Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok!

SZila!
SZuper, hogy már minden kész!! Olyan jó neked, hamarosan puszilgathatod élőben is! A terhesség szépsége és izgalma meg már csak nekünk marad meg. :wink: A csomagba miket raktál? magadtól vagy valami lista alapján? leírod?

Ráhel!
Esetleg van kedved összeírni hasznos dolgokat amiket a kórházi csomagba érdemes betenni?

Nóri!
Nekem is kell olyan zenei anyag, ami kimondottan gyerek (hull a
pelyhes...stb)

Szegény Benedek betegségén nem bírok kiigazodni, azt hittem minden ok, szuperul volt, erre ma délben 15 perc alatt majdnem 40 fokos láza lett, még ülőfürdőbe is betettük...holnap megyünk a dokinénihez. Szegénykém már 5 órakor lefeküdt aludni.
Remélem szerdára jobban lesz és el tudok menni a Mandalába... bár jelenleg most nem tudok semmit mondani.

Angéla!
Nagyon eltűntél...

Szmoni!
Szerintem te már csak babásan fogsz jelentkezni :lol: , remélem minden rendben volt, kár, hogy nem adtad meg senkinek a számod, hogy tudjuk mi a helyzet. Mondjuk így izgibb a dolog.

Tünde!
Milyen volt a kirándulás? pontosan nem tudom hol voltatok. :roll:

Lívi!
SOkat ne dolgozz az új lakásban! és a régivel mi lett? vagy most hogyan is van?

még jelentkezem
ponger

Szia kornéliusz!

Én is imádom nézni ki mennyi idős, mennyit nőt a babája, szerintem nagyon jó ez a vonalzós dolog!!! legalább nem kell állandóan azt kérdezgetni, te mennyi idős terhes is vagy?! nem?

Ha gondolod és nem veszed tolakodásnak én is segítek, ha nem érdekel akkor ne foglalkozz ám velem, csak házimunkázok... :oops: :D

Szóval, fent ahol az van kiírva, hogy segédletek ott a Profil részhez ha bemész, és az aláíráshoz bemásolod pl ezt a szöveget (lejjebb) úgy, hogy, a BBCODE és az aláírás is bekapocslva legyen, már látni is fogod a neved alatt a vonalzód. (egy sima egyszerűt kerestem neked)

Ha ma vagy 38 hetes akkor a vonalzó szerint már csak 14 nap van hátra nem 20... :roll: Nagyon drukkolunk neked!!! :wink:

Kép
ponger

Jééééé nem is tette be a szöveget, hanem rögtön képként...
nahát ilyet?!!!!!
ponger

Sziasztok!

Akkor ugye marad a szerda 10? És a Mandalában talizunk, vagy megint a Széchenyin és onnan séta?

Jaj, csajok, az én uram tisztára fel fog engem hízlalni. Állandóan hoz valami csokit, vagy sütit, akármit... Persze amikor mondom, hogy nem kéne, mert tisztára elgurulok majd, akkor szemrehányóan közli, hogy nem nekem hozza, hanem Lilinek... :)

Ponger!
A kismamajógát nem tudnád átküldeni skype-on? Vagy túl nagy?
Szegény Beni! Úgy sajnálom, már azt hittem, minden oké vele, erre tessék, megint beteg? Mi a fene lehet? Minden esetre jobbulást neki, remélem gyorsan rendbejön és tudsz/tudtok jönni szerdán.

Eszter!
Nagyon szupi az uh kép, picit bagy, azért homályos, de ha megnyitod magadnak a gépen, a program valamelyik menüpontjában kell, hogy találj egy "Resize" parancsot, azzal le tudod kicsinyíteni és akkor biztos élesebb lesz. De így is nagyon jól látszik, hogy milyen szép formás baba.

Szila!
Szóval kész a kórházi batyu. Jól tetted, ki tudja, ebben a néhány hétben már bármi történhet. Persze azért jobb lenne, ha türelmes lenne a kisbaba. :) Na igen, tényleg, mi se vagyunk nagyon lemaradva.... jajj, 20-án megyek újra dokihoz és akkor bizony már a 36. hetet kezdjük. :shock:
Onnan meg már tök célegyenes. Olyan furcsa, a második félidő nagyon gyorsan telik. Legalábbis nekem. Az eleje meg olyan vontatott volt, annyira végeláthatatlannak tűnt. :)

Andi

Kép
andykamama

Szia Andi!

Sajnos nem, vagyis lehet csak én/mi nem tudjuk???
Nóri Máriója szerinted át lehet??
De nem felejtettelek ám el, ha szerdán jössz viszek neked egyet, ok??!!
ponger

Andi!

Annyira egyetértek veled: "Az eleje meg olyan vontatott volt, annyira végeláthatatlannak tűnt." Sőt nekem az április annyira messzinek tűnik, hogy elmondani se tudom.

Bár érdekes mostanában nagyon megnőtt a pocim kezd amolyan kismama formám lenni. :D :D
ponger

amolyan kismama forma? :D ez jó...
Én meg ma véletlenül megláttam magam oldalról a tükörben és hát kissé megrémültem. Hatalmas a pocakom. :roll: és tökre előre áll, szóval nem ilyen lógós, vagy felfelé, vagy oldalra nyomulós.

Igen, mindenképpen szeretnék menni szerdán és előre is köszi ha hozol egyet a jógából.

Amúgy meg szerintem Nekd majd akkor kezd begyorsulni az idő, ha átestünk az ünnepeken, jön az újesztendő és aztán sitty-sutty elmúlik a tél, jönnek a "jóidők", meg a tavaszi babák. :D

Andi

Kép
andykamama

Említetted, hogy talán kislány lesz nálatok is. Keresgélitek már a megfelelő nevet, vagy már az elején készültetek a nevekkel és meg is van?

Andi

Kép
andykamama

Bea!
Szívesen leírom, hogy miket. Nekem a védőnőm adta a listát és az alapján vásároltunk be. Jó szerintem, mert nem láttunk benne felesleges dolgokat.
Kórházas táska:
- Iratok (terhesgondozási könyv, szig, TB-kártya, minden terhességgel kapcs.lelet: nagyon fontos az UH-k, hepatitis és a vércsop., +házassági anyakönyvi kiv.másolat v.apasági nyilatkozat)
- Fehérnemű, zokni
- 2-3 elől nyíló melltartó (szoptatós, vagy olyan, ami nem zárja el a tejcsatornákat)
- intimbetét (éjszakai betét)
- 2-4 elől gombos hálóing, pizsi
- köntös
- 2 db papucs (zuhanyozáshoz, szobába)
- Tisztálkodási eszközök (fogkefe, fogkrém, tusfürdő, törölközők, sampon, papírzsepi, WC-papír, papír WC ülőke borító) -Arra kell számítani, hogy napi kb.5-ször is lesz zuhanyzás.
- Étkezéshez (evőeszköz, pohár, bögre, kistányér, szalvéta) -Uis. evőeszközt sem nagyon kapunk már.
- Babának (popsi törlőkendő, popsikenőcs, nadrágpelenka) +lehet bevinni neki ruhát, de akkor fürdetéskor menni kell utána, hogy biztos visszakapd.

Újszülött hazaadáshoz:
- mózeskosár v. babyhordozó (én mózeskosarat viszek, azt, amiben engem is hazahoztak anno..)
- 2-3 textilpelenka (ezt magamnak is viszek még pluszban napközbenre)
- 2-3 nadrágpelenka
- Időjárásnak megfelelő ruházat.

Még megpróbálok beszerezni hideg-meleg termotasit. Lehet kapni direkt a gátra is. Azt mondják, hogy a jegelt tasi jó hatással van rá! A meleg pedig a mellre jó, segít beindítani a tejtermelődést is.
Én szerintem több mindent viszek majd Sebinek be, hiszen a 4 napra szinte rám lesz utalva ugyanúgy, mint itthon. Így beviszem majd a köldökhintőport, vattát, gézlapot, 70%-os alkoholt is. Valamint körömollót is vinni kell, mert igenis le lehet várni majd a baba körmét születés után! :)

Van még kelengyés listám, meg pontos gyógyszertárból beszerzendő listám is. Ha majd gondoljátok szívesen leírom. De szerintem kérdezzétek meg majd a védőnőtöket is. Ahány védőnő, annyi szokás! :)

Pusszi! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Csak köszönni ugrottam be, gyorsan végigolvastam amivel lemaradtam.

Benedek gyógyulj meg!! Jaj nagyon magas láza van szegénynek. Nem lehet a torka? A Bálintnak általában a torka miatt ment fel a láza.

Megyek és lefektetem a csemetémet, holnap suli.

Sziasztok: Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Én is küldök egy pocis képet, most csinálta a párom. Nekem szépen csíkos lett a hasam, igaz, eddig is volt rajta! :oops: :)

Kép 36.hét [/img]

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Persze, hogy megértem csajok,majd legközelebb talizunk. Azért sajnálom ám nagyon. :oops: :lol: :lol:

Pocik, uh képek nagyon szépek.

Én, én, én is akarok. :lol:

Most ennyi, holnap még írok.
Vendég

Szila!

A baba körmeit nem szabad levágni!

Letöredezik majd, és ha meg is "karmolja" magát, inkább számunkra látványos mint neki fájdalmas.
ráhel

SZia Bea!

Tényleg?
Mondjuk én nem vittem anno, de annyira éles volt neki, hogy "finoman leharaptam neki".
ponger

Ráhel!
Ezen nem szeretnék vitázni. A védőnőm is ezt mondta és a családom is és a neten is több helyen írták. Nagyon sok gyerek már úgy születik, hogy össze van karmolva. Többet árt a bőrének szerintem is, ha szétkarmolja magát és ha jól van levágva, akkor nem törik be, mert nem akad be semmibe úgy, mint a nagy köröm.
Tegyen ki-ki saját belátása szerint én azt mondom.

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok Készülődő Kismamik :)

Izgi :)

Sajnos itthonról nincsenek jó híreim. Aki olvasta a másik topicot, tudja, hogy Lili nagyon beteg.
Szerda estére belázasodott, és bár nem lázas már, de annyira rosszul érzi magát, hogy egyfolytában csicsizni akar.
A mandulái összeértek szegénynek, nem evett két napig semmit.
Szombaton anyukámnál voltak, akkor kicsit jobban érezte magát, de délután már ott is menthetetlen volt, lázas is lett, és sokat aludt.

Szila, Bea!
Én úgy tudom (és úgy is csinálom a lányoknak), hogyha fürdés után vágjuk le a körmöt, amikor kicsit ázik és felpuhul, akkor nem töredezik be. Mondjuk mikor megszülettek a lányok, mindegyiknek puha körme volt, , könnyű volt levágni, de talán egyszer vágtam le a kórházban, és utána egy jódarabig nem. Magától kezdett nekik "letörni", akkor vágtam le nekik, és ők soha nem karmolták le magukat.
Most akkor vágunk körmöt, amikor már fáj, ha csípnek vele. :)
Ugyanis amikor álmosak, és ülnek az ölünkben (főleg Lili) imádják csipkedni a kezünket. Atit nagyon zavarja, engem kevésbé, csak amikor már nagy és éles a körmük, akkor baromira tud fájni :)

Bea!
És amúgy miért nem szabad vágni? De ez csak az újszülöttekre vonatkozik ugye?
Sokszor látom fényképeket, hogy zoknit húznak a kezükre a kórházban. Nekem ez eszembe sem jutott, bár mondom, nem is karmolták magukat. (Megmondom őszintén engem egy picit zavar, ha ilyet látok, mert a babónak szerintem fontos a tapintás érzése. Ha esetleg markolássza szopi közben a cicit, és azért is van a zokni, szerintem annak is megvan az oka, hiszen a kis állatos is azt csinálják, hogy jöjjön a tejci. Persze el nem ítélem ezért az anyukákat, csak nem tudom miért csinálják.)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Na látom mennyi apró elütést csináltam. Remélem azért érthető.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi!
Lilinek mihamarabbi gyógyulást kívánok!

Én biztos, hogy nem akarom zokniba kényszeríteni a kezeit.... Én ekcémásan születtem - vagyis a szülőszobán összeszedtem vmit és onnantól kezdve még a mai napig megvan ez nekem. Én visszaemlékezek azért kiskoromra, hogy milyen volt szétvakarni a bőröm és a kezdeti jól esés után milyen fájdalmas is volt az. Mi lett volna, ha még vágva sem lett volna a körmöm.. Igaz, ez nem csecsemőkori emlék, de azért bizonyos korlátozásokat nem szeretnék adni a fiamnak a karmai miatt.

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Szila!
Most már minden kész a várva várt alkalomra nálatok! :wink:
:) jó a pocakos kép.Én minden reggel ellenőrzöm,hogy milyen a pocakom,jó belenézni a tükörbe és látni,hogy ott lakik a kis Márk....de látom,eléggé le vagyok maradva......még :wink:

Körömvágás:Nekem még messze van,de én is úgy készülnék,hogy olló is kell a pakkba.olyan ilyesztő lenne,ha lekarmolgatná a kis pofikáját :shock: :?

Ponger/Bea!
Mi lehet a kicsi fiaddal????????????????? :shock: Mielőbbi jobbulást neki!Az a 40 fokos láz,eléggé ijesztő.Doki mit mondott?
Márió azt mondja,hogy a jógás DVD-t éppenséggel át lehetne küldeni skypon,de napokig tartana :shock:

Andy!!
Szívesen átírom neked,te meg hozzol helyette egy üres lemezt,ha így jó neked..mert azóta is nálam van,nem vittem vissza Beának :oops:

Na,pusssssssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Bogi!
Sajnálom Lilit,mihamarabbi gyógyulást neki is!

Tünde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi volt a dokinál???? :(

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok,

köszi a segítséget vonalzó ügyben, ha ma hazajön a férjem, megkíséreljük.
Egyébként még nem töltöttem be a 38. hetet, csak benne vagyok, így még 19 nap van hátra. Egy kicsit bajban voltam/vagyok ezzel a hétszámítással mindig, mert a Krekó úgy szokta számolni, hogy pl 38+2 az a 38. hét, míg én úgy gondolom, hogy akkor már a 39.-ben lennék, az telik. De mindegy, a dátumom dec. 23.

A piciknek/Benedek és Lili/ jobbulást kívánok.

Szila, nekem még ajánlották az intimbetét helyett a Tena Lady inkontinenciabetétet az első napokra, vettem is. Még a gyógyszertárban is mondta a csajszi, hogy ő is ezt használta.
Meg olyat is hallottam - nem tudom, hol-, hogy már csak pár darab papírpelust biztosítanak Győrben, így azt is be kell vinni.

Köszönjük a dícséreteket az uh-képet illetően.
Eszter
kornéliusz

Ezt a listát neten találtam. Nem tudom ismeritek-e.

Mire lehet szükség a kórházban

Kórházi lista

- Két pár papucs (egyik zuhanyozni, másik járkálni).
- Köntös, zokni.
- 2 törülköző + 1 kicsi a szülőszobára
- Mély gombolású vagy szoptatós hálóing, legalább 2, de jobb, ha több van. Ha lehetőséged van rá, inkább kérj kórházit, mert csupa vér lesz
- Tena inkontinencia-betét (gyógyszertárban kapható, az intimbetét kevésnek bizonyulhat), esetleg pelenkabetét

- Szoptatós melltartó (2), elég az utolsó hónapban megvenni
- Melltartóbetét vagy tejgyűjtőkagyló (pl. Avent Isis, Medela)
- Rádiótelefon, ha van, vagy tudsz kölcsönkérni. Telefonkártya, aprópénz
- Szoptatós könyv, kismama könyv, amiben tanácsok és ötletek vannak a gyermekágyas időszakra vonatkozóan

Iratok:

- Személyi igazolvány
- TAJ-kártya,
- kismamakönyv
- leletek
- 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat
- apasági nyilatkozat, akik élettársi viszonyban élnek
- elvált vagy különélő szülők esetében az anyakönyvi hivatal ad személyre szóló felvilágosítást

Szülőszobára

- Ivólé, szénsavmentes ásványvíz (apuka folyamatosan pótolhatja)
- Szendvics, ha este szülsz
- Szőlőcukor, citrom a vajúdás közben
- Laktoherb szoptatós tea.

Csecsemőosztályra

- Eldobható pelenka, a kezdeti időben a legolcsóbb is jó (a legtöbb helyen adnak, de 3-4 kellhet pluszban)
- 2-3 textilpelenka: büfiztetni, a feje vagy a fejed alá
- Vastag popsitörlő (esetleg), ez az anyukának is jól jöhet a gátseb miatt, vagy puha WC- papír. Jó még a Szilvia papírtörlő, csak odateszed, és felszív mindent.
- Gyógyszertárban kapható WC-ülőkére papírülőke (higiénia miatt)
- A gátseb öblítésére kamillatea (vatta, kis tálka)
- Tusfürdő, antibakteriális folyékony szappan
- Ha van egy kisméretű, felfújható úszógumi, a gátsebbel így könnyebben lehet ülni
- Sok alsónemű, legjobb a sötét színű vagy az eldobható
- Szalvéta, evőeszköz, pohár, konyharuha
- Néhány helyen szükséges lehet előre felíratni a köldök- és popsiápoláshoz való patikaszereket, ezt érdemes előre megkérdezni
- Kispárna anyukának

- A mellek ápolására: Garmastan kenőcs /gyógyszertárban recept nélkül kapható/, Mamilla törlőkendő a szájpenész megelőzésére /bababoltban, gyógyszertárban kapható/)

- C-vitamint, maradék Prenatal terhességi multivitamin (ezt a védőnő ajánlotta), kis arckrém, szőlőzsír

Egy anyuka saját tapasztalata a listával kapcsolatban:
- kihangsúlyozni, hogy a hagyományos ("szigetelt") intim betét nem jó (én magam nem tudtam, és sikerült egy kis fertőzést kapnom emiatt)
- a Garmastan kenőcsöt az én babám nem tolerálta (már kezdtem pánikolni, hogy a második napon miért nem szopik, amikor az első pillanattól kitűnően ment a dolog, amikor rájöttem, hogy alaposan le kell mosnom ezt a kenőcsöt; a későbbiekben sem volt jó, helyette az Ung. contra rhag. mamill-t adta az SM szoptatási szakembere)
- az SM-ben nem jó a csecsemőosztályra a tégelyes kiszerelésű popsikrém, csak a tubusos (állítólag nem nyúlhatnak bele).

www.otlettar.try.hu

Kép
babancs

Sziasztok!

Én is mondok egy tapasztalatot.
Nekem nagyon bivaly bőröm van, a kórházban mégis az arcom kipattogzott, és viszketett, még hazajövetel után is egy hétig.
Az erős fertőtlenítőszertől.
Úgyhogy javaslom, akinek kicsit érzékenyebb a bőre, vigyen otthonról a feje alá valami takarót, hogy ne érintkezzen a bőre közvetlen a kórházi huzattal.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

A leírtak alapján a nagybőrönd is tele lesz?????????? :shock: :wink:

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok! :)

A mell(bimbó) ápolására a legjobb az anyatej. Azzal kell bekenni és hagyni megszáradni - s nem kell rá semmilyen kenőcs...

Szilvi! A Jessa-n rajta van, hogy szülés utánra is alkalmas, így attól nem félek, hogy ne lenne jó. A Tena mennyibe kerül?

Eszter! Papírpelenka? Mire gondolsz? Akárhogy gondolkodok nem tudom mi lehet ez.. Segíts! Én viszek textilpelenkát, pelenkabetétet - mert az jó puha és azzal jó mosdatni magunkat és a picit is, és nadrágpelenkát (újszülöttnek valót).
Szerdán megbeszéljük, hogy Te miket viszel be... Igaz, minden pótolható közben is, de jó előre összeszedni.

Nóri! :) Nyugi.. lesz Neked is akkora pocid, hogy meglepődsz reggelenként! ;)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Bogi!
Jó hogy mondtad, akkor berakok egy utitakarót is, jól jöhet!
Jujj mekkora már ez a táska! :D

KépKép
KépKép
hangolka

Szila, a nadrágpelenkára gondoltam, azt adnak keveset, csak nem jól fogalmaztam.

Nóri, egyébként nekem bizony tele egy közepes méretű bőrönd, pedig sok mindent a Babancs által leírtakból nem is tettem be. Szerintem jó szolgálatot tehet, ha a bőrönd gurulós. Nem tudom 100%-ra, hogy a férjem hol lesz, itt lesz-e Győrben, nem nekem kell-e cincálni majd a koffert, így jó, ha gurulós.
A papírtörlő jó ötlet, törölközésnek odalentre.

Tünde, hogy van Zita? Mit mondtak?

Lányok, tudja vki, hogy pontosan mit jelent a C2100? Azt tudom, hogy a múltkori 3000-hez képest elindult a tágulás. Meg még annyit mondott a doki, hogy örüljek, mert alkatilag ott lenn nagyon szerencsés vagyok, valószínűleg könnyen jön majd a baba. Nem részletezte, de kétszer is elmondta.
kornéliusz

Eszter! Igen, sajnos nem nagyon adnak - én azért is viszek be egy 28db-os 2-4kg-osra való Libero csomagot, ami direkt újszülöttnek van.

A C2100. Az első számjegy a méhnyak hosszúságát jelenti, a többi pedig a külső-belső méhszáj méretét mutatja. Ahogy nő a második érték, úgy tágulsz. De erről még lehet itt írt valaki...

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Köszi, hogy gondoltatok ránk!
Szerencsére tényleg nem volt nagy kunszt az egész, Lidocainnal lefújta a dokibácsi a berendezést (Zitáét), egy fém hegyes pálcával kiszúrta azt a hártyát, és végighúzta, majd fújt rá egy kis gyógyszeres port. Nem is vérztett, Zita se sírt sokáig, sztem az jobban megviselte, hogy le volt fogva.
És hogy mitől lehetett? Valszeg odakerült egy kis kaki, amitől lett egy kis gyulladás, és ez a hártyásodás meg már ilyen túlzott reakció volt a szervezete részéről a gyógyulási folyamatban. De vigyázni kell, nehogy megint összenőjön.

Szila
! Tényleg azt mondják, az anyatej jó a cicire. De hidd el, ha kiharapja a baba és sebes, nem tesz csodát, egy kis Bepanten viszont sokat lendít a dolgon. :)

Kornéliusz
, 2100 azt jelenti, hogy a méhnyakad már rövidült, és a külső méhszáj elkezdett kinyílni. :)

A kórházba én vittem a kispárnát, mert az nincs, :shock: és a babának egy kistakarót is tegyetek, mert az sincs. :? No és aki hétvégén is bent lesz, az vigyen babaruhát, mert hétvégén nincs tiszta ruha...

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde! :)
Örülök, hogy nem volt nagy beavatkozás szegény Zitának és túl vagytok rajta. :)
Remélem, hogy a kórházi napokban még nem fogja kiharapni a mellemet Sebi. Bepanten van itthon, akkor ezt észben tartom a későbbiekre! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!!

Ponger!
Nóri írta, hogy még nem vitte vissza a jógás cd-t Neked és szívesen ír róla nekem egyet. Akkor legyen így. Nóri másol, ha úgyis nála van és akkor neki viszek helyette egy üres lemezt. Beni hogy van? Remélem, alakul és hamarosan kutya baja!

Nóri!
Köszi, akkor Téged kérlek meg a cd másolásra. DVD, vagy CD? Mert nekem CD-m van itthon üres, de ha DVD kell, akkor gyorsan beszerzek egyet a talira. És előre is köszi. A karácsonyi dalokat is szívesen venném, ha elküldenéd skype-on (biroandrea1). Van a családban néhány picurka, kiírom nekik, nagyon fogják szeretni. :)

Szila!
Telik a bőrönd? Azt hiszem, az ünnepek után én is elkezdem összepakolni. Csak még nem tudom, elég lesz-e az utazótáska, vagy kezdjek el hűtőládás dobozt keresni. :D

Bogi!
Lilinek jobbulást, nem lehet könnyű helyzet. Szegény kislány.

Tünde!
Örülök, hogy gyorsan megúsztátok a "szétválasztó" hadműveletet. Valószínűleg tényleg inkább az rémíthette meg Zitát, hogy miért van lefogva, mintsem a fájdalom. Talán egyáltalán nem is érezte az egészet, csak a szitu rémítette meg. De az a lényeg, hogy mostmár minden oké.

A tali:
Szóval, még mindig nem tudom, hogy lesz-e gyülekező, vagy 10-kor a Mandalában talizunk. Nekem nyóc :) , csak ne kerüljük el egymást. Amúgy remélem, odaérek, mert van egy kis kavarás az autók körül itthon. Apa megint alakítja a helyzetet, de mondtam neki, nem érdekel, valahogy nekem kell egy kocsi szerda reggelre. A buszra már nem vagyok hajlandó felülni, olyan drága, meg Győrig nem fogok ácsorogni, mindig tömve van. Meg éppenséggel van itthon pillanatnyilag 3 autó, csak szabad lesz valamelyik, nehogy kibabráljanak velem. Menni akarok! :evil:
:)

Andi

Kép
andykamama

Ami a talit illeti, van-e valaki, aki nem tudja , hol van a Mandala?
Ha mindenki tudja, találkozzunk ott, ha nem, megbeszélhetünk egy gyülekezőt a Széchenyi téren. Jó így?
kornéliusz

Sziasztok!

Nem olvastam vissza, csak gyorsan...

Úgy néz ki, hogy tudok menni szerdán. 2 tárgyalásom van, már próbálom áttenni. Szval 99 %.
Mehetek?? :oops:

Ponger:
Az nem lenne Neked jó, ha szerdára átvennéd nekem a cd-t és a dvd-t én meg viszek Neked helyette üreset?

Na még jövök, csak elvagyok havazva...
Vendég

Hajni, gyere!!

Lányok, akkor 10-kor a Mandalában!!!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Oks, szóval 10-kor a Mandalában.

Hajni, ne hülyéskedj, persze, hogy jöhetsz! :D Végre mindenki tud jönni, aki szeretett volna.

Lányok! Sokat gondolok Mónira. Szerintetek is esemény lehet Náluk, hogy nem jelentkezik? Lehet, hogy már babázik! De jó lenne, ha beindulna itt is a babzápor. :) A másik topikban már vagy 4 baba van, ha jól emlékszem. Lassan itt is aktuális lesz a forródrót. Tök izgi!
Tényleg, akkor Angi a megbízott, hogy ha esemény van, akkor ő tudósít itt a babaneten? :D
Kik is az elsők? Móni, Eszter, Szila, és aztán ajjjjjaaajjjj, már mi jövünk Tündével.... te jó ég..... :D

Andi

Kép
andykamama

Lányok:
melyik is a Mandala?

2 tippem van.

1, ami az Erste bank utcájában van..
2, ami egy közben van, a káptalandombnál.
Vendég

Ja, míg el nem felejtem. :roll:

Kikában vannak akciós bodyk, 1490 ft a 3 db, és jó minőség:)
Vendég

Hajni!

Mandala: 2. számú verzió a nyerő. :)

Andi

Kép
andykamama

Szila!

Mi újság fürdető állvánnyal kapcsolatban? Apa meg tudja oldani, amit elképzelt? Éppen a www.interstore.hu oldalon barangolok, vannak hasznos apróságok, meg minden más és itt találtam ilyen állványt 16 ezer. Ha esetleg érdekes. Kép

Andi

Kép
andykamama

Andi!

Köszi :) Meg lesz oldva. Már kinéztük a cuccokat hozzá, csak a férjem fizuja kell és 4ezerből meglesz. Muszáj spórolni. :)

Szerda 10 Mandala! :) Még én sem tudom hol van, de meg fogom oldani! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Mandala Teaház
9021 Győr
Bajcsy-Zsilinszky út 3. ? Ez nem egy köz.. Akkor én bajban leszek! :shock: De tudom a Babancs Szilvi telefonszámát és kérek majd telefonos segítséget! Remélem, hogy lesz térerő! ;)

KépKép
KépKép
hangolka

SZiasztok!

Ki vagyok nyúlva... :cry: most vagy én vagyok béna anyuka, de borzalom volt ez a mai nap!!!!!! Úgy érzem az ennyi idős gyerekek ha betegek az a legrosszabb, hiszen a babák sírnak, de akkor is megtudod tenni azokat a dolgokat hogy minél előbb jobban legyen, de az idősebb gyerekek akiket képtelenség meggyőzni az szörnyűűűű úgy érzem az egész nap egy végeláthatatlan vita volt, úgy, hogy közben mosolyogtam és türelmesen jópofiztam, pedig belül már ment fel bennem a pumpa.

Nem akart se citromos mézes teát inni, se húslevest enni, se dokinénihez menni, se aludni, se gyógyszert vagy C-vitamint bevenni, se lázatmérni, se langyos vízbe ülni csak melegbe, se semmit az ég világon amitől jobban lehetne....... :x
Vagy összevesztem vele és néztem ahogy rosszabbul lesz vagy a végén apával lefogtuk mikor már 40 fokos láza volt és benyomtuk a kádba, előtte 1/2 óráig győzködtük, engedje, hogy megmérjük a lázát, közbe persze ordított, hogy ezt ne csináljuk vele, a sírástól meg még hányt is egyet.

Na amúgy végül MIVEL NEM ALUDT SEMMIT EGÉSZ NAp, elvittem a dokinőhöz pedig azt beszéltem meg vele este kijön házhoz.
Összeszedett valami Monouclus...?! vagy mi a szösz vírust, direkt leírattam a nevét a dokinővel, de folyóírással írta és nem tudjuk pontosan elolvasni. :?
SZóval ettől hányt és mivel ez egy lappangó vírus ezért lett rá 4 napra olyan lázas, nagyon magas lázzal jár és bár nem piros a torka hanem lepedékes ettől van olyan rossz szájszaga is és mára már hasmenése is. TUTI JÓ KIS BETEGSÉG... :(
Szerencsére antibiotikum nem kell rá, hanem homeós szereket kaptunk, ja meg vettem egy Multi-tab immuno kid rágótablettát.
SZóval én ma nem vagyok nagyon használható, kipurcantam.

A szerdáról még nem tudok nyilatkozni, ha tudok megyek, de nem csak tőlem függ.
ponger

Szia SZila!

AZt hiszem vagy ott volt régebben vagy ott is van egy, de ez egy másik ahová szoktunk menni Sweizerhof (tuti nem így írják) hotel mellett van.
ponger

Ponger:
jobbulást!!!
Gyógycuppppppokkkkkk.

Szila:
Én is a Bajcsy-ra gondoltam, de az az Erste bank utcája...
Most mááán én sem tom hol van, ebben már voltam, de mintha lenne egy a káptalandombnál is...

Hmm.......
Vendég

Közben Ponger megoldotta a rejtélyt. :wink:
Köszi, én így már képben vagyok. :lol:

Babinti:
ha kell Nektek fuvar szólj. :wink:

Körkérdés:
én tudok gyerekkel és nélkül is menni, mama elvállalja.
Hoz valaki gyereket?
Én most a nem viszem felé hajlok, mert igazi kisördög és kb. 1 percet nem bírnék Tőle ülni. :roll: Beszélgetni meg.....
Vendég

Tünde!
Örülök, hogy minden ok Zitával.

Andi! Nóri!
Persze, hogy így is jó a lényeg, hogy kész legyen, és ugye milyen kedves kisapuka ez a Márió? :wink:
Amúgy nekem még fogalmam sincs mikor fogok tudni jógázni mostanában.

Bogi!
Naná, hogy én is fürdés után szoktam levágni, de itt most konkrétan az eslő kórházi körömvágásról volt szó.

hajni!
Szuper, ha megyek viszem a cuccot... :D

Eszter!
Azért nem értettem, most mennyi idős vagy, végülis tök mindegy a lényeg, hogy te és a baba tudd, hogy mikor jön el az idő. :wink:
A pontos kiírás ritka kevés esetben jön be. Tök, jó, hogy a doki 2x is ilyet mondott, nem? megnyugtató lehet számodra. irigykedem is :wink:

babancs!
megnéztem az oldalt amit linkeltél, egész jól összevan írva pár dolog. Mondjuk nekünk még arrébb van a kórházicsomag elkészítése, de addig is gyűjtöm az infókat.

Lívi!
Látod bejött amit mondtál, bár nem a torka piros de összefügg vele, mert lepedékes a torka. Még sose hallottam ilyenről.
ponger

Szila!

Számíthatsz rám telefonos segítség ügyben! Még jó, hogy most vetődött fel, hol van a Mandala. Még a végén Hajnival egy teljesen más helyen vártátok volna a pocakosokat. :lol:

Ponger!

Kitartást erre a nehéz időszakra! És jobbulást Beninek!

Kép
babancs

Sziasztok!

Hajni, én Zitával megyek, de ő viszonylag nyugis, lehet tőle beszélgetni, feltéve ha éppen nem énekel...

Ponger! Beninek jobbulást kívánok! Nem próbáltad, hogy testmeleg vízbe teszed, és fokozatosan hűtöd? Vagy bocs, ha így csináltad. Sztem ettől nem vagy rossz anyuka, Benivel halmozottan nehéz, mert gyerek, és még kukacos is... a pasik mindig nehezebben viselik a kórságot. :)/:(

Nekem annyira feszül a hasamon a bőr, olyan rossz érzés. Kenem szorgalmasan, nem szeretném, ha kirepedne.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

A másik győri topikba szoktam irni, de Maminti mondta, hogy itt pörögnek az események. Hát valóban. :)

Próbáltam visszaolvasni, hogy kicsit képbe kerüljek, de ez elég időigényes. De majd igyekszem. :)

Ha nem probléma, akkor szerdán szivesen csatlakoznánk hozzátok. Lehet?

Szép éjszakát! Betegeknek jobbulást!

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly

Az első körömvágásról volt szó és én is az első két hétről írtam.

Eszem ágában sincs erről vitát nyitni, de 6 gyerek, némi eü. végzettség és egyéb tapasztalatok után voltam bátor leírni a véleményemet.

A NAGY GYERMEK-KALAUZ c. könyv is hasonló módon vélekedik.
Idézet a 136. oldalról: " Csecsemőknél magától vagy a túl korai körömvágás miatt lép fel körömágygyulladás."

Ebben a korban még nagyon sérülékeny és vékony a bőr nyálkahártyája ezért óvatosnak kell lenni. Ha betöredezik csak azt a részt szabad lecsippenteni vagy ahogy Ponger tette jól - lerágni.
Így kevésbé lehet sérülést okozni mint az ollóval.
Később is ajánlatos inkább gyakrabban vágni, mint túl rövidre. Ha megsértjük a bőrt kaput nyitunk a fertőzésnek.

Én csak azt gondolom, hogy mindenképpen jó ha több információ birtokában tudunk un. informált döntést hozni.

Tünde!

Örülök, hogy a beavatkozás problémamentes volt, és Zita is jól tűrte. Jó lesz szerdán újra látni!!
ráhel

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?