Új privát üzeneted érkezett!

Dorka,
A mi alvásverziónk, ha nyügisebbek vagyunk, félhomályban séta fel s alá, ringatva jobbra-balra közben mami rugózik fel s le, ja és majdnem elfelejtettem, még énekelek is- a klasszikustól a népdalokon keresztül- mindent. :)
Bettus,
Nagyon édi Kitti a sorozaton.:)
Jadey,
Milyen hatalmas Bencus -egy nagy mackó!
Köszönöm a szörcsögéses hozzászólásokat! Talán egy kicsit megnyugodtam. Ma reggel 5-kor kezdődött és 7-ig csak feszülten figyeltem-szinte belefájdult a fejem, h szegény Zsófi nem kap rendesen levegőt. Ma újabb verziót hallottam, h ilyen pici babáknak nem lehet porszívózni. Ma vettünk kézi orrszívót. Kiváncsi vagyok.
rolex

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:18-kor.
Vendég

Sziasztok!

Van egy kis időm, így gyorsan elolvastam a termést. Jók a játszószőnyeges képek. Ugye, hogy a játszószőnyeg minden pénzt megér?:D Nagyon szépek a babák!

Bettus - már tegnap megnéztük a képeket, de még ma reggel is azon rötyögtünk a férjemmel, hogy milyen aranyos Kittike - nagyon vicces, ahogy behúzott magának! :D

Mamy - Gesztike jó nagyot nőtt - tényleg nem semmi, hogy már játszik! :D

Hettie - szép és gyors szülésed volt, nagyon jól leírtad!

Bcg oltás: a miénk kifakadt 2 hónap és három hetesen. Jó véres lett a pizsije. Most megint egy duzzadt, piros "pattanás" látható.

Anyukámmal mi is összezördültünk. Pontosabban úgy megsértődött rám, mert megkértem, hogy mosson kezet, hogy azonnal felöltözött és elment, miközben vidéken lakik. Nem bírom a stresszt - meg is mértem a vérnyomim: 163/100 - de az anyukámnak így se esett meg rajtam a szíve, fontosabb volt a sértődése..:cry:
Tökre utálok így elválni - mindig az jár a fejemben, hogy mi van, ha baja esik... Persze ő az aggódást mint olyat hírből se ismeri, én meg másból se állok. Na mindegy, ma felhívom - ilyenkor már sose haragszik.

Kép
nózi

Dorka, Jadey,

Petis csatlakozhat a csakcicinalszunkel klubhoz? :lol: bár én azt is hozzáfűzöm, hogy CSAK cicin ALSZIK. (most is) szóval minden szopinál bealszik, aztán jó sokáig alszik de a cicit semmi pénzért nem engedi el! ha mégis leszedem, jön a céklafej :lol: de amikor felébred, nagyon kipihent és vigyorog, mint a tejbetök.
de, azért bizonytalanít el az anyám, mert tulajdonképp Peti igy már csak akkor alszik, ha van valamilyen testkontakltus, ha az megszűnik, ő felébred :? erre mondja az anyám, hogy hagynom kéne sírni :? de minden porcikám tiltakozik e módszer ellen..
esti bealtatási program nálunk: fürdés, masszázs, cicin lógás, majd utána kendőbe kötöm és addig dajkálom,amíg nagyon beájul. akkor nagyon óvatosan kihámozom a kendőből és leteszem az ágyra és melléfexem. amit viszont lehet hogy nagyon elb..szok, hogy éjjel sem várom meg hogy sírjon, rögtön felébredek, amikor elkezdi dobálni a fejét, meg nagyokat sóhajtozik, cuppog, és bár ilyenkor még csukva a szeme, én azonnal cicire teszem. Lehet hogy ezt nem kéne? aztán kb öt perc szopi után eldobja magát, én meg büfiztetés címen dajkálom még 20 percig...és persze tutkóra akkor bukja össze a ruháját meg az ágyát, amikor leteszem...akkor rafináltan még az ágynműt is kihúzkodom a feje alól, hogy ne a trutyiba feküdjön, azután alszom én is vissza, majd másfél két óra múlva folyt. köv.
most akkor ezt is elbénázom?
kicsit kezdek aggódni, hogy mégiscsak igaza van anyának, és hagynom kéne bőgni, hogy megtanulja a leckét... :roll: :?

Dorka,

nekem az anyaságinál, az anyakönyvi kivonat mellé kértek egy igazolást arról, hogy szültem
:shock: nem nagyon értettem, mire jó akkor az anyakönyvi kivonat?
Ja, és kedves vagy, hogy segítesz, majd szólok, ha elakadok a tali szervezésében. az igazság az, hogy még el sem kezdtem, de a héten nekilátok...

Bali,
:lol: jó hallani rólad.
kendő: a férjem elég barna bőrű, és amikor ő kendőzik a gyerekkel, símán putris cigánynak nézik :lol: :lol:

Üdvözlöm az újakat! jó hopgy azért gyarapszunk, mégha sokan el is tűntek..
sz_kata

Rönci :)
Bocsi, hogy itt zavargok, de ha még egyben vagy, válaszolnál lécci?!?!? Plííííízzzz!!
Már a másik topikban kérdeztem, de valszeg nem láttad:
Most láttam csak, hogy gyógytornász vagy. Tudnál nekem a következőre válaszolni? Voltunk Ficivel még szeptemberben a fejlődésneurológián, ahol torticollis l.d.-t állapítottak meg neki. Nyaktornát kell csinálnunk, majd decemberben kell visszamennünk ellenőrzésre. A kérdésem a következő: Hogy tudom én ellenőrizni, hogy javult-e a nyaka? Nem mintha azt látnám, hogy valami nem jó vele. Köszi előre is!
gtünde

Üdv az újaknak!

Altatás témához (kedvenc témám, mert akkora javulás történt az első hetekhez képest, amikoris egész éjjel három órát aludt, és napközben is félórákra ájult be, igaz legalább sűrűn. Most meg alig van ébren - szóval annyit alszik, amennyit egy ilyen kiscsoportosnak kell :lol: )
Nagyából mint Jubiéknál: szopi után játszunk, sőt napközben eljátszik egyedül is! - utána mikor ásít, beteszem a kiságyába - ilyenkor azért tiltakozik :lol: : nyekereg - de egyáltalán nem hangosan, amolyan kérlelésnek tűnik, mintha azt mondaná "ne kelljen még aludni!!!" simizem a fejecskéjét, cumit adok, erre becsukja a szemét. Aztán kiköpi a cumit, és újra nyekereg - ekkor újra odaadom a cumit és simizem. Legelőször még vagy 20 percig ott maradtam az ágya mellett, ha kinyitná a szemét lássa, hogy ott vagyok. Most már simán kimegyek még amikor ébren van. De van, hogy céklavörös fejjel kezd üvölteni - kiveszem ilyenkor jön a cici, babakocsi. Sokszor ilyen esetekben nem kell neki a cici! De a babakocsi mindig bejön. Hajnali szopi után visszateszem - fejsimi nélkül visszaalszik, vagy nem -de az ritka, olyankor fáj a hasa és inkább magam mellé veszem. Változó, hogy mennyit alszik - ha másfél -két órát, akkor vidáman ébred - ha csak felet, akkor általában nyűgös, de szopi után jókedvű lesz. Ez van kb. három hete. Hét hetes kora után az éjjeli szopiból vissza lehetett tenni, de nappal még mindig keveset aludt. Szerintem, hogy most jól alszik összefüggésben lehet azzal, hogy elmúlt a hasfájás.

Sz_kata - mi azt olvastuk, hogy csak akkor érdemes sírni hagyni, ha az ember következetesen végig tudja csinálni (minden altatásnál), különben hiába sírja ki a lelkét szegény baba. Hogy így van-e a fene tudja...
Szerintem nem lehet szeretettel elkényeztetni - mi se hagytuk sírni, ill. egyszer, mert mindenki azt mondta, hogy hátha csak ki kell magát fárasztania, tehát sírt én meg elmentem Wc-re mondván, hogy mások is elmennek... Nem volt az egész tíz perc nem értünk el vele semmit, ugyanúgy sírt...

szerettem volna még írni - de Zsoltika hív..

Kép
nózi

Szió Mindenkinek!

Sajna az elmúlt két napban semmi időm nam volt leülni a géphez,ma olvastam el mindent,ne hogy lemaradjak! :oops:

Üdv minden új mamának és babának! :lol:

Nagyon szupik a képek,Bettus,Mamy,Juborka,Jadey! :D :D

Ma aútókáztunk először,anyucim irodájába,Jól sikerült! A kolléganők csak gyönyörködtek Laurában!

Holnap kéne szülnöm!Ehelyett 6 hetes szülinapot ünneplünk!Szépen gyarapszik s hurkásodik a kis Édivirág! :lol:

Holnap megyünk csípőszűrésre,szintén autóval.Igen élvezte,hazának folyamatosan rötyögött magában,annyira édi volt! :lol:

Kép

Kép
czmelinda

Egyszer majd csak lesz vonalzónk,meg képeink!

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

A tegnapi délutánunk kicsit nyűgösre sikeredett :? :?
Ma meg nem volt jó a net :evil:
Alig győztem visszaolvasni :)

Edit!
Köszönöm a fejéses, és csuklásos hozzászólásokat.

Janna!
Üdv! Kalocsára jöttök! mi itt lakunk mellette :) jól hangzik a rokonok idomítása :) :wink: köszi a csuklásos hsz.t!

Gabriel!
Ma vagy 40. ?!?! Nagyon DRUKKOLOK!!!

Rönci!
Neked is nagyon drukkolok!!!!

Gabi!
Nagyon édes Tomi!! Nem semmi a Peti fiad, hogy kikapcsolta a gépet :)

Bettus!
Nagyon édes Kitti boxolás közben!!!

Angel!
A fejőm Madela, valami régi húzgálós típus, úgy örököltem, nem akartam sértődést, de lehet, hogy AVENT-et veszek. a cumi és a cumisüvegeink is azok.
Nálunk is gyakran van kézfeltartásos alvópóz :)
DRUKK a fogorvoshoz!!!
Nagyon szép dolog a "pályamódosításos" ötleted! LE a kalappal előtted!!!

Sz_kata!
Ügyes volt Peti az oltással!!! Ne hagyd magad elbizonytalanítani!

Mamy!
Nagyon édes Geszti!!!!Mostanában én is egyedül vagyok a picivel, bár azért nem olyan késő estig, mint Te :( nem lehet könnyű. Akkor a fürcsit is egyedül csinálod?

Chesti!
Én még nem észleltem, hogy Botinak fájna a hasa! Te miből látod? Eddig még nagyon keveset sírt, olyankor, amikor éhes általában. Ha máskülönben sírt, akkor egy büfivel, vagy kis ringatással megnyugodott, ezért gondolom, hogy még nem fájt a hasa. Gondolom akkor sokkal nehezebb megnyugtatni.
Kaja előtt biciklizteted? Nem tüntet, hogy már nagyon éhes?

Jubi!
Nagyon jó a kép Jázminról!!! Mi a fényképezéssel kicsit hadilábon állunk. A férjem nem nagyon engedi, hogy vakuzzunk, este ugye nincs elég fény, napközben megegyedül vagyok itthon, néha csinálok egy-egy képet. Az altatás nálunk is hasonlóképpen történik, mint nálatok.
Éjjel én is gyara cicin altatom, csak olyankor lelkiismeret furdalásom van, hogy nem büfiztettem. ILyenkor oldalra, vagy hasra tesszük.

Jadey!
Mi szeretnénk kistesót kis korkülönbségegl (eddig legalábbis még úgy van) nagy dillemánk is, hogy hogyan védekezzünk (mert azért nem rögtön szeretnénk) én nem akarok megint gyógyszert szedni, viszont sokszor azon is gondolkodunk, hogy egyáltalán nem biztos, hogy egyből összejön, hisz Botira is 1,5 évet vártunk..
szóral foglalkotunk a témával :)
NAgyon édes a kisfiad!!! És tényleg milyen nagyn, és erős már!!!

Livi!
jobbulást!!!

Nózi!
Sajnálom, a dolgot anyukáddal :( de igazán megérthetné... Csak belátja előbb-utóbb, hogy Neked volt igazad. Én is féle, hogy egyszer valakit megsértek :(

Eldöntöttem, hogy Boti játszószőnyeget kap mikulásra!
Mikor érdemes már használni?

Képzeljétek még jóval a szülés előtt megrendeltem a Sears könyvet, no azóta sem érkezett meg :? :?
Jó-jó vidéken lakunk, de nem ennyire :shock: :shock:

Tej:
Én azt vettem észre, hogy ilyenkorra egészen lelapadnak a melleim. Kétségbe is estem tegnap (tudom, hoyg ez volt a legrosszabb dolog, amit tehettem) hogy azért nyűgös Boti, mert nem lakott jól. Pedig iszom ezerrel a teát.

Mi voltunk ma délután sétálni, egészen "felszáradt" az idő. Nagyon jót aludt :)

Bea

Kép
Kép
beuka

Bea!
Nekem Medela huzogatós fejőm van, de szeretem, pikkpakk lejön 100 is ha kell. 2-3 perc alatt lejön 50-60. Nem fáj a kezem a huzogatástól. Én nem az egész kart huzom ki, csak a felét és így gyorsabb.
Neked miért nem jön be?

Tea: én 2hete nem iszom és nem csökkent a tej. Amúgy első 6hétben majdnem minden szopi után fejtem még ha 5-10ml-t is, és szépen mentek ezek a számok feljebb. Most a bal mell kb. 100-120ml-re, a jobb akár 200ml-re van beállva. Ja és fejés után olyan sosem volt, hogy rá 2 órára ne tudott volna jóllakni.

Edit

Kép
Kép
edi78

Még egy megjegyzés: a Medelát közvetlenül rá tudtam csavarni a DM-es Babylove cumisüvegre és abba fejtem a tejet. Csak ha esetleg maradsz a Medelánál érdemes beszerezni 1-2 DM-s cumisüveget, nagyon olcsók és szép, és szerintem jó minőségű is.

Edit

Kép
Kép
edi78

Beuka - messze van a bekötőút? :wink: :lol: (bocs a poénért, magas labda volt, amúgy nekem minden rokonom és a férjem is vidéki) Zsolti hat hetes kora óta játszik a játszószőnyegén - először csak pár percet most meg már jó egy órát is elvan rajta, sőt tegnap el akartam tenni, erre sírni kezdett. Visszatettem, eredmény: elégedett mosoly - mindez este 10 -kor. Rötyögtünk is a férjemmel - hogy lesznek még gondjaink! :lol:
Tej téma: nekem is kevesebb estére a tejem, emiatt van, hogy éjfélig hajnal egyig is éberen vagyunk- szopizunk. Iszom a teát, eszem az urticát meg fejek. Bár nálunk most növekedési ugrás van - még néhány nap és megduplázza Zsolti a születési súlyát. Vakuzásban igaza van a férjednek, legalábbis Zsoltika kéthetesen nagyon megijedt a vakutól, egyszer véletlenül automata beállításon maradt a gép, még a kezemet se tudtam elétenni:

Kép

Kép
nózi

Boróka!

Trükkök az altatásra? Már nem igazán emléxem, hogy csináltuk a fiúkkal, de azt tudom, hogy amikor már nem szopcsiztak - hat hónapos koruk után - beosztottuk az éjszakákat a Párommal és felváltva keltünk hozzájuk. Így nem merültünk annyira ki....
Valahol hallottam, hogy a babák úgy alszanak el, ahogy mi megtanítjuk őket. Ha arra szoktatjuk - tanítjuk-, hogy ölben, ringatva, akkor úgy stb...szerinem van benne valami.

Sz_Kata!
Ma azon gondolkoztam, hogy hogy fogsz Petivel sétálni, ha nagyobb lesz a súlya? Kb. másfél éves korig babakocsizik egy gyerek...te addig fogod kendőben cipelni? Vagy addig beleszoktatod a babakocsiba? Akkor jutott ez az eszembe, amikor ma megfájdult a hátam...pedig én még nem is sokat cipelem Jazát, bár nem is bírnám, kb. 7 kilós.

Nem tudom milyen front van, de most nekem fáj a fejem, feszült vagyok, és 100 évesnek érzem magam, a Párom meg délutános, és csak 10-re ér haza :cry: A fiúk már lezuhanyoztak, Jaza alszik, de a fürdetése még hátra van...

Kép
Kép
Kép
juborka

Hello Csajok,
Beuka, csuklás.. én is hagytam, bár Andris ritkán csuklik, de akkor akár fél órát is.. a hétvégén a nagymami belenyomta a citrom levét (1 csepp), mikor ő vigyázott rá... állítólag egyből abbahagyta... és mi is mindig kaptunk a tesómmal.. legközelebb lehet, h. kipróbálom..

Ákata, BKV tényleg csak akkor jó, ha az ember a belvárosban lakik.. megmondom őszintén, hogy a levegőszennyezés miatt én még a tömeget is elviseltem, arról nem is beszélve, hogy a napi 1 óra olvasást imádtam... kocsiban max hangoskönyvvel .. de persze az autó az teljesen más feeling, plusz babával sokkal könnyebb... :) Milyen volt a családi muri???

Angel, fogorvos :( szoptatási tanácsadó? tök szép szakma!!

Mamy, tündér Gesztinek is olyan mackója van, mint Andrisnak, ha jól látom..:) ikeás ugye? Kaptam időpontot UHra, dec 4re... durva... köszi a számot.

Sz_Kata, hason próbáltad altatni? Andris csak hason szeret aludni.

Jadey, olyan cukik a képek, én is csatlakoznék a hogyan csináljunk hülyét gyerekünkből klubhoz.. :)
Kép
Kép
Kép zavarta a lámpa

Na és két normális is...

Kép

Kép

Mi tervezünk másodikat kis korkülönbséggel, pont azon röhögtünk tegnap este, hogy majd fejtől lábtól fekszenek a kiságyban, mert az ötven négyzetméteren nem nagyon férnek el máshogy...:)

Juborka, Jázmin is tündér, édes a haja!!

Boroka, altatás (esti): evés (sötétben), puszi puszi, nagyon szeretlek, jóéjszakát stb.. hason ágybatétel, 5 perc sírdogálás, nyökögés után alszik... az elején szar volt hallgatni, de most már kibírom... (mióta láttam a vásott kölykökben a 3 évest, aki még soha nem aludt a saját ágyában).

Bali, röhögtem a hordozós hsz-eden! :)

Rolex, nekünk ajánlották a porszívót (gyógyszertári műanyag), vettem kézit is, de azzal semmi nem jön ki és Andris utálja, míg a porszívózást imádja..

Janna, Trixi szia és minden újnak és visszatérőnek is, de hol vannak a régi motorosok például Tolsztoj néni és a Vonatfüggy asszony?

DRUKK A FINISELŐKNEK!!

Puszi mindenkinek

Kép
siba

Beuka - az avent kézi majdnem olyan drága, mint a medela elektromos. Nekem van mindkettő, a medelát most vettem (mert az aventostól már görcsöt kapott a karom) és azóta nagyon kényelmes a fejés.

Jadey - jajj de aranyos Bencus! Látom már ő is játszik, meg bújik is hozzátok - annyi szeretett van a babákban - Zsoltikám is úgy mosolyog rám, hogy mindig az jut eszembe, engem még senki se szeretett ennyire, mint ő. Bencusnak jó dolga van nálatok - őt már hárman dajkálják:) Cicinlógás - annyira kell a kisbabáknak ez a szeretet - teljesen egyetértek veled - ugyan én nem cicin altatok, mert Zsoltika kényelmesen majd' egy órán át szokott szopizni - így aztán neki sincs anyu hiánya:)

Jubi - örülök, hogy jól vagytok - Jazika nagyon aranyos kislány - és ahogy olvasom igazi kisangyal is! Gondolom jól körül van rajongva ő is! :)

Sz_kata - Petike nagyon ügyes volt az oltáson! Ja még a múltkor akartam írni (csak nem jutottam a géphez) hogy a csilis babhoz fahéj meg oregáno? Kipróbálom, de először csak egy kis mennyiségen! Petike még sokat bukik? Nem lehet, hogy a reflux bántja, azért nem alszik? Zsoltikám öt-hat órát alszik át éjszaka, de nem szoktattuk, egyszer csak magától nem kelt fel - emlékszem olyan jól esett akkor az a hat óra egyhuzamban. Gondolom te is szeretnél egy jót aludni - csodálkozom is, hogy hogyan bírod!

Írtam, hogy kevés a tej. De Zsoltika meg csak hízik, mire leírom, hogy 5100, pár napra rá 5500 lett. Szúrópróba szerűen mértem: 70- 110 -eket szopizott - meg is ijedtem, hogy kevés a tej, de mindegyik pelus pisis volt és minden nap volt legalább egy kakis, plussz a súlya is jó gyorsan nőtt - ebből gondolom, hogy akkor csak elég neki. Szóval keveseket eszik mégis hízik - sőt a kakija is túrós -tehát még mindet meg se emészti. Ki érti ezt?:roll:

Kép
nózi

Szasztok!

Jadey:
Elvileg mi is szeretnénk majd kis korkülönbséggel másodikat. Császár miatt ez azonban kockázatos, de próblok utánajárni, hogy mi a minimum, amit várni kell.

Sz_kata:
Éjszaka, ha hangokat ad Peti, akkor tutkón minden alkalommal éhes?
Mert Bendus is sokszor nyöszörög, de nem ébred meg és nem is kér cicit. (Mi egy szobában alszunk, de nem ágyban - ő egy mózesben alukál a közelemben.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Jubi - front van??? Hát Zsoltikán nem látszik, de az én fejfájásomat megmagyarázza és a szemem is fáj, tehát meleg front. Már azt hittem bújkál bennem valami, amit csodálnék, hisz hetek óta ki se mozdultam talán ha háromszor voltam boltba, annyi. Alvás szoktatás - hát lehet benne valami - mi sokszor a babakocsiban toljuk, dehát sajnos azt is ki fogja nőni egyszer.

Siba jók a képek, csatlakoznék én is:
Kép

Kép
nózi

Siba!

Képek: :D :D :D Milyen jól fognak szórakozni rajta a haverokkal, ha felnőnek :D

Nózi!
MIlyen sokat változott Zsoltika! Emléxem eleinte mindig csak sírós képeket raktál fel róla, most meg már milyen kis kiegyensúlyozott :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Boróka, Sz_Kata!
Nálunk is változó az altatás: szeret apuci mellkasán elpilledni, de olykor a kiságyába betéve 5-10 perc nyöszörgés után bealszik. Éjszaka mindig megvárom, amíg kinyitja a szemét és akkor szoptatom, mert akkor 30 percig szopig, viszont, ha kikapom, amikor csak álmában mocorog, akkor 5 perc után bealszik. Ilyenkor pár perc büfi után általában visszaalszik, kivéve, ha valami fránya front megzavarja őt.

Chesti!
Remélem már jobban vagy. Én még diétázom 1-2 napig és óvatosan állok vissza a normál étkezésre.

Angel!
Még nálunk sem fakadt ki az oltás, de egy kis lilás dudor már pár napja látszódik.

Ági!
Üdvözlünk minálunk. Egy napon születtek a gyermekeink. Nekünk van egy tündéri Barnabásunk, aki 3 kg-mal és 54 cm-rel született 1 héttel a kiírt időpont előtt.

Rolex!
Én már kipróbáltam a porszívósat, mert más nem volt itthon és azt nagyon jól tűrte, míg az utólag beszerzett kézit nagyon utálja. Én a legtöbbször kézzel kimasszírozom belőle a trutyit és így sokkal hatékonyabb, mint a kézivel. Egyébként a kórházban mutatták meg, hogy kíméletesebb a masszírozás, bár ezt is utálja Barni :cry: .

Nózi!
Nálunk minden egyes vendégnél természetes a kézmosás még a nagyszülőknél is és nem kell őket erre külön kérni. Végülis egy csomó bacit össze lehet szedni csupán azzal, hogy a járműveken kapaszkodunk és kilincseket fogdosunk.

Beuka!
Nálunk a védekezés Pharmatex készítményekkel történik, mert szerintem ez az egyik legkíméletesebb a szervezetünknek és a fiúknak is jobb, mint óvszerrel. Ez általában hüvelyben használatos tabletta vagy kúp.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!
Tudom, hogy eltűntem és nncs rá semmi mentség, de azért leírom az igazságot: férjem ül a gép előtt egész nap és este, amikor netezhetnék, hulla vagyok és nincs kedvem semmihez.

Új babáknak sok puszit! Új mamáknak sok tejcsit! Többet, mint amennyi nekünk van. A lényeg, hogy van!!!

Ákos fiúnkat a múlt héten megkeresztelték, hát nagyon megható volt, jó volt Anyaként és nem keresztszülőként állni ott.
Ákombákom nagyon jó fiú, szerencsénk van vele.
NApról napra változik, egyre több minden érdekli, figyeli a külvilágot, rengeteget mosolyog, megismer, követi a tárgyakat a szemével, minden pillanatunkat kitölti. Este nagyon nehéz tőle elszakadni. Férjemmel felváltva settenkedünk be titokban hozzá, aztán persze jót nevetünk, mikor lebukunk egymás előtt.
Éjszaka csak egyszer ébred, ebben is mázlim van.

Betegségeink viszont vannak:
-a szülés óta sajnos megmaradt a szemgyulladás, lehet, hogy a végén át kell
majd mosni a könnycsatornáját.
-4 hétig tartó nagyon csúnya ekcémája volt/van, ami a koszmó helyén alakult
ki és tovább terjedt szinte mindenhová. Most a kukija gombás és még
foltokban van ekcéma is. 9 féle kenőcse van már, lassan nem tudom, melyiket
ki írta fel és mikor, mire.
- csípőficam gyanús, úgyhogy terpeszbetétes pólyát használunk, amit utál,
mert nem tudja kinyújtani lábát és kicsit töri a combjait. de ezt is olyan
"alázattal" tűri.

A hétvégi keresztelőn is kézről-kézre járt, egy nyekkenés nélkül bírta, a
szavát nem lehetett órákon át hallani. Utána mondjuk megjött a böjtje,
itthon fáradt el estére. Olyankor sokat sír, vígasztalhatatlan, de ez is
inkább szívszorongató, mint idegesítő.

Az evés is sokkal jobban megy, mostmár van, hogy végzünk 3/4 óra alatt,
szemben az eddigi 1 vagy 1és negyed óra+ fél óra fejéssel.
Tejcsi vagyogat, bár van nap, hogy nem elég. A hajnali etetésnél azonban
tudok annyit lefejni, hogy minden napot úgy fejezünk be, hogy ha nem marad
mit kiszívnia estére, tudjam adni azt, ami marad, azt meg lefagyasztom.

puszi mindenkinek
Erika
piciri

Sziasztok Lányok!

Én itt új vagyok, remélem nem veszitek rossz néven, hogy belekotyogok a csevelybe...

Rólunk: 2006. szeptember 5-én született meg kicsifiam Lacika, 3730 gramm, 53 cm-rel. Mivel első gyerekünk, ezért nagy élvezettel olvasgattam eddig a hozzászólásokat, legalább így nem éreztem magam annyira "egyedül", főleg hogy nagyjából mindannyian ugyanazokkal a problémákkal "küzdünk".

Az altatáshoz hozzászólva: nálunk is elég ha a kiságyba beteszem, fejsimi, cumi, aztán szépen lassan bealszik. Néha "diszkózik" az ágyban egy kicsit, meg nyöszörög, de végül elalszik magától. Hozzáteszem, legtöbbször egy jó fél óra kell, hogy mély álomba szenderüljön, addig van hogy többször is kiesik a cumija (mi hason alszunk kb. 1 hónapos korunktól...).
Azért volt 2x hogy sírni hagytam... egyszer hajnal 4-kor (ált. ekkor szokott felkelni szopizni, az esti altatás után) eszébe jutott, hogy ő nézelődni akar... :? , én meg olyan voltam mint a zombi és úgy döntöttem, hogy most jött el az ideje, hogy tanuljon egy kicsit.. szóval vissza tettem a kiságyába és kb. 15 percnyi céklafejű ordítás után bealudt. Elég nehéz volt kibírnom, de így utólag: megérte. Higgyétek el én is baromira ellenzem a sírni hagyást, de már nem bírtam tovább... szerintem egyszer "meg lehet próbálni", aztán ha nem jön be, akkor nem kell erőltetni.. minden gyerek más...

Egy kérdésem lenne, más témában:

A gyerkőcök hogy állnak a kakilással? Nekünk csak kb. 3-4 naponta van, úgy hogy előző nap eszek aszalt szilvát (kb. 8 db-ot) és így másnap kakil a gyerek (nincs hasmenése, csak olyan masszás a kakija). Eddig adtunk neki Laevolak-ot, de kész gyötrelem volt beadni, ráadásul volt, hogy hányt is tőle. Már úgy sajnáltam szegénykémet... :cry: Amúgy pukizni szokott rendesen, szépen gyarapszik, sajna a kamillatea sem vált be, úgyhogy örülnék, ha írnátok pár sort, hogy nálatok ez hogy megy.

Környező kismamákat is végig kérdeztem már (az emeleten 3-an is vagyunk fiús anyukák, a gyerekek között nincs több 3 hétnél..), de mindenkinél akár többször is van kaki egy nap. Hát mi erről csak álmodunk....

Még egyszer bocsánat a bepofátlankodásért, remélem nem veszitek rossz néven. Ha lesz egy kis időm, majd leírom a szülés törimet is.

Veener
veener

Bocsánat, csak a vonalzóval próbálkozom... remélem sikerült jól csinálnom.

Kép
veener

Megint egy próba...

Kép
veener

Sziasztok

Sz_Kata: Úgy látszik az anyák már csak ilyenek. Az enyém szerint is hagyni kéne egész nap hagy sírjon.
Szegény nem irigyellek az éjszakáid miatt. Nálunk a Kitti kb. 3-4 felé kel egy kis kajára, aztán durmi kb. 6-7-ig. Aztán lutri, hogy utána mi van, régebben aludt még, most az az újdonság hogy felkel.
Amúgy én az éjszakai etetés után nem büfiztetem mert akkor felkel. Hanem utána már alszik is. Max. reggel büfög egy jó nagyot. Ja és már olyan is volt, hogy amikor véletlenül nem 3 v. 4-kor kelt akkor csak cumit adtam neki, hogy szokja meg csak 3-kor van cici addig durmi. Úgy látszik ez bejött. Kop-kop. Putris cigány, ez yoo :)

Mamy: Gesztike nagyon édi a macijával. Amikor kifakadt neki az oltás helye az fájdalommal járt? Ti már mindjárt 3 hónaposak lesztek! És nagyon irigyellek az átaludt éjszakák miatt!!! Mondjuk ha mi is 9-kor tudnánk fürdetni?! De nálunk már esete 7-ig is alig tudjuk fenntartani.

Juborka: végigaludta az éjszakát? Már nagyon várom én is. Lehet hogy a 3. hónap lesz a megváltás? Látom ilyenkor már maguktól isznak :)

Lányok: Mi most tartunk 5 kilónál, de mostanában nem nagyon izgatja az evés. Kb. du. 2-kor eszik aztán alvás és utána már csak este 7-kor kér (vagyis adok neki). És délután egyáltalán nem sír, akkor csak nem éhes? Nálatok is van hogy több mint 5 órán keresztül nem eszik?

Kakis ügy: Nálunk nincs sok kaki, örülök ha 1 nap 1* van. De pont ma volt a tv-ben hogy az anyatejben cukor van meg rost, és attól függ hogy a baba mire reagál. Mert ha az egyikre akkor minden etetés után van, ha meg a másikra akkor meg ritkábban. Hát nem tudom, de van hogy én se produkálok minden nap.

Has: Az én hasam is nagyon gáz, plötyi, meg csíkos. És én is elkezdtem hízni :(

Csuklás: a védőnő nálunk is a friss citrom levét ajánlotta. Amikor előszőr adtam neki olyat fintorgott, de valóban abbahagyta. Mostanában már nem csuklik annyit.

Jadey: Cukor Bencus a tigrissel. Annak világít a hasa?
Igen mi tervezünk kistesót. Habár most még hallani sem akarok erről :)

Fotóról jut nekem is eszembe, hogy a Fotomarketnek van egy akciója ahol egy 10*15-ös kép 9 Ft, hogyha netről egy bizonyos progival rendeled. Igaz csak nov.16-ig. De megéri.

Dorka
: céklafej, ez aranyos. Szegény neked sem lehetnek könnyű napjaid. Nálunk az alvás annyi hogy előtte játszunk egy picit aztán amikor már kezd nyügizni akkor leteszem fekvőbe, kis simi, cumi (amit soxor kiköp) meg duma és már hunnya is a szemét. Este fürcsi után meg mint a katonatiszt alszik szépen :)

Rolex: Szörcsögés. Én 2 napja hallom hogy szörcsög, de olyan mintha csak a nyálával szórakozna. Meg röfögni is szokott amikor felébred, zabálnivaló.

Nózi: anyuddal béke van már?

Siba
: nagyon királyak a képek, főleg a szemüveges. Azon halálra röhögtem magam. Nekünk is van egy sörös felteszem én is.
Kép A mi kis alkoholistánk :)

Jó éjt mindenkinek: Betti

Kép
bettus79

Szép jó reggelt mindenkinek ezen a verőfényes reggelen (délelőtt)!

Veener!
Üdv közöttünk!

Rönci!
Mi volt tegnap délután? Kiváncsian várom!
Én még mindíg egyben! :cry:

Piciri!
Jó ,hogy jöttél! Ha tudsz tegyél fel képet a keresztelőről, biztos szép volt!

Csatlakozom Gesztenye véleményéhez a pharmatex-el kapcsolatban, mert én nem nagyon bírom a gyógyszert, így évek óta ezzel védekeztem és tutira bevált! :wink:

Kép
gabriel79

Sziasztok!

Beu, nem kalocsára megyünk hanem Uszódra oda valósi a tesóm menyasszonya, csak azt senki nem tudta volna merre van :)
A tejcsiért ne aggódj ha kevesebb, ugyanis este mindenkinek kevesebb viszont sokkal zsírdúsabb, laktatóbb. www.lll.hu sztem olvasgasd ezt az oldalt, sok hasznos megnyugtató dolgot olvashatsz.

Rozsagi, üdv nálunk.

Rolex, lehet porszívózni, sőt van akinek kell is. A barátnőm kicsi súllyal született babáját jóformán első naptól "porszívózták" orvosi utasításra mert az orrába visszajött a tejcsi és ha nem szívták ki akkor nem kapott levegőt. Egyébkétn a férjem is hazsnálja allergiás időszakba és azt mondja csúcsszuper találmány.

Nózi, kézmosásos sztori ismerős, csak nálunk a dédi sértődött meg.Engem meg nem érdekel a gyerekem fontosabb, minthogy az ő lelki világa izgasson.

Sz_Kata, sztem próbáld meg hogy nem rakod egyből cicire ha mozgolódik. Nekem fürcsi után 19 óra ébred 1 körül de akkor inkább csak a szomját oltja mert 10 perc alatt már alszik is. A védőnő azt mondja éjszaka kevesebbet esznek mert elvileg nem is kellene enniük, csak szomjasak inkább. És sztem próbáld meg oldalra fektetni büfizni úgy is tud, nekem is bukós volt az elsőszülöttem, de éjszaka álmában soha nem jött vissza kajcsi, ha esetleg attól félsz, hogy félrenyel.

Edi, neekd a fejés az hogy működik miután etetsz utána elkezdessz fejni és egyből jön sugárba a tejcsi és egy huzamban ennyi? Nekem tök nehezen indul meg és egy tejleadó reflexel max 20-30 jön le. Monjuk én nem fejtem minden kaja után csak az első héten azóta csak ha muszály, de most ugye a szopis problémánk miatt kell.

Siba, nagyon vagányak a képek!!!

Piciri, szegény Áki, sajnálom, hogy ilyen picin ennyi bajjal kell megküzdenie, de hát gondolom, hogy nektek sem könnyű.

Veener, azthiszem mától bevetem ezt sírni hagyom módszert.

Hát a tegnapi nap koronája az esti lefekvés volt. Fürcsi, szopi félhomályban, csendben, elalvás, ágyba rakás, megkönnyebbülés. 1 óra múlva a nagyfiam felébresztette egy hatalmas énekléssel, onnantól kezdve üvöltés ezerrel. Na ezt folytatta is kb. 22.30-ig aztán beájult és 3.30-ig aludt. na utána cici és 1 óra szenvedés a vissza alvással. Szegény férjem meg alig aludt valamit. Szóval mától sírni hagyjuk az Aludj jól gyermekem könyv alapján.

Kép
Kép
janna

Sziasztok Lányok,

Hát, már megint kimerítő egy éjszakánk volt... No persze nem azért, amiért szerettem volna-tegnap voltunk nőgxogxinál, aki zöld lámpát adott :lol: - de sajna Bencus keresztbehúzta a terveinket... Na mindegy, lesz ez még így se :lol:

Tündériek az alkeszes képek :lol: :lol:
Meg a többi humoros is! Szerintem csinálhatnánk egy olyan "versenyt", hogy ki csinálja a legőrültebb képet a babájáról... Azért MichaelJacksonosablakbólkilógatós kép legyen a határ :lol:

Köszi mindenkinek a dícséreteket a mi kis mackónkra :wink:

Tricksee, Janna és Rozsági,: Üdv közöttünk!!! Jó, hogy jöttetek!

Simigabi: Én változó, hogy mikor megyek, tegnapelőtt délelőtt voltam, tegnap délután... Csak beszéljük meg, hogy mikor és hol és jövünk :wink:
Jövő héten bármikor jó nekem.

Bettus: Igen, világít. Röncinek is nagyon megtetszett, elrohantunk másnap a Lidl-be, de már nem volt. Azóta is kutatom, keresem, de sehol!!!

Siba: Az a néni a nagyid??? Annyira szép, feltűnően! Biztos fiatalon is gyönyörű volt. Irigykedek, mert az én nagyim már nincs velünk, ez a néni emlékeztet rá.
Andris meg nagyon jó hapsi!
Nózi: Sajnállak, nekem is elég sok konfrontációm van ilyen dolgokból kifolyólag. Tegnap pl. anyu vigyázott Jade-re, amíg dokernál voltunk, hát ne mrágyújtott??? Amikor rákérdeztem csak annyit mondott, de hát kinyitottam az ablakot! :evil:
A cipőbe való bemászkálásról nem is beszélek...

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok,

Veener,

Nagyon szép a kisfiad :lol: Ha anyatejes a babád, ne aggódj, hogy nem kakil mindn nap, mert a kizárólag anyatejjel táplált babáknál az is normális, ha naponta többször kakilnak, meg az is normális, ha napokig nem. Valószínűleg a te Lacid, nagyon jól hasznosítja az anyatejet :lol: Pukiknál meg segít egy kis torna is. A szélcsövet nem ismerem, de sokan dícsérik azt is.

Én a sírni hagyást nem gondoltam ám komolyan, főleg mert tudom, hogy Petinél nem válik be, plusz nem csak a gyerekek nem egyformák, de bizony a szülők sem, és én képtelen vagyok sirni hagyni a gyerekem. Anyám szerint óriási mázlija van ezzel a gyereknek, meg azzal is hogy első gyerek, és megengedhetem magamnak azt a "luxust" hogy egész nap dajkáljam. (vagy az apja dajkálja, vagy valamelyik nagyanyja :lol: )

Kitti, Siba

besz@rok ezeken a képeken :lol: :P

Nózi,

Zsoltika már fogat mos? :wink: :lol:

Piciri,

jó, hogy most már rendebn vagytok, ha tudsz, gyere gyakrabban.

Janna,

az esti szoptatásról én meg pont az ellenkezőjét tudom. Az éjszakai gondoskodás, meg az lll honlapján is pont arról írnak, hogy sok esetben fontosabb az éjszakai táplálkozás, mint a nappali.

A dúlám tanácsára ma este kipróbáltam, hogy mi van ha kivárok, és nem teszem azonnal cicire, csak simizem.
Kiderült, hogy kell neki a cici :roll:
sz_kata

Veener,
Bocsi, Neked is szólt az üdv közöttünk üzim :wink:

KépKép
Kép
jadey

Janna,

bocsi hogy belepofátlankodok, de nagyon nagyon rossz módszer, ha éjjel sírni hagyod a babád. Nem a "rendszert" szokja meg vele,hanem a tanult tehetetlenség állapotába kerül. azaz, a rendszeresen sírni hagyott babák, előbb utóbb rájönnek, hogy nem kapnak választ az igényeikre, nem számíthatnak az állandó gondoskodásra. És az is nagyont téves, hogy ha nem hagyjuk sírni, akkor elkapatjuk (bár tudom, néha meginog az ember, nekem is nagy a nyomás, hogy hagyjam sírni). a híres gyerekpszichológus, Ranschburg Jenő szerint is a kisbabákat hét hónapos korukig nem tudjuk elkényeztetni, akármennyit babusgatjuk is.

Ettől függetlenül persze, tégy úgy, ahogy jónak látod, én csak meg akartam osztani veled ezt a nézetet is.
És még egy, aztán befogom, Sződy Judit, aki szintén gyerekpszichológus és szoptatási tanávsadó is, nagyon károsnak ítélte meg az aludj jól gyermekem c. könyvet.

Remélem, nem bántottalak meg a kéretlen okoskodással...

Kata
sz_kata

Dorka,

most néztem utána a babamasszázs tanfolyamnak:
november 22-én indul az Aranytíz Művelődési Házban 11-órától. négy alkalom a tanfolyam és ez 5000 Ft-ba kerül.
Van még hely, lehet jelentkezni, én már megtettem. Ha van kedved, gyere velünk. egész pici babákat is lehet vinni. A masszázs után van babaápolási ismeret oktatás is, bár asszem az annyira már nem izgat.
sz_kata

Sziasztok!

Hű, mennyit írtatok! Kb. félórába tellt mire visszaolvastam (átfutottam), Geszti aludt, de most természetesen mire írni akarok, megébredt... :roll: Kihoztam a szőnyegére, akkorákat ásít mint a bécsi kapu, de aludni nem nagyon akar.

Beuka!
Igen, ilyenkor egyedül fürdetem, hát nem egyszerű de megoldható. Bár persze sokkal jobb a közös fürcsi, Apának is megvan a maga feladata benne, amit szerintem ilyenkor Geszti hiányol. De azért jól szokott sikerülni, mostanában már mosolyog is, amikor a vízbe tesszük és dumcsizunk hozzá. :lol:

Jadey!

Tündériek a képek! :lol:
Sétával kapcsolatban akartam már írni, hogy nem valószínű hogy már megyünk a ligetbe, túl hideg van hozzá. Ha szépen süt a nap, itt szoktunk sétálni a ház körül a parkban, max. fél órát. De jövő tavasszal megyünk!!!

Juborka!
Geszti mindent megfog, ami a keze ügyébe kerül, pelustól kezdve, a plüss állatkákon át (lásd Maci), és ha felvesszük akkor belénk is csimpaszkodik, tépi a pólómat meg a férjemét. Rágókát még nem próbáltunk neki adni, de meg fogom próbálni. Persze a szájához való emelés még nálunk sem működik tökéletesen - néha jól orrba gyűri magát a Macival, még szerencse hogy puha... De a rágóka már más tészta, attól lehet hogy eltörne a mécses. Mindenesetre az öklét már rágja ezerrel, néha a hüvelykujja kivételével az összes többi a szájában van, amitől sokszor még öklendezik is. De ez inkább az elején volt jellemző, szerintem megtanulta hogy az nem olyan jó dolog, és most már inkább a hüvelykujját eszi egyedül. :lol:

Lányok, az összes kép isteni jó!!! Én is teszek fel hamarosan újakat. Akartam még írni, hozzászólni a tej és alvás-sírás témákhoz, de most mennem kell mert Geszti hiányol.
Annyit gyorsan - én nem ismerem az említett könyvet, de szerintem semmiképpen sem jó, főleg nem éjjel, ha sírni hagyjuk a gyereket. Ha sír, annak oka van, ilyen kicsi korban még legalábbis. Persze érthető ha valaki egyszer megpróbálja - én is megpróbáltam, szörnyű volt, 45 perc után feladtam, Geszti úgy felhúzta magát, hogy tovább tartott lecsitítani és elaltatni mintha még az elején felvettük volna. Ez kb. másfél hónapos korában volt, éjjel 5-ig ment a műsor, de úgy hogy délután 1-től egy szemhunyást sem aludt. Totál zombi voltam, gondolhatjátok... Na erről ennyit.
Még jövök!

Kép
mamy

Kata, dehogy bántottál meg!
Az éjszakai szopiról nincs rossz véleményem, ha kér simán adom neki nekem nem fárasztó. Azért ha az annyira fontos lenne sztem minden baba felkelne érte de van az ismerőseim között is olyan akinek 2 hetesen átaludta a babája az éjszakát este 8-tól reggel 6-ig, és az én Milánom is csak épphogy eszik mikor előszőr felkel.

A sírni hagyásról annyit, hogy az Erik fiam fertőzést kapott születése után és inkubátorba került stb. szóval 2 hétig volt a neonatológián ahova csak 3 óránként mehettem szoptatni és sajna a köztes időpontban nem mehettem be hozzá, mégha hallottam hogy sírt is. Erre ment rá a tejem mert tiszta ideg voltam, hogy hagyják sírni a gyerekem. Na szóval 2 hetesen hazajöttünk és mit kaptam, egy áldott jó gyereket. Ha ide tettem jó volt ha oda az is, egy hang soha nem jött ki a torkán, este egyedül aludt el semmi sírás, szó szerint sírni nem hallottam hónapokon keresztül. Én és a férjem annyi szeretetet adtunk neki, hogy a mai napig nincs olyan gyerek a körnéyken aki ennyire ragaszkodna a szüleihez és ennyire kimutassa az érzéseit, minden mondatom úgy fejezem be 3 éve hogy szeretlek. Én nem nyúlhattam idegen gyerekhez mert egyből sírt, sőt apa kezét sem foghatom meg a jelenlétében.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy attól mert a gyerek sír (amit nehéz hallgatni és én is egyből felkapom a picit) és sírni hagyod nem vagy rosszabb a többieknél és nem lesz elrontva mert a lényeg hogy szeresd és ezt érezze is.

Hozzáteszem ha az első gyerekem lenne valszeg nem jutottam volna idáig, de sajna nem tehetem meg hogy egész nap vele foglalkozzam pedig igyekszem.

Ja és a pszichológusokkal kapcsolatban egyik ezt mondja másik azt, az egyik orvos megint állít valamit amit egy másik megcáfol, szóval ha mindenki azt mondaná, hogy igenis fel kell venni mert a pici így érez meg úgy akkor még el is hinném, de így...

Hát majd meglátom mennyire fogom tudni este sírni hagyni, remélem beájul a cicin és akkor nem is lesz rá szükség.

Kép
Kép
janna

Janna!

Nem lehet, hogy Erik is azért sírt az inkubátorban, mert nem ismerte az órát, és nem tudta, hogy 3 óránként kell éhesnek lenni, vagy egyszerűen csak egyedül érezte magát, hisz még csak most született és nem tudta, hogy mi újság van? 2hét múlva pedig kaptál egy "jó gyereket", aki abba a bizonyos "tanult tehetetlenség állapotába" került, amiről Sz_Kata írt? Szerintem nem mindegy, hogy miért sír, de az sem, hogy miért nem! :wink:
Viszont abban igazad van, hogy így is, úgy is felnőnek.... gondolom. :D Csak szörnyű lenne, ha az elkényeztetéstől való betegs félelmében az ember kihagyna olyanokat az életéből, mint az ölelés, az összebújás és a biztos tudat, hogy megadom a babámnak, amire szüksége van... Nem, nem a 120ezer forintos babakocsira gondoltam! :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Lányok!

Látom ezeket a cuki képeket, hogy a babák idétlen plüsfigurákat bámulnak rajongva, és kezdek aggódni, mert az én fiam nem igazán néz meg semmi ilyesmit, csak az arcokat! Valami nem stimm?????? :shock:

1100 gr-ot hízott 3 hét alatt... :lol: :roll:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Nózi!
Nagyon jó a kép Zsoltikáról. Direkt tettétek a kezébe a fogkefét mi? :wink: Na szép. Szegény gyerekekből milyen hülyét csinálunk a fényképek kedvéért mi? :lol:
Evés mennyisége: azt olvastam az LL honlapján, nem a tej ml számít, hanem a tej minősége, mivel napszakonként kül. a tej összetétele, igazodva a baba igényeihez. Nekem is kevesebbet evett 3napig, mégis hízott. Mi még azért nem duplázunk, szép is lenne 7kg-osan 2hónaposan. :D Te ti szépen gyarapodtok.

Janna!
Fejés: igen egyhuzamban ennyi jön le, mondom pikk-pakk, ömlik. Örülök, mert hamar kész. Tegnap kivételesen kézzel fejtem, 40ml-t, nem tartott tovább 3-percnél. Utána a mellszívóval még 20ml lejött pár húzásra.
Amúgy szerintem nagyon erős a tejleadó reflexem, ma etetés előtt fejnem kellett (nem tudom mi van, de 2óra után is majdnem durran a cici...ennyire sok tejre Katának nincs szüksége, fagyasztani lusta vagyok), na szóval fejnem kellett, mert feszült, kivettem a mellszívót és 3sugár spriccelt még egy csomó ideig...De van, hogy nem érzem a reflexet és mégis jön több csatornán.
Kata 2óránként eszik 2napja megint, de fejnem kell, mert nem eszik annyit vagy sok a tej. Kaja után is érzem még teli van. Bocs, hogy hosszú lettem....

Alvástémához: Katát lefektettem, sírt, beadtam cumit sírt. Kivettem dajkáltam 2percet, visszatettem, nyöszörgött, sírdogált, később visszamentem, megsimogattam, kijöttem, megint sírdogálás, de elaludt...Ő is mindig másképp viselkedik, ahogyan mi is.

Voltunk sétálni, tök jó idő van.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Veener!
Gratulálok Lacikához! Az én kislányomnak is csak 3-4 naponta van kakija, ez teljesen normális, az anyatejes babáknál előfordul ilyen. Olvastam valahol, hogy az anyatejben nincs rost anyag, tehát szinte teljes egészében megemésztődik, ezért van ritkán kaki, akár 10 napig is normális ha nincs. Hát ezt azért kicsit soknak tartom, a saját dokink is azt mondta hogy a 3-4-5 nap még oké.

Bettus!
Igen, vasárnap leszünk 3 hónaposak! :lol: Az oltás kifakadása szerintem nem fájt Gesztinek, legalábbis én nem vettem rajta észre semmi különöset, hogy jobban sírt volna, vagy nyugtalanabb lett volna. Egyik reggel tűnt fel az öltöztetésnél, hogy kifakadt. Már gyógyul, és szárad. Jövő héten megyünk a 3 hós oltásra, megkérdezem majd hogy rendben van-e, remélem igen.
Az éjszakák valóban egyre jobbak, ma is fél 11-től 6-ig szunya volt, aztán cici, majd fél 7-től 9-ig ismét szunya... :lol:
Ez azóta van így, mióta bevezettük a 9 órás fürcsit. Ez nagyon bevált. Geszti egyébként délután mindig nagyon aktív, szinte sosem alszik, inkább délelőtt 1/2 - 1 órát. Ezért aztán nálunk meg pont az a nehéz, hogy lekössük valamivel a figyelmét 9-ig, mert olyankor már elég nyűgös. Van úgy hogy nem is várjuk ki a 9 órát, és már fél 9-kor megyünk fürdeni. De az utána való etetés általában egy-másfél órás, és azalatt teljesen beájul, letesszük és alszik is. (kop-kop-kop)!!! Így már végre jut egy kis időnk egymásra is Apával...... :oops: :lol: :lol: :lol:

Na megyek, gyorsan ebédelek valamit, aztán megyünk sétálni!
Puszi mindenkinek!

Kép
mamy

SZIASZTOK!!

NA MOST MÁR TÉNYLEG AZ UTOLSÓ BEJELNTKEZÉS SZÜLÉS ELŐTT!

PICIZA :) Isten ments, ki ne vegyél a táblából. Néha eljutok egy-egy netcaféba, és olyankor mindig írok Nektek hogy mi van, olvaslak is Titeket, csak ezt a szerencsétlen netet még most se tudták hozzánk bekötni. Pedig 6 hete rendeltük meg, és ma már ment a panaszlevél is!!

Itt a Paskálban csak 1 szolgáltatóval lehet szerződni, ők meg ülnek rajta!

A lényeg, hogy mi még mindig egyben vagyunk, péntekre voltam kiírva, ami azt jelenti hogy Jázminkánkat sajnos 5. napja hordom túl.
A doki holnaptól fektet be a kórházba és pénteken indítja meg, ha addig nem indulna be. Állítólag nagyon magasan van a buksija, zárt a méhszáj, emiatt nem várható hogy magától megindul.

Amint lesz valami Siba-nak megy az sms, szóval tudni fogtok róla ha megszületik a baba!

Mindenkit puszilunk, drukkoljatok, most már tényleg csak napok kérdése és mi is család leszünk!

TŰZMANÓ!
Vendég

Helló Csajok!

Siba
igen jók a képek! :lol:
Én is hasonlóképen altatok s nekünk is bevált.Szerintem is megszokja a gyerek ha karban van altatva,vagy cicin.Laura is szokott nyöszörögni éjjel,odamegyek megnézem,de NEM veszem fel egyből,cumit kap,meg egy kis simit,Vagy bealszik újra vagy tovább nyüszög,de nem sír.Ha nem sir nem is veszem fel,remélem rögzül a kis agyában és egyedül is el lesz a továbbiakban is a kiságyban!

Nózi
anyud megbocsátott?
Nálunk az anyós ilyen sértődékeny........ :?

Veener
üdv! :)
kaki téma:Laura 2-3 naponta szokott,kisebb nagyobb mennyiségben.Volt olyan is hogy épp cseréltem neki a pelusát, már a tiszta volt allatta és arra is tojt eggyett,utána még tartottam a kis lábát hátha jön még,hát jött is! :lol:

Bettus
Laura baba 6 hetes,tegnap este 11 től reggel 4 ig nyomta a szunyát!Na persze én is! Igen gut volt! :lol: utána meg 8 kor evett,ilyenkor délelött kb 2 órát fennt van, bealszik,majd 1 kor eszik újra.mjd fél 5 kor,8 kor fürdés,kaja és így tovább.Éjjel azért még változó lesz szerintem,de a 3 óra mindig meg volt.

sz_kata
Hát így tényleg fárasztó lehet egy nap hogy cicifüggő lett a kis Peti :? Nálunk hála Istennek 20-25 perc alatt megvan a kellő mennyiség (2 ciciből)A cicik közt is büfiztetem,meg utána is.Nem ébred fel,ha meg mégis akkor, elvan a kiságyban ha épp nem tudok vele foglalkozni :D Ott vannak a haverjai:a maci meg a bari :lol: még nem unja őket :roll:
Ha napközben ébren van akkor kiveszem s eggyüt mókázunk míg el nem fárad.Éjjel ha nyüszög akkor odamegyek megnézem de nem veszem ki csak ha cékla lesz,ami ritkán van!Jó evő és jó alvó baba!

tesó-téma:mi is szeretnénk majd egy kisöcsit,kb 2-3 év múlva. :lol:

fogyi-téma:Én is rendelkezem egy kis "ünnepek előtti" túlsúllyal sajna!7-8 kilótól kéne megszabadulnom,akkor lennék 60 kg.
Majd tavasszal újra elkezdem a 90 napos diétát amitől megváltozom!(amig szopika van addig nem akarom)Egyszer már bevált,akkor 3 hónap alatt 70 kilóról 59 re fogytam,úgy hogy mindent ettem csak szelektíven.Nekem igen jó volt,nagyon élveztem,s nagyon látványos is volt.Szívesen adok tanácsot ha kér valaki majd,de most mindenki szoptat úgy is. :wink:

csuklás:forralt majd lehűtött víz kiskanállal :wink:

Most megyünk csípőszűrésre,rem. minden ok lesz!

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Jaj annyira édesek ezek a képek!!!!!
Látszik azért hogy még néha mi is gyerekek vagyunk :D :D

Gesztenye, Gabriel!
Akkor ezek szerint Nektek beváltak a Phamatex készítmények? Nem nagyon ismerem, de ha nem hormon, meg nem óvszer, akkor érdekelne, no meg ha azt mondjátok biztonságos.

Veener!
Nagyon édes Lacika!

Janna!
Értem. Köszi a tejcis infót!

Jadey!
Bencus nem akar több tesót :D :wink: :wink:

Mamy!
Ügyes vagy a fürdetéssel!

Livi!
3 hét alatt 1100 g! Ez igen!!!!!

Edit!
Nem tudom mit csinálok rosszul a mellszívóval. Van vákuum, mert rendesen „húzza” a mellbimbómat, ma kipróbáltam, hogy nem húzom ki teljesen, el is indult, de csak egy scepp jött ki. Pedig volt még benne. Mit csinálhatok rosszul??

Nózi!
Bekötőút :D :wink: Ma egyébként megjött a könyv. Kellett kicsit panaszkodni úgy néz ki.
hat hetesen már játszott Zsolti a szőnyegen, akkor nekünk épp jó lesz télapóra :) köszi a tejcis hozzászólást..

Ma mi is sétáltunk egy órát! Tök jó volt .Azóta alszik, mint a bunda, pedig már enni kellene… Ráadásul így lehet, hogy éjszakára marad a fentlét :?

MA voltam a munkahelyemen (tök fura volt elmenni, meg újra vezetni :)) kaptam pénzt, meg elindították a családi pótlékot, meg mindent.

Lányok!
A nem kakilás kinél mikor kezdődött??

Lehet olyan, hogy a “folyás” majdnem elmúlik, aztán még visszajöhet?

Tudtok valami jó ötletet hátizom erősítésre? Ha összeszed még egy-két kilót Boti nem fogom elbírni!

Ma megkaptuk a lakcím kártyát is. A Botond személyi száma 3-mal kezdődik!!!! Nálatok is így van????

Aki tornáztatja a csípőt, az hogy teszi? Én eddig úgy csináltam, hogy összefogom a combját, és a lábszárát a térdénlé, és körzök, illetve lenyomom, ameddig engedi.

Bea

Kép
Kép
beuka

Ezt a képet délután csináltam, nem mertem sörösüveget teni a kezébe, mert már 3,5 órája nem evett, még a végén meghúzta volna a sört :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Kép
beuka

Én még tartoztam egy történettel.
Hozzáetszem arra számítottam, hogy otthonról indulunk majd el nagy izgalomban, de nem úgy lett, de egyáltalán nem bánom. a lényeg a véegredmény :)

Picit hosszú lett, bocsánat érte :oops:

Na szóval ez történt…
Október 28-án szombaton reggel be kellett mennünk a kórházba egy CTG vizsgálatra. Picit vártunk a dokimra, mert épp ügyeletes volt és épp szültek nála. Egy kórterembe lefektettek, rámtették a gépet. Boti nem nagyon akart aktívkodni, úgyhogy a nővérke néha-néha megrázta a hasam, tapsolt…
Mikor végeztünk bejött a doki, és közölte, hogy na jó, akkor maradok. Jól meglepődtem, igazából nem mondta, hogy miért, gondoltam nagy baj nem lehet, hisz dobog a pici szíve. A párom felhozta a cuccaimat a kocsiból, és elbúcsúztunk. Elvoltam, olvasgattam… Délután 3 után néhány perccel az épp nálam lévő újság hátuljára elkezdtem feljegyezni az időket, mert fájásokat, vagyis inkább összehúzódásokat éreztem. 10-15 percesek voltak. A derekam fájt igazából csak. ¾ 6-kor megint rám tették a CTG-t és szép fájásokat produkáltam. Dokim jött vizitre, és jól meglepődött, azonnal a vizsgálóba hívott. Szűk 2 ujjnyira voltam kitágulva. Annyit mondott menjünk a szülőszobára, meglátjuk, hogy beindul-e. Én még mindig nem hittem, hogy lesz valami. Innentől úgy felgyorsultak az események, hogy csak na. Azonnal jött a szülésznő, átcuccoltunk a szülőszobába, és elkezdett borotválni, beöntés (na ez elég kellemetlen volt, már a kiszolgáltatottság miatt ) ültem a WC-n vagy jó fél órát, ez nagyon rossz volt. Aztán újra CTG. Egyből a szülőszobába mentünk nem a vajúdóba, mert nem volt senki rajtam kívül. Na ekkor már rendesen éreztem a fájásokat, amik 3 percenként jöttek. Csak ekkor tudtam telefonálni a Petinek, hogy jöjjön, mert szülünk, de ne kapkodjon, mert még van idő. No gondolhatjátok mennyire nem sietett….
Rossz volt, míg odaért, mert egyre erősödtek a fájások, és lassan telt az idő. Amikor odaért, talán akkor tudatosult bennem, hogy most már tényleg nemsokára találkozhatunk a pici fiunkkal.
Közben kiderült, hogy 17-es a medenceméretem, ami a doki szavaiból kivéve ölég kicsi…
Olyan 9 óra körül közölte a doki, hogy tankönyv szerint hajnali 3-kor lesz meg a baba. Közben valamikor burkot is repesztettek, de azt megmondom őszintén már nem tudom mikor. A párommal, és a szülésznővel ott maradtunk a szülőszobában. A szülésznő folyamatosan nézte a szívhangot, de ekkor nálam már olyan fájások jelentkeztek, amiket nem tudok igazán leírni. Hihetetlen volt, nem is gondoltam hogy létezik ilyen fájdalom, de komolyan. A szülőágyba kapaszkodva, mögöttem a párommal, majd szétszakítottam azt az ágyat, nagyon sűsűn jöttek, már-már szinte föladtam. Végig sétáltam, mert egyszer amikor lefeküdtem, úgy éreztem sokkal rosszabb. Dokim néha-néha benézett, bíztatott, hogy úgy néz ki hamarabb meglesz, és közben mindig megnézett, na az, amikor fájás közben beléd nyúl egy doki, az maga a pokol.
Folyamatosan mondták, hogy a szívhang jó, a buksija beilleszkedett. És ez nagyon nagyon megnyugtató volt. A párom vizezte a pelenkát a nyakamon, meg töltögette a pici műanyagpohárba a vizet, amivel csak a számat öblíthettem, mert inni sajnos nem lehetett. Amikor fájt, akkor éreztem, hogy néznek, és sajnálnak, de nem tehettek mást. Sikerült nem kiabálnom, sírni sem bírtam igazán, csak nyöszörögtem, kínlódtam. 10-éjfélig tágultam 3-ról 4 ujjnyira, a szülésznő előre szólt, hogy az nagyon-nagyon rossz lesz. Az lett.
Eljött az éjfél, akkor már nem nagyon voltam képben. Egyszer csak elkezdték átszerelni az ágyat szülőszékké. Na akkor már nagyon örültem. Itt néhány kocka kiesett, arra emlékszem, hogy az egyik zoknit rám húzták, de a másikra nem. Bekötötték az infúziót, enm tudom pontosan, gondolom oxitocin volt benne. Egyszercsak egy óvatlan pillanatban közölte a doki, hogy na most nyomjon…
Hát még soha életemben nem nyomtam ilyen erősen. A szemem csukva volt, kapaszkodtam abba hideg vasba, a Peti hátulról nyomott, a doki a hasam nyomta. Aztán elmúlt a fájás, pihenő… Ezt meg kellett csinálnunk még 4×, vagy 5× sajnos. Közben éreztem, hogy vágják a gátamat, hát ez sem volt kellemes.
Féltünk, hogy nem fér ki a buksija, már a vákumost is hívták, de szerencsére nem volt rá szükség Hihetetlen érzés volt. Lent feszült minden, körülöttem mindenki nekem drukkolt, bíztatott. Én félájultan nyomtam, mint egy állat, és egyszercsak elmúlt minden fájdalom. Éreztem, hogy kicsusszant a pici teste. Nem tudtam megmozdulni, csak feküdtem, és hallgattam, remegtem a fáradságtól. Nyöszörgést hallottam, és ránéztem a páromra. Láttam a szemén, hogy minden rendben van. Csak annyit kérdeztem, hogy milyen a színe, és megkértem, hogy fényképezze le. Aztán egyszercsak felsírt. Hihetetlen érzés volt. Elvitték, megmosdatták, megvizsgálták, közben engem is elkezdtek ellátni. Odatolták mellém, már a kocsiban feküdt. Nyitogatta pici szemeit, lányok én nem tudom elmondani azt az érzést, amit akkor éreztem. Hihetetlen volt. Csak a kezemmel tudtam megérinteni. Néztük egymást, vagyis én néztem Őt, Ő figyelt a hangomra, meg a fényeket nézegette. Egyszer csak elkezdett cuppogni a szájával. Megkértem a csecsemősnénit, hogy próbáljuk meg cicire tenni. Megengedte. Azt hittem már attól nem lehetek boldogabb, mint amikor megláttam Őt. De lettem. Szopizott. Elképzelhetetlen érzés volt.
Aztán végeztek velem (varrás), kitoltak, a babát elvitték, a Peti meg eljött haza. Csönd volt, remegtem a fáradságtól, még ott kellett feküdnöm 2 órát, míg lefolyt az infúzió. Csak feküdtem, és folytak a könnyeim. Nem tudom elégszer leírni, hogy milyen hihetetlen élmény volt, a fájdalom ellenére. Nagyon nehéz, de ki lehet bírni. Vagyis egy ilyen csöppségért szinte bármit ki lehet bírni.

A kórházban szerencsére baba-mamás szobába kerültünk, első nap egyedül lehettünk. Csak néztem egész nap. Utána már lett két szobatársam ,az már nem volt olyan kellemes, mert egy átjáróházhoz kezdett hasonlítani a kórtermünk :(
Volt azért izgalomban is részünk, fel kellett vágni a nyelvét szegénykémnek (hozzáteszem én sokkal jobban sírtam, min Ő), meg az utolsó napon volt neki koponya UH, mert láttak nála valami nem jó szemmozgást (na nem mondom milyen lelkiállapotban voltam) de szerencsére negatív lett.
Most már két és fél hete anyuka vagyok, és NAGYON BOLDOG.
Szerencsésnek tartom magam, hisz nem volt azért olyan hosszú a vajúdás, és Boti nagyon akart kijönni, nagyon sokat segített Nekem. Picit nagyképűen hangzik, de azóta éjjelente azon gondolkodom, hogy igenis büszke vagyok magamra, hogy megcsináltam, és büszke vagyok apára, hogy ott volt Velem, és büszke avgyok a pici fiunkra, hogy ilyen könnyen kibújt.

Kép
Kép
beuka

Sziasztok, Lányok,
a gépem teljesen besz.rt, a férjem laptopját martam el e két sor erejéig :cry:
Dorka,
nincs sajna kis méretü sapka... sorry... :cry: :cry:

Krisszi küldött smst, hogy jól vannak, csak náluk meg net nincs...

Megyek, fürdésidő, puszi mindenkinek, remélem, csak kap már a férjem nyomorult hálókártyát, el se hiszem, hogy hiánycikk :evil: pedig de... Amint jó lesz a gép, irok majd sokat...

Szép estét nektek!

Kata

ákata2

Sziasztok!

Simigabi, köszi az oltás és kakiinfót!

Dorka, csak az egyszeri anyasági segélyhez kell az orvosi papír, sötét az ügyintéző....

Nózi, sajnálom az anyukáddal történteket, remélem, nem lesz harag....de jó lenne, ha megérezné, hogy ez nem hiszti, hanem ésszerűség. Ő engedte anno, hogy téged kézmosás nlkül tapizzanak? tuti nem....kérdzz rá tőle, bizti így válaszol.

Piciri, gratula a keresztelőhöz! könnycsatorna, mi most megyünk másodszor....

Bettus, sajnálom az ekcémát...nincs rá homeós kence?

Beuka, szép nagyon a születéstörid! tényleg minden fájdalom megéri...
megnéztem a szotatasert.hu-n, bazi sokat kell tanulni a képesítésért, nem hiába van csak 8 az egész országban... :shock: nem baj, mindig is vonzott az egészségügy...
amikor fejsz, és ilyet csinál a melled, bizti van még benne? amikor én ezt látom, akkor már a fejés végét jelzi.

Folyás nekem is visszajött 2 napra, azt hittem, megjött, de nem, csak noszatlgiázott a szervezetem...

Tej: NE AGGÓDJ!!! tudod, ez az aranyszabály!!! mennyi folyadékor iszol egy nap? A tej csökkenése, szaporodása egy napon belül normális, és a mell is kissebb, mint a szülés utáni, "pamelás" időkben... :D A mellszövetek alkalmazkodnak a változáshoz.
Tegnap tök lapos volt a mellem este, és hiába osztogatom itt jó tanácsaimat, persze beparáztam... :) megszoptattam Gergőt, aki a tök lapos ciciből 160-at nyomott be, csak néztem...szóval, nem a méret a lényeg.
Játszószőnyeget már nézik ilyenkor, vigyorognak is rá...mi ma vagyunk 2 hónaposak, kb. egy hete nézegeti.

Nekünk is 1,5 év volt, mire összejött a kis gengszter...és márciusban megfoganhatna a tesó, és így tovább, 4-5 babáig... :D :D

Alvás: Szkata, sztem jól csinálod, mert nem nevelni akarod a babát, hanem alkalmazkodzs az igényeihez, mert ilyenkor ő a főnök...lehet, hogy pár héten belül beáll egy más, mamabarát életrimusra, akkor könnyebb lesz...addig tarts ki, megéri!

Janna, azért kaptál vissza áldott jó babát, mert a baba megtanulta, hogy hiába sír, 1. nem veszik fel, nem ölelgetik meg, 2. nem akkor eszik, amikor éhes, hanem amikor adnak neki, 3. hiába jelez, nem érkezik rá megfelelő válasz. Mire hazavihetted, ezt szépen megtanulta, és alkalmazta is, megtanulta, hogy hiába sír, nem éri el vele a célját.

Nem szeretem azt a kifejezést, hogy "jó baba"...ilyen nincs. Az a baba, aki sír, hogy vegyék fel, mert az anyukájához bújna- ( akivel 9 hónapig össze volt kötve, és odabent nem sírt, mert minden igénye azonnal ki lett elégítve, s többek közt ott sem 3 óránként evett!!!-), hát, sztem az nem rossz... Rossz az, aki szánt szándékkal leveri az üvegvázát, stb...de egy csecsemő nem lehet rossz...
ha sír a fiam, tudom, hogy engem /vagy apját akarja, mert szüksége van vmie-peluscsere, ölelés, szopi, játék... 9 hónapig hordtam, és most, hogy itt van, nem tudom és nem is akarom hallgatni a sírását, ha tudok rajta segíteni. Persze, ha majd' bepisilek, akkor elmegyek wc-re, ha sír,akkor is, de ha nem muszáj, nem hagyom sírni. van olyan sirdogálás, amikor érzem, hallom, hogy nem kell felvennem, de ezt minden anya felismeri...náélunk ez általában elalvás előtt 2 mp-cel van :D :D

EzZEL NEM AZT AKAROM MONDANI, HOGY ROSSZ ANYA, AKI HAGYJA SÍRNI A BABÁJÁT-egyszerűen csak más nevelési elveket vallok.

Más: kicsit szubjektív leszek...néha már írtam, hogy a gyerekkorom anyám miatt nem volt felhőtlen... na, ő hagyott sírni, nem vett fel, nem ölelt át...éjjel nem alhattam mellette, de mégb csak vele egy szobában sem, mert zavartam.
Olyannyira, hogy képes volt télen kitenni a fűtetlen kisszobába, ami elég távol volt a hálótól ahhoz, hogy ő nyugodtan alhasson. A nagyim vette észre, hogy túl nagy a csend....kirohant a kisszobába, ahol már rekedtre-könnyesre sírtam magam a hidegben, hogy VALAKI vegyen már fel, vigyen melegre, öleljen át, és ne hagyjon egyedül...nagyim mesélte, hogy nagyon hideg volt akkor, kemény tél volt.
berohant velem a nagyszobába a kályhához , ott melegített, kiszedte anyámat az ágyból, és leszedte a 10 körméről...azt mondta, hogy amíg ő él (nagyim), addig anyám meg nem próbáljon engem még egyszer a hidegbe vinni.
ha belegondolok, hogy az én fiam elkeseredetten, fázva sír, és szinte visszasírja a méhen belüli békés-meleg időszakot, hát összeszorul a gyomrom, a szívem, mindenem...
Tudom, ez egy kirívó, ritka példa, csak azért mesélem el, hogy értsétek a motivációimat...és tudom, hogy vigyáznom kell, hogy ne legyen majomszeretet a kövekezménye az én tapasztalataimnak, na meg kóros ragaszkodás, de asszem vagyok annyira képben, hogy ezt elkerüljem.

ja, alvás: se ma, se tegnap napközben nem aludt semmit, de éjjel 8 órát ájultan... :shock: kiváncsi vagyok, ma éjjel mi várható...

Puszi mindenkinek, és tényleg SENKIT NEM SZERETNÉK MEGBÁNTANI, PLÁNE NEM ÍTÉLKEZNI!!!

még egyzser puszi, megyek etetni!

Angel
Vendég

Angel,

megkönnyeztem a történetedet. :cry: nekem nem volt ilyen trauma az életedben, de egyetértek minden gondolatoddal.
éjszakai kelések: nem könnyű, de reggel, amikor a kisfiam kinyitja a szemét, rám néz és boldogan rám mosolyog, na akkor már egy cseppet sem bánom, hogy éjjel x-szer ébresztett :lol:

jó baba: furi, de még ma is az a jó baba, aki nem zavarja a szüleit. azaz, átalussza az éjszakát a saját szobájában, nappal nem gyakrabban mint 3 óránként eszik, és elvan magában a járókában....
hááát, ha ezt veszem alapul, akkor enyém gyerek naggggyon rossz gyerek :lol:
sz_kata

Beuka!
Szép a születéstörid, meghatódtam. :)
Fejés: próbáld meg kézzel , ha így is jön, akkor géppel is kell, hogy jöjjön. Masszírozzad meg a melled előtte, lehet, hogy párszor kell huzogatni, pumpálni (nem tudom végül milyen mellszívód van) és akkor jönni fog. Eleinte nekem is 5-10ml volt, és jó párszor meg kellett húzni. Napról napra könnyebb lesz és több fog jönni.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Látom, mindenkinek szépen fejlődik a babácskája... a legtöbb már pocakon kívül, néhány még belül... :lol:
Nagyon szépek a babácskák :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem a tanulás elég sok időmet leköti...
Csúnya, gonosz anya vagyok... az én fiam nincs állandóan ölben, nem szopik folyamatosan... mégse hinném, hogy boldogtalan...

Kistesó
Mi is tervezzük... jó lenne, ha akkorra lenne meg, mire Peti 2 éves lesz...
Lassan be kell jelentkeznünk a Kaáliba...
Nekünk a fogamzásgátlás nem jön szóba... amit azon megspórolunk, ráköltjük arra, hogy legyen gyerekünk...
Ráadásul most még a támogatott lehetőségeket is csökkenteni akarják :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Sziasztok lányok!
üdv az ujjaknak!

Ági:
Üdv közöttünk.Szüléstörit persze hogy kérünk.És képet is a lurkoidrol.

Rolex:
Mintha a mi altatásunkat irtad volna le .A fiam dettora igy alszik el.
mi is szörcsögünk de nem tudok semmit kiszivni a nozijábol sem motorossal sem kézivel.Akkor ez lehet hogy nem is nátha??Remélem!!!Én is mint a lukinyul lestem éjjel kap-e levegöt rendesen.:shock:

Simigabi:
Gépkikapcs :)

Nózi:
Anyukámal én ios igy vagyok.szegény feljön hozzánk duanaujvárosbol és egyfolytában babázna persze én egy idö után a kiságyba rakom ö ezen megsértödik.De mikor elmegy akkor mindig eszembe van a fene egye meg egyszer kibirta volna a gyerek a kézben alvást.

Szkata:
Lehet hogy Petike tényleg nagyon megszokta a testközelséget és ezért hiányol irtad hogy kissebb volt akkor is sokat volt hordozokenöben.Nálunk is éjszaka felsir elég sokat de van olyan hogy csak egy kis simizést igényel vagy egy kis érintést hogy érezze valaki ott van a közelében.Ezek a félálomban felsirások mocorgások nem feltétlenül jelentik azt hogy éhes.A cicizés utáni dajkálásrol mi már leszoktunk mert észrevettem hogyha azonnal lerakom büfi után ájultan az ágyába akkor kisebb az esély arra hogy megébred.Egyébként használtok cumit?Én sem akartam de sajna kellett.Sokat segit.

Linda:
Laurárol kapunk képet??ha nem sikerül a vonalzo szivessen megcsinálom neked és a linket csak bemásolod a profilodba..Megmondod melyik tetszik.

Beuka:
Nagyon szép a kisfiad!!Ilyen folyásom nekem is volt elmult aztán egyszer csak visszajött.Nem sok de volt.A személyi szám nekünk is 3-al kezdödik (ugy tudom 2006-töl de nem biztos) a lányoké 4-el.

bettus:
Kitti nagyon édes kis nöi boxolo:Marvin a lányodé persze pár év mulva :)

Gesztenye ,Gabriel:
Én erröl a készitményröl nem is hallottam még.Mi ez pontossan és hol lehet beszerezni??

Jadey:
Köszi a képeket.Nagyon nagyot nött Bencus.Lányod mennyire hasonlit rád!!Mi már nem tervezünk kistesot.De ki tudja mit hoz a jövö..

Tüzmano:
Azt hittem már megvan a babád.Drukk megy ezerrel.

Mamy:
Gesztike nagyon édes a macival.Ügyi vagy az egyedül fürdetésben.Megnyugtattál a kakival kapcsolatban hogy nem kell mindennaposnak lennie.

Bocs ha valakihez nem irtam!
Rolunk annyit hogy immáron második éjszaka a fiam 7 orát alszik egyhuzamban.Ma apa vett egy elektromos hintát és lányok ez haláli a fiam délután 3-tol 8-ig aludt egyfolytában benne.Pedig egész nap nyomta a szunyát.Addig volt bekapcsolva amig el nem aludt.Ime egy kép rolunk
Kép
Vendég

Beuka

ma voltunk (6 hetesen) csípőszűrésen,minden ok volt nem kötött neki, 3/4 órát vártunk,a vizsgálatot jól türte csak picit sírt,amúgy szülői szemmel brutál volt nézni hogy tekergeti a pici kis lábát a doki! Még ezután is kell tornáztatni.(6 hét múlva újabb kontroll)Én úgy csinálom hogy kiterpesztem a lábát amikor kibontom a pelusból és gyengéden ahogy ő engedi lenyomom,majd visszazárjuk s újra terpesztjük4x,5x egymás után.Napi 3x csinálom mert nekünk másik tornát is kell végezni:forgatást hátról hasra,ülésbe húzódzkodást,mászatást,lépést.Ezeket s a csípőtornát is napi 3x csináljuk már 4 hete kajci elött,meztelenül.Elég macera mert ha éhesebb akkor sirdogál,de az ő érdekében mindent megteszek!November 29. én kell visszamennünk a neurologiára hogy ellenőrizzék "jól tornásztunk e"

Kép

Kép
czmelinda

Angel:
Nagyon szép a szüléstörid még a hideg is kirázott teljessen beleéltem magam mintha velem történt volna.

Giga:
Jo hallani felöletek.Te jo ég Petike már 4 honapos? :shock:
Nem semmi ilyen pici gyerek mellett tanulni.Le a kalappal elötted.

Ákata:
Épp reggel gondoltam rátok merre lehetsz.Azt hittem már a szönyeg miatt nem jössz :oops:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?