Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Biobaba, a Happyland-be érdemes csak ugy elmenni körülnézni? Van "bemutatotermük"? A honlapjukon azt irjak, h van viszont nincs cim megadva pl. A Vörösmarty u. melyik részén van?
A katalogus oriasi.... Nem csak intézményeknek dolgoznak?

Köszi

Sára

Kép

Kép
saara

Nahat, leszedtek a honlapjukrol a cimet. Vajon miert?
Vorosmarty u. 47a. Egy udvarban van, kintrol nem nagyon lehet eszrevenni. En nem vagyok intezmeny, de vettem mar ott par dolgot:)
Gyerekkel nem tul szerencses bemenni, talan ki is van irva. Bar gyerekkel voltam mindig, de ram volt kotve, ugyh nem tudom, milyen kovetkezmenyekkel jart volna, ha rator az amokfutas:)
biobaba

Köszi, lehet felhivom öket elötte, biztos, ami biztos:)

Sára

Kép

Kép
saara

Szilvi, biztos, h a kesu-tejszint a Napraban veszik? Az egyik elado azt mondta, h nem szokott nekik lenni.

Biobaba
biobaba

Sziasztok,

régén nem jartam mar erre, kicsit visszaolvastam.

Tobbnyelvuség:
Nagyon jo tapasztalataim vannak, ehhez viszont abszolut konzekvensnek kell lenni. Szerintem az ovodas koruakat csak akkor lehet idegen nyelvre tanitani, ha bizonyos tevékenységek azon a nyelven folynak. Mi egy két nyelvu csalad vagyunk, mindkét fiam abszolut jol besszél magyarul és franciaul. Talan magyarul valasztékosabban. Egy csaladi oviba jarnak, 10 gyerek, vegyes csoport, 2 nap francia, 3 nap angol. A nagyobbik fiam (4,5 éves) mar angolul is kezd beszélni és mindent megért. Ehhez jon még, hogy Pragaban lakunk, igy természetesen cseh gyerekekkel is talalkoznak (jatszotér, stb..), ragad rajuk par szo (amit tudatosan nem fejlesztunk).
En mindig csak magyarul beszélek (még francia tarsasagban is, akkor is, ha senki mas nem érti), a férjem kizarolag franciaul beszél hozzajuk. Mindketten beszéljuk a masik nyelvet is, de a férjemmel a francia lett a kozos nyelv. Mint latjatok, fantasztikus az ilyen idos gyerekek befogadoképessége. En amondo vagyok, ha mar ovis korban megtanulak legalabb egy idegen nyelvet, akkor iskolas korukban a felszabadult idot, amit masok nyelvtanulassal toltenek, akarmi masra hasznalhatjak majd. Mas kérdés, hogy fognak-e tudni kisiskolas koruktol mindkét anyanyelvukon irni és olvasni. Ez allitolag mar sokkal bonyolultabb, mint a beszéd.

Gabonafélék kisbabaknak:
mi mar jocskan kinottunk ebbol a témabol, de ugy emlékszem, hogy 9 honapos kortol kezdtem el adni kolest, utana rizspelyhet és utana / vagy egyidoben torkolybuzapelyhet. Nem tudom lehet-e Magyarorszagon kapni a Holle markaju természetes alapanyagu bébiételeket és gabonapelyheket. Ha igen, akkor is csak bioboltokban...

S.Orsi
s.orsi

Sziasztok!
hú mennyi francia anyanyelvű....:) jó nektek!

más:
még mindig a mosószódánál tartok, de itt Szegeden nem kapható! :(
végigtelefonáltam egy csomó helyet (azért olyan sok nincs ám)
de nuku...
Vidra utca: nem is lesz, mert nem tudják beszerezni. :(
tudtok-e olyat, ahonnét postán is kiküldik?
(Biobaba Te mindent tudsz :)

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Ja, Biobaba!
múltkor meg sem köszöntem a könyvajánlódat, bocsi... :oops:

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Szia Reni!

Ha fizeted a postaköltséget talan elküldik...

Ez a Hold bolt szama, probald meg, hatha...
06-1-209-4668
6-ig vannak nyitva. Szombaton 1-ig.

Probalhatod az ökoszolgalatot is. Azt hiszem naluk is van. www.okoszolgalat.hu

Orsi, Köszi a részletes leirast! Akkor igyekszem én is minden helyzetben csak a franciat hasznalni, akkor is, ha senki nem érti :mrgreen: (ezt eddig nem mindig csinaltam, pl jatszon).

Sára

Kép

Kép
saara

Reni, nem tudok mindent:)
Vegyiaru nagykert probaltal?
Kicsit kozelebb van, mint Budapest: Nagykoroson van vmi gyar, onnan szerzi az egyik baratnom, ha erdekel, meg tudom tole kerdezni a cimet. Azert megis feluton van...:)
Kiskunfelegyhaza:
Mosószóda 25 kg-os kiszerelésben eladó. 6500 Ft
Telefon: 06207711163
- nem biztos, h van meg

Eszter, csinaltam citromkremet (lemon curd). Nagyon tuti!!!

Biobaba
biobaba

Jól van, örülök, hogy ízlik :D

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok!

Reni, két tippem van,
1) sokan járnak Pestről Szegedre pl. tanulni (a családomban is van rá példa... ), hozass velük :)
2) barátnőm szódabikarbónát használ a mosáshoz is, és szereztek 25 kg-os kiszerelésben, mint élelmiszeripari szódabikarbóna.

Biobaba, csicsókakrémet még nem csináltam, de ha puffaszt, akkor a családi vacsorára nem lesz jó...

GyeZsu
gyezsu

Eszter, gondoltam rakeresek olyanra, h orange curd:) Es talaltam:
http://recipegal.com/desserts/Orange-Curd.htm
biobaba

Sziasztok!
köszi a segítséget!

Saara!

Írtam az Ökoszolg-nak, várom a válaszukat!
el nem hinném, hogy francia az anyanyelved, mert oly tökéletesen beszélsz (írsz) magyarul! :lol:

Biobaba!
megvárom az Ökoszolg válaszát, és ha nem akkor megpróbálom a félegyházit...

Gyezsu!
bikarbóna... elraktározom ott fent... :lol:

csicsókakrém...mindenkire másként hat... van olyan, akinek adtunk csicsókát és azt mondta, hogy többet soha...mert egész éjjel minket áldott...
van akinek meg semmi "gáz" nincs tőle :lol:

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Reni, köszönöm, nagyon jol esik :D! Nem tanultam meg irni magyarul, csak beszélni és mindig azon parazom, h elrontok valamit! Nem tudok szépen fogalmazni, kicsit primitiven irok, most ezen dolgozom, igyekszem sokat olvasni magyarul.... :? ("kicsit" off, bocs).

Vettem ma zabtejet a piacon a Biopontosoktol. Két féle volt, ez (ami magyar az elado szerint) meg egy német azt hiszem. Rajta van, h a Biopont forgalmazza, viszont semmi nincs a gyartorol. A férjem is megnézte, ö sem talat rajta semmi infot ezzel kapcsolatban.
Ez normalis szerintetek? Ugy tudtam kötelezö rairni, a bional meg plane :roll:

Valamikor volt itt szo csiraztatorol. Erdemes talat beszerezni vagy elég egy sima tanyér pl? Minden mas csiraztatassal kapcs. tanacs/ötlet érdekel, köszi:)!

Sára

Kép

Kép
saara

Saara!
nekem vannak táljaim (csíráztató...)
a magokkal vagyok most gondban... sok olyat veszek, ami nem csírázik ki, hanem berothad...

olvastam, hogy valaki gézruhán csíráztat vagy befőttesüvegben.. ez kicsit macerásabb.

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Nekem nagyon regen volt olyan csiraztato talam, amit en csinaltam, felforrositott szoggel kilyuggattam egy talat. Azt hasznaltam sokaig, aztan vettem bolti muanyag csiraztato talat, de annyira nem szerettem, ugyh vegul az agyag csiraztatotalnal kotottem ki:)
Nemelyik magot en se szivesen csiraztatom, valahogy nem jon ossze. Ha van kert, aakkkor inkabb el kell vetni ezeket a magokat:)
Es talan az emeletes csiraztatotal maga a gond. Szoval, h nem szellozik rendesen. En mindig felre szoktam csusztatni az emeleteket, h menjen be tobb levego. Surun le kell mosni vizzel, es ovatosan megmozgatni a csirakat.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Nem biztos, hogy tudtok nekem segíteni, meg lehet, hogy nem is nagyon tartozik a témához, de talán.... :)

Tehát, tudnátok ötletet mondani jó kenyérsütő gépre? Ajándékba szeretném a szüleimnek és mivel papám cukros, jobb lenne ha tudná mit tesz bele a kenyerébe.

Előre is köszönöm a segítséget.

Sziasztok
Lilka
lilka

Szia Lilka, itt van egy csomó minden kenyérsütőkről: http://www.gportal.hu/portal/emargit/
snowflake

biobaba

Sziasztok!

Kisfiam (a nagyobbik :)) száraz bőrére kérnék tanácsot tőletek. Nem akarom mindenféle kencékkel kenegetni, eddig weledás babaolajat és gyógysz. testápolót használtunk. Pár napja 2 kör alakú folt van a lábán, piros és tök száraz, de nem viszket neki. Remélem nem ekcéma.

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Szia Orsi!

Esetleg jo lehet a rozsakrem a Hauschkatol. Az nagyon szaraz borre is jo, de draga. Illetve meg van a Fitne Cystus balzsam. De azert, ha ismersz olyan borgyogyaszt, akiben bizol, nezesd meg vele. Legalabb csak diagnozist mondjon.

Biobaba
biobaba

Osoa, ez simán lehet ekcéma, nem feltétlenül viszket, pláne az elején. Érdemes megmutatni egy bőrgyógyásznak.
snowflake

Köszi, de a bőrgyógyász a kencék adásán kívül nem tud mit tenni, nem? Csak tünetileg kezelni...
Én inkább a homeopátiában bízom, remélem, valamilyen szinten fog változni a helyzet. Én még azt is megkockáztatom, hogy a testvérke hozta elő belőle ezt a bőr-dolgot, bár lehet, hogy semmi köze hozzá...

Orsi

osoa75

Orsi!
tipp: már mondtam, de én kajára gondolnék.
a fiamnak kb. 10 hósan volt pont ilyen a bőre...
felhagytam a tejivással, meg a tojással és helyrejött. (mert az anyatejjel átment amit ugye én ettem)
utána kiderült nála, hogy ezekre allergiás.
3 éves koráig diétáznia kellett.

hallottam, hogy valakinek homeós szerrel megszüntették az allergiát.
ezt nem tudom...
szerintem létezik olyan, hogy valamilyen élelmiszert egyszerűen nem tolerál a szervezet. pl. férjem valamiért nem bírja a tejet, nem szereti, utálja..gyerekkorában megetették vele a túrós tésztát és azóta.
nincs semmi tünete, de nem rakhatok tejet olyan formában az ételbe, hogy ő érezze annak az ízét (sajot, túrót se)

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Biobaba!
a matekos könyv, amit javasoltál: Te honnan fogsz olyan Babilont szerezni?

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Nem tudtok olyan helyet véletlenül, ahol kapok töményebb ecetet, mint 20%? Már rég tervezem, hogy utánanézek vegyszerboltban, de még nem jutottam hozzá. Gondoltam megkérdezem, hátha itt valakinek jött már szembe. Pelenkás vödörbe kéne, minek ezt a sok vizet becsomagolni és hazacipelni az ecetes üvegekben? Elég sok fogy: két pelenkásra 4 nap alatt elfogy 1l 20%-os.

hordozo

Sziasztok!

Sáfrány! Sütöttem Dominónak kiflit - jó pirosra, amitől olyan kemény lett, hogy csak karácsonyfadíszként tudjuk használni :lol: Viszont az ugyanabból, ugyanakkor készült zsömlécskék jól sikerültek, úgyhogy azt majszoljuk közösen. OFF: ujjam lassan gyógyulgat, de közben beleszaladtunk egy náthába, úgyhgoy csak nagyon lassan haladok.... :oops: OFF vége

ÁGi :) Miért kell neked a pelenkavödörhöz ecet és olyan sok? A száraz módszert próbáltad már? Nekem tökéletesen bevált, ecet csak a mosószódás mosás utáni öblítéskor találkozik a pelussal, akkor is csak egy kanálnyi kábé.

indianyo

Agi, az ecetnel a 20%, mar nem is sima ecet a legtobb esetben, hanem esszencia, es mestersegesen allitjak elo. Szoval ecetnel a % az az, mint sornel, bornal. A rosszul tarolt borbol pl ecet lesz. Persze ezekben is van vmennyi viz, de ez a termeszetes ecet. Nem lehet maskepp csinalni.

Es a pelenkaknal a szarazontartas teljesen jo. En par csepp teafaolajat tettem a vodor aljaba. Semmi mast.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Olvastam nemrég (sajnos mar nem emlékszem, hol... öregszem :roll:), hogy étolajat nem szabad müanyag palackban (pet palackban) tarolni. Tudtok erröl valamit?

Lilka, nekünk moulinex gépünk van, nagyon fincsi kenyeret süt, de bazi hangos. Egy ismerösömnek azt mondta egy szervizes szakember, h tök mindegy markas gépet vesz-e az ember v nem, ugyanaz.

Agi, én levendula olajat teszek a vödör aljaba, az is ok.
Hm, kiprobalom a teafaolajat is:)!

Orsi, szerintem is érdemes megmutatni Balazst valami börgyogyonak!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Hallottam már erről az illóolajos módszerről, de egyelőre nem fogta meg a fantáziámat. Bár hogy ennyire ajánlgatjátok ilyen sokan, lehet, hogy kipróbálom. Jól értem, hogy fogjátok a vödröt, raktok az aljára pár csepp illóolajat, és arra kupacoljátok a pelenkákat, ugye? És ez mennyire szagtalanít? Nekem az ecet olyan kézzelfoghatóan szagtalanít és fertőtlenít és környezetbarát is, szemben más áztatásos megoldásokkal.
Indianyó! Azért fogy sok ecet, mert sok pelenka fogy. :wink: Napi 10 pelenkázás nem kispálya!
Én a mosószódás mosás után nem rakok ecetet semmit. Mosószóda, utána üres öblítés, kész, ez tetszik.
Biobaba! Tudom mindezt az ecetről, dehát erre a célra az eszencia tökéletes. És éppen ezért gondoltam töményebbre, mert tuti töményebben állítják elő, és aztán higítják.

hordozo

Reni, most lattam, h kerdezted a Babilont. Ez, ha jol emlekszem , a Varga konyvben van. Mar lattam jatekboltban.

Amit eddig beszereztem:
rudkeszletet a Balazs Diakban vettem
ez a logikai keszlet: http://www.taneszkoz.hu/hirek/hirek.php ... k=050121_1
Demonstrációs számmérleg (Kód: BD2467) - ez is a Balazs Diaknal

Biobaba
biobaba

Ági,
létezik tömény ecetsav, még vegyész koromban találkoztam vele nemegyszer. Talán vegyszerboltban kapható, bár én a helyedben meggondolnám, hogy tartsak-e otthon, kisgyerekek mellett ilyen brutális vegyszert. Mert a tömény ecetsav az...
Én amúgy csak 10%-osat engedek be a lakásba, pont a gyerekek miatt.

orsi
orsko

Agi,
en ugy tudom, h a biologiai erjesztesu ecetet, nem lehet nagyobb tomenysegure csinalni. Es a biologiai erjesztesu nem a higitastol olyan tomenysegu. Vegyiparban eloallitott lehet, de en sem gyotornem azzal a pelenkat. :) Ha mar mindenkeppen vizesen akarsz fertotleniteni, akkor Neomagnol tabletta gyogyszertarbol meg segithet. Bar talan tok draga, viszont nagyon sok van egy dobozban. Kevesebb helyet foglal, mint az ecetesflakon.
:)
Biobaba
biobaba

Én újabban narancsolajat használok a pelusokhoz, szerintem nagyon jó.

OFF
Indi, nem baj, jobbulást (mi is betegeskedünk)! Majd szólj, ha kész lesz :)
ON

Érdekes, nekem nem lett a kifli sose túl kemény. Talán, ha világosabbra sütöd. Meg tehetsz vizet is egy edényben a sütő aljába, akkor puhábbra sül.

Kenyérgép: nekünk is moulinex van, és tényleg jót süt, de már elromlott egyszer (egy éven belül) és azóta valahogy más programot tettek bele, így nem olyan jó már. Csak 2-esen tudok vele jót sütni most.
Egyébként tényleg nem az ár dönti, el, hogy jó-e egy gép, de azért nem mindegy, milyet veszel. Kenyeres fórumokon tudnak róla sokat mondani, hogy mit tudjon a gép lehetőleg.

KépKép
KépKép
safrany

Biobaba!

A pelenkákat már nem a tömény ecet éri, hanem a higított, mert vízbe rakom, ha erre gondoltál, mint pelenkagyötrés. Amúgy meg nem hiszem, hogy egy egyszerű pamut anyagnak érdekes volna, hogy biológiai előállítású legyen egy ecet, amiben ázik. Ezért beszélek eszenciáról.
A neomagnol arany árban van, és az nem is fertőtlenít, hanem sterilizál. Azért az túlzás...

Orsi!

Igen, erre a szempontra persze én is gondoltam. Nem is gondolok töményre, az tényleg brutál. És elraknám oda, ahol biztos nem férnek hozzá. Van azért a háztartásban néhány ilyen dolog.

Írjatok kicsit a száraz módszerről légyszi, mert úgy látom, abban van tapasztalatotok! Gondolkodom rajta, hogy esetleg kipróbáljam, de egyáltalán nem értem az elvét.

hordozo

Reni!

OFF!

Köszi, gondoltam erre is. Megpróbálok figyelni rá, bár annyira rapszodikusan eszik a gyöngyöm... Amúgy nem szereti a tejtermékeket, csak a túra rudit
:roll: . Van olyan, hogy egyszerűen ez elmúlik, ha kaja váltotta ki?

Saara!
Megmutatjuk a dokinak, csak azért félek tőle, mert alkalmanként 6 beutalót kapunk tőle... :shock: :shock: :shock: De amúgy jól diagnosztizál.

ON!
Idő híján nem sütök mézeskalácsot, viszont az Ikeában lehet kapni tészta"port". Az íze fincsi, az összetevők sem tűntek gáznak. Mi Balázzsal majd ebből alkotunk nemsokára...

Az illóolajos megoldás engem is érdekel. Ilyenkor nincs áztatás? Kiszeditek a kakit a pelusból és bele szárazon a vödörbe?

Orsi

osoa75

Szarazon tartas:
ha brutal modon kakis lett a pelus, akkor leoblitettem, ugy tettem vodorbe. A vodorben csak par csepp illoolaj volt, azert teafa v levendula, mert ezek fertotlenitenek. Aztan mikor mosogepbe tettem a cuccot, akkor kimostam mososzodaval a vodrot. Jol kicsorgattam belole a vizet, aztan bele az illoolaj. Aztan gyulnek a pelusok megint. Ja, jol zarodo legyen a vodor, h ne illanjanak el gyorsan az olajak:)
biobaba

Sziasztok!

Csiraztato talat + magokat hol lehet kapni?
Biopiacon van?

Köszi :)!

Sára

Kép

Kép
saara

Muzeum koruton a Bio ABCben lattam. Van muanyag, meg cserep is. Magok szinten. Piacon meg nem lattam talat, de ettol meg lehet.
biobaba

A pelenkák illóolajon tárolásának elvét én sem értem, de tény, hogy működik. Vagyis nem buggyannak meg és nem penészednek be a pelusok a vödörben, nem árad ki semmi rettenet büdösség, csak az illóolaj szag, és mosás után ugyanolyanok, mint az ecetben tárolt társaik. Bár szerintem a fertőtlenítéshez a 90 fokos mosás nagyban hozzájárul.

más: kipróbáltam a kandírozást, elkészült az első adag kandírozott alma. Ajánlom mindenkinek, hosszú, macerás, rengeteg cukor kell hozzá, de a végeredmény nagyon finom :)
orsko

Sziasztok lányok!

A Civil Rádió és a Herbáció magazin vegetárius receptversenyt hirdetett, dec. 31-ig lehet pályázni, kategóriánként (főétel, saláta, édesség) egy saját recepttel. Ide kell elküldeni: receptverseny@civilradio.hu Érdemes próbálkozni, mert gyulai üdülést, könyveket, fűszercsomagokat lehet nyerni. A részleteket nem tudom idemásolni, de a rádió honlapjáról (www.civilradio.hu) a Műsorok menüpontban a Góvinda konyhája címnél megtalálhatók.

GyeZsu
gyezsu

En 60 fokon mostam a pelusokat:)
Az illoolajok is vegyi anyagok vegso soron. Megkerdezek majd egy illetekest, hatha tudja, h pontosan, mi tortenik.
biobaba

Én is 60 fokon mosom a pelusokat- 3 naponta, együtt a világos ruhákkal. És bizony legtöbbször illóolaj se kerül a vödörbe, mégsem terjed a szobában a pisiszag - lévén a vödör jól záródik(legolcsóbb vasedényes fedeles vödör). A mosást egy öblítéssel kezdem és után 60 fokon mosószódával normál programon fejezem be. Sokszor elmarad az ecetes öblítés is.

indianyo

én is 60 fokon mosom a pelusokat (elötte illoolaj a végén ecetes öblités). Büz tényleg nincs és sokkal egyszerübb, mint az ecetes aztatasos modszer. Es igy legalabb nincs gond, ha a gyerek magara boritja a vödröt :mrgreen:
A férjem szerint idönként ki kellene fözni a pelusokat :? :( Erre még nem került sor.
Ugy latom sokan illoolajozunk itt, talan kiderült volna, ha nem fertötlenit kellö képpen, nem?
Szoval Biobaba, érdekelne mit mond erröl a szakembered :)!

Sára

Kép

Kép
saara

Rajtam kivül hasznal még valaki bambinomiot?
Lenne egy technikai kérdésem... :lol:

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Köszönöm a sok tapasztalatot!
Én 90 fokon mosok. Nekem is volt már olyan, hogy elfogyott az ecet, és kb. egy hétig anélkül működtünk (pesze illóolaj nélkül). Nem mondom, hogy borzasztó volt a szag, de én határozottam láttam és éreztem is a különbséget.
Nem vagyok fertőtlenítés-mániás, szerintem fertőtlenítés terén az anyuka lelkivilága a fő szempont. Nekem ez az ecet és főzőmosás kombináció eddig bejött. Kezd megtetszeni az illóolajos módszer, kipróbálom mindenképp. Biobaba! Hálás lennék, ha sikerülne kideríteni valamit az elvéről, az még nekem hiányzó láncszem. Szeretem érteni, mit csinálok.

hordozo

Sziasztok!

En az illoolajat nem azert hasznaltam, h ne legyen budos a vodor, hanem epp a fertotlenito hatas miatt. Ha csak a szagtalanitas lenne a cel, akkor akarmilyen minosegu es fajtaju olajat bele lehetne tenni a vodorbe.

Ha csak levendula illatu valami, akkor az meg nem feltetlenul tartalmazza mindazt, amit a levendula olaj. Csak a szagert felelos reszet, es azt vegyi uton is elo lehet allittani, es elo is allitjak, es hasznaljak pl parfumokben stb. Az illoolajok terpenek, sesquiterpenek, aldehidek, alkoholok, eszterek, laktonok, oxidok stb elegyei. Allaguk hasonlit a zsiros olajokhoz, kemiai osszeteteluk viszont mas. Pl szobahomersekleten maradektalanul elparolognak, noha forraspontjuk magas. A novenyi hatoanyagokat magas koncentracioban tartalmazzak. (Pl mumifikalas soran kihasznaltak az illoolajok bakteriumolo, konzervalo hatasat.)

http://href.hu/x/2288
http://www.profeed.hu/Termekek/Sertes/oregol10.htm
http://href.hu/x/228a
http://www.phoenix.hu/hu/22602text.php

Ezek meg nem az ismerosom valaszai, hanem amit meg en kutatgattam regebben.

Hasonlatkeppen: en ugy kepzelem, h ahogy az ecet a vizben eloszlik, az illoolaj a vodor levegojeben parolog, az ott megjeleno bakterumtenyeszetekkel kapcsolatba kerulnek a hatoanyagai. Csak ezt azert nehezebb elkepzelnunk, mert mi csak az illatot fogjuk az illoolajbol (nem mintha az ecetbol fognank mast:)) Szoval szerintem az ecet hatasmechanizmusat sem tudom jobban, mint az illoolajet, aztan megis konnyebb elhinni:) Mindenesetre az igazi (minden vegyuletet tartalmazo illooalajak sem olcsok, de cserebe eleg tomenyek).

Ismerosnek ment a level, remelem, hamarosan valaszol is.

Biobaba
biobaba

Mezeskalacs
http://www.femina.hu/wellness/maxrelax/mezeskalacs
Ez a recept benne volt a mostani Bio infoban. Tenyleg fincsi. A konyvet ismeri valaki? http://www.arena2000.hu/termekek/148.html
biobaba

Saara :) Pirus használ BM-et.

Kérdésem: savanyúkáposzta levét mikortól adnátok gyerekeknek? Persze enyém még kicsi hozzá, pedig most milyen jó lenne...

indianyo

Kipróbálás alatt van az illóolaj, és nagyon-nagyon tetszik! Sokkal egyszerűbb vele sokminden, mint az ecettel, mert nem kell vízzel pancsolni, de gondolom ezt tudjátok. Még a végső hurrákkal kivárom ez első mosást is, még csak telnek a vödrök. Nem mintha a mosás veszélyeztetné a sikert, de mégiscsak úgy lesz teljes a kép.
Szerintem könnyű elképzelni, hogy fertőtlenítsen, csak ismeretlen volt előttem az illóolajnak ez a hatása. Az ecet fertőtlenítő hatását már gyerekkorom óta megszoktam.

hordozo

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?