Wish!
Köszi a cikkeket, elolvastam. Igazából már lehiggadtam, ugyanis mára elmult a csipés, és a hüvelyem is olyan amilyennek lenni kell, vagyis nem érzem, hogy van.
Végül arra jutottam, hogy biztos hogy a dokim mérlegelte a kockázatot ha adja és ha nem adja.
Mátéval anno végig volt rengeteg E coli baktériumom, mindenféle antibiot kipróbáltak rajtam, még vénásan is, de végig megmaradt nekem. És persze eszembe se jutott aggódni se a gyógyszerek, se a baktérium miatt. Az volt, amit irt Kata is, vagy talán Pompi, Te irtad, hogy az ember minél tájékozottabb, annál jobban hergeli magát. Ezt pontosan tapasztalom magamon. Ezelőtt 17 évvel eszembe se jutott semmin aggódni, hogy mindene megvan-e, lesz-e valami baj vagy stb. Most meg mindig van min rágódnom, már Emesével is igy volt. Mert az ember mire ilyen öreg lesz meg ennyi mindenen keresztülmegy, már rengeteg rémtörténetet hall. Igaz ugyan, hogy Mátéval mindössze 2-3 UH volt, amikor is azt mondták a látható nagy rendezetlen foltra, hogy az ott a gyerek, mindene megvan, ennyi. Most meg a 8 hetes gyereked szivveréséd és a keze mozgását élesen ki lehet venni 1 laikusnak is.
Köszi mindenkinek a biztatást.
Anikó!
Nekem is azt a gynot irta fel a doki, csak az a bajom vele, hogy mindig visszacsuszik
De már csak 3-at kell bedugni.
Zsuska!
Próbálj meg pozitivan gondolkozni, ehhez sok erőt kivánok és küldök Neked! Ezek szerint ez az ügy egyáltalán nem reménytelen! Szoritok nagyon keddre, addig feküdjél mint a jó kislány!
Zsebike!
Örülök hogy mulik a viszketés. Voltál végül dokinál vele? Biztos tényleg a bőröd nyulik, a babák olyan gyorsan nőnek, pláne duóban!
A sirás természetes. Én is folyton elérzékenyülök, még karácsonyi dalokat se tudok ugy énekelni Pörinek, hogy ne sirjam el magam. Pedig ez már a 3. gyerekem lesz.
Annál szebb nincs is mint a száradó babaruhák látványa és illata! De azért vigyázz az öblitővel! Olyan érzékeny a kis bőrük... A mi dokinénink pl. azt javasolta, hogy Tomi mosóport használjak mert abban valami nincs ami a többiben van, és öblitőt pedig egyáltalán ne. Irtam is a multkor, hogy a kozmetikumokkal nagyon kell vigyázni...
Peluskátok is van már? Milyet vettél? Számits rá, hogy ki kell tapasztalni, melyik fajta válik be Nálatok, nincs abszolut jó vagy rossz pelus, mindenkinek más jön be. Nekünk a dm-es Babylove, az ritkán folyik ki, és kedvező az ára is. Viszont a Pampers folyton kifolyt, mint felvilágositott más anyuka, nincs hátul a derekában gumirozás, és azért volt nyakig pisi kétóránként... De még méretenként is vannak eltérések ugyanabban a márkában. Éjszakára pl. Huggies Superflexet használtunk hónapokig bevált, soha 1 mellépisi. Aztán a Maxiból elkezdett folyton kicsorogni... Most éjjelre is Babylove van, és bevált.
Pompi!
Remélem Te irtad a Hol jó szülni c. könyvet. Nekem is megvan, még Emesével megvettem. De rá kellett jönnöm, hogy hiába irnak le valamit, az élet, a Te személyes szülésed, lehet hogy pont másképp fog zajlani. A Szt. Imrében azt tapasztaltam, hogy eléggé alternativak, hagyják a nőket a saját gondolatuk szerint, addig amig nem indokolt beavatkozni. A lényeg az utolsó szavakon van. Az ember ragaszkodhat elképzeléshez, de tudni kell elfogadni, ha mégis máshogy alakul valami előre nem látható probléma miatt. Pl. Emesével egész végig természetes szülésre készültünk, alternativ szoba, stb, a szülésznőm is ebben támogatott. Aztán az utolsó hétben fordult a kocka, nekem napok alatt kellett elfogadnom, hogy nemhogy fürdőkád, hanem hasfelmetszés a sorsom! De átsegitett ezen az orvosom, na meg a férjem, akik végig biztattak, öntötték belém a lelket, és a férjem ott várta Emesét a gyerekorvos mellett, és Ő foghatta először a kezébe! Ott a mütőben éreztem, hogy ez igy volt a legjobb, és pontosan az az ember fogta meg Őt először, akinek az életét köszönheti, mert addig hajtott engem, amig idáig el nem jutottunk. Remélem értitek ezt a sok zagyvaságot, de még mindig meghatódom ha arra a napra gondolok, amikor Ő megszületett. Hiába szültem a fiamat anno természetes uton, ez a császsármetszés az eddigi legszebb szülésem volt!
Szerintem igazán meghitté és boldoggá Ti tehetitek a szülést, akármilyenek a körülmények, ha a lelketekben béke van, ha ugy döntötök, hogy együtt szültök a párotokkal, akkor az nagyon boldog találkozás lesz. Ha pedig ugy van, hogy nélküle, akkor is gyönyörü lesz, gátmetszéssel, borotválással együtt is, ha arra gondoltok, hogy a születés valaminek a vége és a kezdete is egyben, a kezdete 1 csodálatos élménynek, hogy láthatjátok felnőni a gyereketeket, hogy Ti lehettek a szülei, akik megmutathatjátok Neki a világot.
Ne haragudjatok ha nagyon hosszu voltam. A 9 hónap pont arra kell, hogy az ember fel tudjon nőni ehhez a feladathoz.