Trix,
Én a múlt héten szültem a Sávai doktornál és a Tóthné Márti szülésznőnél. Csak superlatinusokban tudok mindkettőjükről beszélni, ami az első babám születésénél nem sikerült, azt most pótolták. Olyan szülésem volt amilyet szerettem volna, gyors ( a burokrepesztéstől számított 4 óra alatt megszületett a kisfiam, EDA-t kértem, amitől egyébként irtóztam és éreztem a tolófájásokat, ami nekem szintén fontos volt. Az első babát ugyanis ki kellett nyomni a hasamból ,az epidurál ugyanis lefedte a fájásokat.
A szülés után azonban azonnal elvitték a gyereket a PIC-re és 6 napig ott tartották. Először azért, mert alacsony volt a vércukra és egy 4 kg-os gyereknek a gyerekorvos szerint már 3 naposan illene megennie 50 ml tejet.
A szépséghibája az egésznek csak annyi volt, hogy 3 óránként bemehettem az inetnzívre, ebből 20 percet mellen tartottam, majd -nem viccelek- a maradék 10 percben a csecsemős nővérrel öntöttük a gyerek szájába a tápszert. Amit szegénykém rendre visszahányt. Emiatt folyamatosan infúzión volt, és inkubátorban. Minden nap csak hitegettek, anyuka majd holnap meglátjuk, hogy kimehet-e a gyerek.
Kb. 4.-5. napra már evett 40-60 ml tejet ( FŐLEG TÁPSZERT) megkérdeztem, hogy akkor most miért kell az infúzió. Akkorra azonban beasárgult, tehát erre is meg volt a válasz, hogy kell a folyadékpótlás, illetve UV alatt volt éjjel-nappal. Volt olyan nővér, aki ki sem vette nekem az inkubátorból, nem tudtam mellre rakni, csak sírtam folyamatosan.
Az intenzíven végig az az érzésem volt, hogy valamiért foggal-körömmel ragaszkodnak a gyerekhez, és bár a gyermekem egészsége a legfontosabb ,ezt már én is túlzásnak tartottam.
7 naposan kaptam meg a gyereket, tejem az nem volt csak 10-20 ml, pedig 3 óránként a szoptatások helyett fejtem ."Nagy tudású" csecsemős nővér kioktatott, hogy fogadjam el, hogy én olyan alkat vagyok, akinek nincs teje és tápszerezzem a gyereket. Örülök, hogy már másnap hazaengedtek és nem hallgattam rá. A tápszert eldugtam a spájzba, azóta egyszer sem adtam a babának, 2-3 óránként szopizik, a csúcs eddig 80 ml volt, de átlagosan 50 ml-ket eszik. Ennyit arról, hogy nincs tejem..
Visszatérve a Sávai doktort én csak ajánlani tudom mindenkinek, korrekt orvos és emellett nagyon emberi. (nem úgy mint a Raft dr. és Koncz Éva szülésznő akikhez sajnos szerencsém volt egy epegörcs miatt, de ez az én véleményem és ez egy külön sztori.)
A csecsemős nővérekről nagyon rossz véleményem van, kár ,hogy ilyen a hozzáállásuk.