Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jucus! nem lesz semmi gond. AFP sokszor sokkolja a kismamákat ok nélkül. 0,7sztem sem vészes még. Szorítok én is Neked, de minden rendben lesz. Ne idegeskedj. Hát eljött, költöztök. Kíváncsi vagyok milyen lesz. Amint tudsz jelentkezz.

Adra! amíg nincs semmi addig kötelező mindennap bejelentkezned!!! :lol: /bár lelkiismeretes vagy és ezt még egyszer sem mulasztottad el szerencsére :D /

Fricky, Zsókuci! örülök hogy Nálatok is minden ok!

Bacsbern! üdv közöttünk. a kórházban lévő rendszer nekem nagyon tetszett. Nincs átjáróház, de van mód a látogatókat fogadni. Bár most változások lesznek, híreket kapni fogjuk, már nagyon várjuk!!!

Judit! Szonjusnak nagy gratula!!!! Örülök, hogy Danca is kezd visszarázódni, hozzászokni a változáshoz.

Dóri! jól vagytok? drukkolok, hogy még egy 3-4hétig bírjátok is.

Szandra! ez tök jó ötlet. én a szülésznőségen gondolkoztam de lehet a vért és más egyebet nem viselném jól.
Pedig mindkettő nagyon szép szakma.

jó éjt Edina[/img]
sidney

Helló Csajok!

Arik vagytok, annyira jól esik, hogy így drukkoltok nekem! :D

Ma is megvoltak a vizsgálatok: UH szerint szépen nőnek pl.: BPD 90 és 86 mm. :) Ezt érzem is, mert már szegénykék alig férnek el a pocakban s nagyon nehezek.
A CTG is teljesen OK lett. :) Természtesen az egyikük továbbra sem szereti, így megint csak úgy zajlott a vizsgálat, hogy fognom kellett az érzékelőt és néha utánaigazítanom, mert állandóan elmászott a drága!

Jucus!
Ne izgulj biztos, hogy nem lesz baj a picikéddel! Remélem minél zökkenőmentesebb lesz a költözés, s amit teheted, jelentkezz!

Judit!
Örülök, hogy nálatok ilyen klasszul alakulnak a dolgok! Az pedig különösen nagyszerű hír, hogy Szonjus ilyen ügyes baba. :)
Dórival mi már jó ideje sms-ezünk, így - ha vállalja - akkor rajta keresztül fogok hírt adni magamról, ha itt lesz az idő.

Dóri!
Vállalod a hírvivő szerepét? Remélem továbbra is minden OK nálatok! Várom a jövő hét hétfői beszámolót!

Eszti!
Jobbulást Bencének! AFP eredményről ne felejts el beszámolni!

Finike!
Mi van veletek?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!

Naná!
Te meg majd az enyémet, ha addigra kint lesztek, ha nem akkor majd valaki küldje el priviben a számát...!

Én is minden nap simizem a buksijukat :D Már akkorák...
Helyük még van, így remélem nem nyílik ki a méhszáj. De a hasam baromi nagy.
A párom is jön hétfőn, már várom, utoljára 3 hónaposan látta őket UH-n. 8) Most már nem vezetnék szívesen.

Nálad még zárva van a méhszáj teljesen?

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat. :D Meg volt az uh. Minden rendben van a babával. Méretei tökéletesek. 262 gramm. Ja, és fügyije van. :lol:
Szóval 2 fiús anyuka leszek. :) Annyira jó volt látni, főleg, hogy egészséges.

Holnap megyek a dokihoz. Eddig az SZTK-ba jártam az éppen rendelő nődokinál, de mivel egyk sem vállal szülést, így a védőnő ajánlott egy dokit, akinek van magánrendelése itt miklóson. Dr. Szinte András. Ja, és ő is a dél pestiben van. :) Kicsit ciki, hogy most másnál fogok szülni(persze csak ha elvállal, így félidős terhesen), de most nem olyan egyszerű messzebbre járkálni. Gergövel már nehezebb, így ez a legjobb megoldás.

jucus1

Jucus!

Gratula a két fiúcskához! Ezek szerinte a lányos tipp nem jött be!

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Adra!
Még jó, hogy szorítunk ne bolondozz ez annyira izgi :lol: :lol: !
Már szinte annyira izgulok érted meg a Dóriért mintha én mennék szülni. :D

Na nem mintha a többieknek nem szorítanék csak ők még nincsenek ennyire a finisben. :roll:

Judit!
Meg kell mondjam, te nagyon ügyes vagy. Komolyan mondom csak úgy ámulok és bámulok, hogy ilyen ügyesek ezek a picúrok körülötted. Én áldanám az eget ha az Edó átaludná az éjszakát és elaludna úgy legkésőbb 11 kor mert mindig éjfél felé tudjuk csak letenni és 4-5 óra múlva már kel is fel kajcsizni :( .

Azt hiszem, hogy megveszem ezt a suttogó című könyvet amiben az altatásról van szó mert szerintem ezt a Taminál nem csináltuk a legjobban mert a mai napig csak akkor alszik el ha mellette van valamelyikőnk és mindig felkel éjszaka kb 3-4 óra alvás után és akkor átjön hozzánk aludni ami végül is nem lenne zavaró ha nem rúgna orrba legalább 3x :roll: :) .
Valaki olvasta már ezt a könyvet? Milyen?

Bacsbern!
Üdv a topikon. Előttem minden lényegeset elmondtak a kórházról. Isten igazából nekem is bejött ez a rendszer, hogy nem jöhetnek be az osztályra látogatók mert ezek a picik még tényleg olyan kis gyengék, még nincs meg a védettségük egyből születés után. Ráadásul pont akkor volt ilyen hasmenéses járvány mikor született az Edó.

Sid!
Annyira jó, hogy te is gondolkoztál ilyesmi munkán. Szerintem is gyönyörű szakma ezért érdekel annyira, a vér látványa pedig ne rettentsen el mert amennyi szépsége van ahhoz képest ez csak egy "kis csúnyaság".
Te leszel a szülésznő én a csecsemős már csak egy doki kell és nyitunk egy klinikát, valaki jelentkező? :D :D
Remélem tetszik az ötlet :lol: :lol: .

Mindenkinek szép álmokat:
Szandra

szandrakiss

SZiasztok!

Jucus! örülök, hogy minden rendben volt. Ilyenkor szokták azt mondani nem baj majd a harmadik lány lesz. Lényeg az egészség.
Akkor most már lehet a fiúnévre fókuszálni. :D

ADra! Neked is örülök. hát gondolom, hogy már nem lehet vmi könnyű a két babó, főleg hogy már ekkorák. hát nem lesznek kicsik az biztos. Kitartás, már csak egy pici van hátra. Pont ma azon gondolkaztam hogy jővő ilyenkor már kergeted őket :D

Dóri! én szívesen elküldöm a számom, ha pont együtt telelnétek Adrával a Hotel JF-ben. :D
De inkább a te lánykáid még bírjanak magukkal.

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

Látom Sid te sem tudst aludni :D :D !

Rakok fel pár képet a csöppekről:
Ezek mind karácsonykor készültek
Kép
Tami: tök jó ez az ajándék, de mi ez?

Kép
Mamánál

Kép
Azért a tévét sosem lehet túl közelről nézni

Kép
Szupi ez a sok jó cucc de hol van már az igazi ajándék?

Kép
Itt pedig az Edó, már így tud csízelni mikor szólok neki, hogy mosolyogjon mert fotózzák :lol: .

Most már tényleg jó éjt.

Ja még azt akartam elmesélni, hogy mikor anyukáméknál jött a Jézuska és csilingelt a Tami mikor beszabadult a szobába akkor nem az ajándékok érdekelték amiken szinte átesett, hanem körbe körbe ment a szobában, megkérdeztem, hogy mit keres erre azt mondta:
Hol a Jézuska?
Annyira kis cukik még ezek a tündérek :D :D :D :D .

Na jó most már tényleg megyek mert mindjárt ébresztőőőőő!

szandrakiss

Helló Csajok!

Dóri!
Csak természetes, hogy én is vállalom a feladatot! :D
Mindenesetre remélem, hogy mi már kint leszünk amikor ti bekerültök, hiszen te a lánykáidnak még néhány hétig fontos lenne továbbra is a pociban hancúrozni!
Méhszájat most nem nézett a doki. A múltkor nézett, de akkor nem volt semmilyen változás.

Jucus!
Igazán örülök, hogy minden OK nálatok! Gratulálok a második kis legényhez! :)

Szandra!
Nekem megvan a suttogó és nagyon sok mindennel amiről ír egyetértek és szeretném majd úgy csinálni, de miután nekem még nincsenek meg a babák semmilyen gyakorlati tapasztalatom nincs a benne foglaltakkal kapcsolatban.
Tündériek a lányaid, igazi kis angyalkák! :)

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!
Már nagyon régóta olvasom JF fórumot, de csak most vettem a bátorságot, hogy írjak.
Először is gratula mindenkinek a gyönyörű gyerkőcökhöz, és kitartás a pocakos kismamiknak. :)
Rólunk röviden annyit, hogy van egy 17 hónapos lánykám (JFK-ben született), és január 24-re vagyok kiírva a kislegénnyel.
A lányom születésekor olvastam a Suttogót, és jópár dologgal egyetértettem (vagy tetszett), de volt olyan is, ami nem jött be. Amik tetszettek (pl. következetesség, tisztelet, egyéni sajátosságok), azokat igyekeztem "betartani", és nem akarom elkiabálni, de szerintem beváltak. Pl. 7 hónapos kora óta este 7-8-tól reggel 7-8-ig alszik, és este is önállóan alszik el.
De nem szeretnék senkit sem untatni, további szép napot mindenkinek:

Dettee
dettee

Dettee,

Üdv köztünk. Gratula a manókhoz!

Adri,

Dóri,

én is szívesen elküldöm a számomat.

Szandra,

Én olvastam a Suttogót. Nekem a legtöbb dolog bejött. Most jelent meg nemrég a Suttogó mindent megold símű könyv. SZerintem eze érdemes megvenni. Ebben összfoglalja az eredetileg két kötetes könyvet. AZ altatásról szóló rész szerintem tényleg használható.
Nagyon édesek a manók! Holnap próbálok képet feltölteni.

Jucus,

Gratula a legújabb kislegényhez.

Jó éjszakát mindekinek!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Szandra! jó egyszerre írtunk. Mostanában nagyon sokáig ébren vagyok. Jó lesz visszaállnom a korábbi fekvésre mert jővőhéttől ovi és 8kor már indulnunk kell majd. MOst meg fél10-10ig alszunk 8)

Dettee! üdv közöttünk. Kislányodnak mi a neve, és a kislegénynek mi lesz a neve?

ez a Suttogó könyv engem is érdekelne, mert Bulcsú altatásával vannak gondjaim. Elég rossz módszerrel alszik el. ezt sokáig nem lehet így csinálni már.

Szandra! Johanna is felébredt és átjött hozzánk éjjel miután Bulcsú megszületett, de aztán elhagyta és megint végig aludta az éjszakákat. a melléfekvős esti és du-i elalvásról /megkellet várni míg elalszik/ nem rég szokott csak le. és most Bulcsúval még durvább mert őt vagy cipelni kell míg el nem alszik vagy szopiztatni. BRUTÁL!!!!!

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

Sid!
Ejnye bejnye már megint ilyen későn :) :) .
Sajnos teljesen át tudom érezni a problémádat mert nálunk is ez van volt de remélem már nem sokáig. A Tamit én is mindig altattam most jutottunk el oda, hogy már elalszik akkor is ha csak mellette fekszem.... És átjött :? :? . Mondjuk azzal nincs bajom, hogy újra elaludjon mert befordul azt már se kép se hang csak... :( .
Neked mennyi idősek a picik?

Dettee!
Te jó ég akkor te is nemsokára megtapasztalod a kétgyermekes szülő szépségeit :) :lol: .
Ki a dokid? Az elsőt is nála szülted?
Egyébként üdv közöttünk, jó ez a topik én nagyon csípem :oops: :) .

Judit!
Képzeld annyira sügér vagyok, hogy ma voltam bababoltban (oda minden pízem :cry: ) erre elfelejtettem megnézni a könyvet, pedig még egyszer eszembe is jutott de ennyi volt....
Ezt lehet kapni ilyen szép nagy áruházakban is ahol még több manit vagyok képes otthagyni? :lol: :lol:

Adri!
Hát az tuti, hogy nem lesz könnyü neked sem de ha ennyi mindenkinek bejött a módszer akkor ha az elejétől fogva kitartasz mellette akkor biztos nem lesznek ilyen gondjaid mint nekünk :? .

Tényleg ez mennyi idős kortól alkalmazható? És főként, hogy meddig? Még tudok valamit javítani a Tami szokásain?

Na most már megyek aludni.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok Lányok! Köszönöm mindenkinek hogy ilyen kedvesek vagytok és ennyi infot közöltök velem.Meg a köszöntések is nagyon jól esnekarik vagytok :D Még azt szerettem volna kérdezni ,hogy (lehet hülyeség) de a babáknak mit kell bevinni majd a kórházba rúgi,pelus ,törlő stb.ilyenekre gondolok.Vagy ezeket adják? Meg ilyen hogy tisztába rakás és fürdetés gondolom ezeket én csinálhatom nem a nővérek,vagyis remélem.Ne haragudjatok hogy ilyen sokat kérdezek :oops: Remélem mindenki jól van és a babák is! Puszi mindenkinek Ja majd nem elfelejtettem lakik valaki Erzsébeten?
Vendég

Bacsbern!
A babónak gyarkorlatilag nem kell bevinned semmit, kivéve mikor hazajöttök akkor a ruhát.
Bent általában elintézik a csecsemősök, ill. kapsz (legalábbis én anno kaptam) ajándékcsomit, amiben minden volt - pelus, popsitörlő, stb. De ha nagyon te akarod tisztába rakni, akkor lehet nálad egy adag pelus.

Jujj majdnem elfelejtettem, hogy ami viszont nálam jó volt, hogy apával hozattam be, az a textilpelus volt, mert az ált. fogyóeszköz, és nincs nekik annyira sok, főleg ha babadömping van.

Egyébként én Soroksáron lakom.

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok Lányok!

Adri,
Te már tényleg a finisben vagy, és tényleg hihetetlen, hogy még egyben vagytok! Nagyon klasszul bírod, ha még fórumozni is van kedved :P Ha majd már megérkeztek Hancúrkáék, írd meg, hogy te, mint újdonsült Anyuka milyen változásokat tapasztaltál a 2007. évben (mert Gyuridoki addig hallgatni látszik) az eddigi infokhoz képest. Köszi

Judit,
Ti hová jártok Dancával angolra (ha még jártok egyáltalán)? Mert mi is járunk a kisfiammal a XVIII. kerületbe, a Thököly útra. Lehet, hogy már taliztunk is...

Szandra!
Gyönyörűek a lánykáid, tényleg!!! :wink: Be is néztem őket magamnak, mert másodiknak mi is inkább kislányt szeretnénk. Most majd úgy próbálkozunk, hogy lehetőleg lány foganjon meg, de ki tudja... Érdekes, hogy te is szakmát akarsz váltani, és erre a gyerkőceid ébresztettek rá. Velem is ez történt, én is babákkal vagy kisgyerekekkel szeretnék a jövőben majd foglalkozni (és nem irodában ülni)

Üdv:
Erika

Kép
cserika

Sziasztok!

Bacsbern!
Én javaslom, hogy vigyél kb 5-10 pelust a tisztába rakáshoz mert nekem most elfogyott ennyi. Régen adtak mikor kihozták a babákat de most nem. Fürdetni sajnos a csecsemősök fürdetnek de elméletben biztos segítenek a pelenkázásban pedig gyakorlatilag is.
Rongypelus néha jó ha van néha meg azt mondják, hogy minek hoztál, legyen az a biztos és majd csak akkor vedd elő ha kell és tartsd külön a kórházitól nehogy azt is reggel véletlen elvigyék.

Látom te már nem olyan hideg időben fogsz szülni de ha mégis hidegek lennének még akkor is én javaslok egy kis sapit mert eszméletlen huzatos a szoba. Csak úgy fütyült a szél mintha valaki sikított volna. Kaptam is a szobámba egy hősugárzót mert olyan hideg volt ott pedig hol van még ez az extra rossz idő?!

Sid!
Éjfél körül? :lol: :) :lol:

Ez az édi kis vonalzócskám nem frissíti a dátumot, ezt nekem kell?

Szandra

szandrakiss

Cserika!
Te mit szeretnél majd dolgozni? Vagy azt még nem találtad ki?
Én most fogom beadni a felvételi papíromat a suliba erre a csecsemő és kisgyermek gondozóira!
Ja ha gondolod akkor megadom a receptet a szép lányokra. :D

Tényleg
GYURIDOKI!!!
Mikor osztozól velünk? :)

Szandra

szandrakiss

Helló Csajok!

Szandra!
Nekem a Suttogó I. kötete van meg, de van egy II. kötet ami 1-2 éves gyermekek nevelésében, gondozásában segít. Szerintem neked ezt is érdemes elolvasni. Illetve most megjelent egy összefoglaló könyve, ami asszem az I-II. kötet összefoglalása és kiegészítése. Szerintem bármelyik könyvesboltban meg tudod nézni, hogy neked pontosan melyik is kell.

Bacsbern!
A szobák talán már nem lesznek annyira huzatosak, mert éppen most cserélik az ablakokat a gyermekágyas emeleten.

Cserika!
Természtesen szülés után igyekszem mindenről beszámolni!

Judit!
Priviben elküldöm a számomat!

Szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sid!

Amit Szandrának írtam a Suttogó könyvvel kapcsolatban az neked is szól. Remélem, hogy segít majd mindkettőtöknek.

Üdv

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Erika,

Mi Zuglóban lakunk, itt járunk angolra, így sajna nem tudunk talizni :(

Szandra,

Szerintem soha nem késő elkezdeni a próbálkozást az altatással. Még mindig nem merem elkabálni, de úgy néz ki, Dancánál elmúltak az éjszakai vísítva ébredések....

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Erika,

Mi Zuglóban lakunk, itt járunk angolra, így sajna nem tudunk talizni :(

Szandra,

Szerintem soha nem késő elkezdeni a próbálkozást az altatással. Még mindig nem merem elkabálni, de úgy néz ki, Dancánál elmúltak az éjszakai vísítva ébredések....

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Szandra! ma ilyen korán járok erre. :lol:
Bulcsú ma elaludt szopi nélkül a vállamon ez így egy kicsit fárasztóbb, de majd ha már ez megy flottul akkor szépen beszoktatom az ágyban elalváshoz.
Lányaitok tényleg csoda szépek.grat!!!!

Adra! köszi az infot ma nem tudtam megnézni pedig volt utunkban könyvesbolt.
Szerencsére JOhanna elalvásával semmi gondom csak a Bubu gáz egy kicsit.

Szandra! még annyit hogy a melléfekvős elaltatás sétagalopp ehheza a sétálgatóshoz képest. Johanna legalább feküdt nyugiban az ágyában és vártam hogy végre elaludjon azt hittem ennél rosszabb nincs is. hát most már tudom hogy van. Na mindegy ez legyen a legnagyobb bajunk.
Egyébként szerencsére nekem is ha vmelyik felébred akkor hamar vissza is alszik csak mellé kell feküdjünk.
bocsi a pocakos kismamik a nem idevágó téma miatt :roll:

Judit! én Zuglóban nőttem fel, jó hely.

Bacsbern! textilpelust sztem is vigyél be tarcsiba, mert két db-ot adnak és naponta cserélik. ez meg elég karcsú sztem.
pelust is vigyél be jobb ha van. Viszont ruhát elég ha hazajövetel előtti este viszi be a férjed.

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

Sid!
Ma nagyon korán jelentkeztél be :o .
Azt elfelejtetted leírni, hogy mennyi idősek is pontosan a manók?!
Taminál mi is sokáig altattunk sétálva aztán mikor elég lett akkor betettük a kiságyba és úgy altattuk erre sztrájkolás képpen szegénykém ordított aztán mikor megnyugtattuk akkor meg nem akart semmi pénzért lefeküdni így volt olyan, hogy szegénykém ülve aludt el a fáradtságtól.
Hát nem egyszerű!!!!!!!!

Mennem kell mert ordít az Edó...

szandrakiss

Bacsbern,

Szerintem is csak pelust kell bevinned a manónak. Mindkét fajtát. Nekem összesen 2 db pelus volt az ajándékcsomagban, azzal nem jutottam messzire...

Edina, Szandra,

Most kezdem csak értékelni, hogy mekkora szerencsénk van Dancával alvás szempontból. Az elmúlt hetektől eltekintve soha nem volt problémánk vele ebből a szempontból. Bár ezen a téren elég következetes voltam. Nem akartam a bátyámék sorsára jutni, akiknél még a 4,5 éves unokaöcsémet minden este altatni kell, plussz éjszaka átvándorol hozzájuk....

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok Csajok!

Régen jártam errefelé, mert a gépünk szervízben volt. Alig győztem olvasni.
Üdvözlet az újonnan belépőknek!

Bacsbern!
Én 2006. októberében szültem, és teljesen egyetértek a többiek tanácsaival. Textilpelust nem árt vinned 1-2-t, és rendes pelust. Magadnak ha természetes úton szülsz akkor rengeteg Tenna extra betétet, mert belőlem pl. ömlött a vér nem győztem cserélni magam alatt is a liberót. :lol: Sok hálóing,bugyi, mert én mindent összevéreztem, evőeszköz, pohár, ásványvíz. A babádnak mikor mentek haza, akkor a párod behozza neki a ruhát, amit te előre kikészítesz és a csecsemősők felöltöztetik a babádat. Nyugodtan kérdezz, mert az itt dumcsizó csajok mind nagyon segítőkészek, de gondolom ezt te is észrevetted. :D Ja és ha kispárnás vagy akkor azt is vigyél, én bevallom őszintén, hogy én vittem, így egy kicsit otthon éreztem magam, de tényleg csak egy kicsit....!! :oops: :D

Adra!
Hú, nektek már tényleg nincs sok hátra! Tök jó, hogy ilyen sokáig kihúztátok. Miért 15-én császároz meg a dokid? Miért nem vártok még? Január végére vagy kiírva nem? Izgulsz már nagyon, igaz? Írjál minden nap, hogy mi a helyzet. Keményedéseid vannak? Nagyon várjuk majd a beszámolódat!

Úgy látom most az altatással vannak gondok ebben a topikban. Nálunk Viki megkajcsizik, utána egy kicsit még gagyogunk vele, játszunk vele, majd letesszük a kiságyába, ott vannak ilyen lógó játékok, azokat elkezdi püfölni, majd szépen elalszik. Este ugyanez. Nekem egy szavam sem lehet. Mi már nagyon picike kora óta így csináljuk, direkt a szokatatás miatt. Néha a pocija fáj és akkor kell egy kicsit altatni, de akkor is cumi, és hassimizás és elalszik. Tudom mindenki irtózik a cumitól, de ha megnyugtatja, és elalszik tőle, hát legyen. Csak akkor kell amikor fáj a pocija, de elalszik utána már ki is köpi.
Viki rengeteget mosolyog, már gügyög is. 18-án lesz három hónapos. Hogy rohan az idő? :)
Érdekes, hogy akkor nyűgös, ha jönnek hozzánk, vagy ha mi megyünk vele. Nem értem miért, mert itthon mint a kisangyal. Négyóránként eszik, az éjszakákat csodásan átalussza. Este kilenctől reggel 7-ig. Lehet, hogy még meg kell szokja a zajt, a "tömeget".

Edina!
Szerintem jó felé haladsz, én is így csinálnám, hogy először megpróbálnám a mellettem való alvást, s utána napok múlva mikor már szépen hamar elalszik berakni a kiságyába, de ott lennék mellette, ha felébredne megsimizném, és talán visszaaludna. Én is így csinálnám ahogy Te. Biztos nem lehet könnyű sétálgatni vele. Mennyi idős Bulcsú? Nekem is már néha leszakad a derakam, amikor nyűgösebb és meg kell nyugtatnom.

Szandra!
Nagyon aranyosak a lányaid! Aranyos volt az a Jézuskás történet, jókat nevettem rajta! :D :lol:

Jucus!
Gratulálok a fütyihez! :D :oops: Örülök, hogy minden rendben van a kisfiaddal. A neven akkor most már gondolkodtatok? Ha nem veszed tolakodásnak, megkérdezhetem, hogy ti kislányt szerettetek volna,vagy mindegy volt? Kitartás a költözéshez, és nehogy megemelj valami nehéz dolgot, vigyázz magadra!

Dóri!
Te hogy bírod? Neked is már biztosan jó nagy a hasad. Már Te is jársz CTG-re?

Remélem nem hagytam ki senkit, de ha igen bocsánat, csak már olyan sokan vagyunk.... ami nem baj, csak ha már régen írtam nehéz mindenkinek írni.

Jó hétvégét mindenkinek!
Finike
finike

Sziasztok Csajszik! Még egyszer köszönöm mindenkinek ezt a sok jó tanácsot,hihetetlen mennyit tanul az ember tőletek :oops: Pont most néztem hogy már szinte mindenki anyuka itt,olyan jó neketek nagyon irigyelek titeket :D Ha nem haragszotok akkor megmutatom a kicsi lányomat 21+3 napos 4D-s képét! Jó éjszakát mindenkinek meg a babáknak is!!!!!!!!!!!! Kép Dorcykám :D
Vendég

Sziasztok,

Végre sikerült letöltenem néhány képet a gépről, így gondoltam, megmutatok néhányat :D

Kép Kép Kép

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Bacsbern!
Nagyon jól sikerült a 4D felvételetek! Olyan szépen kivehető a babátok! Gratulálok hozzá! Mi anno kétszer is voltunk 4D-n és egyszersem lehetett látni a kis arcát, mindig elbújt, először hátatfordított nekünk, másodszor pedig belenyomta a kis arcát a méhlepénybe + a kezét is odarakta. De az volt nekünk a lényeg, hogy minden rendben volt vele, és nekünk ez volt a legfontosabb.

Judit!
Gyönyörűek a gyerkőcök! A kisfiad olyan kis huncut, gondolom sokat bohóckodik. Nagyon formásak. :D :D
Ügyesek vagytok, hogy el tudtátok kapni a mosolyát, mert mi olyan ügyetlenek vagyunk a párommal, mert Viki rengeteget mosolyog, "kacag", de mégsem tudjuk lefotózni, mert, amint meglátja a fényképezőgépet azonnal kimerevedik és nem hajlandó mosolyogni, hiába gügyögünk neki. Biztos gépérzékeny. Kamerázni már lekameráztuk, de nincs fotónk a csodás mosolyáról. No mindegy, egyszer csak elkapjuk!! :D

Finike
finike

Szandra!
Gyönyörűek a lányok!

Judit!
Danca annyira cuki szemüvegben, hogy csak na! Jó kis csibész csávó lehet - már csak a nézéséből is :lol:
Szonja meg.... azt hiszem a kép magáért beszél :D

Bacsbern!
Nagyon édi a kiscsaj!

Petra!
Üdv itt köztünk, és drukk, hogy minden OK legyen.

Adra, Dóri!
Remélem jól vagytok!

Én holnap megyek doki bácsihoz, mondjuk uh nem lesz :( , de tutira megkapom a beutalót a 18 heteshez, az meg vmikor a 15ei héten lesz várható.
És már alig várom a jan. 31et, hogy legyen nekem is mit felrakni a babzsákról.

Zsókuci!
Én már vettem szopipárnát. Bencénél nem volt, sajna későn találtam rá, és addigra kialakult szopi rendszerünk volt, de itt meg ott hallottam, hogy milyen jó.
Különösen jó állítólag, amikor már nagy a poci, és azzal aludni.

Na, mennem kell, kis gézengúz itt settenkedik körülöttem és nem bír magával....

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Judit!
Eszméletlen édesek a gyerkőcök. Komolyan mondom, hogy csak úgy lerí Dancáról a pasis csibészség. TÜNDÉRIEK!!!!!!!
Szonjusnak mennyivel sötétebb a haja, Dancáé is ilyen volt?
A mosolyról nem is mondok semmit mert még elbízod magad :D :D .
Látod milyen jó dolgod van altatás szemszögéből :lol:

Bacsbern!
Nagyon édes ez a kicsi csöpp :D . Szerintem élvezd az életet addig amíg lehet, én is irigyeltem azokat akiknek már megvolt a babájuk mikor én még "csak" vártam de amint megszületett a Tami már arra vártam, hogy legyen a pocimban valaki. Komolyan mondom, hogy hiányzott a nagy pocakom. Na nem mintha alapban sokkal kisebb lenne :roll: .

Fricky!
Várjuk a holnapi fejleményeket!

Adra!
Sajnos csak a suttogó második kötetét lehet mindenhol kapni, azt meg is vettem de senki nem tudja megmondani, hogy egyáltalán lesz e még az első kötet. Nagyon kis szimpi könyv csak nem hagynak olvasni :( :roll: .
Egyébként hogy vagytok?

Dóri!
Hogy vagytok?
Régen írtál? Nem ér csak olvasgatni!!!! :)

Sid!
Tényleg jó ez a könyv de sajnos azért valahol a második könyv az elsőre épül igaz ebben nem a csecsemőkkel hanem az 1-2 évesekkel foglalkozik már. Ha esetleg te megtaláltad az első kötetet akkor írd már meg, hogy hol találtad meg.

Nálunk ma "front érzékeny" volt mind a két manó ezért egy kicsit 10 évvel öregebbnek tűnök de egyébként minden oké. :lol: :roll:

Szandra

szandrakiss

Szandra,

Danca tényleg nagyon csibész. Néha nagyon nehéz vele, de azért örülök, hogy nem ül folyton a szoknyám szélén. Nagyon nyiladozik mostanában a kis értelme, minden nap ledöbbenek valamin. Már angolul is egyre több mindent mond.
Danca haja is sokkal sötétebb volt. Kíváncsi vagyok Szonjusnak milyen lesz. Az is lehet, hogy Danca végleg szőke marad, mert anyósom orosz, és ő igazi szőke.
Én általában a www.bookline.hu oldalról szoktam könyvet rendelni. Ott alapból sokkal olcsóbb minden könyv. Most megnéztem, január 25-én jelenki meg újra az első kötet. Valószínűleg elfogyott az előző adag.

Dóri,

Én is hiányollak már, remélem, minden rendben.

Fricky,

Várjuk az új híreket!

Ezvicc,

Jársz még erre néha? Mi van veletek?

Jó éjszakát neketek!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Csajok!

Bacsbern!
Édi a pici pocaklakód! :)

Judit!
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz! Látszik, hogy nagy csibész Danca! Annyira kis jófejnek tűnik! Szonjus pedig nagyon drága! :)

Fricky!
Mi volt ma a dokinál? Remélem minden OK.

Finike!
Örülök, hogy ilyen jó baba Viki! :) Szerintem szerencsés vagy, hogy már szépen átalussza az éjszakákat. Én leginkább az éjszakáktól félek. Mert lehet, hogy az egyikük ugyan átaludná, de a másik meg nem és így majd felébreszti a tesóját. :?

Szerdán megyek megint dokihoz (UH + CTG :D ), s utána helyzetjelentést adok!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Csengét Szinte doktornál szültem, és Nóra volt a szülésznő. Nem volt választott orvosom, se szülésznőm, de mindkettőjükkel maximálisan meg voltam elégedve. Nekem a csecsemősökre se lehet rossz szavam, Csenge felkerült az intenzívre egy fertőzés miatt, de ott is rendkívül kedvesek voltak. (Az egyik csecsemős nővér most is megismer buszon, boltban, ha találkozunk.) A többi orvos és szülésznő is nagyon kedves volt végig (öt hétig jártam majd minden nap CTG-re), ezúton is szeretném megköszönni (még ha ilyen sokára is). Remélem Bencénél is minden ilyen szép és jó lesz. :D

Bacsbern! Én soroksár-újtelepi vagyok, az majdnem Erzsébet. :)

Judit! Danca nagyon huncut lehet, de Szonja se fog szerintem a szomszédba menni egy kis huncutságért... :lol:

Szandra! Én a Libri-nél dolgoztam Csenge születése előtt, ha gondolod rákérdezhetek, hogy van-e jelenleg a hálózatunkba a Suttogó I-ből, és ha igen hol.

Adra! Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen jól bírod két pocaklakóval is!

Kíváncsi leszek én is az új dolgokra a kórházzal kapcsolatban, mert múlthéten mikor ott voltam, nagyon dolgoztak a 8. emeleten, ablakokat cseréltek.

További szép napot!

Dettee
dettee

Csajok!
Helyzetjelentés: minden rendben, növögetünk ezerrel, ver a szívecske, mint a kis motor.
Megkaptam a beutalót, szerdán kell menjek az AFP utáni uh-ra, merthogy képzeljétek már meg is van az AFP eredmény! MOM: 1,3; AFP: 39,4 ng/ml; wAFP: 46,5 ng/ml.
Szerdára már most kikészítettem a video kazit :lol: Megnéztem, hogy Bencénél hogy volt, megpróbáljuk a heteket ugyanúgy, hogy legyen hasonlítási alap :D Meg persze nehogy 20 év múlva szó érje a ház elejét, hogy bezzeg róla több felvétel van :lol: :lol:

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Sid!
Elmaradtál!
Mi újság felétek? Alvás? Én tegnap kikészültem mert 1 órakor aludt el az Edó a Tami meg már éjfélkor felébredt és jött át hozzánk.
Persze mondenom sem kell, hogy reggel meg úgy kellett felébreszteni mind a kettőt mert apa vitte a Tamit bébiúszásra én meg az Edót a védőnőhöz.

Judit!
Nem is merem leírni neked, hogy mennyit márt ma a védőnő :) .
Születés 4100g és 52 cm
Most 5960g és 59 cm.
Mondom, hogy kajál mint a gép ez a manó :lol: :roll: .
Gondolom ti is méretszkedtek nemsoká majd kérem az adatokat de szerintem ti sem maradtok el a mienktől ahogy elnézem a képen Szonjust.
A védőnő azt mondta, hogy simán elmenne 4 hónaposnak az Edó. :) :)
Köszi majd megnézem ezt az oldalt a könyv vásárlás miatt.

Dettee!
Köszönöm szépen ari vagy ha megkérdezed megköszönöm, igaz én is kérdeztem a Libriben és azt mondták, hogy nekik már nem is lesz.
Akkor tőled is várjuk az infókat a kórházzal kapcsolatban, hogy mik a változások. 8)

Fricky!
Örülök, hogy minden oké :lol: .
Csak így tovább!!!!!!!!!!!!

Adra!
Azt kell mondjam így a finisben, hogy nagyon ügyi vagy amiért eddig kibírtátok. Le a kalappal!!!!!!!!!!

Szandra

szandrakiss

sziasztok!FINIKE nekünk is csak 2 kép sikerült ilyen jól a többen a kis drágám mindig betakarta magát a kezével.Nem igen akarta hogy anyája meglássa :D Szandra igen már többen mondták hogy élvezzem amíg benn van a baba de olyan irigylésre méltó nézni az anyukákat hogy szeretgetik a babájukat.Én meg állandóan csak a 4d-s képét puszilgatom :oops: JUDIT nagyon édesek a gyerekeid biztos nagyon büszke vagy rájuk!!!!!DETTEE na végre valaki aki legalább innen a környékről való,még volt valaki aki írta hogy soroksári csak nem találom sajna hogy ki is volt az :( Egyébként ma voltam a dokimnál és jöv héten hétfőn kell bemennem a kórházba a terheléses cukor vizsgálatra.Lányok mit csinálnak ott? Csak vért vesznek és ennyi? Nem tudom mennyire publikus de meg kérdezhetem ti kinél szültetek(szültök)?
Vendég

Bacsbern,

Dokitól függ a cukorterheléses vérvétel. Nekem otthon meg kellett ennem egy zsemlét, meginnom hozzá egy pohár tejet, majd egy óra múlva jelentkeznem vérvételre.
Én Hartman doktornál szültem minkét mazsolát.

Szandra,

Lemértem a kisasszonyt:
Születéskor: 3250 g, 48 cm.
Most: 5070 g, 55 cm.
Szóval, ő sem marad el a növekedési versenyben :D

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Tegnapelőtt írtam erre véletlenül kikapcsoltam a gépet és annyi.
Tegnap nagyon rosszul voltam hányinger fejfájás hidegrázás gyomorfájás. Még ma is tök gyenge voltam.

Judit! hát csak ismételni tudom az előttem szólokat. Gyönyörűek a gyerköcök. Dancának annyira jól áll a szemüveg, igazi jó pasi vele.

Bacsbern! nagyon jól sikerült a felvétel. Gondolom ez lesz a fotóalbum kezdete.

hát az ablakcsere az már ráfért az oszt-ra, mert elég huzatos tudott lenni az folyosó és az egyágyas kórterem is.

Szandra! nem egyszerű menet volt a tegnapelőtti altatás. fél12kor aludt el Bulcsú :roll:

Dettee! üdv közöttünk. Gratulálok Csengéhez és még a pocakban lévő babóhoz.

Adra! látom még bírod. ügyi vagy!!!

Dóri! Neked is kitartást!!! számom megkaptad? vigyázz magatokra pihenj sokat.

Tibicsoki! veletek mi újság? néha írjál.

Ezvicc! hogy vagytok?

Fricky! örülök hogy minden ok az AFP-vel hihetetlen léptekkel haladtok ti is előre!!!! :lol:

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok,

Megvan az AFP eredménye!!! MoM: 1,2 :D:D:D

Nagyon örülünk!

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Sid!
Remélem már jobban érzed magad! Jobbulást Neked!

Zsókuci!
Az AFP eredményed tökéletes! Gratulálok! :D :D

Bacsbern!
Én Farkasinszky Tibornál szültem, és nekem is egy zsömi és 2 dl tej, majd egy óra múlva vérvétel. De a terhességem vége felé megcsináltatta velem ezt mégegyszer és akkor rossz lett az eredmény, így jött a kínzás. Először éhgyomorral vettek vért, aztán meg kellett igyak egy cukros vizet ami szörnyű, majd megint egy óra múlva vérvétel, és ezután a következő órában megint vérvétel. Engem szanaszéjjel szúrkáltak, mert senki sem találta a vénámat, már egy aneszteziológust kellett lehívni hozzám. 3 szúrás helyett 8x szúrtak. Szétlőttek két kis eremet, úgyhogy remélem neked a zsömis változat lesz.

Judit!
Szonjus tényleg szépen gömbölyödik. Viki három hónapos és kb. 6 kg. Majd 18-án megyünk mérickélni és akkor beszámolok, hogy mekkora is.

Eszti!
Neked is gratula az AFP eredményhez! Várjuk a beszámolót holnap az uh-ról!

Szandra!
Nem lehet könnyű az altatás nálatok. Amikor Tami átmegy hozzátok, akkor veletek is alszik? Edó veletek van, vagy nálatok hogy van a szoba elosztás, ki hol alszik elméletileg? :)

Dóri, Adra!
Mizu veletek? Hogy vagytok? Dóri, Te már nagyon régen jelentkeztél csak nincs valami baj?
Csajok?
Lehet, hogy már kórházban van Dóri? Tud valaki róla valamit? Adra, neked nem írt?

Finike
Na, szép az új vonalzóm?
Kép
finike

Sziasztok!

Csak rövid helyzetjelentés:
UH-n CTG-n minden ok, már 2 kg fölöttiek a babák, szép nagyok iker létükre.
BPD: 88 és 85 mm.

Viszont a méhszáj bő egy ujjnyi....
Szóval már bármikor megindulhat a szülés.

Ami kicsit gáz, hogy most a 8. cserélik az ablakokat és a 7.-en szállásolják el a mamákat, nem tudom, hogy itt milyen szobák vannak, pld hová teszik a piciket stb....

Ha nem indulna meg a szülés 3 hét múlva tuti csaszi.
Továbbra is farosak.

Üdv: Dóri
Vendég

Helló Csajok!

Köszönöm mindenkinek a biztatást, nagyon arik vagyok! :D

Sid!
Jobbulást kívánok neked! Remélem mielőbb meggyógyulsz.

Fricky, Zsókuci!
Gratulálok mindkettőtöknek a jó AFP eredményekhez! :)

Finike!
Klassz a vonalzód! A pici lány pedig tündéri! :)

Szép napot mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

sziasztok!egy másik Jahn Ferences topicban is feltettem a kérdésemet, megköszönöm, ha valaki tud segíten: a kérdés kényes, de szeretnék erre is felkészülni. A Jahn Ferencben fogok szülni, március közepén, és a kérdésem az lenne, hogy mennyit szoktak adni szülés után az orvosnak? És a szülész nőnek szokás?
köszönöm a válaszokat előre is
csillagmaci
csillagmaci

Sziasztok Csajok!
Köszönöm mindenkinek a gratulákat, már várom a holnapi uh-t, viszem a videokazit is :lol:
Zsókucival megint fej-fej mellett haladunk - eredmény tekintetében is :lol:

Csillagmaci!
Ahány orvos, annyi féle. Írd le, neked ki a dokid meg az e-mail címed, és akkor vki aki dettó nála szült, tutira segíteni fog neked ebben a kérdésben.

Bacsbern!
Én vagyok egyébként a soroksári :lol:

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

én is nagyon köszönöm a gratulációkat, nagyon aranyosak vagytok! :D

Fricky,
majd mesélj mi volt UH-on! Én csak 16.-án megyek, de már nagyon várom! Tényleg, a videókazettás dologgal kapcsolatosan: ezt is a délpestiben csinálják, ugye? (tehát nem az sztk-ban, vagy a magánrendelőben?) És kell fizetni érte valamennyit?

Csillagmaci,
én még nem szültem, első babámat várom, így nem tudok neked sajnos ebben segíteni.

Dóri,
örülök, hogy jól vagytok, és hogy a babák is szépen növögetnek! :D Fényképet nincs kedved feltenni a giga-pociról? :D
Előre is mennek majd a drukkok, könnyű és probléma mentes szülést kívánok Neked.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

köszönöm a reakciókat

az orvosom Hartman Gábor
az emailem: gyorffyk@citromail.hu

A kérdés pedig: mennyit szokás adni szülés után
ha valaki tud, kérem segítsen
köszönöm
csillagmaci
csillagmaci

Zsókuci!

A videófelvételért semmit nem kell fizetni. A kórházi UH-n csinálják. Csak odaadod a kazit a vizsgálat előtt, azt beteszik a videóba és már indul is a felvétel.

További szép napot!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Dóri!
Már nagyon vártuk a bejelentkezésedet, izgulunk érted is! Most már minden nap szeretnénk, ha bejelentkeznél, hogy mi a helyzet.
Előre is sok egészséget, komplikációmentes szülést, és sok boldogságot kívánok Nektek, illetve erőt az ikrekhez.

Adra!
Neked még zárt a méhszájad? Nagyon jó, hogy ilyen sokáig bírtátok. 15-én császároznak? Izgulsz már? Nem félsz? Tudom ez hülye kérdés, de már feltettem. :roll: :lol:

Zsókuci!
Még mindig nem tudjátok, hogy kisfiú vagy kislány lakik a pocakodban? Én 30 hetes voltam Vikivel mire megtudtuk, hogy csajszi, ehhez el kellett mennünk 4D-re.

Finike
finike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?