Új privát üzeneted érkezett!

Én is úúúúúúúútálom a tejet!!!

Félévente egyszer megkívánom, de csakis hidegen, forralatlanul. Másképp szóba se jöhet. Mivel Andris miatt a tejről le vagyok állítva, most jól esne.

ayse

Prüntyi, hát látod, ilyen emberek is vannak... :D:D
Gyerekkoromban mindig tejet kellett innunk, és addig kaptuk a nyaklevest, amíg volt a bögrében. Elég sokáig tartott, amíg lenyomtunk a tesómmal 1-1 adagot.
Néha iszom, kb 1 évben egyszer, de csakis hidegen, mint Ayse, és tartósat, aminek nem sok köze van a tehénhez.
Főzz bátran rízstejjel, nem érezni benne a rízst.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Ayse

Nincs időpont, amire vissza kellen vinnem.

Nyugodtan küldhetsz képeket, mert holnap még egy spirálozó is lesz itt.
Nem egy nagy cucc megcsinálni ezt a naptárt, én már össze is dobtam a miénket meg Dórikáét is. Ráadásul montázs képekkel.
Szóval nyugodtan küldhetsz képeket.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Csak beesem én is. Nagyon rohanós napjaink voltak, ma végre pihenünk! Nati épp alszik! :D

Ayse!
Szegény, olvastam, milyen vacakul voltál! :? Jobb már a helyzet?

Jucc!
Éljen a vásárlás! Ügyes voltál! :)
Szépek a matricák! :)

Tünde!
Én imádom a tejet! :lol:
Nyakleves :( :( Nemár! :shock: :shock: De miért? :(
Éljen az Apaszabi! :lol:
tojás :evil: :evil:

Ildi!
Melyik programmal gyártod a naptárt? :)

Prüntyi!
Jaj, szegény Tüncsike annyira kis elesett! :( :(

Mi jól vagyunk. Hétvégén vidéken voltunk családi ünnepségen, tegnap pedig a nővérem kislányát vittük moziba és pizzázni.
Szülinapja volt és azt gondoltam, jobban örül majd egy közös programnak, mint valami játéknak.
Most 8 éves és amikor még kicsi volt és nem volt Nati nagyon sokat pesztráltuk Apával.
Nati addig Nagyizott. :) Nagyon jól érezte magát, sírt, amikor a Nagyija átadta nekünk. :? Szép mondhatom....

Tegnap egy pillanatra azt hittem elájulok! :shock: :? :shock:
Ültünk a kocsiban, Nati hátul az ülésben. Nyügizett, így adtunk neki egy LEZÁRT tikk-takkos dobozt. Rázta, játszott vele, aztán egyszer csak csend lett. Hátranéztem és a doboz teteje és legalább 5-6 szem cukor a szájában volt. :shock: :evil:
Nagy nehezen kibányásztam a szájából, de egy szem benne maradt. Az istennek nem bírtam kiszedni, így megette. :?
Tök élvezettel szopogatta, én meg paráztam, hogy nehogy baj legyen belőle! :lol:
Nem lett...

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Andi, ez a tiktakos doboz elég durva! Basszus, amúgy meg alig lehet leszedni a tetejét, ha akarod.

Zita megint bulihuligán volt, éjjel olyan 2 körül kelt, aztán együtt forgolódtunk egy darabig, én 5-kor még nem aludtam. Zita legújabb heppje, hogy nappal apa kell, éjjel anya. De annyira, hogyha elfordultam tőle, vagy csak odébbtoltam, hogy apa ne férjen el, akkor vagy rámmászott, vagy eljezdett nyafizni, amíg meg nem fordultam. Nem mondom, hogy nem esik jól, de csinálhatná napvilágnál. :D
Apa ma végre nevére vette a pocaklakót, és végre vettem bakancsot Zitának, már vagy 2 hete terveztem. Olyan kis ügyi volt, hagyta simán, hogy próbálgassam a lábára a cipőket, és még sétált is benne.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Én ma minden erőmet összeszedtem, hogy levigyem Lilit az oviba és még be is váséroljak. Miután visszatértünk és Andris elaludt én is éehanyatlottam. Igaz rosszul aludtam, mert sokat köhögtem, de arra riadtam, hogy hány óra lehet, és akkor láttam, hogy kettő :shock: :shock: :shock: . Szerencsére Andris is hagyott aludni.

Holnap a férjem anyanapot vesz ki :lol: és egy kicsit haladunk a lakással. Állítólag felszerelnek nálunk 19 lámpát!

És a kicsi fiamtól kaptam ma két puszit! :D

ayse

Sziasztok!

Ayse :) Jó anyanapot! Jobban vagy már, remélem!

Andi :) Tiktakos történet nem semmi! Gergő is állandóan megszerzi Balázsét, és csak azt veszem észre, hogy tele van nyállal az egész doboz... Szét még nem jött, ilyenkor lehet kidobni. / nem bánom, legalább Balázs sem eszi meg.../

Tünde :) Köszönöm, meg is rendeltem a Babét, délután lehet is menni érte. Ez még istenes ár, az Eucerint is megkérdeztem, még drágább lenne.
És igen, csak az arca, és a nyaka ilyen Gergőnek.
Tejet én se nagyon szeretem, nem is értem, Balázs és az apja hogy bírnak annyit meginni belőle. De mi is csak tartósat fogyasztunk, az nem is nagyon számít tejnek :)
Na, a történeted a tejjel is igazolja, mennyire ártalmas lehet az erőltetés, bár ezt eddig is tudtuk. Igaz, tulajdonképpen az, hogy nem szereted a tejet, nem olyan nagy baj, de azért nem lehetett jó...

Vasárnap este tiszta gyagya voltam, fél kettőig itt ültem, és képeket keresgéltem. Az úgy volt, hogy Apa laptopja bedöglött, és Gergő videó klipje azon készült. Szeretném a nagyiknak, keresztszülőknek odaadni ezt is és Balázsét is, de így nem megy. Gondoltam, sebaj, csinálok újat. De képek sincsenek, a legtöbb a laptopon van szintén. Így arra jutottam, hogy azokat levadászom, amiket ide föltettem a babanetre. De nem olyan egyszerű megtalálni őket, majdnem kigúvadt a szemem. Persze jól szórakoztam közben Muszáj volt beleolvasni, és a képeken is elszórakoztam, próbáltam rájönni, melyik csöppség ki lehet. És nagyon ügyi voltam, mert akikről mostanában is láthatunk képeket, azokat a babákat simán fölismertem hibátlanul :)
Na ezek után éjjel akkora hülyeséget álmodtam, tisztára kivert tőle a víz: A gyerekek aludtak, én nekiláttam az ajándékcsomagolásnak. A nappali terítve ajándékokkal. Egyszercsak valamelyik gyerek fölébred / úgy rémlik, egy rakat gyerekem volt, nem csak kettő/, én mellé fekszem, és jól elalszom. Reggel a gyerekek fölfedezik az ajándékokat, én meg csak bőgök...
Biztos ezzel van tele az agyam.

Lányok, van még úgy valaki, hogy télen rettenetes állapotba kerül a kezén a bőr? Vagy csak én vagyok ilyen béna? Egyszerűen nem tudom már, mit csináljak, mivel kenjem, kirepedezik mindenhol, fáj is, és ronda is. Ötlet?
Na, ezért is utálom a telet. A másik meg a penészedés. El van cseszve ez a ház, nincs leszigetelve, és ahogy jön egy kis hideg, a hőmérsékletkülönbség miatt a fürdőszoba és a háló el kezd penészedni A fal is rettenetesen hideg, de ez nem érdekelne, ha nem lenne penész. Szerencsére csak a sarokban van, ahol nem tégla, hanem vasbeton van, de ez sem túl egészséges. De jó lesz már elköltözni innét! / a szomszédok miatt is, de az egy másik tészta/.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Judit, régebben nekem is ilyen ronda volt télen a kezem, pláne amíg dolgoztam, és sokat érte kézfertőtlenítő. No meg amíg mosogatnom kellett. Mielőtt kimész, kend be zsíros krémmel, és vegyél fel kesztyűt! A patikában lehet kapni A vitaminos kézkrémet, az egy éjszaka alatt csodákat művel.

Azt hiszem, most már tényleg kerülget minket az első megfázásos betegség. Zita tegnap óta köhög, hurutosan, szerencsére nem sokat, de semmi más tünete nincs mellé. Biztos, ami tuti felhívtam a gyerekdokit, hogy elvigyem-e (ha én köhögnék, én nem mennék el dokihoz), nem tudom, gyerekeknél mi a bevett szokás. Abban maradtunk, hogy amíg nincsenek köhögési rohamai, és nincs semmi más baj, addig csak köptetőt adok neki.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Köszi Tünde, és jobbulást Zitának!!! Egyszer ezt is el kell kezdeni, remélem, nem lesz komolyabb!

Így kérjem, hogy A vitaminos kézkrém?

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Judit, hogy konkrétan kézkrém-e, azt nem tudom, kérj csak simán A vitaminos kémet. :D:D
Itt Győrben ismerik, magistralis cucc, remélem ott felétek is csinálják!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Halihó!

Nati éjjel 2-4-ig fent volt! :evil:
Itattam, pelust néztem, cumit-cicit adtam, de csak nem aludt vissza.
Tiszta ideg voltam. :twisted: Magam mellé vettem, szegény Apa kiköltözött a nappaliba, de ott sem volt jó neki.
Forgolódott, nyöszörgött, végül adtam neki egy fél panadol babyt, de arra is csak jó sokára nyugodott meg. Ja, és reggel 6.30-kor már ébren volt! :(
Egész délelőtt nem volt hajlandó aludni, csak most dőlt ki. :(
Fogalmam sincs, honnan van ennyi energia ezekben a kölkökben! :shock:

Tünde!
Drukkolok, hogy Zita ne legyen beteg!!!!!!!!!!!

Jucc!
Már sok tanácsot kaptál, remélem segít valamelyik! :)
Nekem a legjobban a neutrogena cuccok jöttek be.
Nekem is érzékeny a bőröm és bár elég húzos ára van ezeknek a krémeknek, de inkább megveszem.
Két hete jól kiszúrtam magammal. Fogmosás közben megsértettem az ínyem és elkezdtem egy gyógynövényes szájvízzel öblögetni.
Na ez olyan sikeres volt, hogy az ínyem viszonylag hamar rendbejött, viszont a számon alig maradt bőr!
Nagyon sz@r érzés volt, olyan, mint amikor erősen kifújja a szél. Naponta legalább 15x kentem labelloval, majd vettem egy neutrogena szájkrémet. Kb. 3 nap alatt helyre hozta.

Ma kontrollra kellett mennünk Natival a gyógytornászhoz.
Minden rendben vele, egészségesnek lettünk nyilvánítva! :lol: :lol:
Megnézte egy neurológus is, szerinte is ügyes és értelmes! :D
Úgy örülök! :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!
Éljen, éljen!!!! :D:D:D
Bár ezt mi eddig is tudtuk!!!!
Éjszaka :(

Ikea rádió:
a férjem visszavitte a fölösleges cuccokat (és remélem hazahoz egy-két hiányzót). A végeredmény: visszakaptunk 36 ezer forintot :shock: :shock: :lol: :lol: . Persze nem kp, hanem utalvány. :(

Az én kezem is förtelmes volt tavaly télen, főleg, hogy elég korán kezdődtek a fagyok és ez azt jelenzi számomra, hogy a reggel egy tízperces autóróljégvakarással kezdődik. Már tök kétségbe voltam esve. AZtán tavasszal mintha elfújták volna. Most meg a bőrdoki az ekcéma miatt felírt egy svájci szuperzsírozót. Mikor bekenem vele a kezem, 10 évet fiatalodik :).

ayse

Andi :) Hurrá! Nagyon örülök, fellélegeztél, gondolom! Ajándéknak örült a gyógytornász?
Éjszaka nem semmi! Úgy látszik, ilyet minden gyerek csinál, és nem is derül ki igazán, mi a fene az oka.
Neutrogena is van itthon, télen ez sem használ, máskor jó.

Ayse :) Azért az nem rossz, ha visszakaptatok pénzt, még ha utalvány formájában is.
Szuperzsírozó? Lehet, hogy nekem is bőrgyógyász kéne?
Mindenesetre köszönöm a segítségeket, most úgyis megyek a Babé testápolóért, megkérdezem ezt az Avitaminos krémet, próba cseresznye.

Ildi, merre vagy? Jól vagytok?

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!
Próbáld ki először az A-vitaminosat. Ha nem jó, akkor leírom ennek a nevét, (tök bonyi), recept nélkül is lehet kapni, de 2ezer forint.

ayse

Sziasztok...sűrű napok!!! Gondolom nem vagyok így egyedül! :lol:

Képzeljétek Tüncsinek mindjárt kint van a felső két szemfoga :shock: :shock: :shock: , popsijából gondoltam, hogy valami készülődik...meg éjszaka is sűrűn felsír...

Kép

Kép
prüntyi

Jucc, Ayse!
Köszönjük, hogy velünk örültök! :D
Örült az ajándéknak, a montázson tökre meghatódott! :)
Kaptunk puszikat és egy kis karácsonyi meglepit. Na, ezen meg én voltam meghatódva! :)

Jucc!
Akkor neked extra érzékeny bőröd lehet. :( Remélem segít ez az Avitaminos krém majd!
Nati a délutáni alvásnál is nyünnyögött kicsit, talán foga jön majd.
Pár hete már nyugi volt ez ügyben. :?

Ayse!
Konyha :D Nagyon várom a képet róla! :D
Utalvány :? De azért ez is jó, nem? Terveztetek egyébként még vásárolni valamit? Vagy meddig kell levásárolni?

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi, de jó, hogy Nati egészségesnek lett nyilvánítva!
Mit kaptatok meglepit? :oops:

Judit, kaptál kenőcsöt?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Andi :) Igazából nem érzékeny a bőröm, csak a kezem, és csak télen. Párom szokott kiakadni mindig, hogy hogy nézek ki, és miért nem kenem a kezem, stb, ő sem érti, hogy amúgy soha semmi baja a bőrömnek / leszámítva a rohadék pattanásokat :evil: /

Tünde :) A gyógyszertárban egy ott készített kenőcsöt javasoltak, azt mondták, van benne minden "finomság", többek között A vitamin és körömvirág is, jó zsíros, hidratáló krém, nem csak kézre. Egyelőre szimpatikus :) A Babé is megvan, kicsit furcsa, hogy ilyen illatos, azt gondoltam, érzékeny bőrre nem lesz az, de ettől még lehet jó.

Ayse :) Köszi, szólok, ha mégis kell a Te krémed neve :)

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Remélem, mindenki jól halad a karácsonyi készülődéssel, és azért nincs itt senki!

Csináltam új Gergő-klipet, megmutatom, szerintem jobb, mint az első :oops:

http://s63.photobucket.com/albums/h135/ ... e_0001.flv

Kép

Kép
jucc33
Érd

Na, még képeket akartam, Apa volt játszón a skacokkal, amíg én vásároltam, ő kapta le őket:

Babakocsi verseny:

Kép

Kukoricaevés:

Kép

Kép

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziiiiiiiasztok LÁnyok!

Léccci, léccci ne haragudjatok, de földig lóg a nyelvem a nagy rohangászásban.

Élünk, jól vagyunk, megvagyunk.

Én lelkileg tropa vagyok, ugyanis tegnap az oviban (elvittük a játékokat) váratlanul nekem szegezték a kérdést, hogy szeretném-e Bazsit már februártól hozni, mert van hely.
Én csak álltam ott Balázs meg rávágta, hogy hát persze. Bazsika meg az úvúnéni kiválasztották a jelét is, cica lesz. Bazsika közölte, hogy akkor ő már ovis és most itt is maradna játszani.
És bár minden érv amellett szól, hogy februártól menjen oviba Bazsi én csak álltam ott és vérzett a szívem, hogy a picikém, aki most született 2 hónap múlva már nem velem lesz egész nap. Pocsék egy érzés, azóta sem tudtam megemészteni még teljesen.

Bár azért látom ám a jó oldalát is. Elsősorban, hogy lesz 5 hóap, amit csak Lacival tudok napközben foglalkozni. Másrész nem a pici babának fogja Bazsi hazahurcolni a bacilusokat, beszokik, mire a kicsi születik stb.
Minden estre pocsék a hangulatom emiatt. Amúgy is érzékenyebb vagyok és akkor még ez is. Eredetileg ugye úgy volt, hogy csak szeptembertül fog menni Bazsi.

Na mindegy. Végül is ő már nagyon várja.

Más
A karácsonyi készülődéssel már készen vagyok, de azon szerencsés helyzett miatt, hogy egyik nap sem leszünk itthon, tehát egyáltalán nem kell főznöm. :lol:

Andi
Nagy nagy gratula Natikának. Emlékszem, hogy én hogy megkönnyebbültem anno, amikor kimondták, hogy nem kell jönni többet Lacival.

Jucc
Ezek a srácok egyre aranyosabbak.

Fényképeket én sajnos nem tudok dobni, mivel Lacika először úgy látta, hogy a fényképezőnek sem ártana fürdeni és bevágta a kádba, aztán amikor kiszárítottam és működött, akkor biztos ami biztos kitörte az optikáját.

Szerintem apa tanította be ezekre, mert kb. 1 éve hallgatom, hogy vegyünk egy újabb és jobb gépet, mert ezekkel nem lehet jó képet csinálni.
Na most vettünk, vagyis kisebbik részben vettük, nagyobbik részben pedig kaptuk a sógoroméktól karácsonyra, de még nincs letöltve hozzá a program, amivel fel tudom rakni a gépre.
Tény és való hogy jobb mint az előző. (Azt ugyanis az én drága férjem nyerte egy Durex kampányban, amikor is kitöltött egy kérdőívet a szexuális szokásairól :lol: :oops: , és őt hozták ki nyertesnek. Akartak is fényképet csinálni, de mondta, hogy nem tudja mennyire jó reklám a Durexnek, hogy van egy barátnője, akivel most lesz az esküvője és az illető -azaz én - 4 hónapos terhes. A fényképtől a Durex eltekintett. :lol: :lol: )

Csajok, nem tudom Ti hogy vagytok vele, de már hányok a naptár nyomtatástól. :lol:
Kb. a 10. naptárnál tartok és persze ahány ember annyi félét csinálok személyes képekkel. És még össze is kell fűznöm. :twisted:

Viszont nyomtattam ki végre egy albumnyi képet a gyerekekről is. A digitális fényképezás átka, hogy az ember soha nem nyomtatja ki a képeket.

Kép
Kép Kép
sildike

Halihó!

Ildi!
Ez a durexes dolog is csak veletek történhet meg! :lol: :lol:
Én még egy naptárt sem nyomtattam ki, így nem kell hánynom!
:lol:
Meglátod, Bazsika nagyon jól fogja érezni magát az oviban! :)
De inkább nem mondok semmit, mert én is biztos bazira el leszek kenődve, ha oviba megy a csajom! :?

Jucc!
De édesek a fiúk! :D A kukoricás nagyon tetszik!:lol:

Tünde!
Jaj, ne gondolj nagy dologra! :) Saját készítésű mini csomagot kapott Nati. :D Szaloncukor volt összekötve egy szép karácsonyfa
dísszel.
Én így is nagyon örültem neki, jólesett, hogy gondolt ránk a nő!

Andi&Nati

KépKép
duda

Ildi!
Nem baj, mi akkor is gondolunk rátok!

Nekem is vérzik a szívem, ezúttal azért, hogy a suli fogja beszippantani Lilit. AZ ovi még olyan családias!

Miattam nem kell hányingerednek lennie, mert leadtam a naptárt egy fotós boltban. Arra jutottam, hogy a benzinpénz se lenne sokkal kevesebb és akkor az időről mlg nem is beszéltem. Szóval köszi!

Durex :lol:

Ma kivételesen lefeküdtem úgy fél kilenctájt. AZóta folyamatosan köhögök. Elég volt, önhatalmúlag elkezdtem szedni az augmentint (volt itthon). Holnap azért lemegyek a dokihoz

ayse

Sziasztok!

Vagyok én is, csak el vagyunk itthon havazva, néha sajnálom, hogy nincs belőlem kettő.
Apa nem vásárol egyedül, mert nem tudja, miből milyet vegyen :? , én meg nem tudok már egyedül menni, cipekedni, kocsit tologatni, így hiába van itthon, nem nagyon haladunk, mert édeshármasban (négyesben) intézünk mindent.

Zita sajnos tényleg beteg lett, élete első betegsége. :( Szegényem, olyan kis bágyadt, elesett, és olyan csúnyán köhög. :( Csúnya piros a torka, nagyobbak a mandulái, estére már hőemelkedése is volt, dokibácsi szerint láz is lesz belőle. :(
Azért örülök, hogy eddig kihúztuk ilyen megfázásos baci nélkül, mert a doki anno nem sok jóval kecsegtetett, merthogy fehér a bőre, kék a szeme, tejallergiás...
Azért úgy látszik, egy kis szívósságot tőlem is örökölt.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok lányok, ne haragudjatok, de Tüncsi nagyon nyűgi...iszonyatosan harapdál mindent és mindenkit, amikor rájön a fogviszketés, és püföli a fejét mikor fáj neki...úgy sajnálom :cry: a szívem szakdad meg...most minden percem az övé...

Sildike, valóban nagy változás ez...de tényleg jobb lesz mindenkinek :wink: :)

Ayse, jobbulást! Homeosat nem próbáltál?

Kép

Kép
prüntyi

Ayse, gyógyulj ám meg Karácsonyra! Vuduk mennek!

Prüntyi, szegény Tüncsike! Nálunk most fogzás nincs, erre itt ez a hülye baci... :(
Én vmelyik este bőgtem el magam (hülye hormonok), amikor Zita annyira sírt a foga miatt, hogy szegény árva gyerekeknek milyen rossz lehet, nem ölelgeti meg őket senki, amikor úgy fáj nekik, meg nem is törődnek velük. :( A szívem szakadt meg.
ÁÁÁá, basszus, itt bőgök megint. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Tegnap este elkezdtem írni, de egyszerre föl is ébredt mindkét kölök, így ki is kapcsoltam a gépet, és bebújtam velük az ágyba. / mondjuk már éjfél volt, nem kapkodtam el megint/.

Tünde :) Én nem is vagyok terhes, mégis könnybelábadtam ettől, amit írtál. Még jó, hogy magamtól nem szoktam ilyeneken agyalni, tényleg szörnyű :(
Zitának gyors gyógyulást! Tényleg nagyon ügyes, hogy ilyen sokáig megúszta betegség nélkül :)

Ayse :) Neked is gyógyulást már végre!
Nem akarod még egy évig oviba jártani Lilit? Csak azért kérdem, mert vérzik a szíved. De gondolom, várja már nagyon. Pedig tényleg járhat eleget...

Ildi :) Jó, hogy néha azért jössz! Most én is úgy érzem, hogy nem leszek kész, de be kellett néznem...
Ha Bazsi jól érzi magát majd az oviban, akkor tényleg úgy lesz jó mindenkinek, nagyon ideálisnak tűnik, az biztos. Mondjuk inkább a a betegségek, és a Te pihenésed miatt, mert én valahogy úgy képzelem, hogy a második gyereknek már fura, ha nincs otthon a nagytesó. Nagyobb korukban biztos jobban értékelik, ha kicsit csak rájuk figyelnek, de szerintem most még nem lényeg. Legalábbis én úgy gondolom, Gergőnek kicsit hiányozni fog Balázs ha ovis lesz.
Durex-sztorin megint halálra röhögtem magam, tényleg sok ilyen jó történeted van :D

Ajándékaim becsomagolva, eddig kétféle süti kész, egy félig kész, és még kettőt tervezek, de hogy mikor lesznek meg, azt nemtom. A fürdő és a WC ragyog, a többivel sehogy sem állok. Ma beugrottunk pár dologért az Interspárba, direkt délelőtt, hogy ne legyenek olyan sokan. Nem nyertem, lépni alig lehetett. Ráadásul kacsamellet sehol nem láttam, muszáj lesz a piacra mennem holnap, pedig ott nem akartam húst venni. És vissza kell még pelusért is menni, mert azt meg elfelejtettem. / holnap délután már itthon lesz Apa, majd akkor elmegyek egyedül/. Ráadásul egész nap az volt az érzésem, hogy senki sem dolgozik, mindenhol sétáló meg vásárló emberek, EGÉSZ családok, csak mi vagyunk egyedül :(
Évek óta minden karácsony előtt ez az érzésem.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Judit, vásárlás :(
Nálunk ma apa egyedül intézkedett, én ápolgattam Zitát és pakolásztam. Már csak fel kell mosni, aztán végre készen vagyok.
Én eddig kétféle sütit sütöttem, de az egyiket már meg is ettem, és semmi kedvem megint sütni, szóval nálunk nagy sütizés nem lesz, az tuti.

Basszus, nagy nehezen lenyelte Zita a gyógyszert, persze úgy kellett leerőltetni a torkán, erre annak rendje-módja szerint kihányta. :(
Ha holnapig nem tudok eredményt elérni, inkább felíratom inj-ban, és beadom neki, minthogy a kórházban ünnepeljünk. :(

Davallia,
merre vagy? Hogy érzed magad? Kiderült már a pocaklakó neme?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde!
Süti :lol:

Jucc!
Liliben iszonyú nagy a tudásszomj már, nagyon szeretne írni, olvasni, meg a világ dolgairól tudni egy csomót. Ez nem ugyanaz, mintha én tanítanám. Pl. nekem nem volt hajlandó egyáltalán megtanulni, hogyan kell csomót kötni. Az ovó néninek meg simán megtanulta. A barátnői is most mennek suliba, sokkal jobb lesz együtt kezdeni, együtt járni. Neki ez egy nagy büszkeség, hogy mehet. Egész egyszerűen iskolába való. Rossz lenne neki, ha visszatartanám.
Csak tudom, hogy vége a nyugodt délutánoknak, a suliban már nem végeznek gondozási feladatokat, csak oktatásit, vége a fészekmelegnek. Dehár eza világ rendje. Persze ettől még fájhat a szívem.
Nem szeretem az american stylet, valahogy az európai és magyar ünnepeket fennköltebbnek, ünnepélyesebbnek érzem, a karácsonyt is. De mostanában egy kicsit elgondolkodtam. Szenteste barátokkal buliznak. Így azért jóval kevesebben érzik magukat magányosnak, baráti társaságba könnyebb belecsöppenni, mint nem létező családot pótolni.

Voltam a dokinál, belenézve a torkomba elszörnyedt. Felírta az augmentint (nem szóltam, hogy már önhatalmúlag szedem), meg libexint a köhögéscsillapításra. Mivel légcső- és hanszálgyulladásom van, egyszeren nincs mit felköhögni, csak kínoz. Hát remélem, hogy ez már helyrerak (másik doki volt, basszus, már jól lehetnék, ha egy hete is ő lett volna).

ayse

Lili észrevette a karácsonyfát a teraszon. Mondtuk neki, hogy az angyalok hozták éjszaka és majd még egyszer erre fognak szállni, hogy feldíszitsék. Teljesen transzba esett :).
Éles kontraszt van ahhoz a beszélgetéshez képest, hogy hol és mennyiért vettük a fát. Persze az ünnep másik olvasata is fontos, hogy ezt mi adjuk egymásnak és a mi munkánk van benne és ez ugyanolyan szép lehet...de egyelőre még annyira misztikus és éteri a hangulat.

ayse

Ayse, Zita is mindig észreveszi az erkélyen a fenyőt, és lelkesen gyakorolja olyankor, hogy ffffa-pppa-pppffffa :D:D
Úgy irigylem Lili gyerekkorát, biztos szép emlékei lesznek Neki 20-30-80 év múlva.

Judit, jól néztek ki babakocsitologatás közben! Már alig várom, Zita mit fog szólni az övéhez.
Hol vettetek ilyenkor főtt kukoricát? Annyira imádom!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Ayse :) Én egy kicsit már várom az Ünnepnek azt a részét, amikor nem ennyire misztikus a dolog, hanem már "csak" a szépsége marad meg. Néha kicsit nehéz nekem ez a titkolózás, hogy ki kell találni a kínos pillanatokra is egy mesét, és közben ott van a fejemben, hogy erre rá fog vajon kérdezni a gyerekem, hogy miért hazudtunk? Persze bízom benne, hogy meglátja benne a szépséget, és nem hazugságnak, hanem mesének fogja érezni. Amúgy nagyon szeretem, ahogy várja a csodát, annyira édes / mármint Balázs, Gergő nyilván még nem ért semmit/, én meg azt várom, hogy lássam ragyogni a szemeket :D
Holnap érkezik valamikor a fa, nagybátyám hozza anyukámék kertjéből. Még nem igazán tudom, hogy kerül ki fényes nappal az erkélyre úgy, hogy Balázs ne vegye észre...
Remélem, most már gyorsan rendbejössz! / és azon kívül, hogy jól legyél, azért is szorítok, hogy teli torokból tudj énekelni a koncerten! Nekünk Apával annak idején a "Ha volna két életem" volt A DALUNK :) /

Tünde :) Szegény Zita :( Mondjuk erőltetés után várható a hányás, Gergő még a Cebiont is ki szokta néha öklendezni, ha nem önszántából kapja be. Remélem, lesz változás!
Kukoricát a helyi karácsonyi vásárban árulnak, Balázs majdnem minden nap megkívánja, annyira imádja, Gergő meg kunyizik. Nehogy azt hidd, hogy finom, fagyasztott kuki, nekem egyáltalán nem ízlik.

Davallia tényleg rég járt erre, remélem, minden rendben!

Én nem is szoktam ennyit sütni karácsonyra, de most olyan ihletem van. És Balázs is annyira szeret segíteni, olyan édes ilyenkor. Ma mandulát pucolt nekem, aztán eltakarította a szemetet, utána együtt gyurmáuztuk a kiflicskéket. Nagyon odavan a nyers tésztáért, aliirom leállítani róla... Estefelé már nem volt ilyen kis ügyes, sikerült összetörnie egy párologtató edénykét, és előtte még kíváncsiságból szétnyitotta a kapcsos tortaformát, amiben már ott volt a nyers tészta. A guta majd megütött, de őt kellett vígasztalnom, mert ilyenkor teljesen kétségbe esik, hogy mit csinált. Végül helyrehozható volt a hiba :)
Eddig a mézessel együtt háromféle aprósüti és egy torta van kész, még lesz egy sós süti, és talán még egy torta, de azt holnapra csinálom, nem annyira ünnepi. De a takarítás még nem haladt, és most is azért jöttem ide, hogy CD-re írjam a videókat, utána meg vasaljak...

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Lili mindenütt angyalszárnysuhogást vél hallani! :D:D:D

ayse

Sziasztok Lányok!

Naptárak összefűzetve (tegnap 9-re lettek kész) és hányinger ide vagy oda nagyon szupik lettek. Mindenkinek személyre szólót készítettem. A lakás csili vili, karácsonyfa a teraszon (redőny leengedve azon a részen).

Most éppen pizzát sütök Bazsika kívánságára, délután meg apa kedvenc bécsi csokis karikáját. Sajnos azt csak karácsony előtti nap tudom megcsinálni, mert annyira finom, hogy eddig mindig megettük és süthettem újra. :lol: :lol: Utána csinálok még vaníliás kiflit, aztán kezdem újra a takarítást.

Szuper jó hangulatom van. Már kezd érződni az ünnep. Annyira, de annyira nagyon szeretem. Ez a karácsony a legjobb dolog a világon. Ráadásul valahogy úgy sikerült mindent elintéznem, hogy egyszer sem voltam tömegben.

Bazsika ma már egyfolytában azt emlegette, hogy már csak 1-et kell aludnia és jön a Jézuska. :lol: :lol: Olyan ksi izgatott.

Jucc
Te aztán kitettél magadért minden téren. Én idén nagyon takarékra vettem magam sütésileg. Álltalában én szoktam sütni a beiglit, egy méterest, apró süteményeket. Idén viszont csak a mézest, meg két aprósütit csinálok. Hiába, hogy semmi terhességi tünetem nincsen, azért nap végére érzem, hogy kifáradok.

Ayse
Annyira el tudom képzelni Lilit, ahogy várja az Angyalt.
Bazsikánál megint felmerült a tesó dolog kapcsán a név. Most azt mondta, hogy ok, legyen Lili, de csak akkor, ha övé lehet a rózsaszín hullahopp karika. :lol: :lol: :lol: :lol:

Tünde
Remélem Zita jobban lesz az ünnepekre.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok

Hát... én jól lemaradtam megint, de nagyon zsufi napjaink voltak.

Nálunk holnap lesz a fa díszítés, ajándékozás. Másnap megyünk anyukámhoz, aztán meg utazunk le apa szüleihez. Nem tudom mikor leszünk újra itthon :wink:

Ezért mi már most szeretnénk mindenkinek KELLEMES ÜNNEPEKET kívánni!

Kép

Brigi és a fiúk
b_brigi

Tegnap voltunk a mesevillamoson :lol:

Barnus a nagyok között
Kép

Marci és Gombóc Artúr
Kép

És leszállás után még egy "sztárfotó"
Kép
b_brigi

Sziasztok!
Zita ma már jobban volt, evett valamicskét, ivott is...
Én viszont úgy néz ki, elkaptam tőle a bacit, fáj a torkom-fejem, rossz a közérzetem. :(

Nem tudom, leszek-e még, ezért
BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Rohanásban vagyunk, nem hiszem, hogy tudok jönni még, ezért most szeretnék:

Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánni!

Andi&Nati

KépKép
duda

Davallia, örülök, hogy minden ok Veletek!

Az előbb minden nevelési elvemet sutba dobva, tv nézés közben lapátoltam Zita szájába a Sinlac pépet. Így legalább megette. Amióta beteg, cumisüveg-fóbiája van. :? Teát szívószállal csaltam bele, na persze sokat nem ivott, de mégis valamennyit. Nagyon tetszett neki, minden korty után megtapsolta magát. :D

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Jelentem, a karácsonyfa kész!!!! Tüncsit reggel csodaszép élmányvárja! :lol:

Békés Karácsonyt mindenkinek!

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Hihetetlen, hogy tegnap arra se volt időm, hogy bekapcsoljam a gépet! Fél kettőig díszítettem a fát, Apa ott horkolt mellettem a kanapén :) / arra nagy nehezen még rávettem, hogy állítsa be a fát a talpába, aztán kidőlt-mármint Apa :) /.

Reggel nagy volt az öröm, Balázs már úgy ébredt, hogy menjünk ki a nappaliba, hátha... Persze a szokásosnál egy órával korábban keltek... Tegnap elkezdte ő is, hogy plafonig érő fát óhajt, Mondtam, hogy szólhatott volna előbb is. Aztán délben meghozta nagybátyám a fát, és nem tudtam Balázst rávenni, hogy bújjon a szobájába előle / nem szereti a nagybátyámat/, csak az asztal alá bújt el, és mindent látott. Amikor elment, előbújt, és elkezdett kérdezni. Az milyen fa? Mondtam, hogy Nagyanyó küldte / anyukámat hívják így/, hogy ezzel se legyen gondja a Jézuskának, neki már csak föl kell díszítenie. Olyan idétlennek találom ezeket a füllentéseket, de nem veszem el az örömét.
Erre ő egyébként azt mondta, hogy föl is díszíthetnénk, és akkor már csak az ajándékokat kell hoznia. Majd egyszer így is lesz...

Naszóval hulla fáradt vagyok, és még van tennivaló bőven, ébresztem is Apát, és teszem a dolgom.

Davallia :) Örülök, hogy minden rendben, és jelentkeztél!

Tünde :) Gyógyulj meg gyorsan!

Ildi :) Még soha nem sütöttem ennyi sütit, mint idén, és ha nem lett volna kedvem hozzá, idén se teszem :)

Mindenkinek gyönyörűséges, meghitt, boldog Karácsonyt kívánunk!!!

Juditék

Kép

Kép
jucc33
Érd

BOLDOG KARÁCSONYT, SOK ÖRÖMET, JÓ LAKOMÁT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!!

ayse

Kívánok Nektek és Családotoknak nagyon boldog, békés Karácsonyt!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok lányok!

Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánunk Nektek!

Egyelőre be kell érnetek ennyivel, de ne aggódjatok, ha lezajlik ez az átok költözés, újult erővel tér vissza a Sisotris hurrikán :D:D:D

Addig is lássátok, ki a legszebb a vidéken (nekem) :) :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a Szenteste, és megkapta az áhított ajándékot, :wink: ill. látta az örömöt a gyermeke arcán!

Brigg,
végre-végre hallunk Rólatok, Mátéfiú nagyon helyes kiskölök még mindig, és nagyon tetszik a hintabocija! :D

Zita annyira kis édes volt, ámult nagyon, amikor meglátta a karásonyfát, majdnem úgy kellett rábeszélni az ajándékokra, hogy nézze már meg azt is. :)

Itt nézi a fát menet közben:
Kép

Húúú, amindenit, jobb konyhám van, mint Anyának!
Kép

Aztán az este hátralévő részében a babakocsiját tologatta:
Kép

Ma megyünk tesómékhoz, ott lesznek Anyukámék is, aztán utána hármasban leszünk az év további részében.

Davallia, milyenek az éjszakáid?
Én bazira szenvedek, este nem vagyok álmos, és pár óra alvás után felébredek. :( Nem is tudom, hogyan bírom. Szegény Apa, nagyon sárkányos lettem, de még bírja.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok lányok!

Látom mindenkinek jól telt a szenteste! Nekünk is nagyon jól sikerült!!!

Megengeditek teszek fel én is pár képet...

Tüncsi reggel meglátja a fát...
Kép

Gyííííííííííííííííííííííííísz, ahogy ő mondja...
Kép

Melyikkel játszak...
Kép

csini rucim...
Kép

Anya és Apa
Kép

A kis családom...
Kép

folyt köv...

Kép

Kép
prüntyi

Csillagszórót bámulva...
Kép

A két baba babázik...
Kép

A naaaaaaagy családom...
Kép

További kellemes ünnepeket mindenkinek!

Kép

Kép
prüntyi

Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Prüntyi, jól látom, hogy Apa nagyon sokat fogyott? Kinéz vagy 16-nak. :)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde, igen, nagyon jól látod...20 kilót...

Kép

Kép
prüntyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?