Új privát üzeneted érkezett!

Helló Tina!

Újra probáltam a vonalzót még mindig nem megy!!!! :x :x :x
Egyszerűen nem tudom a kodót bemásolni a prifiba!
Lehet megkérlek prószáld meg nekem!
A tengeres háttér tetszik a bohóchallal!
A dátumot tudi,hisz' egyidősek a babák! :D
Előre is köszi!
Kép azért nincs mert ide csak 250 KB ot lehet bemásolni,nekünk meg az összes képünk nagyobb ennél,de dolgozunk rajt!!!

Előre is köszi mindent!

Kép

Kép
czmelinda

Angel - nagyon szomorú a történeted, és gondolom nem ez az egyetlen... Még jó, hogy a nagyid vigyázott rád! Nekem is vannak ilyen történeteim... :cry: Tudom, hogy ezt még leírni is nehéz lehetett.
Így aztán ugyanazt gondolom, mint te - teljesen egyetértek a szavaiddal. Ugyanis tudom mi az, amit elvennék tőle azzal, ha hagynám sírni - amibe egyébként a szívem szakadna bele. Már a múltkor is szerettem volna mondani, hogy a szopi tanácsadói nagyon szép szakma, ha lesz rá lehetőséged végezd el a tanfolyamot! Az is nagyon kedves tőled is és a többiektől is, hogy segítetek a fórumon keresztül.

Sz_kata- jó gyerek, rossz gyerek témában: igazad van :( Amúgy látszik, hogy sportoltál, a sport kitartásra tanítja az embert és biztos vagyok benne, hogy többemberes babáknál ez a legfontosabb. Lehet, hogy ki kéne hagynod egy etetést, fejned és a férjed adná cumisüvegből. Egy éjszaka is feltöltene. Persze, ha fejéssel egyáltalán jön le valami - hisz írtad, hogy nem fejsz.

Jubi - igen, Zsoltikám már tényleg nagyon nyugis lett - elmúlt a hasfájás! Nem is hittem a dokinak mikor azt mondta, hogy egyik napról a másikra el fog múlni három hónaposan. Zsoltikám akkor még annyit sírt, hogy mondom nálunk biztos nem így lesz, erre tessék! Írtad, hogy a fiaid nem alvósak voltak - náluk volt hasfájás? És ha volt ugyanígy egyik napról a másikra múlt el?

Mamy - tudom, hogy írtad már a tejcsináló bogyesz nevét, de nagyon nehéz lenne visszakeresni - leírnád mégegyszer?

Edit - :wink: (fényképek) inkább csatlakozz te is a klubhoz! :lol:
Tej téma - igen olvastam én is, jó a honlap. Csak sajnos a mellem csak nem akar még igazodni az igényekhez. Esti szopinál Zsoltika mindkét mellem kiüríti és sír, ide-oda rángatja a fejét - csak nem jön a tej, szegény meg izzad úgy meg dolgozik azért a kevésért is. Remélem hamarosan növelni tudom a hozamot - rajta vagyok már egy ideje....
A súlyduplázást csak azért néztem, mert olyan kis vékonynak látom Zsoltikámat, de igazából mindig ropi volt - nagyon vékonykának született - úgy örültünk mikor elkezdett husosodni - most megint soványkának látom , de lehet azért van, mert hosszra rengeteget nőtt.

Ha valakinek van ötlete a tejcsinálásra szóljon! A Siba féle teához valókat megpróbálom beszerezni, ahogy olvastam uezek vannak a fitolacban, azt megvettem. Nyugtassatok meg, jól tudom, hogy a stressztől nem apadhat el a tej? Mert mikor zajonganak a házban csupa ideg vagyok, félek felébred a baba. Például most is berúgott a felettünk lévő hülyegyerek.

Bettus -nálunk is az van, hogy Zsoltika nagyokat alszik, és amikor megébred, szopizik, de ha lenne még két mellem azokat is le tudná üríteni. Nem értem, miért nem kér sűrűbben cicit? :roll:

Kép
nózi

Sziasztok,

Nagyon klasszak a képek. Nem győzünk écsanyámmal gyönyörködni. BRAVO minden mamának!

Tina,
Elárulsz részleteket a hintátokról? Nagyon elnyerte a tetszésemet.
Marvin is.. :lol:
rolex

nézzük meg sikerűlt e a vonalzo?

Kép

Kép
czmelinda

Beuka!
Édes Boti baba! Jól áll neki a ruci :D

Nózi!
Tejcsinálás: sok folyadék, pihenés (aludj, amikor Zsoltika, 1-2 napot töltsél csak pihenéssel, házimunka ráér..ezt olvastam vhol és meglesz a tejcsi). Én a teát nem iszom átmenetileg ( a jobb mellemből dől, nem győzöm fejni)...de a balt most előbb 2 nekifutásra kiürítette, alig telt egy óra el, de megint akar enni...:D :D aztán bealszik végre...remélem
:wink:

Edit

Kép
Kép
edi78

vonalzo 02.[/img][/url]

Kép

Kép
czmelinda

végre sikerűlt

Kép

Kép
czmelinda

sziasztok!

Nózi, tényleg van még pár sztorim, de azokkal már nem borzolom a kedélyeket...még jó, hogy a tanári képzésben van egy év pszichológia is, na az segített kianalizálni magam, és túllépni a rossz élményeken.

tej...sajnos a stressz csinál ilyet...próbáld meg magasról letojni a dilis szomszédot, mert tényleg apasztja a tejet az aggódás.
igyál sok folyadékot, próbálj meg többször enni, és ha meg tudod oldani, mássze be egy napra zsoltkával az ágyba, és szoptasd. ez be tudja durrantani a tejtermelést, de a nyugalom nagyon sokat számít.
ritkán eszik: vannak un. csendes éhező babák, akik, bár éhesek, de lustik jelezni, csak amikor már kopog a szemük, akkor kérnek, de akkor nagyon...esetleg megpróbálhatnád felébreszteni egy nagyobb alvás közepén, és megetetni...ha nem eszik, akkor tényleg nem kell neki, de ha eszik, akkor ő is ilyen csendesen éhező baba. Minél kevesebbszer eszik, annál kevesebb lesz a tejed, mert a tested veszi a jelet: a baba nem eszik annyit, nosza, akkor nem termelek annyi tejet. És beindul a körforgás, ami egyre kevesebb tejet eredményez-itt jön a képbe a fejés, mert azzal "átvered" a tested, aki többet kezd termelni, hiszen volt "szopi". próbáld meg 3 óránként etetni, hátha beválik.
Eddig mumus
nak tűnt ez a három óránkénti etetés, de ez csak akkor rossz, ha a baba sűrűbben enne, de mi ragaszkodunk a három órához. Ha ritkán eszik, akkor meg lehet próbálni, hátha bejön. Ha viszont megfelelően gyarapodik, akkor rá kell hagyni.
gergő max. 5-6 szor eszik egy nap, ami első hallásra kevés, de ilyenkor 210-et is képes lenyomni egy szopi alatt, így nem aggódom.
A csendes éhező-kifejezést a gyerekdokim használta, de nagyon találó..csípőszűrésen beszélgettem egy lánnyal, aki kb. két hónapot tudott szoptatni, mert a babája egyszerűen nem érdeklődött az evés iránt. éjszaka nem kelt föl, alig evett, de nem volt baja. a tej szép lassan apadni kezdett, most már túlsúlyban van a tápszer...hogy nem segített neki egy normális védőnő... :twisted:

Egy másik anyuka meg 2 napot (!!!) szoptatott, mert úgy gondolta, hogy nem megfelelő tápértékű a teje...gondolom, az előtejre gondolt. azóta tápszeresa baba...ilyenkor hol vannak a védőnők???? :twisted: :twisted: :twisted: Félreértés ne essék, a tápszer hasznos és akár életmentő is lehet, de nem mehet az anyatej rovására...

Gigi, sztem szuper jó anyuka vagy, mert boldog a babád. Hogy ki hogyan éri el a baba -és saját maga -boldogságát, az egyénre szabott. Írtam is, hogy nem az én utam az egyetlen, megkérdőjelezhetetlen helyes út..pusztán csak én így csinálom. amúgy gergő sincs mindig ölben, én csak a "hagyjuk sírni, majd belátja..."-módszerrel nem értek egyet, de ez csak az én véleményem.

Fél órája végre elaludt....hihetetlen, olyan mint egy duracell nyuszi, alig akart lejárni.. :D

Jó éjt mindenkinek!!!

puszi, Angel
Vendég

Sziasztok Lányok!

Sajna, csak kutyfuttában tudok most írni.. :(
Először is köszönöm a dícséreteket és a jó tanácsokat!! Elnézést kérek, hogy név szerint nem tudlak benneteket felsorolni, de sajnos nincs időm jegyzetelni, az agyam meg olyan mint a szita mostanában :?

Az alvás-sírás témához még hozzá akartam szólni: Valahol olvastam a neten, hogy az igazán "káros" a baba lelki fejlődésére az, ha rendszeresen hosszabb ideig sírni hagyják (mindegy mikor), vagyis nem foglalkoznak vele. Főleg még picike igényli az anyukája ölelését, testmelegét. Az én fiam is másfél hónapos koráig olyan volt, hogy nem tudtam még 5 percre sem magára hagyni, hogy pisilni menjek, vagy egyek valamit. Elég húzós volt, de inkább vele voltam és úgy próbáltam megoldani a szükségleteimet (mint pl. a fürdést is..), hogy amikor a férjem hazajött a munkából "átpasszoltam" neki a gyereket egy kis időre (szegénykém :wink: ), hogy gyorsan egyek valamit meg lefürödjek. De ha újra kellene csinálni, ugyanígy csinálnék mindent.
Az az éjszakai eset, mikor sírni hagytam úgy nézett ki, hogy előtte cicizés, aztán büfizés, simike, de csak nem akar leragadni a kis szemecskéje. Sőt! Még jobban kipattantak és csak nézelődött meg "magyarázott" nekem. Mondtam is az én kicsi fiamnak, hogy most nem beszélgetünk, majd nappal ha világos lesz, de sajna nem értette meg :wink: .. Na, kb. másfél óra múlva már eluntam a dolgot és betettem a kiságyába. Persze tudtam, hogy minden OK, tehát nem éhes, tiszta a pelus, nem fáj a hasa, stb.

+ azzal nyugtatgattam magam, hogy "muszáj" lesz egyszer elkezdeni a kiságyába szoktatni, mert addig a nagy ágyban aludt velünk. (Hozzáteszem az eset óta mindig a kiságyában alszik, és sokkal jobbakat tud ott aludni - végül is nem ébred meg minden egyes moccanásra, de attól még velünk van, csak egy lépéssel arrébb a szobában).

Amúgy meg állandóan ölelgetem, puszilgatom, lehet hogy el is "kapattam" egy kicsit, mert a 2 hós oltásnál nagyon belázasodott és bevittek bennünket a Heim Pálba - teljesen fölöslegesen, mint utóbb kiderült. Szóval az eset engem jobban megviselt, mint a gyereket, mert ő - csodák csodájára - a másik kiságyban hisztérikusan üvöltő gyerek mellett is úgy aludt, mint a bunda, amúgy meg itthon a legkissebb zajra is fölriad...

Szóval ezek után itthon állandóan dajkáltam, meg szeretgettem és most észrevettem (egy hét után), hogy nem nagyon akar máshol megmaradni, még a kishintában sem... :? Szóval most igyekszem visszafogni magam, hogy ne cipeljem egész nap magamon a gyereket, de olyan nehéz neki ellenállni....

Visszatérve a sírásra: sajnos én is több helyen az olvastam, hogy a "jó baba" az már megtanulta, hogy a sírással nem ér célt, tehát csalódott.. Olyan szörnyű ezt még leírni is.. Egy pici csalódott baba... A kórházban a szülés után (du. 13.15-kor született a fiam), sajnos annyira kifáradtam, hogy szinte átaludtam a napot, úgyhogy csak másnap tudtam "bevállalni", hogy velem maradjon a baba. Ha tudtam volna, akkor már aznap ott tartom magamnál, de sajna még WC-re is úgy kellett kivezetni... Szóval a második napon bementem a "megőrzőbe" és láttam ahogy ott vannak a babák a kis tolható ágyikójukban, egyik ordított, a másik nézelődött, vagy aludt, de a lényeg, hogy nem sokat foglalkoztak a babákkal. Összeszorult a szívem - főleg, ha arra gondolok, hogy az én fiam is biztosan sírt az első éjjel.... :cry:

Nehéz dolog a középutat vagy a helyes megoldást megtalálni, de én is abba a táborba tartozok, akik nem bírják hallgatni, ha keservesen sír a babájuk...

Na megyek, és bocsánat hogy túl hosszú lettem!!

Sz-Kata!
Írtad Sződi Judit pszihológusnak van valamilyen irománya a sírással kapcsolatban, sajna megpróbáltam az oldalát letölteni, de nem sikerült, pedig kíváncsi lennék rá! Esetleg el tudnád valahogy nekem e-mailben juttatni??? :oops:

Veener

Kép
veener

Szép reggelt mindenkinek!!

Már megint nagyon régen jutottam ide közétek, bocsi érte!! Most éppen már hajnal óta kukorékolok, mert az utolsó szopi után feleslegesnek takláltam visszaaludni, mert minbdjárt kelthetem a nagylányt, irány a suli!! :wink: Addig is írok egy pár sort!! visszaolvasni is csak kutyafuttában tudtam, egyszerűen nem tudom, hogy mire megy el az időm, pedig még mindig nem mondhatom, hogy nagyon nyűgös baba lenne Pistike... :roll: Igaz van olyan időszaka, általában délután, hogy hirtelen ágyundorea lesz, és csak a karomban, vagy apa mellkasán hajlandó szunyálni, pancsiig... :lol: De én nagyon csipázom ezeket az időszakokat, úúúgy imáááádom, egyszer megeszem... :lol: :lol: Ennek ellenére mindig csinálok valamit, és elszalad a nap!! :roll:

Mi még mindig 2,5 óránként szopizunk, éjjel nappal... :roll: Nagyon ritka, hogy kibírja a 3 órát!! De közben van szép aranysárga kaki, rendszeresen!! Néha félek, hogy nehogy megterhelje a pociját, de ritkán fáj neki!!Sőt, ha nagyon front van, képes 1 óránként szopizni!! Úgyhogy nekünk még álom az éjszaka átalvása, vagy legalábbis egyhuzamban pl.5 órát!! :wink:
De nem baj, még elég jól bírom, mert utána meg visszaalszik!!

Beuka!!
Nagyon szép volt a szüléstörid, egy tündér Boti baba, és nagyon ügyes!!
Csipőtornáztatás: Nekünk is így mutatta a dokinéni, habár én nem nagyon merem, nehogy rosszul csináljak valamit, inkább használjuk a terpeszbugyit, vagy papa torniztatja!!
Fejés!! jó alaposan maszírozd át a melledet szpoi elött, akkor is ha fáj, hogy mindenhol fellazuljanak a tejcsomók, és ha tudod, közben is maszírozd!!!
Nekem Chicho vákumos mellszívóm van, nagyon szuper, habár én már nem fejek amióta beállt a kereslet-kínálat!!! Főleg, ha rájön az 1 óránkénti szpoi, kifeji ő... :lol: :lol:

Gigaboszi!!

Nagyon örültem, hogy írtál a tesókérdésről!! Nekünk is Kaális lombikbabánk van, és meg vagyok lőve a védekezéssel kapcsolatban!! Anno, azt mondta nekünk az andrológus, hogy felesleges védekeznünk, viszont azóta annyi csodát hallottam, hogy lombik után természetesen fogant a baba... Nagyon korán nem szeretnénk tesót, kb. 2 év korkülönbbség jó lenne!! De védekezni meg nem nagyon van kedvem, főleg gyógyszert szedni!! Lahat, hogy amíg nincs mensim, mi is hüvelyi késítményt használunk, aztán naptármódszer, utána meg semmi... Aztán majd megint irány a Kaáli!! spórolnunk nekünk is kell rá... :roll:

Tina!!
Akkor te is terrorba vagy tartva a géppel kapcsolatban!! :lol: Most még alszik a lurkó, apa meg nincs itthon, úgyhogy ilyenkor szabad a pálya!! Te vagy dunaújvárosi??Mert én odavalósi vagyok, vagyis környéki!!

Na mentem lányok, mert Pistike is riadót fújt, meg indulás van a suliba!!

Minden baba csodaszép a fotókon, már én is adós vagyok, majd talán délután dobunk fel apával!!!

Üdvözlöm az újakat, bocsi, gogy most csak így kutyafuttában!!

Nemsokára megyünk méreckedni, kiváncsi leszek hány mázsa a vasgyúró!!! :lol:

puszi!!!

Üdv!!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Beuka!

Eolvastam a szüléstöridet – megvolt a ma reggeli sírásom….nekem nagyon hiányzott ez a „kicsusszanás érzés” Jázminnál (császárral született), viszont tisztán emléxem rá a két fiúnál, pedig a nagyobbik már nyolc éves. Szerintem te sem fogod soha elfelejteni.

Sz_Kata, Angel!
Nem, nem az a jó baba, aki végigalussza az éjszakát és nappal sem csinálja a cirkuszt. Minden baba jó, sőt a saját anyukájának ő a legjobb! De egy nyugisabb, alvósabb baba mellett igenis könnyebb az élet, és ez pedig mindenképpen jobb, mint a szülők hónapokig tartó kimerültsége és feszültsége (higgyétek el, mindkettőt próbáltam).

Gigaboszi!
Csatlakozom, Jázmin sincs sokat ölben, a cicit is csak evésre használja stb…de nehogy már lelkiismeretfurdalásunk legyen azért, mert nem fordult fel fenekestül az életünk :D

Nózi!
A nagyobbik fiam hasfájós volt (és tényleg hirtelen múlt el három hónapos kora körül), a kisebbik meg csak egyszerűen sokat kelt fel éjszaka. Nem volt hiszti stb., csak kellett neki a simizés és a bújás. Egyébként most már mindketten nagyon jó alvók.

Bali!
Semmi gond azzal, hogy Nándit még nem érdeklik a figurák! Jázmin is két hónapos kora körül kezdte figyelni őket, most meg már a kezével is piszkálja, hogy csörögjön. Napról-napra egyre több dolog érdekli. Eleinte pl. csak akkor mosolygott, ha kiprovokáltuk, most meg már ő a kezdeményező. :D

Képzeljétek, televágtam a fagyasztót sütőtökpürével, de készítem majd a több kajcsit is elő Jázminnak. Olyan jó, hogy most nem csak bolti bébiételeket fogok tudni adni neki, hanem „hazait” is.

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Tina!
Gyógyszertárban lehet kapni (recept nélkül!) a pharmatexet.
Van kúp,tabletta stb. (én mindíg a kúpot használtam) és szeretkezés előtt 5 perccel kell felhelyezni és meggyilokolja apa spermiumait! :twisted:

Beuka!
Szép a szüléstörid, köszönjük és má'nagyon irigy vaok! :oops:

Tűzmanó!
Szurkolok neked!

Rönci!
Hol vagy?Csak neeem?

Melódia!
Jó, hogy jöttél, már hiányoztál!

Kép
gabriel79

Visszatérve a sírásra: sajnos én is több helyen az olvastam, hogy a "jó baba" az már megtanulta, hogy a sírással nem ér célt, tehát csalódott.. Olyan szörnyű ezt még leírni is.. Egy pici csalódott baba...

Veener!

Ne haragudj, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Szerintem ez egy általánosításból fakadó hatalmas tévedés. Vannak nyugisabb csecsemők - Jázmin is ilyen -, akik ha álmosan ásítoznak és leteszik őket aludni, akkor egyszerűen elalszanak. Nem hasfájósak stb....és nem azért nem sír, mert csalódott, hanem azért, mert jól érzi magát a bőrében. Nekem ez a gondolkodás olyan fából-vaskarikának tűnik. Az a jó, ha sír, mert akkor minden rendben van. Ha meg minden rendben van és nem sír, akkor biztos nincs minden rendben...jajjjj :roll: :roll: :P
A pszichológusok okoskodása mögött néha nagyon nehéz felfedezni a józan paraszti észt :P
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok lányok!

Linda:
Látom mire gépközelbe értem sikerült a vonalzo.Ha küldesz képet a babodrol szivessen lekicsinyittem és visszaküldöm öket e-mailban.
timcsi012@citromail.hu

Rolex:
A brendonban vettük kuponos hinta.28 ezer helyett 15 volt.Kb 1 méter magas és 2 sebességes.4 darab elemmel müxik.2 pozicioba dönthetö a háttámlája.10 kiloig ajánlják a motoros müködést.Nem akartunk venni de olyan jo árban volt és mivel fiam eléggé szereti ha ringatják a seggét :lol:
igy bevállaltuk.Itt találsz rola képet.

http://www.brendon.hu/kupon2.html

melodia:
Igen én vagyok Ujvárosi.Csak másfél éve lakunk pesten.Kezdem már megszokni.Bár azt utálom hogy mindenhova kocsival kell menni.De a parkolás katasztrofális.Lányom kimondottan szeret itt lenni.Igen neki mindene a sz.gép.A fiam honlapját is ö csinálja bár kissé murisra sikeredett most.
Még jo hogy páromnak sajátja van igy legalább csak ketten háboruzunk egyért.Lányodnak hogy megy a suli??

juborka:
De jo nektek már püréztek.Alig várom hogy kotyvasszak a fiamnak én is.Lányom imádta a sütötököt.Mondjuk 2 honaposan a pötidanont is bevágta. :oops: és imádta.
Remélem fiammal sem lesz másképp.Tényleg lányok milyen püré ötletek vannak majd a babáknak ha eljön az idö.Én szivesen várom recepteket.

gabriel:

Még egyben???Köszi az infot.És ez mennyire megbizhato?
Bocs a hülye kérdésekért de tényleg nem hallottam még rola .Lehet hogy akkor ezt használom majd gyogyszer helyett.

Mi ismét átaludtuk az éjszakát.11-reggel 7-ig. :D
Vendég

Tina,
Köszi. Pont ezért érdeklődöm. Zsófi gondja baja is elillan ha ringatjuk. Hátha...
Asszem ez még hiányzik a gyűjteményünkből. Mekkora ez a bababusiness! Mert a hülye szülő úgyis megvesz mindent.

Egyébként pálinkás jó reggelt mindenkinek. :lol:
rolex

Tina!
Ááááááááá, még nem...még csak az előkészületek folynak. Bár lassan lehetne kezdeni ismerkedni az ízekkel...de már elfelejtettem, hogy mivel kell kezdeni...majd utánanézek.
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Beuka!Reggeli kis tejeskávémat kortyolgatva elolvastam a szüléssztorid.Bevallom megkönnyeztem.Annál a résznél,mikor odatolták melléd a kis kosarában.Olyan meghitt,boldog pillanat lehetett.Nem csodálom,hogy büszke vagy magatokra.Ügyesen végig csináltátok.

Jubi!Jó baba,rossz baba témában szívemből szóltál.Igaz nekem még nincs babám,de sok van körülöttem.És annyira különbözőek.Tényleg vannak kisbabák akik tök nyugisak.Ha minden rendben van körülöttük nem panaszkodnak.Ja és a lényeg Jazi tüdéri kisbaba.Kis vigyori.Cuki nagyon.

Tök jók a Hogy csináljunk a gyerekünkből hülyét? fotó verseny képei.Aranyosak.

Angel,olyan szomorú volt az a történet amit írtál.Sajnálom nagyon,hogy ilyen szörnyű dolgok történtek veled pici korodban :( .

Kép

Na szép napot mindenkinek!
Itt pocsék nyálkás idő van.Utálom mikor ilyen.Tök sötét van.

Piciri!Sajnálom,hogy a kis Ákos ennyi nyavaján ment már keresztül.Remélem hamarosan elmúlik minden rosszaság.Drukkolok!!!

Gabriel,Tűzmanó,Rönci!HAJRÁ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
piciza

Sziasztok!

Veener, üdv köztünk!

Jadey, igen a dédi van a képen, fiatalon is jó nő volt, most 82 éves.

Livi, nem semmi 1100 gramm három hét alatt!! :)

Beuka, Botond nagyon cuki!

Angel, ez tényleg nagyon szomorú, de milyen jó fej a nagyid! Nálunk van a rokonságban egy család, ahol az anyuka nem szuperál túl jól, konkrétan 3 hónapos korától ott koptatja le a gyerekét, ahol tudja és a kisfiú a világ legédesebb, legsegítőkészebb tündér manója lett, már kiskamasz, de olyan aranyos, hogy nem igaz!

Nózi, persze, a Laktoherbben is ugyanezek az alkotóegységek vannak, talán a kecskerután kívül, csak szerintem az arányok kicsit mások, ez a brutál változat.. :)

Nem bírom ki, fel kell tennem pár képet.. A gyerekünk megérkezett mosolyországba... teljesen ki vagyok készülve tőle.

Kép Kép
Kép

Kép
siba

Melódia
Több olyan lányról is tudok, akinél a lombik után a kistesó spontán sikerült... :lol: :lol: :lol:
Nálunk biztos nem lesz spontán baba :oops: ... (olyan ok miatt kellett a lombik...)

Sírni hagyás
:evil: :evil: :evil:
A sírást általában egyéb jelek megelőzik... igyekszem akkor megoldani Peti gondjait...

És nagyon ügyesek vagyunk... hasra tudunk fordulni... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Juborka,

a jó baba hasonlatot arra az esetre irtam, amikor nem a baba vérmérséklete miatt "jó", hanem úgymond meganítják rá. ahogyan az anyáink idejében nagyon nagy divat volt. pl: nem vesszük fel ha sir, mert nehogy megszokja, meg nem adunk neki enni, csak ha itt az idő, szóval egész egyszerűen trenírozták a gyerekeket arra, hogy "jók" legyenek.
Ha egy baba magától csendes és nyugodt, az bizony nagy ajándék lehet minden szülőnek :lol: Az enyém nem ilyen, de szerintem csak idő kérdése, hogy tüneményes okos nagyfiúvá váljon az én kis "rosszcsontom" :)

És egyébként (még) nem érzem, hogy kikészítene a fiam nagy igénye, mert hihetetlenül sokat kapok vissza tőle. És én ebből nagy energiát kapok ám :wink:
amire szükségem is van, mert Peti annak ellenére, hogy eset lefekvés előtt két órát szopizott, azért felkelt éjfélkor, fél háromkor, négykor, és ötkor úgy gondolta, hogy már nem is alszik tovább :roll: egy órámba telt, mire meggyőztem, hogy azért mégiscsak aludjunk még :lol:
Kipróbáltam, hogy csak simizem, de sajnos neki ez nem volt elég ma sem... viszont ha cumival próbálkozom, azon irtóra felhúzza magát..Szóval ezt bebuktam.

Tina,

király a hinta, mi is gondolkodtunk rajta , lehet hogy veszünk is :lol:
ja, és nem csak kiskorában tartottam hordozókendőben Petit, de ez a dolog még ma is nagy favorit nálunk :lol: 7 kilóig lehet elöl hordozni, utána jöhet a háti, meg a csípő hordozás :wink:

Angel,

szopttási tanácsadóként rendelkezned kell majd meghatározott saját szoptatási idővel. Úgy tudom, hogy ez meglegyen, kell pár saját gyerek is :wink: :lol:
De drukkolok hozzá nagyon!!

Kata
sz_kata

Sziasztok, csak gyors bekukk!

Volt nálunk a dokinéni és megdicsért minket, mert: szépen gyarapodunk!!! 900 grammot hízott az elmúlt hónapban. (csak olyan kis vékonykának látom, de a dokinéni, meg inkább pufinak látta - hát ez van, paramama vagyok :D , csak hát szopi után mindig olyan érzésem volt mintha még éhes lenne, tegnap már javult a helyzet, sőt napról napra jobb - egyre elégedettebb szopi után, kivéve este...

Edit: hát neked akkor tényleg nem kell a tea! Igaz te mindig fejtél, ezért lett olyan sok tejed. Most hogy újra fejek nekem is egyre több jön le, egy kicsit meg is nyugodtam.

Angel - érdekes volt amit a némán éhező babákról írtál, a hideg is kiráz, hogy ilyen van. A három óra általában nálunk is megvan, 2, 3,4 órákra kér enni. Ha álmos nem is akar szopizni, úgyhogy lehet, hogy igazad van, és tényleg nem éhes, ennyi az igénye, vagy csak ilyen hete volt. Azért fejek rendesen, meg megpróbálok nem figyelni a zajokra (bár zajérzékeny vagyok :) ).
Édesanyám se szoptatott engem, pedig csak egy kis segítség kellett volna neki - egyszerűen nem tudtam rendesen szopizni, három héttel hamarabb születtem, kicsi voltam, akár csak Zsoltikám. Védőnő téma: a miénk mindössze kétszer volt nálunk, pedig jól jött volna a segítsége.

Beuka - gyönyörű a születéstörténeted, igen, büszke is lehetsz magatokra! Botond nagyon aranyos kisbaba!
Amúgy fáj a hátad? Nekem is fájt, de elmúlt, mintha megerősödött volna az állandó emelgetéstől. Ötlet: férjed masszírozza meg a hátadat többször, napi rendszereséggel! :D

Kicsit nagy rá az overál:
Kép Kép

Kép
nózi

Sziasztok,

Siba, na ne!!!Lehet ezt még fokozni????Nagyon édes!!!!!

Nózi, Zsolti baba milyen édesen tűri ezt a nagy overált.:)

Linda,
Lányaink szinte egykorúak.Most vettem észre- a szép új vonalzótokon.
Sz_Kata,
Peti hogy jelzi éjszaka, h enne? Nálunk soha nem volt sírás- csak ahogy megébredt v mozgolódni kezdett adtam neki. Lehet, nem is kérne?! :oops:
rolex

Rolex,

így jelzi: nyöszörög, emelgeti, (hson alszik) meg jobbra balra forgatja a fejét, mint aki keresi a cicit,és egyre hangosabban nyöszörög, meg tekergeti magát. Ilyenkor elkezdem simizni a fejét, és néha megnyugszik tőle, de csak kb öt percre. aztán kezdi előlről. Ha nem veszem fel időben, akkor jön a sírás. De idáig nagyon ritkán jutunk el :lol:
amúgy, én Petin azt vettem észre, hogy ha nem éhes és nem kell neki a cici, nincs az az isten, hogy akkor a szájába tudjam dugni :wink:

Nózi,

Angel már megelőzött: a stressz nagyon csúnya dolgokat tud csinálni. Többek között elapasztja a tejet :cry: Az nagyon jó ötlet, hogy bújjatok az ágyba Zsoltival egy napra, és cumizgasson kedvére. az sem baj, ha alszik közben :)
A bodzavirág is tejszaporító hatású állítólag. Bár én azt hiszem, hogy az a legjobb tejszaporítás, amikor minden nyikkra cicire teszed a babádat.
Ja, és a hátmasszázst is akartam írni, meg annak jótékony hatásait, de akkor ezek szerint ezt Te már próbáltad :lol:
sz_kata

Kata,
Ez engem is megnyugtat, h nem tudom túletetni, mert nem hagyja!!!:)
Sztem, azért a stressznek is vannak fokozatai, mert manapság annyi stressz ér bennünket, h akkor senkinek nem lenne teje.
Főleg aki hajlamos bestresszelni magát..Emlékszel az acetonszagra??:))Ma már nevetek..
rolex

Aki volt már 6 hetes vizsgálaton,

Mit csinál a doki? mennyi ideig tart? Nincs kedvem elmenni..Nagyon muszáj?
rolex

Sziasztok!

Hol is kezdjem!? :shock: Amiótra bejelentkeztem Hozzátok időm semmi...így most ne haragudjatok, hogy nem válaszolok személy szerint mindenkinek, hanem csak a témákhoz szólnék néhány szót.

Sírás hagyása:
Az a helyzet, hogy egyet kell értenem azokkal akik nem hagyják sírni a babot. Viszont...mivel nekünk Pannika második baba, sajnos nem tudok annyi figyelmet, ringatást szentelni neki mint anno Matyikának. Mert azért ha én nem is eszek, de a fiamnak csak kell adni enni, elkell vinni játszótérre, foglalkozni kell vele IS!
Szóval használjátok ki az időt, mert többet ilyen JÓ dolgotok nem lesz!!!
Jajj, de félre ne értsetek! Én se hagyom sírni azért, hogy megtanulja mi a rend, sőt! Csak néha előfordul olyan, hogy előbb Matyinak megmelegítem a levest, vagy kiveszem a kádból, és csak utána tudok hozzá menni, felvenni. :(

Rolex!
A 6 hetesen nekem a doki csak fizikális vizsgálatot csinált, semmi uh vagy ilyesmi. Meg megbeszéltük a fogamzásgátlást. Cerazettet írt fel, Matyival is azt szedtem. Ez az egyetlen amit lehet szopi alatt szedni.

Cumi: milyet használtok, mert Pannika SEMMILYET nem fogad el. Pedig néha már az elveimet is feladnám, csak megnyugodjon. Elég hasfájásos szegénykém, és sajnos főleg éjjel, amikor felébreszti a nagyot. Mostanában alszok 4-5 órát 3-4 részletben... :shock:

Most mennem kell, Pannika ébredezik.

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Boróka!
szeretném megköszönni a drukkot, láttam a másik topikban! :lol:

Tina!
Szerintem elég megbízható (én 2002-óta ezt használtam és nem estem teherbe, csak most, mert akartuk! :wink: ),nekem bevált és nem tartalmaz hormonokat!

Piciza!
Neked is köszönet a sok energia átküldésért!
De én neked is szurkolok! :wink:

Remélem a ma esti vizsgálat hoz valami eredményt!!!! :lol:

Puszi mindenkinek

Kép
gabriel79

Haho csajok!
Hianyoztatok! Elokerultem, de meg elegge keveset olvastam vissza......

Most betarcsazos netem van, nem jovok gyakran, de megprobalok olvasni.

Balint 3 honapos, 6,5 kilo, 62cm. "jo gyerek" eszik alszik nevetgel. Csak azert irom le, mert nalunk az elso az hihetetlen nehez, problemas gyerek, meg most is 3x-4x felkel ejjel. Nekem az az elvem, hogy ha a baba nem akar aludni, akkor barmit csinalsz nem fog, ha meg olyan mint a Balintom, akkor azt csak elrontani lehet....
Mindenesetre orulok neki, hogy nem hagytam Mikit sirni, mert Balint engem igazol azzal, hogy atulassza az ejszakat.........

Amugy most picit elbizonytalanodtam. A dokibank szerint tapszert kene adnom B-nek, mert szaraz a bore, meg mindig nem kakil (valaki kerdezte, nalunk 1 honapos kora ota 7-8 naponta van kaka) es csak 470g-t hizott egy honapban. Ez utobbi hujeseg, mert ez biztosan eleg, akkor is ha elotte 1 kilo korulieket hizott....Ma felhivtam a vedonot, azt mondta hogy szivem joga ugy donteni hogy nem adok neki tapot!

Van meg valaki akinek pici kora ota atalussza a babaja az ejszakat? Nekem reggel meg sok van estere csak par csepp tejem van. De B nem sir es nyugodt. Ugye akkor biztosan eleg? Vagy ti fejtek?

Latom vannak ujak is, mejd visszaolvasok:
csengo
Vendég

Karácsony közeledtével egy ajándékötletet szeretnénk ajánlani. Apukáknak, nagyszülőknek, vagy saját magunknak. 3 dimenziós kéz-, illetve láblenyomat. Egyedi ajándék, örök emlék az apró tappancsokról. Látogasson el honlapunkra: www.babatapi.hu
gyongyiag

Szüléstörténet:
09.27.-n Csütörtökön mentem jelentkezni felvételre a kórházba, magasvérnyomás miatt+fehérje jelent meg a vizeletemben+vizesedtem=toxémia :( 10 felé már elfoglaltam a helyem, majd NST, Uh. Mindenkettőn rendben találtak mindent. Uh-s vagy fél órán át nézte a lepény áramlását, és azzal bocsátott útnak, hogy: "Még minden oké"...
Egész nap nézték a vérnyomásom, ami az istenért nem akart 160/90-100 alá menni, ilyen-olyan vérnyomáscsökkentő hatására sem. Lényeg: este beszéltem a családdal, elköszöntem, hogy aludjanak jól, én jól vagyok. Majd rá kis időre elkezdett fájni a hasam, DE NEM fájások voltak, hanem olyan hascsikarásos, meg gyomortáji fájás volt. Szóltam a nővérnek, nyugtatott, hogy feküdjek le, nyugodjak meg, aludjak. Ja mondom oké... Éjjel 11-ig fetrengtem az ágyban, járkáltam, próbáltam nem tudomástvenni az ismeretlen fájdalomról. Majd újra nővér, hogy nem szűnik csináljon valamit. Mentünk a szülőszobára, ahol az NST-n tényleg kimutatták, hogy nincs fájásom, babszem tökéletesen érzi magát odabent. Vérnyomásom 170/100 alá nem ment. Mondták, nyugi, jöttek az újjabb bogyók, seduxen injekció, mondván ideges vagyok. SZerencsére a szülésznőt ismertem, hitt nekem hogy NEM vagyok ideges, meg fáj, és nem fájásokat érzek. KImentem wc-re 23.15 felé, kezembe nyomta a poharat, hogy nézzünk fehérjét is. Hát... még most is kiráz a hideg: túrós volt a fehérjétől! Innentől kezdve 20 perc !!! múlva Pannát kiemelték a hasamból. Nem volt kérdés!
A koraszülöttre került a drágám, de csak a súlya miatt, 10-10-es Apgarral született, nem igényelt semmit. Hétfőig (4.napjáig) nem láthattam csak napi 1x üvegen keresztül. Majd hétfőn mehettem etetni, először üvegből, majd déltől kezdhettük a szopit, kedden (5. nap) meg hazaengedtek. :P
Ami viszont nem jó hír, hogy a doki azt javasolta hogy ne vállaljunk még 1 babát, mert most is alig tudta megmenteni a méhem. A lepény nem vált le mint Matyinál se. Magyarázta, hogy túlságosan mélyen ágyazódik be a lepény a méhbe (most mégjobban mint Matyival) és nagyon nehezen tudja kiszedni. Aztmondta ha szeretnénk akkor várjunk min. 5-6 évet, meg előtte alapos kivizsgálás kell majd. NO ezen nem is izgulok, majd meglátjuk. A lényeg, hogy a méhem most megvan még!!!!

:P

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Csengő

Anno Matyim 6 hetes kora óta átaludta az éjszakát, és 5-6x szopott csak, igaz 3,5 hósap pótolni kellet táppal, de akkor államvizsgáztam, volt min izgulnom.
Tehát szerintem várj még!

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!!

Köszi a drukkokat,még 2in1!!Csak így szülés előtt sok a telefonáló és látogató.(jadey nem rád gondoltam tudod!!!!!!)Te akár jöhetsz is velem.
De ha lesz valami úgyis elsőkézből értesültök,mert drága barátném úgyis megírja!!!

Gabriel:
Látom még ti is!!
Kedden minden ok volt a dokinál,teljesen zárt méhszáj,még a feje sem illeszkedett be,de jóslatokba nem bocsátkozik.Azt mondta már bármi lehet.
Én 18 ó-ra megyek nst-re.Te is a Bártfai rendelőbe nem?csak elírtad.Vicces,mert te 17-re mész,így pont elkerüljük egymást.
szorítok!!

Beuka:
Nagyon megható a te szüléstörid is,megkönnyeztem.

Angel:
Sajnálom,hogy ilyen borzalmakat éltél át gyerekkorodban.

Azért sírás és síráshagyás között is van különbség.Ha pár percet sír a baba és nem kapjuk fel folyton,még nem leszünk rossz anyák,de ez az én véleményem.
De nem vagyok mérvadó,mert a kórházban annó 10 gyereket bíztak rám,nem vehettem fel mindet.
És voltam babysitter is,a lányzó nagyon hasfájós volt.Éjszaka a szülei sétáltak vele,nappal meg én.A szívem szakadt meg érte,de nem tettem le mert tudtam,hogy baja van.

A babácskák nagyon tüncik!!

KépKép
rönci

Csengő

Anno Matyim 6 hetes kora óta átaludta az éjszakát, és 5-6x szopott csak, igaz 3,5 hósap pótolni kellet táppal, de akkor államvizsgáztam, volt min izgulnom.
Tehát szerintem várj még!

Ági
Kép

Kép
rozsagi

2x ment :roll:

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Rönci!

nem a Bártfaiba, hanem a Barók B.útra, mert ott a dokim és a szülésznőm magán rendelője (praxis, ahol Győrffi mátyás csinálja az UH-ot és ide rakják fel a babanetre!)
De örülök, hogy veletek is minden rendeben. Már egyre jobban úgy érzem tényleg egyszerre megyünk szülni! :lol:

Kép
gabriel79

Gabriel:

Bocsi,azt hittem elírtad.
Hát ki tudja lehet együtt megyünk.
Mi is a praxisban voltunk 4d-n.
Győrfy Mátyás pedig egy tündér volt!!

Majd írd meg mit mondott a doki!Szorítok.

KépKép
rönci

Tűzmanó: süsd meg, már három hete drukkolunk, most már tényleg szüljél! :lol: :lol: :lol:

Gabriel és Rönci: nektek is mennek a drukkok!

Úgy látszik a ti babáitok nagyon jól érzik magukat odabent :D

Kép
nózi

Sziasztok!

Én is csak gyors bekukk, nem tudtam még visszaolvasni.

Nózi!
Tüneményes Zsoltika az overállban, tényleg jó nagy, de nagyon békésen tűri! Mi még nem adtuk rá Gesztire az új szerzeményeket, annyira még nincs hideg, de hamarosan felavatjuk. :)

Siba!
Andriska is zabálnivaló! Mi még mindig nem tudtuk elcsípni Geszti mosolyát, pedig már igazán mosolyog, sőt NEVET teli szájjal, olyankor az egész arca nevet, a szemei ragyognak. Nagyon aranyos a hasonlatod, hogy megérkezett mosolyországba. :lol:

Testvér-kérdés:
Mi is úgy gondoltuk, hogy kb. 3-4 év múlva, ha összejön, akkor jó lenne egy tesó, de ha nem, akkor marad egyke Geszti. Én már a korom miatt tovább nem akarok várni, és később meg nem merném vállalni. Nekünk ugyan nem lombikbabánk van, de hormonális segítség kellett hozzá hogy megfoganjon, elvileg lehetek spontán is terhes. Meglátjuk.

Fogamzásgátlás:
Említettétek többen hogy van egy hormonmentes lehetőség, pontosan mi is ez? Engem is érdekelne! Gyógyszert nem akarok szedni, még Cezarette-t sem, dokim sem javasolta. Azt mondta, védekezzünk a "hagyományos" módokon... :roll: De mi azt nem nagyon akarjuk... és még 2 éven belül biztos nem szeretnénk tesót. Mit javasoltok? Mi ez a készítmény?

Alvás:
Nálunk már szinte rendszeres, hogy Geszti is átalussza az éjszakákat. 9 órakor fürcsi, utána maratoni cicizés, és általában fél 11 körül tesszük le. Addigra beájul, ha nem is alszik el teljesen, de nagyon elpilled, és Apukája mágikus karjain irány a kiságy, leteszi, és már alszik is... :wink: Szinte soha nem ébred meg, miután letesszük, mintha csak tudná, hogy éjjel van. Bezzeg nappal, ha leteszem, max. félórákat alszik. Szóval miután letesszük fél 11-kor, általában 6-7-ig alszik. Ma éjjel fél 5-kor ébredt, de ez nem jellemző. Ilyenkor is cici után simán vissza lehet tenni, és visszaalszik, hálistennek, kb. 8-9-ig.

Bocs, hogy nem tudok mindenkinek reagálni, de képtelenség... Szüléstörik nagyon meghatóak! Gratulálok mindenkinek a kitartásához.

Lányok!
Még egy gyors kérdés: volt (vagy tervezi valaki) hogy neurológiára viszi a babát? Ismeri valaki a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézetet? Ott van fejlődésneurológia, húgomék voltak a babócával, nagyon dícsérte, hogy klassz hely. Szerintem megnyugtató lenne egy ilyen vizsgálat is, állítólag a császáros babákat el is szokták küldeni, nahát persze nekünk ezt senki nem mondta. Lehet hogy kérek majd beutalót a dokinénitől.

Próbálok még jönni ma, puszi!

Kép
mamy

Livi - akkor tükrös játszószőnyeg kell Nándikának! Zsoltikám is akkorákat nevet magára : ő is az arcokat szereti a legjobban :lol:

Jadey- Sajnos a szüleink idejében még nem volt divat levenni a cipőt, kimenni a lakásból, ha cigiztek stb. Sok emlékem van arról, hogy gyerekként csípte a szemem a cicifüst. Tudom, hogy ezek a dolgok nem rosszindulatból vannak, egyszerűen rossz szokások. Azt viszont sose hittem volna, hogy egy unoka érkezése ilyen konfliktusokat fog hozni. A múltkor az anyósom azt mondja, "ha nem hallgatunk rá, hát jó, de.." fogalmam sincs mire mondta - úgy látszik a tanácsot elfeljtette kimondani - és alapból feltételezi, hogy nem hallgatnánk rá :lol:

Angel - mit tanítottál?

Jó, hogy kaptunk hírt Krissziről - remélem hamarosan lesz netjük.

Szia Csengő! Nekem is kevesebb a tejem estére, de Zsoltika ilyenkor sírni szokott - úgyhogy elkezdtem fejni - és ma már látszik is az eredménye: ma már harmadjára kakált Zsoltika, pedig ő csak egyszer szokott egy nap. A 7-8 nap soknak hangzik - szorulása van, vagy csak ennyire feldolgozza az anyatejet?

elnézést, ha valakinek nem írtam, fogok, csak még vissza kell olvasnom.

Siba - jajj, de drága a kis Andris! (nagyon hangulatosak a képek)

Zsoltikámat ebben a pillanatban Bruce Lee kiálltásokra tanítja az apja és: megy neki!:lol:

Tükröm, tükröm mondd meg nékem...
Kép

Kép
nózi

Sziasztok!

Csengő:
Ne hagyd magad!!! Nehogy már tápszert adjál az amúgy jól fejlődő anyatejes babádnak. Az a doki egy korlátolt alak, egy-két dolgot nem vesz figyelembe (de biztos fizettek neki egy-két tápszeres-marketing konferenciát!)

1. a tisztán anyatejjel táplált babák súlygyarapodása lelassul 3 hónapos kor körü,, vagyis teljesen normális jelenség zajlik Nálatok!

2. azokat a híres súly és hossztáblázatokat tápszeres babák méretnövekede alapján rajzolták meg a 70-es években. Egyrészt elavultak, másrészt nem szoptatott babákra vonatkoznak

3. A 7-8 naponta széklet is normális anyatejes babánál - barátnőm mindkét kisfia heti max. 1 szer kakilt, és NEM ADOTT MÁST, nem hőmérőzte őket, nem parázott emiatt.

4. éppen a tápszerek azok, amiktől borzadályos székrekedése lehet a babáknak.

Épp ma olvastam egy tanulmányt a tápszerek és anyatej összehasonlításáról (a szopatásért egyesület honlapjáról töltöttük le), és nagyon megdöbbentő tények vannak benne.
A másik, amit olvastam pedig a gyerekorvos nélkül című könyv.

NE HAGYD MAGAD - tápszer drága, öszetétele mesterséges és köze nincs az anyatejhez, olykor szennyezett is és a forralt csapvíz sem ideális innivaló.

Bocsi a kirohanásért, de ez felháborító.

Újaknak üdvözlet.

Tegnap voltunk hasi és kop. UH-n, minden OK. Kicsit kellett várni, de jók voltak a körülmények amúgy.

FEJÉS - Mamy
Akinek végigalussza a gyereke az éjszakát, az éjjel felkel fejni?
Mert Bendus mostanság este 11-ig szopik fürdik, szopik üvölt üvölt üvölt, viszont utána reggel 6 ig 7-ig alszik. Nekem reggelre már szétrobbannak a melleim, így reggel lefejem a felesleget, deéjjel nem kelek. Jó ez így???

"Csendesen éhező babák": nagyon megdöbbentő, hogy ilyen is van.
Viszont én is elgondolkodtam a gyarapodásunkon, mert 4,5 kilóról indulva (visszafogyva 4120-ra) most tartunk 5400 grammnál 7 hetesen. Vagyis nem dagadunk extrán, de remélem ez rendben van így. és Bendus nem az a zaválós baba, hanem inkább szép komótosan csüng a cicin, és csigatempóban szopizik.
Mostanában napi 5 alkalommal eszik 120-130 grammot, reggel többet (kb. 180 gramm). Ugye ez nem kevés?!
Tudom-tudom, kakis pisis pelus van napi 4-5.

Csak cicin elalvás: teszteltem magunkat és kijelenthetem, hogy bár Bendus FŐLEG a cicin alszik el, DE NEM KIZÁRÓLAG.

Egyik reggel a kiságyban magától elaludt. Elalszik még a babakocsiban is, autóban is. De du/este csaka cicin.

Sírni hagyni:
Csajok én nekem nincs szívem sírni hagyni szegénykét - úgyis fáj a hasa állandóan. Lewgtöbbször mellkasomra teszem őt hason és úgy üvöktözik céklafejjel egy órácskát, utána kipukizza magát és lenyugszik. Azutá jöhet a cicinelalvás.

Angel: történetetd olvasni is felkavaró, átélni pokol lehetett.
Csak azt nem nagyon értem, hogy Anyukád miért lett ilyen anya, ha az ő édesanyja gondoskodó volt.

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Csengő,
De jó, hogy be tudsz nézni néha! :lol: :lol:
Sajnálom, hogy szopigindok vannak. Te hogy döntöttél? adsz tápszert? Figyu, nem próbálsz meg irni a nők lapjás szoptatási tanácsadónak? az nlc.hu oldalon van blogja, ahová be lehet irni, és ő mindig válaszol. nagyon szimpi a válaszai alapján.

fogigátló téma: én egyenlőre abban bízom, hogy működik az igény szerinti szoptatás családtervező funkciója. ha meg mégsem, na bumm, akkor kis korkülönbség lesz a gyerekeim között :wink:
sz_kata

Helló Mindenkinek!

Tina
végre lett vonalzónk! :roll: Majd küldök képeket a címedre!
11-7 ig alvás??!!Ez igen!Laura 4 órákat alszik,éjjel is. :lol:
Marvin mennyit eszik s mennyi a súllya?A védőnőnk azt mondta nekünk hogy egy nap azért 5x egyen.Én is szivesen főzőcskéznék már,de olyan édi hogy ilyen pici még :D :D :D

Jubi
Jó baba-rossz baba témában:én is egy véleményen vagyok veled,hisz te már csak tudod 2 gyerkőc után :wink:

Siba
Milyen édi Andris :lol: Mióta mosolyog ilyen lelkesen?Már én is alig várom!

Nózi
A Zsolti baba is igen édi :lol:
Nekem is fáj a hátam :?

Rolex
Tényleg majdnem egyidősek a babák :lol: (2 nap)
A vonalzóval igen megszenvedőztünk,de szerintem is frankó lett :lol: (Én a virágokhoz értek)Imádom a halakat és a vizet minden formában!Laura is uszikált s búvárkodott velem a tengerben,ez látszik is rajta mert szeret fürödni :lol: Apja anyja vizimádó hát csak természetes hogy ő is az lett :lol:
Mi majd jővő héten megyünk a "6" hetes vizsgálatra.

Mamy
Mi november 29. én megyünk neurológiai kontrollra,Zalaegerszegre,nem Pestre.Tudi ,Laura koraszülött lett s császáros is.4 hete tornásztatom minden nap 3x,már nagyon ügyes,sokat fejlődött.Rem. a kontroll is gut lesz :D Majd írok róla.

KÉRDÉS
Ti nagyon megválogatjátk hogy mit esztek?Gondolok itt olyanra hogy nem esztek pl:káposztát.borsót,zöldbabot,kiwit.... meg ilyeneket.Ma ettem egy kis kelkáposzta főzeléket,szerintetek baj lesz? :?

Kép

Kép
czmelinda

És egy álmában mosolygós kép Bendusról: Kép [/img]

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Angel!
Ha belevágsz, sok sok erőt kívánok Neked a tanuláshoz!
Amikor megpróbálok fejni a húzogatóssal, é nem siekrül, megnézem kézzel, hogy van-e még benne. Szokott lenni. DE ahogy Edit írta, majd fokozatosan próbálkozom, hátha sikerülni fog :) De nagyon megnyugtatál, hogy "lapos" ciciből, is lehet sokat kihozni :)
Boldog hófordulót Nektek! No nálatok is másfél év :) :wink: és már márciusban próbálkoztok újra! Az tényleg jó kis korkülönbség :)
ráadásul 4-5 baba :) mi legalább 3-at szeretnénk :)
Nagyon sajnálom, ami Veled akkor történt. Én is csak azt tudom mondani, hogy még jó, hogy ott volt a nagyid.

Edit!
Köszönjük a bókot. Megpróbálom fokozatosan a fejést.

Tina!
Köszönjük a bókot :) és köszönöm a megnyugtatást a személyi számról. Már kezdtünk aggódni :?

Linda!
Húú nálatok ennyi torna kell :( Nekem az a bajom, hogy a kórházból úgy bocsájtottak el bennünket, hogy kell terpeszpelus, de a gyerekorvosunk közölte, hogy nagyon jó a csípője, nem kell pelus. Kontrollra viszont vissza kell menünk. Nem vettem végül pelust, ezrét döntöttem a tornáztatás mellett.

Melódia!
Köszönjük a bókot :) köszi a hozzászólásokat a fejéshez, és a csípőhöz. Hogy bírja melled a gyakori szoptatást?

Jubi!
Megríkattalak :oops: talán még megélheted újra a kicsusszanást :) :wink: tök jó, hogy ilyen sütőtökpüréket raksz el!!!

Gabriel!
Elhiszem, hogy irigy vagy, nemsokára eljön a Te napod is!!!

Gabriel, Rönci, Tűzmanó!
NAGYON DRUKKOLOK!!!!

Iza!
Téged is megríkattalak :) :oops: köszönjük :)

Siba!
Köszi a bókot :) tök jó, hogy Andris már mosolyog! Én is alig várom!

Nózi!
Gratulálok a gyarapodáshoz!! Igen, néha fáj a hátam ,mert még nagyon arra koncentrálok, hogy jól szoptasask, sokszor nem figyelek a tartásra. VAgy ha ringatom, akkor se. De köszönöm a tippet. El is kapom apát :) (ha "mást" még úgysem tehetünk :))
Boldog hófordulót Nektek! Nagyon cuki ZSolti az oevrallban! A miénk is jó nagy még :)
Nagyon durva a cigifüstöt dolog :( Bruce Lee teccett!!! :D :D

Rozsaági!
20 perc! Nem semmi. 4 napig nem lehettél mellette :( viszont jó, hogy az 5. napon már mehettetek haza :) nagyon édes Panni!

Dorka!
Mintha csak Botit látnám!! NAgyon hasonlítanak egymásra így álomban nevetéskor! Nagyon cuki!!!

Ma is jót sétáltunk, viszont volt egy kis sírás is ma :( :? NEm tudtam, hogy mi a baj. De most jót alszik, remélem maradunk a 2 kajcsinál éjjel. (egyenlőre :))

Nyugodalmas jó éjt!

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Linda!
Köszi! Mi nem voltunk koraszülöttek, csak 9 nappal jött előbb Geszti, de amiatt hogy császáros volt, állítólag érdemes megnézetni. Persze lehet, hogy én aggódom túl már megint a dolgot... :roll:

Dorka!
Nagyon édes ez a mosoly!!! Olyan kisfiús! :lol:

Egy mosolygós kép Gesztiről, bár ez sajnos nem az igazi jó kép, mert ennél sokkal jobban is tud, csak anyuci bénázott egy kicsit fotózás ürügyén... Sosem tudom elkapni a kellő pillanatot! :cry:
Kép

Kép
mamy

Linda!
Szerintem ez eléggé egyéni, hogy ki mit ehet, de alapvetően nem javasolják ezeket a puffasztó zöldségeket. Én jómúltkor megettem egy kis tányér zöldbablevest, és másnap éjjel az ügyeletre kellett menni, olyan görcsei voltak Gesztinek... :cry: Most már megtanultam, hogy semmi ilyesmit nem ehetek.
Szorítok, hogy ne legyen gond a kelkáposzta miatt, bár az talán még jobban puffaszt mint a zöldbab...

Edit!
Merre vagy?... Remélem semmi gond, miért kell gasztroenterológus? Egyébként, ha jól emlékszem, Sz_Kata volt ilyen orvosnál Petivel, de bocs ha hülyeséget írtam... csak így rémlik.

Kép
mamy

Sziasztok!
Jajj, dehogy adok tapot. Csak az ember lanya elbizonytalanodik, ha azt mondjak nincs eleg teje, vagyhogy az nem jo. Persze, hogy bizom magamban, csak nem akartam hogy a vegen a babusnak legyen rossz, ha valamiert nem tudnam, hogy szegenynek mi kell. Tanacsadot nem hivok fel, mert vegulis tudom mit mondana.

Pont a mostani kismamaban van a Veres dokiek lanyarol egy cikk. A lenyeg hogy az ilyen extrem sullyal szuletett babak, nem gyarapszanak ugy, mint az atlagosak. Az ovek 4500-al a mienk meg 4600-al szuletett es eddig pont annyi a sulya mint az oveke. Engem ez megnyugtatott.

Azert is kerdeztem meg a dolgot, mert tul sok a tunet. Eddig a doki nyugtatott engem, hogy nem baj, ha nem szep a bore, nem baj ha nem kakal, nembaj ha atalussza az ejszakat. Most hirtelen baj? Nem hiszem.

Agi koszi az infot. Akkor nalatok is egy tunder a pici. Neha ugy erzem meg sem erdemlem, hogy ilyen nyugis babam van.

mennem kell aludni, udv mindenkinek

csengo
Vendég

Csengő!

Sajnos a lánykám a hasfájósok, én meg a zombik táborát növelem... :shock: :P
A fiam volt az álom baba 2,5 éve, ő aludta át korán az iccakát. Most is jó az alvókája. :P
Nálatok hogyan fogadta a nagy a picit? Nálunk Matyi az elején imádta, most kezd el féltékeny lenni, néha meg is üti, ha nem vagyok résen. :cry: Gondolom rájött, hogy ez végleges, hogy Panni itt marad, meg a írás is több mint az elején volt. Kicsit tanácstalan is vagyok, mit csináljak Matyval, hogy ne bántsa!? :(
Hajrá Tejcsi!!!

Mamy!
Mi korababák+császárosak is vagyunk, de nem kell mennünk neurológiára. Mondjuk ortopédiára sem kellett. Remélem nem csak hanyag a dokink...No majd a védőnőt megkérdezem. (azon kevesek közé tartozunk akik kifogták a használható, szuper védőnőt :( :P )
Gesztike gyönyörű, kiegyensúlyozott baba! :lol:

Angel!
Anyukád :evil: Nem találok szavakat!!!

Beuka!
Szüléstörid csodaszép! Ügyes vagy!
Lapos cic: ha igény szerint szoptatod majd Botondot, egy idő után nagyon sokszor lesz majd lapos a cicid. Mert ugye a tejcsi java a szopi közben termelődik nem a köztes időben.

No megyek aludni, úgy tűnik elaludt a kisasszony, most evett, tegnap ilyenkor sírás ment fél 3-g.
Bocs ha sok a hiba, szeműveg nélkül verem a gépet...

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Siba!
Andris nagyon hasonlít rád!

Gigaboszi!
Gratula Petinek a forgolódáshoz!

Rolex!
Én nem mentem vissza a hat hetes vizsgálatra…sőt a második gyerek után sem :oops: …az elsőnél még jókislány voltam. :D

Tűzmanó!
HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Boróka!
Vajon miről álmodik Bendegúz? :D

Beuka!
Hát a jelenlegi állás szerint nem lesz több kicsusszanás, nekünk most három gyerekkel kerek a világ. :D

Mamy!
Geszti is olyan, mint egy szép kis virág! :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Nózi sajnálom hogy igy összezördültél anyukáddal. Nem elég hogy egy új helyzetben vagy még lelkileg is kikészitenek. Nem egyszerű :(
Nálunk Niki most eszik ennyit :) Valószinű táplálóbb a tejed, azért hízik mégis :)

Bettus jókat nevettem a bokszolós képeken :)

Beuka onnan látom hogy meghatározott időközönként ( pl 5 percenként) teljesen összerándul a kisteste és üvölt torka szakadtából, de ez más sírás mint amikor éhes. Tegnap például annyira látható volt hogy görcsei vannak, annyira álmos volt szegénykém, hogy két görcs között beájult :( Ahogy jött neki újra megint összegömbölyödik üvölt :(
Nikinek tetszik a biciklizés :) Meg én a pelenkázón csinálom, mellette a nagy ablak és az nagyon izgi az leköti teljesen :)

Siba citromlét adtak neki? Érdekes dolgok ezek, mert úgye a citrusféléket kerülni kell elvileg. Nekem bevállt a cicire rakom dolog, pár korty után abba hagyja, de ahogy látom amugy őt nem is zavarja, hogy csuklik.
Nagyon jók a képek :) Főleg az eldőlt cumis :)
A mosolyország elnevezés nagyon tetszik :) tündéri :) Nálunk még csak elégedett kósza mosolyok vannak :)

Gesztenye hogy vagytok? Én már jobban lekopogom, mára már hasmenés is elmúlt úgy néz ki. Muszáj ennem, mert az a kényszerképzetem mivel alig ettem az elmúlt napokban, és szinte csak piritóst, hogy nem tápláló a tejem. Tegnap Niki egésznap cicin volt ebből gondolom, de lehet hülyeség.

Picire szegény kis picurka ennyi minden elkapta hirtelen. Gondolom téged is nagyon megviselnek. Mielöbbi gyógyulást.

czmelinda :) diéta érdekelne :) majd persze később :)

Angel hát hűűűűűűű, összeszorult a szívem a gyomrom meg mindenem a történetedre.
Amúgy én teljesen úgy gondolkodom mint te, nem bírom sírni hagyni, nem azért sír hogy bosszantson, hanem met szüksége van szeretetre, vagy tejcsire.

Melódia mi is abban reménykedünk, hogy lombik után a kistesó magtól jön majd.

sz_kata a cumi témát mi is bebuktuk, nem hogy lenyugodna, még idegesebb lesz, pedig 3 féle cumival is próbálkoztunk.

Boróka de édes Bendus ahogy álmában mosolyog :)

Gabriel, Rönci, Tűzmanó!
NAGYON DRUKKOLOK!!!!

És végül Lencsilányról egy frissebb kép :)

Kép

chesti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?