Új privát üzeneted érkezett!

Edi
Én valami boraxos krémet használok, az orvos írta fel, ő ezt ajánlja. Amugy meg ha nagyon piros, akkor neogranormont használok, nagyon jo!
Én is nemsokára csokizok, most küldtem el a férjem valami kis nasiért. :D

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Osoa:
Neogranormon-t használd garantáltan két pelusozás után látni fogod az eredményt nagyon jo..Fiamnak vettük mert a korházbol ugy adták ki picit piros volt a popsija de kétszer kellett használnunk azota semmi..
Popsitörlö:Mi a Huggies Aloe Vera-s popsitörlöt hazsnáljuk..Nagyon jo illata van és ami fontos jo vastag..
Vendég

Sziasztok!

Ma csak olvasni volt időm, meg újra megnéztem a gyönyörű babákat!

Livi - nagyon erős lehetsz, azok alapján amilyen háttérrel indultál az életben, és ahová eljutottál. Jó volt Csengő hasonlata, én is így gondolom.
Megnéznék Nándikáról egy képet - rég tettél be, és emlékeimben még megvan, hogy egy nagyon aranyos pofikájú baba ő!

Kép
nózi

Lányok ne haragudjatok hogy nem irok többet szinte semmi idöm..Lányom beteg..itthon vagyok a két gyerekkel..deazért olvasgatlak benneteket..

Tüzmanonak gratulálok a kislányához..

Linda :Tényleg nincs mit. :D .A lányom csinálta öket.. Gondolta tetszeni fog a kis Laurának meg nektek..Azt hiszem te kérdezted:Marvin 3435gr és 52 cm-el született..

Szép éjszakát mindenkinek..

Talira én is szivessen mennék..Persze ha párom el tud vinni.... :oops:
Vendég

Szervusztok!

En meg itt kukorekolok, iszonyat nap es elozo ej utan.
Mi van most front???

Bendus nem aludt el, ejjel felebredt tobbszor is, es ma is iszonyu nyugoskodes nem alvas ment. Most eludt el - de este fel tiz ota altatom...

Kepzeljetek vettem a Vateran egy tok jo szonyeget a gyerekszobaba, majd teszek fel rola egy kepet!

Orrporszivozas tipp:
Ratalaltam a FLUIMARE nevu tengeri sos cuccra, ami sokkal kimeletesebb, mint a Sterimar, mert ez nem hajtogazos, hanem pumpas. Igy nem nyomja fel a gyerek agyaba a cuccot, hanem te tudsz kicsit is fujni. Bendus ezt jobban viseli - ajanlom mindekinek 1000 ft-ba kerul, de kisebb kiszereles a Sterimarnal. De ez is hatekony am!

Holnap visszaolvasok, most megyek hunyni.

Pusz

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Lakásganajozás előtt egy gyors bekukk:

változatlanul a DM-es törlőkendőt ajánlom mindenkinek :lol: popsipír ellen. Ricsinek 1x volt kicsit piros a sejhaja, de amióta a DM-es kendőt használjuk, egyszer SE. :wink:

Dorka, tegnap sz&r napunk volt ám nekünk is, Ricsi nyekergése miatt nem tudtam végigolvasni a magyar bulvársajtó termékeit, meg a friss kisnyanyát, nyanyák lapját és babamagazint. tuti,hogy front van!
Ja, és a fiatalúr már nem hagyja, hogy ölben dajkáljam, régen ez volt a mindene, most meg megfeszíti magát és üvölt. Le kell tennem a bölcsőbe, cumi a szájba, simizem a hasát (vagy nem) és így alszik be.
Szóval a baljóslatú "Ha megszoktatod, hogy ölben altatod el, sose fog a gyerek magától elaludni és megnyugodni" tézist helyből tudom cáfolni.

na, kivonom magam a forgalomból, jön a házimunka.
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Jó reggelt!

Tina!
Jobbulást lánykádnak!!!!

Popsi piros: nekünk neogranormon nem vált be, mert valszeg gomba volt, úgyhogy canestent kellett használni nagyon sokáig (szájpenész nem volt), utána még piros volt,de csak pöttyökben és a sudocream egy nap alatt helyrehozta. Most gyógyszertéri kenőcsöt használjuk.
(én hülye, marha állat a sudorcreamet használtam szegénynek egy hónapig, pedig rá van írva, el is olvastam, hogy napi 3-5x, vékonyan., bezzeg én meg kentem, ugye nem lesz ettől baja???) tegnaptól újra gyógyszertári a téma, de azért nyugtassatok meg...

Ma reggel a légzésfigyelő pittyegett, már megint lemerült az elem, hajnali 4volt, volt legalább indok, hogy magam mellé tegyem a gyereket :) :D evett aludtunk, evett, játszottunk evett. Most betettem a kiságyba alszik. :D

Na megyek, mert én is vízszintbe teszem magam.

Edit

Kép
Kép
edi78

Miért van az, hogy az emberek szeretnek beleszólni más, idegen gyerek nevelésébe, etetésébe stb??

Előbb beszéltem a héten a 3. emberrel aki, ahogy meghallotta, hogy a Kata 1,5, 2, 2,5 óránként eszik azt mondta, hogy huuu még nem állt be az evés? huu miért nem húzom az időt, ki kellene éheztetni!!!!!akkor többet enne. Mondtam Kata max.90-100-120g-ot eszik, ezért eszik napi 9-10x, hogy meglegyen a napi mennyiség. Hozzáteszem a 3emberből 1 tápszeres, 1 40-60% anyatej, tápszeres, 3. ember meg nem is szoptatott!!! Igény szerinti szopiról nem hallottak az tuti. No comment.

Úgy fel tud idegesíteni, hogy szinte lesajnálnak, hogy sűrűn eszik, és hogy nem tudok vele kimozdulni. Pedig ez nem igaz, én örülök, hogy sűrűn eszik (hozzáteszem egyszerre én se tudok sokat inni), meg eddig is akárhová eltudtunk vele menni.
Bocs, de ki kellett írnom magamból.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Krisszi:
Látom te még nem a PJ-t nyomod :-)
Én sajna csak sutyiban merek pletykalapokat olvasni, mert már a kisnyanyáért is kapok a fejemre. Párom szerint mióta "elöntötte az anyatej az agyamat" súlyos visszaesés mutatható ki szellemi képeségeimben és érdeklődésemben - egész nap rózsszín oldalakat nézek a neten szerinte. :lol: :lol: :lol:
Írtál e-mailt - még nem kaptam.

Popsi téma:
Edit: Figyu nem lesz baja a Sudocreamtől - cink van benne, de nem rontottad el. Egy barátnőm csak Sudocrem-et használt éveken át és semmi baj nem lett belőle. De szerintem egyébként nem napi használatra való.

Nekünk is ahogy Sz_kata és Krisszi is írta DM hipoallergén popsitörlő és gyógyszertári krém vékonyan kenve kombináció jött be.
Én be is vásároltam több hétre előre az akciós dupla csomagból - olyan ritkán jutok el a DM-be.

Sz_kata:
Mi szivesen mennénk a Wekerlei talira.

Ja, dokinéni gyógyultnak nyilvánította Bendus nátháját, és a karját pedig azt mondta kenjük BETADINnal. Hát én nem kicsit vagyok paramama.

Ciao,

D.

boróka1973

Lányok!

Köszi a tippeket!
Sudocreammal kapcsolatban: tényleg néha nagyon jó, de tegnap megnéztem az összetevőket a kisokosomban :shock:

BHA: antioxidáns, avasodásgátló: szint. anyag, gyakran allergiakiváltó, állatkísérletekben az immunrendszert megváltoztatja, magzatkárosítás gyanúja
Paraffin: zsírkomponens, nem ajánlott, kőolajból előállított szint. zsír, akadályozza a bőr lélegzését.

Akármennyire is jó, azért rendszeresen szerintem ne használjátok.

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok,

voltam fodrásznál :lol: igaz, festeni nem volt időm, szóval még mindig lehetek a saját anyám :lol: :lol: Csengő, dehogy haragszom!

piros popsi: Orsi, esetleg próbáld ki az aloé növény belsejében lévő zselés cuccot. Nekem az is bevállt mindenféle nyavajára.

Hétfőn megyek a gyerekházba, megnézni, hogy milyen időpontokban van szabad hely. Remélem, még kari előtt tudunk talizni lányok!

Képzeljétek, ma este Petya hat órát aludt!!! És akkor is én tettem cicire, mert már nagyon feszült a mellem. Rácuppant, kiszivta amit kellett és aludt tovább (meg közben is) :lol: Szóval, istenien kialudtam magam :lol: :lol:
sz_kata

Csengő,

tök gáz, hogy nem tudtak segíteni a nevelési tanácsadóban :( pedig hát elvileg azért vannak, hogy az ilyen problémákat megoldják. Próbáltad már Mikit bevonni a "gyereknevelésbe", feladatokat adva neki, meg ilyenek, hogy úgy érezze, ő a komoly nagyfiú, akinek fontos dolgokat kell csinálnia. Pl, bekenheti a baba fenekét, vagy együtt fürdötök és locsolgathatja rá a vizet, ilyenek. Biztos nagyon rossz lehet most neki, hogy kevesebbet kap belőled.
sz_kata

Csengő!

Nálunk az a helyzet, hogy a nagyobbik fiam már gyakorlott nagytesó, és ezért - meg a kora miatt is - nagyon jól fogadta Jázmint. Dani viszont most kicsiből középső lett, amit nem is olyan könnyű feldolgozni. Érzékenyebbé vált, előfordult egy-két bepisilés éjszaka, szóval látom, hogy nehezen veszi az akadályt, pedig mondja, hogy szereti Jázmint és sokat puszilgatja és simogatja is.
Nálunk bevált - szerintem próbáld meg te is -, hogy legyenek olyan idők, amiket CSAK Mikivel töltesz. Olyankor bízd a férjedre, vagy anyukára, anyósra Bálintot - akár ott a lakáson belül is -, ti meg vonuljatok ketten félre, és játszatok, beszélgessetek stb. Az a lényeg, hogy érezze Miki, hogy csak rá figyelsz, és hogy nagyon fontos neked!!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok !

Mindenkinek köszönöm a biztató szavakat a tornával kapcsolatban,nagyon rendik vagytok már sokkal nyugdttabb is vagyok!A tornaórák tovább folytatodnak!Lehet a dokik azért mondanak ilyeneket a szűlőknek hogy még elszántabbak legyenek!? :roll: De milyen szűlő az aki nem tesz meg mindent a gyerekéért?
Én a szavai nélkül is elszánt voltam :x

Livi
Borzalmas a családi háttered, a hideg futkosott rajtam miközben olvastam soraidat:De ott a kis új családod akikben örömödet leled és elfelejthetsz minden a rosszat :wink:

Beuka
Ha Páhokra jöttök a tavasszal(Érdemes, a környék is tuti :wink: ) akkor majd talizhatunk is :lol:

Angel
Igen Laura baba nagyon ügyi én már csak kis tornászlánynak hívom s nem csodálkoznék ha majd bajnok lenne egyszer :wink:

Timi
De ügyi a lányod,puszi neki a képekért s jobbulást!

Mamy
Te egy igazi megértő és aggodó mami vagy aki mindig mindenkinek biztató és megnyugtató szavakat ad!Köszönöm szépen én is :wink:
Gesztike nagyon ari a pihi puhi takaróban :lol:

Edit
Kitartás!Senkinek semmi köze a szopihoz!Annyiszor eszik ahányszor csak akar,hiszen ő még csak egy csöpp kisbaba,hála Istennek hogy eszik,bajság lenne ha nem :wink:

Na mennem kell,Laura baba tornászni akar!

Üdv mindenkinek

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Mellékelek pár képet!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
czmelinda

Még egy tuti!
Kép

Kép

Kép
czmelinda

Dorka - köszi a pumpás orrcsepp tippet, jól fog jönni, mi már attól félünk, hogy a sterimárral lelki traumát okozunk Zsoltikánknak. Tegnap is befújtuk, szemét eltakarom és vagy négy centiről próbálok beletalálni az orrába, így talán kíméletesebb, de mindegy is, negyedórát így is zokog, alig tudom cicivel megvígasztalni... Betadin - gondolom megkönnyebültél!

Sz_kata - wekerle nekem is jó lesz, itt van tőlünk nem messze. Petike nagyon aranyos, jól áll neki a naci! Amúgy nagyon szép bőre van - hazabeszélek, mert én is kleós vagyok - de Zsoltikám az apja fehér bőrét örökölte - szóval pont fordítva, mint nálatok! :)

Orsi - sajnos a sudo krémet használtam én is - köszi a tájékoztatást. Sajnos Zsoltikának elég érzékeny bőre van, mert ha kicsit vékonyabban kentem a gyógyszertárit mindig kipirosodott a hajlatban - ilyenkor használtam a sudot.

Mamy - Gesztike nagyon szép! Zsoltikám ma megpróbált átfordulni az ágyon a lepedőbe kapaszkodva húzta magát (tehát kicsit csalt:) így sikerült, hasra került, és ott kinyomta magát :) És tetszett neki a dolog! :lol:
Túkanyó - ez jó! :lol: Az nővérem is az - még mai napig, ha álmomban elzsibbad vagy begörcsöl a lábam az ő nevét kiabálom - ebből is látszik, hogy rá mindig számíthattam - ő tényleg aggódott értem.

Edit - babusgasd is! A csecsemőkor hamar elszáll... Nagyon aranyos volt Kata baba a babával! Szopik nálunk is sűrűn vannak - de nálunk vannak főétkezések (ez még mindig 6-7) és kósza szopik ahogy Jadey mondta - de engem se zavar. Még többnyire itthon kuksolunk - nem bánom - a szeretetnek olyan fokát ismerem meg amit el se tudtam képzelni. Nagyon - nagyon tudja szeretni az ember a gyerekét, hogy ennyire addig nem is tudtam amíg nem volt babám!

Paramamaság: vegyiparban dolgoztam - terhességem elején olyan üzemben volt három egész napos bejárásom, ahol morfiumot állítottak elő - tulajdonképpen emiatt a 18. heti ultrahangig csupa ideg voltam, féltem, hogy baj lesz. Amúgy elég gáz, hogy az ilyen üzemek vezetőinek szinte fogalma sincs róla, hogy terhes nő beléphet-e avagy se. A legtöbb vezető szerint nem lehet baj belőle, komolyan még a hormon laborokba is simán beküldtek volna, ha nem tiltakozom!

Kép
nózi

Szasztok!

Melinda tunderi a kisember :D

A szazszorszepes hasonlatom nem csak Balira vonatkozik, sajnos tobben irtatok, hogy nem volt "gyerekszobatok". Ha nem is reagalok ra nev szerint, de minden elismeresem a tietek!
Modemen nem keresem vissza ki irta meg az elejen, hogy egyedul van az ikrekkel, hat az sem semmi!

Nev. tanacsadastol en sem vartam csodat, csak mar mindent megprobaltam es gondoltam egy ingyenes szolgaltatas es szuksegem van ra! Amugy amit irtatok mar kiprobaltam. Mikivel sokat jatszunk, van olyan jateka amit csak szopikor kap meg stb...de azt az intim kozelseget amit a szoptatas jelent nekem es Balintnak nem turi! Amugy ha apa puszit ad nekem, azon is kiakad. Hat meg azert bizom benne, hogy mondanak valamit, nekem az is eleg, hogy ne csinaljam maskent....majd kinovi. Csak Balintomra is szeretnek idot szanni. Persze o olyan tunderi jo kisfiu, hogy szinte nincs gond vele. :)

Bocsi ha nem irok tobbet most, de a vasalas elol veszem el az idot...

csengo
ja nekem tegnap ota beallt a derekam ti mit csinaltok ilyenkor?
Vendég

Csengo,
tekerj rá egy sálat, tartsd jo melegen! A férjem megmasszírozta Richtofittal. Próbáljátok ki!
Sz_Kata, örülök, h végre "kialudtad" magad.
Még szebb lettél??EGyébként nekem (is) dilemmám, h du felébresszem-e ZSófit enni?!!
Nózi,
"paramamaság" versenyben én is előkelő helyet foglalnék el..:)
Melinda, nagyon édi LAura. Zsófi is szokott nekem fityiszt mutatni.:)

Nekünk is FLUIMAR-t ajánlott az orvosés nem ajánlotta a STERIMAR-t. Most olvastam vmelyik "rózsaszín lapban", h egyes orvosok nem helyeslik ezeket a sós orrspray-ket.Olyan jó lenne, h egységes elveket vallanának a dokik és a védőnők. Álom?
rolex

Krisszi és többiek!
Köszönöm a tanácsokat és megpróbálom megfogadni őket Barni érdekében. Én is elkezdtem tesztelni az alkoholmentes söröket, de nekem inkább az édesebb fajta jönne be, amit eddig még nem találtam (régen az alkoholos barna Kaisert szerettem). Ha valaki édeset iszik ossza meg velem a márkát!
A hajhullás sajna nálam is megvan és azért vágattam le a hajam, mert így nem annyira feltűnő (feleannyi a kupac :? ).

Mamy!
Én a Fitolacot próbáltam már eleve, mert a másikat nem ajánlották (laktoherb), de még ettől is fájt a pocija.
Azt hiszem én is kipróbálom a kismama párnát Barninál, hátha beválik :lol: .

Bali!
Sajnálom, hogy végül ki kellett tenni az anyukád szűrét, de ilyen állapotban ne tartózkodjon kisbaba közelében. Remélhetőleg tanul az esetből és legközelebb már nem ittasan megy hozzátok.

Angel!
Jópofa volt az írás és tanulságos is :lol: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Átfutottam a mai termést, és remélem lesz időm kicsit maradni is. Geszti ma "angyalka" - persze mindig az, de hogy a suttogós hasonlattal éljek... :wink:
Írtátok többen hogy tegnap front volt, hát lehet benne valami, mert egész nap semmi probléma nem volt, nagyot aludt délután, aztán este a szokásos jóéjtszopi után nem volt hajlandó elaludni... :shock: Már totál el voltam gémberedve, fájt mindenem, és már alig jött valami a ciciből, de ahogy lehunyta a szemét, rá fél percre megébredt, és kiabálni kezdett meg kalimpálni, mint aki egyáltalán nem álmos. Pedig az volt, mert ismerem már az arckifejezéseit, meg a hangjait. Ásítozott is nagyokat. Végül Apukája elringatta, miután harmadszor kapott repetát. Aztán sikerült berakni az ágyba, olyan 11 óra körül, és reggel 8-ig aludt... :roll: Ma meg déltől negyed 4-ig ment a szunya, aztán cici után fél 5-től negyed 6-ig... Remélem nem megy az éjszakai alvás rovására. Bár eddig sosem volt ezzel probléma.

Popsikrém: mi kezdetben a sudocreme-t használtuk, de csak amíg hazajöttünk a kórházból, mert itthon már a gyógyszertárit, és azóta is csak azt. Soha, semmi baj nem volt Geszti popsijával.

Orrspray: mi a sterimar-t használjuk, nekünk is ajánlották a gyógyszertárban a fluimare-t de azt mondta a gyógyszerész hogy semmi különbség nincs... ezek szerint van... na mindegy. Nem használjuk túl sűrűn, kb. egyszer egy héten van orrporszívózás, amikor már nagyon szörcsög.

Sz_Kata és Dorka!
Most már érdekelne, mi az a vatera?... Bocs a "tudatlanságomért" hallottam hogy licitálni lehet cuccokra, de hogyan, és egyáltalán megéri? Hogyan kell fizetni, stb.? Majd benézek oda is, csak érdekele a tapasztalatotok. Ha ilyen jó dolgokhoz lehet hozzájutni, akkor engem is érdekelne.

Nózi!
De jó, ha csalással is, de sikerült már Zsoltinak az átfordulás! Geszti is nagyon erőlködik már, ha teheti, hát kíváncsi vagyok mikor sikerül és mennyire fog meglepődni :wink:
Tyúkanyóság: ezek szerint nem csak nálunk volt ilyen, remélem az én hugomnak is hasonló emlékei vannak. Én mindig virrasztottam amikor tizenévesen különféle "hajrázós" koncentekre ment, és éjjel 1-2 óra felé ért haza, jaj tisztára beleőszültem, rohadtul aggódtam érte, és sajnos baromi makacs csajszi, nem nagyon hallgatott rám, de annyit azért kiharcoltam hogy mindig hazatelefonált, hogy kábé mikor ér haza.

Linda!
Nagyon édes Laura!!! Egyáltalán nem is látszik rajta, hogy hátrányosabb helyzetből indult mint általában a babák. :wink:

Edit!
Tényleg tojd le magasról az ilyeneket, ne foglalkozz vele, tök mindegy hányszor eszik a baba egy nap, a lényeg hogy neki jó legyen, hogy fejlődjön. Geszti is többször eszik az átlagnál, de engem sem zavar, mert neki még úgysem lehet elmagyarázni, hogy hogyan "kéne" - bár azért mert az átlag 5-6-szor eszik, nem tudom miért kéne minden babának annyiszor ennie? Szóval ne törődj ezzel, úgyis alakul minden magától.

Na mennem kell, Tündérkém megéhezett.
Próbálok még jönni.

Kép
mamy

Helloka!

Rolex: ÁLOM. Sőt még az is, hogy a dokik és dokik egységes elveket valljanak.

Paramama: hát én még mindég sandán tekintek a Betadinra, sőt mostmár minden "beavatkozásra" és ilyen olyan vegyi cuccra.
Szerintem sajnos az orvostársadalom is a vegyipari/gyógyszeripari lobby áldozata - sokszor mechanikusan adnak ezt-azt, ahogy azt az egyetemen tanulták. Én a lehető legkisebb beavatkozás híve vagyok.

például én azt sem értem, hogy miért kell előre lázcsillapító kúpot adni a gyereknek, amikor megkapja a 4 féle betegség elleni oltását. Már nekem az is abszurd, hogy egy kis csöpp kéthónapost egyszerre 4 féle betegséggel/ellenanyaggal oltunk be. És tulajodnképpen a láz lenne a természetes reakció - mégha kellemetlen is. Persze azt nem értem ezalatt, hogyha miűondjuk 40 fokos, mert az már életveszélyes. Mindenkitől előre is elnézést a radikális nézeteim miatt, de tök ideges vagyok a BCG seb miatt, mert
1. ma reggeli doki néni tanácsai/kezelése óta rosszabb lett - bezárult újra és megint kezd begyűlni a trutyi benne - ha így marad irány a sebészet mégis:o

2. nem találok egy használható tapaszt, ami ilyen pici babának kíméletes tapadást biztosít és szellőzik is.

TÖBBGYEREKES ANYUCIK:
Van vmilyen sebtapasz ami bevált a gyerkőknél? Ma vettem 2 félét, kipróbáltuk, de vacak (főleg a Salvequick gyerek tapasz tök sz@r).

és közben Bendus megint egész áló nap nyüglődik, fáj a hasa, nem alszik - annyira sajnálom, de nem tudok segíteni rajta. (masszíroztam, szépcsöveztem, sétáltattam, ringattam, hasamon elaludt - letettem, és most megint nyöszörög. :shock:

boróka1973

Mamy:
Figyu nem csak egy ilyen oldal van, ahol használt (néha új) holmikat lehet adni-venni, hanem több.
Azért szeretem, mert babaholmik között sok szinte újat lehet találni és nagyon kedvező áron is olykor. Én nem vagyok annak a híve és annyira jól eleresztve, hogy mindenből újat a babának.
Eddig vettem ott egy kengurut Bendusnak (sajna nem annyira szeret benne lennei egyenlőre), meg most egy szuper gyereszőnyeget a gyerekszoba padlójára, amin utak és házalaprajzok vannak. Került 3000 Ft-ba a szőnyeg. Kép Kép

ha gondolod nézz körül: www.vatera.hu
www.teszvesz.hu

Bali:
Apukáddal történtekhez szeretnék hozzászólni.
Ne okold maga emiatt, az öngyilkossággal kapcsolatban nem szabad magadat felelőssé tenni. Tapasztalatom szerint az egy bonyolult flyamat végső lépése. Sajnos én is érintett vagyok Apukám révén a témában. Évekig védoltam magam, összetörtem akkor teljesen. Talán akkor lett vége a gyerekkoromnak. De azóta nagyon keményen küzdve talán sikerült újraépíteni magam. Ez 8 éve történt,de természetesen a mai napig kihat az életünkre. Nála a depresszió volt az előzmény.

Dorka

boróka1973

Sziasztok!

Gesztenye, tegnap Bucklert ittam, ma Schlossgoldot, sztem a Schlossgold talán édesebb....bár, egy kis méz csodákra képes!!!
Apa vett 24 doboz alkfrei Ottakringert. :shock: ..mire én azt megiszom... :D

Lhet vmi ebben a sörivásban, mert reggelre majdnem sírtam, úgy tele voltak a melleim...több, mint 170-et evett belőle. (egyszer,a fénykorban 230-at fejtem egyből, de már szédültem, úgy fájt..)

Edi, a szopiban csak az ösztöneidre hallgass!!! én is nagyon bírom, hogy mások mindig jobban tudják, mi kell a gyerekemnek... :evil:
Éheztetés: a sajátjával vajon megtenné??? :evil: :evil: :evil:

Dorka, sztem is felesleges előre kúpot adni a babának, nekünk nem is mondták, szerencsére. A doktornéni válaszol c. könyv sokat segít otthon, én azóta kevésbé vagyok paramama...Na, meg ha belegondolok, hogy 1 éves koromig milyen körülmények között voltam tartva (nem nevelve), no higiénia, no anyatej, állatok körülöttem, és mégis egyben maradtam, akor pláne megnyugszom, hogy Gergőnek nem lesz semmi baja.
Apukád: nagyon sajnálom, ami történt...de nagyon erős vagy, és a hozzászólásaid alapján jó ember és nagyon jó anya!!!! És igazad van, nem a te hibád-nagyon bátran és okosan újraépítetted az életed.

Csengő, nekem is pocsék a derekam...akkor ráveszem Apát egy richtofitos masszázsra..!! :D :D :D
Nagyon hasznos tud lenni egy gyapjú vesemelegítő, de ahogy Rolex írta, jó a sál is!
Mikinél lehet, hogy bejön, hogy érezteted vele, hogy számítasz rá, ahogy Szkata is írta. jó, ha vannak dolgok, amik az ő felelősségi körébe tartoznak, amit "csak ő tud megcsinálni", és amiért anya nagyon hálás. ettől büszke lesz, mert érzi, hogy fontos. Ezek persze csak tippek, joggal mondhatod, hogy egy gyerek mellől könnyen beszélek, de remélem, vmi hasznosíthatót tudsz belőle szerezni! :D :D Tarts ki!!!

Puszi, Angel
Vendég

Sziasztok!

Angel! Köszönöm a popsotörlős hozzászólást! Jaj ezzel az oldalfekvéssel most bogarat ültettél a fülembe :roll: :roll: én ezt nem tudtam :(
A babylove pelusnál a mini is jó?
Sör + méz, jaj brrr
nagyon tetszett a szöveg! :wink:

Gabriel!
Nagyon édes Flóra!

Hettie! Eltűnk a méhszájsebed? Az tök jó!
De a léyneg, hogy Te TUDOD, hogy igenis értessz a gyerekneveléshez!

Edi! Köszi a törlőkendős tippet! Mi a gyerekorvos által felírt popsikrémet (gyógyszertári) használjuk. Gonbaölt is tartalmaz. ne törődj a beszólókkal!! A lényeg, hogy te jól csinálod!!

Tina! JObbulást Mercinek!!

Linda! Ezekszerint Ti Páhok környékén laktok :) benne lennék egy taliban :) NAgyon jók ak épek! Főleg a fülhallgatós :) :wink: az ujjtartás ismerős, nálunk is gyakran van így.

ROZUS! Már én is nagyon hiányollak!!!

Kép
Kép
beuka

Átestünk az első igazi kakis "élményen".
A hajnali szopi után gondoltam tisztába teszm, mert hallottam hogy bekakilt. LEszedtem róla a pelust, amikor észrevettem, hogy a kuki gyanúsan föláll, el is kezdett pisilni, én próbáltam alá helyezni a pelust, oldalról szemléltem, amikor egy hirtellen mozdulattal 2 méteres sugárban lesz@rta a szőnyeget a Drága. Úgy vágódott ki a híg kaki, hoyg csak na.. nem gondoltam, hogy ilyen erők urakodnak odabenn :D :D Még jó, hogy nem szemben voltam vele :shock: , így csak a karom kapott. Nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek, de inkább ez utóbbi győzött. :lol:

Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka!
Akkor te viszonylag hamar szembesültél a sugárban kakilással, mert én csupán 3 napja kaptam telibe a hálóingemet és mi már 2 hónaposak vagyunk :lol: .

Most beszéltem a nőgyógyászommal és szerencsére jó lett a rákszűrés eredménye, aminek örülnöm kell, mert másoknak (akik mostanában szültek nála) rosszabb lett. Így most örülök a p2-es eredménynek. Egyébként a terhesség előtt p1-es volt, amit nem akart elhinni a doki, mert szerintük ilyen eredménye a még szűz kislányoknak szokott lenni (és én akkor már nem voltam az :lol: ) vagy a nagyon szerencséseknek.
Remélem nektek is hasonlóan jó az eredményetek.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Linda!
Tök jók a képek, szépek vagytok. :) A második kép ismerős, Kata is így tartja a hüvelykujját. Olyan aranyosak. A fülhallgatós kép eszméletlen jó.

Beuka!
Jó a sztori, nálunk ilyen még nem volt. Egyszer pisilt le miközben emeltem fürdetéshez. Ma sokat sétáltunk, tök jólesett. Voltam anyáéknál, még jó, hogy vittem csereruhát, kifolyt a pelus tartalom. :) A pulcsim is olyan lett. :) Aztán megint bekakilt. :) :)

Nózi!
Én gyógyszergyárban dolgoztam, de a teszt pozitívitása napján és másnapján még dolgoztam, aztán elmentem dokihoz, de persze sem UH-gal sem manuálisan még nem lehetett megállapítani a terhességet (nem is végzett manuálisat). Kiírt a körzeti doki és 2hétre rá voltam UH-on, akkor voltam a 7.hét elején. Másnap bementem a munkahelyemre közöltem a tényeket, és azóta nem dolgozom. :) De nálunk a vegyszerek (laborban) miatt ez teljesen érthető volt. Meg Pestre jártam vonattal Tatabányáról!!! A nagy hidegben ennyit utazni és még dolgozni, tuti baj lett volna belőle.
Csak nem egy sorstárs?? te is gyógyszergyárban dolgoztál???? csak nem a R. G. ? a hormonlabor miatt gondolom.....

na mennem kell sír a baba, meg kész a melegszendó

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Ma volt a doki, kismanó már 4640gr. Két hét mulva mennünk kell nekünk is a 2 hós oltásra, már előre sajnálom szegénykémet.
A BCG oltás helye pár napja elkezdett nőni, elég nagy. Az orvos is mondta hogy mostanában nem is látott ilyen nagyot. Remélem nem lesz vele gond. Ti leragasztottátok a helyét, mikor kifakadt? Nekem az orvos azt ajánlotta hogy gézt rakjak rá. De mást ne csináljak vele.

Más: Megnéztem a kártyám mennyi pénz van rajta, és valahogy nem stimmel valami. Nem tudjátok mennyi a Gyes és a családi pótlék összege?

Boróka
Sajnálom ami Bendegúzzal történt, reméljük hamarosan begyógyul az oltás helye.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Gesztenye:
Te nem szűz voltál akkor, hanem szűzies!!! :lol:

Én még lekakilásügyileg vagyok szűz!

Beuka - vicces lehetett, eltekintve a takarítástól hajnalok-hajnalán.

Angel/Kriszti:
Nekem is megvan a Doktor nénis könyv, és van benne hasznos info tényleg, de néhány nézete meglehetősen OLD SCHOOl pl. kijelenti, hogy ne aludjunk egy ágyba a babával semmi esetre sem.

Nagyon szépeket írtál - nem érdemlek én ilyesmit - ebből is látszik, hogy Te is egy kis Angyalka vagy!!!
Amellett amit írtál a gyerekkorodról, nagyon megrázó, nehéz rá bármit is mondani. Én tulajdonképpen szerencsésnek mondhatom magam, mert szerető szülőkkel bolfog családban nőttem fel. És nagyon szerettem Apukámat, nagy példakép volt orvosként is és nemcsak nekem.

Gesztenye:
Csináltak neked rákszűrést???
Nekem dokim fél év múlva javasolta csak.

És már megint ismét kiakadtam a kedves orvosomra, mivel a 6 hetes kontrollon ugyan megvizsgált, de nem vett kenetet fennálló panaszom ellenére. Amiket adott (Ergam csepp, meg Gynoflor kúp) semmit sem értek, és a héten felhívtam, hogy problámám még mindég ez a fucsa folyás, de nem szeretnék a magánrendelésére menni - hát nem repesett az örömtől.

Ha egy problámát nem old meg, mert nem elég alapos, mindezt elég sok pénzért nem teszi, akkor én a helyében igyekeznék javítani a dolgon. Nem fogom kifizetni neki még egyszer a konzultációs díjat (7000 Ft), akkor inkább elmegyek valaki alapos dokihoz. Kiakadtam rá már megint. Csak az a gáz, hogy ő műtött, és mi van ha ez a műtétnek valami mellékhatása?!
Van még olyan, hogy egy nőgyógyász nem a pénzre hajt???

Edi:
Ha ilyen helyen dolgoztál, akkor még szerencse, hogy nagyon korán kiderült a terhesség.

Ciao,

Dorka

Egy kép Bendusról:

Kép

boróka1973

Kép És még egy: Bújós pici mackóm:

boróka1973

Sziasztok!

Dorka: Most néztem Bendét, nagyon édes abba a kis pirosba. Mikulásnak készül? :lol: Játszószőnyi szupi. Vatera, múltkor összevesztem két kengurus eladóval. Vettem máshonnan :)

Képzeljétek ma voltunk itt kispesten a baba-mama klubba. A védőnéni ajánlotta, hogy menjek nyugodtan van ott sok gyerkőc meg anyuka, lehet ismerkedni stb. Jó gondoltam miért ne. Hát a Kitti volt a legkisebb, nem is értem miért mondta hogy menjünk, szerintem még nem való oda.(már mindenki mászott) Amikor valamelyik gyerek hangosan sikítozott vagy üvöltött akkor mindig görbült a szája. Elég nyűgös volt és nem is tudtam fekve szoptatni csak ülve amit elég bénán megy nekem :roll:
Jött a Mikulás mondták hogy menjünk oda mi is. Kaptunk miki csokit szalon cukit, meg egy akkora almát, hogy nagyobb volt a baby fejénél :shock: Hmmm... ezek szerint már ehetnénk csokit? :oops: :shock: :lol:
Aztán lehet hogy eljárkálok hagy szokja a társaságot, meg a sok hisztis kölköt :? Nehogy mindig elsírja magát ha valaki ráordít :)
Ja és amikor megérkeztünk jött egy öreg néni és kérdés nélkül kikapta a kocsiból és bevitte a szobába alig akarta odaadni pedig már sírt:roll: Ez egy kicsit fura volt nekem, se szó se beszéd elviszik a kölköd. Én meg csak néztem nagyot:shock:

Pelus téma: lehet hogy már volt szó róla, de ti hova teszitek azt a kis kilógó fodrot? Én eddig begyűrögettem mert a védőnő azt mondta, de szerintem nem hiába van ott!? Ti mit csináltok vele? Mondjuk tök mind1 mert ma reggel is volt trotty aztán egy nagy rugdolózás és egyfolytába pumpálta ki a pelusból. Reggel jött apa a fürdőbe aztán nézett nagyot hogy mi már kora reggel fürdünk :shock: :lol:

Súlyok: csajok hogy micsoda kis vasgyúrók vannak. Mi még nem vagyunk 6 kilósak, de már közelítünk az 5 és fél kilóhoz. Most voltunk a héten 5440grammok.

Szunya: már több mint egy hete délután van 2 és fél óra alvás. Érdekes mikor kisebb volt nem aludt ennyit. Lehet hogy ehhez is meg kell érniük. :roll:

Na megyek mert még vár a vasalnivaló.
Puszi nektek és a babóknak: Bettus

Kép
bettus79

Sziasztok!

Gesztenye! Mi korán lekakilós típusok vagyunk :lol: :lol: gratula a jó rákszűrés eredményhez!

Edi! Ma mi is sétáltunk, bár tartottam egy kicsit a hidegtől, de nem volt vészes. Mi még nem megyünk be sehova, de lassan beviszem én is anyáékhoz, és akkor asszem nekünk is kell váltóruha, de pelus mindenképpen :)

Hettie! Én úgy tudom szülés után még 6 hónapig szülési szabadságon vagy, ami a fizetés 70%-a, a csalási pótlék pedig 1 bébire 17.000 Ft. Ha nem jól tudom, akkor bocsi :oops:

Dorka! Szerintem már nem nagyon van olyan nőgyogyi :( Nagyon édes Bendus!!!!!!

Betti! Ez nagyon durva, mi az hogy kikapták a babát akocsiból :?: :?: :shock: :shock:
Egyébként elég fura védőnőd lehet, mert én úgy tudom, hogy azt a fodrot bizony ki kell hajtani, mert az fogja meg a kakit :shock: :shock: éppen azért van ott.

Melódia! Megvolt a nászéjszaka? Na nem komolyna kérdezem ám, hisz semmi közöm hozzá :) :oops:
hogy van a cicid? nekem már teljesen rendbejött. Akkor sem fáj, ha bekapja :)

Nálunk ma éberkedés van (vagyis talán volt, most viszi be apuka az ágyba, kíváncsi agyok...).
Fürdés utáni kajcsi után mindig bealszik, ma valahogy nem így volt.Most 10-kor megetettem, lehet, hogy kibírja 1 cicizéssel éjszaka?
úgy néz ki elaludt a Drága.

Jó éjt! Bea

Kép
Kép
beuka

Csengö!
írtam pü-t megkaptad?

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Szép reggelt mindenkinek!!

Húú, már megint totálisan le vagyok maradva, csak felületesen tudtam olvasgatni!!! :oops: Mindig elszüttyögöm a napomat, netre nem marad időm!! :oops: most is sietnem kell, mert vár a vasalás, aztán magyünk nagyszülőlátogatásra!!

Sz kata!!
Igaz nem tudom, hogy merre van az a hely, amit találtál talira, a pesti helyismeretem kissé hiányos, de utánanézek!! 100%-ra nem igérem, hogy menni tudok, az időponttól függ nálam is, meg a gyermekeimtől!! kb. mikorra gondoljátok??
Nagyon szép vagy a fiacskáddal a képen!! :lol:

Jadey!!
Látom, azért te se sokat tudsz írni, legalább nem csak én vagyok elmaradva!! :lol: gondolom téged is megdolgoztat a kis pöcsös, meg a nagylány!! :lol: remélem minden oké volt az oltáson, és nem viselte meg Bencust!4 Nekünk 2 hét múlva esedékes pistikének, a Fati meg most kapta meg az infulensa ellenit!! olyan ügyes nagylány, egy nyikkanása se volt!! :lol: habár már elég régóta nem sír!!!
Télapó: már ezerrel várjuk, ablak kidekorálva, világító hóember feltéve, hogy idetaláljon!!
Tegnap már az Adventi koszorút is sikerült beszerezni, úgyhogy lesz mit meggyújtani holnap, mármint a gyertyát!! :lol:

Boróka!!

Tudom, hogy már mindenki megnyugtatott a Betadinnal kapcsolarban,, de tényleg nem okoz semmi gondot ilyen kis mennyiségben!! Habár ezek a betegtájékoztatók amúgy is hajlamosak eltúlozni a dolgot, tudom, hogy nekik az a dolguk, ha 1 % esély is van arra a mellékhatásra, akkor rögtön beleírják a tájékoztatóba, hogy frászt kapjon a "beteg"!! :roll: utána pedig mossák kezeiket, mert ők le vannak ezáltal védve!!
Egyébként a BCG-k nekünk is elég csúnyán megtelt, megdozzadt, azthittem kifakad, mert randa nagy zöld közepe volt, aztán elkezdett leszáradni!! Alkohollal kenegetem!!
Nődoki: Az enyém a kivételes "fajhoz" tartozik egyáltalán nem pénzéhes, 1 vizsgálat 3000 Ft nála, és nagyon lelkiismeretes!! Az Ergam se segített, hogy elmúljon a fojásod?? Nekem az segíttett, amikor alvadt vér ürült belőlem még a 3. héten is!!
Azt hiszem te írtad, hogy nem nagyon akr a babótok apánál megnyugodni, most mi is ott tartunk, hogy szinte csak nálam akar, apánál nem!! látom rajta, hogy rosszul esik neki, ezért hagyom, hogy próbálja nyugtatgatni ő is!! hHabár nálam a az ütemes táncolós ringatásomat bírja nagyon a segge, amit az Mc Haverra nyomatunk!! :lol: :lol: Legjobb módszer pocifájásra!!! :lol:

Krisszi, mamy!!

Egykekérdés. én is csak támogatni tudom azt, hogy legyen a babókáknak tesójuk, mert én is egyke voltam, és megfogadtam, hogy az én gyerekem nem fog olyan " magányosan felnőni, mint én!! Persze nem voltam az , mert majomszeretettel szerettek a szüleim, sokáig az apai nagyszülőknél is egyke voltam, a másik oldalon sok uncsitesóm volt, mégse olyan, mintha minden nap ott van melletted egy tesó, akivel jókat játszol, vagy jókat veszekszel, verekszel!! :lol: Azért szeretnék Pistikének még egy tesót kis korkülönbbséggel, mert ugye a nővérével nem nagyon tud összenőni, játszani!! sajna a lányom ilyen szempontból magányos farkas marad!! :o
Mamy!! Remélem nektek is összejön spontán a tesó majd, és a korod miatt ne aggódj, még simán belefér akár 2 is!!! :lol:

Tűzmanó!!

nekem is ugyanilyen "élményem volt a kórházban, mind neked, Pistike félrenyelte a tápszert, amivel a kihozatala elött teletömték, és elkezdett kékülni!! :cry: Alig bírtam felkapni, mert ugye az 1 napos gátsebbel nem volt könnyű feltápászkodni!! így az egyik szobatársam rohant vele a csecsemősökhöz, én meg ahogy tudtam, utána, de mira odaértünk, szerencsére visszajött a színe!! a csecsemősök persze nem voltak a helyükön!! :twisted:
Miután megtaláltuk őket, közölték, hogy ilyen előfordul a babáknák (főleg ha nem böfiztetik meg rendesen őket :twisted: )!! Tudtam, hogy böfiztetni kell, de mivel nem én etettem elötte, gondoltam ők megtették!! Érdekes itthon nem fordult ez elő egyszer sem!! Jó, van amikor szopi közben picit férenyel, de függőleges helyzetbe rakom, és rendbejön!

Voltunk csípőszűrésen a budai honvédben, igazatok volt,nagyon frankó a radiológia!! Mindent rendben találtak, úgy örülök neki!!!

Súly: csütörtökön kikaptam a méreckedéskor a dokiénitől, mert 2 hét alatt 1 kg-ot gyarapodtunk!! 5590 g volt :oops: Azt mondat, hogy csökkentsem valahogy a szpoik számát, mert ez rengeteg, és asztmás lesz a gyerek :shock: Erről még nem hallottam, hogy anyatejes baba asztmás lesz!! ajánlotta, hogy adjak neki almát, egy szopi helyett!4 én bírom a dokinőt, de kb. 75 éves, lehet, hogy picit elavultak a nézetei!! 6 hetes gyereknek almát????? :roll: :shock: Lehet, hogy túl felvilágosult vagyok, de én úgy tudom, hogy akkor van esély az asztmára, ha korán kezdjük a hozzátáplálást !! Szerintetek??? :roll:
És a tetejében már be is álltunk a 3 órás szopira, éjszaka is eszik fürcsi után, aztán 23 körül, 3 óralkor, majd reggel 6 -kor!! et szerintem ideális!! Úgyhogy nem értem a problémát!! :shock:

Beuka!!
Akkor te is fel vagy avatva!! :lol: Mi pisi ügyileg már a z első itthon töltött napon fel voltunk avatva, akkor jöttem rá, hogy fiam van, még a szájába is jutott!! :lol: És azóta rendszeresen gyakorolja is ezt a módszert, plussz, van amokor megtoldja kakisugárral is!! :lol: Ez ma reggel 6-kor is megtörtént, egy sugár pisi a párnámra. egy sugár kaki a lepedőre!! :lol: Az ágyunk már fel van avatva, mert éjszaka, meg reggel kényelmi szempontok miatt az ágyunkban pelusozok!! :oops:
Igen, megvolt a nászéjszaka, tényleg igazatok volt, hogy olyan jó, mint elötte, viszont utána elkezdtem vérezni, pedig nem voltunk durvák!! :oops: :? Használtam a fogamzásgátló kúpot, az meg csípett utána!! :? Pedig a doki mindent rendben talált, zöld utat kaptunk!! Mindegy, most várunk egy pár napot, hagy regenerálódjon a sokk után!! :o

Na megyek lányok, mert el kéne látnom a családot, lassan 1 órája itten ülök, és mesélek!!

Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Melodia, nekem a nagyobbik fiam is igy fejlodott. Ne adj neki, foleg ne almat! (kepzeld el mi tortenne veled, ha csak tejet iszol hetekig, aztan hirtelen megeszel egy almat....) Csak anyatejes babanal nincs gond a tulevessel, mert ilyen nincs is. Amugy meg ha a dokino es a vedono meg nem latott volna gyereket elmondanam, hogy ez 6 kilo felett altalaban lelassul...Azaz olyankor mar az "atlagot" hozzak ki magukbol az anyatejes babak, de ha a tied meg akkor is tobbet gyarapodna az sem baj. Ha neki ennyi taplalek kell, akkor ennyi es kesz.

Ha erdekelnek a konkret szamok:
Miki 3300-ra fogyott vissza : 1 honaposan 5200g volt
Balint 4250-re : 5160g volt.

6 kilo felett mindketto kb 450g-ot hizott havonta!

cs
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Köszönjük szépen a bókókat :wink:

Melódia
Isten éltessen sokáis névnapod alkalmából!Már én is megkaptam a köszöntőt a férjemtől:szedett a kertben 3 szál ibolyát aminek még illata is van!Csak úgy lestem,ibolya ,ilyenkor?Nagyon romantikusan adta át...Ajándékot is kaptam:egy új szörtelenítő gépet,ez kevésbé romantikus de viszont hasznos :lol: Hát így végignézve a lábamon ,tényleg kellett már,a régi olyan vacak volt.Na estére maglepem én is, leszörözök mindent...

kaka téma :ma hajnalban Laura is belépett eme népes tábor körébe!Hajnali 3 kor arra ébradek hogy nyüszörög a drágám,csak nem hagyja abba.Odamentem hozzá,kivettem, s látom hogy a lepedőn egy csúnya-csúnya folt éktelenkedik :x Jajj mondom mi lehet belül? :roll: Hát még ki sem kellet csomagolnom mert a kis ruhája is elől tiszta kaka volt!Majd a badin is ez a látvány fogadott,ez még mind semmi,levetköztetve a hasa a nunija a feneke úszott a zöld trutyiba :roll: :lol: Nem számoltam de 10 törlökendőt bizti elhasznéltam utána még egy kis vizes ruhával is megmostam.Ő nagyon jól türte,átöltöztettem és a nagy ágyon várta új fekhelyének fertőtlenítését.A kis ruhákat jól megsikáltam és beáztattam,most reggel mostam ki őket újra.A férjem is csodálkotott hogy mit szöszölök annyit a fürdőben :roll: Fél 4 kor megetettem,120 at szopizott,de utána fél 6 ig nem volt hajlandó elaludni.Vajon mitől kakilt ennyit??? :roll: Túl sokat eszik? 100 alatt nem is evett mostanában,napi 6x.Mondjuk szerdán volt utoljára kaki,idáig gyüjtögette bizti :lol: Másoknál is előfordult már ilyen híg állagú széklet?Nem parázok mert a Dokinőnk azt mondta mindenféle állagú természetes csak kiváncsi vagyok volt e valaki hasonlóképpen.

Beuka
Keszthelyen lakunk.

Dorka
Bendus nagyon aranyos,igazán jól áll neki a piros,Van már csaja? :lol:

Családi pótlék:nekünk pont tegnap hozta a postás:11000 ft.

Tegnap elbabakocsiztunk a Rossmannba pelenkát venni,nekem bevált a saját márkájuk(zöld kaka ide vagy oda).Nagyon rendi volt a biztonsági őr kinyította az ajtót meg segített megemelni a bébikocsit de mikor beljebb értünk e kezembe nyomott egy kosarat :roll: amire nem számítottam mert csak pelusért mentünk.Nem volt könnyű a sorok közt toligálni a kocsit egy kézzel a másik kézzel meg fogni a kosarat :roll: elég sok mindennek sikerült nekitolatnom kezdő létemre majd legközelebb már ügyesebb leszek remélem :oops: Lehet azt hitte a "széfti" hogy a babakocsiba akarom menteni a szajrét.Na mindegy,kifelé nem segített,ment egyedül is :lol:

Hát ez történt velünk,most megyek husos palit készítek ebédre. :arrow: nyami-nyami

Kép

Kép
czmelinda

Hi

Melinda: vásárlás :twisted: Én ezt csinálom minden nap, piac és közért. A kocsiba még plusz 5 kiló cucc, és az a legjobb amikor nem működik a lift. 20 kilóval fincsi felmászni a 4.-re :evil:

Folyós kaki: nálunk is ez van ha sokáig tartogatja. De volt már kis zsákszerű tele fehér darabkákkal. Bocsi :?

Képzeljétek ma még a hangját se hallottam a lányomban, mármint sírás ügyileg. Viszont úgy magyaráz meg kiabál, nagyon cuki. Párom azt mondta olyan mint egy vekker, mindig arra ébred hogy "énekli a himnuszt" :lol:

Csengo: én nem is tudtam hogy 6 kiló fölött lelassulnak. Nem is baj, mert nekem már most fáj a hátam a cipeléstől. Szeret "öleb" lenni :)

Ti szoktatok csinálni lehúzható matricákat az ablakra vagy ide-oda? Azt hiszem ez lesz a karácsonyi elfoglaltságom, mert van egy régi az ablakon, de a Kitti úgy bámulja, hogy meglepem még egy párral:)

Na megyek én is a konyha felé...

Puszi, kellemes hétvégét mindenkinek: Betti

Kép
bettus79

Sziasztok!

Linda!
Már nálunk is volt hasonló eset, a kókuszmatrac is kapott az anyagból :) Többször derékig kakis volt, de ált. diónyi, 2diónyi kakija van. Amikor a vírusfertőzés kijött rajta, nagyon híg volt a kaki, utána is hígabb, mint a puding jóval és naponta 3-4x öltöztettem át.

SZKata!
Ez az olajos DM kendő mennyire olajos? Te minden alkalommal ezt használod? A kórház mellett levettem pénzt, asszem akkor hajtott be a Geréb Ági, ha ő volt. :) Szimpi nagyon. Apropó, te hogyhogy otthon szültél? Mikor döntötted el? (lehet, hogy volt már róla szó..., de már régóta megakartam kérdezni)

Voltam sétálni, tök jó volt. DM-ben vettem 4csomag popsitörlőkendőt, meg utazáshoz (jön a Karácsony ugye, megyünk ide-oda) 30db-os kiszerelést. Vki próbálta a DM aloe verás kamillás törlőkendőt? (sensitiv, mikrokockás vagy mi a szösz a neve azt próbáltam)

Rendeltem a DOnPepétől rántott camambert, hasáb. DE az áfonyalekvár lemaradt, dühümben kicsit pityeregtem, egyszer akarok ilyet enni...telefonáltam állítólag hozzák...addig minden kihűl, ennyit erről...:(
Asszem apa eldugott Milkáját megkezdem az majd megnyugtat. :D

Na megjött áfonya, de most meg a gyerek sír. :( :(

Edit

Kép
Kép
edi78

Linda!
De néha lehet hígabb, semmit nem jelent. Amúgy én is azt vettem észre, ha több a termés, hígabb. :D

Egyedül vagyok itthon, apa elment munkaügyben, csak 4után várható. :(

Edit

Kép
Kép
edi78

Mindenem elszállt amit írtam 1óra alatt!!!! :evil: :evil: :twisted:
Úgyhogy most ami eszembe jut. :(

Beuka!
Vettél DM popsitörlőt?

Gesztenye!
Hogy álltok a hízással? Mindig méred a szopikat? Mit mondott a védőnőd tanácsként az elégtelem súlygyarapodásra?
Tudom a dokinéni szerint kevés, de mennyi az az annyi?

Lívi, Dorka!
Édesek a babák. Tök aranyosak kicsi korban amikor kis husis a pofijuk, ahogy "lóg a husuk" az arcukon. :)

Dorka!
Nődokid :evil: Igazad van, én sem mennék magánba megint ennyit fizetni,amúgy r. életbe könyörögni kell egy rákszűrésért stb. pedig akkor emelt összeget kérnek. Nekem a terhesség alatt kenetvizsgálat NULLA volt. Hiába szóltam, beszélgettünk nehogy vmi fertőzést kapjon a kicsi. MErt nem volt nekem soha semmi tünetem, folyás stb., de attól még lehet ez, az. Na erről ennyit.
Rákszűrést fél év múlva javasolta nekem is.

Bettus!
Pelus: én hagyom kilógni azt a részt, nem hajtom sehova. Szerintem annak ott kell lennie, kifelé lógva. Ha benyomod, nagyobb lesz a rés és kijön a cucc.
Baba-mama klub nálunk is van, de majd jővő év elején viszem Katát. Ott kb. egyévesek vannak, akik tavaly kezdtek el oda járni, szoktam nézni itt a neten képeket róluk. Majd a topikjukba beírok előtte, kicsit ismerkedek, aztán én is lemegyek. Amúgy egy volt oszitársam is van ott, úgyhogy lesz már min. egy ismerős.

Mi is alulról súroljuk a 5,5kg-ot, de anyós megjegyezte amikor meghallotta anno, hogy Kata 5100g, hogy huuu az kevés nagyon, mert kiszámolta!!!, hogy most már legalább 6kg-nak kellene lennie. Ez volt 2hete. Mert milyen furcsa, vmi oka kell, hogy legyen, hogy első hónapban 1000g-ot, 2-ban csak 600g-ot hízott.
(persze volt, hogy 70-100g-ot hetente, mert akkor volt a 4hétig tartó zöld kaki mizéria, így is örülök, hogy 600g-ot meghízta a hónapban)

Egy volt oszitársamnak a gyereke majdnem 4kg-mal született, most 7hónapos, 11kg!!!!! Hatalmas, mint egy 1 éves. 92-es ruhákat hord. :) Súlyra nekem épp elég a Kata. :D

Angel!
Te mindig méred a szopikat? Hány kiló Gergő, hogy ennyiket eszik?

Melódia!
Ne foglalkozz a védőnővel, később le fog lasulni a hízás. Az anyatejet nem tudod megvonni, annyit eszik amennyire neki szüksége van.

Kép
Kép
edi78

na mi van senki sincs a babaneten? mi van lányok?? :)

Kép
Kép
edi78

Linda!!

Nagyon szépen köszönöm, és téged is Istenke éltessen nagyon-nagyon sokáig!! :lol:
A kaki nálunk is híg többnyire, de majdnem van minden peluscserénél!! Viszont monden gyerek más, mert a lányomnál se volt minden nap!! Szerintem az is normális, ha egyszerre sokat kakil, főleg ha több nap kimarad!! A kaki állaga addig mondható normálisnak, amíg nem nyálkás, bűzős, szerintem!!
A Rossmann pelus nekünk is bevállt, ennek legalább gumírozozzott a dereka, mint a Liberónak!!
Különben a babakocsi bevásárlókosár kombináció tényleg roppant "kényelmes"már én is próbáltam!!! :roll:

Köszi, Edi, szerintem se lehet az anyatejes babókat túletetni, most is itt bömböl apa kezében, hogy éhes, nem tudom, hogy lehetne nem adni neki, ha éhes!! :roll:

Na mentem is!! Puszi, lányok!!

Üdv!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Gyors leszek mert megint egyedül vagyok itthon.

Valamelyikőtök kérdezte a szopis párnát, ami a képen van, igen az a kifli alakú, pici gyöngyökkel van tele, nagyon jópofa alakítható, és Geszti nagyon szereti. Ha köré teszem mindig nyugiban van, és legtöbbször el is alszik.
A távfűtésről is kérdeztetek (bocs de nem találom már, hogy ki volt), hogy rövidujjúban van Geszti? Igen, nálunk eléggé jól működik hálistennek a távfűtés, sokszor szellőztetni is kell olyan meleg van. Ritkaság... :roll: Túlöltöztetni sem akarom, mert az legalább olyan rossz, mintha alulöltöztetve lenne.

Melódia!
A Rossmann pelus mennyibe kerül, viszonyítva a liberóhoz? Mert rájöttem, nálunk csakis a gumírozott hátú jöhet szóba, és eddig egyedül a liberó ilyen. A DM pelusból még van jópár darab, nem lenne az rossz, csak olyan mint egy páncél, és nincs gumírozva, nagyon sokszor kifolyt a pisi...

Na mennem kell, bocsánat... Geszti hiányol...

Kép
mamy

Edit
köszi a "híg kaka" megerősítését,nem is aggodom.3-4 öltöztetés?!Nincsis annyi ruhánk,na jó van de azok mind atom méretűek a kis Laurám habtestére,mi csak 3 ruhát váltogatunk amit a barátnőm hozott Angliából,itthon nem kaptam semmi jót!
Az anyósod netán matematikus? :roll:

Betti
4.-ik emelet?Tényleg fincsi! :? A férjem ,akár hiszed akár nem :liftszerelő,persze ez nem azt jelenti hogy ő állandóan a rossz liftaknél terem.Sokat van vidéken ,nem csak szerel hanem épít is.Mi meg családi házban lakunk. :lol:

Mamy
Mi is a Rossmannos pelust használjuk,ma vettem ?38 db 1449 Hu ft volt a 3 és 6 kg közötti.

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!! :)

Apát elzavartam sütiért, úgyhogy végre enyém a gép :lol:

Minka Manónk 24 órás műszakokat csinált nekünk az elmúlt 2 napban, úgyhogy csak most jutottam el odáig hogy írni is tudjak. :)

Melódia :) Sok boldog névnapot kívánok!!

Félrenyeléses eset: a legrosszabb az volt benne, hogy fogalmam sem volt mit kellene tennem, mivel segítettem volna a legjobban a gyereknek. Egybként bár mindennel meg voltam elégedve, az egyetlen dolog a kórházzal kapcsolatban ami kiakasztott az az volt, hogy szobákban nincs nővérhívó, ami egy újszülött osztályon nagyon súlyos hiba! A csecsemőosztály a mi szobánktól a folyosó túlsó végén, pont a legtávolabbi ponton volt, és friss császáros sebbel kellett a gyerekkel végigrohannom a folyosón mire eljutottam hozzájuk. Ott pont volt egy nővér aki azonnal "felpofozta" - egyébként szó szerint azt mondta ilyenkor ha a gyerek fuldoklik, kell adni neki egy hatalmas pofont :shock: :shock: mert attól felsír, és kijön a félrenyelt cucc. Aztán másnap a gyerekorvos azt mondta ez azért túlzás és a hátát kell ütögetni, de a lényeg, hogy én nagyon megijedtem, mert amikor bevittem a nővér első felindulásából egyből rámförmedt, hogy : anyuka nem látja hogy fuldoklik?? Nem tudtam mivel tettem volna jobbat, ha a szobámban maradok, és megpróbálom én kirázni belőle valahogy és ezzel megkockáztatom, hogy a gyerekemnek ne adj Isten az én kezem közt lesz esetleg valami komolyabb baja, vagy ha időt vesztek azzal hogy a kórház egyik végéből a másikig csoszogok a friss császáros sebbel? Amúgy tényleg futottam, nem is tudom hogy...

Mamy :) érdekes dolgot írtál a pelusról. Úgy látszik, tényleg mindenkinek más jön be, mert pl. a barátnőméknek meg csak a DM-s pelus jön be, nekik a Pampersből folyik ki minden. Ami nekünk a legjobban bevált az a Huggies, össze se lehet hasonlítani a többi pelóval, szuper puha mindenhol és könnyű, azonnal felszív mindent. Az árára sajnos nem emlékszem, mert mi még szülés előtt vettünk vagy 4 különböző fajtát, és most jutottunk el a Huggies próbáig, de sejtésem szerint ez a legdrágább. Az biztos, hogy az újszülött 1-es Rossmanost már most kezdi kinőni.

Popsikenőcs: nagyon tudom ajánlani a Bepantent. Nekünk még a kórházban ajánlották (sőt a mintákat naponta hozták) ott azt használják, nekünk gyönyörűen bevált. Jázmin posija, pont a végbélnyílás mellett egyszer kipirosodott, elkezdtem vele ott is kenni, másnapra nyoma se volt. Sőt ha az arcocskáján megjelenik egy kis kiütés, azt is gyönyörüen leviszi, szinte órák alatt.

Krisszi, Mamy :) ha jól emlékszem Ti írtatok szoptatás miatt. Próbáltam megfogadni a tanácsotokat, tegnap és ma már csak mellből szoptattam, igaz bimbóvédővel. De legalább már odáig eljutottunk hogy nem lefejem és azt adom, hanem bimbóvédővel szoptatok és a maradékot fejem csak le. Mentségemre legyen írva, nekünk már ez óriási előrelépés, mert a legelején, szinte csak cumisüvegből adtam, annyira nem ment a mellből etetés. A bimbóvédőt szerintem nem fogom elhagyni, mert egyszerüen nem megy anélkül, fáj is nagyon a mellbimbóm nélküle, és a gyerek is láthatóan jobban kínlódik, de bimbóvédővel való szopi nekünk mostanra teljesen jól beválik!
Amúgy lehet hogy most néhányan (akár jogosan) elítélnek, de én ebből az egész szoptatásból nem csinálok akkora ügyet, hogy most védővel vagy anélkül, számomra a lényeg, hogy anyatejet kapjon a gyerek, hogy azt hogy juttatom be, számomra nem annyira egetverően lényeges, ugyanakkor be kell hogy valljam, kényelmesebb és rövidebb ideig tart a mellből való etetés, és a gyerek is láthatóan jobban élvezi, ezért is tértem át erre.
Vendég

Valaki írt a szopispárna szétcsúszásáról:

Mi alul jól megkötjük, úgy rendezzük el, hogy a Manó ne tudjon kifordulni belőle, és párnával oldalt kitámasztjuk, így nem csúszik szét alatta.

Más ötletem nincs :wink:
Vendég

Sziasztok,

Edi,

Olajos törlőkendő nem nem érzed igazán hogy olajos, de a baba bőre nagyon szép lesz tőle. plusz, nem hideg, mint a többi törlőkendő, amit pl Petike nagyon utál
miért szültem otthon? mivel már majdnem mindenki megszült a topicon, úgy érzem, sokak lelkivilágába gázolnék, ha ezt most őszintén kifejteném, mert hát ugye, mindenki szülése csodálatosan szép élmény, akárhol és akárhogy történt is. így röviden csak annyit, hogy nekem az otthonom jelentette a biztonságot, a nyugalmat és a teljesen háborítatlan szülés lehetőségét, valamint azt, hogy partnerként kezeljenek minden szinten. ráadásul eszem ágában sem lett volna kórházban maradni a szülés után sem, és tulajdonképpen életem legszebb napjait tölthettem otthon szülés után ujdonsült kis családommal, idegenek és kórházi személyzet folytonos jelenléte és másokhoz alkalmazkodás nélkül. Pl én a mai napig agyvérzést kapok attól, mikor ilyeneket olvasok, hogy " a nővérek megengedték hogy a lefejt tejet bevigyem a babámnak" mert hát az én gyerekem és senkitől nem kívántam engedélyt kérni és kapni ahhoz, hogy azt tegyem, amit jónak látok. meg ilyenek. na abba is hagyom, mert már tuti valakit megsértettem :roll:

Gesztenye,

kérdezted hogy milyen sör édes. na, ilyet nem tudok, de ha a sima alkoholmenteset összeöntöd citromos vagy narancsos fantával, na az nagyon tuti :lol: Apám ezt "buzifröccsnek" hívja, de én imádom :wink:

Mamy,

a huggies-nak is meg a Tesco gazdaságosnak is gumis a háta. Nekem a huggies nagyon bejött, szeretjük
Már gondolkodtam azon, hogy csinálok pelustesztet, tudjátok olyat amit a tévében is, hogy beleöntök a pelusba valami szines folyadékot, és megnézem, melyik szívja jobban.
majd referálok :wink:

megyek,mert a férjem meg van sértődve, hogy nem velük foglalkozom :roll:
sz_kata

Lányok!

Kicsit visszaolvastam a régi oldalakat (március, április) csak úgy nosztalgiából... :lol:
Vajon mi lehet Sibával, Violával, és még sorolhatnám??? Vagy írták, hogy nem lesznek elérhetőek, csak én nem emlékszem rá?...

Kép
mamy

Sziasztok!

bOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK A MELINDÁKNAK!!!

Edi, mi vettünk itthonra mérleget (nem tefalt hanem momert-et, majdnem 10000-rel olcsóbb...), én meg szeretek mérni, és van, hogy minden szopi előtt, után ráteszem, olyan jó látni, hogy mennyit eszik. Engem furamód nem paráztat be, sőt, még ha nincs is gyarapodás, megnyugtat, hogy legalább látom. Most 2 hete egy dekát sem hízott, de mivel látom, hogy gömbölyű, hurkás, így nem aggódom.
3250-nel született, 3090-nel hoztuk haza, most 5300 gramm.
Áfonya :cry: ...azért finom volt végül?

Tűzmanó, dehogy ítél el bárki is! Az a lényeg, hogy etesd a babádat, meg hogy szeresd, és kész! A tápszeres anyuka uolyan anya, mint a csak, vagy részben szopis. Ez az egész szopi dolog mindenkinél más és más, nincsenek kőbe vésett szabályok, szerencsére. Kívánom, hogy minél tovább tudj szoptatni-minél kevesebb fájdalommal! A bimbóvédő elhagyását csak azért javasolják, mert hamarabb gyógyul a cici. Nekem a 3. héten volt kegyetlenül megcsócsálva, de úgy, hogy ha a póló hozzáért, vinnyogtam...végül Purelant kentem rá, és 2 napig csak pólóban-és bokáig tejben-voltam, közben szoptattam, fogaim csikorogtak, sztem egyzser még lázam is volt-DE 2 NAP MÚLVA RENDBEJÖTT!!! Azóta mindent kibír, meg hát ahogy nő a baba, úgy ügyesedik, és egyre kíméletesebben fog szopizni.

Beuka, babylove -ból jó a mini is, csak én vhogy túl vastagnak találom...van body, amit nem tudok Gergőre adni, mert túl vastag a pelus...A Libero uez, de még drágább. A Pamperst szeretem, mert vékony, de nem gumis a háta, ezért okoz meglepetést...A rossmannosat még nem próbáltam.

Lekakilás: 3 hetesen, kb. 40 cm-s sugárban, híg sárga kaki rám, a pelenkázóra, ÉS A FEHÉR PADLÓSZŐNYEGRE..... :evil: ja, és mindez hajnali 3-kor....Apa arra ébredt, hogy a könnyeim potyogtak, úgy vihogtam...Most gondolj bele, ott álltam kakis hálóingben, sárga lábszárral, sárga szőnyegen...inkább nevettem, mint sírtam... :D :D :D

Gesztenye, nekem is p1 volt baba előtt, és p2 baba után! Mi újság a sörtesztekkel? :D :D neked írtam a Bucklerről, csak idétlen színnel, alig látszik a neved....bocsi...

Dorka, dehogynem érdemled...!Örülök, hogy Neked szép volt a gyerekkorod, van miből töltekezned. Azért a nagyiméknak köszönhetően nekem is vannak nagyon szép emlékeim-amint átvették a nevelésemet, valahogy melegebben sütött a nap is...mindent nekik köszönhetek. Most olyan boldogok, hogy dédunokájuk van, hogy csoda!

Bettus, külső fodrot mindenképpen hajts ki, és van belül oldalt egy védőgát, az se legyen begyűrve...néha én is elfelejtem, és ekkor általában full átöltözünk... :D

gyógyászati segédeszközboltban lehet kapni felfekvéslepedőt, több méretben. Egyik fele puha textil, másik gumiszerű Mosógépben mosható, és minden nedvességet felfog. Én a lepedő és a kókuszmatrac közé teszem, felfelé van a textilrész, a matrac felé a gumis.

Melódia, alma???? Nyugodtan hallgass az öszöneidre, hadd egyen az a baba, ha egyszer kell neki...az ő pici gyomrának még vétek tejen kívül bármit adni, bár a dokinéni fiatalkorában biztos más volt a menet...szoptasd nyugodtan. Egészségetekre!

Na, ránézek Gergőre, aki 4 órája alszik... :shock: :shock: :shock:

Puszi, Angel
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?