Nem azt mondom, hogy ez az üdvözítő eljárás, de én így csináltam:
először szopi után adtam Lilinek kiskanállal gyümölcslevet (sütőtök, alma), utána már amikor több is bement, mint 2 kanál, akkor cumisüvegből kapott. Először 30% lé, 70% víz, majd fele-fele, majd 70% lé arányban adtam neki. Amikor már ismerte az ízét, akkor jött az almapüré. Na, ezt utálta, úgyhogy sütőtököt, répát, krumplit kapott , ezeket főzve, anyatejjel turmixolva; barackot meg nyersen. Nekünk ebben az időszakban nagyon jól jöttel az üveges bébikaják. Én a Hipp-es rizses-gyümölcsöseket adtam Lilinek, amikor már kihagytunk szopit. Amúgy mi először a tízórai, majd az uzsonna szopi hagytuk el, utána a délit, Lili magától meg pár hete az estit. Amikor már ki is hagyott szopit, akkor jött a tejpép, illetve a Sinlac-kal dúsított gyümölcsök. Mostanság már puffasztott rizzsel, kukoricapehellyel, dúsítom neki a gyümölcsöket, eszik kölespépet, zabpelyhet, extrudált kukoricakenyeret stb. De az nektek még odébb van.
Amúgy én csak azt tudom tanácsolni, hogy ne hallgassatok senkire, vagy csak egy emberre (pl. védőnő, doki), mert mindenki mást fog mondani, hogy mikor, mit és hogyan...