Új privát üzeneted érkezett!

Illoolajrol ismerosom ugyanazt irta, amit en is:)
biobaba

Illóolajos pelenkagyűjtés átment a vizsgán. Nagyon lelkes vagyok, köszönöm Nektek az információkat! Persze a mosás is szebb lett, mert nem veszett össze az ecet a mosószódával. Fehérebbek lettek a pelenkák. Mit csinálok a megmaradt 5l ecettel??? ;)

hordozo

Az 5 liter ecettel tudod vizkotleniteni a mosogepet:) Evente ket evente bele kell onteni 2 liter ecetet, 90 fokos mosast elinditani, es oblitest leallitva 1 napra benne hagyni az ecetes vizet.
Meg ablakpucolashoz is jo az ecet. Gondolom, tudsz mit kezdeni vele. Ja, en oblito helyett ecetet es illoolajat teszek a mosogepbe.

Biobaba
biobaba

Köszi a tippeket!

hordozo

még korábbi dolgokról:

Biobaba!
még nem mondtam el, hogy:
Köszi a sulis tippeket (segédeszközök).
még megvan egy olyan rúdkészletem amit elsőben, másodikban használtam anno...a legkisebb kockát kockacukornak hívtuk..:)

ja és sikerült mosószódát szereznem. :)

Gyezsu! meg van-e már a menüsorod?
üdv.:

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Agi, öblitéshez tényleg nagyon jo az ecet. Direkt jo sokat teszek a mosashoz, mert nagyon szeretem az illatat :roll:

Két kérdés:

Milyen fogkrémet tudtok ajanlani (fluormentesre gondolok). Probalkoztunk a zöldes/sargas kis pasztaval, amit az ökoszolgalatnal arulnak (nem emlékszem a nevére), de szörnyü ize van. Most homeosat hasznalunk, de van benne fluor.

A sikér tulajdonképpen micsoda? (attöltöttem üvegbe nincs meg a zacsko :oops:)

Sára

Kép

Kép
saara

Lavera gyerekfogkrémet próbáltátok? Én is homeóst vettem, nem figyeltem a fluorra, de inkább kipróbálnám a laverát.

Sikér: szejtán, más néven búzahús, vagy búzafehérje. Én kenyerekhez használom adaléknak.

Én is ecettel öblítek, jól tudom, hogy semlegesíti a pelusokban az esetleges maradék ammóniát?

KépKép
KépKép
safrany

Saara!

Mi nenedent-baby fogkrémet használunk, ez fluormentes. Úgy nézem nincsenek gázos elemek benne...
Most próbáltunk egy weledás fogkrémet, mentolosat, de ez már gyermekfogkrém. Amúgy Balázs jobban szereti a nenedentet. Nem olcsó... :cry:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Eszter, mi Laverat hasznaltunk sokaig, teljesen jo, en most csak azert kezdtem el Weledat hasznalni, mert annak a tubusa aluminium, azt visszagyujtik, meg lehet vele dombornyomasos kepecsket is csinalni a gyerekkel, ha sikerul kisimogatni.

Biobaba
biobaba

biobaba

Sziasztok! Weleda érzékeny fogínyre való fogkrémet használok.

A savanyúkáposztás kérdésemre kérek szépen választ: mikortól adnátok/adtátok gyereknek? Nekem nagyon bejött - köszi Biobaba a tippet! - Dominó még mindig küzd ezzel a vacak náthával (igaz, nem szedünk már semmit rá), én meg csak egy tüszögésig jutottam.

indianyo

Sziasztok!

Köszönöm a fogkrémes tippeket!
Igazabol felnötteknek valora gondoltam. Akkor izre rendben van a lavera és a Weleda is? Közben eszembe jutott, mi az ayurvédikusat (?) hasznaltuk egy ideig, szörnyü!
A gyerköcnek egyelöre 6 foga van, még nem mossuk. Kellene szerintetek? Egy fogorvos ismerösünkettöl megkérdeztem, h kell-e és kiröhögött. Anyukam sem mosta a miénket ilyen korban... :? Aztan azota mondtak többen is, h kéne, de még nem vezettük be ezt a programot.

Mas: a biopiacon vettem a multkor spirulina algas tésztat (biofinom félét). Probalta mar valaki? Mennyire erös az alga ize? Rokfortos (a fondue utan ez is jo kis tejtermékmentes kaja :lol:) öntetet gondoltam hozza, ezért érdekelne.
Elöre is köszönöm!

Reni, bocs, itt is megkérdezem: a tejtermékekröl szolo Toth Gabor féle könyv, amire hivatkoztal a "Ne veszitsd el a csontjaidat". Meg szeretném rendelni. Köszi :)!

Sára

Kép

Kép
saara

Saara!
:oops: ne haragudj, hogy elkerülte a figyelmemet a kérdésed...
Tóth Gábor: igen az a könyv az, amit írsz...
de az "E-számokról őszintén", ebben is szó van erről.
nagyon alaposan leír sok mindent.

már írtam, de a szezámkrém pl. rengeteg kalciumot tartalmaz. és fontos, hogy a szezámmag darálva legyen, mert mag formában ballasztanyagként kiürül a szervezetből.

kicsit nehezebben jutok a géphez...az aszalásra írtam. ha érdekel a típus stb. akkor kérdezzél.

fogmosás: én vizes kefével kicsit "sikálgatok" picit a fogakon. Patrinak 4 van, Virágnak 8..
már csak azért is, hogy szokják.
először harapdálni próbálják. de majd megszokják. :lol:

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Mi nem mostuk 2 eves koraig, egyik ismerosom mondta, h miert nem kell, de egyszeruen nem jut eszembe. :(
De persze, ha eszik a gyerek olyanokat, amik cukrot tartalmaznak, akkor lehet, h kellene.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Fogkrémeket már én is akartam kérdezni :)

Vikó, ha lencsét már evett a gyerek, akkor mért ne ehetne savanyú káposztát? (Én adnék neki próbaképpen, persze "tudományos" infóm nincs e téren.) Nem tudom, Kata mennyi idősen ette, de az biztos, hogy etetőszékben ült és pelenkás volt. A savanyúkáposzta pedig a pelenkába feldolgozatlan formában jutott. De a lé biztosan hasznosult :) Mindenesetre Kata szerette, a póréhagymát is elrágcsálta, amikor náthás volt.

Reni, megvan már a menüsor, fürdetés-altatás után megírom :)

GyeZsu
gyezsu

Makrobiotikus karácsonyi menü :)

Előétel: saláta nyers zöldségekből, lepény + brokkolikrém és padlizsánkrém
Leves: zeller krémleves maceszgombóccal (tojás helyett lenmagpehellyel és vízzel)
Főétel: tönkölyfasírt párolt zöldségekkel és barnarízzsel, rácponty (római tálban rétegelve krumpli, pontyszeletek, paradicsom, hagyma, krumplitejföl), illetve grillezet pontyszeletek
Desszert: rízspuding, dió, mandula
gyezsu

Saara

bar mar regebben kerdezted, de en bambinomiot hasznalok, ha tudok, segitek

egy hir innen Pecsrol

"Pécs városa a régió számos településével együtt, hosszú idő óta kiemelt jelentőségű közösségi feladatként értékeli a környezetvédelem és környezet-egészségügy problémáinak hatékonyabb megoldását, és a környezetkultúra kialakításának ügyét. Ezt az elkötelezettséget bizonyítják az elmúlt másfél évtizedben a városban megvalósult környezetvédelmi - és egyben az életminőséget javító - beruházások, melyek pénzbeni értéke több tíz-milliárd forintot jelent. Ennek az elkötelezettségnek a legutóbbi megjelenése a Pécs Ökováros - Mecsek-Dráva Ökorégió Program elindítása is. Ezáltal Magyarországon városi szinten elsőként indult el egy olyan folyamat, amely a környezettudatosság, mint új paradigma keretei között értelmezi újra a helyi közösség és gazdaság fejlesztésének irányait"

szovalökovaros lettunk allitolag, kar hogy kicsit szkeptikus vagyok az ilyen-olyan chartakkal meg a varosvezetessel kapcsolatban, de a semminel talan megis tobb

akit erdekel: www.okovaros.hu

judit
jud_it

Gyezsu!

Menü: Jól hangzik! :lol:

a receptversenyt megnéztem, még gondolkozok rajta.. :) sztem nem tudok olyan nagy különlegességet, ami szerintem érdemes lenne...

Ezek szerint ismered a Góvindát? :)

Indianyó!
savanyú káposztát nem tudom. gondolom bio helyről szerzed be, meg amiben nemigen van só.
én talán kipróbálnám, hogy elfogadja-e.

a levére mondják, hogy nagyon értékes anyagokat tartalmaz.

most kívánok mindenkinek békés, örömteli karácsonyi ünnepeket!

Üdv.:

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Reni, köszi az infot és bocs, hogy kicsit sürgettelek, csak rendeltem könyveket és ezt is hozza akartam csapni még idöben:)!

Szia Judit! Jol hangzik ez a kezdeményezés, szerintem az is nagy ügy, hogy egyaltalan eszükbe jutott ilyesmi! Ird meg légyszi, ha lesznek lathato fejlemények!

De jo, h te is bambinomiot hasznalsz:)!
Nalam par hete az van, hogy majdnem minden alkalommal a tépözar visszahajlik és kidörzsöli a mano börét a combhajlatnal :( Tök piros lesz, ugy sajnalom szegény gyereket, mert ott tényleg nagyon puha bör van. Vettem eggyel nagyobb külsöt, de ugyanaz a helyzet :( Most felvaltva eldohatost is adok ra, mert gaz.... Vagy oda dugok pamut popsitörlöt, de összességében elég béna igy a helyzet :(
Nalad nincs ilyen gond? Nem értem mitöl lehet, föleg azért, mert azelött nem fordult elö...

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Mindenkinek boldog, békés karácsonyt kívánok!!! :lol:

Kérdés: szerintetek lehet kisfiamnak ekcémája az illóolajos öblítővíztől? Mert tejterméket nem eszek, lassan már semmit ... :cry:, mosás mosószóda+ecover, pelusoknál csak mosószóda. Most hallottam, hogy az illóolaj is allergizálhat.

Saara! Nekünk meg vágja a husis derekát a gumis rész... :cry: Remélem, nem lesz mindig így, vagy esetleg túl szorosra állítom?

Orsi

osoa75

Az illóolajok is kiválthatnak allergiát, próbáld meg elhagyni, hátha az okozza.

KépKép
KépKép
safrany

Szia Saara!

Annyi fejlemény, vagy inkább előzmény van, hogy nálunk volt legelőször az országban szelektív szemetgyűjtés, és most a múl héten már raktak ki fémkukakat is, eddig azt nem lehetett gyűjteni. HOgy egyébként még mi lesz környezettudatos, azt nem tudom, mert nem volt időm még átolvasni a karácsonyi hajcihő miatt.

BM: Mekkora a babad? Az enyém most hast hónapos, még nem mászik meg ilyesmi, úgyhogy még nem volt ilyen problémánk. Nekem az csak a bajom, hogy ha üldögél, sokszor kijön a kaja, mert elég kemény ez a rész ami a hasát nyomja. Azt nem értem, mitől hajlik ki a tépőzár. HOgyan mosod a külsőket? Nem lehet, hoyg túl szoros? Nekem az a tapasztalatom, hogy csak akkor ázik át, ha oldalt kilóg a belső, fölül nem kell olyan szorosra zárni. Bár lehet, hogty ez nem segit.
jud_it

Sziasztok!

Judit, én mar ugy varom Pesten a szelektiv gyüjtést, mint a mesiast kb... Szerintem mar siman lehetne probalkozni néhany kerületben. Ugy tudom egyelöre semmi.
Mi felajanlottuk a haznak, hogy csinalunk komposztalot (van kert, nem is olyan kicsi). Reakcio: minek? Mondtuk, hogy igy legalabb nem telne meg olyan gyorsan a kuka. Valasz: Ugyis 2 kuka van, mindegy mennyire van tele. Hajra komposzt :(!
Szerintem jobban müködne, ha "központi" döntés lenne, igy talan jobban elfogadnak azok az emberek, akik nem foglalkoznak ilyesmivel, mint a mi kedves szomszédjaink pl. Na "mindegy"...

BM: 14 hos a gyerekem.
Minden sztorno, mert mégis ok az XL-es külsövel. Lehet L-est adtunk ra mégis, mikor irtam, nem tudom... :oops: :shock:
Neked fiad van vagy lanyod?
Azt vettem észre inkabb lanyos a méretezés. A fiuknal ugye nagyobb bugyor van elöl ezért szerintem eggyel nagyobb bugyi kell, mint amit a BM javasol. Mi nem is vagyunk még 10 kilosak és 12-15 kilosra valo elvileg az XL-es.
Szerintem te is probalkozz eggyel nagyobbal, ha kijön a kaja a gyerekböl.
Azt vettem észre nem szamit mennyire szorosra van allitva a külsö. En lazara allitom és nem jön ki az anyag.
Amugy inkabb "behajlott" a tépözar : befordult az also része, nem tapadt össze jol a tépözar két része igy a combhajlatott bizgeralta :(. Nagyon béna igy irasban elmagyarazni.. De ez most ok, mint irtam :)!

Orsi, lehet nektek is jobb lenne eggyel nagyobb külsö, ha ugy latod szoros a csomag!

A többiektöl bocs, tudom, h van pelusos topik, de most nagggyon lassu a babanet, könnyebb volt igy... :?

Sára

Kép

Kép
saara

Sara, nalunk is hasonlo volt a szomszedok reakcioja a komposztalora:( Amit azert sem ertek teljesen, mert van komposzt az udvaron, ugyanis a levagott fu ott komposztalodik, tok jo kis komposztkeretet lehetne kore, aztan mehetne ra a tobbi komposztravalo, es a viragfold is meg lenne oldva. De nem:( Kicsi szelektiv kukat viszont tettunk ki. Neha tesznek is bele par PET palackot, mi meg elvisszuk. De nem nagyon telik, es sokszor ossze se tapossak. Bar ratettem egy "Tapossa laposra" matricat, azota talan. De amikor itt ujitottak fel az egyik lakast, akkor meg arra is volt pelda, h a papiros kukankba hamuztak, meg dobtak a csikkeket:(

Szerintem a fontrol jovo kotelezo rendszer se lenne jo megoldas. Az emberek fejeben kene, h valtozzon valami. Ha jobban belemegyunk, akkor ez a szelektiv gyujtes sem teljesen ertelmes dolog. A visszavaltasra kene visszaszokni. A visszadobalt PET palackokat Kinaba autoztatjak, es ott huznak belole szalat, amivel plussallatkakat toltenek, v ruhat keszitenek belole, meg meg ki tudja, mit. Most meg eppenhogycsak megeri Kinanak. De ha egyszercsak ugy gondoljak, h nem kell mar nekik a nyugati szemet, akkor lesz itt szivas. Miert nem lehet itt ilyen feldolgozouzemet csinalni, ha mar annyira nem megy a visszavaltas?
biobaba

Biobaba, én azért gondolom, h jo lenne egy föntröl jövö rendszer, mert a szomszédjaink pl. biztos nem vennék a faradtsagot, h elvigyék a szemetet szelektivgyüjtöbe, vagy, h infot szerezzenek ilyesmi dolgokrol. A TV-ben meg nem ez megy.
Ha hazhoz jön valoszinüleg igénybe veszik és beépül az agyukba, h ezt igy is lehet csinalni. Talan el is gondolkodnak az egészen, ami mar egy nagy lépés elöre! Latjak, h nem szünik meg létzeni a szemét, amit gyartanak és komoly rendszert igényel annak elszallitasa, feldolgozasa, stb. Lehet naiv vagyok, de azt gondolom, h ha ez mar egyszer beépül a tudatukba egy kicsit megvaltozik a szemléletük.

Hogy miért nem lehet itt is ilyen feldolgozoüzemet csinalni? Biztos azért, mert nem éri meg! De ez is egy rövidtavu gondolkodas.
A multkor hallottam egy szociologust a radioban, a nyugdijrendszerekröl volt szo és azt mondta a nö, az a baj, h a mai politikusok és tarsaik soha nem gondolkodnak hosszutavon.
Ez szerintem nagyon igaz és minden mas területre is vonatkozik. Környezetvédelemre plane.

Mas: egyszer mondtad, h egy féle biobor van, ami finom. Melyik is?

Sára

Kép

Kép
saara

Hat a biobor kerdese eleg szubjektiv:)
Amit mi szeretunk, az a Kesztolci Korombor:)
http://korombor.hu/folap.html
biobaba

Sziasztok!

Nekem kicsit furcsa amit irtok, mert en 9 éve lakom Pécsen és azóta van szelektív hulladékgyűjtés és az a nagyon okos dolog benne, hogy nagyon.nagyon sok kuka van, szinte minden háztömbnél. Ebből fakadóan elég sokan használják. Minden évben négyszer van veszélyes hulladék gyűjtés, de úgy, hogy minden városrészben, ezért nem kell messzire menni. Szerintem ez a titka. Mert akit egyáltalán nem érdekel, annak az orra alá is rakhatják, de aki csak lusta (mint a férjecském :) az inkább abba dobja, ha már nem kerül nagy fáradságába. Állítólag sokáig nem is történt semmi a szméttel, csak ránevelés volt, és amikor már jelentős mennyiség összegyűlt, akkor kezdték el a válogatást.
A szemétszámlával pedig mindig jön zöld hiradó is, amiben részletesen leírják, mi történik a szeméttel.

Szerintem generációváltás után jobb lesz a helyzet,talán az iskolákba kéne először bevezetni, mert nem nagy macera szerintem csak meg kell szokni.

Na megyek, de még elmélkedhetünk ilyesmiről:

judit
jud_it

Hahó!

Mennyi ecetet (és hány %osat - hogy tudjam értelmezni az eredményt) raktok öblíteni mondjuk egy teli tömött 5kg-os mosógép pelenkamosásába?

hordozo

En kb 1 deci 10%-os.

Biobaba
biobaba

Ági,
10%-ossal telitöltöm az öblítőstartályt, kb 1 dl. De én mindig ennyit teszek, pelenkához is, ruhához is.

Saara,
hogyhogy várod a szelektív gyűjtést? Nincs? Nálunk (prolicsepel) kb 300 méterenként van szelektív gyűjtő konténersor.

Komposzt: eddig még csak a kert végében dobáltuk össze a szerves hulladékot amolyan trágyadomb formában. De szeretnék valami összefogottabb komposztálót. Van egy rakás raklapunk, abból lehet csinálni szerintetek?

orsi
orsko

Sziasztok!

Orsko, szerintem a 4. képen raklapból készült a láda: http://komposztalj.hu/gallery/show_fa Majd én is elmélyedek a honlapban, mert fáj a szívem a sok kidobott szerves hulladékért. Jó lenne, ha gyűjtenék, parkos környék, tudnának mit kezdeni vele. Bár úgy tűnik, épp ellenkező irányba haladnak a dolgok: a lehullott leveleket egy fújógéppel terelgették egy helyre a hagyományos gereblye helyett. Aztán jött a kistraktor... Energiapazarlás a köbön...

Ági, én is kb. 0,5-1 dl 10%-ost teszek bele szerintem, bár sose mértem, csak zuttyintok :)

GyeZsu
gyezsu

GyeZsu :)
Mit szólt a család a lakomához? Mi az a krumplitejföl?

Én is fél deci körül zuttyintok az ecetből.

Nálunk ugyan van 3 szelektív szemétlerakó sziget a 30 ezer lakosra, de szomorú látvány, az emberek ugyanis kocsival hozzák a szemetet, összegyűjtve nylonzsákokban és odadobják a kuka mellé - mert belerakni egyenként már nem tetszik... No meg mindenféle egyéb szemét is ott hever - és mindez egy iskola mellett! Én már kétszer is kértem a képviselőnket, hogy gyakrabban ürítsék a kukákat, ebben van is némi fejlődés - most már hetente kétszer viszik el -, de a népeket ki tanítja meg, hogy így többet ártanak, mint használnak?

Irigykedem a pécsi fejlődés miatt. Szép is ez!

indianyo

Szia Vikó!

Hát szokás szerint nagyobb felhajtást csináltam, mint az szükséges lett volna, de nem bántam meg. Ráadásul új tűzhelyünk van, 24-én délben még a 60 oldalas angol nyelvű útmutatóban próbáltam megtalálni, hogy kell beüzemelni a sütőt, de ez is jellemző :) Szóval a sógoroméknak nem volt igazán fogára való a dolog, mert ők nagyon nincsenek ilyesmihez szokva (erre is számítottam), de a család többi részének ízlett, és értékelte :) Azt kellene megtanulnom (Reni, te például hogy csinálod?), hogy lehet úgy vacsoráztatni, hogy elkészítem a sokmindent, aztán én is rendesen leülök, és csak a fogások között állok fel, beviszem a régit, és kihozom a gőzölgő újat.

Tejföl: vega barátnőm azt mondta, hogy a vegetáriánusok bármiből tudnak tejfölt csinálni. :) A krumplitejföl az főtt krumpli szétnyomva, vízzel krémesítve, és megfelelően fűszerezve: fokhagyma, citromlé, só, bors(ikafű)...

Nekem az újdonságok közül a lepény tetszett meg, meg a tönkölyfasírt, mindkettő barátnőm receptje, idemásolom:

A kenyér a következőképpen készül: 1-2 dl vizet, mokkáskanálnyi sót, (őrölt köményt, szezámmagot, hagymát, lenmagot...ami éppen tetszik),7 ek. olajat jól összekeverek, hogy a só felolvad benne. Belezuttyintok fele-fele arányban tk. és világos rozs- vagy tönkölylisztet, összesen 60-75 dkg-ot (sacc). A lényeg, hogy miután
összekavartam, alaposan meggyúrtam, kemény, de még nyújtható (jó gyurma-állagú) tésztát kapjak. Félórát letakarva pihentetem, többet is lehet. Ha 1-1,5 cm-esre nyújtom, 150 fokon (szárítva) sütöm. Lehet tölteni és kiflit készíteni ezzel a tésztával. Kata formálhatja. Ha nagyon kiszárad, remek jó keksz...

Tönkölyfasírt: a tönkölybúzát sokáig főzni kell, aztán éjszakára pl.
bedunsztolni. A zöldségeket (tetszés szerint: répát, céklát, hagymát, káposztát) reszelve - apróra vágva leforrázni, tíz percig állni hagyni. Vagy megpárolni. Lenmagpehellyel-lenmagfőzettel és kb. 1 dl olajjal (ez nem muszáj, de ha nem, akkor a tepsit jobb kiolajozni és zabkorpával meghinteni) "csirizessé" keverni az egészet fokhagymával, aztán megsütni. Fűszerek: természetesen só, gyömbér, kömény, esetleg cayenne-i paprika. Mennyiségekről halvány gőzöm sincs, szerintem 25-30 dkg a kiinduló búzamennyiség, és vagy egy kiló zöldség.

GyeZsu
gyezsu

GYezsu, kösz a képet, ezek szerint nem is volt hülye ötlet a raklap :):)
remélem el is készül majd.
orsko

Orsko, nalunk is van szelektiv gyüjtö (sajnos nem 300 méterenként :) ), de mar ez is valami!
En arra gondoltam, h minden haznal van 4-5 szelektiv kuka, mint pl Németorszagban. 14 (:roll:) éve voltam ott au-pair és a konyhabutor is ugy volt kialakitva, h a pulton külön kis lyukacskak voltak, mindegyik külön kukaba "vezetett". Ami igy összegyült az ment külön kukakba, amit aztan elszallitottak (komposztra valot nem).

Itt nagy sikere van a szelektiv gyüjtésnek. Az egyik szigetet azért szamoltak fel, mert panaszkodtak a lakok a sok zaj és szemét (amit Indi irt) miatt :? .

Sára

Kép

Kép
saara

Saara,
aha értem. Én 10 éve voltam Németországban nagyon tetszett nekem is a házanként 3 kuka. Bár a házinéni panaszkodott, hogy az utóbbi időkben nem működik olyan jól, mint eleinte. És tényleg, sokszor volt csurig, és volt olyan, hogy szét is volt dobálva a szemét.
Én ott tanultam meg, hogy sárga kuka a műanyagoké, kék a papiré, szürke az üvegé...(vagy forditva?)

orsi
orsko

Sziasztok!

Ti hogy vagytok azzal, hogy a környezetetek nem néz normálisnak Titeket? Vagy csak ránk néznek furcsa szemmel?
Mert nem "hagyományosan" szültem, nem adunk "hagyományos" gyógyszert a gyereknek, ráadásul lassan 3 éve szoptatom és nem használok otthon vegyszert és egészségesen próbálunk táplálkozni? Ja és mosom a pelenkát. Azt hiszi néhány "barátunk", hogy elment az eszünk. És hiába érvelünk, nem értik. Én sem értem. :roll:

Orsi

osoa75

Orsi,
a barátaink kicsit csodabogárként néznek ránk, amolyan szerethető őrültnek tartanak. Mivel én nem akarok hittériteni, nincs konfliktus. Csak vicces helyzetek, mikor pl vendégségben zacsit kérek a levetett pelenkának, és mondom, hogy én azt haza szoktam vinni. Miért??? Nem értik, mert senki sem gondol arra, hogy lehet nem eldobhatót is használni.
Az is jellemző, hogy egy barátnőm, mikor meghallotta, hogy az ergo mennyibe kerül, elkerekedett a szeme, és azt rebegte, hogy annyiért már babakocsit is lehet kapni.... persze, sőt akár a tizszeresét is ki lehet dobni babakocsira. De minek?

Hogyan szültél nem hagyományosan?

orsi
orsko

Orsi, mifelenk is igy van. Furan neznek:), neha beszelunk rola, de nem eroltetjuk masokra. Ugyanakkor a barataink egy masik resze ugyanilyen:)

Biobaba
biobaba

Orsi,

megszokják ám az emberek. Nekem a negyedik várandósságnál már így kérdezték: "ő is otthon fog születni?"
A homeopátiát is, a vegetarianizmust is megszokták, de még a "nem-hagyományos" iskolát is. Pedig eleinte mindből volt, ha nem is konfliktus, de nagy-nagy értetlenkedés.

Úgyhogy csak kitartás! :D
h_szilvi

Orsi,

otthon szültem, ahogy Szilvi is :lol:

Az zavar csak, hogy még esélyt se biztosítanak arra, hogy elmagyarázd, mit miért teszel. Elkönyvelnek hülyének... :cry:

Amin már végképp rosszul lettem, hogy egy ismerősünk mindkét gyermeke ekcémás, asztmás, meg amit akarsz. Anyuka közölte, hogy ő ilyen és ilyen mosószert használ meg öblítőt és az öblítőt többször kiöblíti az ekcéma miatt :shock: Mondtam: én meg mosószódát és ecetet használok. De biztos egészségesebb az ő módszere... :roll:
Még ezt muszáj leírnom: amikor hallott a homeopátiáról, megkérdezte az anyuka, hogy ugye azért normális gyógyszereket is adunk a gyereknek? :evil: Nem, csak ha nagyon muszáj!

A homeopátiát elítélik, azt hiszik, hogy valami új divat, pedig abszolút nem új... És működik. Na mindegy, mi legalább tudjuk... :lol:

Orsi

osoa75

Ha mar otthonszules: ti inteztetek anyasagi tamogatashoz pecseteket, azt h kell ebben az esetben?

Biobaba
biobaba

Orsi,
a harmadikat majd lehet, hogy én is itthon szülöm meg :) egyenlőre nem vagyok elég bátor ehhez. De kettő után már nagyon is látom, mi a rossz a kórházban.
orsko

Sziasztok!

Ha már homeopátia :) Létezik olyan, hogy homeopata bőrgyógyász? (Szoptatásbarát!) Kellene...

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Bocs, hogy így ismeretlenül belekontárkodom, de Interneten keresgélve bukkantam arra, hogy beszélgettetek pár hónapja a jázminpakócáról (sztévia). Biobaba, Te írtad, hogy láttad valamelyik ökpoiacon. Megkérdezhetem, hogy melyik piac volt az?
És esetleg az árára nem emlékszel? Azt tudom, hogy lehet venni a neten, de rettentő drága, 20 g 2000 Ft körül mozog. Szóval ha valakinek lenne más ötlete, hogy ő hol veszi, az jó volna.
A másik, hogy nem tudok, tudtok-e olyasmiről, hogy esetleg a csicsókából kinyert inulint így külön nem árulják-e? Tudom, hogy létezik a Just Like Sugar nevű, vérlázítóan drága termék, tehát itt is valami olcsóbb megoldást keresnék.
Ha esetleg e-mailben jönne válasz, azt külön megköszönném, mert ritkán járok erre:-) A címem: malajc@freemail.hu

Köszi, Nóri
szano79

Szia Nóri,

nekem hamarosan hoznak amerikából, ott olcsóbb jóval. nincs valami ismerősöd arrafelé? egyébként itt Pécsett a bioáruházban kapható, kábé 2000 Ft a 20 gr-os por. Ja, ezt már írtad...

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

[quote="jud_it"]S írta:jud_itaara

bar mar regebben kerdezted, de en bambinomiot hasznalok, ha tudok, segitek

egy hir innen Pecsrol

"Pécs városa a régió számos településével együtt, hosszú idő óta kiemelt jelentőségű közösségi feladatként értékeli a környezetvédelem és környezet-egészségügy problémáinak hatékonyabb megoldását, és a környezetkultúra kialakításának ügyét. Ezt az elkötelezettséget bizonyítják az elmúlt másfél évtizedben a városban megvalósult környezetvédelmi - és egyben az életminőséget javító - beruházások, melyek pénzbeni értéke több tíz-milliárd forintot jelent. Ennek az elkötelezettségnek a legutóbbi megjelenése a Pécs Ökováros - Mecsek-Dráva Ökorégió Program elindítása is. Ezáltal Magyarországon városi szinten elsőként indult el egy olyan folyamat, amely a környezettudatosság, mint új paradigma keretei között értelmezi újra a helyi közösség és gazdaság fejlesztésének irányait"

szovalökovaros lettunk allitolag, kar hogy kicsit szkeptikus vagyok az ilyen-olyan chartakkal meg a varosvezetessel kapcsolatban, de a semminel talan megis tobb

akit erdekel: www.okovaros.hu

judit

ökováros Pécs? nevetnem kell...

a fluorid méreg. mi nem használjuk. nóri fogát fogkefével mosom, illetve rágcsálja, csak úgy, natúron.

én ecetes-illóolajos öblítéssel mosok, a fertőtlenítésre gyógyszerkönyvi min. teafaolajat használok híg ecetes vízbe cseppentve. nagyon jó. nyáron a muslincák ellen sztem az egyetlen hatásos szer.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

Sziasztok!

Gyezsu, létezik olyan, homeopathias fogorvos is van pl, de itthon sajnos nem ismerek :( Ha van homeopathias orvosod talan meg tudja mondani.

Biobaba, arra gondolsz, amit a nögyogyasz bepecsétel a kiskönyvbe? Szerintem az otthonszülö mamak többsége rendszeresen jar orvoshoz vizsgalatokra, stb, mint a többi mama is csak nem annal az orvosnal szülnek.
De ebben egyelöre nincs még tapasztalatom ugyhogy bocs, ha mellébeszéltem :oops:

Orsi, szerintem igaza van Szilvinek, megszokjak, belenyugodnak. A nehéz eseteknél biztos több idöre van szükség. Szerintem nem art, ha mast is latnak.
En is hallottam mar az öblitsük az öblitöt cimü történetet :roll:

Sára

Kép

Kép
saara

Igen arra, meg talan a pecsetek alapjan ad vmi igazolast es akkor azt kell bemutatni, amikor igenyli az ember az anyasagit.
Engem az az eset erdekel, amikor nem jar kulon meg masik orvoshoz is az ember.
biobaba

Sziasztok!

Barátnőmék termesztenek jázminpakócát, azt mondta, a nagykerára 20.000 Ft / kiló. Tízsszerese lenne a kiskerár? Vagy én emlékszem rosszul?

Sajnos homeopátiás orvosom sincs, ha tudtok egy jót a III. kerület környékén (antropozófus is lehet :)), ajánlhattok - de komolyan.

Meg kézműves technikákról is ötletelhetnénk, majd' 3 éves lánykámmal szeretnék valami sk.-t készíttetni a nagyszülők közelgő születésnapjára. (Agyagszívet gyúrtunk-festettünk, karácsonyra gyártottunk krumplinyomós, fogkefével szórt, "mozaik"ragasztott képeslapokat.)

GyeZsu
gyezsu

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?