Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :)

Éppen fejek, úgyhogy valószínűleg néhány betű félremegy majd.. :oops:

Rönci :D hatalmas gratula, nagyon sok boldogságot, jó egészséget kívánok! Ezt a babát szó szerint a Mikulás bácsi hozta! Várjuk a történeted és a képeket! :lol:

Amalia :) üdv köztünk!

Mamy :) szomorú de tényleg így van! miért nem lehet a csak szűrésre jövő egészséges gyerkőcöket elkülöníteni a beteggondozástól? Nálunk egyébként azt mondta a gyerekorvos hogy nem szívesen adja be háznál az oltásokat, majd vigyük inkább be Jázmint, mert egyrészt időpontot adnak, másrészt, ott csak egészséges gyerekek lesznek. Hát reménykedem...

Szopi: az a jó hírem van, hogy Minka manóm ma reggel bimbóvédő és minden nélkül "natúrba" szopizott a cicimből! -őszintén szólva nekem vhogy kényelmesebb és jobban szeretem a fejős megoldást, de legalább ez is működik. Lefejtem előtte egy kicsit ahogy mondtátok mert előtte kifeszült mint egy lufi, de utána tök jól ment!

Nem olvastam több hétre vissza de Bujka itt van vhol?

Legyen szép napotok!
Vendég

Siba :) örülök hogy írtál!
Tarnó papa tényleg szuper jó választás volt! Még most is sokat beszélgetünk itthon a kórházban töltött napokról meg a szülésről, tényleg hihetetlen jó, hatalmas élmény volt az egész. Egyébként itt szeretném megragadni az alkalmat, és kicsit azért védelmembe venném a kórházi szülést és hogyismondjam az "intézményi" hátteret, mert valamelyik nap erről volt szó. Tényleg nagyon klassz csodálatos és felemelő lehet otthon szülni, és tökéletesen megértem azokat akik ezt a szülési módot választják. De! Véleményem szerint egy jól megválasztott orvos, kórház, egy jól feljkészült személyzet és egy jól felszerelt szülőszoba felbecsülhetetlen érték lehet egy szülésnél. Én pl. egyáltalán nem éreztem a "kórház-szagot", egész szülés nagyon jó hangulatban telt, a szülésznő és az egész személyzet egész idő alatt értünk fáradozott, a villanyokat lekapcsolták, kellemes zenét beraktak, soha nem nyúztak-zavartak fölöslegesen, stb. Én pl. bele sem merek gondolni mi lett volna ha otthon próbálkozunk, mert amikor a Manót kivették azt mondta a doki, soha nem tudtam volna őt hagyományos úton megszülni, teljesen másfele állt a buksija is például. Hogy mi lett volna velünk 100 évvel ezelőtt? Valószínűleg mindketten belehaltunk volna a szülésbe - szóval mindezzel csak azt akarom mondani, hogy az esetek döntő többségében, mondjuk tízből nyolc esetben simán, flottul megy minden, minden beavatkopzás nélkül, de soha nem lehet tudni, hogy nem éppen Te leszel-e az az 1 akinek meg nem. Nekem a csecsemősökkel is nagyon jó tapasztalataim voltak, az az 5 nap tökáéletesen megfelelt arra hogy a manó körüli teendőket megtanuljam - peluscsere, köldök, stb. - mert magától ez sem ment elsőre simán. Nálunk egyébként nem is kellett rájárni a nyakukra, ők maguk jöttek be segíteni.

Siba, ne csüggedj, a következő babónál még simán válthatsz dokit meg kórházat :wink:

Aventes mellszívó: nekem is tökéletesen bevált, jó tapasztalataim vannak vele.

Tűzmanó
Vendég

Sziasztok!

Gratula Rönci!

Amalia
Szép a babócád!6,3 kg :arrow: behalok :wink:

Á-kata
Te is úgy érzed,érezted hogy a lányaiddal egyidős csemeték:óriásiak?Nem zavar ,csak mindig meglepődöm a képek és a méretek láttán?Laura 4320g és 55 cm és tök husis,pláne a combjai :wink: A babaúszás 1500 ft/alkalom a Kolpingban,januárban megyünk mi is.

Dorka
Bendus bejönne Laurának de ehez az apjának is lesz beleszólása...
:wink:

Tűzmanó
Szépek vagytok,a kiló meg kit érdekel hol van még a nyár :wink:

Livi
Ti is szépek vagytok :D

Angel
Majd leírom a mi tornánkat,de most mennem kell. :oops:

Puszi mindenkinek:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Ezt az előbbi írásomat nem konkrétan Sibának szántam... :) csak mindenképp szerettem volna elmondani erről a véleményem.
Vendég

Rönci gratulálunk!!!

Annyit írtatok, én sem emlékszem az elejére..:)

Csatlakoznék én is ahhoz a kérdéshez, miszerint mikor "kell" a BCG-nek kifakadni?

Amália, üdv!

Drukkoljatok, holnap megyünk vese UH-ra.
Egy kép a mi kis Döbröginkről.
rolex

Kép Zsófi
rolex

Kép
rolex

Sziasztok, Lányok!

Férjem laptopjánál kalózkodok, úgyhogy csak gyorsan:

Mamy,
haemangioma: jóindulatú érdaganat, ált. fejtetőn. Olyan, mint egy dudor, véraláfutással. Elmúlik (vagy nem). Nálunk a karon is van, az meg olyan, mint egy pici piros anyajegy.

Linda,
a lányok elég jó húsban vannak, úgyhogy ilyen érzésem már nincs, igaz, kezdetben volt. Mindenki azt mondja rájuk, hogy milyen nagyok. Valamivel kisebbek tán, mint a kortársak, de ez nem zavar - méreteik szerint 3 kilóval is születhettek volna, és ez nagy teljesitmény! Szerintem Laura tökéletesen jó méretben van, egy pillanatig se gondold, hogy pici!

Dorka, Hettie,
majd megjön az étvány! (Mármint a szexuális) Talán nem este kéne, mikor már fáradt vagy, hanem egy vérlázitó délutáni...

Mennem kell...

JAJ, MAJD ELFELEJTETTEM!

RÖNCI, DRÁGA, MINDEN JÓT, SOK-SOK TEJET ÉS PUSZIT NEKED ÉS MIRÁCSKÁNAK!

Kata

ákata2

Ákata,
Végre megnéztem (hosszú kihagyás utát) a lányok képeit. NAGYON NAGYOT nőttek! Hihetetlen. Nagyon klassz a Ricsis kép!!!
rolex

Sziasztok!

ma annyira jó idő volt, hogy 11-fél 3-ig kinn voltunk, csak a déli szopira jöttünk be :)

Krisszi! No ez a mikorra akarjuk a kistesót fogas kérdés. Én a szülés előtt úgy gondoltam, (fúú de iszonyatosan naiv voltam) hogy majd a ciklusaima latt hőmérőzök, és így kicsit kitolható a dolog, no most ugye ciklus az konkrétan nics, úgyhogy szerintem majd egyzsercsak összejön. EGyébként 1,5-2 évet gondoltam (Igaz Boti is 1,5 év alatt "sikerült" úgyhoyg még bármi közbeszólhat :)) Jaj Te szegény biztos tanulsz ezererl, vagy tévedek :) Rólad mindig a saját vizsgáim jutnak eszembe, amik nyomasztanak.

Tűzmanó! Nagyon édes Jázmin!!

Gabriel! Jól tettétek, hogy kimentetek sétálni. GOndolom ma is voltatok :)

RÖNCI!! NAGYON NAGYON GRATULÁLOK MIRÁHOZ! Szép nagy baba!!

Melódia! Vérzés :( mondjuk pezsgő?? :lol:

Amália! Üdv közöttünk! Nagyon szép, és különleges nevet választottatok!

Livi! Tessék már összehozni azt a szüléstörit!!! :D NAgyon szép fiúcska Nándi!!!

Rolex! SOK SOK DRUKK a vese UH-hoz!!!Nagyon szép Zsófi! Még nem fakadt ki a BCG? Mikor mentek szurira? Ott biztos megmondják, hogy ki kellett volna-e már fakadni.

Á_Kata! jól emlékszem, hogy Te alkalmaztad a pukielőhozó masszást? Leírnád honnan tanultad?

Nálunk még egy pár napot csúszik az "igazi" engedélyezett sex. Hétfőn gondoltam elmenni dokihoz, de mivel csütörtökre kaptunk időpontot csipőszűrésre nem autóztatjuk a bébit 2× egy héten 45 km-t. (bár jól viseli, tegna kiderült :)) nálam sincs gond egyébként a kívánóssággal, csak estére picit fáradt vagok, de jót ötlet a délutáni, vagy esetleg egy reggeli hancúr :) :wink:

Boti kezd mosolyogni rám! hihetetlen jó!
Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Rönci!!!
Nagyon-nagyon gratulálok Mírához és sok szépet kívánok nektek!
Látod mégsem egyszerre mentünk szülni, de nem baj a lényeg, hogy mindenki jól van és a babók kibújtak!
Kiváncsian várom a szüléstöridet! :lol:

Csatlakoznék Tűzmanó véleményéhez, mert bár nálam semmi komplikáció nem volt én mégis biztonságban éreztem magam a kórházban.Én sem éreztem kórház szagot és a szülőszoba sem nyomasztott, mert kellemesen volt berendezve!
Persze minden tiszteletem azoké akik otthon hozták világra csöppségüket!

Rolex!
Közben máshol is érdeklődtem és azt mondták a 6.-8. hét környékén kell kifakadnia!

Tűzmanó!
A súlyfelesleg az hagyján, de én belenézek a tükörbe és olyan mintha nem is az én testem lenne!A hasam plöttyedt (hol a sok torna ,úszás,jóga eredménye???)a combom összeér, így a lábam szép x formát nyert és a karjaim is úgy néznek ki, mint a szumósoké! :twisted:
Leszek én valaha újra én?Ja és semmi nem megy rám ami a babavárás előtt rám jött, de a kismamagatya meg fertelmes!
Egyenlőre marad a szabadidőruha! :oops:

Na be is fejezem a panaszáradatot.

Kép
gabriel79

Rolex,
pont uezt akartam írni Zsófira vonatkozóan - hogy hihetetlenül sokat nőtt! És még mindig milyen gyönyörű nagy haja van... Bezzeg Lizám tollfosztott lett (ami most van, az már új haj)...

Beuka,
járunk babamasszázsra. Egyébként egyszerű: az óramutató irányával megegyezően körözök a köldöke körül az ujjaim hegyével, illetve kis lábait óvatosan felnyomom a haskójához.

Lányok,
ma sokkoló élményben volt részem. Sajna, ma nem használt a popómasszázs Lilikénél, de mivel már nagyon büdi volt a gyermek, gondoltam, kakilnia kéne Megpróbáltam a lázmérőt hát ismét. Digitális, nagyon vékony fajta. Ment is, mint a karikacsapás, aztán gondoltam, még egy próba, hogy maradt-e bent valami (még erőlködött szegény). Nem volt eredmény. Viszont a popsitörlő egy icipicit véres lett. Hát felsértette az a dög lázmérő egy kicsit a popóját. (A kaki nem volt véres, így tuti a lázmérő volt a hibás.) Annyira szörnyű volt, és furdalt a lelkiismeret. De máshogy meg nem kakil, legfeljebb nagyon-nagyon elvétve! Ezentúl inkább egy órán át masszírozom, de lázmérőt soha többé! Vagy csak naggggyon vastagon krémezve...

Puszi - Kata

ákata2

Gabriel,
ne izgulj, nemsoká rádjönnek majd a régi göncök! Has visszarendeződik (nagyjából), és a felesleg is leolvad lassan. És különben is: férjednek és a babának így vagy a legszebb!

ákata2

Sziasztok!

RÖNCI, NAGY-NAGY GRATULA MIRÁCSKÁHOZ, ÉS SOK-SOK TEJET KÍVÁNOK!

Beuka, rugit is adok a zsák alá, meg body-t is. napközben body, meg rugi van rajta, éjszakára kell a plusz réteg. (legaábbis nekünk)

Siba, négercsók nem volt, helyette tibik.. :D

Kisanya magazint én sem csípem már, semmi új nincs benne. inkább a story... :oops: :oops:

Krisszti, ne aggódj, idővel úgy egymásra fognak kattannii a pároddal, hogy nem győzöd majd szülni a lányokat, hogy meglegyen az ellensúly! :D mi jövő márciusban kezdünk el újra akciózni, akár decemberre jöhet a bébi...

Szkata, Csengő,
nagyon drágák vagytok, hogy hívtok, de nekem nagyon messze van a tali, mert Sztendrén a hegyen lakunk, ahonnan le is kell jutni a hévig...plusz hév, és még egy csomó út. még sosem voltam Gergővel ekkora úton, pláne nem egyedül, és még nem merem megpróbálni..kengurunk nincs, a hordikendő meg nekünk nem vált be, sajnos. De ha tavasztájt lesz esetleg még egy tali, akkor szívesen megyek!

kajarecept kóros időhiányban szenvedő anyukáknak (kipróbáltam, finom!!!)

vágj kockára 1 kg krumplit, tedd egy tüzálló tálba, sózd meg.
olvassz ki 4 dkg apró kockákra vágott szalonnát, és ezen dinsztelj meg egy doboz konzerv (apróra vágott) gombát, sózd, borsozd, dobj rá egy nagy csokor apróra vágott pterust. Ha megpárolódott, kicsit pirítsd. tedd félre. keverj össze 2 dl tejfölt, 2 dl főzőtejszínt, 1 ek lisztet, és keverd össze a gombával. Öntsd rá a krumplira, fedd le alufóliával, és tedd sütőbe. Elég lassan párolódik, ebbe még egy kósza szopi is belefér (nálam konyhafelmosás, konyhapult domestosozás figyelt be... :cry: ). Ha puha a krumpli, vedd le a fóliát, és süsd tovább, amíg meg nem pirul. Tényleg jó!ű

Kaja...lányok, csilis babot ettem...nagyon jó volt, de szopi alatt soha többet...Gergő biogépágyúvá változott estére, hihetetlen, milyen hangokat adott ki..és nyekergett is szegény, mert fájt a pocija...úgyhogy bab tiltólistán nálam egy darabig.

Megyek fürdetni, +esti torna jön.
Puszi, Angel
Vendég

Sziasztok!

Gyors bekukk.

Ákata!
Hát ez tényleg elég rémes lehetett. Pedig a hőmérő vége kerekített, a fene sem gondolná hogy sérülést okozhat?.... :shock:
Egyébként nem próbáltad még a szélcsövet? Bocs ha már írtad volna, nem emléxem. Nálunk az remekül bevált, semmi sérülés, és mindig meghozza az eredményt. Utána meg a nagy megkönnyebbülés.

Amália!
Üdv közöttünk, várjuk a képet és majd a történetet is ha lesz hozzá lelkierőd. Én is császáros voltam, és vagyunk még egy páran itt is. Ne keseregj miatta, nem az a lényeg, hogy hogyan szülted meg a gyerekedet, hanem hogy megszülted! :wink:
Tényleg milyen érdekes neve van a fiadnak.

Nem tudok most mindenkinek reagálni, bármennyire is szeretnék, bocsi. De azért annyit mindenképpen megjegyeznék, hogy a képek, ahogy átfutottam, tündériek és édesek, mindegyik baba és mama nagyon aranyos!!! :lol:

Most mennem kell, miután Geszti 1 órán át aludt a mellkasomon hason, édesen, most megéhezett...

Egy mai kép:

Kép

Kép
mamy

Ákata,
Nagyon vicces, mert a töve meg szőke. Tolfosztott :lol:
Beuka,
köszi, gondolj ránk.
Gábriel,
olyan ari vagy, h utánanéztél, én is megtehettem volna, de egyszerűbb volt Titeket megkérdezni. Valószínüleg nálunk ez sem jött össze...csakúgy mint a köldökcsonkunk. Akkor moat újból meg kell, h kapja?
rolex

Sziasztok!

ma nem volt gépem, de tanulás helyett maratoni, három órás sétát tettünk. úgy vagyok vele, hogy most van jó idő, kell a levegő, az iskolát lesz@rom. de azért nagyon nyomaszt. :(

Tűzmanó, nagyon egyetértek Veled! Ezt a témát kiveséztük, de a szülés előtti véleményem még inkább erősödött: nekem is megnyugtató volt az intézményi háttér, a profizmus, a személyzet kedvessége.
Az én szülésem KÓRHÁZI OTTHONSZÜLÉS :lol: volt, saját takarómmal, párnámmal, vackaimmal, zenémmel - ha akartam volna - és azzal a tudattal, hogy ha bármi gixer van, 8 perc alatt kikapják a babát. otthonról a lépcsóházba nem értek volna ki velem ennyi idő alatt.
Szerintem nagyon jó a tendencia Magyarországon: egyre inkább úgy érezhetik a kismamák, hogy kvázi "otthon" szülnek, háborítatlanul, szükségtelen beavatkozások nélkül, tudván, hogy a gyerekük jó kezekben van. De továbbra is minden tiszteletem az otthonszülőké!!!
nálunk a gyerekosztály is nagyon szép, néha vicces élmény volt: a csecsemősök normálisak voltak - ok, a fürdetés nagyon szörnyen nézett ki, de a következő babánál nem fogom engedni, hogy ők csinálják - a szobatársaimtól csomót tanultam a babápolásról, férjgondozásról :lol: jókat aludtam, egész nap csak feküdtem, pihentem, ettem, csodáltam Ricsit, aki szintén egész nap szuszmákolt mellettem. a csecsemősök pedig előre megkérdezték, hogy adhatnak-e cukros vizet Ricsinek - mivel nem volt tejem.
summázva: nekem nagyon jól sikerült ez az egész, semmit sem csinálnék másként.
(illetve egy dolgot: nagyon furdal a lelkiismeret, hogy éjféltől ötig három éjszakára beadtam Ricsit a csecsemősökhöz. egyszerűen nem mertem elaludni, féltem, hogy nem vesz levegőt és egyfolytában figyeltem éjszaka. aztán reggel ötkor rohantam érte. tejem se volt és állítólag fel se ébredt egyszer se. de azóta is rossz érzésem van, hogy miért csináltam így.) aztán az utolsó éjszaka valahogy megnyugodtam és együtt aludtunk, ez azóta is így van.

Gabriel, tényleg ne izgulj a kilók miatt! Tudod. 9 hónap kellett, hogy megnőjön.... a folytatást tudod :wink:

(a szexhez nekem sincs kedvem mostanában. szegény Párom...)

pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Röncinek hatalmas gratula!!!! Sok-sok tejcsit és minden jót Nekik!!! Puszi

ÁKata, szerintem az erőlködéstől megpattant egy hajszálér és ennyi! Biztosan nem a lázmérő okozta, ne izgulj!

pusz,
Kriszta

krisszi

Ákata!
Csak 10 percet szopizik Liza? És utána a pótlást elfogadja a cumisüvegből? Lehet, hogy nem szeret megküzdeni a kajcsiért :lol: . Nálunk is a szélcső vált be és amióta fürdés előtt használjuk, azóta nincs este pocifájás :lol: .

Boróka!
Talán most szépen begyógyul az oltás helye és nem lesz többé gond vele. Nekünk csupán kis púp van a helyén és egy kicsit zöldes-lila, de kifakadásnak semmi jelét nem észleljük már 3 hete. Köszi a megnyugtatást, nagyon jól esett. Ebből is látszik, hogy milyen különbségek vannak az orvosok között. Nekünk azt mondta, hogy legközelebb lakassam jól Barnit mielőtt hozzá megyünk :shock: (tisztára mintha éheztetném). Gratula a masszázshoz.

Rönci!
Gratula a szüléshez és minden jót kívánok nektek.

Nózi!
Aznapi tejcsivel még nem próbálkoztam, de majd kipróbálom üvegből is.

Csengo!
Néha már nálunk is nézelődik Barni szopi közben és olyankor a fejével együtt próbálja húzni maga után a cicit is :roll: . Azért néha megpróbálom kordában tartani :lol: , mert a cici sem annyira rugalmas, mint ahogy azt ő képzeli :lol: .

Melódia!
1-2 napja nálunk is csak kézben van meg Barnus és úgy csimpaszkodik rajtunk, mint egy kis majom :lol: . Remélem, hogy ez csak egy átmeneti állapot, mert sokáig nem fogja bírni a kezünk.

Amalia!
Üdv köztünk. A 30 órás vajúdás tényleg eléggé maratoni lehetett, nem csoda, hogy nem a legkellemesebb emlékeid egyike. Szeretnétek még gyereket? Lehet, hogy legközelebb már gyorsabban menne :lol: .

Szerencsére nálunk a rendelésen külön vannak a beteg és az oltásra váró gyermekek, így amiatt nem kell aggódnom.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok lányok!!

Gesztenye!!

Hát épen most akartam kérdezni, hogy kinél milyenek a babók az utobbi napokban, mert Pistike tegnap egész álló nap nem aludt egy kortyot se, végig a kezünkben akart lenni!! Ma már picit jobb a helyzet, mert már másodszor alszik, és annyira nem nyűgös, eddig... éjszaka szerencsére alszik, persze a szopi megvan, de utána szépen visszaalszik!!
Ilyenkor még el is vagyunk valahogy, ha apa itthon van, de ha elmegy órázni, akkor még enni se nagyon tudok, ha olyan napja van a drágámnak!! :roll:

az evésről jut eszembe, meg, hogy Gábriel írta a súlyproblémát!! hát rá kellett jönnöm, hogy kövér vagyok! :twisted: Tegnap elmentünk, hogy veszünk egy farost, mivel már unom azt a kettő bársonygatyát, ami van, de nem kaptunk boltban se!32-es etem, és nem volt!! amilyen lett volna, azt vegyék fel ők!! a férjem elötte panaszkodott, hogy már kezdek sovány lenni, az ő szemében, mert elfogyott a fenekem, erre nem kapok rá gatyát!! :roll: hát végülis még nem vagyok 45 mint a mai plazacicák, akikre gyártják a gatyákat csak 69,úgyhogy még fogynom "köll"!!

Na megyek, mert nemsokára megyünk az Árkádba, hátha ott találunk a seggemre gatyát, de elötte szpoi van, mert beindult a nyüszögés, csócsálja apa karját!! :lol:

Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Látom sokan dícsérik a Babysoft pelenkát. Ma veszek egy csomaggal. :D
Rólunk annyit, hogy tegnap voltunk koponya UH-on minden rendben van szerencsére.
Kata holnap lesz 3hónapos. Egy hónap zöld kaki, nem hízás után, 3hete sárga a kakink és magára pakolt 600g-ot. Szépen kigömbölyödött a pofija, meg hirtelen sok rucit kinőtt. Nem azért, de bodyból (a nagy pelenka miatt is), a 68-asokat kell kimosnom. De hosszra Kata meg 58cm. Kis golyó lassan. :D :D
Ja és megérzi a hátam ezt a hirtelen plusz 600g-ot.

A babáknak a csörgőt, plüss dolgot mosógépben mostátok ki? (Kata most már minden bekap, megrág). És a műanyag játékokat Neomagnolos oldat és leöblítve forró vízzel? Köszi

ÁKata!
Nézegettem a lányok fotóit. Hatalmasat nőttek, visszanéztem régi képeket, összehasonlítottam a mostaniakkal. Szépen kigömbölyödtek :D :)
Kata arcát Nivea Soft krémmel kenem 1 hete, azóta nagyon szép sima. Reggel és este kenem be. Levegőzáshez nem kenem.
Kismama: könyvtárban olvasom, mert mindig ugyanazt ismétlik, bár jővőre lehet, hogy előfizetek a babák magazinra, nem tudom. Azért érdekel, még ha olvastam is egyszer, mostanában is olvasgatom a régebbieket.

Gesztenye!
Szerintem is jól eszik Barni. Mi sem eszünk egyformán. Most már én is megnyugodtam és nem mérek. Mert idegbajos voltam amikor mértem. Nagyon befolyásolt engem. Ha sokat evett örültem mint állat, ha keveset, akkor meg alig vártam a köv. etetést. Tisztára bediliztem. Nekem ez a 2.hónapban volt (mondjuk volt alapja, mert nem hízott)

Beuka!
Éjszaka én h.u. bodyt adok Katára (vékonyat) +plüss rugi. (hálózsákot utálom, be kellene egy normálisat szerezni). Betakarom ploártakaróval és a gyerektakaróval. Eddig nem volt izzadt, vagy hideg a nyaka. A mellkasa kint van, nyakig nem takarom be, csak hónaljáig. Keze sem hideg.
Miért kell mennetek orr-fül-gégészetre? Nekünk nem kellett. :wink:

Dorka!
BCG oltás :( puszi a babádnak!

SzKata!
A férjed mit szól a szemétdombhoz? Nem mondja, hogy kellene egy kicsit takarítani stb.? Nálunk igen, de Gyuri ha már nem bírja szokott porhívózni meg felmosni, meg szokott hétvégén főzni, meg néha mosogat magától is. Hol hurkásodsz? Nekem a csoki mellett is kezd a lábam vékonyabb lenni, de a pocim, gyomrom meg vmi hatalmas hájas. :( :oops:

Krisszi!
Nagyon keményen harmonikás vagyok én is. :D :D

Tűzmanó!
Nekem a szomszéd mondta látja milyen nagy még a hasam...No comment. Nem baj, lesz még nyár na majd akkor nézzen meg a szűk naciban, toppal.. (optimista vagyok mi??:D)
Amúgy szépek vagytok, a babus szép husis. :)
NO bimbóvédő :)

Lívi!
Nagyon szép Nándi. Szép formás babuci, jó hosszú, igaz? :) Ari Gergővel.

Rolex!
Szép a kis hercegnő :) Jó nagy, husis babuci látszik a képeken. Elbírod még? :D :D
Kórház: 6kor kerültem az osztályra és 9kor odaadták a gyereket ismerkedni. Nem bírtam még oldalra sem fordulni, tisztára kész voltam. Szoptatás szóba sem jöhetett. 1-2xmegemeltem a fejem, tudod nem is szabadott, nem tudom ez is közrejátszott abban, hogy 3nappal később olyan fejgörcsöm volt, hogy sírtam és feküdtem amennyit lehet. Pedig aznap akartam a baba-mama részlegbe átmenni. :( Végülis utólag nem bánom, végülis anyatejet kap azóta is, hát kicsit később került cicre, de ezen nem siránkozom.

Ja és ma veszek HOT magazint. :D :D
Na dugulok, mert egy oldalt elfoglalok. Majd folytatom. :)
Edit

Kép
Kép
edi78

ÁKata!
Lilike szerintem csak nagyon erőlködött. Szegényke.

Angel!
Story, Best, Blikk Nők, Sikk... :oops: mondjuk mostanában nem vettem , na majd ma. És este egy forró kád vízben fogom olvasni és közben Milkát majszolok majd. :D :P
A recept jól hangzik.

Melódia!
Én az Árkádban az Orsay nevű boltban vettem gatyót. 38-ast. A méretem 38-as, csodálkoztam is, hogy ez jó lesz, lett. Igaz kicsit csipő fazon és a derákháj kicsit összegyűlik, de amikor megvettem alig bírtam begombolni. Áldom az eszem, hogy nem a 40-est vettem meg, mert rá 2hétre simán felvettem. Mondjuk derékrész háj látszik, de majd lemegy...alapból is volt.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok!

Csak egy hirdetést szeretnék dobni.
Van egy Avent Isis Naturally mellszivom,nagyon keveset használtam a pótalkatrészeket egyáltalán nem.Kifözve nem, csak fertötlenitve voltak.
Ára: 9000 Ft.
Ha esetleg ismerösi körötökben lenne valaki akinek kell irjatok.

Róla lenne szó:
Kép

Szerencsére lányom jobban van,nagyon is jobban szerintem már mehetne suliba.. :wink:

A picurom megkapta a 2 hós szurit, nem lázasodott be de mintha kicsit nyügősebb lenne.
Gyönyörüek a babák..Zsofi mennyit nött!!!

Késöbb még jövök ne haragudjatok hogy nem irok mindenkinek de holnap család jön llátogatoba és kotyvasztanom kellene valami gyorsat de finomat..Szeretik a hasukat... :lol:
Vendég

Elsö Mikulásom:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek!

Beuka!
Igen ma is voltunk és szupi ebben a csoálatos időben sétálni!

lányok!
Nem azért, de... Az őszi babák valahogy gyönyörűek!!!
Nem vagyok elfogult! :roll:

Krisszi!
Ígérem nem izgulok, csak jó lenne karira valami szépet magamra ölteni, valahogy szabadidőruhában nem érezném magam jól!
De igazad van 9 hónapot nem lehet csak úgy egyik napról a másikra leadni!

Mi az a szélcső? csak mert mi is hasfájósak vagyunk és főleg éjszaka tör ránk, hát ha segítene!

Nekünk leeset a köldökcsonk, de összeragad a köldöke, mert levedzik még.

Nálunk is úgy zajlik az etetés, hogy szopik, majd jön a tápszer, de mindegy csak ne legyen éhes, mert sajna nem elég neki a tejcim. :cry:

Kép
gabriel79

Sziasztok!

derékháj -ez aztán a találó megnevezés! tényleg az! pedig régen volt derekam, most nincs. a csípőgatyák viszont pont erre a problémára jók :wink:

csak gyorsan írok és már megint magamról :oops: tegnap meg ma voltam a suliban, mert a cégem elírta a GYES igazolást. TGYÁS helyett szülési szabadságot írt, amit az egyetem nem fogadott el és azonnal új igazolást kell szereznem. ha vidékről járnék fel Pestre,akkor nagyon átkoznám őket, az biztos...
Ricsi tök jól elvolt Anyuval 5 órát, még mindig alszik. Tegnap viszont pokol volt, éjszaka háromóránként üvöltve ébredt. Nálatok volt ilyesmi? Front volt talán?

olyan szinten le vagyok lassulva, hogy képtelen voltam jegyzetelni a suliban, kérdeztek tőlem valamit, néztem bambán. vettem is egy bestet gyorsan, kedvjavítónak. :lol:

Bujka, ha olvasol minket, jelentkezz majd légyszi, mi van Veletek?

Jó hétvégét!
pusz,
Krissz

krisszi

Sziasztok, Lányok!

Liza lányom beszél a kutyához :D Meg vigyorog rá :D Eddig bőgött, most Apa karjában van, hogy tudjak picit írni.

Köszönöm a megnyugtató szavakat (vérző popsi) és a krémes infókat is.

Edi,
én a gyerekek műanyag cuccait a Chicco fertőtlenítő oldatában szoktam mosni. Érdemes beszerezni, jóval olcsóbb (és nem olyan büdös), mint a Neomagnol. Én anno a kórházban azt használtam, meg a kezemre a kórházi fertőtlenítőt, muszájból, és olyan ekcémás lettem - életemben először -, hogy ihajjj! Ezt nem elrettentésnek szánom...

Krisszi,
Bujkával beszéltem nemrég telefonon, azt mondta, mostanában nem jön (gondolom, idő híjján)... Jól vannak egyébként.
Az én hájam is derék, jobban mondva az én derekam is hájas :wink: Csípőgatyát viszont nem hordok (nem szeretem), és elég sz.r a derékban záródó Levi's-em... de legalább rámjön :wink:

Mamy,
Érden hiánycikk a szélcső, ma voltam gyógyászati segédeszköz-boltban, mivel oda küldtek a patikából, és előbbi üzletben még csak nem is hallottak ilyenről. A nagy patikában meg pont most fogyott el... Marad a popómasszázs.

Gesztenye,
Liza ma egyáltalán nem kívánt szopni, kiköpte a bimbót és sírt. Csak üvegből fogadta el a tejet. (Jobban mondva nem elfogadja, hanem kéri - éhes sírást produkál.) Ilyen is van. És még örülhetek, hogy szopik egyáltalán, ugyanis csak hét hetes korukra tanultak meg szopni (koraszülöttek, plusz a mellbimbóm nagyon befelé fordul). Nem baj, már nem küzdök (próbáltam mindent, hogy ne kelljen üvegből adni a tejet, de amit a gyerek nem akar, azt hiába is erőltetem rá), mára rájöttem: lényeg, hogy anyatejet kapjanak. Lilike egyébként nagyon jól szopik, neki nem kell üveg. Régen fordítva volt... Az egészben leginkább az a rossz, hogy azért kell hajnalban tej helyett tápot adnom, mert a hajnali fejést osztom be Lizának, ha nem szopik. Meg sajna kettejükre kevés a tejem, ezért este mindenképp kell a pótlás.

Na megyek, megnézem, mit művel hisztis leánykám...

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!
Mamy, nagyon cuki a mosolygós kép!

Tina, nem kell lassan hajat vágni Marvinnak? :wink: :D :D döbbenetes, mekkora haja van! nagyon jól áll neki!

Ákata, a szélcsövet nehogy gyógyászati s. eszköz boltban vedd, meg, én marha ott vettem, 1300 ft-ért, erre Mamy írta, hogy ő patikában vette 800-ért....egyébként tényleg jó. popó miatt ne aggódj, ha utána nem sírt, akkor minden ok

Edi, a fürdéshez minimum fél flakon fürdőhab is jár! :D :D
mmmm, jól elnyújtózni a habokban, jobb kézben csoki, balban story, -asszem, este én is ostrom alá veszem a fszobát. Előtte szopi, babafürdés, majd Gergőt apának lepasszolom, és irány a habok! Holnap úgyis vendégek jönnek, úgyhogy beiktatok egy arcradírt is, hátha vmiféle emberfazonom lesz... :D

derékháj...én hozzáveszem a csípőhájat is...régi szép 1600-as évek, amikor még a vőlegény szemében kimondottan kritériumnak számított, hogy a menyasszonyank LEGYEN EGY KIS HASA!
Hát most mint menyasszony, úgy elkelnék, mint a pinty...de nem izgat, a csokiról nem bírok lemondani, tornázni meg egyzserűen még nincs kedvem. Eddig se volt derekam, na bumm, hát most sincs. De legalább ezzel itthon nem piszkálnak. (sőt, apa az udvari csokibeszállítóm...)

Krisszi, ne legyen lelkifurdancsod, hogy beadtad a babát, így legalább pihentél...kezdő, kicsit rémült anyák voltunk mindannyian az első napokban, jóformán meg se bírtuk fogni a babákat...én csak szopihoz vettem ki a kosarából, nem mertem vele egy ágyban aludni, úgy féltem, hogy ráfexem, most meg a nagy ágyon terpeszkedik éjjel, profi módon kitúrva minket.
Nálunk szerdán volt dilinap, nemalszomcicitanyátapátújpelustbármitcsaknekelljenaludni c. műsorszámával osztatlan sikert aratott kis számú nézőközönsége körében...

Hát, asszem, minket is újra kell oltani bcg-vel....12 hetes ma, és NYOMA SINCS A HEGNEK...

tegnap nivea babasamponnal mostuk a haját, mára korpás lett, helyenként pirosas foltokkal...hurrá, marad erre is a fürdetőkrém.

Megyek, puszi, Angel
Vendég

Sziasztok,

Rönci,
GRATULÁLOK!! megvan az utolsó lusti őszi baba is :lol:

Lányok,
majdnem sirhatnékom van, amikor azt olvasom tőletek, hogy öt órát aludt a a baba, meg hogy biztos front van azért akar csak kézben lenni meg azért kel fel három óránként (és szinte potyog a könnyem amikor habfürdőről irtok :cry: ) mert nálunk mindig ez van!! bár már nem sírós Petike, de csak kézben van el, (hál' istennek, a pihenőszékbe le udom néha tenni..)napközben nagyon ritkán alszik egy fél órát és este tízig pörög, mint egy bespeedezett manó. Akkor alszik négy órát, majd utána két óránként kelt. És reggel hétkor kipattan a szeme, akkor végérvényesen elkezdődik a nap.
Komolyan, néha azt érzem, hogy nagyon elszúrtam valamit. Ja, és napközben is még két néha három óránént kér enni, vagy csak úgy kedvtelésből lóg a cicimen. És amikor nagyon kivagyok, akkor jön a "másgyereke miért, miért, miért alszik, pihen, elvan a kiságyában stb" költői kérdése.
jaj istenem, "bezzegamásgyereke" szülő leszek?!!
sz_kata

Edi,

a fent ebb leirtakat a férjem is átéli, igy egyáltalán nem várja el tőlem, hogy a háztartással is foglalkozzam. mázlista vagyok, mert az anyósom minden nap főz, és ha nagyon muszály már, akkor takarítani is átjön (tudom, most azt gondoljátok, ez mennyire ciki, de az anyósom, becs szó örömmel jön, mert amúgy otthon unatkozik, mint nyugdíjas).
Hol hurkásodom? leginkább a hasamon, de nemrég észrevettem, hogy a hátamon (!) is vannak hurkák :shock: Az egész terhesség alatt kilenc kilót hiztam, a szülés után két héttel meg vékonyabb voltam mint a terhesség előtt, most meg már csak egy farmergatyám jön rám....ez sajna az eszméletlen mennyiségű befalt csokimennyiség hatása :roll:
sz_kata

Sziasztok!

Sz_Kata!
Hát ez valóban nem lehet egyszerű... Nem hiszem hogy elrontottál volna bármit is, szerintem minden gyereknek más és más az igénye, tudod erről már kb. 2 hónapja volt itt szó, hogy miért, miért... Geszti eleinte ugyanilyen volt, és tulajdonképpen azóta is ilyen, csak most már azért jobban elvan magában, ahogy nő és lekötik a tárgyai, de azért néha, ha rájön a hoppáré akkor egyetlen percig sem lehet letenni. Ha már letevő-pózba helyezkedek, már üvölt. Ha visszaemelem a vállamra, mintha elvágták volna az üvöltést. Ezek az első hónapok baromi nehezek, amíg csak feküdni tud, mert teljesen ránk van utalva. Ha már forog, mászik, akkor már talán jobb lesz.
De az még egy kicsit odébb van... :lol:

Angel!
Szegény Gergő, az újraoltás miatt... Egyébként ha nem fakad ki, az mit jelent?...
Szélcsövet tényleg gyógyszertárban érdemes megvenni, mert jóval olcsóbb. Nem értem, hogy a segédeszközboltban miért kerül duplájába?...

Babamasszázs:
aki nagy gyakorlója ennek (pl. Ákata!), nem tudja véletlenül, kábé hány hónapos korig alkalmazható? Gondolom elvileg bármeddig. Viszont az a nagy harci helyzet, hogy mostanában Geszti annyira mocorog és nyüzsög miközben masszíroznám, hogy néha nem nagyon sikerül, össze-vissza keni magán a krémet, le kéne fogni a kezét, azt meg persze nem lehet, a lábairól nem is beszélve. A lábkörzést szinte már komoly erőfeszítésbe kerül kivitelezni, mert úgy kifeszíti a lábait, olyan erővel, hogy megmozdítani sem bírom. Erőltetni meg nem akarom. Arról nem is beszélve, hogy kábé egy hete rájött, hogy oldalra tud fordulni és iszonyúan behomorítja a hátát, hátraveti a fejét, próbálkozik az átfordulással, kalimpál és rugkapál. Szóval nem könnyű masszírozni egy izgő-mozgó babát. Talán ezek a gyakorlatok még egy kis pár napos csecsemőre vannak kitalálva.

Na megyek, Geszti ismét hiányol... :roll:

Kép
mamy

Sziasztok!!

Kaptam a nagy seggemre gatyát!!!!! :lol: :lol: Valami hihetetlen!! :x

Edi!!

Végülis a C&A-ban sikerült beszerezni egy 42-es gatyót, itt is csak két darab volt!! :oops: :roll: Tényleg ennyire nagy lenne a seggem?? :oops: Akkor apa miről beszélt, hogy el fogy a fenekem??
De az övé is nagy, mert rá való csak egy darab volt, meg is vettük rögtön!! :lol: Pistike is elég jól bírta a vásárlást, igaz volt egy picit a kezünkben is, meg is kérdezte egy hapsi, hogy melyik polcon találtam!!! :lol: :lol:
Ja, és vettem egy kafa csizmát is, nagyon bejön!! :lol: Tisztára megújúltam, új frizkó, új ruhatár, még a végén elkelek megint!!! :lol:
Persze csak viccültem, mindjárt koppint apa a fejemre!! :lol: Ő éppen porszívózik, én meg miket írok itten!! Egyébként most lesz új jegygyűrűnk is, mivel augusztusban a nagy rforróságban úgy rádagadt az ujjamra, hogy le kellett vágni!! Direkt ékszerésszel vágattuk le, hogy ő ért hozzá!! Aha!! :twisted: Visszavittük neki, hogy akkor megcsináltatjuk, erre közölte, hogy ő ezt nem tudja megcsinálni, pedig amikor szétbarmolta, még azt mondta, hogy meg tudja csinálni! Így ötvöshöz mentünk, jobban kijön, ha teljesen újat csináltatunk!! Kb 20 rongy lesz!! :roll:

Szkata!!

Az én fiam is lassan teljesen olyan lesz, mint a tied, igaz éjszaka még jó gyerek... :roll: Úgyhogy fel a fejjel!! Most is üvölt,. úgyhogy megyek!!

Puszika!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

SzKata!
Érthető, hogy nem érsz rá, Petike minden idődet lefoglalja. De most megszűnt Petike sírása, reméljük kicsit később ellesz magával majd több időt. :)
Hát nekem van időm, de netezek, mosogatok, eszek, WC, fürdő és gyerekellátás a téma. Napi 2-3óra séta. 2óránként etetés. Éjjel 6óra alvás (mármint gyereknek). Ennyi. Emellett tévé nézés, porolás, takarítás nem fér bele. Max. WC, fürdő tisztítás, főzés kicsukva.

Melódia!
Naci. :D Örülök, hogy sikerült venni.

Na megyek, mert éhes vagyok, meg vár a HOT magazin a forró fürdővel. :D :lol:

Utána meg DVD-zünk. :) :)
Edit

Kép
Kép
edi78

Tévénézést napközben értettem, este néha nézem a Barátok köztet :oops: , meg néha DVD.

E.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

jaj csajok ne tessék már anyir a kilókkal foglalkozni! Télen úgysem látja senki a kabát alatt. Nyárra meg majd lesz valahogy.
Meg ráadásul jön a karácsonyi nagy zabálás is! Egyébként nekem sem kell nyárra úszógumit vennem :lol: De most nem izgat.

Gesztenye, Mamy, Angel! Én is vettem szélcsövet, de még nem használtam. Mivel fertőtlenítettétek ki először? Jó ráa köldökcsonkra használt alkohoz + víz? Meddig kell bedugni? Rögtön jön a cucc, vagy van idő valamivel védekezni? (bocsi a bugyuta kérdésekért)

Gesztenye! Jól értem, hogy Te este a fürdetéskor megelőzésképpen használod a szélcsövet? Azért kérdem, mert az esti kajálásnál nálunk is gyakran van tekergés, gondolom pocifájás miatt, és ha ezzel megelőzhető lenne, én is használnám.

Edi! Hogyhogy voltatok koponya UH-N? Nekünk még a kórházban megnézték, hogy kizárjanak valamit. Orr-fül gégére meg azért kellett menni, mert egy vizsgálatot a gép meghibásodása miatt nem tudtak elvégezni rajta, amikor még a kürházban voltunk. 600 g! Ügyesek vagytok!!!

Tina! NAgyon jó a mikulásos kép!!!

SZ_Kata! Erre ne is gondolj, hogy Te csináltál valamit rosszul Peti egyszerűen nem akar aludni gondolom.

Nekem nagy szerencsém van ,mert Boti jókat alszik napközben. MA még ki is tudtam takarítani, sétáltunk is. Na jó ehhez az is kell, hogy én sem főzök, max nagyon egyszerű kajákat. De az esti filmet szinte mindig meg tudom nézni. Viszont én nem olvasok hetilapokat :)

Tegnap megkapta Boti a tornázót, egész jól elvan vele + kaptunk egy kengurut, az is testszik neki.

NA megyek, mert most picit sírdogál. Apa szerint éhes.
Sziasztok!

Kép
Kép
beuka

Szasztok!

Mi lenne ha nem irnatok a kilokrol? En most akarom letakarni a tükröket :twisted:

Meg nincs bebiszitterem es mar nem is hiszek benne, hogy talalok...azert meg futok par kört mielott vegleg kijelentem, hogy elhalasztom a talit. Akkor majd tavasszal együtt HEVezek Angellel.

SZKata! En is ugy ereztem mint TE, sot meg most is neha elgondolkodom rajta, hogy mit kellett volna maskepp, mert MIKI is olyan volt, mint a Petid. DE! Balinttal mindent ugyanugy csinaltam, es megis teljesen mas. Nem sir, eszik, nevetgel es alszik. Mint pl most is. Egy tunder!!! Csak azt akarom mondani, hogy a gyerek ilyen es kesz. Es hidd el amikor ugy erzed hogy kivagy vegleg es vegervenyesen, akkor fog aludni! Nalunk legalabbis igy volt, igaz 1 eves volt akkor...De most is mar elvittem a tanacsadoba es tessek hagy minket szopizni....

mennem kell hazimunkat csinalni...

Amugy amikor azt irjatok hogy a babaitok extra nyugosek, akkor Balint jo nagyokat alszik, csak sajnos kevesebbet eszik. De megfogadom a sajat tanacsomat, mely szerint nem kell aggodni, ha ehes akkor ugyis szolna :)

udv
csengo
Vendég

Sziasztok!

SzKata, nem szúrtál el semmit, minden gyerek más. más igényekkel és szokásokkal.
Viszont a barátnőm megfigyelése (tök igaza van sztem): a második babák általában sokkal nyugodtabbak, mint az elsők. mintha tudnának, hogy úgysem lehetnek egész nap ölben, mert anya a nagyobbik csemetével is foglalkozik. Az ő első babája tök érzékeny, nyűgös, sírós volt, egész nap ölben... a második meg egész nap alszik, egy igazi mintababa. erre azért azt szoktam mondani, hogy akkor miért nem lehet mindjárt a másodikkal kezdeni? :wink:
(zárójelben: a nyűgös babából valami hihetetlenül értelmes, jódumájú, nagyon-nagyon aranyos kiscsaj lett! élvezet vele lenni. ámulok, hogy 2,5 éves létére mennyire érti a világot és egy mondatban olyan igazságokat állapít meg, amin én napokig szoktam gondolkodni.)

A párásítókról tudtok valami hasznos infót? Beruházok egyre, már nagyon unom a cigánytábor-feelinget a kisszobában. (mindig oda kell teregetnem és utálom!)
Hidegpárásítót veszek, de hogy milyet???? Help pls...

MElódia, gratula a gatyához! milyen csizmát vettél? hosszúszárú? annyira szeretnék én is egyet, magassarkút. de hová venném fel? játszótérre? kisboltba? :lol:
(kicsit lelkifurisan írom le: tegnap elmentük a játszóra a barátnőmékkel itt a közelben. körülnéztem és tök tipikus kismamákat, gyeses anyukákat láttam magam körül. valahogy rájuk volt írva. nem szeretnék ilyen lenni..... nem arról van szó, hogy igénytelenek vagy ápolatlanok voltak. nem tudom megfogalmazni, csak olyan rossz volt látni őket. Nem NŐK voltak, csak anyarobotok. lestrapálva, no smink, elnyűtt ruha. ok, a játszótéren voltunk, de akkor is. olyan szomorú látvány.)

Mai agylob: párom kijelentette, hogy megy a haverjával moziba. hm. kicsit rosszul esik. szeretnék én is kimozdulni. erre ő: majd ha nagyobb lesz a gyerek. köszi.

na, megyek, szép estét!
Krisz

krisszi

Kata,
hát akkor lehet, hogy én is elrontottam az egyik gyerekkel - Liza uis sokkal nyűgösebb, mint Lilike, igaz, Lilike egy tündérbogár a köbön... :wink: :lol: Én nagyon sok babáról hallottam (itt a környékünkön a mamáktól), akik keveset alszanak és nagyon soxor felkelnek éjjel. A mamáik szerint ez úgy öt hónapos korig tartott. Úgyhogy kitartás!

Mamy,
nekem azt mondta a védőnő, hogy több éves korig lehet alkalmazni a masszázst, sőt, az arcmasszázst serdülőkorban is, akkor nagyon hasznos. Sz'al nincsenenek nagyobb babáknak való gyakorlatok. Ha a baba unja, nem kell végigcsinálni (nekünk ezt mondták). Vagy talán próbálj egy másik időpontot, mikor Gesztike nyugisabb... Egyébként én se tudom mindig végigcsinálni.

Melódia,
gratula a nagy átalakuláshoz! Én most fogom bejelenteni magunkat (a férjemet is) a fodrászhoz.

Apa azt tanítja most Lizának, hogy "mondjad szépen: divixes dévédélejátszó" :D (karácsonyi ajándék, a dobozról olvasta fel). Szerintem a kutya előbb fogja mondani :wink:

Kösz az infót a szélcsőről, akkor patikában fogom venni!

Megyek, lassan fürcsitájm.

ákata2

Lányok,

ezért szeretem ezt a fórumot :lol: megnyugtattatok. a lelkem mélyén érzem, hogy jól csinálom, de annyira könyen elbizonytalanodom :roll:

Krisszi,

asszem én is egy vagyok az anyarobotok közül 8) pedig vettem gyönyörű magasszárú bőr csizmát egy vagyonért, hozzá szép kabátot, sálat....de a nandu kendőhöz meg a folyton bukó vagy nyálát csorgató kisfiamh z valahogy nem megy :roll: :lol: marad a lestrapált régi cucc... :oops:
ja, és az én párom is elhúzott moziba, azt igérte hétre itthon lesz. de sehol semmi. még szerencse hogy P szépen elvan a cickómon.

ja, és képzeljétek, delelőtt voltunk fotózkodni. hááát, nem volt 1szerű :roll: :wink: de azért lett néhány jó kép, ezekből csináljuk a naptárat kari ajinak :lol:
sz_kata

csengő,

amúgy Peti is egy tündér, csak éppen olyan, mintha amfetamin származékokon élő tündér lenne :lol: :lol:
sz_kata

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:10-kor.
Vendég

Ákata!
Jössz a talira? Ha netalán nem találnál szélcsövet, akkor szívesen szerzek be egyet (patikából) és elviszem a talira.

Sz_Kata!
Nem ciki a segítség! Még én sem tudok főzni Barni mellett, csupán köreteket és a húst a szülőktől kapjuk. Általában felváltva főznek és két napra, így nekik sem megterhelő. Egyébként szívesen segítenek nekünk is. Hol voltatok fotózáson? Műtermi képek lettek?

Mamy!
Barni is már elég eleven és napról napra újabb technikákat sajátít el a mozgás terén. Pár napja például az a legkedvesebb játéka, hogy amikor aláteszem a tiszta pelust a sarkával feltolja magát a pelenkázón és így újra igazíthatom hozzá a pelenkát :lol: .

Beuka!
Igen a szélcső nagyon bevált az esti alkalmazások során. Általában egy vagy másfél cm-re kell óvatosan bedugni a keskenyebb, lekerekített végét (a popsit kicsit megemelve egyszerűbb). Én a szélcső másik végét a már használt pelusba vezetem a balesetek elkerülése végett :lol:. Néha várni kell 1-2 percet a hatásra, de minimum 1-2 puki ki szokott jönni és olykor nagy adag kaki is távozik, ami este már nem feszíti tovább a pociját. Egyesek félnek, hogy hozzászokhat ehhez a módhoz, de nálunk nem áll fenn ez a probléma, mivel napközben is 2-3 alkalommal kakil, így este csupán meggyorsítjuk a folyamatot.
Én általában fertőtlenítő folyadékot használok, esetleg, ha nem volt termés, akkor szappanos vizzel átmosom.

Krisszihez hasonlóan mi is párásítót szeretnénk venni, de kissé tanácstalanok vagyunk, hogy melyiket érdemes megvenni, így mi is várjuk az információkat.

Ma ebéd után két és fél órát aludt Barni :!: :!: . 1 hónap alatt most fordult elő harmadszor, hogy egyáltalán délután bealudt őnagysága. Remélem hamarosan rákap az ízére és minden délután csicsikál egy keveset (a remény hal meg utoljára :wink: ).

Úgy néz ki, hogy a hasmenéses időszak utáni pár napos székrekedés egy aranyérrel gazdagított :? . Ilyen problémám még sohasem volt, így eléggé tanácstalanul állok a dolog előtt. Ha valakinek jó ötlete van az elmúlasztására, akkor ne késlekedjen leírni.
Nálunk a párom fürdeti Barnit minden este és igazán élvezi a lubickolást, bezzeg nekem jut a pelenkázás és az öltöztetés, amikor előszeretettel ordít a kis drágaság :wink: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78

No én meg a sminkkel állok hadilábon. Max akkor teszem, ha buliba megyek (ez volt a múltidő) most már szerintem be is száradt minden. Kiöltözni nagyon nem szoktam a sétákhoz (máshova mostanában nem mentem) elég feltűnő lennék leszintem körömcipőben :)

De most jön a karácsony és muszáj lesz vásárolni, úgyhogy elő a szép rucikkal!! Még lehet, hoyg a festéketek is felolvasztom :lol:

Sz_Kata! Én is naptárt gondoltam készíteni karácsonyra, de szerintem csak a mi itthon készített képeinkkel. Szerintem is tuti ötlet :)

Krisszi! mi a Tgyás???? én szülési szabin vagyok. Azt gondolom, hogy valamilyen gyermekágyi segély?

Bea

Kép
Kép
beuka

Gesztenye! Köszönöm, hogy leírtad a szélcsövet! Nálunk igazából nem a kakival van a baj (napi 8-9 pelusból max 1-ben nincs kaki) hanem úgy gondolom piki nem akar kijönni. Akkor én ne használjam a csövet, vagy csak pukira is jó?
aranyér :( sajnos nem tudok semmi jót mondani :( mielőbbi jobbulást!

Bea

Kép
Kép
beuka

Anyarobot :D Bennem mostanság az az érzés munkál, hogy minek strapáljam magam sminkkel-séróval, úgyis mindenki az ikreket bámulja... Nekik már most sokkal nagyobb sikerük van az utcán, mint nekem valaha is volt :D :D :D Ruhakérdés: marketinges koromban egy életre megutáltam az ofisz-szerkót, és míg addig fel nem vettem volna egy farmert, most meg fel nem vennék egy kosztümöt... Sportcipő, farmer, dzseki... a miniszoknyáimat meg elajándékoztam. Aztért, bevallom, megrázott, hogy mikor tavalyelőtt felmentünk a férjemmel a belvárosi nagymamámhoz szerelni valamit, a portás megkérdezte, mi vagyunk-e az aznapi takarítók :D Ami a csizmát illeti: az érdi viszonyokat ismerve én leginkább a hótaposóban gondolkodom :wink: :D

Simigabi,
jó, hogy jöttél! Édes lehet a kicsi fiad lábacskáját mosó nagyobb fiad :D Menés közben szoptatni - próbáltam, nem egyszerű! Minden tiszteletem!

Kata,
ez az, csak pozitívan!
Fotót fel tudsz tenni? Digiképek készültek?

Mozizás: hadd menjenek! Mi meg babanetes találkára megyünk! És nem is olyan sokára... :lol:

Én egyébként azon agyalok, hogy vesszük meg a karácsonyi ajándékokat... A lányok eléggé utálnak plázázni, és még ha nem is sipítanak, bennem végig ott a frász, hogy mingyá sírva fakad valamelyik, plusz elég nehéz egy babakocsival plusz egy bevásárlókocsival navigálni... (és a férjemnek is van indoka arra, hogy miért lépünk meg olyan hamar :wink:). Asszem, megkérjük Anyut, hogy vigyázzon a csajokra.

Ja, vmelyikőtök írta, hogy a férje szóváteszi a rumlit. Ilyenkor sztem vissza kell vágni: akkor fogadj egy takinénit, édesem! Nálunk a házias sertepertét szinte kizárólag én végzem (vagy épp nem végzem), de a férjem egy szóval sem kritizál. És ha kérem, segít, de amolyan férfi-módon (gondolom, ez nem szorul részletezésre :D). Önállóan persze nem turbózza magát a háztartással. Szerencsére rendes típus (leszámítva a törököző fellógatását), és egyetlen dolog van csak, amit nem csinál meg: a mosogatás. Nem baj, én a porszívózással állok hadilábon, úgyhogy beosztjuk. Igaz, mosogatni gyakrabban kell, de hát ki mondta, hogy csak én járhatok jól...

Na megyek,
puszi - Kata

ákata2

Gesztenye,
köszönöm, ha addig nem kapok, szólok :D :D Jövünk ugyanis...
Párásító: nálunk inkább az ellentéte okoz gondot...
Aranyér: árulnak rá gyógynövényes kenőcsöt. Én nem próbáltam (pedig van egy kicsi), de szerintem elmúlik pár nap alatt magától, ha nem túl nagy.

ákata2

Gesztenye,Krisszi:
Nekünk Solac Mr Pin hidegpárásittonk van nagyon szeretem és a gyerekek szobájába ami kb 15 nm , megy egész éjjel.Érzékelö van benne ha esetleg a viz kifogyna akkor kikapcsol.
A hatása érezhetö mert sajnos lányomnak elég sokat vérzik az orra a száraz levegötöl igy kell is használnuk orvossi javallatra.

http://www.briver.hu/termekek/haztartas ... asito.html

Röncinek gratulálok a babájához..

Ma a fiam belekakilt a tenyerembe a fürdövizben. :lol: és utánna képembe röhögött. :shock:
Vendég

Sziasztok!

Teganpi hsz-em totálisan elszállt - de sajna azóta azok a gondolatok is. (Kisnyanya effekt bejátszik...)

Á_kata:
Hőmérőzés: szóval sajna nekünk már a kórházban úgy meghőmérőzték bendegúzt, hogy picit véres lett a cucc, ami kijött. S mikor reklamáltam, az volt a válasz, hogy ez előfordul Szóval sajna a hőmérőzést jobb lekerülni, mert felsértheti a bélnyárkahártyát, és sajnos hozzáazokhat a gyermek, így nagyobb babaként se fog tudni hőmérő inger nélkül kakilni.
Viszont a szélcsőhöz nem lehet hozzászokni !!!Ja, azt hiszem mi vettük akkor a legdrágábban (szegény Anyura sózták rá): Patikában 1400 HUF. majdnem beájultam.

Szerkó - teljesen egyetértek Veled - engem még az sem tud zavarni, aha taknyanyának néznek.
Sőt ma kimondottan élveztem, ahogyan felhúztam a terepgatyámat a katonai bakancsommal és végre elmentünk Bendussal az erdőbe egy jót sétizni.
Végre megvolt a régi túra feeling --- eltekintve attól, hogy a terepgatyót nem bírtam begombolni sajnos derékban.

most már értem mit is jelent a "boldogult lánykoromban" kifejezés.

Csajszik - én nem tom mi van a kölökkel, az oltásf felvágás mizéria óta rengeteget alszik. Nappal is. de most komolyan már kezdek aggódni, hogy mitől lett ilyen hirtelen a kis süvöltőmből egy álomszuszék?!
Mondjuk pont azóta van ez, hogy áttelepítettük bendust a saját szobájába, mert nálunk polcfestés volt.
Valakinél volt már ilyen többnapos hétalvó időszak???

Gesztenye:
Aranyér - fontos, hogy nagyon tisztán tartsd az érintett területet és kenegesd pl. Reparon krémmel, vagy kúp is van ebből. Ja, és kerüld a székrekedést - nekem a búza/zabkorpa evése jött be ipari mennyiségben, pl. kefírbe, joghurtba. És legújabb találmányom ami székletlágyító hashajtó cucc, de szerintem nagyon jó az a Laevolac szirup - kismamák is használhatják, és a bélflórát helyrehozza, ezzel megelőzi a keményebb székletet (bocsi).
(Nagyon édes).

Sz_kata:
nem tudom vígasztal-e, de egykori tanítványaim egyikét egyéves koráig nem lehetett szinte egyáltalán letenni, csak kézben volt csendben, egyébként üvöltött. Egyévesen a dolog megszűnt. DE PETINÉL BIZTOSAN NEM KELL ADDIG VÁRNI!!!

Hasfájás info:
ma dumcsiztam egy barátnőmmel, aki azt hallotta, hogy Svájcban már tényként kezelik a babócák hasfájása és a tejtermék fogyasztás közti összefüggést. vagyis ott semmilyen tejterméket nem ajánlanak, ha a baba érzékeny erre, mert átmegy a tejbe.
Sajnos én nem vagyok képes minden tejtermékről lemondani...

Na mennem kell,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Dorka,
terepcucc :D
A boldogult lánykor pont ma jutott eszembe, ahogy kora reggel álltam a mosogató felett. Azon méláztam a szivaccsal a kezemben, hogyha nekem húsz évesen valaki azt mondja, hogy képes leszek hajnalban (azaz reggel tíz előtt :wink:) felkelni, előre megcsinálni az ebédet, lakást galncolni, azt biztos képen röhögöm. Ilyenkor azért arra is gondolok, hogy ötévesen is más voltam, mint húsz évesen, így harmincöt körül is indokolt, hogy ne a tizenöt évvel ezelőti önmagam legyek...
Alvás: lehet, hogy a saját szoba tett jót? Hallottam ilyesmiről.
A napközbeni alvásban semmi különös nincs - nálunk is alszanak még a lányok napközben. És ahogy múlt a hasfájós időszak, egyre jobban aludtak. Lehet, erről is szó lehet... Lényeg: ne aggódj! Az ellenkezője elvégre sokkal rosszabb lenne :wink:

ákata2

Sziasztok!

jaj, félreértettétek a játszótéri életképes gondolatomat :wink: természetesen nem azt mondtam, hogy a játszóra is sminkben, bőrtangában, piros körmökkel kell menni :lol:
farmerban, lapos cipőben is lehet nőies az ember lánya, nem tom, talán a kisugárzás? nem tudom jól megfogalmazni, mi nem tetszett, csak valahogy olyan szomorú volt. Hozzáteszem, hogy gyakran látok többgyerekes, nőies anyukákat is - itt ismét nem a hosszúszárú csizmát, miniszoknyát értem. :wink: a múlt héten én is felvettem a magassarkúmat és szédültem benne. :shock:
De a barátnőmnek pld 2,5 éves a nagyobbik, és két hós a kisebbik gyereke és rajta egyáltalán nem láttam az elnőietlenedés tüneteit. pedig nem sminkel és farmerban-pulcsiban jár. csak valahogy a viselkedése, a mozdulatai, a tekintete összességében még mindig nőre vall és nyoma sincs benne annak a játszótéri "fásultságnak" vagy nem tom minek nevezzem. szal valahogy így gondoltam. :wink:

TGYÁS - terhességi gyermekágyi segély. vagy ezt kapod a "szülési szabadság" :wink: alatt vagy a GYES-t. nekem meg simán ráírták, hogy sz. szabadság, pedig olyan segély, hozzájárulás, stb nem létezik.

Tina, a Solac párásító mennyire hangos?

Krisz

krisszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?