Sziasztok!
Simigabi, köszi az oltás és kakiinfót!
Dorka, csak az egyszeri anyasági segélyhez kell az orvosi papír, sötét az ügyintéző....
Nózi, sajnálom az anyukáddal történteket, remélem, nem lesz harag....de jó lenne, ha megérezné, hogy ez nem hiszti, hanem ésszerűség. Ő engedte anno, hogy téged kézmosás nlkül tapizzanak? tuti nem....kérdzz rá tőle, bizti így válaszol.
Piciri, gratula a keresztelőhöz! könnycsatorna, mi most megyünk másodszor....
Bettus, sajnálom az ekcémát...nincs rá homeós kence?
Beuka, szép nagyon a születéstörid! tényleg minden fájdalom megéri...
megnéztem a szotatasert.hu-n, bazi sokat kell tanulni a képesítésért, nem hiába van csak 8 az egész országban...
nem baj, mindig is vonzott az egészségügy...
amikor fejsz, és ilyet csinál a melled, bizti van még benne? amikor én ezt látom, akkor már a fejés végét jelzi.
Folyás nekem is visszajött 2 napra, azt hittem, megjött, de nem, csak noszatlgiázott a szervezetem...
Tej: NE AGGÓDJ!!! tudod, ez az aranyszabály!!! mennyi folyadékor iszol egy nap? A tej csökkenése, szaporodása egy napon belül normális, és a mell is kissebb, mint a szülés utáni, "pamelás" időkben...
A mellszövetek alkalmazkodnak a változáshoz.
Tegnap tök lapos volt a mellem este, és hiába osztogatom itt jó tanácsaimat, persze beparáztam...
megszoptattam Gergőt, aki a tök lapos ciciből 160-at nyomott be, csak néztem...szóval, nem a méret a lényeg.
Játszószőnyeget már nézik ilyenkor, vigyorognak is rá...mi ma vagyunk 2 hónaposak, kb. egy hete nézegeti.
Nekünk is 1,5 év volt, mire összejött a kis gengszter...és márciusban megfoganhatna a tesó, és így tovább, 4-5 babáig...
Alvás: Szkata, sztem jól csinálod, mert nem nevelni akarod a babát, hanem alkalmazkodzs az igényeihez, mert ilyenkor ő a főnök...lehet, hogy pár héten belül beáll egy más, mamabarát életrimusra, akkor könnyebb lesz...addig tarts ki, megéri!
Janna, azért kaptál vissza áldott jó babát, mert a baba megtanulta, hogy hiába sír, 1. nem veszik fel, nem ölelgetik meg, 2. nem akkor eszik, amikor éhes, hanem amikor adnak neki, 3. hiába jelez, nem érkezik rá megfelelő válasz. Mire hazavihetted, ezt szépen megtanulta, és alkalmazta is, megtanulta, hogy hiába sír, nem éri el vele a célját.
Nem szeretem azt a kifejezést, hogy "jó baba"...ilyen nincs. Az a baba, aki sír, hogy vegyék fel, mert az anyukájához bújna- ( akivel 9 hónapig össze volt kötve, és odabent nem sírt, mert minden igénye azonnal ki lett elégítve, s többek közt ott sem 3 óránként evett!!!-), hát, sztem az nem rossz... Rossz az, aki szánt szándékkal leveri az üvegvázát, stb...de egy csecsemő nem lehet rossz...
ha sír a fiam, tudom, hogy engem /vagy apját akarja, mert szüksége van vmie-peluscsere, ölelés, szopi, játék... 9 hónapig hordtam, és most, hogy itt van, nem tudom és nem is akarom hallgatni a sírását, ha tudok rajta segíteni. Persze, ha majd' bepisilek, akkor elmegyek wc-re, ha sír,akkor is, de ha nem muszáj, nem hagyom sírni. van olyan sirdogálás, amikor érzem, hallom, hogy nem kell felvennem, de ezt minden anya felismeri...náélunk ez általában elalvás előtt 2 mp-cel van
EzZEL NEM AZT AKAROM MONDANI, HOGY ROSSZ ANYA, AKI HAGYJA SÍRNI A BABÁJÁT-egyszerűen csak más nevelési elveket vallok.
Más: kicsit szubjektív leszek...néha már írtam, hogy a gyerekkorom anyám miatt nem volt felhőtlen... na, ő hagyott sírni, nem vett fel, nem ölelt át...éjjel nem alhattam mellette, de mégb csak vele egy szobában sem, mert zavartam.
Olyannyira, hogy képes volt télen kitenni a fűtetlen kisszobába, ami elég távol volt a hálótól ahhoz, hogy ő nyugodtan alhasson. A nagyim vette észre, hogy túl nagy a csend....kirohant a kisszobába, ahol már rekedtre-könnyesre sírtam magam a hidegben, hogy VALAKI vegyen már fel, vigyen melegre, öleljen át, és ne hagyjon egyedül...nagyim mesélte, hogy nagyon hideg volt akkor, kemény tél volt.
berohant velem a nagyszobába a kályhához , ott melegített, kiszedte anyámat az ágyból, és leszedte a 10 körméről...azt mondta, hogy amíg ő él (nagyim), addig anyám meg nem próbáljon engem még egyszer a hidegbe vinni.
ha belegondolok, hogy az én fiam elkeseredetten, fázva sír, és szinte visszasírja a méhen belüli békés-meleg időszakot, hát összeszorul a gyomrom, a szívem, mindenem...
Tudom, ez egy kirívó, ritka példa, csak azért mesélem el, hogy értsétek a motivációimat...és tudom, hogy vigyáznom kell, hogy ne legyen majomszeretet a kövekezménye az én tapasztalataimnak, na meg kóros ragaszkodás, de asszem vagyok annyira képben, hogy ezt elkerüljem.
ja, alvás: se ma, se tegnap napközben nem aludt semmit, de éjjel 8 órát ájultan...
kiváncsi vagyok, ma éjjel mi várható...
Puszi mindenkinek, és tényleg SENKIT NEM SZERETNÉK MEGBÁNTANI, PLÁNE NEM ÍTÉLKEZNI!!!
még egyzser puszi, megyek etetni!
Angel