Sziasztok!
Köszike mégegyszer!
Bemásolom a blogomból a vizsgára vonatkozó részt,akit érdekel
Szombaton későn ébredtünk,fél 8 körül sikerült ....,azt a kapkodást,na gondoltam jól kezdődik a vizsganapom....Máskor Dávid is hétvégén fent van már 6-kor,bezzeg ma úgy aludt,mint a bunda!Mi meg nem huztuk fel az órát,sose alszunk 7-nél tovább,sőt...
Fél 9-kor volt megbeszélve a csajokkal a tali a suli előtt,mível 9-kor kezdődik hivatalosan a vizsga,előtte még át akartuk nézni a dolgokat.Végül is elkészültünk,csak itthon nem tudtam már semmit átnézni,így pontban fél 9kor apa kirakott a suli előtt. A csajok és a többi csoport társam is már ott várakozott,mindenki nagyon izgult.
Időközben a többi csoport is megérkezett,vagy 4-5 kezdőcsop., meg 4-6 haladó(Mindegyik kb. 6 fővel),már ők is nagyon izgultak,próbálta mégegyszer Mindenki memorizálni a tanultakat,de ilyenkor már nem sok értelme van az egésznek.Mi se tudtunk már az angolra koncentrálni,mindenki másról beszélt...
9 körül betereltek minket az ebédlőbe és az oktatás/suli kihelyezett vezetője el mondta a szabályokat,hogy mire figyeljünk ,meddig tart a vizsga,ill. miért jár azonnali kizárás.
Odaatuk az ajándékkosarat a tanárnőnek(Péter és a fiúk szervezték) az egész évi munkájáért,igaz minket csak szeptembertől vett át,de így is sokat köszönhetünk neki.Egyenként odament mindenkihez és külön megköszönte,nagyon aranyos volt.
Majd fél 10 tájékán elkezdődött a vizsga. A kezdők külön, a haladók egy másik osztályteremben vonultak be.
Három tanárnő volt bent és a Company Success kihelyezett oktatásvezetője.
A legelső feladat a szövegértés volt hallgatás alapján,majd kérdéseket tettek fel,hogy mennyire értettük meg a szöveget. Elég nehéz szöveg volt,négyszer hallgattuk meg a magnót.Egy órát adtak az egész tesztre,így sietnünk kellett jól beosztani az időt a különböző feladatokra.
A második feladat is szövegértés volt irott szöveg alapján,a tanárok csóválták a fejüket,mert ahhoz képest,hogy alapvizsga kicsit nehéz volt a szöveg,sok ismeretlen és új szóval,és szótárt meg nem lehetett használni.Egy családról szólt,aki kivándorolt Acapulcóból .....
A harmadik feladat volt a nyelvtani rész,10 mondat volt kb. összekeverve és nekünk helyes sorrendbe kellett rakni természetesen ügyelve a helyes igeidőkre,aki tanult vagy tud angolul az tudja,hogy jelen időben más végződést kap az ige,mint például múltba.( Egyes szám harmadik személyben)
A negyedik feladat volt a fogalmazás.Itt egy levelet kellett fogalmazni egy barát/barátnőnek,akivel előző nap egy party-n találkoztál. 75 szóból kellett állnia,és természetesen hivatalos levélformátumba kellett csinálni.(Bevezetés,tárgyalás,stb...)
Elég gyorsan sikerült végeznem,így ki tudtam a szóbeli előtt osonni a mósdóba egy kis felfrissülésre,meg amúgy is Rékababuci nagyon nyomta már a hugyhólyagomat.
Fél 11-kor végeztünk az írásbelivel,már csak a szóbeli volt hátra.Ezt is két csoportba oldották meg, külön a kezdők és külön a haladók. Nem mertem bemenni elsőnek,pedig engem vártak (tök arik voltak a tanárok)a mi csoportunkból ment elsőnek két fiú,mivel párosával kellett menni,mindenkinek megvolt a párja.Rögtön kérdezték is,hogy hol a kismama????De én még nagyon izgultam kint a folyóson és próbáltam a társammal gyakorolni a párbeszédünket.
Végül harmadiknak mentünk be,mert már nem volt erőm ácsorogni,és kint nem lehetett leülni.
Végig angolul beszéltek,nem is lehetett megszólalni magyarul. Leültünk és el kellett kezdenünk beszélni,egymást kérdezgetni meg mesélni a családról meg bemutatkozni,ez hivatalosan 5 percig tartott volna,de leállították és huznunk kellett egy borítékot.Ezen volt fejenként 5-5 kérdés,amire rögtönözni kellett a válaszokat,kicsit nehéz dolgunk volt,mert ez is nagyrészt a családról szólt,amit előtte már részeletesen kifejtettünk.Ezt is leállították és akkor egy képet kellett választani és arról beszélni,minden ami eszedbe jutott róla,a miénken egy sport kocsi volt,és emberek,így azt kérdeztem a társamtól,hgoy van-e autója és szeret- vezetni,meg mit lát a képen meg ilyenek,aztán hagytam szóhoz jutni,de szegénykém alig bírt megszólalni,így kérdezgették a tanárok,amit néha nem is értett...tőlem is kérdezgettek,mivel pontozták a szövegértést is.Aztán szerencsére befejezték, de így is egy örökkévalóságnak tűnt....
Majd következett a kiértékelés,kitalálták,hogy hazatudjak menni,előre vesznek és gyorsan kiértékelik az első három páros teljesítményét,így délben már telefonáltam a párocskámnak,hogy jöhetnek értem.Nagyon boldog voltam,mert 8,9,8,9-eseket kaptam,négy dolgot értékeltek,és ilyen ügyi voltam. (Csak az egyik srác kapott ettől jobbat,ő 9,10,9,10-et,de ő amerikaiak között dolgozik,a többiek,5,6,5,6,illetve volt,aki vegyesebben 5,6,7,5)
Két hét múlva kapjuk meg a bizit postán,de a tanárnő már hívott telefonon délután,hogy 92%-os lett a teljesítményem,nagyon megdícsért, nagyon boldog vagyok!!!!
Nagy puszi Mindenkinek!