Sziasztok!
Tünde!
Most már én sem értelek Téged!
Szila!
Ezt is tökéletesen megértem. Ugyanebben a cipőben jártam, mint Te.
Nekem is a második terhességemből született egészséges baba először.
Persze igazad lehet, mert én valahol amióta a húgom megszületett, azóta anyának éreztem magam. Lehet, hogy ez volt az az érzés inkább, amit éreztem, és valóban anyává csak azután lettem, hogy megszületett a Lili.
Nehéz a határvonalat meghúzni, és értelme sincs. Ahogy írtad, mindenki máshogy éli meg.
Azért bízom benne, hogy Te nem vetted a szavaimat provokációnak, mert most aztán valóban nem annak szántam őket.
Hajni/Zsu!
A másik topicban is írtam, hogy ott sem volt a szavaimban semmi keverés.
Legalábbis remélem nem fogalmaztam kétértelműen.
Egyszerűen úgy éreztem, hogy Zsu (hiszen Hajni amire felhívta a figyelmem, az Zsura vonatkozott) érteni fogja az összefüggést.
Tünde!
Tényleg durva voltál, és igazságtalan. Máskor igazat adtam volna Neked, de ez most kemény volt, és Te értettél félre valamit a másik topicban. Pont azért, mert nem olvastad vissza azt, amit Hajni Nekem "idézett".
Elmagyarázom.
Anno Zsu, még tavasszal írt a családjáról. Akkor egy bizonyos valaki, aki addig csak olvasta a topicot, de köze volt ugye Zsuékhoz, válaszolt.
Akkor én azt írtam, hogy jó lenne egy zárt fórum, ezt elkerülendő, mert az még a Te mostani szavaidnál is jóval durvább volt.
Erre írtam most azt Hajninak és Zsunak, hogy megváltozott a véleményem a zárt topiccal kapcsolatban. Igaz csak részben.
A másik, hogy igen, szoktam osztani az észt. A cuccaimat viszont amióta erre kértetek, meg sem említettem, megint Te voltál, aki rosszindulatúan felhoztad a témát.
Szóval akkor valóban nincs velem semmi bajod? Vagy mégis?
Nem, nem kell ezt tisztáznunk, hiszen egyszer már megpróbáltuk, akkor próbáltam valóban békejobbot nyújtani, úgy tűnt elfogadod, de most mégis kibukott, hogy attól még ki nem állhatsz.
Semmi baj, rajtad kívül még sokan vannak így.
Bár felvetettem magam a tagok közé, Rád való tekintettel nem fogok írni, és mivel nem akarok visszaélni a helyzettel, olvasni sem fogok.
Mostmár látom, hogy valami miatt köztünk egy feloldhatatlan ellentét alakult ki, amit minden próbálkozásom ellenére nem tudtunk mégsem tisztázni, és én ezt tiszteletben fogom tartani.
Andy!
A kismamik problémái számomra soha nem voltak nyavajgások.
Pont azért, mert én duplán átéltem ezt az örömökkel teli időszakot, ami ugyanakkor hatalmas mélységekbe is taszított olykor a határtalan aggodalom miatt.
Teljesen megértem Szilát, hiszen ugyanazon mentem én is keresztül amin ő.
Ezért első terhességem végig szinte félelemben telt. Akkor én valóban nyavajogtam, sokat.
Ehhez képest az itteni kismamákat olvasni kész felüdülés volt, mellesleg megtapasztaltam, hogy alig 1 évvel utolsó szülés óta is mennyit változott a terhesgondozás.
Ráhelt pl. egészen más szemmel nézem.
Már nem hiszem róla, hogy csodabogár, és teljesen megértem, hogy miért kűzd, dolgozik nap mint nap.
Sőt, eddigi elveimmel ellentétben már nem gondolom azt, hogy aki otthon szül, nem ad meg minden esélyt a babájának.
Azt gondolom (bár személyesen még soha nem találkoztam Beával), hogy sokkal többet kap mind az anyuka, mind a baba, amikor otthon, nyugodt körülmények között, extázisban és katarzisban élik meg ezt a csodás élményt.
Nekem nagyon sokat adott ez a topic, és a benne lévő emberek, még Tünde is. Ő pl. mindig rávilágított a hibáimra, ami miatt sokszor haragudtam, sokszor úgy gondoltam, hogy nem igaz, de aztán be kellett látnom (ez utóbbit kivéve) általában igaza volt.
Persze ő tudhatja, mert hisz az asztrológiában, és talán tényleg jobban kiismer, mint én magamat.
De én ezt is csak megköszönni tudom, minden álszentség nélkül.
Én nagyon nehezen viselem a kritikát, jó néhány napnak, hétnek kell eltelni, mire belátom, hogy nem nekem van igazam, viszont be szoktam látni! És nem is szégyenlem bevallani ezt.
Sok rossz tulajdonságom van, lehet rajtam tényleg csámcsogni (akár a zárt topicban is
), de remélem, hogy aki személyesen ismer, az azért látja, hogy nem vagyok rosszindulatú egyáltalán.
Na jó, elég belőlem, sőt nagyon is sok voltam
Bea!
Ez volt a helyes hozzáállás, én is bölcsebb lettem volna, ha rögtön ezt írom, és nem harcolok a topicért
Tudod, ne szaladj olyan szekér után, ami úgysem vesz fel.
Puszi: Bogi