Új privát üzeneted érkezett!

Szisztok Lányok!!

Bocsi, hogy tegnap csak képeket nyomattunk fel, de sajna annyira volt időnk, mert pistike egész délután nyüdös volt, este meg hasgörsce volt!! :cry:
Ez volt az első ilyen húzós, remélem nem gyakran fogja kínozni!igaz én már egyszer áűtéltem a lányommal ezt a pocifájást, de apának elég rémísztő volt, hogy annyira sírt!! :cry:
Szerencsére ma még nem jött elő! :roll:
Mostanában a délutáni alvásokat elhagyogatjuk, sokat van fent, de éjszaka a szopi után mindig alszunk!! :lol: viszont levegőzni imád, 3 hetes korától hordjuk ki sétálni!!

Köszönöm lányok mindenkinek a bókot, tényleg csodaszép hajasbabánk van!! :lol: :lol: ( Bocsi a nagyképűségért!!)
Viszont ha ide benézek, itt is mindig gyönyörködök a szebbnél szebb társaiban!!! :lol:
Meg az egy-két kiscsajban!! Az idén fiúdömping van, a fórum is velük van tele, a szülészeten a szobában is csak egy csepp kislányka tartotta a frontot az ellenkező nemből!! Kinek fognak a fiaink udvarolni???? :lol: :lol:

Beuka!! Látom nálatok is sláger a apa pocija!!!! :lol: Nagyon tündi Botika!!! Olyan nyálcsorgatósokat tud szunyálni apa mellkasán is Pistike!! :lol:
A tejcsit amit az lején fejtem, én is lefagyasztottam,arra az esetre, ha esetleg valahova el kell mennem, és apával marad, megtudja vele etetni!!

Ne haragúdjatok, hogy nem írok személy szerint mindenkinek, de most mentek el a rokonok, egy újabb látogatási roham után vagyok, várom a következő szopit!! :lol:

TŰZMANÓ!!!!

GRATULÁLOK JÁZMIN BABÁHOZ, SOK EGÉSZSÉGET, ÉS TEJCSIT KÍVÁNOK!!!!!!SZÉP NAGY BABA Ő IS!!

Jadey!!
A Beukának címzett üzi gondolom nekem szólt, mert nekem van Pistikém!!! :lol: Különben szerintem is rám hasonlít, főleg ha alszik, a haja meg kezd vörösödni, mint az enyém!! Viszont a feje formája, a szeme, meg persze a kukaca, TISZTA APJA!!!! :lol: :lol:

Chesti!!

Nem is tudtam, hogy a te babád is lombikos!!Megkérdezhetem, hogy miért? Te hogy gondolod a védekezést? Szerinted szükséges?? Én nagyon arra hajlok, hogy bízunk továbbra is a természetben, hátha a legelején még nem esek teherbe,kb.2 év múlva meg jó lenne ha természetesen sikerülne, habár az orvosok szerint lehetetlenség...De hallottam már olyat, hogy lombik után megnyugodtak a párok, hogy jó, sikerült a baba, aztán jött a következő spontán!! :lol:

Tina!!
Mi is nemsokára 2 éve lesz, hogy pesten lakunk, de én se szeretem!! Hozzászoktam Újváros nyugalmához, furi nekem ez a nyüzsgés!! de a páromat ide köti a munkája, és itt kaptunk cég által fizetett albérletet!! én egyébként baracsi vagyok!! Ti merre laktatok Újvárosban?? Fatinak elég jól megy a suli, tele van pirosponttal, de viszont a felszerelésére egyáltalán nem vigyáz, ha én nem felügyelném állandóan a holmijait, még a fejét is elhagyná!! :roll:

Linda!!
A te babócád is nagyon szép, szerintem tiszta te vagy, habár apát még nem láttam!!! :lol:

Én a D-vitamint tablettában adom, mert nálunk a dokinő azt szereti felírni, összetöröm, és anyatejjel adom be!!Még eddig nem tiltakozott ellene!! A K-vitamint is vígan benyalja, pedig az tényleg bitang keserű!!! :roll:

Na, mentem lányok, mert Pistike jelez, hogy uzsi van!! :lol:

Puszi!!
üdv!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Chesti!
Igen a Vigantol a D-vitamin. Kezdettől görcsök :( nem lehet könnyű :( ennyi tejcid van, hogy még a betét is átázik.

Rozus!
Húú akkor Neked is jó sok tejcid van! Tök jó, hogy tudsz adni másnak is! Vizsgák.. hát igen, nekem is elmaradt pár vizsgám, de már nem tudok elmenni (200 km-t kellene utazni), mert december közepéig van vizsgaidőszak. NEm tudnám itthonhagyni ennyi időre.
DRUKK Neked a vizsgákhoz!
Tényleg majdnem egyidősek a csemetéink :) 2 nap! Tök jó! Nálunk küön szobában, külön ágyon alszik Boti. Idáig még nem volt semmi gond. Szépen elalkószik, éjjel az első nyöszörgésre felébred valamelyikünk, és már ott is vagyunk. Nálatok? NEm tudom mennyit hízott pontosan, nálunk holnap lesz meztelen mérés (2 hetesen 3140 gr volt, 2870-nel született) holnap megmondom mennyi. Szerintem is jól hízik Verus! Nekem nem jönnek a varratok, nem lehet kellemes :? :? Vizont a vérzésem már elmúlt! Úgy örülök! remélem nem jön vissza!

Vasani!
Gratulálok Benedekhez!!!!

Jadey!
Nem akartalak megríkatni :) Nem votl olyan vészes a nyelvfölvágás, csak én jól megijedtem :)

Linda!
Köszi a Bókot :) miért kell este 1× tápszert adnod? elfogy a tejci?

Sz_Kata!
No ez jó ötlet, hogy a cicire csöppenteni a D-vitamint! kipróbáljuk!

Bettus!
MAcifül Kitti nagyon édes!

Melódia!
köszi a Bókot! Jaj nem hangzik jól a hasgörcs :( mit tudtatok csinálni? Én is úgy félek, hogy egyszercsak előjön :(

A tejpöttyökre nekünk a védőnő a köldökápoláshoz kapott hintőport ajánlotta.

Lányok!
Úgy vettük észre, hogy Botinak a lába töve kicsit kipállott. Mit tehetünk vele?

Mi is voltunk ma sétálni, mindig olyan jót alszik séta közben :)
Remélem még tudunk menni jövő héten is :)

Mit is mondtatok nemrég a csokiról? Nem szabadna? Én most sajnos nagyon rákaptam :(

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Nózi, angol latint tanítottam gimiben. Örülök, hogy sikerült kibékülni anyukáddal!

Dorka, a nagyim apai nagyi, ezért nem hasonlítanak..

Beuka, köszi a drukkot szopt. tanácsadó-ügyben, sokat kell majd tanulni, de nagyon érdekela dolog. de jó, hogy Ti is sok babát szertnétek! megy a drukk!

Rozus, nagyon szép a születéstörid!!!

veener, én a használati ut. szerint iszom a laktoherbet, 1,5 liter vízbe 6 filtert teszek. Úgy tudom, szabad ízesíteni.

Linda, azt hallottam, hogy minden puffasztónak vélt ételt megehetsz, ha AZ ELSŐ FŐZŐVIZÉT KIÖNTÖD!!! mert abban vannak a pufi anyagok. jövő héten meg fogom kockáztatni a csülkös bablevest...remélem, működik...

Tűzmanó, gratula!!!

Melódia, teljesen egyforma a hajszínetek, hihetetlen!

Mamy, aranyos a nevetős kép!

Vigantol: szopi előtt belecseppentem a szájába, aztán rögtön cicire teszem. a konakiont műa. pohárkába öntöm, fejek rá tejet, és megitatom Gergővel, nagyon ügyi!

Bettus, a kapcsolat anyámmal nem létezik...7 éves koromban újra felbukkant, megpróbálta megszerezni a gyereknevelési jogot, szerencsére nem sikerült, de tönkrevágta a kamaszkoromat a láthatásokkal...kicsit nehéz úgy felnőni, hogy az ember állandóan azt hallja, hogy hülye és ügyetlen, béna, idétlen...csak azért akart megszerezni, hogy apáméknak ártson... rémes... 8 éve nem beszélek vele, azóta szuper az életem...már nem gyűlölöm őt, egyszerűen csak nem érdekel. én más anya leszek, ez a lényeg. Helyesebben: én anya leszek/vagyok.....

puszi, angel
Vendég

ja, ha hosszabb ideig nem jelentkeznék, akkor rosszul lettem attól az erkölcstelen adag négercsóktól, amit az elmúlt fél órában faltam be... :oops: meg se merem nézni, menyi van a dobozban...megnéztem, 8-at megettem....jajjjajajajaja :oops: :oops: :oops:
a férjem hozta teljesen magától, amikor megláttam, visítottam, ő meg úgy vigyorgott....remélem, ápol majd, ha kidőlök....
ez az egyetlen édesség, aminek NEM TUDOK ELLENÁLLNI.... :D :oops: :D :oops:

puszi, angel
Vendég

Angel!
Latin! Tök jó! Köszi a drukkot!
6 filtert lehet 1,5 l-be rakni?
Pohárból is tud inni Gergő! Tényelg nagyon ügyi!
Igazad is van! Te más (NAGYON NAGYON JÓ) Anya vagy!

Bea

Kép
Kép
beuka

Bocsi Melódia, tényleg Neked szólt :roll:

Már ennyire hülye vagyok. Ja, meg annyira, hogy a Mikulásról Jade előtt beszéltem apummal, mire ő tágranyílt szemmel nézett rám :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok, Lányok,

gépem még mindig nem jó, ideóvakodtam a férjem laptopjához (az oltáriszentséghez :wink: nemrég rajtakapott, és megkért, ne püföljem úgy, mint az irógépet :?).

Mi is voltunk csipőszürésen, öt percet se kellett várni, és minden ok :lol: Lilikének viszont maradt a két vesecisztája :( - igaz, nem nőtt. Jövő héten bejelentkezünk a Melinda ajánlotta urológushoz.

Lányok tünemények és gyorsan fejlődnek, Liza hason úgy csinál, mintha mászna, hanyattfekvésből meg fel akar ülni :shock: Lilike meg ügyesen fog, és ha zavarja a fény, a fejére húzza a pelusát (de csak a szeme elé ám!) Napról napra csodásabbak.

Most viszont Liza sirni kezdett, megyek.

Találka:
nekem bárhol jó, igyis, úgyis kocsival kell mennünk... Kata, édes vagy, hogy felajánlod a saját pecót, de nem akar szerintem senki neked extra melót okozni...

Dorka,
találtunk sapit a kinaiban, képet majd rakok fel, hogy tetszik-e... Szerintem tök szuper, 900 forintba került...

Puszi mindenkinek!

Kata

ákata2

Beuka, köszi.... :D !

a laktoherb papírján ezt láttam, én 2 hónapja így iszom, eddig bevált. A poharazást az Istvánban mutatták, én az avent készletben lévő pici műa. poharat használom, pici, vékony, könnyű használni.
most, mivel a bébi elaludt vmi csoda folytán, BEFEKSZEM EGY KÁD FORRÓ VÍZBE...EGY LITER HABFÜRDŐVEL...MMMM....ennek örömére befalom a maradék 4 négercsókót, most már úgyis mindegy... :D :D

puszi mindenkinek, angel
Vendég

Csajszik,

Feldobok egy apróhirdetést :lol:

Bencus közel 6kg és kinőtte a pelusait!!! (combos a drágaságunk :lol: )Mi meg jól bespájzoltunk belőle :roll:

Huggies, 3-6kg-ig, 36db-os, van egy csomó belőle, 1000Ft/csomiért átadjuk őket. Egy szépséghibája van, ne ma mostani Micimacis díszítés, hanem 2004-es, halacskás. Csak nem sértődnek meg a babák ezért :wink:

HA valakit érdekel, írjon!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Tegnap írtam, de elszállt :twisted: , és sajnos nem volt már időm mégegyszer leírni, Lacika éppen megébredt...

Először is nagyon szépen köszönöm a Laktoherbes válaszokat, most én is elkezdtem inni, mert úgy érzem, mintha kevesebb lenne a tejcsi + fejek mellé (de csak naponta egyszer tudok, este - sajnos napközben nincs rá idő, meg amúgy is úgy leüriíti, hogy szinte semmit nem tudok kifejni a kézi fejőmmel...).

Megkérdetem a tejminőség javítót, a Milupa terméke, a Milusan.. többen is írtátok, hogy ezt használjátok. A barátnőm nagyon dícsérte (3 hónapos kisfia van), nektek is olyan jól bevált? Mert akkor esetleg veszek én is és iszom.

Juborka! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok a "jó baba" témában. Egyet értek veled, hiszen vannak tényleg "jó babák", akik elégedettek és azért nem sírnak (most már a fiam is ilyen baba, sajnos a hasfájás miatt sírdogált eddig). Szóval én konkrétan arra gondoltam a csalódott babáknál, mikor sokat és sokszor hagyják sírni, és a végén a baba megtanulja, hogy nem foglalkoznak vele, amikor szüksége van rá, így lesz csalódott, és csalódottságában már nem sír. Tehát én a "sokat hagyják sírni" esetre gondoltam. És ezt nem tartom szimpinek.
Hű, most nézem csak, hogy neked már 3 gyerkőcöd van! Gratula! :P

Dorka! Írtad, hogy olvastad a szoptatásért egyesület honlapján egy összehasonlítást a tápszeres és a szoptatott babákról. Meg tudnád adni a honlapjukat, engem is érdekelne a téma? Köszi!

Mamy!
A kakis ügyben azt hallottam, hogy azok a babák, akik ritkábban kakilnak jobban felhasználják az anyatejet. Mi is csak 4-5 naponta kakilunk... Valaki még írta, hogy az is lehet, hogy a babák az anyatejben lévő rostokra és a cukorra másként reagálnak. Ezért eltérő a kaki gyakorisága...

Megértelek az egyedülléttel kapcsolatban.. A férjem éjszakás volt a héten, nagyon sz..r, mert este nincs velünk, nappal alszik, alig pár órát tud a babóval lenni.. :( , én meg szintén totál kivagyok, mert Lacikát se tudom sokáig egyedül hagyni...

Edi78! Azért írtam a "kaki színe" ügyben, hogy kérdezd meg a dokidat, mert igazából én is annyi mindent hallottam innen-onnan. Persze egyik ezt mondta, a másik azt. Hátha te kapsz egy elfogadható magyarázatot arra, hogy miért zöld a kaki színe... :wink: Sajnos nekem többen mondták a megkérdezettek közül, hogy a zöld szín az lehet az, hogy a baba nem kap elég táplálékot, vagy hogy nem tudja úgy hasznosítani a tejcsit. Nem akarlak megijeszteni, még véletlenül se, csak érdekelne, hogy te milyen választ kaptál! Megírod? :roll:

Tűzmanónak gratulálok a babócához!

Nózi! Most én is elkeztem fejni (napi 1x), meg iszom a Laktoherbet + vettem az Auchanba Milusant, szóval remélem lesz elég tejcsi. Lacika 3 óránként eszik - igaz, nem kiabál hogy éhes, de én azért nem várok vele tovább - eddig nem tiltakozott a cici ellen. Éjszaka csak egyszer kell hozzá felkelnem, mert legközelebb már reggel 7 óra körül eszik megint. Te hányszor fejtél, hogy több lett a tejcsid, és mennyi idő múlva lett eredménye?

Lacikáról megpróbálok feltölteni néhány képet, remélem sikerül... :wink:

Bettus! A kórházban sajna én is úgy jártam, mint te. Ott hagytam kb. 1 órára a babót, hogy egyek, meg gyorsan lefürödjek, és mire mentem érte úgy üvöltött, hogy már a folyosón hallani lehetett. Persze a nővérek csak ültek és bámulták a tévét... Nem is vittem többet vissza.

Na most mennem kell, sajnos nem tudtam még mindent visszaolvasni, de igyekszem!

Jó éjt mindenkinek!

Veener Kép Kép Kép

Kép
veener

Sziasztok!

Úgy látszik én már csak ilyenkor fogok tudni csak jönni... :shock:
Most evett Pannika és várom, hogy visszaalszik-e, vagy kezdi a 2 órás műsort, ami sajnos rendszeres mostanában. A legutóbbi hsz-m végén azt írtam elaludt Panni, de ahogy elküldtem, rájöttem, hogy álmodik a nyomor. :shock:

Sz Kata!
Pihenőszékkel mi újság? A 2-t megcsípted?
Nekünk van, no nem hiper-szuper, de én szeretem, sokszor az ebédlőasztalon, olyan jól elnézelődik benne, látja a jövés-menést, majd bealszik. :P

Sírás van, megnézem....
Visszajöttem, talán elalszik...

Veener!
Nagyon szépek vagytok a képeken!
Lacika nagyon aranyos mosolygós baba, el kell olvadni tőle. :D
Dúrva, hogy a kórházban Neked is ilyen élményeid voltak,ha otthagytad a babát a csecsemősökre. :evil:
Én is iszom a laktoherbet+a fitolacot is. Többen mondták itt a fórumon, hogy a laktoherbtől is fájhat a baba pocija, így én megosztom, de fitolac, du-n laktoherb, 2-2-filter.

Edi78!
Néha nekünk is zöld a kaki színe. A védőnő aztmondta, hogy néha nem baj, és ha a súlya normálisan nő akkor az azért van mert sok a kaja, ha a súlya nem vagy kevésbé nő akkor a kevés tejcsi is okozhat zöld kakit. Szóval mind2 esetben lehet zöld. Nekünk egy kiadós hasfájás után is zöld.

Jadey!
Khm... :lol: Ugyanezen problémám van nekem is, csak nekem 80 db 3-6kg-s pelenkám figyel a szobában... Még reménykedek benne, hogy el is használjuk, de egyre kisebb az esély rá. :roll: Remélem átveszi Tőled valaki. Mi ha kinőjük oda-adom a bátyáméknak, áprilisra várják a 3. babát. :P

Tűzmanó!
Hatalmas grtaula a nagylányhoz!!!

Angel!
Négercsók :lol: Hatás lett? Remélem nem!
Már én is megfogadtam, hogy nem veszek több kekszet, de valahogy tegnap is belekerült a kosrába :? :P Mikor lesz ennek vége, úgy rámtör néha.... :shock: :P

Beuka!
Mit mázsáltatok?
Nekünk is külön szobában alszanak a csemeték. :lol: Matyika fent az emeleten, Pannika lent, mi meg a nappaliban. Ha volna fent 3 szoba akkor mindenki ott laudna, de nincs. Majd ha már Pannika nagyobb lesz, és alszik éjjel, akkor 1 szobában lesznek. :lol:

Á kata!
Nem semmi mit produkálnak a lányok! Ügyesek nagyon :lol:

No mivel nagy a csend, azthiszem alszok. 2 hete nem volt ilyen, hogy a kisasszony visszalaudt volna 2-3 órán belül hajnalban, hátha megtört a jég! :P

De előtte megpróbálok én is 1-2 képet feltölteni a tegnap du-i delelésről. 3 órát aludtak így... :lol: Mondtam is Apának hagyja már itthon a melkasát. :lol:
Kép Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

A babák székletéről volt szó...
http://www.vitalitas.hu/konyvek/babalex/bls.htm

És a novemberi Baba magazinban van egy nagyon jó összefoglaló táblázat, hogy mikor normális, mikor kóros... (sajna nincs a neten... :cry: )
Vendég

Jó reggelt!

Előbb jöttem meg a Plusból, jólesett egy kis levegőzés. Meg vagyok picit fázva, már csak kapar a torkom, de tegnap még csavarta az orromat...Kata ma reggel szörcsögött. :( Remélem nem kapja el nagyon, nem kéne...

Köszönöm a hozzászólásokat kaki ügyben, természetesen beszámolok jővő héten mi is a helyzet, addigra meglesz vérkép, megyünk hasi UH-ra meg tanácsadásra. Addig kiderül hízogat vagy nem.

Na majd visszaolvasok, de szerintem majd holnap, mert apa dolgozik itt.

Puszi: Szép napot Mkinek: Edit

Kép
Kép
edi78

Hát beijedtem, nekünk ez a vigantol beesett a szekrény mögé, jó hogy szóltatok van ilyen is :!:
Ma vagyunk 4 hetesek, remélem nem lesz gond, hogy eddig nem kapta :( A K-vitamint azt kapja.

Rozus ha jól emlékszem fél éves korára alakul ki a végleges szeme szine.

Vasani gratulálok a kicsi Benedekhez :)

sz_kata amit bemásoltál nagyon elgondolkodtató volt, a végén bementem az alvó kislányomhoz és szét puszilgattam :) Bár eddig sem hagytam sose magára, ezentúl sem fogom.

Melódia ti is lombikosok? Nálunk férjem kiskatonái voltak kevesen, azt mondták lehetne spontán, csak én nem akartam már várni, igy 8 hónap sikertelenség után BMC és elsőre sikerült :) Mi nem fogunk védekezni, egy darabig megszakitással aztán úgy egy év múlva rá állunk a kistesóra, és bízunk abban hogy spontán összejön. Ha nem akkor vissza BMC.
Nálatok?

Beuka igen tejem az hálaég van sok :) De nem fejem, nem akarok ördögikörbe kerülni, az elején rossz volt, de azt hiszem kezdünk ráállni amennyi kell annyit termelünk. Akkor folyik a tejci nagyon ha több idő tellik el mint ahogy enni szokott, meg amikor szoptatok a másikból "ömlik" :oops:
Csokit nem szabad enni, én is iszonyatosan kívánom :( de ahogy olvasom szinte mindneki csokifüggő :)

Nózi örülök, hogy béke van anyukáddal

Angel te négercsók függő :) Na kidőltél tőle? :)

Veener tüneményes az a nagy mosoly :) Én is úgy várom már, hogy igy vigyorogjon :)

Na megyek is gyors takaritok amig alszik a kis Lencsilány :)

Mindenkinek további szép napot :)

chesti

Sziasztok!
Tegnap megis felhivtam egy lll-es tanacsadot. Nagyon klassz dolgokat mondott! Vegulis csak azert hivtam fel, hatha lehet abban valami, hogy nem jo a tejfeherjem. De abban maradtunk, hogy ilyen nincs. Amugy ha baj lenne, akkor pont a tehentej az elso bibis es akkor meg pont a tapszer nem jo. Szerinte ha ekcemas a kolok probaljam ki a tejtermekeket elhagyni, de mivel nincs a kolkon viszketos folt ezert ez sem szukseges. Kerdeztem a zold kakirol, eleg hosszan targyaltuk a lenyeg, hogy a zold akkor baj, ha barnaba es nem sargaba hajlo, ha nagyon hig es nagyon gyakori. Ezek a felszivodasi problemara utalnanak, de a ritkan kakilos, mustarallagu zoldes teljesen jo. (en azt is hallottam, hogy lehet attol is zold, hogy tul gyorsan atjott, vagy kicsomagoltad es picit fazott a pocija). Ugyhogy ezek utan elmondhatom, hogy a zold is ugyanolyan jo, mint a sarga.
Gyarapodasrol annyit, hogy mintmar ezren megirtak, azok tapos babakra vonatkoznak, akik egyenletesen gyarapszanak. A csak szoptatott babaknal ez nagyon egyenfuggo es szinte minidg van megtorpanas. Ja es azt sem tudtam, hogy ha oltast kap a gyerek, akkor kb 2 het mire ujra rendbejon es ujra ugyanolyan jol eszik, mint elotte. Hat nalunk pont igy volt. Az oltas utan 2 hetig ugyanannyi volt a sulya, majd hirtelen felszedett 450g-t.
Mennem kell hozzza pedig jo lett volna sokat irnom, csakhat a nagyfiu beteg.

Jadey, mi is igy jartunk anno Mikivel en is most hasznaltam el a megmaradt huggies pelusokat....nem rakod el a kistesonak :twisted: ?

Szoval ha valaki bizonytalan hivjon fel egy szopis tanacsadot, nagyon jol kepzettek!!!

sajnos a modemesrol nem olvasok vissza csak elkuldom, bocsi a hibakert

csengo
Vendég

Sziasztok!

nem dőltem ki a megevett 11 db négercsóktól... :D :oops: :oops: bár rém hülyeségeket álmodtam....

nagyon szépek a babák, Veener, szuper a mosolygós kép!

csengő, nagyon jól tetted, hogy felhívtad a szopis tanácsadót! figyeld meg, hogy több lesz a tejed, mert már nem aggódsz! megy a drukk!

Chesti, a vigantolt 2 hetes kortól kell adni, nem hiszem, hogy az a 2 hét sokat számít! azért mostantól add neki :D
szekrény mögött: én is szoktam érdekes dolgokat találni... :D :D
megyek, mert gergő teljes hangerővel követel.... :D

Puszi, angel

(ja, a négercsókok után még véletlenül befaltam egy tábla egész mogyis csokti is, ma reggel pedig valahogy megettem egy mazsolás-mogyisat, most gondban vagyok,l mert momentán nincs itthon több...asszem, ezt már kezeltetni kéne... :D :D :D )
Vendég

Sziasztok!

Most hagytam abba a maratoni etetést. :) Mindig bealudt a cicin, aztán fél óra mulva megint kért. Mi meg nem tudtuk mi a baj, de rájöttünk, hogy éhes a kis haspók.

Beuka
Már nem szoktam borogatni, csak masszírozni a mellem, mert már elég neki annyi is, és jol le tudom fejni. Csak az elején kellett, amíg nehezebben jött, meg nagyon be volt durranva. Próbáld ki, nekem bevált, remélem neked is. :) Fejni általában etetés után szoktam, vagy reggel , mert akkorra már nagyon tele van. De olyan is volt, hogy evés előtt is fejtem, mert nem bírtam tovább, ilyenkor csak kevesebbet fejek, hogy jusson Artúrnak is.

Angel
Négercsók :D Azt én is szeretem.

Rozsagi
Aranyos a hasonalvós kép. :D A homlokán az a piros pötty az mi?

Veener
Micsoda mosoly :lol: Tegnap Artúr is teli szájjal vigyorgott, mikor megcirógatta apja a nyakát.

A d vitamint én kiskanállal adom neki és arra fejek tejet. Néha kifolyik neki, de csak nem baj, hogy nem a teljes adagot veszi be mindig. Van amikor meg a bimbóvédőbe cseppentem, így biztos hogy nem fogja kiköpni. Tényleg szoptat még valaki bimbóvédővel?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Edit!
Onnan tudtam (vagyis gondoltam) hogy kevés a tejem, mert eleinte mindig mértük Gesztit evés előtt és után, és volt hogy jó sokáig evett, és csak 50-60 gr-okat evett meg. Utána meg már csak rágcsálta és tépte a cicit, és nyugtalan volt, mintha még enne, de nincs mit. Fejéssel próbáltam ellenőrizni, és tényleg szinte semmi sem jött. Ezért ilyenkor kapott tápszert, evett amennyit akart, és utána már megnyugodott. De később ahogy nőtt a tej mennyiség, egyre inkább elutasította a tápszert, olyan undorodó arcot vágott és alig evett belőle. Aztán szép lassan csökkent a tápszer és már egyáltalán nem kap! :lol: Hálistennek nincs rá szükség! Cumisüvegeket 3-4 naponta főztem ki, használat után általában forróvízzel és egy pici fertőtlenítős kézmosóval öblítettem ki. Miért foglalkoztat a dolog? Kata csak tejcit kap, nem?

Rozus!

Idegen arcoktól most is tart Geszti, ma voltunk rokonságban, és jópár idegen arc vette körül, meg idegen hang, és volt is szájlegörbítés és sírás. De csak kicsit. Aztán inkább érdeklődve nézelődött a biztonságos karomból.
Varrat: nekem ezek szerint rendesen kiszedték mert nekem nem jött semmi... :roll:
Szemszín: nem tudom mikorra alakul ki, minket nem igazán érint a dolog, mert születése óta barna a szeme :lol:

Bettus!
Fürdés: mosoly csak 1-2 hete van, nem is mindig, csak ha dumcsizok hozzá. Nálunk pont fordítva van a dolog, én fogom a fejét, és mosom a buksit + felsőtestét, apa meg alul és a lábait. Aztán én emelem ki a vízből, Apa tartja a fürdőlepedőt és viszi be a szobába.
Cicizés: Geszti lassan eszik, szeret sokáig rajta lenni, és én szeretem ha rajta van. :lol: Az utótej néha hullámokban jön, néha a cicizés elkezdése után 1 órával is, hallom hogy mekkorákat kortyol, aztán megint csak rágcsál. Amikor elég volt, akkor ő magától abbahagyja. Ez lehet fél óra, de másfél is.

Na most mennem kell, mert Geszti hiányol, Apucival tornáztatni fogjuk, aztán fürcsi, aztán vacsi. :lol:
Babák tüneményesek a képeken!!! Mindenkinek gratula a csodás gyermekéhez!
Holnap jövök! Bocs ha valakinek nem írtam.

Kép
mamy

Sziasztok!

Ketten maradtunk estére a bébivel, emrt apuka elment "bulizni" az egyik haverjának ma született kisfia.

Angel!
Ennyit bűnözni :D Jól esett a fürcsi? Gondolom!! Én is szeretnék már nagyon..

Veener!
NAgyon édes Lacika!!! Látom nálatok is megy a mellkason alvás :) ja és cuki apuka pólója :D :D

Chesti!
Most már én is gondolkodom a nem fejésen. Látom többen vagyok így, és elég a tej. Ma - lekopogom- nekem is jó sok volt.

Hettie!
Most úgy döntöttem, hogy egyenlőre megpróbálom fejés nélkül, rájöttem, hogy szinte sosincs időm rá, éjjel meg lusta vagyok :? De ha mégis fejésre kerül a sor, kipróbálom a borogatást.

Azt hiszem holnap én is felhívom a szoptatási tanácsadókat.
Az egyik mellbimbómon még mindig van egy seb, tudok vele szoptatni, de látványosan kevesebbet szopizik belőle Boti.
Megkérdem, hogy lehet-e köze hozzá a sebnek, és mit tehetek.

Na mértünk ma: 3420 gr, ami azt jelenti hogy születése óta 3 hét alatt 550 gr-ot szedett fel. Én elégedett voltam vele, de az előbb olvastam az egyik babanetes dokiválaszt, ahol azt írja, hogy az első 3 hónapban eti 200 gr elfogadható :? :? ettől mi egy picit lemaradtunk, (mármint átlagban) de az utolsó héten azért túlléptük. Azért a kórházi 5 nap alatt ugye csak súlycsökkenés van, úgyhogy nem is tudom minek parázok :) Jó ez a súly. EGyébként meg látszik is rajta, hogy gyarapodik.

Kép
Kép

Kép
Kép
beuka

Mamy!
Tök jó, hogy "leszokott" Geszti a tápszerről a tejci előnyére! Ügyes voltál!
Születése óta barna a szeme? Azt hittem minden csecsemőnek ilyen sötétkék. :oops:
JAj én már annyira várom, hogy a rokonok társaságába másokra fintorogjon, és csak az én karomban nyugodjon meg. TUdom ez önzőn hangzik, de nem szeretem, ha sokáig más kezében van, pedig most még nem tudja kifejezni, ha nem jó ott neki. A sógornőm pl. állandóan puszilgatja, és ez engem teljesen kiakaszt, de mi a fenét mondhatnék neki???
VAn, hogy 1,5 órán át szopizik! Nem semmi!!!!

Kép
Kép
beuka

No igen, látszik, hogy fáradt vagyok :oops: :oops: :oops:

Veener!
Ne haragudj, a hasonalvóst, természetesen nem Neked írtam, viszont Lacika tényleg nagyon édes, és hihetetlenül "Jóképű" (ha lehet ilyet mondani egy bébiről :))

Ági!
A hasonalvóst Nektek szántam, szóval látom nálatok is nagyon nagy sláger :) és cuki apa pólója! NAgyon édes Panni! Tényleg mi van a homlokán? Botinak egy tűzfolt van ott.
Matyi már ilyen önálló, hogy egyedül elalszik fönn??
Hogy a fenébe tudsz hajnalban netzni? Én a hajnali szopi után alig várom, hogy visszazuhanhassak az ágyba!

Bocsánat még egyszer a keverésért! :oops: :oops: :oops:

Gigi!
Köszi a kakis infókat!! Nálunk is előfordul zöld kaki :? :?

Kép
Kép
beuka

[b]HI,
Melódia, én is úgy vettem észre, hogy mostanában több fiú született, de lehet hogy csak az én ismerőseim között. Nem baj legalább a lányok (lányom) válogathat majd a pasik közül :)

Beuka
, én is nyomatom a csokit:( Ha nincs itthon csoki akkor hiányérzetem támad, na meg a túró rudi, az is nagy sláger :) Meg is látszik a kilóimon…:roll:

Angel, igazad van, és jó hogy ilyen erős vagy. És valóban jó anya vagy!

Beuka, Botond bealudt a mérlegen? Haláli!!! :lol: Majd mesélj mit mondott a tanácsadó a cickósebbel kapcs.-ban.

Képzeljétek ma volt nálunk egy baráti pár, és a lány megfogta a Kittit. Elkezdtem beszélni hozzá, és egyfolytában legörbült a szája és sírni kezdett. Nem értettem, hogy miért csinálja ezt, aztán mondta a lány, hogy szerinte rájött, hogy nem az én kezembe van. Szerintetek ennyire értené már a dolgot? Mondjuk valóban amikor átvettem nyugodtabb lett.:roll:

És szombaton étterembe voltunk. Jaj de jó volt kimozdulni. Anyumék őrködtek, persze ők is bealudtak mert csak hajnali 1-kor értünk haza:)

Ma pedig voltunk vásárolni az Aushanban. Kenguruba vittem a Kittit és olyan büszke voltam rá, mert láttam hogy mindenki nézte, meg sokan oda is jöttek megdícsérni, hogy milyen szép:). Volt aki csak halkan sutyorgott a párjának, hogy nézze már meg, de láttam hogy rólunk beszélnek. Nagyon jól esett a lelkemnek, remélem szép csajszi lesz belőle, és én nagyon szeretném ha ilyen szép sötétkék maradna a szeme. Habár nekem meg a páromnak zöldesbarnás a szermünk, a nagyszülőknek viszont kék, úgyhogy akár még maradhat is. JÓ lenne, sötét haj, kék szem...

Ja és volt akciós hosszú újjú body. 5 db 1500 Ft-ért. Vettem is kettőt azaz 10 db-ot, erre az egyik 5-ösben benne hagyták az a mágnesek összefogót. Mehetünk majd vissza hogy kivegyék. Remélem nem hiszik azt hogy loptuk mert ki tudja már hol a blokk.
:roll:

Na megyek csicsizni, eldugulok mára, új hét jön, egyre nagyobbak és értelmesebbek lesznek a lurkóink :)

Puszi: Betti

Kép
bettus79

Sziasztok!

Rozsagi! Köszönjük a dícséretet! Pannika is egy tündéri baba. Kedvenc: apa hasán alvás. Nálunk is alkalmazzuk ezt a "módszert". Csak újabban apa panaszkodik, hogy a gyerek rittig a mellbimbójába markol bele... A Laktoherbet én is úgy iszom, hogy nem használom el a napi megengedett maximumot (6 filter), mert korábban ittam ilyen mennyiségben és úgy vettem észre bántja Lacika pociját. Így most max. 2 filter megy el egy nap + a Milusan, de abból sem iszom meg a napi maximumot.

Edi78! Gyógyulj meg! Ha anyatejet eszik a baba, akkor - azt mondják - védve van a betegségek ellen. Lacika is szörcsög, de nem aggódok, mert nem állandóan, hanem etetések után, úgyhogy valószínűleg az anyatej vissza"áramlott" az orrocskájába...néha azért szippantok neki orrot, de csak kézivel és akkor ha látok valamit az orrocskájában.

Sz-Kata! Köszi, hogy bemásoltad a sírással kapcsolatos leírást! Nagyon hasznos tanácsok vannak benne... kicsit el is érzékenyültem - bár nem tudom miért- , gyorsan meg is néztem a babót a kiságyban, hogy minden rendben van-e...

Chesti! Nem kell már sokáig várnod a nagy mosolyra! A kis Lencsilányod nemsokára "megajándékoz" a mosolyával - meglátod olvadni fogsz tőle, mint vaj a napon. :lol: Lacika is, kb. másfél hónapos korában "dobott" egy olyan tudotos mosolynak mondható kifejezést először felénk. Nagyon jó érzés volt. Most már ha jó kedve van, és beszélünk hozzá akkor állandó a mosoly.

Angel79! Neked is köszönöm a bókot! Gergőről tettél már föl képet? Sajnos még nem igazán sikerült visszaolvasnom a topikot, még új vagyok itten.... :?
:)

Hettie!
Neked is köszönöm a dícséretet! Azért nem mindig sikerül elkapni az ilyen pillanatokat, sajnos....
Én nem használtam bimbóvédőt (nem is vettem magamnak), úgyhogy nem tudok ez ügyben segíteni.. :(

Beuka! Köszönöm neked is a bókokat Lacikáról, bár a hasonalvós kép az biztos nem az enyém, az Rozsagi-é lehet, legalábbis úgy emlékszem :) Botond is egy tündéri baba!

A múltkor mi is voltunk vendégségben és eddig nem nagyon foglalkozatott az, hogy kézbe veszik Lacust. De most olyan érzésem támadt, hogy nem is hiányol engem, mert mindenkinél olyan jól elvolt. Mit ne mondjak rosszl esett... A párom még másnap is vígasztalt, mert úgy éreztem, mintha Lacika nem is tudná, hogy én vagyok az anyukája. Persze most már biztos vagyok benne, hogy ez nem így van :lol: , de akkor teljesen elfogott ez a hülye gondolat :?

Kép
veener

Sziasztok!

Most csak kicsit írok, mert álmi vagyok és 2 órán át olvastam vissza!!! :-)

Szoptatás/tápszer tanulmány: www.szoptatasert.hu honlapon elérhető.

Bettus:Kitti nagyon szép baba- máltán büszke lehetsz rá!!!

Á_kata:
sapka infot köszi, képet várom!!!

Mindenkinek köszi a Bendusmosoly dícséretet. Már tud ám nevetni is és nem csak álmában (Az már egy régebbi kép.)

Jadey: pelus sajnos már nekünk sem lenne sokáig jó - én mindég csak 1 csomaggal veszek emiatt 6 kilóig.

Csengo:
Na, tök jó, akkor hogy a gyarapodási ütemmmel kapcsolatban a tanácsadó is megnyugtatott.
Az oltásos dolgot én még nem is hallottam - nekünk ez nem jönne jól, mert mostanság lassacskán hízunk.

4,5 kilós babák: Tényleg lasssabban híznak? Én nem találtam a kismama magazinban a Veres doktoros cikket. Hol van???

Magunkról gyorsan:
Iszonyat hétvégénk volt - tele családlátogatással és megsértődéssel illetve egy nagyon hasfájós/sírós Bendussal és hisztis anyujával.

Úgyhogy a mai látogatükat le is mondtuk és ma csak nyugiztunk itthon - olyan klassz volt a borzalmas tegnap után.

Ma Bendus "huhogott" hoszan a polcnak.
Annyira szeretem ezeket a pillanatokat (is):
amikor kora reggel álomittasan kivesezm az ágyából, meg amikor tiszta tejes az arca szopi után...

Na megyek is.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Jó reggelt! (hajnalt)

Megint kezdem a napot hi-hi, nem lehet beelőzni :lol:

Beuka!
Boti nagyon aranyos! Ne aggódja a súlya miatt az 550 gr az nagyon szép!!!
Amit Boróka írt, hogy nagyobb súllyal született babák lassabban híznak telsejen igaz! Gondolj bele, 1 évesen ? kg lenne Boti, ha annyit hízna mint az én lányom! Pannika ugye 2300gr-l született, és biza legutóbbi mérésnél 3 hét alatt 1100gr-t hízott...DE! most lépte csak át a 4kg-t, tehát mostmár drasztikusan csökkeni fog a súlynövekedése! Ti méhen belül szedtétek össze magatokat, mi kint. :lol:
A piros folt az kapilláris értágulat (lehet, hogy ez is tűzfolt, csak a doki nem ezt a szót használta) állítólag először nő picit (mostmár) majd legkésőbb 1-2 éves korára elmúlik, de lehet hogy pár hónap alatt is. Nektek mit mondtak, elmúlik?
Hajnali netezés... :shock: mivel Panni az utóbbi héten tojt a fejemre és nem volt hajlandó visszaaludni így mikor nem sírt jött az ágyba a gép. Átlag szopi után fél órával kezdte a műsort addig meg inkább neteztem, mert ha visszaalszok az sokkal rosszabb. Viszont ma 1-kor VISSZAALUDT!!! :P Jajj hova írjam fel! :lol: Meg most szopizott azóta, és várok, de aludni már nem fogok, mert Matyi is ébred lassan, :P
Jól látom kandallótok van? Szuper! Nekünk cserépkályhánk van, imádom!

Ja, és igen Matyi egyedül alszik fent az emeleten. Jó sokáig készítettük elő a tavasszal együtt ! a szobáját,és már alig várta, hogy végre fent aludjon, úgyhogy zökkenőmentesen ment a váltás. Eddig a mostani Panni szobában aludt.

Bimbóvédő: Matyinál használtam addig míg nem gyógyult be a seb. Anyatejet nem szoktál rajta hagyni? Sokat kell levegőztetni. Kíváncsi leszek mit mond a szopis tanácsadó!

Mamy!
Gesztike tényleg nem kapkodja el az evést!
Pannika most evett kemény 5 percig, de nagy a csend a szobájában! Kár, hogy nincs mérlegünk, ilyenkor kivi lennék mennyi megy le a torkán. :P

Boróka!
Hétvége :evil: Jó, hogy lemondtátok a többi látogatót!

Érdekes ez is mert Matyinál mi is így jártunk, rendes átjáróház volt, mostmeg alig néhányan jönnek, pedig már én hívom a látogatókat, legalább néha ránk nyitnánk az ajtót. Második bab nem kap annyi figyelmet. Olyan lelkiismeretfurdalásom van, szegény Panninak sokmindenből kevesebb jut, még a látogatókból is... :?

Betti!
Auchan :P Ismerős...milyen pici, milyen aranyos=nekünk meg csak dagad a májunk. :P :P :P

Veener!
Tündéri lehet ahogy Lacika osztogatja a mosolyokat! Pannika elég fukarul bánik vele.

No eldugulok!

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Szép reggelt lányok!!!

Jöttem gyorsan egy pár sorrs, amíg a kis benegúzom durmol, mert éjszaka ügyeletes volt, vagyis mi apával!! :roll: :cry: A 2 órai alvás után nem igazán akart visszaszunyálni, bokszolta a levegőt, mocorgott, rúgkapált, szóval ő úgy gondolta, hogy reggel van!! :o Aztán egy idő után már hangosan méltatlankodott, így hajnali 4-ig apa dajkálta... :roll: Persze utána meg fél 6-kor kelt, mert ment dolgozni, de nem hagyta, hogy átvegyem, azt mondta, hogy pihizzek, mivel 24 órázik, és egész nap velem lesz úgyis, sőt éjszaka is egyedül leszünk!! :roll: Neki meg elég laza a munkája, tud pihizni!! Olyan tündér, úgy szeretem... :oops: :lol:
Mostemeg nyomatja a kislegény az alvást, de amint hallom, nem sokáig... :wink:

Beuka!!!

A pálásra csak azt tudom írni, hogy próbáld mindig jó alaposan kitörölni a hajlatokat, és alaposan bepúderezni!! Ha nagyon ronda lenne, mutasd meg a dokinak, vagy a védőnőnek!!
Szegénykém, neked is sebes a cicid?, Az enyém már nem sebesedik, hanem ki van fehéredve, és baromira tud fájni!! De az az érdekes, hogy csak a jobb mellbimbóm, a bal nem, az bíeja, pedig egyformán szoptatok mind a kettőből!! Igaz csak akkor látom a Göncöl-szekeret, amikor rákap a cicira, utána már nem annyira fáj!! Szellőztetem, anyatejet nyomok rá, éjszaka meg Garmastan!! Nemsokára elfogy, és kipróbálom a lányok által ajánlott krémet, remélem jobb lesz!!
Boti súlya miatt meg tényleg ne aggódj, mert vannak olyan babák, akik lassabban gyarapodnak, kisebb súlyúak mindig, de ha ő kiegyensúlyozott, elégedett, akkor semmi gáz!!
Pistike 1 hét alatt ilyen45 dkg-kat hízik, ez meg sok a dokinő szerint!! :roll: de tehetek róla, hogy ilyen kis zabagép!! Én úgy tudom, hogy heti 20-30 dkg az ideális, de azt mondták a védőben, hogy ők még a heti 15-20dekának is örülnek!! Pistike csütörtökön 4550g volt. előző héten 4100g!! :wink: :lol: De már olyan hurkái vannak, szét puszilgatom állandóan!!! :lol:
már én is várom, hogy milyen lesz a szeme színe!! Fatinál úgy jártam, hogy vártam-vártam, mikor változik már, hát olyan gyönyörű kék maradt neki!! :lol: Pistikének se lesz bizti barna szeme, mindkettőnké kékes!! :o
A csokit szerintem texteld le, hogy bírja e Boti, nem-e fáj a pocija, ha eszel!! Pistike szerencsére nagyon csipázza, mert én szinte csak édességen élek!! :oops:
Na végre tegnap megmértem magam anyóséknál a mázíán, 69 kg vagyok!! Majdnem elájultam!! Már idejét se tudom, mikor voltam ennyi!! :roll: a terhességet is 73-ról kezdtem!! A szopi a legjobb fogyókúra!! Azon gondolkodtam, hogy ha nem édességet zabálnék állandóan, visszavinne a gólya????? :lol: :lol:

Rózus!!

Nagyon megható volt a szüléstörid!! Hát te tényleg bátor vagy, hogy megnézted magadat alulról!! Én eü-s létemre, se a Fatinál, se most ,nem mertem megnézni, csak már amikor szépen beforrt!! Valahogy taszít ez a dolog, pedig amúgy láttam már egy pár szülést, de az nem én voltam!! :lol:
Hát a szülésem napján én se kaptamn a kaját a kórházban, pedig kedd volt, nem péntek!! :cry: Ennyit róluk...
Majd kérünk Veronikáról képet!!!! :lol:

Angel!!
Sajnálom, gogy ilyen szörnyű volt a gyerekkorod!! :cry: De mostmár neked is van babód, és biztos csodálatos anyukája vagy, meleg családi fészket biztosítotok neki a pároddal, és magadnak is!!!
Gratula a négercsók dadaghoz, mintha csak magamat hallanám!!! :lol:
A lányomat én is pohárból itattam, amikor elkezdett gyümilevet iszogatni, nagyon ritkán cumisüvegeztünk!!

Jadey!!
Semmi baj, mostanában én se mindig vagyok rendesen képben!! :lol: A lányod még hisz a Mikulásban?? Mert még a Fati is, habár a Jézuskát már kezdi megkérdőjelezni!! :lol: Mert ugyebár én is hajalamos vagyok elszólogatni magam elötte!! De ha olyan marad, amilyen én vagyok, hogy hiába tudom, hogy nem léteznek, én még a mai napig izgalmat érzek télapókor, és karácsonykor, olyan jó érzés, ajándékot csempészni a kis cipőjébe, vagy a fa alá, és nézni az örömöt az arcán!! Én a mai napig a család többi tagjának is teszek a papucsába valami édességet!! Örök gyerek maradtam!! de szerintem a gyerekek miatt is, ők tovább tartják bennem ezt az érzést!!

Pelus!! Hát lányok, hogy mi, hogy ráfáztunk a Pampers-sel!! :o Mi Liberót használunk, de kaptunk ajándékba Pampes-t, hát totál kifolyik belöle a cucc!! :cry: Egyik éjszaka majdnem rohamot kaptam!! Tisztába teszem a gyerekt, elkezdem szoptatni (éjszaka általában fekve) mire végeztünk, nagy folt volt alatta lepedőn, és persze öltöztethettem át!! :twisted: Tegnap anyóséknál detto így jártam, még jóhogy vittem váltóruhát neki, de így se volt elég, mert bukott is egy jó nagyot!! :roll: Lehet, hogy csak én teszem fel bénán?? De akkor a Liberóból meg miért nem folyik ki???? :roll:

Weener!!
Nagyon aranyosak vagytok a kéoen, nagyon szép baba Lacika!!
Csecsemősök :twisted: :evil:

Rózsaági!!
Látom, nálatok is sláger z apán alszok!!! :lol:
Zöld kaki: Én úgy tudom, hogy akkor fordul elő, ha túeszi magát a baba!!De viszont azt mondják, hogy az anyatejes baba nem tudja magát túlenni!! :roll: Akkor valószínű a tápszeres babákra vonatkozik!! :roll:

Edi78!!

Mielöbbi gyógyulást kívánok neked!!
Nekem a hársfatea, és a vitamin vált be a legjobban!! A családom folyamatosan prüszköl körülöttem, nekem meg semmin bajom, és így hál Istennek Pistikének se!! Remélem babócád nem kapja el, de általában nem szokták, akkor is védi az anytej!!

Chesti!!

Igen, nekünk is lombikbabánk van, nálunk is a kiskatonák vannak kevesen, de nagyon... :cry: Az andrológus azt mondta, hogy szinte semmi esély a spobtánra, de mi azért reménykedünk, meg közben gyűjtögetünk!! :oops: A megszakításos módzsrt annyira nem szeretjük, de nem is nagyon kell, szerintem!!
Mi a Kaáliba jártunk, a második sikerült!! Mi is elég hamar mentünk, kb 6 hónap próba után, mert ugye nekem már van egy lányom az elöző kapcsiból, és nem értettük, miért késik a tesó... :cry:

Menetem, lányok, sírás van!!!
puszi!!
Melódia

Kép
Kép
melódia78

Boroka, az 58. oldalon van, Anna 10 hónapos cimmel. A sogornom hivta fel ra a figyelmemet, mert en nem veszem a kismamat. Allitolag az elozoekben is volt mindig rola cikk.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Tegnap eléggé szűkszavú voltam, mert Geszti nagyon sírt, Apukája hiába ringatta, pedig az mindig beválik a nyugtatásra. Hát tegnap nem vált be... Aztán tornáztunk, Apuci naggggyon ügyes volt, a nagy kezeivel olyan félve nyúlt hozzá, de mondtam nem kell annyira "félni" nem fog eltörni nyugodtan hajlítgassa a lábait. :lol: Aztán jól belejött. Utána megetettem Gesztit, fél 11-kor letettük, és ma reggel 7-kor ébredtem hogy csönd van, benéztem hozzá és már fent volt, nézelődött, nézte a kezét stb. tehát nem sírt azonnal, és ennek úgy örülök, annyira tündér és olyan értelmes kezd lenni!!! Amikor meglátott, azonnal turbó fokozatba kapcsolt és hadonászni-rúgkapálni kezdett, és teliszájjal mosolygott!

Most próbálok kicsit írni, bár Geszti itt van mellettem, bármikor hiányolhat...

Angel!
Anyukád: :cry: Sajnálom hogy ezeket át kellett élned gyerekkorodban. De a lényeg, hogy túl tetted magad rajta, és csak a jövőbe nézel.
Négercsók: :lol: Én is totál rá vagyok kattanva az édességekre, mindig is szerettem mindenféle formában, de most fokozottan... :roll: Most a gyengém a győri keksz és a tripla kakaós pilóta... :roll: :roll:

Edit!
Kb. 3 hete én is taknyos voltam, folyt az orrom, egyéb tünetem nem volt. Nagyon féltem hogy Geszti elkapja, de szerencsére nem kapta el! Szerintem is véd az anyatej! Jobbulást neked!

Hettie!
Miért is kell nektek a bimbóvédő? Én is azzal kezdtem, de csak a kórházban használtam pár napig (lapos a mellbimbóm és Geszti még ügyetlenke volt, nem tudta rendesen bekapni). Itthon aztán a nyugodt körülmények között addig próbálkoztam, amíg sikerült anélkül is, és azóta nem használtuk! Szerintem próbáld meg te is! Sokkal-sokkal jobb érzés!!!

Beuka!
Igen, barna volt a szeme már akkor is amikor megszületett. Csodálkozik is mindenki. Én nem. :lol:
Rokonok, idegenek: majd Botinál is eljön az az időszak, amikor csak nálad nyugszik meg! Még "csak" 3 hetes. Sógornődnek meg mondd meg nyugodtan, hogy ne puszilgassa! Ő végülis nem rokon, mármint nem vérszerinti. Fogja vissza magát, egy 3 hetes babát még nem illik puszilgatni!!! (Anyukáján és apukáján kívül). Szerintem.

Jadey!
Pelus ügy: ismerős... Még van egy csomó 2-es Pampersünk, amit csak akkor adok rá ha tudom, hogy max. 1 órát lesz rajta (pl. fürdés előtt), mert már kicsi. Már áttértünk a Midi Liberóra (5-8 kg).
Szombati mérés szerint Geszti már 5320 gr! :lol:
Azért remélem, el tudod adni...

Na megyek, mert Geszti ismét türelmét vesztette. Nagyon fel tud paprikázódni, ha nem figyelek rá!... :roll: Vajon kitől örökölte?... :roll: :lol:

Kép
mamy

Két tegnapi kép Gesztikéről :lol:
Kép Kép

Kép
mamy

Szaisztok!

túl vagyunk a 2. hós oltáson...volt pici sírás, de inkább méltatlankodás, mint fájdalom...nagyon bátor volt!!!
teszek fel pár képet,a vigyoriak a kedvenceim...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

és teszek fel egy diliset is, közvetlen közelről fotóztam, majdenm bekapott.....:) Kép

Nagyon szépek a babák!
Mamy, a Gesztiről készült felső fotó képeslapra kívánkozik!!! nem csináljátok meg karácsonyra, és akkor mindenkinek Gesztis karácsonyi lapot küldhetnétek! Biztos vannak nagyobb fotóelőhívók, ahol nyomtatnak így!

Beuka, Boti a képek alapján egy TÖKÉLETES IRAMBAN FEJLŐDŐ, SZÉP BABA!!! Tojd le a számokat, csak nézz rá!!! :D

Köszönöm nektek, hogy ilyen együttérzőek vagytok a gyerekkorommal kapcsolatban, nem akarom magam sajnáltatni, ez volt, vége, ez a lényeg. csak azért írtam le, hogy mindenkinek legyen önbizalma: JÓ ANYA-még ha néha a környezetünk meg is próbál elbizonytalanítani.

Puszi mindenkinek!
Angel
Vendég

Phúú erről jut eszembe amit Angel írt, hogy képeslapra való a fénykép.
Nálunk (kispesten) a postán kérdezte a néni, hogy nem szeretnék-e a babáról csinálni saját bélyeget? Lefotózzuk és akkor egyéni arcképes bélyeget csinálnak. Karácsonyi üdvlapokon jól mutathat. MÉg gondolkodom rajta, mert ez 2500Ft és kapsz érte kb. 10 v. 15 db. 52 Ft-os arcképes bélyeget. Mert mi nemnagyon küldönk képeslapokat... :oops:

Puszi: Betti

Ui: nálunk ma nagy hiszti volt, és ami mindig bevállik, hajszárító!!! Vagy az áramlat jön be neki, vagy a búgó hagn. Erre mindig bealszik vagy megnyugszik. :wink:

Kép
bettus79

Sziasztok!

Csak gyorsan egy pár sor el vagyok havazva!

Veener,Beuka,Rozsagi,Betti,Angel,Mamy!

Nagyon-nagyon édi-édi az összes kisbaba!
Olyan szépen fejlődnek,csak ígytovább!

Négercsók:nyami-nyami,nekem a nápolyi a mindenem :lol:

Hétvégén nagy népvéndorlás volt nálunk,hála Istannek mindenki jól türte!

Laura baba péntek óta nagyon érdeklöd! mosolyog,igaz még piciket,de olyan Édivirág!!

Üdv a többi mamának is!
Most mennem kell!

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok Lányok,

Talival kapcsolatban mi legyen? Tud valaki helyet, ahová ingyen mehetünk? Én is nézelődöm még..

Megvettük a pihenőszéket! És király!! Beletettem Petit, és olyan klasszul elszórakozott :lol: még uncsitesóm színes magazinjait is át tudtam lapozgatni :D :wink: Most is itt "ül" mellettem, és dumálgat :lol:
Hétvégén szülinapozni voltunk összegyűlt a család, és Peti olyan jól érezte magát. Bár estére meglett a böjtje, de egy hosszas cicizés helyrebillentette a lelki békéjét :lol:

Csengő,

örülök, hogy felhivtad az lll-t, szerintem egy telefont megér az, hogy ne nyúlj a tápszerhez. Én is olvastam a cikket, hogy a nagy babáknál lelassul a gyarapodás. ha nem így lenne, óriások lennének egyéves korukra, nemigaz? :wink:

Szerdán indul a masszázstanfolyam az aranytízben. Senki nem akar velem jönni?

Kata
sz_kata

Sziasztok!

Ma végre befestettem a hajam, már nagyon szörnyen nézett ki a hajam, elvégre is 1 éve volt utoljára festve.

Mamy
Bimbóvédőt én is a kórházban kezdtem el használni, mert kisebesedett mind2. Most meg már ezt használom, de majd meglátom, lehet hogy visszatérek a sima szoptatásra.

Angel
Az a gödröcskés, mosolyos kép nagyon aranyos. :lol:

Bettus
Hajszárító :lol: És azt hogy használod? Ráfújatod a babára, vagy csak elég a zaja is? Mert akkor lehet hogy én is kipróbálom. :D

hettie

Sziasztok!

Angel!
Köszi a tippet, nagyon jó ötlet! Mármint a képeslap! Nem is kell költenünk rá, mert van fotónyomtatónk, csak a megfelelő papír kell bele :wink:
Gergő is egy tünemény, a mosolygós és a "dilis" kép különösen aranyos!

Bettus!
Hajszárító: hogy jöttetek rá, hogy beválik? Véletlenül? Nálunk Geszti (és gondolom minden baba) nem bírja ha valaki vagy valami az arcába fúj, azaz ha szél van, akkor "hüppög", mint mi amikor szélvihar van és nem tudunk levegőt venni, náluk ez ugyanolyan lehet. Egy ismerősöm javasolta, hogy ha hisztizik, akkor fújjak egy jó nagyot az arcába. Én hülye, kipróbáltam (még amikor 1 hónapos körül volt). Abban a pillanatban tényleg abbahagyta, de csak hogy egy nagy levegővétel után hatványozottan folytassa. Nagyon megijedt szegénykém.

Sz_Kata!

Nagyon durva az ár, amit a múltkor írtál (20 ezer) meg még az 5 ezer is húzós, tényleg csak akkor jó ha sokan lennénk és össze tudnánk dobni. De legjobb ingyé lenne... Persze nem várhatjuk el hogy nálad csináljunk csatateret. :wink: De sajnos nekem egyéb ötletem nincs... Mindenhol pénzt kérnek sajna. Ez a kórházas faház jól hangzik, de gyanítom hogy csak az ott szülő anyucik kapják meg...

Hettie!

Mi is tervezzük már egy hónapja a hajfestést (férjem szokta nekem befesteni), de sosincs rá idő....... :cry: Remélem holnap most már lesz rá egy fél óránk.
Bimbóvédő: én azért nem szerettem egyébként, mert olyan "idegen" a cici és a babóca szája között... De kétségkívül praktikus eszköz.

Lányok!
Képzeljétek, az előbb vettem észre, Geszti legújabb ügyességét! Szokta nézegetni a kezeit, jó hosszan és elgondolkodva. Most miközben nézte, odatartottam elé az egyik plüss figuráját, egy nyuszi hosszú fülekkel. Erre ránézett, és a kinyújtott kezét szép lassan oda navigálta, és megmarkolta a nyuszi fülét!!! Teljesen el vagyok olvadva!!! Hát már tudatosan megfogta a nyuszit!!! :lol:
Na megyek, mert már megint kiabál utánam...

Kép
mamy

Sziasztok!

Angel!
Köszi a tippet, nagyon jó ötlet! Mármint a képeslap! Nem is kell költenünk rá, mert van fotónyomtatónk, csak a megfelelő papír kell bele :wink:
Gergő is egy tünemény, a mosolygós és a "dilis" kép különösen aranyos!

Bettus!
Hajszárító: hogy jöttetek rá, hogy beválik? Véletlenül? Nálunk Geszti (és gondolom minden baba) nem bírja ha valaki vagy valami az arcába fúj, azaz ha szél van, akkor "hüppög", mint mi amikor szélvihar van és nem tudunk levegőt venni, náluk ez ugyanolyan lehet. Egy ismerősöm javasolta, hogy ha hisztizik, akkor fújjak egy jó nagyot az arcába. Én hülye, kipróbáltam (még amikor 1 hónapos körül volt). Abban a pillanatban tényleg abbahagyta, de csak hogy egy nagy levegővétel után hatványozottan folytassa. Nagyon megijedt szegénykém.

Sz_Kata!

Nagyon durva az ár, amit a múltkor írtál (20 ezer) meg még az 5 ezer is húzós, tényleg csak akkor jó ha sokan lennénk és össze tudnánk dobni. De legjobb ingyé lenne... Persze nem várhatjuk el hogy nálad csináljunk csatateret. :wink: De sajnos nekem egyéb ötletem nincs... Mindenhol pénzt kérnek sajna. Ez a kórházas faház jól hangzik, de gyanítom hogy csak az ott szülő anyucik kapják meg...

Hettie!

Mi is tervezzük már egy hónapja a hajfestést (férjem szokta nekem befesteni), de sosincs rá idő....... :cry: Remélem holnap most már lesz rá egy fél óránk.
Bimbóvédő: én azért nem szerettem egyébként, mert olyan "idegen" a cici és a babóca szája között... De kétségkívül praktikus eszköz.

Lányok!
Képzeljétek, az előbb vettem észre, Geszti legújabb ügyességét! Szokta nézegetni a kezeit, jó hosszan és elgondolkodva. Most miközben nézte, odatartottam elé az egyik plüss figuráját, egy nyuszi hosszú fülekkel. Erre ránézett, és a kinyújtott kezét szép lassan oda navigálta, és megmarkolta a nyuszi fülét!!! Teljesen el vagyok olvadva!!! Hát már tudatosan megfogta a nyuszit!!! :lol:
Na megyek, mert már megint kiabál utánam...

Kép
mamy

Sziasztok!

Fúú komolyan mondom akkora ajándék nekünk ez a jóidő! Nem gondoltam volna, hogy ennyit tudunk még sétálni! Bár most épp esik :? , de hétvégére megint jót mondanak :)

Betti!
Igen én is odavagyok a csokirt, pláne, hogy a terhesség alatt diétáznom kellett, most meg zöld a lámpa, tehát falom :) eddig nem volt Botinak pocigondja. Mi látszik emg rajtad??? A képen tök vékony vagy! Fúú tök jól jártatok a bodykkal. Én sajna nem tudok most Auchanba menni, de tök jó lenne. Nem csodálom, hogy büszke voltál. Már én is szeretnék így elmenni valahova, de mi még picik vagyunk hozzá :)
Boti nem a mérlegen, hanem már előte a cicin bealudt, csak nem ébredt fel, amikor rátettem a mérlegre.
Már én is gondolkodtam, hogy fürdetés után előveszem a hajszárítót, és megszárítom a buksiját, nehogy megfázzon, de nem mertem, nem tudom mit szólna hozzá. De lehet, hogy kipróbálom :)

Veener!
Ne gondold azt, hogy nem ismer téged Lacika, mert másnál is elvan. Sajna még nálunk is így van, de Boti még nagyon pici, még csak ugye hangokat hall, de már én is nagyon várom, hogy hozzám, és az apukájához "húzzon a szíve" (nem szeretem én sem ha fogdossák)

Ági!
Mi is kis súllyal születtünk viszonylag (2870), úgyhoyg idekinn igyekszünk hízni :) azért az 1100 gr nálatok nagyon szép! Nekünk csak annyit mondtak a tűzfoltra, hogy el fog múlni. De azt nem tudom, hogy mikor :?
Mondjuk abban igazad van, hogy inkább ébren várod meg, hogy visszalszik-e Panni, megértem, hogy újra felkelni sokkal rosszabb :(
Igen, mi is gondolkodtunk a cserépkályhán is, de végül a kandalló mellett döntöttünk. Mi nagyon szerettjük, gondolom Ti is nagyon meg vagytok vele elégedve. Most nagyon jó szolgálatot tesz.

Melódia!
Sajnálom az éjszakai fentlétet :(
Azt hiszem ilyen fehér foltok a cicin már nálam is voltak, az micsoda? Húú akkor Pistike is nagy falógép :) Te meg nehogy tényleg elfoggy! csoki :)
Nekem is jobban bevált a Libero, bár azt nem mondom, hogy még nem áztunk benne át :? :?
Igen szenvedek a mellbimbómmal, de már kicsit javult a helyzet.

Mamy!
Szerintem is egy ilyen pici babát csak az anyja, és az apja puszilgassa. De nem merek szólni a sógornőmnek, bár ma már céloztam rá picit.
Nagyon csini Geszti, főleg a fodros bodyban :) és ilyen ügyes már, hogy fog!

Angel!
Szerintem én még nem is láttam képet Gergőről, hát haláli!!! Nagyon édes!! Elképzeltem, hoyg a fényképezőgép elejét cicinek nézte, és be akarta kapni :D
Ügyes volt a szurin!!
HA úgy látod, hogy a kisfiunk tökéletesen fejlődik, akkor megnyugodtam. Egyébként tényleg látszik rajta, hogy hízik :)

Végül nem hívtam fel a tanácsadókat, mert az lll honlapon választ találtam szinte minden kérdésemre.
A sebes mellbimbón rajta kell hagyni a pici nyálát, és egy kis tejet, nem kell krémmel kenni, és a lehető legtöbbet kell levegőztetni, és nem kell szünetelteni a szopizást. Úgyhogy most ezt teszem. HA nem javul természetesen felhívom őket.
NA megye mert még zuhanyoznom kell.

Jó éjt!

Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka!
Köszi :lol: Az a fodros az nem body, hanem egy pici pólócska, alatta meg egy nadrágocska. :lol: De aztán rájöttem, hogy a póló sajnos állandóan felgyűrődik a nyakába ha felveszem, meg ahogy fekszik és mocorog, ezért kénytelen voltam átöltöztetni... Pedig annyira csini benne! Később meg gondolom már kicsi lesz rá.
Itt egy másik kép, ezen látszik.
Kép

Sógornő: persze, te tudod, milyen viszonyban vagy vele, de szerintem bátran jelezd neki hogy ne puszilgassa. Elvégre a TE gyereked! :wink:
Libero: nekünk is ez vált be eddig a legjobban, a Pampers-ből csak az 1-es méret volt jó, aztán amikor 2-est kellett használni, abból mindig kifolyt a pisi (az utóbbi időben) a hátán. Váltottunk a Liberora, először a Minire, de most már az is kicsi lett, már a Midit használjuk. Szerintem azért jobb a többinél, mert sokkal jobb a hátsó derékrésze, szorosabban fog.

Lányok!
Épp dícsértem Gesztit, hogy másfél órákat képes szopizni, erre tessék, ma mit csinált szinte egész nap?... Őrülten rábukik a cicire, szopizik mohón kb. 20-30 percig, aztán bealszik. :shock: De úgy, hogy szorosan összezárja a száját (még arcokat is vág hozzá, hogy hagyjam már békén) és nem lehet a szájába adni a cicit. Ha várok egy kicsit, akkor mélyebben bealszik, ha leteszem, akkor megébred, de cici akkor sem kell neki. Aztán kb. 1 óra múlva már panaszkodik, mert éhes. Ekkor általában azért várok még, és olyan másfél-két óra múlva ismét cicizés. Megismétlődik az előző. És így tovább. Ma szinte megállás nélkül egész nap szoptattam. Ez persze nem panasz, csak nem értem, mitől volt ma ilyen napunk. Vagy lehet, hogy ennyi idő alatt jóllakik, ezért nem kell több, és most ilyen sűrűn igényli a cicit?
Esetleg valakinek hasonló tapasztalat?...

Kép
mamy

Mamy
Nálunk is ugyanez volt 9-től idáig, most aludt el. Ő is eszik, bealszik, kínálom, nem kell. Maj fél óra se és megint kell. De azt nem értem, hogy azt miért csinálja, hogy eszik és kikapja a szájából és sír, aztán keresi, majd megint kikapja, és így folytatódik. Van amikor abba se hagyja, nem tudok mit csinálni vele, csak sír, majd bealszik nagy sokára. EZ mi lehet?

hettie

Hettie!
Nálunk is van ilyen, nem sűrűn, de előfordul, hogy szív egyet, és hirtelen elkapja a fejét, és nyűgösködik, sírós a hangja, aztán hirtelen visszafordul, és keresi, megint bekapja, megint szív egyet, megint elfordul, stb. Egy idő után ezen aztán jól felhúzza magát. Nem tudom ez mitől lehet. Pedig jön a tejci, mert látom amikor elfordul hogy tejes a szája, és nem is ömlik. Ilyenkor én át szoktam tenni a másik cicire, ez általában segít. Akkor abból rendesen eszik. Nem szoktam sokáig hagyni hogy ezt csinálja, mert akkor nagyon nyűgös lesz, ha látom hogy ilyenje van, akkor rögtön teszem a másik cicire.
Hát nem tudom, a ma éjjel milyen lesz, mert már 10-kor aludt, és le is tettem, meg se ébredt. Azóta alszik. Mondjuk volt már ilyen, hogy 10-től reggel 7-ig aludt. :roll:
Megyek én is, jó éjt mindenkinek.

Kép
mamy

Jó reggelt mindenkinek!

Mamy
Gesztike nagyon édi a kis fodros szerkóban :lol: és már nagyon ügyesen fog!Laura is szokott fogni,persze ő még csak reflexből de akkor szinte letépi a nyakláncom meg kihuzza a hajam :wink:
Nem sok időd lehet egyéb dolgokra annyi szopi mellett,a kezdetektől így van?Mi 2 hetet voltunk a kórházban,ott 2 óránként kellett etetni,mikor hazajöttünk már 3 óránként,most meg már 4 órát is kibír,olykor presze a köztes időben is megéhezik,amit jelez,de akkor egy kevéssel is beéri(nekünk van mérlegünk,én mindig megmérem)én nagyon örülök hogy így beállt a "menetrend" szinte mindenre van ídőm(azért vannak nehezebb napok is)Nagyon ügyi.20- 25 perc alatt szopikázik,most fennt vann 8 óta ,idáig mókáztunk,de kezd szűkűlni a szeme,lassan bealszik.

Betti
Neked a hajszárító nekem a ventillátor!Bár én nam nyugtatásra használom hanem torna elött még azzal is befűtök(napi 3 torna,meztelenül)Kaja elött kell tornáztatnom akkortájt pedig már kicsit nyügös,bekapcsolom a ventilátort mire bemelegszik a szoba Laura bealszik a búgó hangtól,prsze felébresztem s tornázunk amit szeret!Én azt tapasztaltam hogy jobban elvan ha zaj veszi körül,nálunk most szigetelnek meg a tetőtérben is fúrnak faragnak Laura meg 1000el alszik.Ő inkább a csendet nem szereti,talán azért nem alszik olyan jól éjjel.Mi napközben sem járunk lábújhegyen,de mit csináljak éjjel?Tegyek be egy cdt?
Ötlet valakinek?

Hettie

Én ma szeretnék hajat festeni alig várom :lol:

Sz_kata
Bravó!Pihenőszék!Bizti jó lehet bent hintázni :lol:

Pampers:mi is megjártuk,mindenhol folyt minden :x Utálom azt a pelenkát,mi is úgy kaptuk,de nem használom többet!

Puszi:Rajtunk kívűl én senkinek nem engedem puszilgatni a Laurát,bárki bármit idehozhat ilyen taknyos időben :x

Na most megyek rendet rakni,porszívózni...
Elaludt a kis Édivirág,átviszem az ágyikójába

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Czmelinda, Mamy!

...nekem a porszívó és a turmixgép :D De tegnap az udvarunkon egész nap ment a körfűrész, és Jazi nyugodtan aludt. Szeretik a monoton zajokat...
Melinda, ugye te írtál a 90 napos diétáról? Szopcsi után én i szeretnék fogyózni, mert még 13 kg van rajtam (a 26 kg-ból, amit sikerült felszednem :oops: ). Nagyon optimista vagyok - bár néha nehéz, amikor a tükörben meglátom magam -, mert a fiúk után is sikerült visszafogynom 54 kg-ra. Most is ez a cél! Mindkétszer úgy csináltam, hogy hat hónap után - eddig tudtam szoptatni -, végigcsináltam egy két hetes nagyon drasztikus diétát. Ez napi 1000 kalóriás, és tényleg kemény, de én elég hiú vagyok hozzá :D :oops: Ezzel lement 5-6 kiló, utána pedig elkezdtem a haspréseket és lábemeléseket (150-et naponta mindegyikből), ill. kihagytam még hónapokig a vacsit - csak gyümölcsöt vagy zöldséget ehettem este. És így 3-4 hónap alatt szépen lassan visszatért a lánykori alakom :D Na jó, nem teljesen, mert azért a hasamon látszik, hogy már néhányszor laktak benne :D

Képzeljétek, Jazi tegnap és tegnap előtt csak este kapott tápszerből pótlást, napközben elég volt neki az anyatej :shock: Ennek nagyon örülök, mert már ott tartottunk, hogy minden evésnél kellett pótolni. Remélem nem csak átmeneti a dolog, jó lenne legalább tavaszig minél több anyatejet adni neki, már csak a betegségek miatt is.

Szép napot nektek! A fotókon a gyerkőcök nagyon édesek, mindig gyönyörködöm bennük! :D
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Czmelinda!

Szerintem inkább Laura szokja meg az éjszakai csendet, minthogy ti szokjatok rá az éjszakai zajongásra :D

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Olvasni volt időm tegnap, de írni már nem...

Csengő: köszi az Annácskás infot - elolvastam, és tanulságos a súlygyarapodás - mi sajnos nem fogjuk "teljesíteni" a két hónaposan 6 kg-os súlyt. Ma mértem és 5520 grammosak vagyunk. De remélem hogy ez is OK.

Sz-kata:
Én érdeklődöm a masszázs iránt, csak két dolog tart vissza:
-mi itt kinnt lakunk a fenében (Hűvösvölgy), s innen bebumlizni az Aranytízbe kissé macerás. BKV-val egy óra oda, egy óra vissza. Autóval meg parkolás, dugó stb.
Ti hogy mentek oda? Metró gyalog avagy autó???
- a másik meg mostanság Bendus eszik egyszer hajnalban 5 körül, s utána 9 körül. vagyis 10-kor aludna el. Így azt nem tudom, hogy akkor 11-kor fel kéne keltenem a masszázshoz (ha mondjuk autóznánk ott addig alhatna)!!!
Te ezt hogy csinálod? Megszoptatod ott? Vagy még otthon előtte? Hogy éred el Petinél, hogy vígan fogadja vagy inkább fogadókész legyen a masszázsra???

Amúgy a Csörsz utcai Műv. Házban meg keddenként van masszázs és ahogy láttam ingyenes. Így azon is gondolkoztam, hogy tán oda kéne mennünk - az nekünk sokkal közelebb van - viszont tök jó lenne talizni!
Bocs a hosszas filózásért...

BEUKA:
Na, nekem még egy dolog jött be nagyon bimbókisebesedés ellen: SOHA NE MOSD MEG SE SZAPPANNAL, SE TUSFÜRDŐVEL. a mellbimbódat. mióta elkezdtem nem mosni szupe lett, nem kenem semmivel sem (előtte kentem Garmastannal is meg Bepanthennel is, de csak randa varras lett) és nagyon jól tűri Bendus csócsálását. Ami minimum napi 4-5 óra.

Mamy: Geszti cuki a játszószőnyegén - és fantasztikus, hogy már nyúl!!!
Már én is annyira várom ezt Bendusnál.
Képzeld, mi is tegnap vetünk neki ugyanolyan játszószőnyeget, mint a Tiétek.
Már nem bírtam nézni, hogy a gyerek folyamatosan hetek óta csakis a polcokat nézegeti!!!
Még csak kicsit volt rajta, de úgy láttam tetszik neki.

Amúgy a Széna téri boltban még nem bírtam ellenállni egy textilből készült fejlesztő kockának - le is volt akciózva. Nagyon szeretem azt a boltot, nagy a választék és olcsó.
Mi a pelenkából is csakis azt a bio kukoricafóliás lebomlósat vesszük.

Na úgy hallom jelenésem van...

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok, Lányok!!

Kibukott a család minkét férfi tagja, gyorsan írok pár sort!! :lol:
Először is bocsit kérek mindenkitől, hogy olyan sok hibát csinálok az üzijeimben, mindig kutyafuttában írok, és nincs időm visszaolvasni!! amikor meg van rá, akkor már bent van, és olvasom, hogy teljes a káosz benne!! :oops: Remélem azért ki tudtok rajta igazodni!! :roll:

Fújj, de utálom ezt a nyálkás időt, nem lehet sétálni!! Habár mi kimentünk egy picit, mert el kellett menni a boltba, remélem nem lesz baja a Drágámnak!! Imádja a levegőt, hétvégén falun voltunk anyóséknál, úgy aludt szinte egész nap a teraszon, mint a tej!! :wink: Ennyiből sajnálom, hogy őszi baba!!

Beuka!!
Az a fehér folt a sok áztatástól van, nem bírja a cicibimbónk a kiképzést!! Garmastant én is csak éjszakára használok, amúgy csak tejcsit, meg nyálacskát!! :lol: fáj, fáj, de ki lehet bírni!! A bal mellemnek viszont semmi baja, az nagyon bírja a kiképzést!! Viszont bimbóvédőt semmiképpen nem akarok használni, igaz a lányomnál már a 3. napon elővettem, de mivel Pistike nehezen akart nekilátni a szopinak, nem akartam összezavarni védővel, most meg már nem is fogom, inkább tűrök!! :lol:

Boróka!!

Igazad van, én se mosom semmiféle kozmetikummal a cicimet, csakis tisztavizzel, az a legjobb!! milyen az a bio pelus?? Még nem hallottam róla, hol lehet kapni, és mennyiért??

Pampes: már ma is át kellett öltöztetnem szegénykémet, mert gondoltam napközben elhasználom azt a kaki pelenkát, erre nem bír ki 2 óra alvást, úszik a gyerek a pisibe!! :twisted: Éjszakára már csak a liberót teszeem alá, de mit csináljak 70 db :twisted: Pampersel?? :evil: Dobjam ki :?: Lehet, hogy az lesz!! Igazad van mamy, nincs gumírozása hátul, és simán kifolyik belőle a cucc!! :roll:

Hát a különböző zajok nálunk is beválltak!! Most kezdtek el egy lakóparkot építeni mellettünk, és pont, hogy nem dől ránk a ház!! :evil: Erősítették az alapját a házunknak, mivel egy régi műemlék ház, hát a mi lakásunk épp azon a vonalon helyezkedik el, egész nap fúrtak, járt a gyerek az ágyban, aztán légkalapáccsal bontották a ház tövéből a betonjárdát, szóval felemelő!! :twisted: És ez lesz jövő év októberig!! Még jó, hogy az én picinyem eközben alszik mint a tej, viszont mi nem nagyon tudunk napközben phenni!! Igaz is, minek az???? :evil:
Viszont a levegő fújást nagyon csipázza Pitike is , a múltkor egy nagy hisztiben volt éppen, amikor apa elkezdte fújni az arcát gyengéden, és elhallgatott!! :lol:

Szerencsére a mai éjszaka nagyon jó volt, evett, aludt!! Most egy picit tartok a melegfronttól, állítólag az jön!! De végülis egy-két balhét leszámítva még mindig azt mindom, hogy angyali kisbabánk van!! :lol:

Játszószőnyeg. Nekem is nagyon tetszik, szeretnék neki venni karácsonyra, hol érdemes venni??? Mennyibe kerül???

Na lassan megyek, mert kéne vasalnom, a főzést ma kihagytam!! :lol:

Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, olvasni sem voltam, viszont a képeket megnéztem minden baba nagyon szép, egyre jobbak a fényképek. :)

Ma voltunk hasi UH-on, minden rendben. Viszont a vérképet tegnap hoztuk el és megijedtem, mert nagyon sok volt a csillag. Rögtön lementünk a rendelőbe, dokinéni azt mondta, nem kell megijedni (már a telefonban is kapásból mondta sok lesz a csillag), mert a felnőtt referenciaértékhez van a vérkép viszonyítva. Vasa rendben, és nem vérszegény. Vérszegény, de ez a természetes 2-3hónaposokra jellemző. Erre vérképzőt nem kell szednie.
A bilirubinja magas, valszeg a vörösvértestek szétesése miatt. Ez mondjuk kicsit idegesít. Dokinéni azt mondta ne vigyük sehova, egészséges. Súlyra is megfelelő, megnézte vmi görbén. Valszeg nem lesz óriás, én is a legkisebb, legvékonyabb voltam sokáig iskolában is. Ennyi. Mára behoztam a súlyt rendesen. :D :D
Gasztroenterológushoz azért valszeg elvisszük.

Ja és Kata vasárnap nézte az öklét először, de ma már 2x megint láttam. :D

Azért érdekelne ha vkinek volt esetleg vérképe milyen lett. Köszi.
Na megyek, vmikor jelentkezem.
Puszi: Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok,

Képzeljétek, Petike is kezdi felfedezni a kis kezét :lol: Legalábbis ma nagyon bandzsítva nézte, és néha olyan, mintha meg akarná fogni a másik kezével. Perze, nem megy még :lol: Olyan jókat röhögök rajta :wink:
És ez a pihenőszék annyira bejött nekünk, most már le tudom néha tenni :D

Dorka,

valószínüleg mi kocsival megyünk, ha apa is ráér. (egyedül nem merek gyerekkel vezetni), ha nem, akkor metrózunk. És ha megéhezik, hát megszoptatom, egy ilyen tanfolyamon az etetést biztos nem nézik rossz szemmel. Egyébként fogalmam sincs, hogyan fog Petike reagálni a tanfolyamra, holnap kipróbáljuk, aztán majd eldöntöm, folytatjuk-e.
Talizni tényleg jó lenne :lol:

Puszi
sz_kata

Beuka!
Csoki : én is rákaptam, de 1hete megint nem kívánom. Azt vettem észre ha eszem, ennem kell sokat, ha nem eszem, nem érdekel. :shock: Súlygyarapodásotok jó, különben nem születési, hanem a minimum súlytól kell nézni a gyarapodást. Mi 250g-ot fogytunk a kórházban. Ha így nézed biztos nem 550 jön ki, ugye?

Mamy!
Csak kiviből kérdeztem a cumisüveg infókat. Igen Kata csak tejet kap.
És már felfedezte a kezét, emlékszel írtam milyen jó lenne ha ő is észrevenné, Geszti fényképe után. Nagyon ügyes egyébként, szép hoszzú a képen.
Hogyan tornáztatjátok Gesztit?

Angel!
Anyukád :( Szomorú történet, sajnálom.
Négercsók :D Véletlenül mogyorós csoki??? :D :D

ÁKata!
Ügyesek a lányaid nagyon. :)

Boróka!
Elolvastad a cikket? Mit olvastál?
"4,5 kilós babák: Tényleg lasssabban híznak? Én nem találtam a kismama magazinban a Veres doktoros cikket. Hol van??? "

Melódia!
Nekem is jobban tetszik a Libero, mert a dereka gumis. Huggies is tetszik. De van itthon már nagyobb méretű Pampers is vmi 88db. Sőt DM-s pelenkát is használtam, nem jött belőle ki. Sőt most rendeltem neten pelust, arra is kiváncsi leszek.

SzKata!
Tök jó, hogy bevált a szék Petikének, Azóta is szereti?
Hordozókendőt hol lehet venni itt a neten? Írtál anno egy csajról, vmi topikban megtalálható. Milyen kendőt ajánlasz? Itthoni használatra? Kb. mennyibe kerül?

Én meggyógyultam, kicsi nátha volt. Kata sokat trüsszög, köhög, nem szörcsög. Nem lázas, eszik, alszik. Remélem a köhögés is elmúlik.

Edit

Kép
Kép
edi78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?