd meg zabálom, amikor szopizik, meg amikor utána a vállamon piheg. Legszivesebben sosem tenném le és órákig tudnék benne gyönyörködni. Mostmár értem, hogy miért mondják azt, hogy a születése után már az sem tudod, hogyan tudtál élni nélküle...

Barcsi, nagyon aranyos vagy, köszönjük a jókívánságokat.

Sziasztok:

Geri
geri (geri)

Halihó!

Még csak annyit, hogy biztos másnak is varrtak felszívódó varrattal. Nekem is és semmi gondom vele, de a vége kiáll és nem tudom, hogy az le fog-e esni, vagy mi lesz vele.

SEGÍTSETEK.

Köszönöm:

Geri
geri (geri)

Sziasztok Lányok!

"Apropó, a kakis pelenka kontra Apuka szindróma természetes vagy csak az én szerelmem finnyás?"

Általában biztos, hogy így van, mert én is azon szoktam boszankodni, ha elmegyek itthonról és a férjemre marad a gyerek akkor biztos, hogy szaros mire hazajövök. Egyszer szemrehányoan jegyezte meg, hogy itthagytam szarosan. Én meg visszakérdeztem és nem találtál pelenkát?

bigacsiga Kata
bigacsiga

Geri!

Ki fog pottyanni magától!

ILdi

u.i:párom is utálta a kakisat, de elintézte, ha õ volt a soros gyerekfelügyelõ.
Pethes Ildikó

Sziasztok Lányok!

Tegnap este megmértük Csongort. Képzeljétek 2.65 kg, tehát 18 dkg hízott mióta hazajöttünk!!!!
És teljesen ledöbbentem, mert 80-90 grammokat szopizik, a doktornéni meg azt mondta, hogy az 50-60 átlagos. Kis haspók.

De tegnap kicsit kétségbeestünk. Esti szopi után keservesen sírt, erolködött, szenvedés volt nézni. Járkáltunk, simogattuk, de így is egy óra volt mire megnyugodott. Az éjszaka elég jól telt, de reggel megint nagyon erolködött, bár sírni nem nagyon sírt. Eddig evett-aludt, nagyon jó kisbaba volt. Lehet, hogy hasfájós lesz?

Geri! Én is filozofáltam azon, hogy milyen furcsa, hogy pár nappal ezelott még nagy hassal ültünk itt, most meg ott szuszog a pici fiam a másik szobában. Teljesen megváltozott minden, ez már egy másik idoszámítás. Más kérdések, más válaszok... A szopiról annyit, hogy nem tudok betelni vele (Csongi sem a cicivel), csak nézem, ahogy "arcokat vág", puszilgatom, meg tudnám enni.Ez az érzés leírhatatlan szerintem.
Évi
Évi (Évi)

Geri!
A mellfejésrol annyit, hogy nekem azt mondták, minden szopi után fejjem le, annál több tej termelodik. Meg állítólag a mellgyulladás is megelozheto vele. Fárasztó, mert plussz negyedóra, de muszáj, ez van. Na, azért az éjszakai fejéseket én is kihagyom.

A kakis pelus szerintem férfi mizéria, az én férjem sem nyúl a pelenkához. Aztán ha muszáj lenne, szerintem megcsinálná!

Évi
Évi (Évi)

Kedves Ifjumamak!
Csak annyit, hogy amig itt olvastalak titeket, tiszta irigy lettem, es rettento vagy fogott el ismet a terhesseg-szules-babaas utan. Bar az enkisebbikem meg csak egyeves, de mar nagylany, es bar szereti, ha tutujgatjak,annyira jo lenne egy pici csecsemot olelni. Meg a vegen meghozzatok a kedvemet a csalad gyarapitashoz. En nem bannam, de ehhez a paromnak is lesz egy-ket szava...
Udv
EVa
Eva

Halihó Lányok!

Jó ötlet volt ez a topic, mert ifjú anyaként annyi minden felmerül az emberben. Bár mi már vén csontok vagyunk az 5 hetünkkel. Panka is az első két hétben teljesen jól elvolt, utána viszont voltak/vannak napok amikor minden etetés után sír. Keservesen. görcsösen, és bármit is csinálunk vele, masszirozás, járkálás stb. csak sír. Egyvalami nagy valószínüséggel be szokott válni, ha kirakom az erkélyre mózesba, ezt a 3. héttől csináljuk. 1 órákat volt/van kinnt, vagy mostmár sétálunk ha jó az idő. Panka a mai napig minden etetés után rötyizik, így én is etetés után pelenkázok, de van, hogy utána ismét rötyizik, ráadásul gyakran olyan mennyiségeket, hogy a csap alatt kötünk ki, és teljes ruhacsere, mert kifolyik a pelusból. Másnak is kifolyik? De amúgy gyarapszik szépen már elhagytuk a 4 kilót.
Panka egyszerre olyan 60-100 g között eszik, és este 10 után hajnali 2-kor és reggel 6-kor eszik. Lehet, hogy a 2 órásról előbb-utóbb le fog szokni?
Bár én is imádom amikor könnyes szemmel elkezd szopizni, gyakran elérzékenyülök ilyenkor és azt se bánom, hogy fel kell kelni. Olyan jó anyának lenni.

Mindenkinek jó babázást.

Üdv:

PankaMama
PankaMama

Kedves Lányok!

Benneteket olvasva én is már alig várom, hogy karomba ölelhessen az én kis pocakpicúromat!!!!

Pankamama!

Anno nekem is minden pelenkából kifolyt néha a "termés", úgy látszik, az ilyen "balesetek" elkerülhetetlenek. Na, én ekkor tanultam meg, hogy az olyan dolgokat is magamnak kell megoldanom a babával, amihez kezdetben azt se tudtam, hogyan fogjak hozzá. (A kórházban ilyen esetben csak hívtam a csecsemõs nõvért, aki segített, bezzeg otthon a férjem szintén tanácstalan volt, egyedül kellett megoldanom, hogy a nyakig kakis gyereket a legkisebb "kakiszétkenõdéssel" sikerüljön levetkõztetni és lemosni.)

Jaj, a szopizást már én is annyira várom, imádtam szoptatni, számomra ez egyike volt a legcsodálatosabb élményeknek, a legmélyebb varázslatos kapcsolatnak, ami anya és gyermeke között létrejöhet!

krisztina (krisztina)

Sziasztok Lányok!

Pankamama, úgy látom hasonló problémákkal küzdünk, csak én még az elején járok.
Az éjszaka alig aludtunk, minden szopi után nyögés, erolködés, sírdogálás, a végén már nagyon sajnáltam, semmivel nem tudtam megnyugtatni. Tornáztattam, maszíroztam, simogattam, semmi. Aztán végül gondolom elfáradt, és nehezen eladludt. És egész éjszaka nem volt kaki, eddig meg minden szopi után. Lehet, hogy ez a probléma. Vagy arra is gondoltam, hogy én ettem valamit, de annyira vigyázok, hogy ezt a lehetoséget kizártam.
Szóval jó kis éjszakánk volt. Csak abban reménykedem, hogy nálunk sem lesz ez mindennapos dolog!
Kérdés: Mikortól lehet levágni a kis körmét?
Évi
Évi (Évi)

Lányok!

Pocifájdalomra nekem a gyerekorvos a Grip Water-t ajánlotta (de nem tudom, hány hetes kortól lehet adni), bár a fiam nagyon utálta az ízét. Jó még az édeskömény tea is, abból van instant, ha nem akartok sokat szórakozni vele, csak az drágább, dobozos. (azt is leírom, hogy az én fiam a teát se volt hajlandó elfogadni, sõt, a cicin kívül semmit, még a lefejt tejet se, de lehet, hogy más babáknál ez másképp van. A Grip Water-t meg kiskanállal tettem a szájába, köpködte, de valami azért csak bennemaradt.) A hasfájás az elsõ 3 hónapban elég általános dolog, de utána el fog múlni, mintha elvágták volna. Addigis semmi puffasztót ne egyetek! Esetleg ki lehet próbálni, hogy ti isztok édeskömény teát, és a baba így az anyatejjel kapja, hátha az is segít...

Mi Olivérnek a körmét kb. két hetesen vágtuk elõször, mert már annyira hosszú és éles volt, hogy összekarmolta magát. Vettünk hozzá külön babakörömvágó ollót. Aki nem akarja ollóval bolygatni a baba körmeit, az le is rághatja (én ezt nem próbáltam, de ajánlották).

krisztina (krisztina)

Sziasztok,
Nálunk is elõfordult, de hányszor, hogy a gyerek szó szerint a derekától a térdéig kakis lett... Menttem és bedugtam a csap alá, az ilyenkor a legegyszerûbb meg a legcélravezetõbb...

Körömvágás: nwekünk is azt mondták anno a kürháézban, hogy kb. két hétig ne váégjuk a körmét, magától lekopik (tényleg, le is tört neki), aztán kb. három hetes korától vágtam. De nálunk a babakörömvágó olló nem jött be, annyira életlen, hogy csak na.A sajáét körömvágó ollómmal vágom neki, csak elõtte le szoktam az ollót alkoholozni, így fertõtlenítem (amennyire lehet...).

Nálunk is elõfordult Ábelnél (elsõ baba), hogy a gyerek csak sírt, sírt este, éjjel, volt egyszer hajnali fél hétig (!!), amikor gondolom már a fáradtságtól beájult az ágyba,. Utólag jöttem rá, hogy szabályosan fárasztottam a gyereket, egyzserûen hagynom kellett volna hagyni sírni, sírt volna öt percet, és elaludt volna. Persze nagyon nehéz megítélni az welsõ babánál, hogy vajon miért sírhat. Fáj a ocak, vagy mi is lehet a baj. Most már Emesénél tapasztalt mama vagyok Kép, többször is elõpfordult, hogybsírt, de öt perc után el is aludt. Szóval lányok vigyázatok, mert azzal, hogy járkáltok vele, simogatjátok a pociját stb, csak az ellenkezõ hatást éritek el és szó szerint ébren tartjátok vele a holtfáradt babát, akinek iélyenkor igazából egy kis nyugi kell. Tudom, ez nagyon nehéz, én is elhatároztam anno, hiogy az én gyerekem nem hagyom majd sírni egy percig sem, de néha kell.
Ne tartsatok kõszívûnek, ez saját tapasztalat. Egy idõ után az ember meg tudja üölönböztetni a hasfájós, éhes vagy nyûgös sírást, és akkor már könníyebb lesz.
Meg ahogy szokták mondani, az ember az elsõ gyerekén tanul... Kép (Szegény gyerek...)
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Sziasztok!

Jó, hogy itt a tapasztalt Anyukák nekünk jó tanácsokat adnak, ill. leírják tapasztalataikat. Néha arra gondolok, hogy a másodiknál már mennyivel másabb lesz.

Ma megvettem a Babamasszázs könyvet, nagyon klassz. Leírják benne mennyire fontos egy csecsemőnek az első hónapban az anyukája közelsége. Kicsit lelkiismeret furdalásom lett, mert a szopizáson és a böfiztetésen kivül nem nagyon szoktam a picit fogni. Inkább berakom a kiságyba és ott beszélgetek vagy foglalkozom vele. Mikor ezt elolvastam rögtön a mellkasomra tettem és olyan édes volt, ahogy ott szuszogott rajtam. Azt hiszem gyakrabban fogom ezt csinálni, mert azt akarom, hogy érezze, hogy szeretem. Olyan jó kislány, mert egyedül is elszórakoztatja magát, de, ha egyszer én is majd meg őrülök azért, hogy érezhessem. Szerintem nem rontom el.

Apropó csinálta vki közületek a babamasszázst huzamosabb ideig?

Évi!

Nagyon örülök, hogy a pici Csongi jól érzi magát, ma lapzgattam a naptárt és bekereteztem a névnapját. Milyen muris lenne, ha felnőttként találkoznának a gyerekeink aztán... Hi-hi. Mégiscsak idősebb a fiad. Majd nyáron a találkozón "összehozzuk" őket. Itt már hegyekben állnak az udvarlók, akik majd Lili nagykorában szivesen "összekeverednének" vele. Na persze egyik sem házasságra gondol, már legalábbis az apukájuk szerint. Csak egy kis etye-petye. Ezek a fiús apák már a gyerekük pici korában is arra gondolnak, hogy hány nőt fognak, kit és mikor... Mire ők oda jutnak addigra Apuka már csak beszél róla.

Dia!

Hallom tetszettek a fotók. Ha most látnád... Majd megint csinálunk egy-két képet a kamerával aztán küldjük. Az e-mailra sajna nincs időm, de még tercsizni se nagyon. Mindenesetre remélem jól vagytok, mert mi nagyon.

Most megyek zuhizni, aztán pihi. Majd még jelentkezem. Meg kéne nyitni azt a "Szülésem története" topicot is. Vagy erre most nincs idő?

Sziasztok:

Geri
geri (geri)

Csak annyit akartam most írni, hogy olyan, de olyan jó olvasni a friss mamák nagy boldogságát...
Olyan aranyosak vagytok, ahogy írtok. Nem tudsom, én is ilyen voltam-e. Remélem.
Mostanában kicsit gyes-depressziós lettem, azt hiszem, a múltkor már attól is olyan jó kedvem lett, hogy süt végre a nap. Sütött is két napig, aztán...
Viszont a lányomba egyszerûen szerelmes vagyok Kép. AShogy rám tud nézni azzal a gyönyörû két mandulaszemével... És csak mosolyog, csak mosolyog. Gyönyörû kislány, tudjátok ha ránézek, teljesen elérzékenyülök. És magamban mindig boldog életet kívánok neki...
Bocs, hogy ilyen vagyok ma, hát ez van.
Zsóka
zsóka (zsók

Sziasztok Jányok!

Pocakfájás: Nálunk mindennapos volt. A Gripe Watert csak egy hónapos kortól lehet adni, addig nem. Én azt csináltam, hogy én ittam az édeskömény-ánizs tea keveréket, átment a tejbe, kicsit jobb lett tőle a Borinak. Egyébként nálam még az volt a módszer, hogy voltak olyan zenék, amiket a terhesség alatt minden nap meghallgattunk, táncoltam rá, így, ha nagyon rosszul volt, felvettem és a karomban tartva táncoltam vele ezekre. Mindig bejött...
Ha van babahordozótok, egy kis ringatás abban is megnyugtató lehet, ha nem segít más.
A másik módszerünk az volt, hogy úgy vettem fel a lányt, hogy a pocija volt a vállamon, a feje lógott a hátamnál, imádta, és így sétáltam vele rugózva, mindig lett tőle puki és mindig beszunyált a vállamon... Remélem, tudja valaki használni.
Egyébként a séta is mindig bejön, úgyhogy ha nagyon nehéz éjszakátok van, akár azt is kipróbálhatjátok, hogy felöltöztetitek a babát, de nem kell totál beöltöztetni, csak az időjárásnak megfelelően és tesztek vele egy kört a ház körül. A friss levegőn mindig el tudnak aludni. Nem baj, ha éjszaka van, legalább ő is és utána ti is tudtok egyet pihenni.
Egyébként, ahogy az már fentebb elhangzott, ez a hasfájás egyik napról a másikra el fog tűnni úgy 6-12 hetes korban, addig kitartás. Eddigre tanulja meg a belük rendesebben megemészteni az anyatejet. Ezért van a fosás is. Később bezzeg majd 3-5 vagy még több naponta lesz csak egy kaki, de ez teljesen normális, senki ne ijedjen meg tőle....

Körömvágás: Ha azt látjátok, hogy karmolja magát, inkább vágjátok le, vigyázzatok a körömágyra. Én szoptatás alatt vágtam, az alvás közbeni nem jött be, felébredt rá, így ma se hisztizik miatta.

Geri!

Ne törődj semmivel, csak pihenj minél többet, majd ha már összébbrázódtatok, lesz több időd.... Addig meg én is el vagyok, még kiélvezem az utolsó napokat a meló előtt... Utána napi öt órát távol kell majd lennem a kis Biri-Boritól...Kép((

Mindenkinek puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Mit tudtok mondani a csecsemő nátháról? A doktorbácsink szerint természetes, hogy az első pár napban, mikor hazajön a pici náthás lesz. Környezetváltozás meg minden ilyesmi hatására. A gyerekek 70 %-a kapja el. tudtok erről vmit monadni? És hallottatok olyanról, hogy a gyulladt szembe meg "taknyos" orrba anyatejet kell csepegtetni és pillanatok alatt gyógyul tőle? Nem aludtunk egy percet sem éjjel, ma reggel cseppentettem mindenhova, aztán kiszívtuk az orrát és most alszik mint a bunda. Azért kiváncsi lennék más is hallott-e már erről?

Köszi, sziasztok:

Geri
geri (geri)

Sziaaztok!

Először is - egy kicsit megkésve - szeretnék gratulálni minden újdonsült anyukának.
Kicsi lányom pont ma 5 hetes, de nekem leginkább csak olvasgatni van időm titeket, azt se mindig.

Geri
Igen hallottam már erről, sőt más topicban már írta is valaki (nem jut eszembe melyikbe). Nagyon sokmindenre jó az anyatej, pl. kisebesedett mellbimbóra kifejni egy kicsit, és így hagyni megszáradni, aztán pedig amit írtál, orrba, szembe. Sokkal jobb mint az orrcsepp, mert nem iritálja a nyálkahártyát.

Évi
Az én kislányom olyan hosszú körmökkel született, hogy már lakkozni lehetett volna. Össze is karmolta magát rendesen. A kórházban is mondták már, hogy ha hazamentünk vágjuk le, vagy rágjam le. A védőnönk mikor kijöttünk a kórházból, másnap jött hozzánk és ő is ezt mondta. Lerágni nem mertem neki, féltem, hogy beszakítom, olyan csöpp kis körme van. Viszont azóta is rendszeresen vágom neki, mert borzasztó gyorsan nő. Elég nehéz müvelet.

Sziasztok Kati
Csőre Katalin (cskati)

Drága Geri!
Virág is volt náthás, igaz, egy icipicit később. Én vettem neki valamilyen kenőcsöt, amiben nincs kámfor (valami baby -izé a neve), és azzal kenegettem vele óvatosan a mellkasát (a doktor néni tanácsára persze). Az orrszívásért részvétem, gyakran a gyerekkel együtt sírtam, pedig biztosan csak kellemetlen. Ja, és Virágnak kellett adnom ampullás C-vitamint. Kb. két hónapos lehetett. Mindenesetre semmi baja sem lesz a pici Lilikének, ne aggódjatok. Mikor jöhettek ki sétálni?

Geri, ugye olvastad a jó hírt a Megint megjött topicban? Kép Majd ha ráérsz, bepötyögnéd a doki nevét, elérhetőségét, meg egy-két dolgot róla? Persze csak ha van egy szusszanásnyi időd! Emilt is írhatsz: perl@coder.hu. Hát, igen, akik ennyire messze laknak egymástól...Kép
A boldog apát is sokszor puszilom, meg persze a gyönyörű hercegkisasszonyt Kép
Viráganya
Viráganya

Sziasztok!

Geri! Olvasom, hogy Te is túl vagy az elso álmatlan éjszakán. Csongi szerencsére nátha mentes (remélem az is marad), nálunk a hasifájás okozott sírást. Ma a dokinéni írt fel neki görcsoldót, meglátjuk milyen hatása lesz. Tegnap este apuci 8-fél tízig hintázott vele a hintaszékben, annyira erolködött, hogy rossz volt nézni. Amúgy ezt az anyatej dolgot én is olvastam valahol, majd írd meg, hogy használt-e.
Tegnap alvás közben levágtam a körmét. Tök könnyen ment, nem ébredt fel.
Egyébként olyan mint egy haspók, ha cicit érez már tátog. És most már a szopi idok is nagyon lerövidültek, inkább a büfizéssel megy el az ido. Hihetetlen, hogy napról-napra mennyit változik. Csak én ne lennék ennyire fáradt...
És még mindig alig tudom felfogni, hogy két héttel ezelott még a szülésrol szólt a másik topic, és most meg a gyermekgondozásról beszélgetünk itt.
Geri, várom gyermekeink randiját.
Mindenkinek aki véleményét megosztotta velünk köszönet.
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Kedves Évi! Remélem azóta jobb a helyzet nálatok is. Tudod mit vettem észre? Amikor iszom a Laktoherb teát, akkor Panka is mintha jobban lenne. Na nem a tejtermelődés miatt iszon, hanem mert ánizs és kömények vannak benne és talán az belémegy a tejjel együtt és segít neki szelet hajtani. A körmét én is a 2. héttől vágom, mialatt alszik, mert egyébként izeg-mozog.

Kedves Geri! Panka is egyfolytában tüsszög amióta itthon vagyunk, és állandóan tisztítani kell az orrát, mert tele van. Mi fiziológiás sót csöppentünk bele és utána szívjuk. A mi dokinénink szerint is természetes ez a dolog nem kell vele foglalkozni, de elég ilyesztő nekünk, mert néha 5-6 tüsszentés is van egyszerre. Hát ez van.

Mindenkinek jó hétvégét, mi holnap a párommal megpróbálunk elsettenkedni moziba, Pankát meg a nagyiékra bízzuk.

Üdv, Pankamama
PankaMama

Geri !

Én is hallottam arról, hogy anyatejet lehet cseppenteni az orrába és a szemébe is.
Az orrába jó még a fiziólógiás sóoldat is, az sem irrítálja a orrnyálkahártyáját.

Szia

Szilvy (sysy)
Szilvy

Szia Geri!
A Kismamában is írtak az anyatejes csöpögtetésről!
A fiziológiás sóoldat is jó , de most már csak receptre adják.
Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibaba

Sziasztok-nekem saját tapasztalat a tejcsöpögtetés:a kórházban csúnya, csipás kismacsaka volt Zsombi, meguntam várni, hogy mit mond a gyerekorvos, belecsepegtettem, mosogattam vele és olyan rohamosan javult, hogy az antibiotikumos kenőcsöt nem is próbáltuk már ki.
Ez 6 éve még elég "malac" dolog volt,de a harmadik kisfiamnál is azonnal anyatejjel gyógyítottam, még azt is, ha megkarmolta magát
Merem ajánlani.
A fáradtság még a sokadik babánál is az egyik legdominánsabb jellemzője ennek a kezdeti időszaknak, feküdj le azonnal, ha behunyta a baba a szemét, 10 perc szunya is valami, főleg naponta többször ismételve.
minden jót.
Kinga
kinga (kinga)

Sziasztok!

Még az jutott eszembe, hasfájásnál ha már semmi sem használ, akkor úgy kell fogni a babát, hogy hason legyen a karodon, arca a tenyerednél, könyököd tájára jut a popsi és szét a lábak. (na ezt biztos tudományosabban is le lehetne írni). Mindenesetre az én igen hasfájós és két emberes elsõ fiamnál ha már semmi sem segített, ez bejött.
Ildi
u.i.:anyatej mindenhova jó, nekem még anyósom javallotta. Orrocskát tartsátok tisztán, nem kell félni a porszívós orrszívótól sem, de fontos, hogy kapjon levegõt rendesen az orrán, mert különben nem bír szopni. Szemekkel meg az van, hogy sokszor a könnycsatorna, ami a szemet és az orrot köti össze, még nincs készen igazán, nem átjárható, és ezért csipásodnak. Nálunk az elsõnek végül átmosták, mert krónikus volt a dolog, de kellett is, kibírtuk azt is, nem kell attól se rettegni.

ILdi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

A csecsemő-nátha szerencsére elkerült minket eddig, bár Anett is tüsszögött, de azt mondták ennyi kell, hogy tisztuljanak a légutak.
Mi sajnos inkább hasfájás miatt nem tudunk aludni, már több görcsoldó cseppet is kipróbáltunk, de még mindig apuci hasán való tornázás a legsikeresebb.

Lányom most lesz egy hónapos, s néhány napja számomra igen furcsa szokást vett fel.
Eddig szinte mindig elaludt a cicin, s vagy büfizett, vagy nem de békésen aludt, csak este volt gond. Most viszont már nem alszik el sem cicin, de még kézben sem. Ha sarkítani akarom a helyzetet azt mondom, hogy amíg a közelében vagyunk nem alszik el, az egyetlen megoldás, ha hagyjuk, hogy álomba sírja magát.

Van valakinek hasonló tapasztalata? Engen nagyon rémíszt a dolog.

A körmét egyébként, amint hazajöttünk a kórházból levágtam, s azóta is rendszeresen vágom, különben nagyon karistolja magát.

Sóoldatot mi is csepegtettünk az orrába, mert szörcsögve vette a levegőt, de végül nálunk is a tej vált be.

Szép napot mindenkinek.
Mse
Mse

Sziasztok!
Kicsit eltuntem, Csongi nagyon lefáraszt. Csak arra volt erom, hogy elolvasgasalak benneteket.
Szóval már nem is tudom, hogy a hasfájás vagy a hiszti, de Csongi szinte minden szopi után nyuglodik, kaptunk görcsoldó gyógyszert de nem veszem észre, hogy nagyon használna.
Még a nappalok el is mennek, de tegnap éjfélkor szopi után letettem, 10 perc múlva felriadt és visított mint a fába szorult féreg. Simogattam, vállra tettem, hasát maszíroztam, teljesen mindegy volt, o sírt. Aztán odaadtam neki a cicit (1 órával elotte evett), szopizott vagy 10-et, megnyugodott, mosolygott a cicin és elaludt. Na ezt mondja meg nekem valaki, hogy hasfájás volt, vagy csak rájött? Aztán a 3 órás, 6 órás szopinál minden rendben volt. Kezd egyre rafináltabb lenni.
Ildi, ezt a hasonfektetett dolgot azért kipróbálom.
Nehéz ez lányok, akár hogy is nézzük. Gyönyöru az eredmény, de a pocakhordás azért valljuk be könnyebb volt!
Évi
Évi (Évi)

Még valami. Ma anyukám elzavart levegozni. Gondoltam veszek magamnak egy nadrágot,a régiek úgy sem jönnek rám. Már elore élveztem, hogy új cuccot vehetek, de korai volt az öröm. Az eddigi S-es méret helyett az XL-es lett jó rám (+10 kg maradt rajtam). Szóval mit ne mondjak, nem könnyebbültem meg.
Bocs, azt hiszem egy picit "borúlátó" hangulatom van. Majd csak túlteszem rajta magam.

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Kedves Évi!

Hát ne szomorkodj, hamar leszalad az a 10 kiló. Én csak egy nadrágomat próbáltam fel, hát szűk volt a combjaimon. Hát ezért nem megyek nadrágot venni. Na de mit akarsz 2 héttel a szülés után? Ill. mit akarunk? A szopiztatással állítólag eltűnnek a kilók, én mindenestre nagyon remélem. A tornát azt mondták 4 hetesen lehet elkezdeni. Akkor nekiesek a Cindy C. kismama videókazettájának. Már, ha lesz időm. A pocakfájásról annyit, az egyik ismerősünknek nagyon pocakfájásos babája volt, de a BABAMASSZÁZS c. könyvben van egy hasmasszázs technika, ami állítólag nagyon jó hatású. Szerintem érdemes megvenni a könyvet amúgy is. Egyébként gondolom mennyire lehetett az a nadrág XL méretű... Az ami máshol M-es, nemigaz? Ne csüggedj.
Hál istennek a mi kislányunk leszámítva a kis nátháját nagyon nyugis, a szopi nálunk is rendszertelen, van, hogy 1 óra, van, hogy 4 a különbség. Majd beáll a kis szervezetük. Csak addig a miénk bírja...

Puszi:

Geri
geri (geri)

Lányok!

Az első hat hét pokoli, de utána egyre könyebb lesz a fogzásig. Akkor majd ez a hat hét fog szépnek tünni.
Nyugalom, türelem, kitartás. Nem hisztiznek még ilyenkor, csak az a fránya pocak!!! Sajnos, még meg kell tanulniuk emészteni, azért ilyen nehéz. Esetleg megpróbálhatjátok azt is, hogy az első tejből kifejtek egy kicsit, mielőtt szopiztatok, mert abban rengeteg a laktóz, és az az, ami puffaszt.
Igyatok sok köményteát és ánizsteát, pihenjetek rengeteget, a házimunka másodlagos, sétáljatok a friss levegőn, vegyetek egy jó fürdőt, és akkor újult erővel tudtok az éjszakának elébe nézni. Nem tart már soká, és hát végülis gondoljatok arra, hogy szegénykéknek mennyire fájhat, ha ennyire sírnak...

Amúgy úgy 1 hónap tájékán kezdenek egyre aktívabbak lenni, ilyenkor már egyre több időt töltenek ébren, rakjatok be nekik valami érdekes nézegetni valót, ami leköti a baba figyelmét.

Puszi nektek, és tényleg nyugi:

Dia
Dia

Kedves Geri és Évi!

Ne aggódjatok a kilók miatt, ha szoptatás ürügyén nem esztek nyakló nélkül, hanem továbbrais egészséges és nem zsíros kajákat (zöldség, gyümölcs, sovány hús) esztek, akkor már az elsõ 6 hét alatt lemegy majd a kilók nagy része - nekem a fiammal az elsõ 6 hét alatt 5 kiló ment le, és ennyi volt a fölöslegem is. Combok visszafogyasztására (nekem is azzal volt gondom) tuti bevált recept a Bionsen cellulitisz elleni zselé (1500 Ft) + heti 4-szer fél óra erõsítõs torna (nem ugrálós).
Könnyû gyógytorna gyakorlatokat egyébként úgy tudom, már a szülés utáni napokban is lehet csinálni, amikor én szültem, hozzánk a Tétényibe bejárt egy gyógytornász e célból annak idején.

Ja, tejtermeléshez meg ajánlom a Laktoherb teát és a tojáslevest (én volt, hogy egész nap csak tojáslevest ettem...).

krisztina (krisztina)

Kedves Geri!

Ha nehezen kap levegõt a baba, tegyél nedves törölközõt az ágya közelébe, hogy párás legyen a levegõ (vagy használj párologtatót), ez megkönnyíti a légzést! Nekem anno a védõnõm ajánlotta.

Kedves Mse!

Örülj neki, ha csak egyedül alszik el a pici, ha ezt megszokja, jó dolgotok lesz! Az én fiam is ilyen volt, nem volt hajlandó kézben elaludni, viszont azóta sincs bajunk vele alvásilag, egyedül fekszik, külön szobában alszik el. Anyukámék annak idején nagyon meg voltak ijedve ettõl, nem akarták elhinni, hogy nem kell altatás Olivérnek, inkább magától alszik el némi nyafizás után. Szóval ne aggódj, és hagyd a dolgot! Ha esti szopizásnál se a cicin alszik el, az külön jól fog majd jönni, nem lesz gond, amikor majd az elválasztásra kerül a sor. Nagy áldás, ha majd késõbb a babát csak be kell tenned a kiságyába, magára hagyni és már alszik is! Amellett az a baba, amelyik egyedül alszik el, az ha éjszaka felébred, ugyanúgy természetesnek fogja venni, hogy ismét magától visszaaludjon, és nem fog altatásért nyafizni az éjszaka közepén.

Egyébként ha belegondolok, az lehet az oka, amit Zsóka írt fentebb.

krisztina (krisztina)

Geri! Megkaptad az emilem. A hotmail címre küldtem. Jelezz vissza, jó?

Jelentem, egész turheto éjszakánk volt. Csak reggel hatkor kezdett el Csongi nyugösködni. Az esti szopi után megbeszéltem vele, hogy nagyon fáradt vagyok, és neki is pihenni kell, hagyjon aludni. Lássanak csodát, aludt is egybol minden szopi után. (Miben nem tud hinni az ember?!)

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Évi!

Megkaptam az e-mailt, én is küldtem Neked. Nagyon édes a kisfiad és a képen nem is tűnik olyan mininek. A mi kislányunk is már teljesen más, mint az újszülött fotókon, de idő még nem volt, hogy a kamerából a gépre felvigyük a friss felvételeket. A pici csak kerekedik, remélem hamarosan a növekedés is beindul különben olyan lesz mint egy mini lufi :-)))))

Puszi:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!
Nagyon jo olvasni az elso napok, hetek beszamoloit! Szinte erzem a babaillatot a szobaban itthon! Mar en is nagyon varom, hogy magamhoz olelhessem a pocaklakom, de meg egy kicsivel tobb mint 4 honapot varnom kell erre a csodara! Mindenkinek minden jot kivanok!
Moni
Moni

Szia Móni!

Köszönjük szépen a jókívánságokat. Az a 4 hónap úgy elillan, hogy észre sem veszed. De addig is aludj sokat azt mondom, mert utána egy darabig nem fogsz. De megéri... :-)))))

Szia:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

Nem tudom, ki hogy van (volt) vele, de nekem valahogy nem akar visszatérni az étvágyam. Pedig tudom, hogy ennem kellene, de semmi nem esik jól.
Van valakinek valami ötlete?

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Nagyon jó ez a topic! Gratula!
Hát Én is visszatérek lassan a babanetre. Szerencsére az Én kisfiam is nagyon jó. Szinte csak eszik, alszik és mosolyog. :o) Imádjuk!
Még nincs két hetes, de általában 4 óránként kel fel szopikázni. Nem sír, de nem szeretném elkiabálni!

Geri és Évi, annyira örülök Nektek és nem sokkal maradtam le utánatok pedig áprilisra voltunk kiírva. Remélem mindennap tudok annyi idõt szakítani, hogy ide és a chat-re feljöjjek kicsit.
Szerencsére itt van anyukám és mivel ilyen jó a fiam Én egyáltalán nem vagyok fáradt.

Azt szeretném kérdezni, hogy Ti "fejitek" a melleteket szoptatás után. Azért kérdezem, mert mindenki mást mond! Azt mondták hagyni kell, hogy beálljon az egészséges kereslet-kínálat, más meg azt mondja, hogy mindig ki kell fejni. :o(
Írjátok meg a tapasztalataitokat! Köszönöm!

Enikõ
Enikõ

Enikõ!

A Szoptatás topicban ugyanez a társaság ugyanerrõl már ír egy ideje, olvasd el szerintem!

Ildi
Pethes Ildikó

Szia Eniko!

Üdvözöllek az újdonsült anyukák táborában!!!!
Örömmel olvastam, hogy "velünk együtt" szültél.
Igen szerencsés vagy, hogy ilyen jó a kisfiad, és nem vagy fáradt. Nálunk a 12. nap körül kezdodtek a hasfájós idoszakok, de még egész elviselheto a dolog. Hallottam már rosszabbról is.
A mellfejéssel kapcsolatban én is a Szoptatás topicot ajánlom.

Nagyon sok boldogságot nektek!

Évi
Évi (Évi)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?