Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gombóc,
köszi.
El is felejtettem reagálni, hogy ezek a papok... No comment. Pedig tudok egy-kettőről, hogy milyen életet élnek...

Gyorsan írok, hogy enyém legyen az 1000. hozzászólás :) Tudom, debil gyerek csinál ilyet... :lol:

Jókat pukizott amúgy Melinda tegnap a brokkolitól, úgyhogy lehet h. ma nem azt kap, pedig még maradt.

Többiek, hogy vagytok, hol vagytok?

Ezt az undorító időt.... A szomszéd házig alig látok el, akkora köd van.
Hogy fogunk így ma sétálni?????

(Lehet, hogy nyitni kéne egy külön hobbi topikot, nem? Szt. István kórház dr. Fazekas Ferenc - hobbi )
Utálom ezeket a babnetes szmájlikat, olyan bénák!!!!

Kép
szeee

Jó reggelt!

Remélem mindenki jól aludt. Mert én nem. :cry: :cry:

Képzeljétek, a Mincsi már rendesen négykézláb mászik.
A hétvégén kezdte el, egyszer csak megindult.
Ha elfárad néha még kúszásba vált át.
Én nem tudom mi van a levegőben, de a Mincsi napközben egyáltalán nem akar aludni.
Már majd le esik a feje, de még akkor is menne.
Tegnap betettem a babakocsiba, hogy leviszem sétálni, gondoltam akkor alszik egy kicsit.
Kitoltam a folyosóra amíg felöltöztem...nézem, nagy csend. Elaludt.
Úgyhogy visszatoltam az előszobába, 2 órát aludt benne! :shock: :shock:
Ezt csinálja napok óta. :roll:
eddig meg utálta a babakocsit.
Na pusz.
Jelentkezzetek!!!

Szabus, Kicsilány, Ildikó!!!! :?: :?: :?: :?:

Kép
gombocka

Te Szeee!!!!!
megelőztél!!!!

Kép
gombocka

Sziasztok!

Hát a tegnapi napom úgy elment, hogy észre se vettem, vásároltunk Anyuval (Ikea, Kika stb.), mire hazaértünk, már fürdés volt, úgyhogy semmire nem volt időm.

Ma meg megyünk méreckedni a dokihoz, Postára, kaját venni, úgyhogy megint rohanok, remélem, megúszom eső nélkül. Először, mióta meg van Zazi, elaludtunk! 9-kor keltett Apu telefonja, de legalább kialudtam magam, viszont már hajnali fél 4-kor fent volt Zalán, nem tudom, hogy mi volt vele, sose kel ilyen korán.

Én most épp gipsz után kajtatok, szeretnék csinálni láb és kézlenyomatot Zaziról, de Ürömön nem lehet kapni, talán holnap tudok venni vhol. A szalvikat én is fel akarom adni, de nem volt időm összerakni, úgyhogy bocsi lányok, kések vele.

Talán a hobbis topik jó ötlet, esetleg a nlc-n is lehetne? Bár én most nem vagyok olyan nagyüzemű termelésben, mint szoktam :-)

Mincsinek gratulálok a mászáshoz, ez már nagy lépés!!!! Nálunk semmi, csak a járóka oldalán "sétál" Zazi egyik sarokból a másikba. Leülni még mindig nem tud, ezáltal folyton résen kell lennem....

Szeee, neked is nagy gratula a kaspóhoz, szuperul néz ki, ügyes vagy nagyon!!!!

nem tudom, mikor tudok legközelebb jönni, mert nálunk is folytatódik a nappali nemalvás, ha lesz időm, jövök, ha nem, akkor talán holnap! Addig ügyeskedjetek :-)
szabus

Csajok, mi ez a pangás?

Szeee,ne kreatívoskodj annyit, árt a topiknak! :lol: :lol:

Szabus,
én is vágyom már az Ikeába, mondtam is hétvégén a b.nőmnek, hogy vmelyik nap menjünk el.
Tegnap "szingli" voltam délután.
Elvitte a párom a MIncsit az anyjáékhoz, úgyhogy megint voltam tornázni. Jó volt nagyon, aztán taliztam egy kolléganőmmel és jót dumcsiztunk.
Úgy volt, hogy takarítok, de aztán máshoy alakult.
Mi volt a dokinál?
Én só-liszt gyurmába csináltam kéz és láblenyomatot apa névnapjára.

Feladtam ma a szalvikat, remélem megkapjátok!

Kicsilány, Ildikó ha nektek is kell, akkor írjátok meg, Ildi, te a címedet is, mert a Tiéteket nem tudom!

Mondja már meg nekem vki, hogy elalvás előtt miért kell 10 percig ordítani? :roll:

Írjatok!

Kép
gombocka

Sziasztok!

Gombóc,
Nagyon aranyos vagy, de nem kellett volna.... Mármint a szalvi. Nem azért vetted, hogy szétosztogasd. Nekem csak pár darab van, nem nagyon tudom viszonozni :oops: Meg lehet, hogy nem is egyezik az ízlésünk.

Amúgy tényleg kreatívkodtam tegnap is.
Ma meg rémálom napom volt. Utálok vásárolni, annyi dühítő dolog ér mindig vásárlás közben :evil:

Ikea: nekem a sógornőm ott dolgozik, úgyhogy azt szoktam, hogy kinézem a honlapon, h. mi kell, ő meg hozza... :) Amúgy meg utálok vásárolni :lol:

Többiek?

Gombóc, írok privit.

Kép
szeee

Sziasztok,,

Ildikó megírta nekem a címet és üzeni, hogy:

jól van, csak folyton takarít a babóca miatt, meg vizsgára készül, dec.9-ére angolból!
(úgyhogy drukkoljunk neki!)

Köszi Szeee a weboldalt, gondoskodsz azért Te is róla, hogy ne unatkozzak! :lol: :lol:
A szalvikat meg nem azért küldtem, hogy viszonozd!!!!

Kép
gombocka

hahó!

Drukk Ildikónak!!!
az angol meg a baba miatt is!!!

Csajok,
csak azért privizek ám, mert nem akarom már szétoffolni a topicot a hobbis hülyeségeimmel, szóval nem titkolózunk :)

Kép
szeee

Sziasztok!

A dokinál érdekes dolgok voltak, már megint nem értek semmit: kérdeztem az agyhártya elleni oltás. Azt mondta, hogy kétféle van, az egyik egy oltásból, a másik kettőből áll, annak db-ja 16 rugó. Mondtam, hogy ne az ár alapján, de mondja már meg, hogy melyikeket javasolja. Mindkettőt adjuk be, erre jutottunk, de 1 éves kor előtt nem lehet. Hát akkor ti hogy kaphattátok meg???? Plusz én a bárányhimlő ellenit is kérem, azt 9 hósan lehet, már felírta, ha legközelebb megyünk jan-ban, akkor beadja. Amúgy Zazi 7730 gr és 71 cm. A másik, hogy mondom neki, hogy vacsira kapja a tejpépeket (Hip, Mildi, Babylove) és azt mondja, hogy ezek nem jók, mert tej alapúak, ezeket inkább 1 éves kor után adjam, mert előtte tejallergiát okozhat, úgyhogy írt fel másfajtát receptre. Még nem váltottam ki, de kíváncsi vagyok, hogy az mennyibe kerül. Most így még egy dolog, amiért a recept után mehetek, és persze megint elfelejtették az egyiket a sokból odaadni... Még jó, hogy múltkor tartalékoltam, és mindig mindenből kérek, így még van olajam...

Én gyurmába nyomtam Zazi kezét, de nem nagyon engedte, így tegnap este, amíg aludt, hajszárítóval felpuhítottam a gyurmát, és belenyomtam a mancsát. Aztán ki a fényre, persze alig látszott, majd vissza, újra nyomat, már tök erőssen nyomtam, azt hittem felébred. Most szedtem le a gipszről, és hát nem lett túl mély a nyomat, úgyhogy mindjárt újra nekifutok. A férjem már tiszta hülyének néz, hogy az alvó gyereket piszkálom...

Szeee, kíváncsi vagyok, hogy mit működtél tegnap!

Gombócka, irigyellek a torna miatt már megint...

Ildikónak ezer drukk!!!

Kicsilány, hol vagy?
szabus

Sziasztok!

Szabus,
én sem értem, hogy hogy van ez az agyh. gyull. elleni oltás. Nekünk 3 részből áll, úgyh. sztem mind a kettőt kapjuk. Az első kettőt már megkapta, ezt fizeti nálunk az önkorm. A 3.-at 1 éves kor után kapja, azt fizetnünk kell.
Ami a tejpépeket illeti, ahány doki annyi félét mondanak. Nekünk is fel akart írni a dokinő HA-sat, az ugye nem allergén, de nem kértem. Legelőször ugyanis Melinda tiszta pötty lett tőle. Azóta már 2x kapott ismét és semmi. Hozzászokik a szervezete és nem lesz allergiás, ennyi. Olyat is hallottam, h. minél idősebb korban kap vki ilyesmit először, annál valószínűbb, hogy a már kialakult immunrendszer nem tud hozzászokni az új anyaghoz és allergiás lesz rá. Ebben is van logika szerintem.

Itt a 18-kerben a Rózsa Művházban 26-án babaruha börze lesz, ha érdekel vkit. Gombócka esetleg Titeket, tőletek nincs messze...

Majd lefotótom a műveimet.

Anna,

tényleg, minden ok nálatok???? Jelentkezz!

Kép
szeee

Sziasztok,

hát ezen az agyhártya gyull. elleni oltáson meglepődtem.
Nálunk is úgy van, hogy 1 éves kor alatt 2 oltást kap és 1 éves kor felett kap még egyet, vagy van az a lehetőség, hogy csak 1 éves kor felett oltják be és akkor csak 1 oltást kap.
Szóval nálunk választhattam, de a dokinő javasolta, hogy 1 éves kor alatt kapja meg, mert ráadásul most jön a tél..stb.
Úgy tudom, hogy nekünk is az 1 éves kor feletti az drága. 10 ezren felül van, az első kettő az 2500 Ft körül volt.

A tejpépeken már én se tudok kiigazodni. Én adom neki a Milupát meg a Hippet.
Azt nem értem, hogy pl. már kaphat savanyított tejterméket, ami szintén tej alapú...
Szerintem, ha valaki allergiás a tejtermékekre vagy lisztre az mindegy mikor kezdi el kapni, de azért persze én is betartom, hogy tej, tojás csaj 1 éves kora után.

Nekem pl. azt mondták, hogy már elkezdhetem adni neki a "k" betűseket. Én meg még mindig nem nagyon ettem ilyeneket, hogy a tejcsi amit még szopizik ne tartalmazzon fújós dolgokat.
Hát azt hiszem azért még várok vele egy kicsit.

Zazi és Miincsi kb. egyforma formák.
Artúr 8 kg és 74 cm körül van. :lol:

Ja, lányok, bocs de a szalvik mellé nem írtam egy pár sort se. :oops: :oops: :oops:

Köszi Szeee a bababörzés infot.
Lehet,hogy elnézek, majd még meglátom hogy alakul a hétvége.

Szabus,
úgy néz ki megyek ma is tornázni. Na jó, nem bosszantalak.
Viszont én azt hiszem maradok egyenlőre az üvegfestékezésnél...nem nagyon sikerülnek a szalvétázásaim...
Pedig apósnak kitaláltam, hogy bortartót kap karácsonyra, meg is vettem, szóval össze kell szednem magam :roll: :roll:
Zazit így lehet piszkálni álmában? A Mincsinek a kezéről a körmöt nem tudom levágni, mert rögtön felébred! :shock:

Puszi

Anna, jelentkezzetek, legalább annyit, hogy minden OK. puszi Poginak!!!!

Kép
gombocka

Tejpép, oltás: már megint minden orvos más mond, hozzászokhattam volna... :twisted: Mindegy, kénytelen vagyok azt csinálni, amit a dokinőnk mond, én mégse adhatom be neki az oltást...

Gombóc, nagyon köszi, megjöttek a szalvik!!!!! Nem baj, hogy nem írtál, írunk itt úgy is :lol: Én valszeg holnap fogom feladni, de lehet, hogy csak jövő héten, remélem, nem baj! Nagyon szépeket küldtél!!!! Ügyeskedj, nem nagyon tudod elrontani, sikerülni fog!!!

Én a gipsszel szarakodok, de a tegnapi elég jó lett, és még a gyurma is megmaradt, úgy értem,hogy a kézlenyomat, így ma nem kell a gyereket macerálni :lol: :lol: mivel többet szeretnék csinálni.
szabus

Gombócka,
Köszi a szalvétákat, megkaptam én is! Nagyon szépek.
A kávésba rögtön beleszerettem, sürgősen csinálnom kell vmi kávétartó dobozt :lol:

Ja, és gyönyörűen írsz. Nálam ez jó pont :wink: Én amúgy rondán.
De ilyen hülye írásmániás vagyok, ez van... :)

Kép
szeee

Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltüntem! A múlt héten a keresztelő miatt nem jöttem nagyon a héten meg minden más bajom volt. Tényleg nagyon sorry.
Semmi baj nincs velünk-nálunk, csak kicsit ki vagyok merülve! Nagyon rendesek vagytok hogy aggodtok! Ez jól esik ám!
Na szóval kezdem: Meg volt a keresztelő, hát nem volt semmi. A szertartás szar volt, a pap hadart, semmit nem magyarázott hogy mi hogy lesz, így senki nem tudott semmit. Nem kértek védőszentet meg semmi hasonló. Olyan volt az egész mintha futószalagon több ezer keresztelő lenne egy időbe.....stb. Szóval sztem nagyon rossz volt. A barnaruci volt rajta végülis, de itthon nem tudtam a másikat ráadni, mert hullafáradt volt. Egész nap nem aludt semmitNa de a buli feledtetett mindent. A templomba kb 20-25 ember volt, hozzánk már csak 15 ember jött el éj hajnalra ez is lemorzsolodott 4-re! Végülis vasárnap volt! A vasárnap még azt az örömöt is hozta, hogy Pogi ülésből felátt a járókában és ha mellette fekszek a földön már úgy is feláll! És ma kibújt a 6-7 fogacskája is! Szóval zajlik az élet rendesen!

Ti hogy álltok a karácsonnyal és az ajándékokkal? Fátok lesz idén?...stb

Gombócka: Papos story nem semmi! Mincsinek gratula a mászáshoz, nagyon ügyi fiúcska már! Szalvit ha még lehet kérek hátha rájövök hogy is kell ezeket a dolgokat csinálni!

Szeee: a kaspó nagyon ott van. Valamelyik nap felétek mentünk kocsival. Kedvem lett volna felhívni, hogy ráértek-e, de aztán úgy döntöttem mégse mert tuti van valami dolgod.Milyen weboldal néztek ti Gombóccal? Én is én is, kiváncsiság volt a jelem az oviban!!!!

Szabus: MIlyen gipszet vettél és merre mert én is akarok ilyen lenyomatot!?

Ildikónak: Megy a drukk inenn is ezerrel!

Remélem nem hagytam ki semmit ha mégis bocsi. Mégegyszer köszönjük, hogy hiányoztunk tényleg nagyon jól esett. Most már majd jövök rendesen!
Pussz

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Már tudom mit hagytam ki az oltást mi kettőt kaptunk és többet már nem is fogunk! Eleinte úgy volt, hogy 3 lesz, de időközben leredukálodott 2-re

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Szia Anna!

De jó, hogy oké minden, és a buli is jól sikerült! A keresztelő meg olyan volt, amilyen, túl vagytok rajta, az eredmény a lényeg :lol: Mi vasárnap megyünk, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.

Sima gipsszel csináltam, végül kaptam, de háztartási boltban, festékboltban lehet kapni. Egész jók a lenyomataim, már sorozatban gyártom, hogy legyen a családban mindenkinek.

Gombócka, te befestetted a lenyomatot? Amikor gyerekkoromban a tesómról csináltam ilyet, én befestettem vízfestékkel. Most nem akartam, de olyan fura így fehéren, lehet, hogy egy halvány szín jót tenne neki?
szabus

Hahó!

Én is örülök, hogy jól vagytok, Anna. Legalább a buli jó volt.
Gratula Poginak az ácsorgáshoz! Nem semmi a kiscsaj :)

Amúgy ilyen szalvétás weboldalakat nézegettünk. Akkor bemásolom ide, ha Titeket is érdekel:

http://kreativotlethaz.uw.hu/
http://www.szalvetaaruhaz.hu/

Kép
szeee

Anna,

én is örülök, hogy jelentkeztetek! És hogy minden oké.
Gratulálunk Poginak a felálláshoz.
Engem is néha mászókának használ a Mincsi, meg mindent. Elég veszélyes egy korszak ez. Baromira résen kell lenni.
Persze szalvit küldök Neked is és Ildinek is.
Mi sem lakunk messze Szilviéktől, úgyhogy Ránk is gondolhatsz, sőt fel is hívhatsz, és sőt-sőt fel is jöhettek!!!

Nálunk lesz fa tutira.
ajándékozás nálunk meg (lehet, hogy furi lesz), de anyuékkal meg a tesómékkal nem nagyon szoktunk ajándékozni, inkább anyuéknál összegyűlik az egész család és jót kajcsizunk, meg beszélgetünk.
Idénre is azt beszéltük meg, hogy csak a Mincsinek lesz ajándékozás.
Anyósomékkal is megbeszéltük, hogy vmi szolid ajcsi, inkább a gyerekre koncentrálódnak ők is.

A párommal meg szoktuk egymást ajándékozni, de most tippem sincs, hogy mit vegyek neki. Ráadásul most nem az van, hogy hűde elmegyek nézelődni...itt kispesten nincs semmi.

Szabus,
Én nem festettem le a lenyomatot.De biztos jobban néz ki, ha lefested, pl. halvány kékkel? vagyis világos kékkel.
Bocs, kicsit elfáradtam a tornán.
Kiváncsi leszek nálatok is a keresztelőre!
Na, ezt az oltásosdit már végképp nem értem!De mindegy. a lényeg, hogy védettek legyenek ellene.

Szeee,
köszi. Nem kellene neked írásszakértőnek lenned??? :lol: :lol:

Jó éjt mindenkinek!

Mincsi ma este nagyon nehezen aludt el.
És ez így megy napok óta, betesszük az ágyába és ha 10x lefektetem akkor 10x feláll. :roll:
Napközben úgy tudtam eleltatni, hogy le kellett fognom, igaz 5 percig ordított mint a sakál, utána meg aludt 2 órát! :roll:
Gonosz anyu vagyok! :evil:

Kép
gombocka

SZEEE!!!!

Kép
gombocka

Jó reggelt!

Nem nagyon szeretem az utóbbi időben a karácsonyt. A páromék családjában, na jó, nálunk is, ilyen hülye ajándékozási kényszer van. Pedig én is bőven megelégednék egy jó kis vacsival azt kész... Na mindegy. És ált. mindenki engem csesztetett eddig, hogy vegyek meg helyette ezt meg azt, meg amazt, én úgyis a belvárosban dolgozom, meg egyébként is, sokfelé járok. Szóval ezt nagyon utáltam. De ez most megszűnik. Nem tudom mit fognak csinálni nélkülem, he-he...

De azért fánk persze lesz. Tavaly volt először saját fánk a párommal itt az új lakásban, vettünk szép díszeket, majd nézheti a gyerek :) Bár akkor már tuti mászik majd, és vmi magaslatra kell tenni sztem.

Off leszek.
Most olvastam a Nők Lapjában, hogy a Unicefnek van egy "kis pénz, nagy segítség" nevű akciója, melynek keretében aprópénzt lehet küldeni nekik, amit óvodák támogatására és iskolák építésére fordítanak. Remélhetőleg. Pénzgyüjtő zacskót tőlük lehet igényelni, v. az Alexandra könyváruházakban és abban ingyen fel lehet adni a postán.
Több info:
www.unicef.hu/kispenz/

Kép
szeee

Szeee, nálunk is évekig ez a kényszeres ajándékozás ment, elég nagy a család, és kész anyagi csőd volt egy-egy karácsony. Tavaly óta olyasmi van, mint Gombóckáéknál: a szűk család ajándékoz (szülők, tesók), a többiek (Nagyimék, Nagynénémék, Unokatesómék) apró ajándékot veszünk (idén pl. 1000 forintig) és vacsi van. A többiekkel meg csak összejövünk, és beszélgetés, kaja van. A férjemnél és nálam is váltak a szülők, így mindenki duplán van, ezt sem időben, sem pénzben nem lehet teljesíteni... Zazinak biztos vesz mindenki majd vmit, emiatt vagyok kicsit zavarban, hogy mi meg nem adunk semmit, de majd még ezt is le akarom tisztázni valahogy. Idén nálunk lesz a vacsi, és nagyon készülök a terítésre, dekorációra. Fa tuti lesz, anélkül nem ünnep az ünnep nekem, még a lakást is ki szoktam díszíteni... Szívem szerint a házat is kivilágítanám kívülről, csak az elég ktg-es lenne.

Amúgy pl. 1000 forintig ajándékot venni sokkal nehezebb, mint ha rendesen kéne, de már egy csomó ötletem van. Nekem mindig ugyanazokkal van gondom, akiknek olyan nehéz kitalálni ajándékot...
szabus

Sziasztok,

bocs Lányok, de nálunk reggel óta áll a bál.
Mincsi nagyon nyügi egész nap, alig eszik, sokat sírdogál.
Nem tudom mi van vele, bár szerintem a foga, mert ki se jön a kezével a szájából. :shock:
este ha elaludt megpróbálok jönni, bár már most alig látok ki a fejemből, fáradt vagyok! És még csak 5 óra, ja és most voltunk lenn, bazi hideg van!

Kép
gombocka

Melegfront van, nálunk is megy a hiszti. Én ezekre a frontokra már előre felkészülök. Érzékeny a kiscsaj, de sok más baba is...

És felül úgy látom, hogy 6 db foga készülődik... :shock: :shock: :shock:

Kép
szeee

Sziasztok!

Szabus: Milyen volt a keresztelő? Remélem jó!

Szeee: 6 fog. Az nem semmi! :roll: :shock:

Gombocka: Nem vagy gonosz anyu! :)

Ildiko: Remélem jól vagy!

A karácsony nálunk sem nagyon ajándékozós inkább evős-ivó együtt levős volt, de mivel anyu 2 éve mikuláskor, anyosom meg tavaly febr. halt meg már családi karácsony sincs! :(
Viszont önnálló családként ez lesz az első karink. Már ajándékot is néztem Poginak egy bébitaxit, ami hintatalpas és van rajta olyan "bot"amivel eleinte én tudom tolni. Meg olyan mint a biztonsági babahinta, vagyis körbe van zárva. Szerintetek hülyeség?
Még egy kérés, megint indultunk egy szépségversenyen :oops: :oops: (csak azért nevezem mindig Pogit, mert érdekelnek a nyeremények, nekem úgyis ő a legszebb)
Ha szépenkérlek titeket dobtok naponta egy szavazatot rá. Egyszer regelni kell és ennyi:
http://babavaros.hu/szepsegverseny.php?kat=1 jelenleg az 5. oldalon van Pogi! Előre is köszönjük!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Szavaztam, Anna. Bár nem volt egyszerű regisztrálni :evil:

Marha mérges vagyok. Kitaláltuk, hogy idén mi nem megyünk sehová karácsonyozni a baba miatt, jöjjön mindenki hozzánk. Egyik család 25-én, másik 26-án. Persze anyósom húzta a száját. Igazából nem értem, hogy mi a baja. Állítólag itt kevés hely van :shock: Ildikó látta egy percre a nappalinkat, egy hodály, simán elférünk... Meg hogy náluk itt lesz a nagyi. Mondom akkor jön ő is, tényleg, marha bonyolult. Vagy attól fél, hogy szar lesz a kaja??? Nem tudom. Meg pedzegette, hogy 24-én ők várnak, készülnek.
Hát én 24-én sehová sem megyek. Persze, hogy anyámék aztán jól megsértődjenek. Itthon leszünk hármasban szenteste.
Elegem van az egész családosdiból...

Mi amúgy visszafelé fejlődünk. Melinda 1-2 szer kel éjszaka enni. Pedig este adok neki egy fél adag tejpépet + szopi, mégis felkel 2 körül... Pedig egy időben már olyan klasszul végigaludta az éjszakát.

Voltam hétvégén a Kreatív Hobby boltban, fú én nem sejtettem, hogy ez ekkora :shock: Egy paradicsom :)

Voltam babaruhabörzén is tegnap itt a művházban. Elég gyenge volt, alig volt pár eladó, de azért vettem Melindának 2 pulcsit, meg egy kardigánt, nagyon szépek.

Ildikó,
Jelentezz légyszi, csak 1-2 mondat erejéig, izgulok értetek... :oops:

Szabus,
keresztelő?

Kép
szeee

Sziasztok!

Anna, tök jók az ajándékötleteid Poginak!! Mi kocsiülést veszünk Zazinak, meg vmi játékot, apróságot, amit ő is élvez. Kinőtte a mostani ülését, és kb. 40 ezer, amit kinéztem, úgyhogy ez elég ajándék sztem. Úgyis kap annyi mindent majd.

A keresztelő nem volt rossz, bár elég furi volt az új pap (persze a régi a szívem csücske, ha ismernétek, ti is ezt mondanátok, akkor is, ha soha nem jártatok templomban), de azért aranyos. 3 gyereket kereszteltek egyszerre, valamelyiknek a hozzátartozói minket is fotóztak, nem is értettem, és egy vízzel teli vázát is felrúgtak, úgyhogy volt kalamajka. Kb. mintha Hollywoodba vonultunk volna be piros szőnyegen vmi bemutatóra, úgy kattogtak a gépek... Zazi vagy röhögött, vagy nyüszögött, a végén már unta az egészet. Naná, hogy a másik két gyerek tök kussban volt végig... :oops:

Anna, megyek szavazni!

Puszi Mindenkinek!
szabus

:D Úgy látszik a keresztelők már csak ilyenek :D
Tényleg jópofa lehet a babataxi. El is felejtettem mondani, hogy anyuék megvették Melindának karácsonyra az elektromos hintát... Tök jó. Remélem tetszeni fog neki.

Kép
szeee

Sziasztok,

Anna,
szerintem is jó ötlet a bébitaxi.
A barátaink is azt vesznek neki, már 1 hónapja lestoppolták, igaz ők vmi egyszerűbb változatot.
Mi tegnap voltunk vásárolgatni a gyereknek, de végül csak egy mobil telcsit vettünk neki, persze anyósom egyből lecsapott rá, hogy azt kapja a Mikulástól... :twisted:
(úgyhogy Pogi megadhatod majd a számod! :wink: )
Állandóan az én telcsimre van rákattanva, persze a nyáltól néha nem hallok benne semmit...
A másik kedvenc most a hűtőmágnes.
Anyáméknál állandóan azt pakolgatja.
Én itthon nem nagyon engedem neki, mert mind törékeny, viszont most az Europarkba a játékboltba lehet kapni Micimackósat. állítólag több van benne, nem törékeny stb. Majd megnézem a bnőm mondta.

Szeee,
he-he. Már bocs. Nálunk dettó ugyan ez volt.
6 hónapos koráig frankón átaludta az éjszakát, azóta min.2x kel. :twisted: :twisted: :twisted:
karácsony: szerintem ne engedj az elhatározásból. Most már Ti is egy család vagytok, gondolom eddig ti igazodtatok mindenkihez, hát most igazodjanak ők.
Mondjuk Nálunk pont nem így lesz. Mi megyünk anyuékhoz, meg anyósomékhoz vmelyik nap, de szenteste mi mindig itthon vagyunk/voltunk.
Tudom cikin hangzik, de én jobb szeretem így, hogy mi megyünk. Anyám is meg anyósom is mindig egy rakás kaját csinál, így nekem nem kell itthon azzal bajlódnom.
Ha még én is főznék menne a kukába, mert annyit azért nem tudunk enni.

Szabus,
örülök, hogy rendben zajlott a keresztelő.
Nálunk is ordított a Mincsi, főleg a vége felé, szerintem ő is unta már!
Nekünk szerencsénk volt, hordozót is meg kocsiülést is kaptunk a barátainktól.
Nagyon jól jártunk velük, csomó minden onnan jött át hozzánk. :oops: :oops:

Kép
gombocka

Te Gombóc! :lol:
Úgy látszik mi már csak ilyen együttírók vagyunk :)

Én sem bánnám, ha nem nekem kéne főznöm, de annyira ki tudnak borítani, amikor mondjuk a párom szüleinél vagyunk és felváltva mindenki nyomja a sok hülyeséget a gyereknek, meg egymás kezéből kapkodják ki, meg amikor nyüszög és álmos nem tudom hova tenni csak a babakocsiba, ott meg nem tud rendesen aludni. Itt meg mégiscsak mi vagyunk itthon, ha fáradt a gyerekem akkor leteszem aludni, meg van pihiszéke, oda is ülhet, a földön is lehet, ezeket anyóséknál nem tudom megtenni. Szóval én ezért szeretném jobban, ha ők jönnének.

Kép
szeee

Ja, és hétvégén apósom benyomott a gyerek szájába egy kis darált diót... Csak azért is, mert hangsúlyoztam, hogy nem kaphat minden hülyeséget :evil: Tököm tele van, már bocsánat.

Kép
szeee

Apám meg kijelentette, hogy jövőre már jól megtömik csokival amikor nem látom :evil: :evil: :evil: Ennyit a szülőkről.
Na mostmár lelövöm magam, mielőtt felrobbanok... :x

Kép
szeee

Sziasztok!

Vagyok még.....köszi az aggódást!!!
Sikerült találkoznom az Évával is,egyelőre szimpinek tűnik, az utolsó CTG-t már ő csinálta.Az egy dolog,hogy most se mentek simán a dolgok,de ez nem az ő hibája. :oops:
Ti tudtok valamit arról,hogy a doktor úr csak december közepéig lesz? Utána végleg lelép? ez a pletyi járja. :(

Anna! Szavaztam Pogira! Jó ötlet a bébitaxi,ezt én is tanusíthatom,Dávid a mai napig ráül,és játszik vele.

Szeee! Ismerős a helyzet a" mindenfélével megtömöm azt a gyereket" dolog,anyósék dettó ugyanez,ne tudd meg hányszor állt égnek a hajam tőle.... :evil: mai napig megy a csokival való tömés,sőt tegnap már olvadós rágót is kapott,azt hittem ott ájulok el...

Mi se nagyon szeretnénk idén sehova menni karácsonyozni,éppen elég lesz azt megzervezni,ha mások jönnek,mert úgye nem lehet senkit eltiltani,se a nagyszülőket,se a sógórnőket,se a keresztszülőket stb....ha megsértődik valaki akkor meg is érdemli.

Szabus!
Örülök,hogy túl vagytok a keresztelőn,és minden rendben ment.

Gombócka!
Hűtőmágnes és a teló is jó buli a mai napig:)

Ti használtatok homeósbogyikat a szülésnél? Már nem emlékszem,de mintha valamelyikőtök írta volna...és bevált? és miket?

Na huzok angolozni,sorry!!!

Puszika,és jelentkezem sűrűbben, megígérem.
Csak nem biztos,hogy mindenhez hozzá fogok szólni,azért dilemázok sokszor,mert olyan sokat írtok,és senkit nem akarok megbántani,ha valamit kihagyok,így sokszor inkább nem is irok. :?

Ildikó
ilgya1

Szia Ildikó!

De jó, hogy jelentkeztél. Remélem csak viccelődik a kiscsaj a CTG-k alatt :)

Nyugdíjba megy a doki? Vagy mit tudsz? Kár, mert végre találtam egy aranyos dokit, azt' lelép, pedig csak egy éve ismerem...

Én használtam amúgy homeós bogyókat már a szülés előtt is a felkészülési időszakban, meg alatt is, de nagyon nem értek semmit. Én főleg a tágulás miatt szedtem, és nagyon nem használt egyik sem (14 óra rendszeres fájás után még mindig csak 1 cm voltam....), de másnak meg állítólag igen, úgyhogy meg lehet próbálni, mert ártani nem ártanak.

Puszi.

Kép
szeee

Ildikó!

Az jutott eszembe, hogy szívesen odaadom neked a homeós bogyóimat, amik a szülésnél segíthetnek, én egyhamar tuti nem fogom használni őket. :wink: Ha gondolod. Csak itt állnak a szekrényben.
Hiányzik belőlük, de mindegyikben van még jócskán.
És mindegyik 2011-ben jár le.

Kép
szeee

Én tágulásra a mandula olajat hallottam, hogy nagyon jó, a mellettem fekvő nőcinek bejött, nem volt gátmetszése... Nekem volt olajam, csak nem használtam, hülye fejjel, lehet, hogy segített volna. Majd legközelebb :lol:
szabus

Hello csajok!

Köszönjük a szavazatokat!
Nagyon gáz hétvégét tudhatunk magunk mögött. Kicsilányom teljesen kikészített, valahova kölcsönkéne adnom, hogy leszokjon a hisztiről mert én már nem bírok vele. Szobaton lakásavatóra voltunk hivatalosak 5 órától! Már kettőre kimentünk a dédihez, gondolván majd ott könnyen ott hagyom mert jól ellesz. Hát tévedtem. Csak az ölembe volt el minden rokonomtól sírógörcsöt kapott. :shock: :shock: Átjött a barátném, de ő sem volt vele sikeresebb. Szóval 7-ig altatásig szinte végig üvöltött mert nem vettem kézbe csak mikor már nagyon kész volt. Másnap átmentünk ugyanahhoz a barátnőmhöz és ott meg minden hang nélkül eljátszott 2 órát. Én ezt nem is értem! :shock: :shock: :roll:

Szeee: Ez a story ismerős nálunk is mindenfélével tömnék a gyereket, de eddig szerencsére résen voltam. A hinta tök jó én is azt akartam venni, de már inkább álványosra fáj a fogam az tovább jó!

Szabus:
Örülök,hogy viszonylag rendben zajlott a keresztelő! Végre "túl" vagyunk rajta!

Ildikó: Örülök, hogy hallottam rólad! Hát sajnálnám ha elmenne a doki mert a köv. babát nála terveztem! De hát ez van. Főleg most ahogy állnak ezek a kórházasdik! :?

Gombocka: Persze megadom Pogi számát! :wink: Én is szívesebben jártam el karikor amíg lehetett, de most már nem mert nincs hova, viszont így hozzánk se jön senki!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Hahó!

Tényleg, Ildikó! az olajokról jut eszembe, hogy én meg az orbáncfűolajat olvastam, hogy azzal kell masszírozni a gátat, de valamilyen bázisolajba kell keverni (mandula v. búzacsíra). Szóval van még itthon egy teljes bontatlan üveg orbáncfűolajam is, ha érdekel.
Amúgy ezt a masszázst már a szülés előtti napokban is lehet alkalmazni.

Szabus,
Megkaptam a szalvétákat, hú... Nagyon klasszak. Köszönöm szépen!

Anna,
Szegény Pogi... Szegény Te...

Gombóc?
Bár mire elküldöm a hsz-t, lehet, hogy megjelenik a Tiéd is, ahogy ismerlek :)

Kép
szeee

Sziasztok!

Még mindig egészben....

Voltam ma ctg-n reggel,és semmi..szóval jó a kiscsaj egyelőre szófogadó....

A doktor úrról nem tudok semmit egyelőre,majd ha valami kiderül megfogom írni,de biztos ő is fog mindenkit tájékoztatni,gondolom én...

Jövőhéten kedden kell mennem legközelebb,akkor megint lesz labor is.

Szee!
Köszike ,hogy felajánlottad a bogyóidat,elfogadnám én,de hogy jutattod el nekem?Persze utána vissza adnám....egy félét kaptam itt a gyógyszertárba,de még kéne egy fajta,most nincs szem előtt a neve,de talán megrendelik a gyógyszertárba.Ha esetleg nem kapnak belőle,akkor el tudnád esetleg postázni vagy mi legyen?
Legfeljebb én fizetem a postaköltséget küld utánvéttel.

gátolaj :?
És egybe nem lehet ezt kapni,nekem kell összetrutymákolni?

Szabus!
Köszi. Amilyen szerencsés vagyok mostanában mandulaolaj se volt a gyógyszertárba.De talán ezt is rendelnek.
Mondjuk a szülésznő azt mondta,hogy az van neki,azt ne vigyek,de gondoltam előtte elkezdem itthon masszíroztatni,hátha jó lesz.Most látom,hogy Szeee szerinted is jó...

Kicsilány!
Kitartás!Nem lehet,hogy a fogacskája jön Poginak?Sajnos vannak ilyen korszakok a babák életében...tudom,hogy nem vigasztal,de túl kell élni...

Mi a héten az alvással szenvedtünk meg,napközben csak 3 után hajlandó elaludni,előtte nem lehet lelőni,aztán meg magától kidől,persze 5-6 fele kel fel,és ezáltal este sokáig fent van,reggel hiába ébresztem fel korán,akkor se alszik el ebéd után,én meg tiszta hisztis leszek tőle,már mind a ketten sírunk én az idegtől,ő meg attól,hogy én sirok. :cry:

Gombóc!
Merre tűntél? Hogy vagytok?

Na lépek,mert angolom van,puszi!Mostanába eléggé belenyílal a fájdalom a derekamba.el is felejtettem mondani a doki bácsinak. :roll:

ildikó
ilgya1

Ildikó: az alvás nálunk se megy, délelőtt max. egy óra, délután meg 4-5 órától ordítás és kínlódás 7-ig, míg nem fürdünk. Elég idegölő.... mit mondjak, megértem, hogy kiborulsz te is...

Kérdezted a doktor urat arról, hogy hogy van ez a nem körzeti kórházban való szülés? Vagy neked az István körzeti kórház? Vagy ez az egész csak jövőre lesz? Az érdekelne igazán, hogy mégis mennyit kell fizetni, ha nem ott szülünk, ahová tartozunk.
szabus

Sziasztok!

Nincs túl jó napom, de azért benézek. Egy nlc-s májusi babának agyh. gyull-a van és életveszélyben van, ráadásul kinn a Közel-Keleten vmi arab országban, tök magam alatt vagyok ez miatt... :cry: Egész nap csak az a baba jár a fejemben...

Ildikó,
Ami nekem van (jópár):

Caulophyllum 15 CH (méhnyaktágító)
Cimicifuga Racemosa 9 CH és 15 CH (méhnyaktágító, az előzővel felváltva kell szedni)
Arnica Montana 9 CH és 30 CH (szülés utáni vérzés csökkentésére és sebgyógyulásra)
Hypericum Perforatum 15 CH (kisugárzó fájdalomra) - ez bontatlan
Pulsatilla 15 CH - ez főleg hangulatjavító, szülés utáni depire jó

És ugye van az orbáncfűolaj.

Bármelyiket szívesen elpostázom neked, amelyiket kéred, természetesen ingyen és bérmentve és vissza sem kérem.

Gombócka,
Jól vagytok???

Kép
szeee

Lányok,
Sárgaborsót vajon lehet adni egy 6-7 hónaposnak?
A kismama táblázat szerint csak 1 éves korban lehet, viszont a csecsemők szakácskönyve szerint, amit egy védőnő írt, már 6-7 hós korban lehet.
Egyébként puffaszt ez a kaja? Nem nagyon ettem életemben, max. a suliban a menzán, de nem emlékszem.

Kép
szeee

Sziasztok,
bocs lányok, lenn voltunk vidéken a nagyinál, hirtelen jött és nem tudtam szólni.
Nincs semmi gond, csak anyu szabadnapos volt és felhívott nem megyünk e le a kicsivel, úgyhogy bepattantunk a kocsiba és meglátogattuk a dédit.

Ma meg van egy csomó dolgom, vásárolnom kell kaját itthonra, posta stb.
Meg kinéztem egy szép adventi koszorút, remélem még megvan, mert ma meg szeretném venni.
Sajna nem tudom megcsinálni,talán jövőre!

Szeee,
nem tudom a s.borsót, de talán kevésbé fúj, mint a z.borsó.

Kicsilány,
nálunk is vannak jobb és rosszabb napok.
van mikor totál elvan nélkülem, van amikor egész nap a fenekembe van...

Szabus,
megkaptam én is a szalvikat, köszcsi nagyon jók!

megyek, mert itt ül az ölemben és egyfolytában rugdossa a klaviatúra tarót, alig tudok írni

Kép
gombocka

ja,
Szabus!!!

ZAZINAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!

Kép
gombocka

Sziasztok!

Én is csak azért ugrottam be gyorsan, hogy felköszöntsem Zazit.
Éljen soká a 8 hónapos Zazi!

Puszi.

Kép
szeee

Hello lányok!

Elöszőri is Zazinak mi is Boldogságos Hófordulót kívánunk!

Ildikó: Örülök, hogy jelentkeztél és hogy jól vagytok.

Szeee: Én nem mernék adni neki, mert én félek hogy megfájdulna a pocija. Nálunk már az is hasfájás okozott amikor én ettem borsót.
Nagyon sajnálom azt a babót. Most én is sok ilyet hallottam nálunk az áprilisi topikban. Ezek tényleg olyan szomorú dolgok! :cry: :cry:

Lányok erre a kórházasdira nagyon kiváncsi vagyok, leszek. Így nem tudom hogy fogom a köv. babát jövőre beütemezni! Ti mit gondoltok plussz pénzért a dokinál maradtok vagy ügyeletes? (én tuti nem szülök ügyeletesnél :oops: rossz emlékeim vannak erről)Ez tényleg olyan szenya dolog még egy plussz költség a kismamáknak!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Köszi a köszöntést, olyan aranyosak vagytok!

Én totál kész vagyok, Zalán nem marad el sehol, ott ülök mellette, tegnap du. 4 óta. Még jó, hogy éjjel aludt, de reggel ott folytattuk, ahol tegnap abbahagytuk...

Kicsilány, én asszem maradnék a dokinál plusz pénzért, bár attól függ, hogy mennyi az a plusz. Több százezernél már meggondolnám, fogalmam sincs, hogy milyen összegben kell gondolkodnunk e téren. Ha nagyon sok lesz, nem tudom, hogy mit csinálok, de sztem a doki ebben a témában biztos tud megoldást mondani, ha oda kerülünk. Az sztem tuti, hogy megnő a megindított szülések száma majd, korrektebb lett volna azt mondani, hogy egy szülés ennyi vagy annyi, és választhatok kórházat. Ha nem akarok fizetni, akkor meg járok az sztk-ba, ahogy eddig is tették, akik a magánorvost nem akarták megfizetni. Röhej, hogy van egy orvosom több mint 10 éve, tartozik egy kórházhoz, és nem szülhetek ott. Ezzel a szabad orvosválasztást is korlátozzák sztem.

Szeee, nem tudom, hogy a s.borsóval mi van, inkább ne adj, ha nem vagy benne biztos. Én spec. utálom :oops: A babát én is nagyon sajnálom, annyira szar, hogy ilyen előfordul, én is mindig megsiratom, ha ilyesmit hallok! De hogy kerülnek ők olyan messzire? Ott laknak?

Holnap megyünk Visegrádra, pakolgatok már, készülök, annyi cuccunk lesz, mintha költöznénk... Lehet, hogy csak jövő héten jövöm már, addig puszi mindenkinek!
szabus

Sziasztok!

Na, megfőztem a sárgaborsót. Magunknak. Inkább nem adok Melindának a biztonság kedvéért.

Szerintem is gáz ez a kórház dolog. Én azt hiszem inkább összekuporgatnám azt a pénzt, de nem szülnék idegen dokinál. (Mondom én, akinek sikerült májusban :) ) Bár az a doki is nagyon rendes volt akinél szültem, igazán nem panaszkodhatok rá, de lehetett volna akár egy unszimpatikus, szülésmegindítós, kézzel tágítós, hasrakönyöklős stb. figura is...
Bár nem tudom most mi lesz, ha a dokink tényleg nyugdíjba megy, vagy hová... Kereshetünk új orvost... :evil:

Szabus,
Mit csináltok Visegrádon? Irigykedek... Hátha ott nem lesz olyan nyűgös Zalán.

Kép
szeee

Jajj, tudom a hosszú ajándék hétvége! Jó pihit, masszíroztasd meg magad helyettem is :wink:

Anna,
ott él ez a család az araboknál, mert az apukának ott van munkája, de magyarok. Még nincs hír róluk... :(

Kép
szeee

Na, ilyen a mi formánk. A férjem lebetegedett, már múlt vasárnap óta szarul van (amikor megkapta az influenza elleni oltást), azt hittük javul majd, de ma hajnalban egyikünk se tudott aludni tőle, annyira köhögött, krákogott, minden baja volt. Mondtam neki, hogy mondjuk le a hétvégét, mert ott be leszünk egy szobába zárva hárman, senki se tud majd pihenni, egy teát se tud főzni, ráadásul még be is lázasodhat, meg megfertőzi a gyereket. Itthon legalább nagyobb a tér, jobban el tudják egymást kerülni, ott, ha lemegyek úszni, ő marad Zazival, nagyobb az esély, hogy elkapja. Hát így jártunk, lemondtam a szállást... Egy kicsit elkeseredtem, mert nagyon vártam, de be kell látnom, hogy ez az ésszerű megoldás. Úgyhogy maradunk itthon, asszem ki is takarítok holnap ennek örömére... :twisted: :? :cry:
szabus

Ja, hallottátok, hogy bemondta a híradó, hogy mégsem vezetik be ezt a fizetős dolgot a kórházakban? Egy ideig még úgy látszik, megúsztuk, addig kéne szülni :lol:

Szerintem egyébként nem megy nyugdíjba a dokink, sztem nincs még olyan korú, inkább valami pár hetes szabadságfélére tippelnék. Ildikó, van híred?
szabus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?