Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük a drukkot mondenkinek: GERGŐ SZEME RENDBEJÖTT!!!!!
Nagyon boldpg vagyok, ere vártunk 2 hónapig...

és még egy hír: MAGÁTÓL OLDALRAFORDUL...
Valamint a fejére húzza a feje alá tett textilpelust, de a takarót is néha...résen kell lenni!

Gesztenye, szívesen megyek majd talira, ha Gergő picit nagyobb lesz! Milyen kicsi a világ!
Megnézetm az IOKO honlapját, de csak kozmetikumokat látok, kengurut nem...

[color=blue]Bali[/color],
pohárból ivás: az öledbe ülteted a babát, a szájához tartos a poharat, és lassan belecsurgatod a szájába, ő meg automatikusan nyeli.

rolex,
ne aggódj, mindent jól csinálsz, a baba majd szépen át fog állni más alvási szokásokra, ha itt az ideje. addig élvezd az ölben alatatást, mert tényleg mindjárt itt a kamaszkor, és még puszit adni is tök ciki lesz!

Szkata,
tennél föl fotót a szopihintaszékről? szuper lehet! Az eltávolódásos dologgal teljesen egyetértek, ha szeretjük a gyerekünket, abban benne van, hogy egyszer el kell engedjük őt, és ha el tudjuk engedni, akkor magától vissza-vissza fog járnni.

Én azt szeretném, ha a gyerekeim számára egy non-stop nyitva álló kikötő lenneék, ahol mindig mindenki lehorgonyozhat, pihenhet, feltöltődhet családostól.

Nyilvános szopi:
mivel az istvánban korlátlan a látogatás, hamar meg kellett szoknom, hogy MINDIG van bent vki(k), úgyhogy simán levetkőztem a gátlásaimat. Nem zavar, ha néznek, végülis etetek, nem sztiptízelek...84 éves nagyapám boldogan nézi, ahogy szopizik a dédunokája, én meg nem küldöm ki. Először picit zavart, de az van bennem, hogy olyan boldog, hogy megérte gergő születését, akkor ettől sem fosztom meg.
Nagynéném ilyenkor éles hangon kiküldené őt a szobából, mert imád rendelkezni-anno szét akart robbantani a férjemtől, mindent megtett, zsarolt, stricinek hívta-de hiába!!!dühít, hogy most bájolog, persze, neki nem lett gyereke, férje se, tök féltékeny, DE AKKOR SE DÖNTSÖN HELYETTEM!!!Majd én szólok, ha kellemetlen a bámulás. mellesleg, ha ő néz, az sokkal jobban zavar...

Szóval, ne hagyjátok magatokat, ha zavar vmi! szóljatok, mert néha piszkosul kihasználják, hogy az ember el van gyengülve a babája iránt érzett szeretettől, meg nem akar balhézni, és simán ráerőltetik az akaratukat a gyanútlan anyára.

Piciza, megy a drukk a teszthez!!!
de ne csak félidőben akciózzatok, henm 2-3 naponta, mert tudnak meglepetéseket szerezni a drágák...Nekem a talpmasszőr-angyallátóm, akinek a babát köszönhetem 1,5 év után, azt mondta, hogy karácsony idején megnyílnak az égi csatornák, és sok angyal születik le olyankor. gergő sezrinte dec. 21-én fogant, a ciklus 21. napján...a szülés szerint napra pontosan így volt. Szóval, legyen GYÖNYÖRŰ, ÁLDOTT KARÁCSONYOD-MINDEN SZEMPONTBÓL!!!

Dorka,
a betadintól nem lesz semmi baj, de megértem, hogy kivert a víz...ne aggódj. Látod, mások azzal kezelik a köldökcsonkot!

Livi,
anyukádat zárd ki....már meséltem az enyémről, ő is ivott, sőt, apu is, még most is, keményen...egyszerűen nem állok vele szóba, ha van benne nyomaték. Nem érdekel, hogy megsértődik, velem még eljátszhatta, hogy iszik, az unokája előtt NEM mutatkozhat ittasan, és kész. A stressztől pedig csökken a tejmennyiség...Légy erős, a kicsi és a saját érdekedben is. Tudom, nem könnyű, de ha már egyszer megtetted, akkor jobb lesz. (nekem sajnos ebben piszok nagy gyakorlatom van...)

Krisszi, eszméletlen méreteket produkál a fiad!!! bodybuilder:D :D !

régen írtam, és többen is írtaátok, hogy hosszan szopizik a baba...nekünk ez másfél óra volt, ami mára 25 perc lett...úgy, hogy semmit sem csináltam. Egyszerűen ahogy nőtt, erősödött, gyorsabban tud enni. Tényleg mindennek megvan a maga ideje, és EZ EGYÉNRE SZABOTT!!!
Az a baj, hogy nagyon versenyközpontú ez a világ, és a kismamákba is határidőket, idióta mutatókat sulykolnak, amitől tiszta para lesz mindenki. Hülyeség. tényleg mindennek megvan az ideje.

KÉRDÉS: Vki írta, hogy a 2 hós oltás után 2 hétre leáll a növekedés...hát, ez nálunk bejött...10 napja semmit sem hízik, kevesebbet is eszik, amihez persze a tejecske is alkalmazkodik...nem éhes Gergő, pisis, kakis pelus van bőven (kakis napi3-4, gyönyörű sáfránysárga), úgyhogy nem aggódom. Az a kérdésem, hogy járt-e még vki így, ill. hogy hol lehet ennek utánanézni?

Hmmm...amíg ezt írtam, elfogyott egy tábla tibi csoki, és 10 dkg dió is.. :oops: :oops:

Puszi, Angel
Vendég

Küldök nektek mosolyalbumot!!!

Kép Kép Kép Kép Kép

és két diliképet is:

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Húú nagyon szépek a babák!!!!!

Sz_Kata: meg se ismertelek ezzel az "új" hajjal. Legalábbis én még szőkésen láttalak. De ez is jó :lol:

Köszönöm az alvásos hozzászólásokat, akkor nem keltem fel.:D Amúgy délelőtt csak kb. fél órát alszik aztán egyszer dél környékén amikor lemegyünk sétálni, és utána csak 3-kor, amit kb. 1 órás nyüglődés előz meg. Na az valami nagyon idegőrlő. Volt már hogy rácsuktam az ajtót és megengedtem a csapot hogy ne halljam. Persze 5 percnél nem bírtam tovább de le akartam nyugodni mert már nagyon ideges voltam. :oops:

Angel: Ioko-s honlapon én is csak piper cuccokat láttam. Nem tudom Gesztiéknek hogy jött más? :roll:

Na megyek, habár most már 40 perce tart az alvás ami még eltart kb. egy órát. Megyek mert van még meló itt-ott :x

Pusz: Betti

Kép
bettus79

És még egy kis apróság, aztán eldugulok...

Kép

Kép

Ez így lehet, hogy nem egyéretlemű, mert halvány a fotó, de a felső képen Apa van, 27 évvel ezelőtt...

Puszi, Angel
Vendég

Na, még egy picit..

Szkata, szuper a hajad! meg sem ismertelek...

Livi, nálunk is fél Apa, hogy nem fogja őt úgy szeretni a pici, ezért állandóan ő fürdet, ha megjön, azonnal a kezébe adom, addig én tusolok, babanetezek, miegyéb. Már rutinosan, és önként pelenkáz, és imádja, ha a nagy ágy közepén van velünk. én meg ápolom a lelkét, és olyan jó látni őket együtt!!

Piciza, vasani egyzser írt, hogy megvan a baba! tán egy hónapja...csak, hogy komplett legyen a tábla, ami gyönyörű! köszönjük!
Tűzmanó, gratula neketek! Nagyon szépek vagytok!

Beuka, nagyon jók a képek! micsoda komoly fiatalúr..2 hét, és jön a vigyori korszak, szuper lesz!
Kaki: nekünk elég a törlőkendő, de ha nagy a termés, akkor viszem a fürdőkádba, a csap alá, amit nem szeret, de hasznos...

trükk fotózáshoz: van a mi gépünkön egy olyan gomb, amit 70 cm-en belüli fotózásnál kell használni. ezt választom, és mielőtt elsütném, hangosan gagyogok Gergőnek, meg sikongatok, ahogy ő, és erre rögtön jön a széles mosoly...naná, ha már anya ilyen szépen hülyét csinál magából...még jó, hogy nem látják... :D :D

Puszi, angel
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:11-kor.
Vendég

Sziasztok!

Edit!
Védőnő: :evil: úgy látszik mindenhol ez a "divat", bejelentkezés nélkül beállítani?... Amikor én mondtam neki, hogy szóljon ide, akkor közölte, hogy neki csak magántelefonja van, és azt nem fizeti a munkahelye. Tudod, ez a tipikus 10 évvel ezelőtti szöveg. Miért, nekem milyen telefonom van? :evil: Ki fizeti nekem? Na mindegy. Ja!!! És ami a legszebb, el is felejtettem írni a múltkor, képzeljétek amikor az oltáson voltunk, közölte ez az idióta, hogy akkor decemberben akarok-e találkozni vele? Mondtam hogy nem tudom, az attól függ, lesz-e kérdésem. Mert a 4 hós oltásra jan.3-ra kaptunk időpontot. Szóval erre közölte, hogy ha akarom akkor írjam alá, hogy lemondok a védőnői szolgáltatásról, és akkor nem kell jönnie, és nekem sem kell jönnöm. Hát mit képzel ez??? Teljesen kiakadtam, és közöltem vele, hogy nem írom alá, mert ki tudja még mikor lesz rá szükség, igenis dolgozzon meg a fizetéséért!!! Ez lenne a legegyszerűbb, lerázni a kismamát, eggyel kevesebb. Férjem is ott volt, és ő is teljesen le volt döbbenve. Ezt a szöveget!!! Írjam alá a lemondó nyilatkozatot! Felháborító!
Szopi: én sem tudtam eddig elképzelni, hogy bújjak be az ágyba Gesztivel egy napra, mert ő is eléggé összevissza eszik, és amikor éppen nem eszik, akkor nemigen akar aludni ám, kalimpál és magyaráz, biztos hogy nem tudnék mellette szundítani. Egyébként már próbáltam ezt, (mármint hogy egy napig ágyban), de nem jött össze, egyrészt mert fekve nem tudok szoptatni, másrészt mert amikor végre elszundítottam, Geszti úgy orrba vágott hogy csillagokat láttam. Persze véletlenül, ahogy kalimpált. :roll: De azért nem adom ám fel, próbálkozom szorgalmasan, és szoktatom Gesztit a gondolathoz, hogy néha napközben is kell aludni. Szerintem kezdi megszokni, mert ma reggel is 6-kor ébredt, fél 7-ig cicizett, aztán mivel még olyan sötét volt kint, meg úgy egyáltalán, óvatosan letettem magunk közé a nagyágyra, és mondtam neki hogy alvás, és kis idő múlva el is aludt. Fél 10-ig nyomattuk hármasban. :wink: :lol:

Krisszi!
Tudom én hogy nem számonkérés volt! :wink: És te honnan tudod, hogy pont 38 évesen fogod szülni a harmadikat? És a másodikat mikor? :wink:

Tűzmanó!
Szuperek a képek, és nagyon szép a leírásod, gratulálok mégegyszer Jázminhoz, tényleg nagyon szép kislány! Érdekes, hogy a párod bent lehetett a műtét alatt. Utólag mit mondott, milyen élmény volt neki?

Gabi!
Játszószőnyeg: gondolom hogy le fog róla mászni, ez egyértelmű hogy egy gyereknek nem lehet megszabni, hogy a pereménél megálljon. :lol: De mégis jobb mint a kemény hideg parketta, és játéknak sem utolsó. Nem csak szőnyeget lehet belőle építeni.

Beuka!
Nekünk is általában elég a popsitörlő kendő, bár amikor nagyon nagy a termés, akkor 4-5 kendő is elmegy. Ha nagyon kakis mindene, akkor a csap alá tartom a popóját. :lol:
Egyébként képzeljétek, a DM-ben vettünk dupla csomagos popsikendőt, babylove márka, egyenként 80 db van benne, és a kettő együtt volt 800 valahány Ft, most akciós! És nagyon jó minőség!!! Jó nedves, és kellemes anyag, és finom az illata. Meg merem kockáztatni, hogy jobb mint a Johnsons. Bár még mindig a Nivea a favorit.

Na megyek, jóéjt mindenkinek!

Kép
mamy

Tűzmanó!
Gratulálok Jázminhoz, igazán tündéri kislány. Ritka, hogy valaki ennyire örülne a császárnak, mert általában a legtöbben paráznak tőle. Ügyesek voltatok :lol: .

Angel!
Hívd fel a kft-t, hátha tudnak valamilyen magyarázatot arra, hogy miért kozmetikai termékek vannak a honlapjukon. Egyébként a kft nevét és címét a számláról írtam le, amit kaptam tőlük a bababörzén és ott csak babás dolgokat árultak.

Ma voltunk az oltáson és szerencsésen túléltük. Mondjuk most egy kicsit hisztis és nyűgös a drága, de esténként egyébként is ilyen, úgyhogy nem sok különbséget látok. Azért lefekvés előtt kap egy fél kúpot, hogy megelőzzük a lázat.
A doktornő nem volt megelégedve a gyarapodásával, így 2 hét múlva újra jelentkeznünk kell, hogy mi változott. Mostanában este alig eszik (reggel 120 g, este 60 gkörül) és úgy vettem észre, hogy a jobb mellemben kevesebb lesz estére a tejcsi. Elkezdtem szedni a homeos bogyót, de úgy hallottam, hogy az alkoholmentes sör is javít a tejtermelésen. Valaki már kipróbálta (melyiknek van jobb íze)? Használt valamit?
Sajna a tea anno nem jött be, mert Barnusnak bántotta a pociját. Esetleg egy-két jó tippet szívesen fogadok.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Dorka, akkor jöv. csütörtök? Ráértek? A jövő hét eleje H-K-SZ gázos, páromat már két hete nem láttam - éljenek a külföldi munkák :evil: -, kicsit szeretnénk együtt lenni, szabit is vesz ki. De a többi nap jó!
PJ aka polgári jog, igen. brrr. szakvizsga - bár már ott tartanék!!!

:wink:
Mamy, csak vicceltem a számonkéréssel :lol: A következő baba - terveink szerint - 2007 második felében készülne. aztán vissza kell mennem dolgozni egy kicsit, de utána szeretnénk még egy harmadikat. Meg a nagy tervemről, az örökbefogadásról sem mondtam még le. Párom nagyon nem támogat - anyagi megfontolásból, de majd meggyőzöm. majd szédületes karriert futok be a másfél év alatt :lol: , míg visszamegyek melózni, hazahozok egy csomó pénzmagot aztán jöhet a negyedik csemete.
Védőnő - húúú, arcátlan egy némber!!! Igazad van, hogy megmondtad a véleményed, hol él ez???
A babylove-os törlőkendő sztem JOBB, mint a J&J :lol: Csak a johnsonos barátnőm meg ne tudja :wink:

Lányok, nem tom ki írta, de nekem is az a tapasztalatom, hogy a délutáni alvásmennyiség nem korrelál az éjszakaival. illetve ha igen, akkor max pozitívan. ha jól alszik a kisded délután, akkor jó napja van, ergo éjszaka is aludni fog. ha meg nem, akkor az éjszakát is a kanapén töltjük, ütemes ringatással. :lol: a szakkönyvek szerint persze nem így van, de már teszek a szakkönyvekre, alvó gyereket nem ébresztek, csak ha nagy gáz van.

Húú, majdnem elfeledtem!!! Sokan írtátok, hogy szörcsög a babátok és akkor kiporszívózzátok az orrát... Beszéltem a dokinéninkkel és azt mondta, hogy a szörcsögés a száraz levegőtől is lehet :shock:
és tök igaza van! annyit tettem mindössze, hogy a babaszobában teregettem éjszakára és lássunk csodát, elmaradt a reggeli menetrendszerinti szenvedés, orrdugulás, Ricsi-nyökörgés-szörcsögés. esetleg próbáljátok ki, csomó baba nem bírja a fűtést.

Beuka, SzKata, Tűzmanó - ti olyan szépek vagytok és olyan fiatalok. Basszus, csajok, csoroszlya lettem.
:cry:
na, megyek, készülni kell a született feleségekre :lol:
krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Gesztenye, hozam-növelő tipp:
n. 1. no stressz, szívem szerint kidobatnám a mérleget :wink:
n. 2. sok folyadék, sok pihenés
n. 3. fejés (ha csak 5 percig tart és 10ml, az is valami)
n. 4. két mellből szopiztatás minden alkalommal (az oldschool irányzat nagyon ellenzi, de nekem bejött az elején. utána már elég volt egy mell) ez duplán jó, mert minden mellretétel stimulálja a tejképzést és a baba is sok tejhez jut hozzá. a fejésnél arra kell vigyázni, hogy csak azt a mellet fejd ki, amelyikkel kezdted a szoptatást. tehát először ki kell üríteni egy mellet a babával, ha még éhes vagy kevés a tej, akkor jöhet a másik cici és után vissza az eredeti mellre a fejővel. fejő - ezen mindig halálra röhögöm magam. De Ricsi is ennyit evett ám, kb 80 és 120 között - valaki kérdezte és már nincs erőm visszamenni, kifolyik a szemem a géptől - és iszonyatosan hízott. viszont csak 1x kakilt naponta. Te meg azt írtad, hogy minden kajcsi után jön a kakimanó... lehet, hogy nem a tej mennyisége a kevés, hanem gyors Barnus anyagcseréje. de csak találgatok.
lényeg: ne izgulj, ne hagyd magad idegesíteni és magától megoldódik minden, pici rásegítéssel :wink:

jaj, tényleg megyek, bár az ökör felsőszomszédunk már megint furulyázik vagy oboázik vagy nem tudom mit csinál, de qrva idegesítő. :evil: itt skálázik minden nap este fél 9 és fél 11 között. mindjárt felmegyek, hogy oboázzon inkább hang nélkül. :lol:

pusz,
Krisz

krisszi

csak felületesen futottam át.

nyilvános szopi: nekem nem sikerült leküzdenem a gátlásaimat - persze, ha úgy adódna, hogy Zsoltikám útközben lenne éhes, akkor megszoptatnám, de attól még zavarban lennék.

Gabriell - gratulálok Nektek! Sok-sok boldogságot kívánok!!!

Tűzmanó- gyönyörűek vagytok! :D Nektek is sok boldogságot kívánok!

És képeket kérünk még!

Iza - drukkolok nagyon! Az utolsó menzim nekem nov. 25-én volt - ovulációs teszttel derítettem ki a peteérést, csíkos napokon akcióba léptünk :) Ismered ezt a tesztet? (nekünk bejött:)

Jadey - Nagyon szép képeket csináltok! Jade kifejezetten szép lány! Bencus nagyon békésnek tűnik a képeken - amúgy nyugis baba? Jadet biztos irigylik az osztálytársai a kistesó miatt! :D

Angel - örülök, hogy rendbejött Gergő szeme! A képeken is látszik, hogy igazán boldog, mosolygós kisbaba!
Határidők, táblázatok: igen igazad van, tényleg stesszelik a mamikat:) Utólag visszagondolva: paráztam, mikor más babák megemelték a fejüket - Zsoltika nem (pedig felemelte akkor is, csak a mellkasát nem nyomta ki, de azt később is kell) Ráadásul ott is bajt látok, ahol nincs: Zsoltikám fejlődése könyv szerint halad, de azért én parázok.. Oltás után nálunk is kevesebbet szopizott - talán ezért csökkent átmenetileg a mennyiség :roll:

Á_kata - ügyesek a lányok!

Nem írtam, de Zsoltikám már korábban megtalálta a kezét, hülye fejjel azt vártam, hogy mindenért nyúl majd, és nem vágja fejbe magát a rágókával és akkor mondom azt, hogy megvan a keze. A dolgokért pedig már elég régóta nyúl... A legjobb az, hogy úgy szopizik, mintha kulacsból inna, megfogja két oldalt a mellem beteszi a szájába - persze nem mindig sikerül, van, hogy mellette szívja be - hogy az mennyire fáj! Mostanában nyomkodja a mellemen a kis kezét, pumpálja - nagyon aranyos - aztán mikor jóllakott nagyokat nevet és úgy néz rám mintha isten lennék. Imádom!
Kép

Kép
nózi

Krisszi - felső szomszéd: ismerős helyzet. Ezeket össze kéne költöztetni egy házba.

Lányok - tényleg csinik vagytok! (rajtam még megvan a terhesség előtt is meglévő 10 kg plussz :oops: nagyon sok csokit eszek...)

Gesztenye - Zsoltika is keveseket eszik, de hízik rendesen. Nekünk is volt egy idő mikor lassabban gyarapodott. Tejcsinálás: nekem igazából a fejés segített, meg a két mellből szoptatás, pont úgy ahogy Krisszi leírta.
Nem tudom mondtam-e már: jó lett a hajad! :) Praktikus is a rövidebb fazon. Nálam már elkezdődött a szülés utáni hajhullás - jó hosszú a hajam így még többnek látszik (lőttek a gyönyörű dús koronának)

Kinek hullik még a haja rajtam kívül?

Kép
nózi

Sziasztok!

Mégis visszajöttem kicsit. :lol:

Tűzmanó!
Azt elfelejtettem írni az előbb, hogy nagyon sajnálom az éjszakai riadalmat, amikor arra ébredtél hogy Jázmin fuldoklik. Egyébként pontosan mi történt? Még szerencse hogy időben felébredtél. A háton-hason fektetés nagyon érdekes kérdés, hol ezt mondják hol azt, szerintem mindenki úgy fektesse ahogy a szive diktálja. Egyszer azt mondják hogy jobb háton, egyszer meg, hogy jobb hason. Most aztán találja ki az ember, hogy melyik az igaz? Szerintem babától függ. Mi pl. kezdetektől háton fektetjük (altatjuk) Gesztit, neki ez jött be, a hason fekvéstől pár napos kora óta tiltakozik. Persze kell az is, napközben néha hasra tesszük, ma is pl. kb. 10 percet elvolt és nagyon szépen emelte a mellkasát, de aztán hiszti lesz a dologból mert rájön hogy nem tetszik neki. Hason aludni eddig max. 3-szor sikerült, az is véletlenül... elaludt a karomon repülőpózban, és már nagyon fájt a karom, ezért letettem óvatosan az ágyra, hason. Aludt tovább, még kb. fél órát.
Na de a lényeg, hogy Jázminnal minden rendben legyen!

Angel!
Nagyon aranyos a két kép, és hogy hasonlítanak egymásra! (Még jó) :wink:
2 hós oltás után nálunk nem volt megállás a hízásban, azaz nem vettem észre hogy lett volna. A két oltás (2 és 3 hós) között Geszti majdnem 1 kg-t hízott összesen.

Gesztenye!
Sajna nem tudom a homeós bogyónak milyen íze van, de én is ajánlom az alkoholmentes sört (én a Schlossgoldot szeretem) az tényleg javít a tejhozamon. :wink: Teánál a laktoherbre gondoltál? Érdekes sokan írják hogy bántja a baba pociját. Nálunk szerencsére nem, én napi 2 l-t iszok meg belőle... plusz egy flakon ásványvizet.
De a Krisszi által leírt sorrend is nagyon fontos! Én most, a 3. hónap után kezdem érezni, mennyire fontos volt a "no stressz", de tényleg! Pedig én aztán parázok minden apróságon. De magamba szugeráltam, hogy igenis van elég tejem, és van! Na jó, persze minden nap eszembe jut, mi van ha mégsem elég, biztos jóllakik-e?... De akkor nem aludna este 10-től reggel 7-ig, és nem hízna 1 hónap alatt 1 kg-t, nem? :lol:

Krisszi!
Oboa: :lol: :lol: :lol:

Nózi!
Tündéri cuki Zsoltika!!! Hát zabálnivaló ez a mosoly!!!
Nagyon ari lehet ahogy megfogja a melledet, Geszti is szokta! Utána meg ő is vigyorog és nevet rám, olyankor tényleg elolvadok tőle. Napról napra újabb dolgokat mutat meg, hogy mennyire ügyes! Ma pl. észrevettük, hogy már szinte kis híja van, hogy átforduljon. Esti torna után mindig hagyom egy kicsit meztelenül hadd mozogjon, és ma este totál behomorította magát, fejét hátravetette, egyik lábát megtámasztotta és tolta magát az ellenkező irányba, még a karjával is segítette magát, de nem volt még annyi ereje, és a kellő lendület, hogy sikerüljön. De szerintem hamarosan sikerülni fog.

Kép
mamy

Nózi!
Nekem is hullik... :cry: De azért remélem, nem lesz feltűnő. :lol:
Ma végre sikerült befestenünk, szép csokoládébarna lett. Apa olyan ügyes, a villámkezű fodrász! :lol:

Jó éjt mindenkinek

Kép
mamy

Kedves Lányok,

Köszönöm a kérdésemre a választ! NAgyon is élvezem az összebújást, csak kérdés, h elronthatom-e így. De megvígasztaltatok páran..
Krisszi, szörcsögés- többek között én is panaszkodtam, h Zsófi hajnalban szörcsög. De az utóbbi időben én is odateregettem és láss csodát, mi sem szörcsögünk azóta. Tegnap találtam ! egy hygrometer-t (egy szivaros dobozon)ami 95-öt mutatott Zs szobájában. Tiszta őserdő. Remélem nem árt a túlzott páratartalom se. :)
Tüzmanó,
Annyira meghatódtam! Ti pontosan ugyanabban az ágyban feküdtetek ahol én Zsófival!!Felismertük a képekről. Gratulálok a kis Jázminkához. Nagyon szép!
Nekem is nagyon jó emlék a kórház- bármilyen furcsa, én is szívesen emlékezek vissza az ott töltött napokra. Nagyon meg voltam elégedve mindennel.
Sok boldogságot Nektek! A PAskalba járok vásárolni, majd remélem egyszer összefutunk.

Nagyon jók a képek!!!!
rolex

Kép A mi mosolyunk
rolex

Kicsit fiúsan vagyunk felöltözve. de a farmer unisex, nemde??!!
rolex

Szervusztok!

Tűzmanó:
Jázmin egy kis Angyalka! Nagyon szép babus, és te is klasszul nézel ki a képeken!!!
Szülésed: majdnem 100%-is egyezik a forgatókönyv, kivéve, hogy én nem kaptam zselét csak oxival nyomtuk, és egy kicsit tágultam is.
Szuper, hogy a férjed bemehetett és lefotózhatta a gyerkőcöt, ahogy kiemelik. Na, nálunk erről szó sm volt, és sajna nem tudósítottak engem, hogy éppen mit csinálnak. Ki volt a dokid?

Angel/Kriszti:
Gergő nagyon cukorfalat, és kiköpött papája - én a homályban is láttam a hasonlóságot!
Én írtam a gyarapodás leállását oltás után . mi jövő héten megyünk oltásra - aztán majd beszámolok, hogy lesz-e változás.

Gesztenye:
Figyu nyomjad a Bucklert - szerintem az még a legihatóbb, és esetleg próbáld meg a Fitolac teát, ebben kevesebb az ánizs és az édeskömény, mint a Lactoherb-ben, és nálam nagyon bejött. Ha délután/este iszom egy filter Fitolacot és mellé egy Bucklert is lenyomok, azonnali tejcsorgás, reggelre meg rengeteg tejcsim lesz! De csak a sört is próbálhatod - éna szénsavat ki szoktam valamennyire rázni pocifájás elkerülés miatt.

Krisszi:
Nekem OK lenne a csütörtök, majd írd meg a részeleteket mailben/priviben (csutorakukacfreemailponthu

Sz-kata: Voltatok tegnap masszázson? Múlt heti masszázs beszámolódra vá
laszoltam, de elszállt a hsz - s nem írtam újra. De tök jó lehetett.
Hajad kafa - én is voltam ma fodrásznál, majd teszek képet.

Nózi:
Oda se neki - előre a csokival 8bár egy hete nem falok már annyit... Bár most ha így belegondolok ma is lecsúszott pár túró rudi meg egy 3bit) Nekem hízás lement, de sajna alapból már nem voltam/vagyok nádszál...
Zsolti nagyon ügyes.

Simigabi.

Szép súlya van Petinek - ő is babybuildernek készül?

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Kép ZSÓFIA
Dorka,
Remélem megnyugodtál! Nekünk is Betadinnel kellett Zsó köldökét ápolni. Én is épp alk frei sört kortyolgatok egy kisebb adag csoki elmajszolása után..:)
Jó éjszakát!
rolex

Szép Estét ! :lol:

Csak most tudtam jönni, mert ma nagyon nyügi napunk volt. Jázmin baba általában délutánokon alszik, de ma ezt kihagyta...

Köszönjük szépen a dícséretet Mindenkitől! Annak idején megfogadtam, ha majd nekem is lesz egy gyönyörű kislányom minden bókot kiélvezek lelkifurdalás nélkül :oops: :lol:

Boróka :) A dokim Tarnóczi Péter. Tényleg csak legekben tudok beszélni róla. Nagyon jó választás volt. Az egész szülés alatt és után is teljes biztonságban éreztem magam, talán ezért nem is féltem annyira a csaszitól. Rendkívül emberséges, jó humorú, vidám orvos, és nagyszerű szakember. A kórház is mindenben tökéletesen megfelelt!

Rolex :) örülök, hogy felidéztem néhány szép emléket... Nem tudom Te észrevetted-e, de abból az ablakból tök szépen látszott a göncölszekér :)

Mamy :) mivel minden lelete tökéletesen rendben volt, csak gyanakodni lehet arra, hogy valószínűleg visszabukott egy kis tejet, amit háton fekve félrenyelt. Sajnos nem tudtuk kideríteni más okot. Azóta nem merem háton fektetni, csak napközben a kis játszószőnyegén, vagy a szopis párnán, a lényeg hogy csak akkor amikor rálátunk. A hasonfekvéssel nálunk is az a helyzet, ami Nálatok, nagyon tiltakozik ellene, de szerintem csak azért mert még erőlködnie kell hogy emelgesse a buksiját.

A csaszi emléke Balinak hatalmas élmény volt! És én annyira de annyira örülök, hogy nem fosztották meg ettől!! Ezt nagyon nagyra értékelem a kórházban. Amúgy tök édes volt, ahogy beöltöztették, kapott maszkot meg zöld ruhát, a cipőjére zacskót, hajhálót, a csupasz szőrös lába meg kikandikált a zöld ruha alól, mert a nadrágját le kellett vennie :lol: :lol: kezében a fényképező...feljthetetlenvolt. És amint a Manót kivették, egyből a kezébe nyomták!

Szopi : nálunk is van, hogy úgy alszunk el , hogy a gyerek a cicimen lóg. Én felváltva vagy lefejem, vagy bimbóvédővel szoptatok mert sajnos lapos a mellbimbóm, de mindannyian kezdünk hozzászokni a helyzethez. Amúgy jó sok kritikát kaptunk a lefejés miatt ( Anyuka, tessék csak mellre tenni a gyereket, próbálkozni kell, a lapos bimbóval is lehet szoptatni, stb.)

Valaki írta hogy az egyik mellből kevesebb tej jön, ez nálunk is így van, sőt szerintem sokkal kevesebb, kb. fele annyi - vajon mi lehet ennek az oka?

Krisszi :) igazad van a mérleggel kapcs. Nekem már most herótom van tőle. A manó alig akar hízni amióta állandóan mérem.
Mi sajnos 400 grammot veszítettünk mire hazajöttünk a kórházból, 3400 grammal, aztán tovább fogytunk 3100 körülre, mostanra meg visszahíztunk 3400-ra. Remélem jövő hét végére eléri a szül. súlyát (3800-at)

Kor: ne már, szerintem Te is tök fiatal vagy. Amúgy 1 híján én is 30 leszek... :wink: de hát egy nőnek úgysincs kora :lol:

Mindenkinek jó éjt,
Tűzmanó
Vendég

Kép
Tűzmanó,
Jázmin baba gyönyörű!!!Gratulálok nektek megint.Nagyon helyes kis család vagytok.

Rozsagi,jó így?Nem írtad mikorra voltál kiírva.kb 1 hónappal korábban jött Panni igaz?
piciza

Sziasztok!

Tűzmanó, csak most olvastam, hogy mi történt Jázminnal... juj, ijesztő lehetett.
A háton-hason fekvés szerintem örök dilemma, a gyerekorvos sem tudott egyértelműen választ adni, vna pro és kontra mindkettőnél. a gyerekorvos kb ezt tanácsolta: ha van légzésfigyelőtök, akkor nyugodtan fordítsd akár egész napra hasra, viszont ha nincs, akkor inkább háton legyen, hason csak akkor ha figyelitek. amíg nem tudja szépen kiemelni a fejét és nincs tök kemény felületen, nagyon balesetveszélyes (bölcsőhalál...)hason fektetni. nem akarlak paráztatni, ne értsd félre! :wink: tudom, hogy rengeteg többgyerekes anyuka következetesen mindig hason altatja a babáját és nem történt semmi gáz, de sajna én két esetet hallottam, hogy történt. :( Egyébként meg tedd, amit ösztönösen érzel, nálad jobban senki sem tudja, mi kell a babádnak. :wink:

ja, esetleg próbáld úgy büfiztetni, hogy többször leteszed és felveszed, sőt, szopi közben is érdemes 1x büfiztetni. Ricsi mindig hányt - de csak a jobb mellemből való szopi után :shock: :shock: - aztán próbáltam szopi közben büfiztetni és bejött.

Dorka, küldöm majd a paramétereket. :wink:

úgy tűnik, két napi szárazedzést :lol: (2-2 perc/ alkalom) követően Ricsi rájött arra, hogy milyen vicces hasról szemlélni a világot. küldöm a dokumentációt :D

Kép

krisszi

Tűzmanó, tök hülye vagyok! azt akartam még mondani, hogy Ricsit csomót fektettem oldalra, amikor gyanús volt, hogy nem jött ki a büfi. így nem nagyon tud félrenyelni.
azon is rengeteget paráztam, hogy az első két-három hétben egyáltalán nem tudott büfizni Rics, de aztán megnyugtattak, hogy ez normális. a babáknak kell 2-3 hét mire rájönnek az "ízére". :lol: de utána... néha az Oktoberfesten érzem magam. :lol:

Ja, és azt is akartam írni, hogy Jázmin, Zsófi és Petike is annyira gyönyörű, hogy csak na!!! SzKata, jó az új hajszín - meg a lakás is, amennyit láttam belőle.

krisszi

Sziasztok,

Krisszi,

ez még az eredeti hajszinem, csak furi mód, ahogy közeleg a tél, egyre jobban besötétül :? még nem mertem nekiállni a nagy hajfestési hadműveletnek, igazából tartok tőle, de hát a férjecském a szőkékre bukik :lol:
egyébként legutóbb nagyon nagy bókot kaptam tőle, azt mondta: édesem, nem is látszik rajtad az állandó éjszakázás :lol: :lol:
neked meg köszi, hogy fiatalnak tituláltál, néha én is olyan csoroszjának érzem magam! bár pont tegnap jöttem rá, hogy elszámoltam magam, és januárban nem 29 hanem csak 28 leszek :P hurrá, fiatalodtam egy évet :lol:

Ricsike nagyon ügyes, igazi szuperhero vasgyúró :lol: :lol:

Lányok,

úgy nléz ki, lesz talihely!! a wekerlei gyermekháztól jeleztek vissza, hogy mehetünk, csak még időpontot kell velük egyeztetni, hogy mikor van helyük. próbálok több időpontot is leegyeztetni, hogy aztán együtt megszavazzuk, hogy melyik a legjobb. szerintetek de vagy du-i időpontokat erőltessek?
ja, egyébként itt megnézhetitek, hol van a hely: www.kispest.hu/gyermekhaz
ha nem jövünk össze 8-10-en, akkor szerintem még mindig lehet nálunk...
jelezzetek légyszi, hogy a helyszin ismeretében ki az, aki tud jönni

puszi
kata
sz_kata

Sziasztok!

Sz_Kata!
Nagyon jól néztek ki!!!!

Angel!
Úgy örülök, hogy rendbejött Gergő szeme! Cask kár. hogy ilyen sokáig szenvedtetek vele :( Nem semmi, hogy a fejére húzza az alátett pelust! Nagyon ügyi a fordulással! NAgyon cuki a mosolalbum! ÉS valóban nagyon szembetűnő a hasonlóság! Azt mondod, hoyg 2 hét, és vigyori lesz a mi Botondunk? Nagyon várom már!!

Gabi!
Elment hozzátok a dokinéni beadni a szurit? Ez tök jó! Köszönjük a bókot!

Angel, Gabi, Mamy!
Köszönöm Nektek a posis hozzászólásokat. megmondom őszintén, én azért nem mertem eddig használni törlőkendőt, mert a kórházban mondták, hogy ne nagyon.. Gondolom azért, nehogy kiüsse a bőrét. Mikor vehetőő észre, hogy a bőre mégsem bírja? Milyet használtok? (MAmy Te írtad). Van itthon nekünk egy csomag Pampers, szerintetek?? Ti mikortól használjátok a kendőt?
JA igen, és a csap. Sokan mondták már, és én is gondolkodom rajta, de marhára félek, hogy nem tudom egyszerre tartani és mosni is. Azt hiszem előbb majd apuka próbálja meg.

Krisszi!
NEm mondod komolyan ezt a csoroszlyát, ugye!!! MArha jól nézel ki és nagyon fiatalos vagy! A teregetést azt hiszem én is kipróbálom, mert nálunk nem szörcsögés van, hanem nagyon tüsszög. Gondolom kiszárad a nyálkahártyája. Nagyon cuki Ricsi!!!!

Nózi!
Néha Boti is odateszi a kezét a cicire, persze ez még nem tudatos, de mindig arra gondolok, hoyg tök jó lesz, ha már megfogja. Nagyon jó lehet, ahogy ZSolti "kulacsozik" :D Nagyon édes ZSolti baba!!!! Olyan szép! Nekem is hullik a hajam, és újra zsírosodik. :( :( olyan jó volt a terhesség alatt..

Rolex!
Nagyon szép Zsófi!!!

Felkeltés:
Mi fürdetéshez mindig felkeltjük Botit (feltéve, hogy éppen alszik), mert rájöttünk, hogy ha Ő ébred fel, akkor az ezért van, mert már éhes, és akkor végigsírja az egész fürdetést.

Hason-háton:
Én első nap háton altattam, másnap jött a doki, és rögtön megmutatta, hogy hogyan fektessem oldalra, ileltve hasra. Így van, hogy hason, háton alszik, leggyakrabban oldalt.
Igen, egyébként ebbe is eltérőek a dokivélemények... mint ahogy a kukihuzogatásban is!

FÉLRENYELÉS:
LÁnyok nálatok is előfordul, hogy a bab félrenyel???
Hogyha Boti mohón eszik, vagy sírt előtte, akkor előfordul, hogy félrenyel. Ilyenkor köhög egy párat, majd folytatja. Annyira félek, hogy mi van, ha egyszer "komolyabban" félrenyel, akkor mi a fenét csinálok???

Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka,

köszi :lol:
én ajánlom neked a dm-es babylove olajos törlőkendőjét. gyönyörű a babám popsija mióta azt használom.
sz_kata

Sziasztok!

Boróka!
Ágyba bújás, alvás együtt és megébred rögtön kajcsi, ilyen van reggelente meg délután. Nekem tetszik a dolog. :lol:

Tűzmanó!
Gratulálok még egyszer Jázminhoz. Szépek a képek nagyon, nem is látszik rajtad a szülés, nagyon jól nézel ki. :) A baba is nagyon szép.
Születéstörténeted hasonló enyémhez, nekem sem volt tágulás, mondjuk nekem fájás sem, de én is röhögcséltem apával. Tök jó, hogy ott lehetett párod amikor kiemelik. Az olyan szép lehetett. :)
A sebeddel tudtál rooming inben lenni?

Beuka!
Szépek vagytok. :) AZ a kép jelenik meg előttem, amikor még kismama voltál, nagy pocival és álltál Boti kiságya előtt. :D
Jó vékony vagy. Ez már a régi nacid?? :shock: A második képen, egy tinilányt látok. Lányok fiatalít a szülés??? :D

SzKata!
Te is szuperul nézel ki. Petike szép nagy, formás baba. Jó masszívnak tűnik, elbírod még? :lol:
Hintaszék szupcsi lehet, de nálunk már nem fért volna el (50nm2-en)

Angel!
Kata is próbál oldalra fordulni, meg magára húzta a textilpelust, igen vigyázni kell. De a takaróját csak markolássza, inkább a lábával lelöki, de nem húzza magára (eddig). :)
Szép a mosolyalbumotok. :) Csoki: nálunk nincs itthon :(, de ma megyünk Intersparba, aztán asszem bevételezek. :lol:

Nózi!
Zsoltikáról az a kép vmi csodás, nagyon szép. :)

Rolex!
Jó nagyra nőtt Zsófi baba, ez igen. :D Sokat eszik mi?

Krisszi!
Nagyon tetszik Ricsinek ez a póz :) Szerintem tényleg kell erőltetni a hasra tevést, még ha 2percre is, majd megszokják, meg ahogy erősebbek lesznek élvezni fogják az előttük levő játékot.

Na megyek, mert ezt is már 1órája írom :(
Ebéd time, aztán megyünk sétálni.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Beuka!

Nem is hallottam még ilyet, hogy ne engednék használni a törlőkendőt. :shock: Szerintem nyugodtan használd, ezek direkt úgy vannak megcsinálva hogy védik a baba bőrét. Mi 1 napos kortól használjuk, először a kórházi csomagban ami volt, azt hiszem Johnsont, és azóta is felváltva kipróbáltunk már mindenfélét, SEMMI BAJA nem lett Gesztinek tőlük, sőt, gyönyörű szép sima és semmiféle kiütés vagy akár egyetlen piros pötty sincs a fenekén! Most éppen a DM-est használjuk, nagyon jó és olcsó, kiadós. De nekem eddig a Nivea volt a legszimpibb.
Félrenyelés: ne félj annyira ettől, nálunk is van ilyen, és volt is régebben is, de nem történik semmi, addig köhécsel amíg rendeződik a dolog, aztán ismét rábukik a cicire. Ha netán nagyon fulákolna tőle, akkor én azt csinálnám, hogy picit megfordítom azaz megdöntöm, hogy a feje lejjebb legyen a testénél, akkor hátha könnyítek rajta hogy kifolyjon. De szerencsére ez még nem fordult elő (remélem nem is fog).

Krisszi!
Aztamindenit, Ricsi milyen ügyesen nyomja ki magát!!! :lol: Most már én is erőltetem Gesztinél a hason fekvést, még ha 1-1 perceket is, de muszály. Tegnap már nagyon szépen tartotta magát, és jó hosszan. Gondolom napról napra rájönnek az ízére az újdonságnak, és végül már természetes lesz.

Tűzmanó!
Egy jótanács, egy szintén lapos mellbimbós anyucitól: mindenképpen próbáld erőltetni, hogy bimbóvédő nélkül szopjon!!! Mi is azzal kezdtük, mert nekem is tök lapos és pár napos korában nem tudta bekapni, és kiszívni, és én is tök béna voltam. Egy "kedves" csecsemős nővér :evil: ráadásul közölte, hogy "szar mellem van" - hát köszi, ezen így utólag iszonyúan fel vagyok háborodva. Akkor persze az események hatása alatt valahogy elsiklottam fölötte. Szóval bimbóvédővel kezdtük, de nagyon macerás volt, és amikor hazajöttünk, addig próbálkoztam, amíg sikerült nélküle!! Összehasonlíthatatlanul jobb érzés, és hidd el, ha a baba rájön a technikára, akkor simán kiszívja a bimbót, és onnantól már tud rendesen szopizni. Nagyon érdekes dolog ez. Aztán szopi után kis idővel megint visszamegy persze, mert alapjáratban olyan. De a szopik kezdetén mindig kiszívja rendesen, totál kiáll, és nem okoz problémát a szopi.

Rolex!

De ari Zsófika! Tényleg fiús az öltözet, Gesztinek is vannak ilyen holmijai (fiús rokontól), de az nem baj, inkább egy lány legyen fiúsan öltöztetve, mint egy fiú lányosan. :wink: (tényleg, milyen érdekes dolog ez, vajon miért???)
Őserdő: néha nálunk is köd van a gyerekszobában, mi száraz (ultrahangos) párásítót használunk a távfűtés miatt, és nagggyon jó!!! Persze azért nem visszük túlzásba, csak akkor van köd, ha elfelejtjük hogy be van kapcsolva... :oops: :roll: de Geszti olyankor nincs a szobában.

Kép
mamy

Sziasztok!

Rengeteget írtatok,tegnap nem voltunk itthon ,most csak egy gyors bekukk,majd délután visszaolvasok,de a képeket láttam ám:minden mama és baba gyönyörű,azokat nem lehetett kihagyni!

Beuka
A Colping hotelba talán babaúszásra akartok menni?
Mert mi majd igen.

Tegnap Zegen voltunk,kontrollon a neurologián.Laurát 6 hete már napi 3x tornáztatom de a Dokinő azt mondta hogy ügyes de kicsit gyengének látja az izmait!Könyörgöm egy 8 hetes babának mekkora izomzatának kéne lennie???? :x :x :x Nagyon elszomorodtam :cry: mert azt mondta napi 5x kell a torna és majd január közepén vissza kell menni ismét:Kiváncsi lennék (most nem azért) de más baba aki nem volt koraszülött az hogyan csinálná meg azokat a gyakorlatokat?
Á_kata,neked nem kellett az ikreket tornáztatni?
Természetesen tovább folytatjuk a tornát meg elmegyünk majd babaúszásra,az útóbbit javasolta is a Dokinő.
Amúgy szerintem igen is erős ,ha hasra fektetem a kiságyban,(már legalább 4 hete)átfordítja a fejét balról jobbra meg vissza egy csomószor,meg egy hosszabb alvás után állandóan a kiságy bal felső sarkába kúszik,meg mikor böfiztetem van hogy 4-5 másodpercig is tartja a kis fejét,ugyhogy nagyon ügyi ,csak mégis bántanak a szavai :cry: :cry: :cry:

Hirtelen ennyi.sorry a panasznapért,de jó volt kiírni magamból.mert tudom hogy itt megértő emberekre talál :wink:

Majd én is teszek fel képeket du.,hála Tinának :lol:

Na most megyek,tornászunk...

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Rengeteget írtatok,tegnap nem voltunk itthon ,most csak egy gyors bekukk,majd délután visszaolvasok,de a képeket láttam ám:minden mama és baba gyönyörű,azokat nem lehetett kihagyni!

Beuka
A Colping hotelba talán babaúszásra akartok menni?
Mert mi majd igen.

Tegnap Zegen voltunk,kontrollon a neurologián.Laurát 6 hete már napi 3x tornáztatom de a Dokinő azt mondta hogy ügyes de kicsit gyengének látja az izmait!Könyörgöm egy 8 hetes babának mekkora izomzatának kéne lennie???? :x :x :x Nagyon elszomorodtam :cry: mert azt mondta napi 5x kell a torna és majd január közepén vissza kell menni ismét:Kiváncsi lennék (most nem azért) de más baba aki nem volt koraszülött az hogyan csinálná meg azokat a gyakorlatokat?
Á_kata,neked nem kellett az ikreket tornáztatni?
Természetesen tovább folytatjuk a tornát meg elmegyünk majd babaúszásra,az útóbbit javasolta is a Dokinő.
Amúgy szerintem igen is erős ,ha hasra fektetem a kiságyban,(már legalább 4 hete)átfordítja a fejét balról jobbra meg vissza egy csomószor,meg egy hosszabb alvás után állandóan a kiságy bal felső sarkába kúszik,meg mikor böfiztetem van hogy 4-5 másodpercig is tartja a kis fejét,ugyhogy nagyon ügyi ,csak mégis bántanak a szavai :cry: :cry: :cry:

Hirtelen ennyi.sorry a panasznapért,de jó volt kiírni magamból.mert tudom hogy itt megértő emberekre talál :wink:

Majd én is teszek fel képeket du.,hála Tinának :lol:

Na most megyek,tornászunk...

Linda

Kép

Kép
czmelinda

bocsi 2x ment :roll:

Kép

Kép
czmelinda

bocsi 2x ment :roll:

Kép

Kép
czmelinda

Timi

Most néztam meg az imélt!
NAGYON NAGYON NAGYON KÖSZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
czmelinda

Linda!
Ne szomorodj el, a dokiknak ez a dolguk, hogy "elszomorítóak" legyenek... Minket is visszarendeltek csípőkontrollra és uh-ra is, annak ellenére hogy az égvilágon semmi baja Gesztinek. A szadista dokihoz nem megyünk vissza (a manuális csípővizsgálat amikor üvöltött a fájdalomtól), hanem csak az uh-ra, majd januárban. Szerintem is egy 8 hetes babának, aki koraszülött volt, nagyon szép teljesítmény amit megcsinál!!! Ne aggódj!!!

Teszek fel gyorsan egy képet Gesztiről, az imént csináltam. Az előző cicizés után 11 óra körül elaludt, és azóta így alszik az ágyon, a szopispárna ölelésében. Nagyon bejött ez neki, eddig egyszer sem aludt ilyen jót napközben ha csak úgy letettem. Biztos jó neki, hogy körülveszi valami puha, meleg.

Kép

Kép
mamy

Tűzmanó,

lapos bimbó esetén meg lehet próbálni azt, hogy szopi előtt fejsz. na nem a tejcsi miatt, hanem mert a fejőgép kiemeli a mellbimbót. A bimbóvédő használata nem szerencsés, jó ha tud az ember nélküle szoptatni. Csak végső esetben ajánlott.
Sok szerencsét!
sz_kata

Tűzmanó!
Ahogy Sz_Kata is írja, én is akartam írni, hogy esetleg fejj szopi előtt, az is kiemeli a bimbót. De nekem anélkül is sikerült, csak kitartó próbálkozás kell hozzá. Geszti nagyon ügyesen kiszívta rögtön. Én azért nem fejtem előtte, mert akkoriban még nem volt valami sok a tejem, és kár volt minden cseppért. :wink:
Biztos hogy sikerülni fog!!! Próbáld meg!

Kép
mamy

Nahat mennyire hatalmas orias szep baba! A vegen meg Rolexek es a tobbiek lehagynak minket. Karacsonyra mar a topic legkisebb babaja leszunk, pedig eleg idos is B es hat megiscsak o eddig a legnagyobb sulyu ujszulottt...Azert eszik am rendesen a draga.

Tegnap megjartam a nevelesi tanacsadot. Onnan kezdem, hogy elhivtam az egyik ocsemet, hogy maradjon otthon a meg mindig nathas B-vel es en majd Mikivel elutazom. Persze pont az alvas idejere kaptunk idopontot, igy ebren kellett tartani. Aki mar nagyon almos volt, mert este annyira megorult a tesomnak, hogy ejfelig ugrandozott. Persze Balint is mar a 10. napon jart nem kakalas ugyileg. Mondanom se kell indulas elott felvettem es ott volt a rugdalozoban minden ami belefer. Ha egy fel oraval kesobb csinalja, szegeny tesom nem tudom mit csinal..... Gyorsan megfurdettem, kapott szep ruhat es el is aludt. A biztonsag kedveert vittem volna a mobilomat, amit nem talaltunk. Mig nem neztunk oda Miki belenyomta a melynyomoba. ha nincs bekapcsolva sosem talaljuk meg. Persze kiszedni nem tudtuk, mert apa kell hozza. Igy este lett ujra telcsim. (volt a melynyomoban egy koromcsipesz, reszelo, csavarhuzo, kisrepulo es egy kocka)...Ezek utan megerkeztunk a nev. tanacsadoba. Ahol egy szimpatikus noci vart minket. Megkerdezte, hogy mi a problema, beszelgettunk Miki meg nem birt magaval. Mondtam, hogy almos...kopkodott meg minden olyat csinalt amiert merges vagyok. Akkor a neni jatszott vele. A Vegen azt mondta, hogy a korahoz kepest igen jol fejlett es nagyon akaratos. Hat kerem ezt en is tudtam!!! Sajnos nem lettem okosabb, hogy mit tegyek ha Balintot nyugodtan szeretnem szoptatni, nem pedig ugy hogy egy keteves szeket dobal hozza....meg kell mennunk remelem talalnak valami megoldast.

Balint nagyon edesen elkapja az allatkakat, de csak plusst logatok fel neki, mert a muanyaggal nagyon meguti magat. Azt hiszem az ikeaban van olyan csorgo, ami csupa pluss.

Hajhullasrol annyit, hogy akinek a varandossag alatt nem hullott ki a haja, vagyis szep dus lett, annal a szuletes utani harmadik honaptol csak ugy hullik a haj. Sajnos nalam is ez van, osszefogom a hajam, de igy is tele van az egesz lakas vele.Mosas utan szinte megtelik vele a kad.

Kata en tegnap akartam irni Bettusnak, hogy a kepen nem Kata van, hanem biztosan.....na ugysem sertodsz meg...az anyukaja. Aztan jobban megneztem a masodikat es tenyleg te vagy. A szoke fiatalit.....

Nozi edes a babad, amienknek is kihullott a haja :( De igy is edes. Mamy edes az alvos kep.
Bocs a tobbiektol,

meg olvasok vissza aztan jovok.

(Miki most kakalas kozben elaludt)

csengo
ha jol emlekszem a 35 evemmel nem en vagyok a legoregebb, de meg mi is szeretnenk egyet, ha birjuk....ugyhogy fiatalok nem am feladni!
Vendég

sziasztok lányok!

Annyi minedn történt...! Először is mindenkinek köszönöm, hogy ilyen kedves volt alkoholista-ügyben! :oops: Sajnos el kellett küldenem az anyámat... Mint ahogy 20 év alatt egyszer sem, most sem tettem volna meg, de... Szóval megérkezett, akkor meg mutattam neki saját magát a tükörben és megkértem csöndben üljön le a nagyfiam szobájában, amíg ő meg nem érkezik, de el kezdett lökdösődni (a kezemben volt Nándi!) és sértegetni a saját házamban, így elküldtem... Fizikai veszélyt már nem jelent, hisz kb. 45 kiló, de remegett mindenem, amikor elment... :evil: :cry:
Tudni kell, hogy már néhányszor el akartam küldeni, de nem mertem, mert az édesapám is alkoholista volt, és egy fél évvel azután, hogy mi beköltöztünk a gyivibe a tesómmal, öngyilkos lett... Szeretném azt inni, hogy nem ezért, de ki tudja... Ezért az anyámat még rendesen a fenébe sem merem elküldeni, pedig de szeretném!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: Biztos gonoszul hangzik, de én nem kérem, hogy működjön anyaként, csak azt, hogy hagyjon végre élni....

Sz_Kata, Csengo!
Köszönöm a szopis tanácsokat, úgy tettem, ahogy mondtátok! Amikor Putyi már nem csüngött a mellemen, mert ki volt borulva, hogy nem jön semmi, próbáltam fejni... Nem a tej miatt, hanem hogy azt higgye a cicim, hogy még szopi van... 1óra alatt 30ml! A legnagyobb jóindulattal sem leet tejcsárdának nevezni, mi?

:lol:
A tegnapi oltás után viszont szegény drágám le sem szállt a cicimről, így reggelre újra Pamela Anderson coltam! :wink:

Csengo!
Remélem, tudnak segíteni! Nekem sajna nem igazán bizodalmam ezekben a tanácsadókban, de hátha ez tud valamit! :D

Melinda!
Igaza van Maminak, azért vannak ezek a dokik, hogy elekserítsék az embert! :wink: Tornáztasd csak tovább, és örülj a sikereinek, mindegy mekkorák!!! ... bár ahogy leírod, nincs is ott semmi baj! :D

Mamy!

Nagyon-nagyon édes! Már elígérted valamelyik fiúnak? Csak mert nekem is van egy fiam... sőt kettő!!!!!!! :wink: :lol:

Lányok!
Nándi 6200gramm, azaz 3 kilót hízott, mióta hazajöttünk a kórházból!!!!!!! ...le is szakad a derekam, mert ilyen ütemű fejlődésre nem számított! :lol:

Gesztenye, drága!
Kövesd a Krisszi tanácsait, nem lesz semmi gond! Szerintem a Borsdi Póló a finom, de a legjobb a állandóan a melleden lóg! :lol:

...mennem kell... :?

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Livi!
Jaj istenem... Ez szörnyű, amit leírtál. Nem is tudom mit mondjak, nem akarok hülyeségeket írni. De teljesen megértelek, hogy elküldted anyukádat. Kitartás...
Gesztit még nem ígértem el, úgyhogy még bármi lehet! :wink: :lol:

Kép
mamy

Sziasztok!

Sz_Kata! köszi a törlőkendős tippet!

Edi! Igen a pocakoos kép, és Botival közös képek ugyanott készültek :) igen elég szerencsés alkat vagyok, ne msok maradt fönn. MÁr a régi nadrágjaimat hordhaom. Egyébként tényleg eléggé "tinilányosra" sikeredett :)
Húú ez nagyon durva, hogy Kata is afejére húzza a feje alatt lévő pelenkát. Nem semmi ügyesség kell hozzá, hogy kihúzza onnanMi is voltun kma sétálni.

Mamy! Köszönöm, megnyugtattál a törlőkendővel, és a félrenyeléssel kapcsolatban is. Nagyon édes Geszti!! Ez olyan hosszú kukac lakú szopis párna?

Linda! Mi nem konkrétan a babaúszás miatt akarunk menni, hanem majd tavasszal 2-3 napra egy bababarát fürdőbe, és most nyomozok, hogy hova lehetne menni. Eddig a Kolpig hotel, Kehidakustány, és Ausztria jött a képbe.
Én is csak azt tudom mondani, hogy ha LAura ilyen ügyes, akkor nincs ott gond az izmokkal.

CSengő! mélynyomó relytekhely :) én már ezen annyit gondolkodtam, hogy mi lesz, ha a másodszülöttemet szoptatom éppen és az elsőszülöttem épp valami olyat csinál, amiért oda kellene szaladnom :shock:

Livi! NAgyon durva, ami nálatok történt. Úgy sajnálom, hogy ilyen dolgok miatt felzaklatod magad. :( :( De jól döntöttél.
2 hó alatt 3 kg! nem semi!!!
Azért nekünk is sikerült 4 hét alatt 1 kilót fölszedni :)

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Bali,
minden tiszteletem a tiéd! nagyon bátor voltál, igazi anyatigris, hiszen megvédted magatokat. Nemcsak a fizikai bántalomtól, de a talán még rosszab lelki terrortól. Senki ne fenyegessen téged az otthonodban, pláne a gyermekeddel a karodon!
ÉS NE LEGYEN LELKIFURDALÁSOD!!! nem te vagy a felelős azért, mert a szüleid gyengeségből az alkoholba menekültek a problémák elől. Nem miattad volt. Te egy erős, bátor, tisztaszívű, józan életű felnőtt nő, és ANYA lettél, így, nagybetűvel. Önerőből, támogatás nélkül. Higgy magadban,ez nehéz, de sajnos szükséges lépés volt.

Csengő,
az Ikeában van plüss csörgő, plüss forgó, és egy csomó olcsó plüss játék, amin nincs lenyelhető rész!!! érdemes elmenni.
Tanácsadó: sajnálom, hogy nem lett eredmény...esetleg mondd el Mikinek, hogy a tesója szereti őt, hátha ez megtöri a jeget...

Melinda, ne keseredj el, a dokik tényleg csak elkeserítik az embert! nagyon kitartóan tornáztatod, ne félj, meglesz az eredménye! lMég az is lehet, hogy pár év múlva már az olimpián indul talajgyakorlattal! :D

Edi,
ma mi is voltunk az Intersparban, 6, azaz HAT tábla tibi csoki landolt a kosárban...
:oops: :oops: :oops:

Beuka,
köszönjük a bókokat! Popsitörlőben mi azt vesszük, ami éppen jobban akciós, mert mindegyik jó. A kipirosodást könnyen észreveszed, szinte világít a popója. Nekünk egyszer nagyon csúnya lett, két peluscsere között felfekvés lett rajta, nem is értem hogyan...vszínüleg a kakijában volt vmi irritáló anyag. Sudocremet tettem rá, az vmi CSODA!!! állandóan nem szabad használni, mert antiszeptikus, de ilyen esetkben szuper.

oldalfekvés: nekünk a csípőszűrésen kimondottan megtiltották, mert kötötté teszi a csípőt.

Vettem Pampers midit, hát, nem gumis a háta...viszont a nagy csomaghoz adtak egy édes plüss vizilovat... :oops:
nálam most a babylove a befutó, amit sztem a Libero gyárt, gyanúsan uolyan a fazon, a dizájn...

Krisszi,
Oktoberfest :D :D ! Gergő egyszer úgy lebüfizte Apát, hogy érezte a szelét ...:oops:

Gesztenye,
tej miatt ne aggódj, be fog állni, a grammokról meg annyit, hogy tegnap Gergő 200-at evett este, reggel 150-et, délben 60-at...szóval összevissza.

Sör: most iszom a Bucklert, nekem ez is keserű, most mézet rakok bele, ne legyetek rosszul. ..Holnap Schlossgplddal fogok kisérletezni...Ha nem jelentkeznék, akkor beáztunk a sok tejtől... :D

Mamy,
védőnő no comment...sztem nincs is rá szükséged, simán többet tudsz már nála. Köszönöm a hízás infót! Édes az alvós kép, mint egy kis angyalka!

Boróka,
drukkolok, hogy ne legyen leállás a gyarapodásban az oltás után! Hol olvastál róla?
Megyek, ránézek a kivételesen alvó Gergőre...!

Puszi, Angelkriszti
Vendég

Csak egy szosszenet Balinak. Mindig az jut eszembe rolad, amit "Az ultraviolasugarak hatása a százszorszépekre" film cime rejt. Roviden az uv sugarak elvileg karosak a novenyekre, megis van egy-ket egyed amely gyonyorubb mint barmelyik, meg ilyen korulmenyek kozott is, mig a tobbi elpusztulna. Te is egy ilyen szazszorszep vagy, akit az uv sugarak nem tettek tonkre, sot erosebbe tettek.

megyek, mert furcsi van.

Ja, Linda tudom milyen rossz ha ilyet mond egy dokino, de hidd el ha Te ugy latod, akor biztosan nincsen baja. A torna meg nem arthat. tenyleg megyek, mert apa nem talal pizsit.

cs
Vendég

Sziasztok!

Tűzmanó!
Gratulálok Jázminhoz és látom ti egy nappal hamarabb láttátok meg a napvilágot!Sok tejcsit kívánok!

Rönci!
Nagyon sokat gondolok ám rád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csak pár darab képet teszek fel, sajna nálunk nincs éjszakai alvás!
Kép Kép Kép Kép

Kép
gabriel79

Sziasztok!

Néhanapján eljutok én is ide. :)
Pár napja elég nyűgös Artúr. Szopi közben megy a sírás, persze éhes, mert keresi, de mikor ott van nem kell neki-ez legalább egyszer egy nap. Holnap jön a doki, kiváncsi vagyok mennyit hízott.
Hétfőn voltunk a 6 hetes kontrollon. Minden rendben, és képzeljétek a méhszájseb eltűnt. :shock: Mondta a doki is, hogy jót tett a terhesség. :D

Bali
Nagyon sajnálom ami anyukáddal van, ehhez tényleg nagy kitartás és türelem kell.

Beuka
Nem valami jol tűröm az olyan beszólásokat, mert csak azt éreztetikk velem, hogy hülye vagyok, meg nem értek semmihez. Szerencsére ezt eddig csak a férjem nagyanyja érezteti velem. Mert ő ugye jobban ért az én gyerekemhez. Pedig én vagyok vele mindennap, én tapasztaltam ki, hogy mikor mi van, és mit kell csinálni.

Edit
Persze hogy megetettem :D . nem hagyom szegénykémet éhezni senki kedvéért. :)

Ugy néz ki elaludt. :D Már tervezem egy ideje a körömvágást, megyek is. :D

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Sajnos nem tudok visszaolvasni két gyerkőc mellett, csak tanácsot kérnék.
Piros popóra nálatok mi vált be? Én valami természeteset szeretnék rákenni, de a körömvirágos kenőcs nem használ. Homeos szert is próbáljuk, hátha...
Sudocrem a nagyfiamnál volt nagyon hatásos, de most Zsombinál nem látok javulást, sőt... :cry:

Előre is köszi!

Egyébként a kisfiam 5,5 kg-os így 4 hetesen :shock: Nem is kicsi, olyan, mint egy kis gombóc artúr... :lol: Lassan 68-74-es ruhák kellenek :roll:

Sue! Ha erre jársz, nem kaptam emilt Tőled :cry: :cry:
Sz_Kata! Jók a képek! :lol:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!
Ezt emailen kaptam, sztem nagyon jó...! :D :D

Kedves Technikai Segítség!

Tavaly frissítettem a Barát 5.0-ról a Férj 1.0-ra, és azt tapasztaltam, hogy a rendszer
teljesítménye csökken, különösen a Virág és Ékszer alkalmazásokban, amik pedig kifogástalanul működtek a Barát 5.0 alatt.

Ezen túlmenően a Férj 1.0 több kedvenc programomat is eltávolította, mint például a
Romantika 9.3-at és az Odafigyelés / Törődés 6.4- et, ám telepített olyan alkalmazásokat,
mint a Bajnokok Ligája 4.1 és A Fradi 3.0.

Most már a Beszélgetés 8.0 sem működik, és ha a Takarítás 2.8- at akarom indítani, vissza-
tasít a rendszer. Megpróbáltam a Nyaggatás 5.3-mal kijavítani a hibákat, de sikertelenül.
Mit tegyek?

Elkeseredett

Kedves Elkeseredett!

Először is, ne felejtse, hogy a Barát 5.0 szórakoztatócsomag, míg a Férj 1.0 operációs
rendszer, saját utasításkészlettel.
Gépelje be a következő parancssort: C:Azt hittem, szeretsz [Enter].
Ezután töltse le a Könnyek 6.7-et, amivel telepítheti a Bűntudat 3.0-át!
Ha minden rendben megy, akkor a Férj 1.0 ezután magától indítja az Ékszer 2.4 és a
Virágok 3.6 alkalmazásokat.

Kérem figyeljen oda, hogy ne terhelje túl a Férj 1.0-át több ilyen alkalmazás gyakori,
vagy egyidejű futtatásával, mert ez esetben előfordulhat, hogy a Férj 1.0 telepíti az
Ingerült Csönd 2.3-at, vagy a Kocsmázás 7.0-át, ami által a rendszer fokozottan ki lesz
téve a Sör 6.1 támadásainak.

A Sör 6.1 kártékony program, mely HangosHorkolás.wav fájlokat hoz létre a merevlemezen.
Egyes tapasztalatok szerint a Férj 1.0 a Pletykadélután 2.1 és a Barátnőim átjönnek vacsorára
3.2 futtatása esetén lefagyhat, ezeket csak akkor indítsa, ha előtte telepítette az Elmehetsz
a meccsre 1.5-öt!

Bármilyen hibát is tapasztal a Férj 1.0 működésében, semmilyen körülmények között ne telepítse az Anyós 1.0-át , és ne telepítsen Új barát programot se!
Ezek nem támogatott alkalmazások; a Férj 1.0 rendszer összeomlásához és a kapcsolat meg-
szakadásához vezethetnek.

A Férj 1.0 remek program, de csak korlátozott memóriakezelési lehetőségei vannak, valamint
nem kompatibilis néhány újabb alkalmazással (ilyen például a Vegetariánus étel 4.3).

Érdemes lehet fontolóra venni néhány kiegészítő szoftver beszerzését. Személy szerint a
Meleg vacsora 3.1-et és a Rafinált alsónemű 7.7-et ajánlom.

A legjobbakat: Technikai Segítség
Szép napot!
Vendég

Angel
Nagyon tetszett. Jót nevettem. :lol:

Tűzmanó
Gratulálok a kislányodhoz!!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

osoa, a sima gyogyszertari kence?
Elvileg a csak szoptatott babanak csak akkor pirosodik a popoja ha beteg. Nincs megfazva??
Amugy en is a sudocremet es a gyogyszertarit hasznalom, ha egyik sem jo akkor jon a bepanthen. De ez utobbi csak betegseg eseten kellett.

Hettie, a koromvagasra nekem sincs idom. A gyereket, mint az indexes szosszenetben volt a multkor "tulvagtam", az enyem meg akkora hogy atbujik lassan a cipomon.

Jajj, azt meg nem irtam meg a tegnaprol, hogy a nagy rohanasban nem csereltem zoknit es persze hogy le kellett vtni a cipot. Kepzelhetitek :oops: persze ugy tettem, mintha nem is tudnam hogy az otthoni zoknimon ket nagy luk van.....

Kata remelm nem azert nem irsz, mert a sajat anyadnak neztelek :?

Roncirol semmi hir???
Jadey esetleg....

csengo
Vendég

Sziasztok!

Beuka!
Én is DM Babylove popsitörlőt használom, jó ára van és bejön nekem. Johnson, Pampers sensitiv nem tetszett, túl vizes marad a popsi utána. A Babydream (Rossmann) sem rossz.

Linda!
Ne aggódj! A leírtak alapján szerintem erős a babád, szorgalmasan tornáztasd meglesz az eredménye hidd el. Próbálj ne gondolni a dokinéni beszólására.

Mamy!
Jó a kép Gesztikéről. Nálatok ilyen meleg van, hogy rövid u. body elég? Nálunk is távfűtés van, de én h.u. bodyt adok rá, igaz azt az auchanes vékonyat. :shock:

Lívi!
Jól tetted, hogy elküldted anyukádat. Szegény, megértelek teljesen. De amúgy ő nem érti meg a dolgokat, vagy egész nap be van állva? A kórházban meglátogatott? 3kg egy hónap alatt, huha az nagyon szép. :D

Angel!
Nekem azt mondta a védőnő, vegyem meg a Sudocream nagy kiszerelését, és használhatom, állítólag elég a gyerek 1 éves koráig. Nem mondta, hogy nem lehet állandó jelleggel. 1hónapja használjuk. Lehet, hogy visszatérek a gyógyszertárihoz, amíg nem piros addig jó lesz az is.

Ki, mit használ popsikenőcsnek???

Intersparban vettem Mars új csokit Delight asszem a neve, nagyon fincsi, minjárt a 3. megy le... :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Megnéztem a Sudocream honlapját mindennapi használatra írja. :shock: Naponta 3-5 alkalommal lehet használni.

E:

Kép
Kép
edi78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?