Sziasztok Jányok!
Pocakfájás: Nálunk mindennapos volt. A Gripe Watert csak egy hónapos kortól lehet adni, addig nem. Én azt csináltam, hogy én ittam az édeskömény-ánizs tea keveréket, átment a tejbe, kicsit jobb lett tőle a Borinak. Egyébként nálam még az volt a módszer, hogy voltak olyan zenék, amiket a terhesség alatt minden nap meghallgattunk, táncoltam rá, így, ha nagyon rosszul volt, felvettem és a karomban tartva táncoltam vele ezekre. Mindig bejött...
Ha van babahordozótok, egy kis ringatás abban is megnyugtató lehet, ha nem segít más.
A másik módszerünk az volt, hogy úgy vettem fel a lányt, hogy a pocija volt a vállamon, a feje lógott a hátamnál, imádta, és így sétáltam vele rugózva, mindig lett tőle puki és mindig beszunyált a vállamon... Remélem, tudja valaki használni.
Egyébként a séta is mindig bejön, úgyhogy ha nagyon nehéz éjszakátok van, akár azt is kipróbálhatjátok, hogy felöltöztetitek a babát, de nem kell totál beöltöztetni, csak az időjárásnak megfelelően és tesztek vele egy kört a ház körül. A friss levegőn mindig el tudnak aludni. Nem baj, ha éjszaka van, legalább ő is és utána ti is tudtok egyet pihenni.
Egyébként, ahogy az már fentebb elhangzott, ez a hasfájás egyik napról a másikra el fog tűnni úgy 6-12 hetes korban, addig kitartás. Eddigre tanulja meg a belük rendesebben megemészteni az anyatejet. Ezért van a fosás is. Később bezzeg majd 3-5 vagy még több naponta lesz csak egy kaki, de ez teljesen normális, senki ne ijedjen meg tőle....
Körömvágás: Ha azt látjátok, hogy karmolja magát, inkább vágjátok le, vigyázzatok a körömágyra. Én szoptatás alatt vágtam, az alvás közbeni nem jött be, felébredt rá, így ma se hisztizik miatta.
Geri!
Ne törődj semmivel, csak pihenj minél többet, majd ha már összébbrázódtatok, lesz több időd.... Addig meg én is el vagyok, még kiélvezem az utolsó napokat a meló előtt... Utána napi öt órát távol kell majd lennem a kis Biri-Boritól...
((
Mindenkinek puszi:
Dia