Új privát üzeneted érkezett!

Ja, az jutott eszembe, hogy addig nem tudom küldeni a jegyeket, amíg nem beszéljük meg, hogy ki megy a 11 órás előadásra...

Kép
szeee

Sziasztok!

Ildikó, gyönyörű ez a kiscsaj, büszke lehetsz magatokra :lol: meg rá is :lol:

Szeee, lehet, hogy nekem azért volt ilyen fájdalmas a gyökérkezelés, mert be volt gyulladva? Nem tudom... Én már írtam, hogy nekem mindegy, hogy melyik előadásra megyünk, de azért jó lenne talizni, ha csak pár percre is, mert még nem láttam személyesen egyikőtöket sem!

Gombócka, köszi a lapot, megkaptam, nagyon rendi vagy, hogy még erre is gondoltál!!!!
szabus

Szeee, úgy meghatódtam, nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen az ajándékot!!! Erre végképp nem számítottam, olyan jól esett! Puszi!!!
szabus

Sziasztok!

Szívesen :oops:
Gondoltam, ha már így "belerángattatok" a szalvétázásba, megleplek Benneteket valamivel.
Szolgálati közlemény: a mécsestartó tetején lévő szalvéta széle direkt nem egyenes, szóval nem azért olyan kis hullámos, mert nem tudok egyenesen vágni, hanem a minta is ilyen volt :oops:

Kellemes ünnepeket ezúton is mindenkinek!

Kép
szeee

Szabus,

A rizspelyhet hol vetted? Én sehol nem láttam. Ez ugye nem a puffasztott rizs, hanem úgy össze is van lapítva, nem?

Kép
szeee

Sziasztok,

újra van gépünk! :lol: :lol: :lol:
Elég sűrű a program a következő napokban, úgyhogy nem bizti, hogy tudok jönni Karácsonyig, úgyhogy
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!(mégegyszer)

Holnap lesz a cégünknél a karácsonyi ebéd, a Trófeába megyünk.
Anyósomék jönnek át vigyázni a Mincsire, míg apa haza nem ér. A lelkére kötöttem, hogy siessen. :roll:

Pénteken anyuékhoz megyünk, sütit sütünk meg készülünk egy kicsit a vasárnapra.

Szeee,
köszi méegyszer a mécsestartót, már tettem is bele kis mécsest, ott van az étkezőasztalon!
Melinda nagyon ügyi, 1-2 hét és úgy fog mászni, hogy csak na.
A csücsüléshez is gratulálunk!

Szabus,
engem is érdekelne ez a rizspehely, mert én is őrült módjára keresem, de csak én is a puffasztott rizst találtam.

Színházat nem tudom eldönteni, apával még konzultálok, OK?
Egyébként mi talizhatunk ám, azért ne fizess a postának! :wink:

Nálunk Mincsi nagyon szenved a fogától. Főleg éjszaka.A felső ígye úgy be van dagadva...tegnap megnézte a dokink, mondta, hogy ez bizti fáj neki. Úgyhogy adtam neki Viburcolt, meg Panadolt is, de éjjel így is vagy 10x felsírt. Végül úgy aludt, mint csecsemő korában a mellkasomon. :shock:
Hát nem mindegy, hogy 3-4kg vagy 8 kg alszik rajtam... :lol: :lol:
Remélem a ma éjszaka nyugisabb lesz, bár elég nehezen aludt el.

Zazinak elmúlt már a nyügössége?
Megyek, mert folytatódik a Sz. feleségek. :wink:
Ha tudok jövök, addig is sok puszi, és BÉKÉS KARÁCSONYT SOK SZERETETTEL!!!!

Anna,
mi újs???

Ildikó??? :lol: :lol: :lol:

Kép
gombocka

Sziasztok!

A rizspehely az a lapított :lol: ahogy írod, Szeee! Én a Villányi úton vettem egy bioboltban. Nem kerestem kifejezetten, így máshol nem is néztem, csak megláttam ott és megvettem, nem gondoltam, hogy ilyen nehéz beszerezni. Majd nézek én is, hátha látok vhol, és akkor veszek nektek. (Itt Ürömön is van biobolt, megkérdezem du., hogy van-e)

Zazi, mint kiderült, vírust kapott, mert a láz után 3 napra kipöttyösödött, már nem is tudom, hogy írtam-e Nektek. A frász jött rám, persze ez szombat reggel volt, doki semmi, és itt az ügyelet is csak felnőtt orvos... Felhívtam, és hát elég fura stílusa volt, nem nyugtatott meg egyáltalán, úgyhogy kénytelen voltam a saját dokinkat felhívni, égett a pofám, hogy szombaton ilyennel hívom, de úgy megijedtem, hogy bárányhimlő lesz, mert a vakcina itt van a hűtőben, jan-ban megyünk beadatni... Azt mondta, hogy láz után lehet ilyen, 1-2 nap alatt el kell múlnia, főleg a fehérbőrű babáknál lehet, szóval ha ilyen van, ne kapjatok idegrohamot, mint én... Már jól van Zazi, úgy látom,hogy hamarosan felszakad az ínye a két felső fogaknál is, már nem kell mellette lenni folyamatosan, és rájött, hogy hogyan kell leülni, így már játszik is, nem csak áll egész nap....

Ja, akartam írni Nektek, hogy a Kenguruban lehet kapni most olyan zoknit, aminek a talpán a teljes felület gumis, és nem olyan tappancsos, mint a legtöbbnek, ami ettől függetlenül csúszik (legalábbis nálunk) hanem rendes szuper tapadós gumi, nagyon bevált nekünk.

Megyek, én is előkészülök vasárnapra, még sehol nem vagyok, de jövök még rizspehely ügyben!
szabus

Hahó!
Köszi Szabus, de hülye vagyok, a biobolt eszembe sem jutott. Akkor én is megnézem ott.
Amúgy nekem a múltkor azt mondta a dokinő, hogy nyugodtan dúsíthatom a gyümölcsét natúr corn flakes-szel meg ilyen natúr reggeliző pelyhekkel :roll:

Hú, akkor Zazinak is a 3 napos láza volt, nem? Ilyen volt Alíznak is anno...
Remélem már jól van. De jó, hogy már le is tud ülni :) Nálunk is fogzás van, szintén a felső ínye van megduzzadva, nem tudom mikorra fog kijönni, de az alsó is rettenetesen sokára bújt ki neki. Igaz csak az utolsó 3 nap volt durva...

Kép
szeee

Hát igen, a 3 napos lázra mondják, hogy azt követi a kiütés, de Zazinak csak egy estés láza volt, hát nem tudom, lehet, hogy volt ekkora mákunk, és 2 napot megúsztunk belőle. Megállapítottam, hogy a lányoknak előbb jön ki a foguk. Alíznak és Melindának is lassan több a foga, mint Zazinak, pedig ő idősebb.

Eszembe jutott, hogy itt a művházban lesz jan-tól csiri-biri muzsika, sztem az olyasmi lehet, mint amire az Ildikó járt Dáviddal, csak ott cini-cini volt. Jelentkeztem, és megyünk az első foglalkozásra jan-ban, nagyon kíváncsian várom!!!

Gombócka, még azt akartam megkérdezni tőled, hogy Mincsi reggel miket eszik? Mert nekem lassan semmi tejem nem lesz, és nem tudom, hogy mit adjak neki. Esetleg tápszert, tej helyett? Csak azzal az a gondom, hogy nem iszik cumisüvegből, pohárból meg még annyit nem tud meginni. És azt is hallottam többektől, hogy amikor már 4-5 foguk van, akkor lehet adni kiflikarikát, kenyérbelet, de nekem olyan fura, hogy ilyen kevés foggal hogy tudják azt megenni?! (mondjuk nekünk még csak 2 van, de hamarosan 4 lesz :lol: )
szabus

csak gyorsan a kaja miatt:
Nálunk reggeli pl:
tejpép, vagy
natur joghurtba egy banán villával összetörve,
vagy gyümölcs túróval összetörve,
vagy gyümölcsjoghurtba szoktam egy vagy két babapiskótát szétmorzsolni, az jól elázik benne

Mi a kiflivel nem vagyunk jóban. 2-szer próbálkoztam, kiflicsücsökkel, mind a kétszer majdnem megfulladt tőle, úgy kellett kiszednem a torkáról. Megfogadtam, amíg fölül nincs foga én nem adok neki. A babapiskótát jobban el tudja majszolni hamarabb olvad a szájában, azt már elég ügyesen eszegeti, de annál is résen kell lenni.

Kevés tejcsi...
Hát én a minap voltam lenn a dokinőnél, és mondtam, hogy már csak reggel szopizik azt se vmi nagy mennyiség, hogy kell e neki adni vmit. Erre mondta, hogy ekkora babának még napi 3-szor kellene szopiznia. :shock: Ezen kicsit meglepődtem. Mondta, hogy tavaszig tápszert adjak neki legalább 1x egy nap,
Felítr vmi hypoallergén tápszert. Olyan büdös...Mincsinek se nagyon ízlik...a felét azért megissza az előírt adagnak, de nem erőltetem.

Megyek, mert üvölt, hogy nem vele foglalkozom.
puszi

Kép
gombocka

Köszi-köszi a gyors választ! A napi 3x szopi meglep engem is, én jan-ban megyek dokihoz, majd megkérdezem én is...

A babapiskóta jó ötlet, tényleg jobban málik, lehet, hogy kipróbálom én is. A többi is jól hangzik, próbálkozom! Jaj, ébred Zazó, megyek én is...
szabus

Kép

:lol: :lol: :lol: (bocs, de nekem annyira megtetszett :oops: :oops: :oops: )

Mégegyszer mindenkinek:

KELLEMES ÜNNEPEKET!!!!

Csináljatok sok képet!!!

Puszi

Kép
gombocka

Sziasztok!

Gombócka!Szeee!
Nagyon köszönjük a képeslapot,amit küldtél,annyira meghatódtam,és nagyon jól esett. :D Dávidnak is annyira tetszett rajta a Télapó,egy egész kis történetet faragtam köré,nagyon tetszett neki,KÖSZI!!!!!
erre pár nap múlva megérkezik Szilvi mécsestartója,ami gyönyörű lett,és olyan édesek rajta azok a rénszarvasok,és pont ezek most a kedvenc színeim,rózsaszín bordóval....KÖSZÖNÖM!!!!!

Szabus,Kicsilány!
Nektek is köszi a dícséreteket és a jókívánságokat ,édesek vagytok!!!

Pusziljátok meg helyettem a babókákat! Mindenkinek egy nagy nagy ölelés!!!!!

Most nem tudok mindenhez hozzászólni,csak elkészült a szüléstörténetünk,és gondoltam gyorsan felakom,ha már így fent bírtam maradni...
kissé személyesre sikeredett....de azért fölrakom :D már egy pár napja elkezdtem írni,de csak most lett kész. Igyekszem visszakapcsolódni a rendes kerékvágásba,de most egyelőre csak olvasgatni van időm...

Nem is tudom hol kezdjem….
Olyan távolinak tűnik, pedig csak egy hete történt…
Mindennap gondolok rá, és egyre csodálatosabbnak tűnik… főleg ha ránézek az én kis tündérkémre, mert ő nekünk tényleg egy kis angyalarcú tündér. Egy igazi karácsonyi ajándék!!!!J

Kép
12. 13-án, szerdán éjjel 2: 27-kor ismét mensi szerű görcsökre ébredtem, de ezt az érzést nagyon jól ismertem már előző hét péntek óta, (az angol vizsgám napja előtti napon is voltak jósló fájásaim) mégis valahogy olyan izgatott lettem tőle, nem tudom… már túl voltam a kiírt napon, egy nappal, így tudtam, hogy hamarosan megpillanthatom őt J
Reggel 6:45-re kellett mennem CTG-re a kórházba,( két naponta jártam már) apósom vitt, mert apának dolgoznia kellett,Dávidra anyósom vigyázott;
gyorsan beértünk,pedig szokás szerint volt forgalom,de legalább lehetett haladni,már 6:15 kor lent voltam az alagsori vizsgálóba. Sose értünk be ilyen hamar….,a kocsiban éppen arról beszélgettünk,hogy a 4D uh-on végül is december 15-t jelölték meg a szülés várható időpontjának,így még ráér a kisasszony,ekkor még pont hazajöhetek karácsony előtt a kórházból…
A kocsiban is jöttek a görcsök,igaz rendszertelenül és a nyákdugom is folyamatosan távozott belőlem, már előző este voltak látható jelei a betétemen,nem volt véres,csak barnás,picit rózsaszínes,így nem zaklattam vele se az orvost,se a szülésznőmet.
Fél 7-körül már a doktor úr is bent volt,és rögtön be is hívott uh-ra.
Csinált flowmetriát és mindenféle vizsgálatot, majd átmentünk a szomszéd szobába és megvizsgálta a méhszájat is, puhul és nyitva is volt már egy ujjnyit., persze a görcsök nem szűntek meg ,így a doktor úr feltelefonált a szülőszobára, hogy engem küldjön fel ctg-re akinek fájásaim vannak, vagy a másik páciensét, aki 10 nappal túlhordta a babáját, persze engem választottak…

Fel lifteztem az emeletre, és megkerestem az ügyeletes szülésznőt, ő rögtön azt kérdezte, hogy hol a cuccom, szülni jöttem vagy nem? Én meg csak habogtam-hebegtem, hogy csak ctg-re küldtek fel, de nem rendszeresek a fájásaim. A sors fintora vagy iróniája vagy, nem tudom, de ugyanaz a szülésznő volt ügyeletben, mint akinél a Dávidot szültem, a Hajdú Barbara.
Felrakott ctg-re, a doktor úr is néha benézett, persze a fájások még mindig nem rendszereződtek, és egy nagyobb összehúzódásom volt az egész vizsgálat alatt.
Kép

A végén megbeszéltük a doktor úrral, hogy inkább hazamegyek, úgysincs messze a kórház, ha esetleg erősödnének, ill. rendszereződnének a fájások, akkor majd jövök. A szülésznő is mondta, hogy menjek haza
üljek bele egy kád vízbe ,igyak meg egy pohár bort vagy pezsgőt és lazítsak, lehet, hogy el is fognak múlni…

Haza is értünk olyan 8 körül, a fájások maradtak és talán egy picit erősödtek is, de még mindig nem tudtam mérni a szünetek közötti időt, annyira rendszertelenek voltak.
Dávid eléggé náthás volt, és nem akartam betegen otthagyni, ezért kihívtam a gyerekdokit hozzá, hogy megnézze. Nem volt láza, de picit köhögött és folyt az orra. Ki is jött a doki délután, addigra már kezdett elviselhetetlenné válni a fájdalom, de még mindig bírtam magam. Kérdezte is a doktor úr, hogy mikor fog szülni, erre én mondom neki nagy büszkén, hogy ma, azt mondta elég fitt vagyok ahhoz képest és nevetett, de ekkor én már éreztem, hogy itt az idő….. A sógornőm itt volt egésznap, ő volt az ügyeletes felügyelő, mert apa dolgozott… megfogadtam a szülésznő tanácsát és beültem egy kád vízbe, persze alkohol nélkül, jól esett, de nem csökkent a fájdalom, hanem még jobban felerősödött. 10 óra óta irogattam egy kis cetlire és mértem az időt, ekkorra már 8-10 percesek lettek és 30-60 mp-ig tartottak.

Dávid közben elaludt és apa is befutott, evett és lefürdött, én már néha 5 perces fájásokat mértem, és szenvedtem a fájások alatt, de tudtam, hogy még van egy kis időm…
3 után picivel mondtam, hogy induljunk el, mert már nehezen bírom… ekkora már 4 perces fájásaim voltak, és eléggé kellett koncentrálnom, hogy ne küzdjek ellene, hanem átéljem őket. Próbáltam arra gondolni, hogy most nyílik az út az én kis Réka babám előtt és elképzeltem, ahogy nyílik előtte a kapu… Kb. 10 óra óta felváltva szedtem a homeopátiás szereket, és gyorsan főztem még egy málna levél teát is. Eddig is ittam mindennap a 36. héttől, de három napja jobban rákapcsoltam, nagyobb adagokban iszogattam.
Sokat segített az apró levegővétel ezeket a fájásokat „átvészelni”, egy nagyot orron beszív, és aprókat a szájon kifúj…

Dávidot elvitték a Tropikáriumba a sógornőmék, de előtte azért elbúcsúztam tőle, szerencsére sose volt gondunk ezzel, mindig szívesen ott maradt velük, megszokta, hogy eljárok nélküle ,néha (angol, körmös ,stb..),puszika , aztán ki erre ki arra…

Menet közben felhívtam a doktor urat, hogy elindultunk a kórházba, csak tudjon róla…
Most is elég gyorsan beértünk,(mindig féltem, hogy bentragadunk a dugóban, pont mikor szülni megyünk, de minden olyan simán ment) fél 4 körül már a parkolóban voltunk, a kocsiban folyamatosan 4 perceseket mértünk, a parkolóban is megvártunk egyet, majd felmentünk a szülőszobára.
Az ügyeletes szülésznő megvizsgált,6-7 ujjnyira ki voltam tágulva,mondta,hogy öltözzek át, és költözzünk be a vajúdóba. Apa lement a cuccokért a kocsiba, majd átöltöztem és felraktak ctg-re.
Kiderült, hogy a fogadott szülésznőm éppen rendelésen van, és nem tud jönni, de a doktor úrnak már szóltak. Nesze neked választott szülésznő…
Barbara volt még mindig bent, akinél a Dávidot szültem 2004 őszén, és megkértem, hogy maradjon most is ő, ha ráér, nagyon rendes volt, és elvállalta a dolgot.J
Folyamatosan ment a ctg, majdnem egy órán keresztül, közben beszélgettünk apával, és más anyukák is jöttek ctg-re. (Az egyikkel később találkoztam a szülészeten, és mondta, hogy emlékszik rám milyen jókedvűen elcseverésztünk apával a sarokban, és pár óra múlva már látta, hogy hoznak le az osztályra)
A szülésznő is biztatott,hogy ha ilyen jól reagál a szervezetem a burokrepesztésre,akkor pár órán belül (1,5-2 ) meglehet a baba.Ez olyan erőt adott,hogy már nem is féltem annyira,tudtam,hogy hamarosan vége lesz….

Fél 6 körül a doktor úr megrepesztette a burkot, szép tiszta volt a magzatvíz, majd beköltöztünk az egyik legszebb szülőszobába (úgy restellem, de nem jegyeztem meg a nevét a szobának)közben ugyanúgy felváltva szedtem a homeopátiás bogyikat,ezért nem nagyon ihattam, de a számat azért bevizeztem….magunkra hagytak apával a félhomályban, olyan izgalmas és romantikus volt egyben, annak ellenére, hogy a fájások iszonyatos erővel törtek rám, úgy éreztem, hogy ezt már nem lehet kibírni…
a hátmasszírozás nem segített,a séta sem,a végén már letérdeltem a fotel mellé, és próbáltam ismét átélni a fájdalmat, arra gondolva mindig,hogy nem tarthat örökké, és nemsoká magamhoz ölelhetem az én kislányomat, akit a szívem alatt hordtam 9 hónapon keresztül…
Nem sok idő telt el,4-5 fájásra emlékszem konkrétan, mert mire kimondtam, hogy hozzanak egy labdát, már elindult a kicsi Réka lefelé és eltűnt a méhszáj, akkor már olyan hangokat adtam ki, hogy megijedtem saját magamtól, apa szegény nem tudta mit csináljon velem, többször is megkérdezte, hogy szóljak a doktor úrnak? Majd elment és szólt nekik, de már jöttek amúgy is, mert hallották, hogy kiabálok…
Mondták, hogy másszak fel az ágyra, mert jön a kisasszony iszonyatos sebességgel, és már nem ad semmi fájdalomcsillapítót…persze akkor elfogyott az összes erőm, és csak azt nyöszörögtem, hogy nem bírok, és tényleg alig bírtam felkászálódni az ágyra, apa és a doktor úr aztán segített,
a következő tolófájás már az ágyon ért, de csak nyomtam, és kiabáltam, és nem tudtam koncentrálni…akkor szólt a doktor úr, hogy így nem lesz jó, össze kéne dolgoznunk, és jó lenne, ha a Barbarára figyelnék és nem ordibálnék…
Aztán föl kellett húznom a nyakamhoz mindkét lábam, és a fejemet előre hajtani a lábaim közé, apa fogta az egyiket, a doktor úr a másikat és így segítettek tartani, megpróbáltam összeszedni magam és a következő fájásnál nagyon odafigyelni, és sikerült…, mert előbukkant a fejecskéje az én drágámnak, igaz még nem volt kint, de már apa látta a kis buksit,
közben a szülésznő elővette a mandulaolajat és elkezdte maszírozni a gátat, a következő fájásnál azt hittem szétrepedek,de nem szabadott nyomnom csak aprókat lihegnem, nagyon feszített, de aztán megint egy pár másodperces pihi következett, aztán a következő nyomásra már kint volt teljesen a kis feje, odatették a kezem, akkor már a boldogságtól sírtam, olyan jó volt ismét átélni ezt a csodát….Egy kis hámsérüléssel sikerült megóvni a gátat a repedéstől, és vágni se kellett…
Megvártuk a következő fájást, és a következő nyomásra, Réka baba 18:22 kor, a szülésznő karjaiban landolt, azonnyomban felsírt, majd rögtön a hasamra tették. Az valami csodálatos érzés volt, minden édesanyának szívből kívánom, hogy élje át ezt élményt…

amíg gyönyörködtünk benne, megszületett a méhlepény, elég pici volt állítólag, de másnap éjjel kilökődött még egy darabja.

Ahogy rámtették rögtön elhallgatott, úgy véresen és magzatmázasan, csak nézett a kis apró, mandula szemeivel, betakargattuk, hogy meg ne fázzon, így is tűszentett egy nagyot mikor teljesen kibújt, mintha azt mondta volna, most már elhihetitek, itt vagyok, megérkeztem.
Kép

Megvárták, amíg lüktet a köldökzsinór, majd apa elnyisszantotta, ugyanúgy, mint két évvel ezelőtt; majd elvitték megfürdetni és megmérni:
Kép
Kép
Súlya: 2930 g,és 54 cm. Fejkörfogata: 34cm
Apgar:10/10

Aztán visszahozták szépen felöltözve és tisztán, addig engem is letakarítottak, majd ott maradtunk hármasban a szülőszobán. A mai napig nem tudunk betelni vele….
Kép

Összegezve: a burokrepesztéstől számítva fél-, órán belül megszületett a mi kis tündérbogarunk, és minden fájdalmával együtt gyönyörű élményben volt részem, jobbat nem is kívánhattam volna. Köszönettel tartozom dr. Fazekas Ferencnek és Hajdú Barbarának, akik másodszor is helytálltak, és elviselték a hisztijeimet és egyéb apró ügyes bajaimatJ

Másfél órát voltunk még fönt, majd lementünk a szülészetre, beköltöztem a szobába, a picurkámat meg elvitték a csecsemőosztályra, hogy tudjak pihenni. Persze nem tudtam, és csak azt vártam, hogy minél előbb megkaphassam. A 103-as szobába kerültem, amely ötágyas szoba volt, de szerencsére nagyon jó volt a társaság, így másnap se kértem át magam háromágyasba. Mehettem volna az alapítványiba is, apa kérdezte, hogy ne menjünk át, de jól éreztem magam, így nem akartam külön lenni. A vérzésem is három nap múlva majdnem megszűnt ,a méhösszehúzódásokkal még küszködök szopi alatt, de ez is már egyre ritkábban fordul elő. Az első napon már úgy közlekedtem, mint ha mi sem történt volna. A kórházi személyzet munkájával viszont nem voltam 100%-osan megelégedve L Két évvel ezelőtt sokkal segítőkészebbek voltak.

Három nap múlva haza is jöhettünk, Réka baba egyelőre nagyon jó kislány, szopizik rendesen, /pedig a szülőszobán nem akart, mikor mellre tettük/, és alszik.
Kép

Dávid nagyon aranyosan fogadta a dolgokat, örült a picitől kapott alvós plüss macinak:
Kép

A féltékenység ott jön ki rajta, hogy a látogatók figyelmét próbálja magára vonni. Olyan mintha azt érezné, hogy a baba az anyáé, és senki más ne foglalkozzon vele, csak én.

Kép

+Ráadás
Kép
Kép
1 hetes babó
Kép

Mindenkinek Békés,Boldog Ünnepeket Kívánunk! Kép
ilgya1

Kedves Ildikó!!!

Azt hiszem (viccen kívül) ez a legcsodálatosabb ajándék amit kaphattam, hogy elolvashattam ezt a csodálatos, megható megszületést.
Annyira elérzékenyültem, nem is jutok szóhoz, csak potyognak a könnyeim.KÖSZÖNÖM!
És mégegyszer gratulálunk és Nagyon Boldog, Békés Karácsonyt Kívánunk!
Puszi
Gombóckáék

Kép
gombocka

Sziasztok!

Na, véget ért a karácsony, nekünk hála Istennek nagyon jól sikerült. SZenteste itthon voltunk, 25-én párom szüleinél (nem tudtak végül jönni mert anyósnak annyira fájt a lába), de mi főztünk és elvittük a kaját. 26-án pedig anyuék jöttek.
SZóval minden nagyon klassz volt, senki nem szólt be senkinek :) :twisted:

Ildikó,
Nagyon szép Réka születéstörténete, tényleg megható, bár nekem kissé félelmetes is, lévén hogy nem szültem így természetes úton, úgyhogy ez számomra még mindig egy nagy rejtély... :)
Megértem, hogy nem tudtok betelni a kislányotokkal, annyira szép baba, irigyellek ám kicsit :wink: Na, azért nem forgatnám vissza az időt, mert most annyira aranyos a kislányom, már olyan kis értelmes. Iszonyú jó videókat csinálunk róla mostanában, ahogy ücsörög, kurjongat, almát eszik egyedül stb. :)

Anna,
jól eltűntetek :shock: Remélem minden rendben, jelentkezz!!!

Remélem mindenkinek hasonlóan jól telt a karácsony, mint nekünk, majd később rakok fel képeket.

Kép
szeee

Sziasztok!

Csak bejelentkezuem! Bocsika az eltünésért, de állandó rohanás volt az elmúlt időszak. Talán este lezárul végre és akkor majd jövök bővebben!

Puszilok mindenkit!

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Karácsonyi Rékababa album:

Kép
http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=11403

U.i.: Én is jövök majd a részletekkel!Puszika!
ilgya1

Sziasztok!

Szilveszter éjjelén válassz egy csillagot,
Ha bármi bánt neki elmondhatod.
Meggyógyítja szívedet lelkedet,
Kívánom tegye szebbé 2007-es évedet!!!

Kép

B.Ú.É.K.
ilgya1

BUÉK!!!!
szabus

Drága lányok!

Síratom, hogy elmúlik életem legszebb legboldogabb éve. Az az év ami, többünket a világ legboldogabb nőjévé tett. A legcsodálatosabb ajándékot kaptuk ettől az évtől szeretett gyermekeinket!

Szeretetben egészségben, boldogságban gazdag és minden rossztól mentes Boldog Új Évet Kívánunk nektek és egész családotoknak!

Örömötök sok, bánatotok semmi.
Segítsen az Isten boldognak lenni!
Legyetek mindig vidámak,
Örüljetek minden szépnek,
Én így kívánok nektek
BOLDOG ÚJ ÉVET! Kép

Gondolj az elmúlt,12 hónapra,
Minden gondod múljon el holnapra,
Nemsokára vége lesz az utolsó éjjnek,
Kívánok Neked:Boldog Új Évet!

Alízbaba&Anna&Csaba

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk!

És külön köszöntjük a közben 9 hónapossá vált Zazust!!!

puszi

Kép
gombocka

Sziasztok!

Mi is boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Anna,
Én is pont erre gondoltam, hogy talán a tavalyinál soha nem lesz boldogabb évem... Majd meglátjuk....
A terhesség, ami nekem csodás volt, aztán a kislányom születése... :) Á, nem is tudom mi lehet ennél jobb...

Kép
szeee

Sziasztok!

Elnézést, amiért csak most jövök részletesebben, de egyrészt kicsit szomorúbb hangvételű beszámolóra készüljetek és nem akartam az ünnepeteket "elrontani", (főleg Szeee, ahogy írtad, nektek nagyon jól sikerült), másrészt apa itthon volt velünk a két ünnep között is, így nem nagyon tudtam gép elé ülni, vagy inkább nem is akartam, hisz olyan keveset vagyunk így együtt.

Szóval, nálunk a Karácsony úgy zajlott, hogy, anyuékhoz mentünk 24-én, már nagyon vártam, családi ebéd, tesómék meg anyuék, végre mindenki együtt...át is mentünk, 2 körül, még az etetőszéket is átvittük a Mincsinek, hogy oda tudjon ülni velünk az asztalhoz.
Oda is ültettük, de semmit sem akart enni, már itt gyanus volt egy kicsit. Egyfolytában nyöszörgött, semmi nem kötötte le, pedig úgy indultunk el itthonról hogy előtte 2 órát aludt.
Szóval megint felváltva próbáltuk szórakoztatni, hogy a többiek legalább nyugodtan tudjanak enni.
Utána következett az ajándékozás. Egyáltalán nem érdekelte a dolog, csak rajtam csimpaszkodott, hiába tettem le, nem játszott semmivel, pedig az új dolgok mindig tökre lekötik.
Kb. ekkor észre vettem, hogy tök meleg a feje. Lázmérés...38.8. Szerencsére volt nálam Viburcol, gyorsan nyomtam egyet a popsiba, kicsit jobban lett, de 5-6 körül csomagoltunk, jöttünk haza.
Ahogy hazaértünk úgy feléénkült, mint akinek előtte semmi baja. Megfürdettük, utána odaadtuk az ajcsit. Azt a csillámló szemeket (ez már nem a láztól volt), meg csom.papír tépést...nagyon édi volt. Éjszakára adtam még neki Panadolt, másnap még egy kis hőemelkedése volt, de ez ezzel el is múlt. (a foga miatt volt egyébként, 4 készül felül-legalábbis gondolom amiatt volt, mert se egy tüsszentés, köhögés, orrfolyás nem volt)
A másik dolog, ami engem még inkább megviselt az az, hogy 25-én reggel amikor szopihoz készültünk eltolta magától a cicit. Mégegyszer megpróbáltam, szemembe nézett és a kezével újra eltolta.
Másnap ugyanez...
Tudom sokan azt mondják örüljek neki, hogy ő mondott le róla, és nem elválasztani kellett, de valahogy nem voltam erre felkészülve.
Én úgy szerettem, hogy legalább még reggel egy kicsit össze tudtunk bújni.
Azt hiszem még ma sem tettem túl magam a dolgon.
Úgyhogy most vacsira tápszer (úgy issza, hogy csak na), és reggel kap tejpépet.
Egyébként úgy vettem észre mióta azt kapja vacsira valahogy jobban alszik.
Szóval ez történt Karácsonykor.
A két ünnep között jöttünk-mentünk, szilveszterkor itthon voltunk, megittunk a párommal 1 üveg kölyök pezsgőt :lol: :lol: aztán aludtunk.
Szerencsére Mincsi is elég jól átvészelte az éjszakát, nem ébredt fel a durrogásra.

Mincsi elég sokat fejlődött, már nagyon biztosan jön megy a lakásban, kezdi érteni, mit nem szabad, lapozgatja a könyvét és közben magyaráz...játékot kezdeményez...és a napokban mondtam neki, add oda a cumidat apának és képzeljétek odanyomta apa szájához!

Most már Ti jöttök!
Azzal teljes mértékben egyet értek, hogy a legjobb dolog 2006-ban történt velünk!!!

Millió puszi mindenkinek!
Még pár kpet megpróbálok feltenni.

Kép
gombocka

Keresztapával mamáéknál betegen
Kép

Itthon a karácsonyfánk
Kép

Anyával és a csillagszóróval
Kép

Ajándékaim
Kép

Kép

Én, Apa és a Babapiskóta
Kép

Na, nézzük mennyit híztam
Kép

Bocs, hogy a Karácsonyi képeken már pizsiben vagyok, de fürdés után kaptam meg csak az ajándékaimat.
Puszilok mindenkit
Mincsi

Kép
gombocka

Sziasztok!

Na, én is egy kicsit bővebben.

Ildikó,
Megnéztem Réka baba képeit, egy tündér :)
Biztosan nagyon szép karácsonyotok volt így négyesben :)

Gombócka,
sajnálom, hogy így alakultak az ünnepek, biztosan rossz lehet, hogy nem akar már szopizni, de ez is azt jelenti, hogy már milyen nagy fiú. De ez látszik is a képeken :)
Jól látom a képen, hogy egy szalvétatechnikás bortartó van a fátok alatt? :lol: Én is készítettem mindenkinek ilyen kreatív ajándékot és nagyon örültek neki. Asszem jövő karácsonykor mindenki csak ilyet fog kapni. Jobban örülnek neki, mint a boltinak, és olcsóbb is... Hehe...

Anna,
JÓl sejtem, hogy nem kaptad meg az ajándékomat? :( Mert természetesen neked is küldtem, arra a címre, ahová a Pampers kódot is. (Ha jól emlékszem a párod munkahelye...)

Nálunk Melinda anyuéktól elektromos hintát kapott ajándékba, nagyon bejön neki :)

Szabus,
Jelentkezz!

Ja, színházjegy.
Szóval van akinek csak a 20-a 11 óra jó???? Beszéljük meg, mert küldeném a jegyeket.

Kép (Gombócka, mi a közös? Melinda is hálózsákban... Bár ez nem Szentestén volt...)
Kép Hintázom... Kép Imádom a céklát... :lol:

Kép
szeee

Sziasztok!

Először is, kicsit megkésve, de annál nagyobb szerettel kívánunk BOLDOG NÉVNAPOT DÁVIDNAK!!!
Kép

Ildikó,
Reméljük jól teltek az ünnepek, én is megnéztem a képeket, nagyon sokat csodáltam Réka babát. Tündéri!
Majd ha a két gyerkőc engedi, írd meg milyen kétgyermkes anyucinak lenni. Azért reméljük pihenni is tudsz egy kicsit, bár gondolom Dávid is sokat igényel!

Szeee,
nekünk a színházzal az a helyzet, hogy a korábbi időpont jobb lenne abból a szempontból, hogy Mincsike 11 körül aludni szokott.
Arra gondoltam, hogy nekünk ne postázd a jegyeket, ha van kedvetek valamikor átugornánk hozzátok a Mincsivel és akkor ki is tudnám fizetni.
Persze, csak ha nektek is jó.
Egyébként jól láttad, valóban egy bortartó volt a fa alatt. Apósomnak csináltam, de én hülye elfelejtettem rendesen lefotózni. Mondjuk bármikor megtehetem. Nagyon örült neki, főleg, hogy ő igazán szeret engem (de tényleg, nem csak az a felszines após kapcsolat-szinte a lányának tekint és úgy is beszél rólam :shock: ) és teljesen odáig volt, hogy azt én készítettem NEKI.
Egyébként én is arra gondoltam,mint Te, hogy jövőre én készítem az ajándékokat, csak sokkal hamarabb nekiállok.

A céklát csak megfőzöd, vagy teszel hozzá még vmit? almát v. mit tudom én?
Én még mindig nem adtam a Mincsinek, mert én utálom, szóval nem is nagyon jut eszembe, hogy adjak neki.
Melinda nagyon jól néz ki céklaevés közben. :lol: :lol:

Az ünnepek alatt is néha égnek állt a hajam. A szaloncukros papírból simán kíszívta a csokit!Tiszta majsz volt az egész gyerek.
Kinézte a számból a kocsonyát, gondoltam a levéből adok neki, kóstolja meg. ..Aha, nem lehett abbahagyni, annyira ette. Ha meg nem adtam neki, elkezdett keservesen sírni. :shock: :shock:
Anyáméknál a lencsefőzeléket két pofira ette, pedig le se turmixoltam, persze ez is az én tányéromból fogyott...

Szabus,
nálatok hogy sikerült a Karácsony?
Zazus???

Kicsilány,
reméljük minden ok nálatok. Én is küldtem képeslapot Nektek, remélem megérkezett. Én is a párod mhelyére címeztem.

Puszi

Kép
gombocka

Ja, nagyon tuti ez az elektromos hinta. Bekapcsolod és hintáztatja? Vagy tud még vmit?

Kép
gombocka

Még vmi.
A ti etetőszéketek az IKEÁS ugye? Össze lehet csukni? Gondoltam vennék egyet anyámékhoz.
Úgy bírom amikor kajcsiznak és ennyire nagyra nyitják a szájukat. Még véletlenül se tévesszük el hová kell adagolni. Annyira helyesek!
Melindának még a szeme is kikerekedett. Jól láttam?

Kép
gombocka

Sziasztok!

Ildikó,
Dávidnak én is boldog névnapot kívánok így utólag :oops: Nem nagyon néztem naptárt az utóbbi időben...

Gombóc,
:lol: :lol: :lol: Aranyos lehet Mincsi, ahogy eszik :lol: Jót derültem rajta.
Cékla: krumplival és almával vagy répával adom neki. Imádja. Általában nagyon bejön a gyerkőcöknek, próbáld ki, még lehet kapni és fillérekbe kerül.

OK, szívesen látlak Benneteket, gyertek csak.

Igen, a hintát csak bekapcsolom és löki. 6 góliátelemmel megy. És megy. El sem hinném... Az etetőszék pedig IKEÁs, minden tartozékkal együtt (tálca, párna) 5 v. 6 ezer ft. Nekünk is van itthon is meg a nagyszülőknél is :) De nem lehet összecsukni, csak kihúzni belőle a lábait, de azt pikk-pakk, úgyhogy szinte olyan mintha összecsukható lenne.

Szörnyű éjszakáink vannak mostanában. Úgy néz ki, hogy egy éjszakai evésről sikerült leszoktatni, így már csak 1x eszik éjjel, de a fogai már hetek óta bántják és éjjelente rengetegszer felsír...
Kicsit kivagyok ettől...
Dokinő mondta, hogy adjak neki Panadolt. Lehet, hogy meg kéne próbálnom éjszakára.... De mindennap nem akarok neki adni heteken keresztül. Nem tudom mit csináljak. :roll: Vagy lehet megpróbálom a Chamomillát estére, hátha...

Jelentkezzetek lányok!!!!

Kép
szeee

Sziasztok!

Örülök,hogy jól telt a karácsony mindenkinek, nálunk is jó volt, Zazi úgy örült az ajándékoknak, nem is hittem volna, azt gondoltam, hogy pici még, de nagyon oda volt, sikongatott egyfolytában. Kapott hintát ő is, meg bébitaxit, bár az kissé labilis típus (Anyóstól van...) de azért szereti.

Most én vagyok dögrováson, tegnap óta beteg vagyok, remélem, a gyerek nem kapja el!!!

Mi most megyünk etetőszéket venni, eddig mi is az Ikeásat használtuk itthon, de átviszem Anyuékhoz, itthonra meg veszek egy jobbat, amúgy ez is jó, csak félek, hogy ha nagyobb lesz, már nem olyan stabil.

Az elmúlt hetekben én is úgy voltam kb. ,mint Gombócka, hogy olyan jó volt együtt lenni hármasban, szerencsémre még vizsgázik Apa, így nyertünk pár napot, a meló csak jan. közepén kezdődik igazán, addig még lesznek napok, hogy itthon lesz, de ha el is megy, akkor sem reggeltől estig.

Majd teszek fel képeket, de most alig jutok a géphez (fent említett okokból - Apa kitúrhatatlan innen)

A színházzal nálunk is az a szitu, mint Gombócéknál, kb. akkor ébred Zazi, ő is fél 10-10 körül alszik el, tekintve, hogy mi reggel már 6-fél7-kor kelünk...

Szeee, a céklás kép nagyon-nagyon ott van, olyan jó vigyorogtam rajta!!!!!
szabus

Szabus,

de jó, hogy jelentkeztél!
Örülök, hogy nálatok is rendben zajlott a Karácsony.
Mincsi is kapott bébitaxit, azaz fog a barátainktól, csak beteg volt a gyermek, így nem jutottunk át hozzájuk Karácsonykor, talán a héten sikerül összehozni.

Reméljük hamarosan meggyógyulsz és Zazus megússza!

Szeee,
nektek mikor lenne jó? A jövő hétre gondoltam. Viszont csak úgy tudnánk menni, hogy dél körül. Melinda mikor szokott aludni?
Én adtam a Mincsinek Panadolt éjszakára, valamivel jobban aludt, de nem mindig. Ő is sokszor tök keservesen sírt, álmában.
Vagy próbáld meg a Viburcol kúpot, a barátainknál az használt.
De a chamomilla is jó lehet.
A céklát megpróbálom. Sokáig kell főzni?
(abszolút tudatlan vagyok cékla ügyben)
Kb. annyira utálhatom, mint te a sütőtököt. :lol: :lol:

Puszi

(Apa elaltatta a Mincsit...vagy a Mincsi Apát? Nem tudom, de alszik mind a kettő :lol: :lol: )

Kép
gombocka

Szabus,

Jó, hogy jelentkeztél! Szóval akkor Ti is 9.30.
Jobbulást Neked!!! Várom a képeket.

Gombócka,

Nekünk jó a jövő hét. Dél körül is. Melindánál változó, hogy mikor alszik, de ált. pont dél körül, de csak max egy órát, mert 1 körül ebédel, és arra felkel, hogy éhes... Nekem az is jó, ha az ő alvásideje alatt jöttök, minket nem zavar :)

Cékla: változó, hogy meddig főzöm, mert nem egyformák a céklák sem... :) Puhulásig... :lol: Konkrét időtartamot nem tudnék mondani, de a krumplinál jóval tovább főzöm.

Kép
szeee

Lányok, egyre sz.rabbul vagyok, annyira folyik az orrom, remélem, ez már a javulás jele, talán kifelé jövök. Ugye?! Fokhagymával kúrálom magam, amitől folyton hányingerem van, de gyógyszert nem merek szedni, éjjel semmit nem aludtam, és attól parázok, hogy ha Zazi is elkapja, akkor a porszívóval kell aludnunk orrszívás miatt, nem kívánom neki, amit én érzek most, és szerencsétlen még szólni se tudna... Aztán meg szidom magam, hogy mekkora idióta vagyok, egy megfázáson parázok, amikor másnak meg a gyerekei a Dunába csúsznak egy kocsival... Ettől is kicsit kikattantam, én még mindig olyan hülye érzelgős vagyok, mint amikor terhes lettem, előtte nem voltam ilyen, lehet, hogy már így is marad?! Na jó, Titeket se fárasztalak a hülyeségemmel, majd jövök még, ma Apa vizsgázik, enyém a gép!
szabus

Szabus,
sajnálom, remélem mostmár nem tart sokáig. Én is nagyon ki tudok lenni ilyenkor.... Homeós bogyót v. gyógyszert javaslok, az mehet. A tv-ben is reklámozott oscillococcinum állítólag jó... Kifejezetten náthára és influenzára való. A homeós füzet szerint is nagyon hatásos.

A fokhagymától én még rosszabbul lennék, úúúútálom.....

Amióta gyerekem van engem is nagyon megráznak ezek a dolgok, mint a tegnapi.... Nem is találok szavakat. Azt hiszem beleőrülnék... :(

Kép
szeee

Anna most írt, h. nem tud ide bejelentkezni, azért nem ír. De megvannak :)

Kép
szeee

Sziasztok,

örülök, hogy Annáékkal minden ok, reméljük hamarosan be tud jelentkezni.

Ne is mondjátok ezt a kompos sztorit, én rögtön elkapcsoltam a TV-t, most is futkos a hátamon a hideg.
Nem tudom hogy történt, de nem értem, ha mindkét szülő ott volt, akkor miért szállt ki mind a kettő. Nekem eszembe nem jutna otthagyni a gyerekemet egyedül. :shock:

Szabus, Mincsike gyógypuszikat küld!!!

Szeee,
melyik nap legyen? mondjuk szerda?
(de nem kell ám készülni, jó????!!!!!)

Én Ildikóékról tudok hírt.
Lefoglalják nagyon a gyerkőcök, főleg Dávid, de amint tud jön, és a lényeg, hogy jól vannak, csak Dávid rosszalkodik egy kicsit, szóval nem könnyíti meg az Ildi helyzetét.
(remélem, nem baj Ildikó, hogy megírtam. :wink: )

Jó éjt mindenkinek!

U.i.: Szeee, kipróbáltátok a chamomillát? Csak mert a múlt éjjel Mincsi is nagyon szenvedett, csak az ölemben volt hajlandó aludni. :shock: :shock: Marha kényelmes volt, amint megmozdítottam már üvöltött!

Kép
gombocka

Szeee,
ti éreztétek a földrengést szilveszterkor? Mi pont nem voltunk itthon.

Kép
gombocka

Jó reggelt!

Gombócka,
Nekünk jó a szerda és minden más nap is. Anna is jelezte, hogy jönnének ők is. Tök jó!
Szabus, Ildikó esetleg? :)
Jó, hogy van hír Ildiékről, gondoltam, hogy ilyesmi lehet az oka, hogy ritkábban jön, illetve, hogy gyönyörködik a gyerekeiben :)

Chamomillát kipróbáltuk, talán 1-gyel kevesebbszer sírt, de olyan nagy hatását nem látom... :( Nappal semmi baja, igaz, folyamatosan piszkálja az ínyét, de nem nyűgös különösebben, éjjel viszont.... Ma még Chamomilla, hogy megszokja a szervezete, de ha ma sem működik, akkor kúp lesz hétvégére. Legalább akkor tudjon apa aludni...

A földrengést nem éreztük, párom szüleinél voltunk akkor, pedig ők csak 1 vill. megállóval laknak lejjebb. Viszont itt a lakóparkban meg érezték, fura....

Szabus, jobban vagy?

Kép
szeee

Sziasztok!

Köszi Gombóc,hogy megírtad Kép

Olvasgatni azért próbálok,úgyhogy írjatok jó sokat! :D

Szabus!
Gyógyulj meg gyorsan!!!

Szeee!
Nagyon kedves vagy, tényleg,de ezt még szerintem kihagynánk :D

Nem hiszem el,de most a kicsi sír,puszi még megpróbálok jönni

Ildikó
ilgya1

Sziasztok!
Köszi a gyógypuszikat, gyógykívánságokat. A torkom egyre rosszabb, és éjjel Zazi is elkezdett köhögni, hőemelkedése is volt, úgyhogy reggel az orvosnál kezdtünk. Betáraztam magamnak cseppeket, vettem a Szeee-féle O-betűst is (képtelen vagyok kimondani a nevét) és C vitamint, meg orrszívóporszívót, meg eukaliptuszos mellkenőcsöt, meg amit el tudtok képzelni, szóval már csak a hatás kell. Mire mindent beszedek, jól is lakom, kajálnom nem is kell. Csak Zalán ne legyen betegebb, azon izgulok, csak megússzuk vhogy. Éjjel alig aludtunk... Hát ez van. Úgyhogy emiatt a jövő szerdai tali nem aktuális, bár remélem, hogy addigra kikeveredünk, de a jó ég tudja, hogy fertőz-e ez az akármi, nem megyek emberek közé, biztos ami biztos!

Puszi Mindenkinek, ne legyetek betegek, most sokan szenvednek, ahogy a rendelőben láttam. (még a dokinő is...)
szabus

Ja, kaptatok rizspelyhet? Itt megszünt a biobolt... Ha kell, akkor keresek máshol, szóljatok!
szabus

Sziasztok,

Szabus, azért lehetőleg ne a bogyókkal lakj jól! :lol: :lol:
Zazusnak is küldünk megelőző gyógytündérkéket!!!
Én nem kaptam rizspelyhet, minden hol csak ezt a puffasztott rizst lehet kapni.
Bár bioboltban még nem voltam, nálunkis megszünt, de azt hiszem a Határ útnál van, majd megnézem.

Szeee, akkor maradjunk a szerdában, bár nekünk is jó bármelyik nap, csak úgy gondoltam, az a hét közepe.... :oops:
Az tényleg tök jó lenne, ha Annáék is jönnének.
Kiváncsi leszek Mincsi mit szól a két csajszihoz.
Majd csak kapkodja a fejét, hogy egyik szebb, mint a másik!!!

Ildikó,
semmi baj, azaz baj, hogy sír a babus, de ez "természetes".
Tudjuk, hogy gondolsz Ránk és olvasol, ez a lényeg és hogy ha tudsz inkább pihenjél!!!

Kép
gombocka

Szabus,

Szegény Zazi, gyors felépülést mindkettőtöknek!

Rizspehely: elmentem a bioboltba, sima mezei rizspehely nem volt csak a Holle féle bio rizskrémnek nevezett pehely.
Megvettem, de többet nem fogom, ugyanis 1000 Ft volt egy doboz... És annyi a különbség a tejpéppel, hogy ebben még tejpor sincs és ugyanakkora... :evil: Szóval igazából ennek a fajtának nem sok értelmét látom. A Kismama táblázat szerint (ismeritek?) http://gportal.hu/gindex.php?pg=4953455&nid=962637
zab és kukoricapelyhet is lehet már adni. Zabpelyhet meg mindenhol lehet kapni...

Gombóc,
Beszélek Annával a taliról.

Kép
szeee

Sziasztok,

hát ti miket vesztek a bioboltban, csak ámulok, bámulok.
Nekem már elegem van, hogy mit ehet a gyerek.
Legutolsó variáció, hogy 3 éves korig nem adhatok neki tehéntejet.
Lehet, hogy nem fogom pohárból kajak itatni tejjel, de ha pl. főzelékbe tej van, akkor én fogok neki adni. Másrészt meg pont a Kismamában olvastam, hogy kb. 10 hónapos korukra kellene elérni, hogy azt egye a gyerek amit mi. :shock:
Hát én most kezdek efelé törekedni, persze azért füstölt kolbászt nem nyomok a kezébe. :wink:

Remélem jobb éjszakája lesz mindenkinek.
Mi se alszunk vmi túl jól, sokat felsír a Mincsi álmában. Néha zokog.
Lehet, hogy álmodik, csak azt nem tudom mi bánthatja, tök vidám napközben is.

Puszi

GOMBÓC
(ez egyre jobban tetszik, úgy látom mindenkinek :lol: :lol: :lol: )

Kép
gombocka

Sziasztok!

Gombócka,

Megyünk ma az IKEÁ-ba, Anna mondta, hogy az Árkádban lévő bioboltban van sima rendes rizspehely. Úgyhogy veszek. Nektek is. Ha nem kell, akkor is. :twisted: Max. megesszük mi.

Ami a tehéntejet illeti én is a Kismama táblázatot fogom követni, ott 1 éves kor után lehet adni. (régen ez volt a legszigorúbb...) Egy ismerősömnek 2 éves kort mondott a doki, neked 3-at... :shock: :shock: Én 3 hós korom óta ittam anno a tehéntejet, mert anyunak nem volt teje, akkor tök elfogadott volt. Szerintem most feleslegesen óvatoskodnak annyit, éppen azzal fog megerősödni a gyerkők immunrendszere, ha minél több mindenféle kosszal, szennyeződéssel és nem utolsó sorban kajával találkoznak megfelelő időben. Minél később találkozik vki vmilyen anyaggal, annál valószínűbb, hogy a már kialakult immunrendszer nem fogja tolerálni... Erről ennyit. Nyilván ésszerű keretek között kell ezt is érteni, én sem adok neki füstölt kolbászt mustárral...:D

Annáéknak is jó a szerda, úgyhogy jönnek.

Szegény Mincsi.... Együttérzek, bár nálunk egész jó volt az éjszaka, Chamomillával, csak 1x kelt a kajáláson kívül, hála Istennek....

Pusz.

Kép
szeee

Ja, még annyit, hogy az előbbit nem a kisujjamból veszem, (bizonyos) orvosok állítják. Pont a múltkor a Csak csajokban is volt egy gyerekorvos, aki azt mondta, hogy a steril környezet nagyon nem tesz jót a babáknak, betegesek leszenek...

Kép
szeee

Sziasztok,

Voltunk az Ikeában, de nem mentem át az Árkádba, így rizspehely sincs...:oops: Annyian voltak az IKEÁ-ban, hogy totál rosszul lettem. Iszonyatos embertömeg, egy rakás kiskölök... Á!
Pedig különösebb akció nem is volt szerintem...

Kép
szeee

Sziasztok!

Bocsika,hogy nem jöttem,de az időhiány mellett még izgulhatunk is nem tudom meddig,mert képzeljétek Rékánál meg kell ismételni a vérvételt(amit a korházba vesznek le a 3-4. napon), kétes eredményt adott a biotinidáz eredménye.És péntek este kaptuk meg az értesítést a korháztól.
Még sose hallotam róla.Kicsit utána érdeklődtem,ill. nézelődtem itt a neten,de nem sok mindent találtam.
Ez egy anyagcsere betegség,egy enzimhiány,elvileg kezelhető,de én akkor is nagyon félek,szellemi károsodással jár vagy rosszabb esetben halállal.Ti tudtok erről valamit?

Hétfőn hívom a gyerekdokit,és ő vesz vért az újjbegyéből és egy szűrőpapíron vissza kell nekik küldeni.

Szorítsatok,hogy csak vaklárma legyen!

Ildikó
ilgya1

Ildi, nagyon drukkolok, nem lesz gáz, ne idegeskedj, tudom, mondani könnyű... Nem tudok erről semmit, de majd utánanézek, bár sztem nem jó így olvasgatni, mert csak megijed az ember, mikor terhes voltam, engem letiltott a család a netről, annyit olvastam, utána meg aggodalmaskodtam... A szellemi károsodás és halál tuti, hogy szélsőséges eset, és akkor van, ha nem szűrik ki időben, de ez jelen esetben ugye szóba se jön, tehát nyugi!!!!!!!

Szeee, én is 3 hónapos koromtól higított tehéntejet kaptam, mert nem volt Anyának teje és nem lett semmi bajom... Szerintem a mostani dokik túlaggódnak egy csomó dolgot...
szabus

Sziasztok,

Ildikó,
hú, nagyon drukkolok nektek, hogy ne legyen semmi és csak téves eredményről legyen szó. Soha nem hallottam erről...

Szabus,
jobban vagytok?

Kép
szeee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?