Sziasztok!
uhhh, nem egyszerű ennyi hszt követni
Ágnes, szerintem akkor ha nyáron menni akartok haza, mindenképp beszélj a konzulátussal még a szülés előtt, hogy tudd, mit mennyi ideig tart elintézni. adok egy közvetlen számot, amit én is használtam: 020 720 13466. remélem mindent sikerül kideríteni.
szerintem egyébként a védőnők ilyenekről nem sokat tudnak. legalábbis itt nálunk. meg se mertem kérdezni
hős vagy a vérvétellel kapcs. ez volt az egyetlen dolog, amit utáltam a tehesség alatt.
a konyha-ügy nálam nagy kihívás. utálok főzni. az a jó, hogy a férjem nem válogatós: csak a rizst, húst, krumplit és tésztat eszi meg
zöldségből egyedül a borsó és a kukorica jöhet. szóval nem bonyolítom túl a főzést. sütni szeretek. a hétvégén sütöttem fincsi bejglit, mákosat. nagy sikere volt! karácsonykor lesz diós is. mézeskalácsot még sose próbáltam, azt is lehet, hogy fogok készíteni.
Berni, télleg állati, hogy így utánajártál. akkor nekünk még van három évünk minimum, hogy brittek lehessünk
bár nem ragaszkodom hozzá. szerint az eu-ban már lassan nem számít, hogy milyen állampolgár vagy.
Ibigirl, szerintem nem baj, ha a nátha-influenza ellen nem szedsz semmit. jobb a babának is. inkább csak feküdt ki. nekem azt mondták, hogy gőzöljek kamillateával, meg egyek sok mézet, meg igyak sok teát, gyümölcs-levet. még C vitamint se szedhettem... merthogy nem tudják, hogy szoptatás miatt mi megy át a gyerekbe. és amikor terhes voltam, akkor is csak a normál terhesvitamint szedtem, semmi mást. szóval nagyon kell vigyázni. inkább feküdt ki, és ne kelj fel egy hétig, mint hogy szedj valamit
bocsi, hogy én is inkább ezt javaslom...
érdekes hallgatni, hogy mondod, hogy milyen érzelem-hullámaid vannak
emlékszem, én is minden szüléstörténetet végigbőgtem. tök rossz volt, mert nevetségesnek éreztem magam. pedig csak a hormonok...
a fájdalomról: szerintem annyira nem szörnyű. én is használtam gázt, de nem ért semmit. a forró víz volt isteni. kádban vajúdtam, majdnem ott is szültem. szerintem annál jobb érzéstelenítés nincs! kérdezz utána, hogy lehet-e nálatok. mondjuk érdemes majd a vajúdás közben kipróbálni. úgyis el kell menni a kádban fürdés előtt zuhanyozni, akkor meglátod, hogy segít-e rajtad a melegvíz. ha igen, kérj kádat! majd 40 perc, amíg megtöltik, de utána isteni.
azt hiszem, hogy az epidurálisat még jóval a vajúdás előtt be kell kötni, és utána adagolják. én kaptam a legvégén ilyet is (mindenen átmentem
), de nem volt jó, mert nem éreztem, ahogy jön ki a baba. fura, mi? szerintem jobb, ha az ember tudja, hogy mi történik vele.
vannak nálatok ilyen antenatal class-ok? ezekre ha tudsz, menj el. én többfélén is voltam: active birth class, fizioterápiás felkészítés, szoptatás-óra, antenatal class. nagyon jó volt. lelkileg is felkészített, meg megnézhettük a kórházat, egy csomó mindent elmagyaráztak.
és ne félj a fájdalomtól. mert olyan csodálatos a végeredmény! ugye lányok?
Berni, a prividre nem emlékszem, hogy megkaptam volna... de majd megnézem.
nagyon várom már a karácsonyt! pedig nem jön senki, és mi sem megyünk haza... de olyan jó lesz itthon.
ja! szólok, hogy az easyjet-re már lehet húsvéti jegyeket venni!
és mi meg is vettük
egy teljes hónapot leszek otthon! annyira várom!
puszi Nektek! és jó készülődést, szorgoskodást és karácsonyvárást!
Krisztina