Új privát üzeneted érkezett!

Ja, ma összeszedtem romjaimat, és rámásztam az ellipszistrénerre...öt, azaz 5 percig bírtam, és azt hittem, kiugrik a szívem, folyt rólam a víz, remegtek a lábaim. Úgyhogy mindennap egy perccel fogom növelni, 20 percig...

UGYANIS 71 KG-NÁL MEGÁLLT A FOGYÁSOM, ÉS A CSOKIKÁKNAK HÁLA, HÍZTAM 3 KG-OT... :evil: :evil: :oops: :oops: :oops:
asszem, beiktatom a hasizmozást is, de a csokikáról nem bírok lemondani. ..
Na de még mindig jobb, ha csoki mellett tornázom, mintha csak csokiznék, nem???? nyugtassatok meg...
Vendég

Szkata, ki fogom próbálni azt a fröccsöt...! :D :D
most málnaszörpöt öntök bele,a Sherlock holmes pubban ezt Maci a málnásban néven árulják....

otthon szülés, teljesen igazad van az érzéseiddel kapcsolatban, bár én nem mertem volna otthon szülni, mert ha vmi történik... engem épphogy megnyugtatott, hogy doki volt velem. Azt Istvánban meg támogatják a szopit, én pont ezért választottam őket. Végülis nem volt rossz a bent töltött idő, lehetett tanulni a szobatársaktól, főleg szopiügyben. Így visszatekintve, nem bántam meg, de szívből gratulálok az otthonszülésedhez, az élményhez, és a kitartásodhoz! Na meg természetesen a gyönyörű Peti babához!(engem abszolút nem bántottál meg! :D )
Vendég

Sziasztok, Lányok,

gépem még mindig nem az igazi, ezért nem tudok sűrű(bbe)n jönni, sajna. A suszter lyukas cipője... (férjem programozó :wink:)

Képzeljétek, ma voltunk bébiúszáson, és érdekes mód a babamasszázson folyton visitó Lizának nagyon-nagyon bejött, Lilikinék viszont csak a feléig, ugyanis a merüléstől megsértődött. Aztán megvigasztaltuk, persze... Egyébként nagyon élvezték, járt a kis lábuk a vizben, és hason úsztatva álomszépen tartották ki a fejecskéjüket. Érdekes mód az arcbafröcskölés semmilyen traumát nem okozott, még csak el se pityeredtek. (Igaz, itthon gyakoroltunk már előre a kádban... de azért az nem olyan nagy fröccs volt ám, mint az uszodában...) Lilike ugyan elővette a gyanakvó nézését (nála ez elég általános új szituban), Liza viszont vigyorgott nagyokat :D A többedszer járó kisbabák pedig úgy kacagtak... Itthon aztán benyomtak iszonyú mennyiségű tejcsit, aztán mindkettő vigyorgott és gagyarászott fél órát nagy elégedetten. Lilike most alszik (Liza alig hagyta, folyton magyarázott neki, meg hadonászott, de már az ő hangját se hallom, lehet, ő is elpilledt)... Jövő szombaton megyünk újra.

Lányok,
a DM honlapján lehet rendelni asztali naptárt ezerötszáz forintért, a babóca képeivel (amiket Ti töltötök fel). Mi rendelünk a nagymamának, dédiknek... Aranyos és egyedi ajándék... Tegnap csináltunk pár képet, férjem megpróbált ezt-azt trükközni, dőltünk a röhögéstől, de aztán úgy döntöttünk: maradunk az eredetinél...

Ne haragudjatok, visszaolvasni egyelőre nincs időm, de mindenkit puszilok!

Remélem, Röncinek megszületett a kislánya, és nagyon-nagyon jól vannak!

Puszi - Kata

ákata2

Kicsit már sikerült visszaolvasnom.

Linda,
nekünk egyelőre nem kell gyógytornára járni, eddig minden orvos azt mondta (mikor megkérdeztem), hogy nincs gond a lányok mozgásával. Ezzel együtt megnézetem őket majd egy szakemberrel is, csak legyünk túl Lili nephrológiai (vese) vizsgálatán, meg a hemangioma-vizsgálaton... És akkor még vissza kell őket vinni a Jánosba is, ahol a sérvműtét volt...

Férjem azt mondja, sicc (dolgozni szeretne), úgyhogy megyek... holnap folyt köv.

Puszi - Kata

PS: Kata, nekem barna hajjal is teccel, és szerintem Petidnek is :lol:

ákata2

Csak nagyon felületesen tudtam olvasni, még vár egy adag teregetnivaló.

Bettus
köszi az infót, ha így van, akkor stimmel a számlám. :D

Bettus
Elvitte a gyereket. :shock:
A peluson a fodrokat ki kell kajtogatni, nekem még a kórházban mondták, nem is nagyon folyik ki.

Kaka téma:
Már én is kaptam párszor, meg a padló. még jo hogy nincs ott szőnyeg. Apát is telibetalálta már egyszer, jo messzire tud ám ő is kakálni. :D

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok, Lányok!

Kicsit visszaolvastam.

Livi,
nehéz szavakkal kifejezni, amire gondolok. Virtuálisan odaülök melléd, és megszorítom a kezedet... Nagyon együttérzek Veled. Bár az égiek elfújnák a lelkiismeretfurdalásod, amit oktalanul érzel a szüleid miatt...

Csengő,
Bálint hogy viseli, ha több napja nem kakilt? Nálunk most Lili a szorulásmsűvész - ha már nagyon pukis és látom, hogy emiatt nyűgös is, én bizony előveszem a lázmérőt... megkönnyebbül utána. Érdekes, hogy Liza, amióta vasat kap, minden reggel kakil :shock: Mivel már elmúltak 4 hónaposak, vettem Hipp bio bébiitalt, sárgabarackost, merthogy az nem fog. Gondoltam, elősegíti majd a kakilást. Erre a masszázst tartó védőnő azt mondta, hogy sárgabarackot ne adjak, mert hányhat-foshat tőle a gyerek, ezért még idősebb babáknak sem ajánlják, adjak almát, az reszelve nem fog. Hát nem tudom, eddig még egyiket sem adtam... Várok még egy hónapot...
Nagyfiú: nagyon nehéz lehet... Talán ha már tudnak együtt játszani, könnyebb lesz a helyzet, és Miki sem érzi majd megfosztva magát. Az öcsém és köztem négy év van, és én is nagyon féltékeny voltam, amíg kisbaba volt - alig lehetett oviba cipelni, elvégre - mondtam - ha anyu otthon van az öcsémmel, én is otthon lehetek... Volt benne logika, az igaz... A féltékenység később, mikor már játszani tudtunk, enyhült.

Edi,
felháborító, hogy egyesek beleszólnak, hogyan eteted-neveled a gyereked. Ilyen az ember még a saját anyjától is nehezen tűr (legalábbis kéretlen tanács formájában), nemhogy idegenektől! Arra meg, hogy az ember hogy csinálja a dolgát, a legjobb visszajelzés a gyerek - aki szépen fejlődik és növexik...

Mamy,
utólag könnyű okosnak lenni, kívülállóként még könnyebb, de én talán visszavágtam volna annak a picsának (védőnőnek, mármint), mikor szóbahozta a lemondást, hogy "védőnőváltáshoz is van űrlapja? Mert akkor én azt tölteném ki!" Nem baj, ez a ziccer még nem késő :lol: És indokolt is lenne szerintem... míg még szabad orvosválasztás van...

Nózi,
annyira édes a kisfiad! :lol:

Simigabi,
jó olvasni rólad... én látom csak úgy, hogy mostanában ritkábban jössz? Igaz, én se vagyok az utóbbi időben gyakori látogató...

Kata,
6 órás alvás: hajrá, hajrá! Nekem nagyon jó Kispest a talira.

Krisszi,
feltett a férjem ricsis képet a honlapra! :D Olyan édesek együtt... Párod, gondolom, már itthon - dúlnak a mézeshetek :lol:

Lányok,
ti mit csináltok, ha a gyerek akkor ébred fel? :wink: Bevallom, mi nem pattantunk ki az ágyból:oops: Egyébként nem ez volt az első eset... :roll:

Na megyek, anyu hozott tegnap husit, már csak panírozni kell... Meg a férjemet kiverni az ágyból. Alszik ugyanis az egész család (mingyá dél!), persze a csajok már reggeliztek. Mostanában egyébként nemigen alszanak már délelőtt, az ebéd utáni hosszú alvás (zömmel a levegőn) viszont megmaradt. Aztán este váltva alszanak fél-háromnegyed órát, még az utolsó etetés előtt. Egyetértek Krisszivel - ha délután alszik a baba, este nem lesz kimerült, és könnyebben elalszik tapasztalatom szerint. Liza sajnos gyakran fel-felsír az esti altatáskor - észrevettem, hogy könnyebben elalszik, ha leoltom a villanyt. Úgy nincs mit figyelnie. A szoba ajtaját nyitva hagyom, így jön be azért fény is rendesen.

Nade mostmár télleg megyek :D

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Ákata!
Na és milyen volt az úszás, mi a véleményed a dologról így az első alkalom után??? Nagyon érdekelne!!! Egyáltalán mi történik, miket csinálnak a vízben a babócák, leírnád?... Mi is nagyon szeretnénk menni, de még mindig nem találtam egy jó helyet sem.

Angel!
Maci a málnásban: :lol:
Hol van ez a Sherlock Holmes pub???

Kép
mamy

Sziasztok Lányok,

Már rég nem jelentkeztünk, de minden ok velünk.

Röncikém még nem szült :shock: Viszont ma már bentfogták a kórházban magas vérnyomás miatt. Vicces, hogy a héten minden nap nagy batyuval mentek vizsgálatokra és semmi, holnap feküdt volna be, ma viszont nem úgy készült... A lényeg, hogy minden rendben van velük és remélhetőleg hamarosan megszületik Mirácska.

Czmelinda: Azt hiszem Te kérdezted, hogy nem nehéze Bencus szopi közben... Általában jól tartom, akkor nem, inkább napközben, amikor sétafikálunk a karomon "ülve", na azt este már érzem :wink:

Nagyon jók a babaképek, én teljesen analfabéta vagyok ehhez a progihoz és nem sikerült lementenem. Azért még próbálkozom.

SImigabi: Bencus végül csütörtökön kapott szurit, de nem sírt, csak "felszisszent", nagyon töndiböndi volt!

KépKép
Kép
jadey

bocsi: tündibündi

KépKép
Kép
jadey

Mamy,
úszás: három gyakorlat van. 1. merülés (1X egy foglalkozás során), 2. arcfröcskölés (3X), 3. háton fektetés, fejecskénél fogva (3X). A -szor alkalmanként nő. Egyébként játék, vízhez szoktatás a zöm, mindig nézzük a baba arcát, nem fáradt-e, nem fázik-e. Erre az oktató is nagyon figyel. Van gyermekorvos is, ő az úszómester. Ahogy láttam, minden baba nagyon élvezte a vizet. Itt a Camponánál elég nagy a zsúfoltság, de nem annyira a bébimedencében, mint en bloc. Egy hatalmas öltöző van ugyanis, és hiába van rengeteg pelenkázó, még így is kevés. Hogy másutt mi van, azt nem tudom. Férjemnek pont emiatt nem tetszett a dolog. Ettől függetlenül bérletet vettünk, négy alkalomra. A barátnőm Csömörre járt anno a kisfiával...

Megyek, Liza még nem evett.

Rönci, hajrá, hajrá! Drukkok mennek!

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Melinda, Melódia, NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!
(bocsánat, tudom késtem egy napot :oops: :oops: )

Kép

Linda! Hú nem lehetett jó éjjel ágyneműt, meg mindent cserélni :? :? gondolom utána kipattantak a szemeid :)

Betti! NEm mondod, hogy Te cibálod fel a bébit kocsistól + a cuccokat a negyedikre :shock: :shock:

Edi! A kókuszmatraccal végül mit csináltatok, amikor az is kapott a "cuccból" (nekünk azt mondták nem lehet mosni :? ) igen vettem DM-es törlőkendőt, de szerintem nem olajosat, hanem csak sima sensitiv-et :?

Mamy! Én már próbáltam Huggiest, és Tescos (lila) pelust is, és mindkettőnek gumirozott a háta.

Egyébként eddig nekem is a Huggies vált be legjobban. Most kaptam Babylove-ot a következő cserénél ki is próbálom.

Tűzmanó! Ez tényleg nagyon durva, hogy nem volt nővérhívó, és akkor még neked is estek :shock: Akkor ezek szerint félrenyelésnél a hátukat kell finoman ütögetni?

Sz_Kata! Mindenképpen számolj be a pelustesztről! :D ENgem tényleg érdekel! Amikor Alsópáhokon voltatok csináltatok a fürdőben benn is képeket?

Angel! Engem is megnyugtatna a mérleg, csak sajnos nem am iénk volt, e védőnő elvitte hétfőn. Ma lenen esedékes a heti súlymérés :( és én is méregetném néha kajcsiknál, de venni meg nem akarok, mert elég drágák. Lekakilás :lol: fehér szőnyeg :(
Nekem azt mondta a védőnő (persze ez az égvilágon semmit nem jelent :? ) hogy nem nagyon szabad még hasizmozni.

Á_Kata! Úgy iriygellek benneteket az úszásért :) a naptár nagyon nagyon jó ötlet!!

Rönci! NAGYON DRUKKOLOK NEKTEK!!!

Rozus is régen volt már!

Jadey! Jó, hogy jöttél :)

Én kérdeztem a szopispárnát, mert van nekünk is,de még a bébivel nem használtam, de ki fogom próbálni.

Tegnap akartam venni játszószőnyeget, de nagyon nagyon csalódtam az itteni kínálatban. 7-8-9000 t környékén voltak, és midnegyiken csak 3 valami lógott, ráadásul tök magasan. NEm láttam értelmét megvenni, inkább veszek egy tornázót, és majd teszek alá plédet. Azzal annyi bajom van, hogy nem plüss, hanem műanyag, de majd veszek rá prüss lógókat is.

Bea

Kép
Kép
beuka

Tudtátok, hogy a Liptai Klaudiának van egy babás műsora a tv2-n szombatonként (azt hiszem fél 12-kor)? vagy legalábbis tegnap volt, az alvásról volt szó.

Lányok, én olyan gondban vagyok a sétával. Ma nem mertünk kimenni, mert csak 6-7 fok volt. De tudom, hogy télen is ki lehet menni.
Szerintetek kimehetünk ilyne időben (persze ha nincs köd) 5-6 hetesen?

Kép
Kép
beuka

Beuka,
naptár: ugye?! De még sehol se tartunk a képek kiválogatásával, ma rágom is kicsit a férjem fülét, különben nem lesz a doloból semmi :evil: Séta: szerintem vidd ki egy kicsit nyugodtan. Mi ma jó másfél órát kint voltunk, igaz, nagyon felöltöztettem a lányokat. Általában egy órát vagyunk kint, ha szép az idő, kettőt. Ma így jött ki a lépés... Egy fél órácskát megreszkírozhatsz.

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Dorka,a doki nénis könyv old school-os részeit át szoktam ugrani...csak a fontos dolgokban olvasgatom, mint pl. lázcsill., meg ilyesmi. Gergő egy csomószor velünk alszik az ágyban, és már profi módon túr ki mindenkit a szélére... :D

Mamy, nem Sherlock Holmes (olyan is van, de ez nem az), összekevertem, hanem Colombo pub. A Terror Háza múzeum mögötti utca. Asszem Aradi...van meggyes sör is, a neve Meggy ez belénk!-vagy vmi ilyesmi..

Beuka, a mi mérlegünk Momert, a Mária babanegykerben vettük, 12900 ft volt. Drága, de mivel több babát szeretnénk, jobban megéri hosszú távon. Jóval olcsóbb, mint a Tefal, uolyan jó, és persze digitális.
Nekem a dokim a 6 hetes kontrollon már mondta, hogy tornázhatok...persze, azóta semmit nem csináltam... :oops: :oops: de most már kéne, mert kicsit plötyi a hasam, a csíkok ugyan nagyon extrák rajta... :D :D

Mi 3 hetes korától visszük ki Gergőt, ma 1 órát sétltunk, jó meleg overáll és plüsstakaró volt rajta, csak az orra hegye volt kint. Sztem jól felöltöztetve nyugodtan vidd ki akár egy órára is. Erősödik az immunrendszere, és álomi jót alszik utána!Ha eddig 15 percre, akkor most 20-ra, 2 nap múlva 25-re vidd ki, hogy meglegyen a fokozatosság.

megyek, mert lasagne-t gyártottunk, muszáj letesztelnem....gombás, tonhalas, hagymás, nyammm...

Ákata, köszi a dm képes ötletet!!!! már szelektálom a fotókat!
puszi, Angel
Vendég

Sziasztok Csajok!

csak egy gyors bekukk az idegösszeomlás széléről. (kiba---tt vizsgák. egyszerűen nem bírok tanulni. olvasom az anyagot és nem megy be a fejembe. nagy pocakkal könnyebb volt.)

Dorka, gáz van!!! Jövő héten csüt-pént be kell mennem a suliba, elnéztem a naptárt... fel kell venni az indexemet és össze kell gyűjtenem az összes előadást, mivel 1x sem jártam idén az egyetemen. át tudjuk tenni 20-a utánra?

SzKata, mennyiért vetted végül a pihenőszéket? N jól néz ki. Petike tényleg annyira szereti, mint amennyire a fotón úgy látszik? :D

Röncinek megy a drukk, ügyes legyél!

Melindáinknak sok-sok boldog névnapot!
Meg az Andris babáknak is (Siba, hol vagy, hol vagy?!)

ÁKata, tök jól hangzik a babaúszás! Szerintem mi is megyünk. Még hogy mézeshetek :cry: hulla vagyok. Ricsi tegnap nem akart aludni, csak hajnali háromig, aztán ötkör megint felkelt (be volt dugulva szegénykém orra) és utána feszegette a húrokat. Hétkor odaadtam Apjának - igen, itthon van, persze lekéste a délutáni gépet :evil: de az estire felfért - aztán aludtam fél kilencig. de nem volt az igazi, zombi vagyok.

Séta: sztem ki lehet vinni a babákat, ha elmúltak egy hónaposak, 6 hetesek. Mi voltunk kint kb másfél órát. én majd lefagytam, Ricsi meg békésen szunyált. csak jó rétegesen fel kell öltöztetni őkelmét.

Lányok, hogy készültök az Ünnepekre? Sütés-főzés? Lakásdekoráció? Most annyira nem vagyok kreatív, help pls.

pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Boróka!
Nekem a doki már a terhesség alatt szólt, hogy a 6 hetes kontrollon rákszűrés is lesz. Én örültem neki, mert legalább nem hiába fizettem ki a magánrendelőben a pénzt. Most már csak akkor kell mennem, ha kiújul a cisztám vagy valamilyen probléma merül fel, esetleg újabb baba esetén.

Bettus!
Igen, a többiek jól mondták, hogy a fodrot ki kell hajtani. Nekünk Libero van és eddig csak kétszer folyt ki az anyag, legtöbbször ugyanis megfogja a belső gumírozás.

Edit!
Az első hónapban Barnus 700 g-ot hízott, de a másodikban már csak 500-at. Mérem a szopikat és kiderült, hogy az utolsó két esti szoptatásnál már kevesebb van a mellemben és kettőből szív ki kb. 70-80-at, míg reggel egyből 120-at. Ahhoz képest, hogy a többi babóca mennyit hízott egy hónap alatt, mi nagyon le vagyunk maradva. Ráadásul újabb problémák merültek fel, amit a későbbiekben taglalok.

Sz_Kata!
Buzifröccs :lol: :lol: . Elvileg én is mennék a talira, de minden az időponton múlik (és a lelkiállapotomon :? ).

Angel!
Megkóstoltam a Bucklert és tényleg jobb, mint az eddigiek, de még tesztelek én is párat.

Ákata!
Milyen jó, hogy ti már megtapasztaltátok a babaúszás örömeit. Ne aggódj, szerintem pár alkalom és Lili is már vígan fog lubickolni.

Beuka!
Nekünk anno a lelkünkre kötötte a gyermekorvos, hogy fokozatosan szoktassuk a levegőhöz Barnit (pedig akkor még jó idő volt). Ez azt jelenti, hogy első nap 5-10 percre vidd le, majd naponta kb. 5 perccel lehet hosszabbítani a kint létet. Ezáltal talán jobban elkerülhető a kezdeti megfázás.

Kép
gesztenye78

Na, még egy gondolat, Ricsi úúúúúgy alszik, mint egy tündérfiú. Csak éjszaka is így maradjon.

Dorka, írtad a szellemi képességeid hanyatlását. Nos, az IQ felező a kitolásnál, de legkésőbb a gyermekágy során szerintem mindenkinél bekapcsol. Ez tök természetes, máshogy nem lehetne kibírni. :lol:
Régen még HVG, Financial Times, Newsweek, IT Business, most: Kisnyanya, Nyanyák Lapja, Baba Magazin, HOT magazin, Story, Best, Hello VIP. Ja, és tényleg csak rózsaszín és világoskék oldalak a neten. Nagyon gáz lettem.

(Oltás utáni preventív lázcsill - nekem bejött. Amikor előre beadtam a negyedet, kis nyügivel megúsztuk. Amikor nem adtam be előre, 38 fokos láz, üvöltés lila fejjel, egésznapnemalvás, sehogysejónekeméssegítsrajtamanyasírás, k.. szar nap, aztán fél lázcsillapító. Szóval ugyanott voltunk gyógyszerügyileg, sőőőt, viszont olyan de olyan szar napunk volt, hogy ki akartam ugrani az erkélyen. :lol: de tényleg nem kell tömködni a gyerek gyógyszerekkel, ebben egyetértünk.)

eldugultam,
Krisz

krisszi

Jó estét!

Á_Kata! Nálad mit jelent, a jól felöltöztzetés sétához? Én a benti ruhhához (body+rugi) még egy pulcsit adok rá, ha hideg van zoknit húzok a rugira, vagy alá (akkor is ha lábas) 2 sapi, egy overall + pléd. Kell ezt még fokozni?

Angel! Mi Botondot 2,5 hetes kora óta visszük ,de eddig mindig csak szép időben mentünk ki (10-15 fok fölött) de ma azért nem mertem kimenni, mert csak 6 fok volt. A fokozatosság már megvolt nálunk, vagy hidegben újra kell "szoktatni"? Egyébként nálunk is csak az orr szokott kinn lenni :) :D

Krisszi! Kitartás a vizsgákhoz!

Bea

Kép
Kép
beuka

Gesztenye! Nekünk a szoktatás valahogy a jó időben is elmaradt :roll: :? na jó először csak picit vittük ki, de azt nem mondhatom, hogy minden nap csak 5 perccel növeltem. De egyáltalán nem fázott meg, vagy esetleg más következménye is leeht. Most jól beparáztam :( :? :?
Mi az, amit még taglalni akartál?

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!
És most arról, ami miatt teljesen le vagyok törve és el vagyok keseredve. Megpróbáltam megfogadni a tanácsokat a tejtermelés ügyében, de valahogy nem akar működni a dolog.
Nem elég, hogy mostanában az esti szopiknál kevesebbet eszik Barni (kevesebb van a ciciben), még más problémák is felmerültek, ami a jövőre nézve egyáltalán nem bíztató. Hétfőn váltjuk ki a tápszert, ha netalán valami gond lenne és ezért egész jól megnyugodtam, hogy itt lesz a tápszer, de remélem nem kell majd használnom. Viszont a mai nap folyamán kiderült, hogy nem biztos, hogy be tudjuk majd neki egyáltalán adni, ha arra kerülne a sor. Ugyanis ma 18-kor összesen 30-at evett, így kiolvasztottunk a fagyasztóból egy adag tejcsit, hogy azzal pótoljuk a hiányt. Kiderült, hogy a mi kis drágaságunk nem tudja meginni semmiből sem a tejet!!!! A cumisüveget kiköpi és fuldoklik tőle (pedig avent 1-es), a tejet kicsorgatja a szája szélén és nem nyeli le. Próbálkoztam kis injekciós beadással is (Grippe Watert és az olajat szépen beveszi vele), majd kiskanállal, de azt sem nyeli le. A tejcsi hőmérséklete szerintem jó volt, de a nyelési technikájával gond van. Pohárból nem is próbáltam, mert még a csöpögő tejet sem nyeli le. Ezekután teljesen elkeseredtem (kb fél óráig próbálkoztunk) és a frászt tört rám, hogy így a tápszert sem tudjuk neki majd beadni, ha rászorul. Ennyire még nem voltam magam alatt, pedig tudom, hogy ez sem jó a termelésnek, de egyszerűen félek belegondolni, hogy mi lesz, ha már nem tudom ciciből etetni.
Bocsi, hogy ilyen negatív vagyok, de lassan teljesen felőröl az állandó agyalás azon, hogy mi lesz így a jövőben.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Gesztenye!
Most először próbáltad cicin kívül másból etetni? Bocs, nem vagyok túl tapasztalt ezen a téren, ezért nem akarok hülyeséget írni. De azt gondolom, hogy ha most próbáltad először cumisüvegből, kanálból stb. etetni, akkor még belefér, hogy nem sikerült. Szerintem ne keseredj el, próbálkozz kitartóan. Persze biztos most azt mondod, "könnyű azt mondani". Sajnos mi is rákényszerültünk a legelején a cumisüvegre, bár talán az annyiból könnyebb helyzet volt mint a tiétek, hogy Geszti még pár napos volt csak, így hamar megszokta. Viszont érdekes módon utána pikk-pakk átállt a cicire, és már több mint 1 hónapja nem volt cumisüveg a szájában. Ma volt egy olyan, hogy a jobb cicimből kevesebbet evett (nem tudom miért, de nálunk meg ez a divat mostanában, hogy a jobb cici hanyagolva van, kitolja, undorodó arcot vág, nyüszizik, mint aki nem éhes, de a balra meg rácuppan ezerrel). Szóval alig evett belőle, de éreztem hogy még van benne bőven. Ezért lefejtem, és később oda akartam neki adni üvegből. De csak rágcsálta és csócsálta a szájában ide-oda tologatta a cuclit, a pár csepp amit kisajtolt, kifolyt a szája szélén. Mintha csak játszott volna vele. Aztán rátettem a cicire, és rábukott. A tejcit ki kellett öntenem (nem volt sok). Úgy néz ki, Geszti meg elfelejtett cumisüvegből enni, vagy legalábbis nem volt hozzá kedve...
Na de a lényeg, hogy nyugodj meg, szerintem semmi baj nem lesz, minden helyzetre van megoldás, biztos hogy másokkal is előfordult már ilyesmi. Esetleg kérdezd meg a védőnőt (ezért van, és remélem normálisabb mint a miénk). Ugyanúgy meg kell tanulnia a cumisüvegből való ivást, mint a cicizést az elején. Kitartás!

Krisszi!
Minden elismerésem, hogy te még baba mellett tanulsz is. Még ha nehezen is megy... :?
Karácsony: én nagyon készülök, de még csak gondolatban, most kezdek igazán görcsölni azon, hogy hogy lesz mint lesz, mit kéne, hogyan kéne. Terveim vannak, remélem a kivitelezés is sikerül. Most azért kicsit lájtosabb lesz, mint tavaly (anyagilag is és kaja ügyileg is), pl. nem csinálok töltött káposztát és bejglit, amiket eddig mindig csináltam. Kapunk mindkettőt apósoméktól, isteni finomat csinálnak, jobbat mint én. :oops: De mindenképpen lesz aprósütemény (majd felteszem a receptet), és valószínűleg sült libamáj lesz a menü. Életemben nem ettem még sült libamájat, csak egyszer valami hidegkonyhai szendvicsen pár hajszálvékony szeletet, de az nagyon finom volt! Párom ódákat zeng róla, így hát kipróbáljuk. Van valakinek jó receptje hozzá? Mármint hogy hogyan kell a klasszikus libamájat elkészíteni? Lakásdekorral azt hiszem nem bíbelődök, de azért lesz ajtón koszorú, és adventi az asztalon. És természetesen szép fenyőfa, de sajna idén kicsit kell vennünk mert alig fér el a lakásban...
Na megyek, mert tornázni fogunk, bár most úgy nézem Geszti elaludt repülőpózban Apa karján, miközben ő nézi a Wasabit.

Kép
mamy

Gesztenye!

Tegnap velem is ezt történt... (kiolvasztott tejcsi stb...) és aztán rájöttem, hogy a kölyök nem éhes és kész... :) Sokunk babája nagyon keveset eszik este, úgy tudom.Nyifinyafi az enyém is, de mint kiderült nem a kaja miatt, hanem ... öööö ...fogalamam sincs. :) Mesélj egy kicsit Barniról! Mennyit nyafizik, alszik, eszik, mosolyog, kakil, hízik stb. ha már megtetetted, bocsi! :D

A többieknek is írok, ígérem, csak nagyon hossszúúúúúúúúúúúúúú volt a hétvége... :)

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Két kép a napokból:

Jaj Maci, ne bánts, igen te vagy az erősebb!...
Kép

Hű de fincsik az ujjaim, Apa...
Kép

Kép
mamy

Szasztok!
Isten eltesse a Melindakat!

Gesztenye, ezek szerint ugy gondolod a babad ehes??? Egy ehes baba barmibol megeszik barmit. Ha meg akarod nyugtatni magad, reggel amikor tok ehes, akkor adjal neki szopi elott cumit, hidd el ki fogja szivni. De inkabb ne engedd, hanem rakd mellre. Az en fiam , epp a multkor irtam, reggel 170-200 kozott eszik, este max 20-at. Es nem ehes! Csak szeret a cicin logni. Amugy a ciciben is termelodik tej ha szep lassan szopizgat. Szerintem neked is erdemes lenne felhivnod egy szopi tanacsadot (meg mindig olcsobb, mint a tapszer), maximum nem tartod be amit mond. De ugy veszem ki a szavaidbol, szeretned, ha csak szopizna a gyerkoc....
Ja csak azert valaszolok a beirasodra, mert Mikinel mi is kiprobaltuk a cumikat es oklendezett tole, de amikor ehes volt, csak szivta szivta. (persze o mar feleves volt) A legfontosabb hogy ne nyugtalankodj. Meg nem hallottam kisbabarol, aki ne ivott volna ha ehes.

Megyek , mert a nagyfiu szetszed mindent.

Ja, Akata, mivel mar eszemet sem tudom mikor volt utoljara naponkenti kaki, talan augusztusban, igy en egyatalan nem latom hogy kinlodna B akar 7-8 napig sem. Mostmar tudom, hogy hamarosan kakilni fog, ha tekereg a szopik alatt.

Ja es tegnap es tegnap elott B sem evett tul sokat. (nem front van, mert az ketfele levegoreteg elvalaszto felulete, hanem nagynyomasu ac, ami megviselheti a kis pocijukat.) Nekem ilyenkor a fejem faj piszkosul. Szegenyek a nyomasingadozast ugyanugy megszenvedik, mint a migrenesek.

cs
Vendég

Ja, minusz 5 fokig ki lehet menni a babakkal. Nekem csak az a gondom, hogy nagyon nyaladzik a fiu es ugy megfazik.
Vendég

Mamy!
Igen, először próbálkoztunk hozzáadással és nagyon elkeseredtem, hogy fél óra alatt szinte semmit sem evett. Az apja is egy kicsit csodálkozott és nem értette, hogy miért nem kell neki ez a finom tejcsi :wink: . Köszi a reményt, hogy nincs semmi veszve, csak éppen próbálkozni kell kitartóan. Azért remélem máskor nem fogunk rászorulni, mert csak kárba megy a felengedett tejcsi. Elfelejtett cumisüvegből inni :shock: ?

Bali!
Barni egész édes kisfiú, ha éppen nem pocifájós. Nyafogni akkor szokott, ha fáj a poci vagy éhes, esetleg éppen unatkozik és egy kis dédelgetésre vágyik (mint minden gyerek). Aludni főleg éjszaka szokott kb. 23-6-ig, majd még a következő szopiig kb. másfél-két órát. Napközben általában csak fél órákra alszik be nagy ritkán, de már volt rá példa, hogy 2 órát aludt egyhuzamban (kb háromszor).
Tejcsit általában két és fél, három óránként igényli és eddig főleg egy mellből szoptattam egyszerre, de mostanában esténként két mellből alig tudom összehozni a csökkentett adagját. Mosolyogni általában szopi után, jóllakottan szokott és amikor játszunk vele (csörgő és plüss teknős a kedvenc jelenleg). A hízással még gondban vagyunk, de erről már ma is írtam.

Csengo!
Igen, örülnék neki, ha csak szopna Barni, de sajna másnál is már előfordult, hogy másra kényszerült. Azért én mindent megpróbálok, hogy sikerüljön a továbbiakban is. Pl. apát elküldöm, hogy vegyen egy elektromos mellszívót, mert a kézi avent már nem az igazi és a kezem sem fogja sokáig bírni.

Egyébként a 30 g után még sírdogált, így feltételeztem, hogy éhes és azért próbálkoztunk a pótlással. A próbálkozás után szerencsére bealudt egy órára és utána újult erővel esett a cicinek. A jobbikból 80-at és a rosszabbikból 20-at szívott ki, így már egy kicsit nyugodtabb vagyok és ő is jóllakott (nagyon éhes lehetett :lol: ).

Ma teszteltük a Grippe Watert (ez is gond lehetett), de nem jött be. Kb három adagot használtunk el és a többit szívesen átruháznánk valakire, aki fel tudja használni. Ha valaki igény tart rá, akkor megoldjuk az eljuttatást.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Beuka
Nekünk is -5 fookot mondott az orvos, addig ki lehet vinni, már 3 hetes kortól. Amugy én sem szoktattam 5 percenként, hanem előbb 5 perc, 10, 15 és talán 20, de utána már 1 órára vittem ki. Én még adokrá már hrisnyát is. később meg overál helyett majd bundazsákot.

Ákata
nekünk is mindig akkor ébredt, egy ideig vártunk, de sajna nem hagytabba. kétszer próbálkoztunk, de még nem jött össze a nászéjszaka. :lol:

képzeljétek először átaludta az éjszakát. 23-5:30-ig. persze én meg jol eláztam. :shock:

torna: még én sem jutottam odáig. de kaptam egy fogyasztóövet, majd kipróbálom.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Szép jó reggelt!

Gesztenye! Okosat én sem tudok hozzászólni, de az nagyon bíztató, hogy utána végül Barni 100.-at a két melledből le tudott szopizni! Mi az a Grippe Water?

Hettie, Csengő! No akkor -5-ig, értem, köszi az infót! NEkünk egyszer egy doki -8-at mondott, de biztos, ami biztos, maradok az 5-nél :)

Hettie A harisnyát könnyen ráadod? Nem tüntet? Éjjeli átalvás :) nem csodálom, hogy folytál :?

Sex: nekem tuti elmenne az ihletem, ha épp akkor sírna fel :oops: :oops: :? nálunk még ugye nem lehet, de még 1 hét, és kiderül :)

Lányok, valaki írta egyszer a sütőtökpürét! Nem tudom ki volt, bocsi :oops: :oops: hogy rakta el a mélyhűtőbe????
Most esett le nekem, hogy mivel most van rengeteg, de csak tavasszal eheti majd a bébi, el kellene rakni :shock:

Bea

Kép
Kép
beuka

Mamy! Nagyon jók a képek, olyan édes Geszti!

Kép
Kép
beuka

Beuka!
Én voltam a sütőtökös! :D Így csináltam: a megmosott, felszletelt tököt a sütőben megsütöttem - úgy, mint magunknak -, azután a felső réteg kivételével a belsejét kikapartam és turmixgépben forralt vízzel együtt összeturmixoltam. Uátna pedig kis két decis műanyagpoharakba töltöttem, alufóliával lefedtem és gumival rögzítettem. Így került a mélyhűtőbe. Annyi van belőle, hogy az egyik mélyhűtő fiókot teljesen megtölti. Most vettünk egy külön fagyasztószekrényt, nagy lett a család :D
Sok sikert a kotyvasztáshoz! :D
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Gesztenye!

Még mindig úgy látom, hogy nincs itt semmi probléma, hiszen még el is aludt! Nem tudom, mi baja volt, de bármibe lefogadom, hogy nem volt éhes! Tapasztalatból tudom én is, ha éhes, meg találja a módját, hogy kajáljon. Nyugi, nem fog éhen halni a tele tál mellett! :lol: Az enyém is nyafi, a fürdéstől este 11-ig pakolgatom egyik ciciről a másikra, de csak egy-egy kortyot eszik, a többi élvezet! :lol:

Megint taknyosak vagyunk, de majd jövök! Puszi mindenkinek!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Maratoni éjszakánk volt. Kata 3/4 7kor evett uccsó, 8felé sok sírás után bealudt a hasamon, apa levette rólam és a kiságyba tette. Éjfélkor evett kis piszkálásra :oops: aztán 6kor kért reggel. Utána mivel még ÉN álmos voltam (hajnal1kor feküdtem, még fejtem fagyasztásra), úgyhogy nagyágyban aludtunk még 1/2 9-ig. Ettünk, most a játszószőnyegen, befordult oldalra magától és tömködi az öklét, de már bokákol...
Közben fő a krumpli, fincsi sütőben sült kajcsi lesz. 9óra és főzök, ez durva, ilyen soha nem volt. :shock:

E.

Kép
Kép
edi78

Ja és egy nevezés, a "hülye szüleim" fotópályázatra:

angard:
Kép

Kép
Kép
beuka

Sziasztok,

Gesztenye,

szerintem igaza van a csajoknak, olyan nincs, hogy egy baba éhes és nem eszik. És én is javaslom, mint csengő, hogy hivj fel egy szopis tanácsadót, vagy irj az nl cafén a szoptatási tanácsadó lánynak. Szerintem ez is benne kell legyen a "mindent mepróbáltunkban" mert érdemben csak ők tudnak segiteni.
DE amit le akartam irni, hogy kb két napja Peti is alig akar enni. kb három percig szivja a cicit, utána inkább nézelődik, forog össze-vissza, meg újabban a cici mellé bedugja a hüvelykujját is.
És jókat vigyorog, láthatóan jó a kedélyállapota, szóval úgy néz ki, nem éhes, vagy eleget eszik a három perc alatt. Lehet hogy nálatok is ez van?
Légyszi, mielőtt elkezded adagolni a tápit, igérd meg, hogy felhivsz egy tanácsadót! OK?

Krisszi,

Húú le a kalappal előtted!! Én végül úgy döntöttem szeptembrben, hogy erre a félévre nem iratkozom be, és azóta is áldom az eszem érte. Őszintén szólva, nem is tudom elképzelni mikor lenne időm tanulni :oops: Ja, és mikor tudnék én koncentrálni bármire, aminek nincs köze P-hez :wink:
játszószék: imádjuk!! csak ajánlani tudom! még a wc-re is be szoktam vinni, addig is velem van a kölök, mert utál egyedül lenni. szóval, én ülök a wc-n, ő meg kukkol nagy szemekkel 8) :lol:

Mamy,

édes Geszti, nálunk is angy favorit most az ököl :lol: :lol:
sz_kata

Ja, és még annyit, hogy du-ra meglesz hogy mikor van hely a gyermekházban a talira!!
Ha gondoljátok, hivhatok egy szopis tanácsadót, lehet hogy sokan tudnának vele dumcsizni, amolyan kötetlen formában.
Mit szóltok?
sz_kata

Linda!
Rucik: Pesten Árkádban H&M, C&A-ban jó áron, jó minőségű rucik vannak, jó akciók is szoktak lenni, ha arra járnátok. :)
Nincs a közelben jó turkáló? Ott is nagyon jó dolgokat ki lehet fogni.

Mamy!
Én kérdeztem a távhő dolgot. Éjszaka mit adsz Gesztire?
Nálunk reggelre, mivel éjjel a fűtés a nullával egyenlő, annyira visszaveszik, hűvös van, délutánra meg meglehet dögleni.
Nosztalgia: lenne időm visszaolvasnék :)
Pelus: DM Babylove: nekem bejött, ára nem vészes
Netről rendelt pelus (pelenkafutárszolgálat): gumis derekú, nem egy extra, de nem folyt ki semmi, 39ft-db
Libero: gumis derék, jó vastagság, nedvszívóképesség, 40ft feletti ár
Rossmann: nem használtam
Tesco: nem használtam, mind2őt dícsérik, jó ára is van
Plusos Bon Dini: 32ft/db, nem vmi extra, gumis derekú
Helen Harper: 32ft/db, sima derék, nem vmi extra
Huggies: gumis derék, igényes kialakítás, most a DM-ben a 4-9kg-os micimackós 2000ft/50db.
Pampers: első 2méret bejött, de amióta kipróbáltam Huggies, többet nem veszek Pamperst, a gumis kialakítás sokkal jobban passzol a pocira
Nekem ebből már írtam bejött: Huggies, Libero, DM
Próbáld ki a Rossmanost és tescosat biztos ami biztos, mert olcsóbb, mint a Libero+Huggies(ezek a legdrágábbak).
Van még egy márka vmi SOft Dry a DM-ben, de még nem próbáltam.
Ennyi próba után én kizárólag Huggies, LIbero, DM párti vagyok.

SzKata!
"teljesen háborítatlan szülés lehetősége"- hát igen, megértelek. A kórházról annyit, hogy elég volt látni, hogy fogják, dobálják a gyereket, meg ahogy kihozták, kijött belőle a tea. És ez csak pár példa. Mivel császáros voltam első szopi 12óra múlva volt, amire a gyerek hasa már teli volt teával. De legalább szívta az a lényeg. Ennek ellenére, nem volt gáz a kórház, furi volt egy hét után hazajönni hármasban. :) Nem sértődtem meg, eszembe sem jutott. :D Viszont csodállak a kitartásodért és bátorságodért. :) Mert szerintem nagy bátorság otthon szülni.

Angel!
Igen fini volt a Camambert, 2 részletben ettem meg. :D
Csoki: le kell állnom, mert a gyerek nyafibb, ha többet eszek.
Próbáltad a Milka Limited Edition rumos, meg nem tudom milyen tölött csokiját? Csúcs. De tesóm, tegnap 300g-os mogyorós milkát hozott, fél tábla rumos után, 2 nagy szelet még lecsúszott.
Mérlegre nem állok, de a hasam, mint egy 6hónaposnak :D :(
Mozogni még nem merek a hasi vágás miatt. Majd januártól. Azért a Karácsonyi menűt nem hagyom ki. :D

ÁKata!
Örülök, hogy tetszik a lányoknak az úszás. Nagyon jó lehet. Főleg, hogy Kata még sosem sírt fürcsi közben, biztosan élvezné.

Beuka!
Kókuszmatrac: a lepedő+matrac huzatja elázott lével. KIvettük, de foltot nem láttam a matracon, szagolgattam nem éreztem semmit, úgyhogy nem csináltam semmit. Jobban jártam volna, ha ki sem veszem a matracot, ott lekezelem azért, dörzsölgetem, de apa már kivette, úgyhogy nem tettem semmit. Tudom kellett volna. Ennyi.
Séta: én akár 2órákat is sétálok (már). 1órára szerintem nyugodtan kiviheted Botit.

Krisszi!
Ünnepi készülődés: ablakon csillag alakú égő, nagyszoba karácsonyfát csináltam az égőkből (pár méter cellux befigyelt :D)
Terasz girland, mikulásvirággal (3éve készítettem, ragasztópisztollyal rögzítettem a virágokat). Meg egy Mikulás akar a teraszra felmászni (anya adta, nem használta)
Dohányzóasztalon nagyszobában: ünnepi terítő, rajta egy gyertyás koszorú (még tavaly a munkatársam készítette).
Süti: raffaello lesz, mert hamar megvan
Fa: narancs-bordósbarna lesz, sok díszt már vettem, de még kellene, mert sosem elég :wink:

Gesztenye!
Ne aggódj a hízás miatt, nincs olyan, hogy minimum hízás szerintem. Az 500g még belefér. Első hónapban 1100g, második hónapban 600g-ot híztunk. Volt, hogy 70-100g-ot egy héten. A héten lesz a 3hónapos mérés. Jókedvű a babád, nem sír sokat, van kaki, pisi,ne aggódj.
Cumi: Kata kapott 2x cumisüvegből tejet, de neki a csapott cumi DM Babylove jobban bejött, mint az Avent. Próbáld talán ki.

Dugulok, majd folytatom!
Kata felébredt, főznöm is kell.
Edit

Kép
Kép
edi78

Gesztenye!
Nem úgy értettem, hogy mképpen cumisüvegből add a tejet, mert tudom, hogy szoptatni szeretnél, csak ha gondolod érdemes beszerezni másik cumitetőt, hogy azért legyen otthon. Én akkor adtam cumisüvegből 2x, amikor Kata beteg volt és nem akart az istennek sem szopni. Szerencse átvészeltük és imád enni. :D
De máris olvastam este belakott Barni. :)
Figyelj, nálunk is van sokszor úgy, hogy 1-2percet eszik 30-50g ki tudja mennyit és rögtön szopi után sír, pedig tej van. Ilyenkor én hagyom, cumit kap és jelentkezik magától fél, 1óra múlva enni.
De igazuk van a többieknek, szopis tanácsadó biztos tud segíteni. :) :)
Minden rendben lesz.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Edit!

Köszi szépen a részletes pelus-ismertetést! Mi eddig a Pamperst (mini) Liberót (mini+midi), Babylove-t (mini), Huggies-t (mini) próbáltuk. A Huggies emlékeim szerint nagyon jó volt, azt használtuk legelőször pár napos korában. Aztán jött a Pampers mini, eleinte jó volt, de később kifolyt belőle minden. Hanyagoltuk, és drága is. Liberó minivel folytattuk, ez nagyon bejött, mert gumis, és jó nedvszívó. Ebből aztán vettünk midit is, most azt használjuk és meg vagyok vele elégedve. Köztes időben volt egy DM-es Babylove próbálkozás minivel, de nem szimpi mert túl széles a lábközötti része, sprőd az anyaga és nem gumis, ebből is nagyon sokszor kifolyt a pisi.
Leírásod alapján ki fogjuk próbálni a Tescósat, és a Rossmannosat. Aztán majd megírom, hogy vált be. Geszti néha képes 26 dkg-os pelusokat produkálni, remélem ezek is megtartják ezt a pisimennyiséget, nem csak a Liberó mert az tényleg elég drága... Holnap megyünk Metróba, majd körülnézek milyen árak vannak.

Gesztenye!

Csak kitartás, lehet hogy tényleg nem lesz szükség a tápszerre (én is már csak kárörvendő mosollyal nézek a felbontott dobozra). Azt hogy elfelejtett cumisüvegből enni, csak poénból írtam. Mindenesetre ma reggel ismét lezajlott egy hasonló jelenet, ugyanis Geszti fél 11-től reggel 8-ig durmolt :lol: és már majd szétdurrant a cicim, de csak a bal... :roll: Gondoltam, mielőtt jóllakna belőle, és a jobb megint hoppon marad, a jobb cicivel kezdjük. Na, rábukott őrülten és szívni kezdte, jött is mert hallottam hogy nagyokat kortyol, kb. 5 percig. Aztán már csak rágcsálta, ebből gondoltam hogy már alig-alig jön a tejci. Áttettem a balra, arra ismét rábukott, és még jó sokat evett belőle. Aztán jóllakottan abbahagyta, és nyüszi volt mikor a szájába akartam tenni, tehát már nem volt éhes. Viszont a ciciben még jócskán maradt tej! Ezért lefejtem, és lejött 130 ml!!! Férjem meg is jegyezte, hogy nem csoda hogy a balból jóllakik, ha cicizés után még ennyi van benne. Később oda akartam adni Gesztinek a lefejt tejet üvegből (avent 2-es), és nem volt hajlandó elfogadni. Csak rágcsálta a cuclit, ide-oda tologatta a szájában, azt a pár cseppet amit kisajtolt lenyelte ugyan, de nem evett úgy mint régen. Aztán láttam hogy dühös kezd lenni, ezért inkább nem erőltettem tovább. Odaadtam neki a cicit, és azonnal rácuppant, és jóízűen enni kezdett. Tehát, éhes volt, de valahogy a cicit jobban szereti (érthető módon). Úgyhogy a lefejt tejcit lefagyasztottam (most először), de örülök azért neki, hogy így apránként tudok fagyasztani tejet, a későbbi pürékhez.

Sz_Kata!

Nagyon jó ötlet a szoptatási tanácsadó!!! Szerintem mindenkinek lenne hozzá kérdése, amit másképp nem tud megoldani!

Beuka!
Most már azt hiszem, mi is csatlakozunk a "hülye szülők, avagy hogyan csináljunk bohócot a gyermekünkből?" fotópályázathoz. :lol: Van is már pár ötletem, holnap Apával kivitelezzük őket.

Na megyek, lesétálunk Gesztivel, Apának akarok némi meglepit beszerezni Mikire.
Lányok, ti már kitaláltátok, mivel lepitek meg gyermekeiteket az első Karácsonyukon??? Nyilván olyan dolgot kéne venni, ami hasznos, de szinte mindene megvan, és csak töröm a fejem... :roll:

Kép
mamy

Edit!
Lemaradt: éjszakára nem öltöztetem túl Gesztit, egy body van rajta, egy vastag puha zokni, és fölötte egy hálózsák. Aztán jól betakargatjuk. Éjszaka nálunk is hűvösebb van, de Gesztinél megy a ventillátoros fűtés, 25 fokra van állítva (önszabályozós, akkor kapcsol be ha ez alá esik a hőmérséklet). Már pici kora óta használjuk, amikor még egy szobában aludtunk, és egyáltalán nem zavarja a hangja. Persze a légfuvallat nem felé irányul. Nagyon jó időt csinál a kisszobában.

Kép
mamy

Gesztenye!
Nem lehet, hogy a babádnak akkor, annyi elég? És azért sír, mert azt akarja hagyjátok békén? Szerintem ha éhes, akkor enni fog.
Ne aggódj, nálunk is ez volt 1hónapja, hogy keveseket evett, tiszta ideg voltam, gondolom a gyerek megérezte, aztán jóhogy ő is többet sírt. Nálatok csak este van ez a mizéria?
Meg ha úgy gondolod, hogy keveset evett, de elalszik éjjel, akkor esetleg, hajnalban adhatsz neki félálomban. Kata imád úgy enni.
Bocs, hogy sokat írtam a témához, de ezek jutnak eszembe (remélem nagy marhaságokat nem írtam:) )

Mamy!
Nagyon édi Gesztike a játszószőnyegén. Ez a maci a kedvence? Nem szokta rágcsálni? Amúgy mintha Katát látnám. :) Mondjuk Gesztike mintha kicsit husisabb lenne, meg hosszabb, de összhatásban egyformák. :D

Krisszi!
Hát le a kalappal előtted, hogy tanulsz. Neked nem az első diplomád ugye? Hányadéves vagy? Még én is szeretnék, de nem tudom mit. :shock: Vagyis amit szeretnék, hát nem tudom érdemes-e. Lehet, hogy teljesen más területet kellene, közgazdász????hát...nem tudom

Beuka!
Jó a fotó. :D

Na megint asszem egyedül nyomom a babanetet. :D Hol vagytok?
De megyek én is, márcsak meg kell sütni a cuccot, kész a hozzávaló, meg utána kötök. Kata 1órája megint játszik a kiságyban ezúttal, a csörgőt lökdösi. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Nem sok időm van, mindjárt itt az anyukám - most megfogadtam, hogy nem szólok rá (mondjuk mindig megfogadom...)

Rolex - üdv a klubban (paraszülő) lesz még min aggódni bőven. Gyors kell egy kistestvér, hátha két gyerek mellett nem jut majd idő az aggódásra. A klub tagja a férjem is, amikor Angel leírta, hogy vannak csendesen éhező babák - a férjem meg volt győződve, hogy a miénk az. Akkoriban voltak szopi problémák, de egyszerűen csak növekedési ugrás volt - amúgy három hónap alatt három kilót hízott. Nagyon vagány Zsófi abban a farmerban! A második képen mintha azt mondaná: Győztem! - aranyos! :lol:

Csengő - igen Zsoltika is meg én is veszítettünk a hajunkból :lol: Amúgy Zsoltinak eleve se volt hosszú haja, inkább hátul volt több, most meg hátul kopott ki és elől kezd nőni - fura mert már megszoktam a magas homlokát az az "okos fejét" most meg ahogy nő a haja változik az arca is - szerintem előnyére! :D Úgy emlékszem Bálintnak elég hosszú haja volt - rég tettél be képet.
A hajhullásra számítottam, mert terhesség alatt semmi sem hullott - de azért egy kicsit zavar - mindenütt ott van: Zsolti pelenkájában, a lábujján - hál istennek a kajában még nem találtam - erre nagyon ügyelek :o :)
Mikinek tényleg nehéz dolga lehet - épp a dackorszakba lépett, plussz még úgy érzi téged is elveszít - nem lehet könnyű most nektek...
Nyomáskülönbséget azért érzik meg a babók mert még nem nőtt össze a koponyájuk?

Edit - sorstárs! Bár nem az R.G-ben, hanem nekik dolgoztam - tervező voltam egy mérnökirodánál. Nem volt mese, sokszor kellett bejárnom a laborokba, üzemekbe. A veszélyesebb üzemrészeket a kollégáim mérték fel helyettem - szerencsére ebből a szempontból elég jól álltak a terhességemhez - bár a határidőket azért nekem is be kellett tartanom... Iszonyat hajtás volt - rossz belegondolni, hogy az idegtől hamarabb is elmehetett volna a magzatvíz. Mindegy - inkább nem is gondolok bele.
Megértem, hogy Tatabányáról már nem utazgattál be pocakosan!
Camambert - át tudtam érezni! Szerencsére akkor nem nagyon hűlt ki! :)

Gesztenye - ilyen nálunk is volt, estére 30-akat szopizott csak Zsolti, utána fejtem és nem jött semmi, Zsoltika meg sírt. Utána kezdtem a tejcsinálásba - igazából a szorgalmas fejés hozott eredményt - azt mondtam, hogy amíg van pisi minden pelusba addig nem jöhet szóba a tápszer - így nem is kellett. Az avent fejő szilikon párnáját beletettem a medelába, így sokkal kényelmesebb lett a fejés. Tudom, hogy a sokszori mellretétel a legjobb tejcsináló, csak Zsoltikám nem tolerálja, ha nem hagyják aludni - ezért inkább fejtem.

Kép
nózi

Sziasztok!

Köszi a karis tippeket, sztem sén sem fogom túlzásba vinni a főzőcskézést.
Gesztenye, a La Leche ligát hívd fel, ott elmondják, hogy mit tegyél. Ricsi utálja a cumisüveget, még anno próbáltam édeskömény teát itatni vele, kiröhögött. Állítólag pohárból itatni még a legjobb, az nem okoz semmilyen zavart később. De én nem vagyok jártas ebbe. Ja, Ricsi volt, hogy 60 grammokat evett és fél kilót hízott egy héten. Lehet, hogy az a bizonyos 30 néha elég neki és kész.

SzKata - mennyibe került a szék? láttam párat a vaterán, de nem merek licitálni.

Befejezem a tanulás sirámokat, májusban már végigkáromkodtam Nektek a vizsgaidőszakot, most nem fogom. :lol: Képzeljétek, Ricsi sztem érzi, hogy máshol jár az eszem és tanulni akarok! Tök nyűgös, pedig már simán eljátszik magában, de nem, csak én kellek neki.

Gyes mellett tandíjmentesség van, szóval hajrá tanulás! (Edit, nekem már a harmadik diplomám lesz, egy magyar külker-közgáz, egy holland közgáz és most a jog.)
Szóval sztem valahol csak megéri a befektetést, de rohadt nehéz.

pusz,
Krisz

krisszi

Sziasztok Lányok,

Mostanában csak olvasgatok, de azért pár dolgot nem bírok magamban tartani.

Gesztenye, nehogy tápszert adjál Barnusnak!! Kitartás! Megoldódik minden. Szorítunk Neked.

Mamy, hány fok van nálatok?? Nappal 22-23 az ideális a babáknak, éjszaka pedig 18-19! Tudom, h furán hangzik....de ezt szeretik. Persze, ha Gesztike már megszokta, akkor nehogy változtass, mert megfázna..Kari ajándék, tegnap én is bevásásroltam Zsófinak mindenféle hasznos s hasztalan dolgot. Szerintem Nekik az a legfontosabb, h mami papi boldogok legyenek, szeressék egymást és a babájukat. Ebben gondolom, sehol sincs hiány.:)
Gyönyörűek vagytok még mindig.

Pelenka: mi is a Huggiest kedveljük. Bár hozzáteszem a Tescos kivételével mi is mindent végig teszteltünk Óriási különbséget nem tapasztaltunk. Bár én szívem szerint a Fixies-t venném, de nem tudom hol lehet kapni. Még pocakosan vettem egyet a belvárosban.
Dugulok. Puszi Mindenkinek.
Rolex

Edit,

Felháborodtam, h csak ilyen későn kaptad meg Kata babát és ráadásul teáztatva!! Én is császáros vagyok, voltam, de pár óra (ha jól emlékszem kb 2) már hozták is Zsófit enni. S hajnali 3-tól meg velem maradt "végleg". Lehet, h szerencsém volt a kórházzal...

Tűzmanó,

Nem tudom, h írjam le....de miután valami félreértésről lehet szó...októberben abban az ágyban még volt nővérhívó. Még nevettünk is a szomszédommal, h nehogy a világítás helyett nővért hívjunk. Nekem 1 gondom volt a nővérekkel, h dohányoztak a nővérszobában és a mi oly távoleső alapítványi szobácskánkban tisztán éreztük..
Remélem jól van Jázmin baba és Te is.

Beuka,
Klassz a fotó! Nagyon helyes Boti és már 1 hónapos. Hogy megy az idő..Séta, ma azt mondta a védőnő, ha én bírom, több órára is kilehet őket vinni. A mai időjárás még jónak számít.

Rönci, nagyon sokszor eszembejutsz druszám. Ügyes légy!

Krisszi,
Minden elismerésem a tiéd, ha ez segít..:) de én is csak az általad felsorolt "szakirodalmat" vagyok képes bújni, azzal a kis különbséggel, h engem a pletykák sem tudnak már lekötni...
Mindenesetre, jó tanulást.
rolex

Sziasztok, Lányok,

csak gyorsan, vár a séta, meg a fel-felüvöltő Liza:

Gesztenye,
szerintem se éhes... nálunk sem kell se cici, se cumi néha, pedig alig evett... majd legközelebb! Fel a fejjel! Drukkok mennek!!!!

Beuka,
nálunk: body, rugi, overál, meleg pléd. Egy sapka, de meleg. Igaz, ők négy hónaposak. Zoknit nem adok. Ha úgy érzem, nagyon hűvöslik, kapnak egy thermorugdalózót is. Ja, és sálat viszont mindig adok. A szobában egyébként 22 fok van.

Krisz,
sírás :cry: Drukkolok, hogy ma jobb legyen. Tanulás - tejóisten... minden tiszteletem.
Lila-rózsaszín oldalak: ritkán férek a nethez, mivel egy íróasztalunk van, inkább a lányok mellé heveredve könyvet olvasgatok. Meg a hajnali fejés közben is... meg néha szoptatás alatt, ha úgy látom, a csajok automatára kapcsoltak...

Képzeljétek,
a hülye légzésfigyelő műanyag érzékelői felett bepenészedett a kókuszmatrac huzata!!!! Most domesztoszozom... Láttatok már ilyet?! Minden héten szellőztetem, múlt hétfőn még semmi ilyen nem volt...

Puszi - Kata

ákata2

Nózi,

Köszönöm a tagságot..:) Szerencsére az én férjem kompenzálja az én paramamaságomat. Vagy csak inkább nem mutatja ki, h ne izgasson. Már többször akartam kórházba menni, mondván furán veszi a levegőt és jajjj Istenem zöldet kakilt. Szóval, hozom a formám paraügyben...
Köszi a dícséretet. Muszáj volt ráadni azt a cuccot mielőtt kinövi, mert az angol keresztmamitól kaptuk..Akkor még nem tudtuk, h lányzó..:) Egyébként engem nem zavarnak a kék cuccok. Nagyon sok kék ruhánk van...
Megy a gyerkőc zenei nevelése. Carmen-t hallgatunk.:))))
rolex

csak fél kézzel, mert Peti szopizik

Tali infók!!

helyszín: Wekerlei Gyermekház 19.ker. Petúr utca 7. részletes térkép van fent a honlapjukon: www.kispest.hu/gyermekhaz
időpontban minél előbb (két napunk van rá) meg kellene egyeznünk!
két lehetőség van: dec 14. -én 13 órától, vagy
18-án 10 vagy 11 órától.
a teremben vastag szőnyeg van, vannak matracok, meg fotelek, lehet szoptatni. pelenkázó is van.

kérem a visszajelzéseket sos!
sz_kata

Sziasztok,

Tegnap már nem volt időm visszajönni, pedig mesélni akartam egy kis sztorit.
A húgom szalagavatójára voltunk hivatalosak,már augusztusban tudtam, hogy lesz, így nagyon vártuk. Ajándék, szép ruci, hajamat megcsináltam, smink, végre úgy éreztem magam,mint régen. Nos, Bencus és Jadi is tündik voltak, idében elindultunk, mert azt mondták a szüleim, hogy 1730kor kezdődik, de 17hre érjünk ki hozzéjuk Budakeszire. Mi már 1645re ott voltunk, bezzeg a többi rokon nem!!! Mire odaértünk Budaőrsre a gimihez, már alig tudtunk bemenni az ajtón, annyian voltak... Mi meg babakocsival mentünk, mert 2 órát számoltunk, hogy az sok lenne Bencusnak a hordozóban, így kényelmesebb. A végén Jadet bevitték előre, Ő még látott is valamit, mi meg 2 órán keresztúl ténferegtünk lenn, a magassarkútól már fájt a lábam, de legalább a folyosón megszoptattam Bencust, no meg a tornaterembe, ahol több ülőalkalmatosság volt, mint ahol az esemény zajlott. Ráadásként csak 5ezer Ft volt nálunk, mert anyum du. azt mondta, hogy mégse megyünk vacsizni, aztán a végén mindenki más ment, csak mi nem... :shock: Kiderült, hogy 22h ig tart a buli, így mi korábban leléptünk. Kirándultunk egy jót... Bencus viszont végig aludt, amikor pedig fent volt "énekelt" a maga módján a számokra, nagyon ari volt.

Mára a nagylányom lebetegedett, szegény nagyon sírt, hogy már megint nem mehet suliba, meg mi lesz a holnapi Mikuval. Megígértem Neki, hogyha az ünnepségre nem tudnánk elmenni, akkor garantáltan házhoz jön a Mikulás(apukám) :lol:

RÖNCIKÉM még nem szült, ma reggel viszont már megcsinálták Neki a tesztet és jól reagált rá Mírácska, reméljük meg lesz a hatása.

Beuka: Köszi, hogy ígY örülsz nekem!! Nagyon jó lett a kép, jót nevettem rajta. Gyönyörű a fiacskád!!!

Ákata :Hihetetlen sokat néttek a csajszik! Már várom a talit!!! A Ricsiss kép is szuper, micsoda dolga volt, egyszerre két nővel!!! :lol:

Mamy: Geszti töndéri, imádom ezt a macis képet!!! Én is már alig várom, hogy megfogja a tárgyakat!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi jókívánságokat. :lol:

Ákata
Húúúú,mennyi helyre kell neked is cipelni a lánykákat!
Tök jó lehet a babaúszás!Majd mi is megyünk Páhokra,de csk 3 hó után meg 5 kg felett lehet menni.Pesten ez mennyibe kerül?Nálunk 1500 ft egy alkalom,ami fél óra :? De mindenképpen megyünk a kis tornászlánnyal :lol: Te is bent vagy velük a vízben?Heti ? alkalom?
bocsi a sok kérdésért :roll:

Edit
Árkád! :o Mikor jutok én oda?Vidéki fruska vagyok,bár már voltam ott :wink: A barátnőm megint hazalátogat Angliából és bizti hoz megint méretes cuccokat :lol:

Beuka
jó a kép!Mennyit változott már a kis Botika! :wink:

Mamy
A te Gesztikéd is tündi-bündi :wink:

Séta:mi is sétálunk mindennap most már,egy órát kb.A védőnő azt mondta kell is mindennap,még ha taknyos is,csak ha láza van akkor nem szabad!Én annyira nem bugyolálom be,a kis arcocskáját is szabadon hagyom.
Badi :arrow: rugi :arrow: egy meleg overáll :arrow: kis plüss cipő hozzá :arrow: babakocsiba takaró :arrow: majd egy hálózsákszerű cipzáros takiba rakom.ja és persze sapi,én egyettbadok rá mert az overáll kapucni.Ha hidegebb lesz:még egy sapi+taki.

Tápszer:Estére nekem is kevés a tejci,ezért kap 11 kor tápot. tegnap este 11 kor sugárba hányta ki :shock: de nem paráztam,vártam egy kicsit,megszopiztattam,40 et evett s reggel 4 ig aludt :lol: Lehet nem kéne már nekem sem a tápszerrel szarakodni este ha 40 is elég!Nekik is kell egy idő mikor megemésztik az egész napi táplálékot s pihizik a kis gyomruk.Miért ne éjszaka lehetne ez?

Tali:jó ötlet s jó nektek kik tudtok menni,majd készítsetek képeket!

Na elmegyünk sétálni

üdv:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Kriszti,

én a széket 7005 Ft-ért vettem a vaterán. Több ilyen szék is van fent, (Fisher-price rúgd és játsz pihenőszék) és attól függ az ára, hogy éppen hányan licitálnak rá. Első alkalommal lecsúsztam egy ilyen székről, és az akor 12 ezer ft-ért kelt el. Szóval mázlim volt ezzel a második licittel.
sz_kata

Szkata: Nekem a 18.-a jobb lenne, de a 14 is jó, ha arra többen jelentkeznek. Köszi, hogy leszervezed, nagyon klassz csaj vagy!!!

KépKép
Kép
jadey

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?