Amatőr, miért nem engem hívtál? Amúgy én is naptárt csináltatok Sanyinak.
Meg vettem egy faszás képkeretet, abban megkapja az első Lilivel közös fotóját.
(Díszítem az irodáját
)
Az én anyósom se vesz semmit a gyereknek, de én nem is bánom, legalább nem jön. Remélem Mikulásig megúszom...
Annyi érdekli a gyerekből, hogy kapjon képet, amit lehet mutogatni a szomszédoknak. Hát majd kap karácsonyra is.
Úgyse tud semmit értékelni. CSak az számít neki, hogy mennyibe került. Amit eddig vett a gyereknek, azon mindig látványosan rajtahagyta az árát.
Én nem tudom, barátnőm egyik se tud úgy feljönni, hogy valamit ne hozzon a gyereknek, meg én se megyek senkihez úgy. A saját nagyanyja simán...Mind1, alapvetően úgy gondolom, hogy nekem kell róla gondoskodnom, meg Sanyinak, csak azért furcsa. Én anno nagyanyámtól kaptam az összes nagyobb játékomat, pedig neki volt 3 gyereke meg 6 unokája.
Bár anyós anno adott a gyerekszobára lóvét. Igaz, hogy elmondta 100-szor, hogy majd ad X forintot, aztán mire ideért a fele lett, de leszarom.
És ráadásul ő mutogatta büszkén az én szüleimnek a gyerekszobát, amikor jöttek hozzám a kórházba, mire anyám közölte, hogy látták már, ők segítettek festeni, pakolni, takarítani.
És azt meg sem említették neki, hogy ugyanannyi pénzt csöndben ők is ideadtak, amennyit az anyósom... Nem ígérgették, nem mondták el 800-szor, csak karácsonykor benne volt egy cumisüvegben, hogy ez a babáé.
Amúgy az én anyósomnak is az a jelszava, hogy nem tud mit hozni a gyereknek, némi szemrehányással, hogy nem tud róla semmit. Persze nem nekem mondja, hanem Sanyinak. Hozzám nem is szól, ha idejön, csak úgy általánosságban, meg áttételesen. Javasoltam, hogy amikor vásárlási késztetése támad, hívjon fel, és kérdezze meg tőlem, hogy van-e valamire szükség, vagy milyen gyümölcsöt szeret a gyerek, vagy ilyenek...Készségesen válaszolok.