Sziasztok Lányok!
Tegnap voltunk UH-n, Pöttyöm 2,3 cm ülömagasságu, és megint integetett
A vérömleny pedig felszivódott, a dokim nem találta
Kiveséztük kissé a kórház témát, reméli a Tétényi nem fog megszünni, de ágyszámot tuti hogy csökkentenek. Ő a jelek szerint marad, és vállalt is.
Hajni!
Légyszi rid már meg az Istenhegyi uton hogy folyik a vizsgálat, van-e UH, tarkóredő szürés, stb. A korom miatt el kéne végezni az amniot, de mondtam a dokimnak, hogy még 1 vetélés az nem kéne nekem, ugyhogy ha semmi nem utal betegségre, akkor nem akarom. Ezért mondta, hogy akkor viszont menjünk el erre a markeres dologra.
Manó!
Képzeld, nálam nem derült ki a vetélés oka, pedig felboncolták, szövettan volt meg minden, és minden teljesen rendben lett volna. Krizsa mondta, hogy a közéidős vetélések általában fertőzés következményei, amit 1 nőgyógy. vizsgálóasztalom is el lehet kapni
Jól teszed, ha nem is ugrálsz, maradj csak szépen otthon, jönnek-mennek ugyis a frontok (nálam tul.képp 1 hidegfront idején kezdődtek a görcsök). Foglald el Magad otthon, főzzél az uradnak finomakat, vasald ki a restanciát, mászkálj a neten, és figyelj csak Magadba. Pár hónap és ugyis vége az idilli állapotnak és meghalni se lesz időd
A baba érkezése azért fenekestül felforgatja az ember nyugodt kis életét, még ha ugy várjuk is.
Anikó!
Ha majd személyeen olvasol már minket! Nagyon ügyes és jó kislány vagy!
Orsi!
Örülök hogy minden rendben Veletek!
Hajni!
Orsi már válaszolt is. A streptococcus szerintem nagyon fontos, sulyos betegséget kaphat a baba ha kezeletlenül hagyják. Szülés előtt adnak rá antibiot, vagy ha gyorsan jön a baba, akkor neki adnak azt hiszem 4-5 napig. Nekem volt ilyen coccusom, és a dokim a császár előtt is adatott rá 1 injekciót.
A lepényről pont tegnap megkérdeztem, már csak Anikó miatt is, azt mondta, hogy az első harmadban inkább szinte az egész méhet körbeveszi, ezért nem is lehet hamar nyilatkozni, hogy hol is tapadt pontosan. Kb a 14.hét körül kezd látszani igazán a tapadás helye, de a méh növekedésével a lepény is feljebb csuszik. A mellső vagy hátsó az mindegy, csak ha mellső, akkor ugye az UH nehezitett, mert takarja a babát részben. A baj akkor van, ha a méhszáj körül tapad, mert az korai lepényleválást okozhat, illetve ha a méhszájon van, akkor tuti a császár, hiszen a babának kell először megszületnie,nem a lepénynek.
Zsebike!
Örülök hogy a potenciális nagyszülők remek munkát végeznek!